Sparta téměř vstala z hrobu

27.08.2002, 22:42
Aktuality
Sparta v prvním utkání třetího předkola Ligy Mistrů na hřišti belgického Genku prohrála 0:2 a doma tak měla co dotahovat. Když v poločase prohrávala 0:1, zdálo se být vše jasné...

Pak ale přišly velké chvíle Jiřího Jarošíka. Nejprve v 56. minutě vybojoval míč, naservíroval ho do vápna Karlu Poborskému a ten nedal brankáři šanci - 1:1. O minutu později ale udeřilo na druhé straně, po obrovské chybě obrany se do své první a poslední šance dostal Wesley Sonck a strhl vedení na stranu Genku - 1:2. Další pokračování gólové přestřelky zařídil o dvě minuty později Jarošík sám, když se nádherně trefil z přímého kopu - 2:2. V 64. minutě směrem do vápna centroval Karel Poborský, míč se dostal až k Jarošíkovi a ten hlavou završil gólovou desetiminutovku - 3:2. Když se osm minut před koncem opět hlavou trefil Pavel Mareš, stačil Spartě k vytouženému postupu už jen jeden jediný gól. Ten ale nakonec nedala a do miliónové soutěže díky většímu počtu branek vstřelených na hřišti soupeře postoupil Genk.

K postupu měla Sparta opravdu blízko. Stačilo málo, mít aspoň trošku štěstí nebo nedovolit Belgičanům ze tří šancí vytěžit dva góly. V prvním poločase měla Sparta čtyři tutovky, byly z toho však jen dvě nastřelené tyče. Sparta byla o mnoho lepší, Belgičané by ale mohli vyučovat fotbalovou efektivitu. Ze dvou šancí, po dvou individuálních chybách domácích obránců, dali dva góly. Třetí šanci bravurně zneškodnil gólman Michal Špit. V prvním utkání v Genku měla Sparta spoustu šancí, tutovku ale spálil Baranek a prázdnou branku z malého vápna netrefil Babnič. Také to stálo Spartu postup.

Svěřenci trenéra Jarabinského se ale nemají za co stydět, zvláště ve druhém poločase odvetného utkání předvedli vynikající výkon, zadáci Genku sotva stačili odkopávat míče. Chybělo jen trochu toho fotbalového štěstí...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele