Sparta se pokusí rychle vstřelit gól, očekává před odvetou Jakirović

30.08.2023, 23:26
Aktuality

Trenér Dinama Záhřeb Sergej Jakirović očekává, že Sparta bude hrát ve čtvrteční domácí odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy stejně jako ve druhém utkání kvalifikace Ligy mistrů s FC Kodaň. Na tiskové konferenci uvedl, že vzhledem k úvodní prohře Pražanů 1:3 v Chorvatsku bude logické, pokud se domácí tým pokusí o vstřelení rychlého gólu.

Sparta po bezbrankové venkovní remíze v Kodani hrála na Letné s dánským celkem 1:1 po 90 minutách a 3:3 po prodloužení, než nakonec vypadla na penalty. "Díval jsem se na odvetu s Kodaní. Začala překvapivě, protože Sparta inkasovala po 15 sekundách hry, brzy se ale vše změnilo. Sparta diktovala tempo utkání. Možná neměla štěstí, vytvořila si hodně šancí, které nezužitkovala, a zápas došel do prodloužení a penalt. Takovou Spartu očekávám ve čtvrtek. Na jejich místě bych se snažil o rychlý úder, je to logické a přesně to očekávám," řekl Jakirović.

Dinamo se musí při venkovních zápasech v evropských pohárech obejít bez fanoušků kvůli tomu, že před utkáním 3. předkola Ligy mistrů s AEK Atény zemřel v řecké metropoli 8. srpna po potyčkách devětadvacetiletý fanoušek domácího týmu, který podlehl bodným ranám.

"Sparta bude mít pomoc zaplněného stadionu. Bohužel zde nebudeme mít žádné fanoušky, ale v úterý přišli na náš trénink, vyjádřili nám velkou podporu, to nás těší. Za to jim moc děkujeme. Musíme udělat všechno pro to, abychom odehráli dobré utkání, splnili náš cíl a postoupili do skupiny Evropské ligy," prohlásil Jakirović, který na začátku minulého týdne nahradil odvolaného Igora Bišćana.

Záhřebané pod Jakirovićem vyhráli oba dosavadní soutěžní zápasy. Po triumfu nad Spartou zdolali v neděli v chorvatské lize 2:1 Rijeku, odkud Jakirović do Dinama přišel. "Tým je ve skvělém rozpoložení, dvě výhry nám dodaly vítr do plachet a zvedly nám sebevědomí. Hráči vidí, že se správným přístupem dovedou hrát na vysoké úrovni. Pomáháme si navzájem a bojujeme o každý míč. Individuální a týmová kvalita už nejsou zpochybňovány," podotkl šestačtyřicetiletý Bosňan.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
milan78

chlapi, nebudeme to dlouho napínat.., dáme si vlastence hned na start, tím je překvapíme a pak jim tam nasypeme aspoň 5, než se vzpamatujou

Reagovat
Vinci

To chtěli i proti Kodani

Reagovat
Skleepy

Tak poslední se míče dotknul Panák, takže jsme de facto rychlý gól vstřelili.

Reagovat
kilobyte

To byla chyba realizáku. Řekli hráčům, že potřebujeme rychlý gól a někteří to špatně pochopili.

Reagovat
ratusek

no ale jak vám to pak pomohlo

Reagovat
10adam

Já bych teda raději rychle vstřelil dva góly a do poločasu ještě aspoň třetí

Reagovat
ratusek

A tak se stalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele