SPARTA SAHALA PO VÍTĚZSTVÍ

02.10.2003, 00:35
Aktuality
Sparta měla v Římě v souboji s Laziem překvapivě na dosah všechny tři body. Na parádní první poločas ale nenavázala a zaspání v úvodu druhé půle spolu s přísným verdiktem francouzského rozhodčího po hodině hry přineslo nerozhodný výsledek...

Pražené začali aktivně a když přestáli úvodní asi desetiminutový tlak Lazia, vymazali domácí hráče ze hřiště a vypracovali si dvoubrankový náskok. Škoda, že branek nedali víc, šance měli ještě alespoň na dvě. Po přestávce Sparta zaspala a po pár vteřinách inkasovala. Těsně před naplněním šedesáté minuty pak zaúřadovali Simone Inzaghi a francouzský rozhodčí Claude Colombo. Petr Johana před Blažkovou brankou těsně bránil Inzaghiho, zpočátku jej i mírně přidržel a ve chvíli, kdy už mezi oběma nebyl asi žádný kontakt, italský útočník teatrálně upadl a Colombo mu skočil na špek, odpískal pokutový kop. Penalta to byla přinejmenším velmi přísná, ale zápas rozhodla, Lazio vyrovnalo na konečných 2:2.

Podrobný komentář a statistiky ze zápasu si můžete přečíst zde.

Český tým tak ve Věčném městě vyválčil nečekaný bod, který by před zápasem bral všemi deseti. Vzhledem k prvnímu poločasu je ale celkový výsledek pro Spartu smolný, vítězství měla nadosah. Mohlo by se zdát, že nečekaný bod ze hřiště silného soupeře Spartě pomůže v boji o třetí místo s Besiktasem, který by podle papírových předpokladů měl být rozuzlením skupiny. Turecký tým však velmi nečekaně naplno bodoval v Londýně, když dvěma brankami z prvního poločasu porazil 2:0 Chelsea. V konečném účtování by tak dva body, o které Sparta v Římě přišla, mohly chybět ještě mnohem více...

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já si mylim, že bod sparty je zaslouženej. V první půli sice hrála dobře a vypadalo to že vyhraje, ale rychlý gól Lazia a později nápor lazia a druhý gól rozhodly. Určitě rozhod ten gól v páté vteřině.

Reagovat
HOST*sleepy

Je to smůla,že to Sparta nevyhrála,ale i ten bod je super.Kdyby Sparta nepustila ten blbej gol Inzaghiho,tak by to asi vyhrála. Nebo by stačilo že by ten zk...venej Inzaghi furt nesimuloval!!

Reagovat
HOST*Spartafan

Zdar chlapi, tak nevím, ale když Sparta dostala do skupiny Lazio a Chelsea, tak ste tady všichni psali, že Sparta bude dostávat kotle. Už nevím kolik, ale bylo toho tady ohledně toho spoustu příspěvků.

Teď, když Sparta ukázala, že to nebude až tak špatný, tak jsou tady ubohý 2 příspěvky. Źe by vám Sparta vzala slova z úst ...? Myslím, že byste se měli vyjádřit. Nechtějte, abych si začal myslet, že nejste fandové českého fotbalu.

Nemám nic proti vám. Sem fanda Sparty i Barcelony (proto zdravím hlavně antimadristu, saviolu, Barceloňáka, Barcafana atd. ale taky merenguese). zdar a doufám, že sem někoho neurazil. Vivat Sparta a Barca

Reagovat
PJ

Jo taky by mě zajímalo proč tu nikdo nepíše :-)

Reagovat
antimadrista

Asi je tu víc slávistů.

Reagovat
antimadrista

Díky ti :-)

Reagovat
HOST*adam

Nikdo to nečekal. Byl to šok. V druhý půlce jsme ale zase víděli tu známou Spartu. Myslím si, že šlo udržet vedení. Škoda, ale šance ještě jsou. Jo a slavistů tady asi moc neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Panove ja si myslim ze kazdej ma sanci vyhrat tabulku a uvidi se po strede.... Pak uz by to melo bejt jasny aspon trosku..... Sparta pak muze vyhrat i v Anglii.....Odvyji se to dost divne....

Reagovat
PJ

Jo, Chelsea je nevyzpytatelna. Muze kazdyho porazit, ale stejne tak muze o par dni pozdeji s kymkoli prohrat. O osudu Sparty se fakt rozhodne v zapasech s Turkama, chtelo by to aspon ctyri body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele