SPARTA ŘEKLA KOTRBOVI: SBOHEM!

27.03.2004, 21:59
Aktuality
Jiří Kotrba už není trenérem pražské Sparty! Podle informací Sparta.cz byl dnes odvolán z funkce a náhrada by měla za něj přijít co nejdříve. Důvodem Kotrbova odvolání jsou, podle tiskové mluvčí Lenky Rakové, špatné výsledky mužstva a kritické postavení týmu v tabulce.

Jiří Kotrba se tak loučí se Spartou, když je nejvíc v krizi! Proto by měl na Letnou přijít nějaký zkušený trenér. "Vedení o něm jedná, konkrétní jméno zveřejníme v nejbližších dnech," prohlásila tisková mluvčí Lenka Raková.

"Nástupce chce vedení klubu najít co nejdřív tak, aby mohl tým vést v nejbližším ligovém utkání proti Blšanům," dodala pro Sparta.cz. Realizační tým by ale měl zůstat beze změny.

Mezi adepty na post trenéra Sparty patří Miroslav Beránek, Jozef Chovanec, Zdeněk Sčasný a František Straka, který momentálně koučuje severočeské Teplice.

Odvolání Kotrby se zdálo být téměř jisté po dnešním utkání se Synotem, která Sparta potupně prohrála a zřejmě tak definitivně ztratila šanci na titul. Teď bude mít velké problémy, aby udržela třetí místo, kam se chce protlačit Sigma Olomouc.

Právě po dnešním zápase byl nejvíce rozzlobený Vlastimil Košťál. "Jsem hodně rozzlobený, protože takhle se o titul nehraje. Budeme muset na vše reagovat," řekl ihned po zápase. I Miroslav Pelta přiznal, že vše se bude muset nějak řešit. "Jsme v kritické situaci, je ohroženo druhé místo," řekl.

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (17)

Přidat komentář
alegre

Je to jiz obehrana pisnicka.Za vsechno muze trener. V zadnem pripade se Kotrby nechci zastavat, ale spatne hraji hraci. A ze Sparta dnes nema dobry tym, to musi uznat i ten nejzarytejsi Spartan. Kdo chce mluvit o vysledku proti AC Milan (0:0), tak ani to nebyl zadny dobry vykon, jen odkopavana bez jakehokoliv smyslu a v klidu hrajici souper, verici, ze doma postup zajisti.

Reagovat
HOST*Yodle

Jasně ale právě trenér by měl vymyslet systém který by byl vzhledem k vlastnostem hráčů nejvhodnější ... otázkou je taky respekt jaký ma trenér ... no jednoznačně se divím že v takovým týmu zůstal Kotrba tak dlouho :o)) ... mno uvidíme ale sázet proti spartě se poslední dobou vyplatilo .. :o) stejně jako sázet proti NY Rangers :o))

Reagovat
exmafie

Nechci ti brát iluze,ale jestli jsi měl vsazený na Rangers dneska proti Philadelphii,tak se ti to moc nevyplatilo

Reagovat
exmafie

Tak tady jsem se trochu spletl,samozřejmě jsem myslel na Philadelphii proti Rangers (3:1 pro NYR)

Reagovat
HOST*

jasan ... :o) ja to pochopil

Reagovat
HOST*TonyB

Nic nemám proti Spartě, ale nejsem ani její zarytý fanoušek, jen jsem rád, že je liga zajímavější. Dřív jsem ji skoro vůbec nesledoval protože neměla náboj kromě předminulého ročníku (mistr Liberec). Naboj přináší i ten Baník, ale buďme upřímní těžko se dá očekávat, že příští rok bude bojovat o titul. Již teď je jasné, že plno hráčů odejde(jen doufám, že Baník neudělá v Evropě ostudu). Spatra byla tento rok bezkrevná se takovým kádrem by ji nějaký Baník i se svým nadšením(bez urážky) neměl ohrozit. Hodně je to Kotrbova chyba, ale také Košťálova(jen ty nákupy nesmyslný). Jestli tenhle chlápek chce být př. fotbalovýho svazu to potěš pr...

Reagovat
HOST*

A prave tady je ten problem ceskeho fotbalu. Jak muze trener koncepcne pripravovat muzstvo, kdyz mu ho 2x do roka doslova pod rukama rozprodaji. Ono totiz staci prodat tri nejlepsi hrace, koupit za ne jine, ale samozrejme horsi kvality, a trener muze zacit nanovo. A nez to jakz takz na hristi posklada, je tu novy prestupni termin a zase ty nejlepsi odejdou...... Sparta je povestne tim, ze temer nikdy muzstvo nestavela na vlastnich odchovancich, alespon v poslednich letech. A co se trenera tyce, myslim si, ze by mel mit ve slozeni muzstva hlavni slovo. Pustim toho a toho, ale chci za nej jine, rovnocene hrace. Jenomze fotbalu vladnou penize a zahrace , ktery odejde do Ruska za 30 milionu, se koupi dva, kazdy za pet, za utocny hrot se koupi dva defenzivni halvove a ono uz to nejak dopadne. Dulezite je, ze pan X a pan Y, kteri jsou majitele klubu maji o nejaky ten milionek v kapse vic. A to neni jen vec Sparty. Ostravu bohuzel bude pristi rok jen potvrzenim tohoto pravidla. A Slavia to ukazuje jiz hezkych par let.

Reagovat
exmafie

nebuď takový pesimista

Reagovat
HOST*TonyB

Jo to máš pravdu, ale musíš se na to podívat tak, že tady žádného Abramoviče a ani Berlusconiho(doufám, že je to správně) nemáme. Bohužel bohatí lidi v Česku většinou nejsou nic oproti bohatým nejen v Německu, Anglii nebo dokonce v Rusku. A jak se pořád dokola říka fotbal je obchod. Pokud do fotbalu nevstoupí nějakej fakt bohatej mecenáš můžeme si o českém velkokbu porážející pravidelně(!) evropský nechat zdát. Mimochodem nebýt Ruska tak polovina našich klubů má existanční problémy.

Reagovat
HOST*Helena

Konečně trefenej hřebík do palice.

SOUHLAS. (ale ... co s tím??)

Helena

Reagovat
alegre

Jsem se zapomnel prihlasit a tak se k predeslemu prispevku musim priznat dodatecne.

Reagovat
exmafie

No,abych se Kotrbáče zastal,tak věřím tomu,že téhle sestavě by nepomohl ani Lippi nebo Wenger....V obraně řezník Johana,hlemýžď Labant,v záloze moula Michalík,Pobor a jeho zkraty a útok je kapitola sama pro sebe,Gluščevičovic bratři,jeden větší jelito než druhej,Juna jsem snad neviděl,že by se pokusil sám přejít protihráče a jeho přihrávky ztrácí veškerý smysl,takže novýmu trenérovi přeju hodně štěstí,páč ho bude potřebovat

Reagovat
HOST*K0BRA

Mysolim ze problem ve Sparte je skoro vsude. Kotrba podle me neni moc dobrej trener, ale ti hraci. Banik ted uspiva protoze svuj tym dlouho budoval a stale buduje vychovou mladiku kterych je v evrope plno. Napriklad Baros, Sverkos,Galasek,Sionko, a za chvili se k nim prida i Bolf kery de v lete do Auxerre. Je docela pravdepodobne ze z Baniku hraci odejdou, ale dle meho nazoru to zalezi na tom jak se Baniku bude darit v LM. Podle me jestli bude uspesny v zakladni skupine pride do klubu dost penez na to aby nemuseli prodavat. Banik totiz nema zadne predrazene hraces velkym plate. Vzdyt na konci minule sezony odesel pouze Sverkos a prisel Heinz, Sloncik a dalsi. Takze proc by nemohl byt obetnim berankem prave Bolf.

A Sparta? Jestli se nedostane do ligy mistru muze se loucit s polovinou sveho kadru. A ted muzeme pouze uvazovat koho by chteli. Poborsky konci, Hubschman, Labant,Zelenka, mozna Johana a mozna Michalik ti vsichni by mohli odejit. Bak by ze zakladniho kadru sparty nezustalo skoro nic. Nezminuju Balzka kery v lete odchazi do Manchesteru City.

Reagovat
HOST*

Reagovat
PJ

Je pravda, že za to můžou předevšim hráči. Kvalita ve Spartě je, ale ty hráči ze sebe nevydávaji všechno. Bojí se, jsou nervózní, jsou pod šílenym tlakem. A to musí trenér zvládnout, musí je vyburovat - a to Kotrba prostě nezvlád. Straka je v tomhle ohledu určitě ten pravej, ten z nich vymáčkne i to, co v nich neni. Takže už jde jen o to, jestli tam opravdu je tak kvalita, nebo neni...

Reagovat
PJ

Většina z vás nějak zapomíná na jednu věc. Dělat fotbal v našich poměrech neni zrovna sranda, jinak než z prodeje hráčů se na vysoký úrovni přežít prostě nedá! A tak, Sparta, Slávie, Liberec prodávaji, aby přežili. A Baník bude prodávat taky. Ne možná proto, že by měl existenční problémy. Ale hlavně proto, že hráči hrajou dobře, bude o ně v zahraničí zájem. A ať je hráč jakejkoli srdcař, když bude mít možnost hrát někde venku za desetinádobnej plat, nebude moc dlouho přemejšlet. A když ho klub nepustí, tak si hráč o ty velký prachy řekne doma. Ty mu samozřejmě nebudou moct dát a přijdou o něj zadarmo. Je to smutný ale je to fakt - jinak než z prodeje hráčů se u nás fotbal zaplatit nedá, ať se nám to líbí nebo ne...

Reagovat
exmafie

Hezkej proslov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele