SPARTA JE V LIZE MISTRŮ!

26.08.2003, 19:28
Aktuality
Po roční absenci bude mít Česká republika opět svého zástupce v milionové Lize Mistrů. Postup pražské Sparty se však nerodil snadno, v odvetě v Toyota aréně bylo místy pěkně horko...

Po losu třetího předkola neměla Sparta moc důvodů k radosti, měla totiž narazit na silný a ambiciózní CSKA Moskva. Ten však ve druhém kole vybuchl, vypadl s podceňovaným Vardarem Skopje a Spartě se tak na první pohled otevřely dveře do Ligy Mistrů. Makedonský klub však potvrdil, že CSKA nevyřadil náhodou a už v prvním zápase doma Spartě řádně zatápěl, Pražané nakonec se štěstím vyhráli 3:2. Vzhledem k odvetě slibný výsledek, mohlo se zdát.

Sparta do odvety vstoupila aktivně a úvod zápasu probíhal podle předpokladů. Pak se však obraz hry změnil a domácí se nestačili divit, co s nimi prováděla trojice Brazilců v dresu Vardaru. Především Oliveira měl míč na noze jako přilepený a jako nůž máslem procházel obranou Sparty, gólman Jaromír Blažek musel několikrát čelit gólovým šancím hostů.

Sparťané během zápasu dvakrát prohrávali, dvakrát však dokázali vyrovnat a v obou případech je pod gólem podepsán kapitán Karel Poborský. V prvním případě to byla výstavní rána – za rohem velkého vápna se Poborský opřel do skákajícího míče a jeho nechytatelná dělovka vyhnala všechny pavouky z levé šibenice. Gólman Vardaru se za ranou jen bezmocně otočil. Druhý gól Poborský připravil pro střídajícího Libora Sionka, když chytrým centrem přehodil špatně postaveného gólmana.

Po závěrečném hvizdu francouzského rozhodčího si všichni, kdo si přáli postup českého týmu, museli řádně oddychnout. Sparta svého podceňovaného soupeře nepřejela, jak možná někteří čekali, ale měla s ním velké problémy. Výkon nepodala špatný, ale také nikterak výjimečný, s podobnou hrou by proti evropským velkoklubům, které jí v hlavní soutěži čekají, uspět rozhodně nemusela...

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*Mr.Jindros

Toto je muj prvni prispevek na forum na tomhle serveru...... nejsem rad ze Sparta postoupila, protoze ted budou davat prenosy jen ze zapasu Sparty a na velkokluby se vykaslou. Sparta ma kadr na nic...... Kotrba je dobrej tak pro Pribram, ale ne pro LM, Nemec sotva beha - vubec ta zaloha je krom Poboraka (a to jeste jak kdy) velmi spatna, utok jakbysmet (Gluscevic??? pche) ..... Sparta se mi libila jenom za Hrebika. S tim co hraje ted to mozna staci na G ligu, ale v LM bud dostavat hrozny vejklepy. Rozhodne nas fotbal v LM nezviditelni. Tecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Carka,

Reagovat
PJ

Je pravda že Němec sotva běhá, ale zkušenosti jsou zkušenosti a myslim že je Spartě pořád dost platnej. Gluščevič byl včera nulovej, no uvidíme, třeba se rozstřílí... Po včerejšim "výkonu" se taky bojim toho, co bude předvádět dál, ale pořád doufam, že se zlepší a nebude tam jen na vylepšení skóre ostatních klubů...

Reagovat
HOST*poborský

němec je kokot

Reagovat
antimadrista

Na Spartu mi nešahej!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty fandíš opravdu samým skvostům.

Reagovat
antimadrista

To znělo ironicky.

Reagovat
Mr.Jindros

ta voje Sparta chce koupit Horvata..... co dodat, dete se zahrabat

Reagovat
antimadrista

My kupujeme a ostatní prodávaj, takovej je úděl.

Reagovat
HOST*ruby

Vy jste banda buzerantu jsem si stoprocentne jistej ze jste jedni z tech debilu co kecaj o kravinach v hospode u piva a v zivote nemate a nebudete mit ani potuchy o cem je fotbal

Reagovat
Mr.Jindros

koukam za to tebe priroda obdarila nesmirnou inteligenci........ :-)

Reagovat
PJ

Inteligentnejsi prispevek by tam nebyl??

Reagovat
HOST*Durda

Sparta buzerantu parta!At zijou Zelesice!!!

Reagovat
HOST*HOST*David Melmer

Jak může v tak důležitém zápase za stavu 0:0 pokračovat ve hře hráč,kterého zhruba dvacet minut před koncem berou křeče?Nemůže mít absolutně 100%pohyb viz.85minuta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele