SPARTA CHCE AC MILÁN PORAZIT NOVÝM MÍČEM

19.02.2004, 20:18
Aktuality
Už příští týden se rozběhnou osmifinálové zápasy Ligy Mistrů a i Česká Republika má stále v soutěži svého zástupce, pražskou Spartu, která se v úterý 24.2 utká s obhájcem trofeje, italským AC Milán. A čím chce Sparta tento slavný velkoklub porazit? Novým míčem!

Společnost Nike už dnes oficiálně představila nový míč s jedinečnými vlastnostmi, které by měly napomoci hře. "Je absolutně kulatý, složený ze šesti vrstev, které mu dávají trampolínový efekt, což znamená, že se lépe odráží od nohy a má větší rychlost. Do míče jsou vleptány mikroskopické drážky, což mu dává v letu větší stabilitu, zde jsme využili poznatků z golfového míčku," řekl David Císař, šéf českého zastoupení společnosti Nike. Tento míč bude poprvé použit právě v zápase Sparty s AC Milán. "Asimetrické červenobílé zabarvení je výsledkem tříleté práce vývojářů. Míč prošel náročnými zkouškami v aerodynamickém tunelu. Nová technologie Nike Geo nyní rozkládá tlak rovnoměrně na celý míč," vysvětlil dále David Císař.

K této "tajné zbrani" Sparty se vyjádřil i její kapitán Karel Poborský: "Balon má neustále stejný tvar, téměř nerotuje. Jeho design působí dojmem, že je menší, což bude brankářům činit potíže."Míč ponese název Total 90 Aerow a premiéru si odbude, již kromě zmiňovaného zápasu Sparty ještě v zápasech FC Porto - Manchester United a Lokomotiv Moskva - Monako. "Velkou výhodou míče je, že je vyroben z umělého materiálu, jenž nevsakuje vodu, takže si drží stále stejný tvar."

Kromě míče dnes společnost Nike představila také nové kopačky s názvem Airzoomtotal 90III, ty by se měly stát hitem na letošním Euru. I ty na dnešním tréninku Sparty otestoval Karel Poborský: "Nová bota přináší další zlepšení, pro mě je to hlavně mezipodešev, kde je vzduchová bublina, která způsobuje, že špunty nejsou tolik cítit v chodidlech. Navíc má tradiční boční šněrování, ale už bez jazyka, takže se s ní daleko lépe ovládá míč," pochvaluje si sparťanský kapitán. Mezi prvními je přímo v zápase vyzkouší i Český reprezentant Tomáš Rosický v zápase jeho Dortmundu proti Kolínu nad Rýnem.

Jestli tedy nový míč a popřípadě i nové boty pomohou fotbalistům Sparty k postupu přes AC Milán, o tom se přesvědčíme již zmiňovaný příští týden v úterý.

Autor: Jan Werner

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Kelsen

Výhoda to bude, ale pro AC Milán.Je tam míň dřeváků.

Reagovat
smazaný uživatel

:-))

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*

Božský Igor Gluščevič zavěsí novým míčem a s novýma kopačkama¨(Když ho někdo trefí)

Reagovat
HOST*zapignor

Nezavěsí on jediný v týmu Sparty nehraje v kopačkách o Nike

Reagovat
Mr.Jindros

no spis nezavesi protoze ten fotbal zas tolik neumi mozna se rozestrili, ale na obranu AC to stejne asi stacit nebude (pokud vubec bude na hristu)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*baba

Sparta se snažila, ale nedala to. Má smůlu

Reagovat
HOST*

jebi

se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele