Španělé protestují proti vyřazení

23.06.2002, 21:31
Aktuality
Další zemí, která se cítí být ukřivděna výkony rozhodčích, je Španělsko. V jejich čtvrtfinálovém zápase jim sudí Gamal Ghandour neuznal dva góly a na úkor Španělů postoupila Jižní Korea.

Předseda španělského fotbalového svazu Angel Maria Villar chce celou záležitost řešit oficiálně, chce k FIFA podat stížnost na rozhodčího. "Byli jsme rozhodčím poškozeni," řekl. Velkou vlnu nespokojenosti vyvolal hlavně druhý neuznaný gól. Za ten ale nemůže jen hlavní Ghandour, velkou míru viny nese hlavně pomezní. Ten totiž viděl za čarou míč, který byl zcela evidentně celým objemem ve hřišti. Kdyby tato španělská akce neskončila tak, jak skončila, asi by se chyba snadno přehlédla. Akce ale skončila gólem, který by byl zlatým a postupovým. Rozhodčí ho ale společnými silami neuznali a zadělali si na malér.

"Nemyslím si, že byli rozhodčí fér. Udělali několik hrubých chyb, hlavně ty dva neuznané góly. Jestliže měl někdo vyhrát, pak to bylo Španělsko," řekl Villar. "Byli jsme poškozeni a musíme podobným věcem pro příště zabránit. Proto bude naše stížnost konstruktivní," dodal Villar.

Villar se také rozhodl vystoupit z mezinárodní komise rozhodčích, své důvody oficiálně sdělí příští týden.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele