Souhrn Premier League 2007/08 (1)

25.05.2008, 14:48
Komentáře a souhrny
Premier League už letos nečeká ani jedno kolo, což značí jediné - ročník 2007/08 skončil. A na řadě je tradiční bilancování, které vám nabízí i redakce Eurofotbalu. Nejprve se podíváme na desítku účastníků, která neměla na boje o titul či pohárové příčky ani pomyšlení. Zklamáním je umístění Tottenhamu nebo Newcastlu, padá trio Reading, Birmingham City a Derby County.

11. Tottenham Hotspur

Tottenham je jednoznačně největší zklamání letošní sezóny. Právě Kohouti měli být týmem, který bude prohánět kluby velké čtyřky, případně se pokusí zaujmout příčky zaručující Ligu mistrů, jenže fanoušci z White Hart Lane moc důvodů k radosti neměli. Jejich oblíbenci skončili až jedenáctí.

Že nebude letošní sezóna jednoduchá, naznačilo už první kolo. Spurs zajížděli na půdu Sunderlandu a chtěli se vracet s plným počtem bodů. Vždyť Black Cats byli nováčkem a moc se jim nevěřilo. Ovšem tehdy ještě tým Martina Jola inkasoval gól v závěrečných sekundách a odjížděl s prázdnou.

Tato porážka Tottenham viditelně poznamenala. Lepší výkony stále nepřicházely, a proto se vedení klubu rozhodlo k ráznému kroku. Jako viníka špatného začátku označilo kouče Jola a vyhodilo jej. Na místo zkušeného Holanďana přišel ze španělské Sevilly Juande Ramos. Pod ním se skutečně Spurs zvedli a po pár zápasech se konečně vzdálili sestupovým příčkám.

Žádná zběsila jízda mezi týmy horní poloviny tabulky se ale nekonala, Tottenham na závěr sezóny dlouhou dobu kontroloval svou 11. příčku a nakonec ji udržel i před dotírajícím Newcastlem. Ani v Poháru UEFA parta okolo kanonýra Berbatova nezářila, vypadla už v osmifinále. Avšak jednu trofej si Spurs na své konto letos přeci jen připsali. Ve finále League Cupu porazili Chelsea šťastným gólem Woodgatea a zajistili si tak účast v pohárové Evropě i pro příští ročník.

12. Newcastle United

Jedno z největších zklamání této sezony, to je Newcastle United. Magpies potkala na začátku sezony neuvěřitelná krize, která málem znamenala jejich sestup. Jakmile se však zpátky na hřišti objevil Michael Owen, vrátilo se vše do zajetých kolejí a Straky upalovaly směr horní polovina tabulky. Nakonec sice skončily dvanácté, přesto je to vzhledem k průběhu sezony úspěšné umístění.

Už to vypadalo, že nepomůže ani návrat legendárního Kevina Keegana ke kormidlu. Na konci února čekal Newcastle na výhru deset utkání, k tomu v předešlých osmnácti vydoloval jen dvě výhry! Přesto však Magpies neokupovali žádnou sestupovou pozici a navrátivší se Owen nabádal své spoluhráče k větší sebedůvěře. Nicméně nepomohlo to a Straky podlehly ještě Blackburnu a Liverpoolu, než se konečně daly do kupy. Do konce sezony už Newcastle prohrál jen dvakrát a to v posledních dvou kolech, do té doby si užíval sérii sedmi utkání bez porážky.

Strakám letos podlomila nohy především katastrofální defenziva, která byla třetí nejhorší v lize! Svým dílem k této mizérii přispěl i český internacionál David Rozehnal, jenž raději v zimě potápějící se loď opustil, když přešel na hostování do Lazia. Magpies se ale trápili i vpředu, neboť mají za celý ročník průměr o jen kousek lepší než pouhý gól na zápas. Statistiku vylepšil návrat Michaela Owena, jenž nastřílel nakonec slušných 12 branek.

Je pravděpodobné, že se bude v létě na přestupovém trhu Newcastle řádně ohánět, aby posílil kádr. To naznačují už nynější spekulace, které napovídají, že se vedení Strak nechová nijak skromně. Vehementně údajně touží po získání portugalského talentu Miguela Velosa i jeho krajana Bruna Alvese z Porta. Obranou řadu Magpies by kromě Alvese mohl posílit i Ital Campagnaro.

13. Middlesbrough

Middlesbrough letošní sezónu s mladým trenérem Southgatem zvládlo. 37letý kouč dovedl v poklidu svůj tým k záchraně a skončil na 13. pozici.

Ovšem po první polovině sezóny fanoušci moc důvodů k optimismu neměli, jelikož jejich oblíbenci získali pouhých sedmnáct bodů. Zvlášť období od poloviny září do začátku prosince si Boro do rámečku rozhodně nedá, rovných deset zápasů v řadě totiž nedokázalo vyhrát. Nakopnout ho dokázala až výhra nad Arsenalem. Tu navíc hned v dalším kole potvrdilo na hřišti posledního Derby.

Druhá polovina už byla přeci jen růžovější, přesto Middlesbrough stále ztrácelo s kluby, se kterými se to moc nepočítalo. Garetha Southgatea nejvíce určitě mrzí domácí prohra se sestupujícím Readingem nebo Boltonem Wanderers. Naopak jeho tým málem dokázal porazit Arsenalem na jeho hřišti, dále rozdrtil v posledním kole 8:1 Manchester City.

Middlesbrough je tým plný velmi žádaných hráčů. Z obrany se jedná především o německého stopera Roberta Hutha, mezi záložníky je největší poptávka po Stewartu Downingovi a mladém Davidu Wheaterovi. Několik klubů se zajímalo také o útočníka Tuncaye Sanliho, a proto je dost pravděpodobné, že Boro vstoupí do další sezóny oslabené o své největší hvězdy. Už nyní je navíc potvrzen odchod Fabia Rochembacka do Sportingu Lisabon.

14. Wigan Athletics

Celek Wiganu se v letošní sezóně nepředvedl v právě luxusní formě. V Premier League skončil na čtrnácté příčce, což lze chápat jako úspěch, zejména podíváme-li se na skóre Wiganu, které zní 34:51. Toto číslo o útočnících Wiganu nehovoří právě lichotivě, protože horší skóre už mělo pouze tragické Derby, pro které byla Premier League evidentně příliš velké sousto. Naopak obrana Wiganu může být se svými výkony relativně spokojena - v dolní desítce obdržela po obraně West Hamu nejméně branek. Vzhledem k faktu, že minulý rok Wigan utekl o fous hrobníkovi z lopaty - o své záchraně rozhodl až v posledním kole, kdy v přímém souboji o přežití porazil Sheffield - mohou být jak funkcionáři, tak fanoušci spokojeni.

Jestliže se Wigan nijak neblýsknul v lize, v pohárech to bylo ještě horší. V League Cupu se nechal zostudit hned ve 2. Kole, když prohrál 0:1 s Hull City. V FA Cupu nebyly výkony Wiganských o mnoho lepší - jejich pouť byla ukončena ve 4. kole týmem Chelsea, která Wigan porazila 1:2. Pro příští rok se můžeme nechat překvapit, zda Wigan udrží svoji meziroční vzestupnou tendenci a bude schopen hrát o hranici "top ten", nebo zdali se bude opět potácet nad sestupovou jámou, jako tomu bylo minulý rok.

15. Sunderland AFC

Překvapením sezony mezi trenéry by mohl být vyhlášen klidně Roy Keane, lodivod Sunderlandu. Ten dokázal obdivuhodně svůj tým pozdvihnout a poměrně s přehledem zachránit. Sunderland nevstoupil do sezony jakožto nováček nejhůře, pak však začala prohra střídat prohru a s Black Cats to šlo z kopce. V krizové situaci se Sunderland nacházel ještě donedávna, nakonec však končí na skvělé 15. pozici s prvoligovou příslušností pro příští ročník v kapse.

Co se letos Sunderlandu povedlo a co ne? Z kladů je třeba vyzdvihout především schopnost Sunderlandu udržet vedení. Nikdy se totiž v právě uplynulém ročníku nestalo, že by šly Black Cats do vedení a nakonec prohráli, přičemž jen třikrát remizovali a devětkrát zvítězili. Naopak pořádně pokulhávala ofenzivní složka mužstva, disponující přitom bývalými oporami Manchesteru United Yorkem a Colem. Pomineme-li Derby a Wigan, střílelo to Sunderlandu letos vůbec nejhůře z celé ligy.

Navíc se ani před vlastní brankou Černé kočky nijak obdivuhodně nečinily, když dovolily, aby jejich brankář za svá záda pustil 59 míčů. Také proto udržela jednička Craig Gordon za 34 utkání jen šestkrát čisté konto. Ať už se ale dařilo Sunderlandu jakkoliv, pokaždé se mohl opřít o vynikající diváckou kulisu na Stadium of Light, jenž byl pátým nejnavštěvovanějším stánkem celé Premier League.

Roy Keane touží po posílení kádru pro příští sezonu. Jeho prioritou však zůstává pokusit se změnit hostování Evanse z Manchesteru United v přestup. Začínající irský kouč taktéž touží po dvojici Francouzů Briand - Cheyrou z Rennes. Na druhou stranu si už čtveřice borců, konkrétně Cole, Harte, Varga a Wright, může hledat nové zaměstnavatele, Keane s nimi už nepočítá.

16. Bolton Wanderers

Pro Bolton znamenala letošní sezóna, podobně jako třeba pro Tottenham, jedno velké zklamání. Wanderers, kteří ještě loni bojovali v horních patrech tabulky a hráli Pohár UEFA, nechytili začátek soutěže a se záchranou měli velký problém. Kolo před koncem si ale účast v příštím ročníku Premier League zajistili a mohou přemýšlet o nápravě.

Tři zápasy, nula bodů. S tak špatným startem určitě nepočítal ani ten největší skeptik. Tým s manažerem Sammym Leem vyhrál z prvních devíti zápasů jediný, a proto si logicky nevysoký kouč balil kufry. Na jeho místo byl po pár dnech dosazen Gary Megson. Ani pod ním zprvu nepřicházelo žádné výrazné zlepšení, ještě před Vánocemi si ale připsal na konto tři vítězství. Především to první mělo velkou cenu, jelikož jej tým vybojoval nad mistrovským Manchesterem United.

Největším problémem bylo pro Bolton po celou sezónu střílení branek. O to větší obavy dostali příznivci při odchodu Nicolase Anelky do Chelsea. Francouzský kanonýr byl do té doby nejlepším střelcem týmu s deseti brankami. I bez něj si ale Trotters poradili a nakonec záchranu ukopali, i když jednu dobu to s nimi nevypadalo moc dobře. Z posledních pěti zápasů ale hned tři vyhráli, dvakrát remizovali a nakonec se zachránili. Gary Megson náročnou misi splnil, pokud nebude však chtít mít podobné problémy i v příští sezóně, musí posílit kádr.

17. Fulham FC

Tým, který neztrácí naději, tak by se dal charakterizovat Fulham - sedmnáctý celek letošního ročníku Premier League. Toto mužstvo se dlouhou dobu drželo na sestupových příčkách, a kdekdo už nad ním lámal hůl, ale nakonec dokázalo sestupu utéci díky své bojovnosti. Londýňané totiž v posledních třech zápasech získali maximum možných bodů. Druhým klíčovým momentem, který zachránil tomuto celku kůži, se zdá být zápas 34. kola, ve kterém Fulham dokázal porazit domácí tým Readingu v poměru 2:0. Reading totiž nakonec sestoupil při shodném bodovém zisku obou celků. Fulham tak skončil sedmnáctý se ziskem třiceti šesti bodů.

Tým tak navázal na své slaboučké výsledky z minulého ročníku nejvyšší anglické fotbalové ligy, kdy byl také zralý na sestup a od sestupové propasti ho dělil pouhý jediný bodík. Fulham se bohužel příliš nezaskvěl ani v pohárových utkáních. V League Cupu Fulham padnul hned ve třetím kole, když na domácím hřišti nestačil na celek Boltonu a podlehnul mu 2:1 v prodloužení. V FA Cupu byla jeho situace ještě o něco horší, Fulham vypadl hned v třetím kole, když nebyl nadvakrát schopen porazit tým Bristolu Rovers. Do příští sezóny jistě čeká Fulham mnoho práce pokud se znovu nechce klepat strachem ze sestupu až do posledního kola.

18. Reading

Jestliže byl tým Fulhamu nazván bojovníkem, který se nevzdává, Reading si jistě můžeme směle označit mužstvem, které usnulo na vavřínech. Tým se totiž držel relativně daleko od sestupových příček ještě několik kol před koncem, ale svým ubohým finišem si vykoledoval sestup. Statistika je až šokující, pokud vynecháme poslední kolo, ve kterém Reading rozmetal neschopné Derby v poměru 0:4, v šesti předcházejících kolech nebyl celek Readingu s to vsítit ani jednu branku a získal pouze dva body za dvě bezbrankové plichty.

Druhá nepříliš veselá statistika nám říká, že obrana Readingu byla v letošním ročníku Premier League druhá nejhorší. Pochybné první místo s přehledem získali obránci Derby, ze kterých si útočníci ostatních klubů nejspíše dělali tréninkové panáky. Přestože obránci Readingu nedosáhli jejich" kvalit", konečný účet šedesáti šesti obdržených branek není nikterak lichotivý.

Ani v pohárech nedokázal Reading zabojovat a dostat se do pozdějších fází - v League Cupu skončil už ve 3. kole po prohře 2:4 s Liverpoolem a v FA Cupu taktéž - zde vypadnul s Kohouty, po úvodní plichtě, v odvetném utkání. Přestože Readingu chybělo málo k záchraně, za svůj ubohý finiš se tak dočkal zaslouženého trestu v podobě sestupu, přesto lze očekávat, že se po bolestném procitnutí Reading vzchopí a už za rok zase zaklepe na dveře nejlepší ligy světa. K čemuž ale Royals již rozhodně nepomůže hned šestice borců. Vedení nepočítá s Johnem Osterem, Ulisesem De La Cruzem, Johnem Hallsem, brankářem Grahamem Stackem, Adamem Bygravem a Aaronem Brownem.

19. Birmingham City

I přes přesvědčivou výhru nad Blackburnem v posledním kole a jiné cenné skalpy, jako byly například ty Arsenalu, padá Birmingham o patro níže. Brums sestřelil do druhé ligy především nevydařený start do sezony, ani nový kouč Alex McLeish pak nedovedl udělat zázraky, leč do posledního kola s Birminghamem bojoval o záchranu. Nakonec Blues končí o bod za prvním nesestupujícím Fulhamem.

Birmingham se letos zapsal do podvědomí fanoušků především domácím únorovým zápasem s Arsenalem, v jehož rámci Taylor brutálně zlomil nohu hostujícímu útočníkovi Eduardovi. Za povšimnutí stojí ale i dvě remízy právě s Kanonýry, když ta druhá započala hlubokou krizi Londýňanů, vysoká domácí výhra nad Tottenhamem i Blackburnem (pokaždé v poměru 4:1). Zkrátka Brums na favority umí a to především na svém hřišti, kde je každým zápasem ženou vpřed tisíce věrných fandů. Právě fanouškovská základna je velkou devízou Birminghamu, což dokazuje i fakt, že si na St. Andrews našlo v průměru na každý zápas cestu přes 26 000 diváku, přičemž maximální kapacita birminghamského stánku činí 29 000.

Nemůžeme však opomenout ani stinné stránky mužstva Birmingamu. Na co se především nemohl Birmingham letos spolehnout, byla obrana, která letos inkasovala nejčastěji hned po Derby, Readingu a Newcastlu. Stejná obranná linie si také často vypomáhala nečistými zákroky a bývá soupeři označována za vůbec jednu z nejnepříjemnějších. 69 žlutých karet a k tomu tři červené, to je nechvalná bilance Blues.

Vyvrcholením nevydařené sezony se pak po posledním kole stal čin Davida Sullivana, spoluvlastníka klubu, jenž reagoval na narážky fanoušků prodejem svého podílu. Zároveň se tvrdě opřel do bývalého kouče Brums Stevea Bruce, který měl údajně nakoupit "kupu smetí", konkrétně například brankáře Kingsona a beka Queudrueho. Klubu nebude v příští sezoně pomáhat ani Zarate, jehož lákají přední anglické kluby.

20. Derby County

Pride Park, to je sídlo Derby County. V překladu do češtiny označuje slovíčko "pride" chloubu, potažmo pýchu. Na své letošní výkony však Rams nemohou být pyšní ani z legrace. Kdekdo si řekne, co vlastně tento tým v první lize pohledával? Derby hlavně obohacovalo skóre slavnějších celků o další a další plusový bod. Pro svěřence Paula Jewella však byla prvoligová sezóna dozajista cenná zkušenost, leč drsná. Berani trhali po celou sezonu jeden nechvalný rekord za druhým. Výsledkem toho všeho pak byl nejmenší počet získaných bodů v celé historii Premier League.

Nejlepší střelec mužstva? Kenny Miller, 4 góly! Ne, to není apríl, je tomu skutečně tak, a to byl navíc tento forvard nejvytíženějším hráčem celého Derby. Jen pro srovnání: Tolik gólů nastříleli v Gambrinus lize před posledním kolem například i obránci Horejš s Trousilem. Samozřejmě, soupeři v Premier League se ani zdaleka kvalitou neblíží těm v domácí soutěži, přesto taková statistika zarazí.

Pokud se ptáte na defenzivní činnost Beranů, naběhli jste si ještě víc. 89 inkasovaných gólů, to je vizitka obranářů Derby. O celých dvacet branek tak překonali obrannou řadu Sunderlandu ze sezony 2005/06. Stejný tým také právě díky Rams už nedrží smutný rekord nejhoršího týmu historie Premier League. Tehdy Black Cats získalyi15 bodů, tedy o čtyři více než letos Derby.

Vzhledem ke statistice Gambrinus ligy sledující návštěvnost soutěže je však až s podivem, že na zápasy Beranů zavítalo v součtu více než 610 tisíc diváků, přestože má Pride Park kapacitu něco kolem 33 a půl tisíců přihlížejících. K dobru lze Derby přičíst také fakt, že ani zdaleka nepatřilo po celý průběh ročníku k nejtrestanějším týmům a v tabulce obdržených žlutých karet skončilo přesně v polovině, přičemž se červenalo jen jednou před obličejem Lewise. Tak jako tak si při svém návratu mezi anglickou fotbalovou smetánku uřízlo Derby pěknou porci ostudy.

Autor: Tomáš Starý, Tomáš Honajzer, Tomáš Daníček

Komentáře (78)

Přidat komentář
herbage

Birmingham City a skalpy Arsenalu? Dvě remízi jsou možná pro ně úspěchem, remízovat s týmem, kterýmu brutálně zraníte hráče, že i televize to odmítne opakovat a dát gól s přímáku, po pochybném faulu a v závěru po školácké chybě Clichyho, tak jestli tohle je skalp, tak všecha "čest"

Reagovat
fantomas

Pro sestupující tým to sou sakra cenné body a dá se říct, že i skalpy a to doslova - Taylor totiž vlastně Eduarda pod skalpel dostal

Reagovat
herbage

no proti Boltonu mě nasral i Diaby, v podstatě udělal obránci Boltnu to samí, naštěstí bez rozběhu, takže to jeho noha vydržela. Taky myslím že noha tvrdého Islanďana vydrží víc než brazilského hračičky. A to nebyl první Diabyův ústřel, myslím že na Terryho taky předvedl nějaký prasácký faul. Přitom je častio zraněnej a měl by vědět, jaké to je. A zvlášť po tom utkání v Birminghamu udělá tu samou kokotinu, nepobíram.

Reagovat
fantomas

Njn...tak na druhou stranu po odchodu Flaminiho zustane se Senderosem jediný, kdo umí do soupeře zajet, i když zrovna od něj sem čistých zákroku videl pramalo.

Reagovat
herbage

zaject jo, ale ne jako prase a snažit se hrát míč

Reagovat
smazaný uživatel

jonom tady vsichni rikaji jen eduarduv faul ten diaby udelal to tez kdys chcete mudrovat tak se podivejte na ostatni zapasy

Reagovat
fantomas

Dyt to ted přiznal.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím ,že Terryho kopl do hlavy.(jak chtěl JT hodit rybičku a Diaby odkopnout míč do bezpečí)

Reagovat
irik

to fantomas: skalpy Liverpoolu FC byli MINIMALNE stejne cenne jako skalpy arsenalu

Reagovat
fantomas

je tam "například", tak aby ses nepo to, že tam neni tvuj Liverpool. Navic Arsenal pokud se nemylim skočnil před Liverpoolem, tudiž by ho čistě teoreticky mělo bejt těžší porazit, čili je to cennější.

Reagovat
smazaný uživatel

live bol v anglicku vo všetkom až 4 a je to tak už pár rokov, to si treba pripustiť aby bol live raz 1 aj ked si myslím, že aj bez posíl live predbehne v tabulke túto sezónu arsenal /a samozrejme, že live vyhrá celú PL/

Reagovat
fantomas

Reagovat
irik

to je spekulativní ... Live například došlo dál v Champions League a kvality má větší než arsenal ....

Reagovat
fantomas

Jistě kvality má větší jak Arsenal, ale v lize za nim skončilo skoro o deset bodů...prosim te, di se bodnout,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

C.Vela je pravy kridelnik ?

Reagovat
fantomas

Spíš levý, ale řekl bych, že umí kdekoliv. Wenger ho však plánuje využívat jako klasického hrotáka. Jinak klidni si ty jakoby scousery jo!

Reagovat
smazaný uživatel

,ako vies ze ho bude vyuzivat ako hrotaka ?

Reagovat
fantomas

Říkal to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a první část hodnocení máme tady !!! Nuže :

DERBY COUNTY - bohužel jasný propadák. Opravdu jediným pozitivem byla disciplinovanost a početní fsns Rams. Ale věrni zůstaneme !!! DERBY COUNTY !!!

BIRMINGHAM CITY- sestup tohoto týmu je škoda, doplatili na nevyvážené výkony. Konec sezóny byl trapný i mimo hřiště, viz nechutné prohlášení jednoho z majitelů.

READING FC - nadávat můžou jen a jen sobě, konec ligy byl tragický a pěkně je to vytrestalo, fans jsozu v šoku ještě asi teď.

FULHAM FC - utekli hrobníkovi z lopaty, malý fotbalový zázrak, ale pokud se z toho nepoučí, za rok už to tak veselé být nemusí.

BOLTON WANDERERS - na skončenou sezónu raději hned zapomenout. Osobnně je vůbec nemusím.

SUNDERLAND AFC - nováček se úspěšně zachránil, nic jiného se nečekalo. Ale budou ještě muset hodně zapracovat, plusem jsou skvělé návštěvy.

WIGAN ATHLETIC - rozhárané výkony, ani v příští sezóně to nebude žádná sláva, možná by jim pobyt v nižší soutěži neuškodil.

MIDDLESBROUGH FC - zajímavý tým s nadějným koučem, umí se vypnout proti velkým favoritům, ale srážejí je nepředpokládané ztráty.

NEWCASTLE UNITED - co dodat ? Obrovské zklamání, před sezónou se prsili a .. mohlo to být ale ještě horší, včas ale zatáhli za záchranou brzdu. O to větší očekávání jsou pro nadcházející ročník.

TOTTENHAM HOTSPUR - další velké zklamání, menší kompenzace přišla až s výhrou v Carlig Cupu. Ale fans asi museli hodně zestárnout, kolikrát to nebyli výkony hodné jména klubu a kvality kádru. Rovněž tak u Kohoutů bude na příští sezónu nervózní očekávání.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, jestli se dá někde na netu dívat na Leeds-Doncaster???

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

jo dík ale jak to mám spustit?

Reagovat
fantomas

nic nespouštíš, hraje to samo musíš mít akorát nový flashplayer (tušim devítku)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak řeknu že musím mít flashplayer

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

hej sory vím co si o mě musíš myslet ale mě to prostě nejede!!! Samo se to nerozjede a kdž klikám na pla tak to taky nic nedělá

Reagovat
fantomas

divny, mě to taky delalo, ale stáhl sem ten player a bylo to ok

Reagovat
smazaný uživatel

hezký zhrnutí sezóny týmu z druhé poloviny tabulky.... Jak asi víte, tak jsem an to čekal.... Jsem rád, že sestoupilo Derby, ale spokojený budu teprve až sestoupí trapný a nemohoucí Wigan a nechutné složený tým Boltonu... Tyto týmy se mi v Premier League vůbec nelíbí...

Derby Country na to prostě neměli a pochybuji, že v příští sezóně se probojují zpátky....

Birmingham City je tým, který má hodně fans, ale jde vidět, že uvnitř klubu to není v pořádku, přesto budou ale mým favoritem na postup do Premier League v příštím roce...

Reading FC si celou sezónu skazil sám... Tento tým mi byl sympatiický, ale Matějovský a spol. se budou muset hodně snažit, aby se zase vrátili do PL.

Fulham FC... Těm to zase vyšlo, i když už s tím málokdo počítal... Pomalu je začínám brát z té horší stránky, protože prospěch pro nejlepší ligu na světě nemají takřka žádný....

Bolton Wanderers je tým, který měl sestoupit... Hráči, kteří za tento klub hrají jsou mi absolutně nesypatičtí a to nejen kvůli toho, že United obrali o body...

Sunderland FC... Tomuto klubu to přeji již z důvodu, že zde hraje několik bývalých hráčů United a hlavně je zde ikona na postu manažera a doufám, že budoucí nástupce Fergusona, Roy Keane. Tem dokázal svůj tým vyburcovat ke skvělým výkonům a Sunderland se celkem v poklidu zachránil...

Wigan Athletic... Opět tým, který mě nejen svým oraništěm štve... Venku je to totální beton a po odchodu Valencii budou mít co dělat, aby se v lize udrželi...

Middlesbrough... Abych se přiznal, tak jsem je před sezónou tiipoval na sestup, protože měli nezkušené a velmi nespolehlivé hráče... Nakonec mě mile překvapili, ale pokuď odejde Downing, opora týmu, tak budou mít se záchranou problémy i příští rok...

Newcastle United... Opět velké kecy a nic z toho... Nebýt Keegana a Owena, tak Newcastle zažije nejhorší sezónu za několik let... Mám Newcastle rád, ale pokuď nebude mít kvalitní vedení a normální logiku nakupování, tak mohou atakovat Big four...

Tottenham Hotspur.. Tottenhamu jsem věřil a to nejen proto, že mají velmi dobře sladěný tým... Od příchodu Ramose hrajou také líbivý styl hry a přeci jen má většina hráčů větší prostor, než pod Jolem... Jenas, Huddlestone, Lennon a spol. mohou po této sezóně myslet z napětím na další sezónu, která jim možná přinese i lepší umístění...

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu Fulhamu, můžeš to trochu specifikovat? Žvástů je tu vždycky nadbytek, ale nic konkrétního, což je škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda velký marodky, před sezonou jsem je tipoval výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku OT: Chtěl jsem se zeptat, plánuje se toto shrnutí i v jiných ligách?

Reagovat
M11

ja doufam ze jo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Překecáme Thorrese, ať udělá Serii A.

Reagovat
fantomas

To udělá podle mě .

Reagovat
sosna

Derby

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan utekl o fous hrobníkovi z lopaty – o své záchraně rozhodl až v posledním kole, kdy v přímém souboji o přežití porazil Sheffield – mohou být jak funkcionáři, tak fanoušci spokojeni.

co to je? jakej Sheffield? to už jsme ve druhé lize? nebo jsem to nepochopil....

Reagovat
smazaný uživatel

jo ták, to má bejt minulá sezona, tak sakra probírá se tu snad souhrn letošní, takhle mě poplíst

Reagovat
fantomas

"Vzhledem k faktu, že minulý rok (!) Wigan utekl o fous hrobníkovi z lopaty" - ty trubko

Reagovat
smazaný uživatel

no jo to já jsem asi úplně přehlíd

Reagovat
smazaný uživatel

To byla velmi smutná událost. Ale aspoň Wigan dokázal tomu hrobníkovi utéct sám, narozdíl od jednoho nejmenovaného klubu, jenž musel asi zamávat slušnou dávkou kaprů, aby mu z té lopaty dovolil utéct

Reagovat
smazaný uživatel

WHU?

Reagovat
Devil

Tebe to musi hodne zrat co?(ty ziletky)

Reagovat
smazaný uživatel

nevím,jak by se ti líbilo,kdyby tvůj oblíbený tým sestoupil díky penaltě,kterou navíc promění bývalý hráč tvého milovaného klubu

Reagovat
Devil

No moc asi ne,ale kapry bych v tom nehledal.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě myslel West Ham

Reagovat
Devil

Asi jo,zapas MU v West Ham a na ukor toho sestoupily ziletky.Nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě se nepleteš, měl to být WHU, ale spíš než poslední zápas s ManU (což bylo pochybné, ale ještě zkousnutelné) jsem měl na mysli kauzu Tevéz.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to, že tu penaltu proměnil zrovna David, mě nemrzelo ani z poloviny tak, jako kdo a jak tu penaltu zavinil.....

Reagovat
smazaný uživatel

tu ruku Jagielky si pamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

No právě - proč zrovna Jags ..?

Reagovat
smazaný uživatel

to je stejný případ,jako proč zrovna Terry z mého pohledu...

Reagovat
smazaný uživatel

Slušné přirovnání. Jags má pouze tu výhodu, že ho vrchol kariéry teprve čeká, takže má ještě čas něco dokázat. Terry už možná druhou šanci mít nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, myslíš, že Everton je jeho přestupní stanicí?

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímě řečeno si to nemyslím, i když bych mu angažmá v nějakém velkolubu přál, tak na to zatím asi nemá. Everton je zatím přesně to, na co stačí. Hraje základ, zahraje si i evropské poháry, zatím může být rád, že jeho adaptace do většího klubu proběhla hladce. Asi by nějaký zvrat mohla přinést reprezentace, do které už byl jednou nominován (i když tedy nenastoupil), pak by jeho cena a poptávka po něm mohla vzrůst. Nebo také by mohlo lecos zvrátit zavedení pravidla 6+5. Ale to jsou zatím pouze dohady, podle mě je Everton Jagsovi jako na míru ušitý a momentálně něco měnit by byla hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

Svinpave konečně se shodneme a když ti sedne téma, na Jagielku se já rád zeptám, protože se mi líbí.. tak se s tebou dá slušně bavit.

Mimochodem absolutní souhlas, taky si myslím, že momentálně Jagielka prosperuje protože je v Evertonu, kde hraje stabilně. Nějak se mi nepozdává pro velké mužstvo a právě proto jsem se ptal na tu přestupní stanici, když už jste ho tak trochu srovnávali s Terrym. Podle mne se bude ještě zlepšovat, ale Big4 po něm nesáhne.. ale přeju mu to, třeba se mýlím a někdo si ho časem vybere. Ovšem Arsenalu takové hráče nekupuje, Chelsea po zkušenostech se Sidwellem taky bude kupovat už jen megahvězdy, což je podle mne logické, ale nelíbí se mi to. A Ferguson má rád univerzály, tam bych možná v budoucnu viděl jeho šanci, ovšem jsou tam hráči středního věku a tam teď podle mne nebude chodit moc fotbalistů. Liverpool má ty svoje Španěly atd. Každopádně je Jagielka docela sympaťák.

Reagovat
fantomas

taky ho mám rád ale chci se zeptat: Co si myslel tim "Arsenal takové hráče nekupuje" ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jagielka je Brit.. Arsenal má kolik Britů?

Reagovat
fantomas

Přesně sem si myslel, že na todle narážíš. No tak nemá jich moc, to nezapřu, ale Wenger na tom musí pracovat co nevidět a neni to tak, že by se Anglanum mermomocí bránil. Jsou předražení a v anglických klubech vysoce cenění. To neni jen tak, zrovna Jagielka (krom toho, že by se mi v Arsenalu moc líbil) by nemusel být tak nedostupný.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že by ho Wenger mohl chtít pouze v případě zavedení onoho 6+5 a potom by Jags zas tak moc dostupný nebyl. Momentálně by si u vás přes duo Touré - Gallas asi těžko kopnul a aby šel do big4 pouze na lavičku by byla pro něj blbost. Navíc nevím, za kolik by ho Wenger byl ochoten koupit - momentálně jeho cenu odhaduju na 6-8M liber a to se mi na Wengera zdá příliš. Momentálně mu to kope relativně vysoko, on sám je prý velice spokojený, takže by byl trouba, kdyby někam přestupoval. A na větší prachy se nenechal zlákat ani když hrál ještě za nás, on je prostě srdcař

Reagovat
fantomas

Zdá mnoho? Za Eduarda vysázel dvakrát tolik, ted za Nasriho totéž. Trochu zcestná ironická poznámka. Jinak Jagielka umí pokud se nemýlim i na DM, což je post, který potřebujeme zaplnit. K tomu využitelnost i na stoperu, kterýho Wenger taky shání - paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea po zkušenostech se Sidwellem taky bude kupovat už jen megahvězdy?

tím myslíš třeba Bentleyho,Bosingwu,Gomeze,McGeadyho?

Reagovat
smazaný uživatel

špatně jsem to napsal.. myslel jsem hráče podobného typu, takové univerzály jako jsou Jagielka a Sidwell, navíc Britové.

Reagovat
smazaný uživatel

a s tím Mcgeadym jsi mne překvapil, tohle nevím. Gomez je vcelku drahé zboží a jedna z největších hvězd německé kopané. Bosingwa to máš pravdu, to je ale hráč který je vysoce hodnocený.

Reagovat
fantomas

Četl sem, že by Gomez nakonec nemusel být tak drahý, ač má kontrakt ve VfB ještě na dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je fakt,že příchod McGeadyho není tolik pravděpodobný,ale už jsem pár článků,ve kterých byl spojován s Chelsea viděl a já bych ho také ocenil,jelikož je ostrovan a navíc hodně mladý a svoje kvality také má

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, na tomhle se shodneme úplně přesně

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel souhlasím,i když je fakt,že Terryho ještě tak 4-5 let,pokud ho nedejbože nepostihne zranění,také čeká,takže stále doufám,že si jednou na ušatou trofej šáhne,ale moc šancí tomu dávat nemohu,kdežto Jagielku nejspíš čekají s Moyesem v Evertonu zlaté časy

Reagovat
smazaný uživatel

co myslíš tím zlaté časy? Pohár UEFA či boj o 5. místo?

Reagovat
smazaný uživatel

eventuelně i boj o LM a pohár UEFA,což pro Toffees zlaté časy jsou(i když v minulosti,když tam byl ještě Dixie Dean na tom byli bezesporu lépe),momentálně mají kvalitní,stále se zlepšiující kádr,kterému dává hlavu a patu Moyes,který každým rokem prokazuje svojí kvalitu,já myslím,že si vybral dobře

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to si myslím taky.. ale akorát nevím jestli Jagielka dosáhne na takovou úroveň jako Terry. Jinak Moyes je jeden z nejlepších trenérů.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak když se nad tím zamyslím tak je to docela slušná paralela,oba dva stejný ročník,stejný post,odchovanci...

Reagovat
smazaný uživatel

ehm,tak stejný ročník ne...

Reagovat
smazaný uživatel

No ty dva roky nejsou tak moc. A Jags u nás často hrával i středního záložníka.

Reagovat
Radin

Leeds prohrál, postupuje Doncaster

Reagovat
fantomas

Njn ale zaslouženě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele