Souček se vrací na trůn, potřetí v kariéře vyhrál anketu Zlatý míč

12.06.2023, 10:19, aktualizováno 12.06.2023, 13:47
Aktuality

Středopolař West Hamu Tomáš Souček potřetí v kariéře vyhrál novinářskou anketu Zlatý míč ČR o nejlepšího českého fotbalistu sezony. Osmadvacetiletý reprezentační kapitán zvítězil v hlasování žurnalistů o jediný bod před záložníkem Fiorentiny Antonínem Barákem a navázal na prvenství z let 2020 a 2021. Třetí skončil s výrazným odstupem ofenzivní univerzál Twente Enschede Václav Černý. Klub sportovních novinářů dnes výsledky 27. ročníku ankety slavnostně vyhlásil v Praze.

Souček zvítězil, přestože nevyhrál podzimní ani jarní část hlasování. Po polovině ankety byl třetí se ztrátou 66 bodů na průběžně vedoucího plzeňského brankáře Jindřicha Staňka, jemuž ale jaro nevyšlo a propadl se na konečné čtvrté místo. Součkovi stačila k celkovému prvenství třetí příčka také v druhé polovině ankety. Jarní hlasování ovládl Ladislav Krejčí mladší, kapitán ligového mistra Sparty. Obhájce prvenství v anketě útočník Patrik Schick z Leverkusenu vinou zranění skončil až osmý.

Souček s West Hamem před pár dny ovládl Evropskou konferenční ligu a získal svou první trofej v pohárových soutěžích UEFA. Spolu s ním se radoval i bek Vladimír Coufal, jenž tentokrát skončil v anketě sedmý.

Souček v sezoně patřil ke stabilním členům základní sestavy Londýňanů, za které nastoupil do 36 z celkových 38 kol anglické ligy s bilancí dvou branek a tří asistencí. West Ham dlouho bojoval v Premier League o záchranu a nakonec obsadil 14. místo. V národním celku zatím Souček v sezoně nechyběl ani v jednom utkání, gól nedal.

"Jsem týmový hráč. Konferenční liga pro mě byla zatím nejvíc, co jsem dokázal. I tituly a poháry v Česku beru jako víc, ale jsem rád i za individuální ocenění. Že tu práci, co dělám, dělám na jakž takž dobré úrovni. Je to i velká motivace do další sezony, abych pokračoval tak, jak jsem skončil," řekl novinářům Souček.

West Ham ve středu ve finále Konferenční ligy v pražském Edenu porazil 2:1 Fiorentinu, jejíž barvy hájí Barák. Osmadvacetiletý záložník měl po podzimu na průběžném druhém místě ankety náskok 31 bodů na Součka, na jaře ale dostal o 32 bodů méně a celkové prvenství mu těsně uniklo. K triumfu mu nepomohlo ani pět branek v Konferenční lize.

"Já mám také rád, když je všechno vyrovnané, stejně jako zápasy. Když se o vítězství uchází co nejvíce fotbalistů. Tonda měl skvělou sezonu v Itálii, došel s týmem až do finále Konferenční ligy," ocenil Souček, který by v anketě hlasoval pro spoluhráče Coufala.

Černý zakončil sezonu nizozemské ligy včetně play off o poháry s vynikající bilancí 14 gólů a 13 asistencí a z osmého místa po podzimu se v anketě posunul na celkovou třetí příčku. Na vedoucí dvojici ztratil pětadvacetiletý ofenzivní univerzál Twente přes 200 bodů.

Na čtvrté příčce skončil Staněk coby nejvýše postavený zástupce české ligy. Sedmadvacetiletý gólman měl po podzimu k dobru 35 bodů na druhého Baráka, za jaro ale dostal od novinářů jen 11 z celkových 466 bodů.

Hned za Staňkem byl další hráč z domácí soutěže Krejčí mladší. Čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál podzim promarodil a nezískal ani bod, na jaře ale dovedl Spartu k prvnímu ligovému titulu po devíti letech a 374 bodů mu stačilo na pátou pozici.

Do elitní desítky se z české ligy dostal ještě devátý útočník Václav Jurečka ze Slavie, jenž pro sebe mohutným finišem v závěru jara získal pomyslnou korunu pro krále tabulky střelců. O jednu pozici před ním se v anketě umístil loňský vítěz Schick, který zápolil s vleklým zraněním.

Nejvíce prvních příček posbíral v anketě Staněk - 22, kvůli horšímu jaru mu to ale k výhře nestačilo. Souček s Barákem se umístili na nejvyšší pozici shodně třináctkrát, celkový vítěz získal o jednu druhou příčku více. Aspoň na jednom z hlasovacích lístků se na první pozici objevilo nezvykle hned 15 hráčů.

Zlatý míč vyhlašuje Klub sportovních novinářů. Fotbaloví žurnalisté hlasují dvoukolově po podzimu a po jaru a celkový vítěz vzejde ze součtu obou kol. Aspoň bod si v tomto ročníku připsalo 51 hráčů, do hlasování se zapojilo 51 novinářů. V případě bodové rovnosti rozhodoval vyšší počet lepších umístění. Rekordmanem ankety je bývalý brankář Petr Čech s 12 prvenstvími, Součkovi patří třetí místo za šestinásobným laureátem Pavlem Nedvědem.

"Když jsem byl malý, byl jsem obrovský fanoušek naší reprezentace. Miloval jsem hráče působící v zahraničí. Když slyším tahle jména, že se k nim mohu zařadit, je to pro mě obrovská čest. Teď vidím, že mladí kluci a mladé holky, fotbalisti, fotbalistky, mluví o mě jako třeba o nové generaci hráčů, toho si strašně vážím. Chci, aby to trvalo co nejdéle," uvedl Souček.

V minulosti také dvakrát vyhrál anketu FAČR o fotbalistu roku a jednou se stal v dresu Slavie i hráčem sezony v české lize. "Má soukromá síň slávy se plní. Mám to zatím ve skříni. Jak jsme teď v zahraničí, když jsem doma, tak si spíš užívám rodinu. Až skončím nebo se vrátím zpátky do Česka, chtěl bych si udělal svoje malé muzeum u sebe doma," řekl s úsměvem Souček.

"Sbírám i dresy, je jich opravdu hodně, už možná stovka. Mám tam různé trofeje, zatím se mi plní skříň. Jsem rád, že bude na co vzpomínat. Někoho pozvu k sobě domů, kamarádi to rádi uvidí, jsou pyšní. Za každé ocenění jsem vděčný," dodal Souček.

Výsledky ankety Zlatý míč ČR za sezonu 2022/23:

1. Tomáš Souček (West Ham) 726 b., 2. Antonín Barák (Verona/Fiorentina) 725, 3. Václav Černý (Twente Enschede) 497, 4. Jindřich Staněk (Plzeň) 466, 5. Ladislav Krejčí mladší (Sparta Praha) 374, 6. Adam Hložek (Leverkusen) 368, 7. Vladimír Coufal (West Ham) 347, 8. Patrik Schick (Leverkusen) 271, 9. Václav Jurečka (Slavia Praha) 202, 10. Jiří Pavlenka (Brémy) 194, 11. Jakub Řezníček (Brno) 187.

Další pořadí: 12. Adam Vlkanova (Hradec Králové/Plzeň) 163, 13. Jan Kuchta (Sparta Praha) 159, 14. David Jurásek (Slavia Praha) 145, 15. Jakub Brabec (Aris Soluň) 142, 16. Ondřej Lingr (Slavia Praha) 118, 17. Tomáš Vaclík (Olympiakos Pireus/Huddersfield) 99, 18. David Zima (FC Turín) 74, 19. Michal Sadílek (Twente Enschede) 71, 20. Tomáš Holeš (Slavia Praha) 66, 21. Roman Květ (Bohemians Praha 1905/Plzeň) 64, 22. Mojmír Chytil (Olomouc) 63, 23. Michal Ševčík (Brno) 56, 24. Matěj Kovář (Manchester United/Sparta Praha) 49, 25. Milan Petržela (Slovácko) 44, 26. Tomáš Čvančara (Sparta Praha) 40, 27. Tomáš Chorý 37, 28. Lukáš Hejda (oba Plzeň), 29. Václav Jemelka (Olomouc/Plzeň) oba 35, 30. Lukáš Sadílek 33, 31. Jaroslav Zelený (oba Sparta Praha) 31, 32. Alex Král (Schalke) 30, 33. David Douděra (Slavia Praha) 18, 34. Lukáš Kalvach (Plzeň) 17, 35. Michal Kadlec (Slovácko) 15, 36. Vladimír Darida (Hertha Berlín/Aris Soluň) 12, 37. Jan Kalabiška (Slovácko), 38. Josef Jindřišek (Bohemians Praha 1905) oba 11 8, 39. Jan Chramosta (Jablonec) 8, 40. Dominik Janošek (Pardubice) 7, 41. Jan Matoušek (Liberec/Bohemians Praha 1905), Jan Sýkora (Plzeň), Matěj Jurásek, Ondřej Kolář a Stanislav Tecl všichni 6, 46. Lukáš Masopust (všichni Slavia Praha), 47. Filip Kubala (Hradec Králové) oba 5, 48. Martin Vitík (Sparta Praha) 3, 49. Tomáš Pekhart (Gaziantep/Legia Varšava) a Filip Žák (Teplice), 51. Adam Karabec (Sparta Praha) všichni 2.

Pozn.: Při rovnosti bodů rozhoduje vyšší počet lepších umístění.

Pořadí jarní části: 1. Ladislav Krejčí mladší 374, 2. Černý 360, 3. Souček 337, 4. Barák 305, 5. Hložek 248, 6. Jurečka 197, 7. Coufal 175, 8. Kuchta 155, 9. D. Jurásek 112, 10. Pavlenka 83, 11. M. Sadílek 40.

Pořadí podzimní části: 1. Staněk 455, 2. Barák 420, 3. Souček 389, 4. Schick 256, 5. Coufal 172, 6. Vlkanova 163, 7. Řezníček 147, 8. Černý 137, 9. Hložek 120, 10. Brabec 118, 11. Pavlenka 111.

Vítězové podle počtu triumfů:

12 - Petr Čech, 6 - Pavel Nedvěd, 3 - Tomáš Souček, 1 - Jiří Němec, Patrik Berger, Tomáš Rosický, David Lafata, Tomáš Vaclík, Patrik Schick.

Autor: ČTK

Komentáře (234)

Přidat komentář
db18

Reagovat
Skleepy

Aniž bych se Tomáše chtěl nějak dotknout, tak není divu, že náš nároďák není extra konkurenceschopný, pokud je on náš nejlepší hráč. Velký rozdíl oproti hokejovému Pastrňákovi.

Reagovat
Sztanda

Zase to není tak dlouho co to vyhrál Lafata a jinak to vyhárval jenom Petr Čech, protože jsme prostě nikoho konkurenceschopného v top ligách neměli. Teď máme alespoň pár hráčů co hrajou v Premier league, Bundesligu, Serii A...

Reagovat
Stannis Baratheon

Jak moc čekáš že bude konkurenceschopný? Už bychom se mohli probudit z toho "Brucknerovského" snu, stejně jako v hokeji z Nagana a přelomu století...

Reagovat
Skleepy

No o tom ale mluvím. V hokeji jsme sice ustoupili, ale furt se nám čas od času rodí hráči do světové špičky. Pasta, Nečas, Hertl. Ve fotbale nemáme TOP nikoho - nejblíž je tomu věčně zraněný Schickinho, ale i Leverkusen není ten nejvíc TOP klub a světovou měl jen jednu seźonu de facto.

Reagovat
Stannis Baratheon

Vzhledem k reálným možnostem jsme myslím konkurenceschopní až až.

Reagovat
Lemond Laws

Protože pořád světová špička jsou 4 státy....

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

tak hokej má poněkud jinou váhu a jiný rozšíření než fotbal světově

Reagovat
Skleepy

Tenis se hraje po celém světě a dlouhodobě jsme schopni produkovat hráče do špičky.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal má totálně jinou váhu i než tenis, není to kolektivní sport, má totál jinou strukturu + náš nejlepší mužský tenista je 37. v žebříčku

Reagovat
Skleepy

Směj se jak chceš, Davis cup je kolektivní a ten jsme vyhráli ne tak dlouho nazpátek. Kdybys radši přiznal, že výchova fotbalistů u nás stojí dlouhodobě za hovno, než to obhajoval tím, že je v něm mnohem větší konkurence. To samozřejmě je, já taky nechci vyhrát MS - jen si myslím, že bychom se na něj aspoň občas mohli podívat.

Reagovat
smazaný uživatel

nebudu hodnotit výchovu fotbalistů v česku na základě dementních srovnávání s tenisem a hokejem sorry. Todle hospodský plácání jak tu fotbal stojí za hovno, do fotbalu jdou ve srovnání s okolními zeměmi minimální prostředky, protože Češi odmítaj jakýkoli větší investice do něj. Tak ať nebulej jak to za nic nestojí, s těma prostředkama který do toho dáváme a se snahou kterou tomu obětujeme tu mnoho lidí ještě dokáže uplést z hovna bič.

Davis cup není kolektivní ve smyslu v jakým je fotbal. Přičítaj se sice body za jednotlivý vítězství "týmu" ale není to o týmový souhře.

Reagovat
Muffi

Pasta je dotvořený ve Švédsku, přečti si jak o tom mluví.

Nečase vypiplal Zábranský v Kometě a jak on, tak Hertl světovou špičkou fakt nejsou. Hertlovi je 29 a k bodu na zápas se přiblížil jednou.

Reagovat
Salfovic

A Hertla zase vypiplal Růžička. Otázku za kolik, ponechme stranou

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
kilobyte

Velikostí státu a historicky bychom měli hrát MS častěji.

Reagovat
KingMaster13

To jediné se nám nedaří a mělo se to zlepšit, jinak výsledky jsou ale furt solidní.

Reagovat
Stannis Baratheon

Historicky? Historicky nebyl fotbal tak oblíbený po celé Zemi. V historii akorát rozvojové země nedokázali vychovat kvalitní hráče, to už teď dovedou (i díky tomu že jdou brzo do Evropy). A ty země jsou většinou mnohem větší, takže to je taky hloupost.

Reagovat
kilobyte

Fotbal je u nás nejoblíbenější sport a to dlouhodobě. V Evropě jsme podle počtu obyvatel 13. Když budeme počítat i Československo, tak v počtu medailí z ME a MS jsme na tom stejně třeba jako Španělsko. Máme jich víc než Anglie a Portugalsko.

Kvalifikace na MS hrajeme proti evropským týmům, takže to nemá s rozvojem fotbalu mimo Evropu nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že má Nigérie 200 milionů obyvatel a skoro celá severní Afrika vychovává hráče v akademiích ve Francii, naši účast na MS nijak neovlivňuje. Nebýt na 4 MS za sebou (a s Francem se moc nedá čekat, že by to příště prolomil) je ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ani hokejový nároďák ale není za poslední desetiletí konkurenceschopný. Povedl se jen jeden bronz, když přijeli Pastrňák, Hertl, Krejčí, Vrána a spol.

Reagovat
Rezan

Jde o to jestli hodnotíš "jen" technické schopnosti hráče a jeho fotbalové umění nebo jestli na něj koukáš pro jeho přínos na hřišti.

Z našich hráčů má na hřišti ten přínos pro tým největší a podle mě anketu právem vyhrál.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Souhlas. Navíc s WHU hral pravidelně, vyhnuli se baráži a vyhráli EKL.

Reagovat
ACSeRw!n

hokej hraje asi 6 zemi a my mame jednoho slusnyho hrace, wow...

Reagovat
Skleepy

Tenis hraje celý svět a v každém období máme někoho ve špičce.

Reagovat
Rezan

jestli chcete srovnávat hodnotu sportovce, musíte uvažovat jen o individuálních sportech dostupných pro všechny, takže asi tak běh

Reagovat
GrimeBaller98

To zase dostal za odbehany kilometry?

Reagovat
Kinky7

evidentne za EKL. kdyby to vyhral Barak tak to vyhraje on kdyz to bylo o bod

Reagovat
tuny

Jen jestli se hlasovalo až po finále

Reagovat
VersaceChain

To je fakt smutne, kdyz clovek vidi top4 nejlepsich ceskych fotbalistu

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád lepší, než když tam 15 let smrděl brankář.

Reagovat
Salfovic

Ani ne, když většinu kaiéry patřil mezi světovou špičku.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Myslíš ten kterej byl v top 3 ve světě na svým postu několik let?

Reagovat
Shevchenko

A od pátého místa to je už v pohodě, jo?

Reagovat
pingla

to je fakt strašný, ale opravdu upřímně

1. Souček, který měl velmi průměrnou (nebo spíš podprůměrnou) sezónu

2. Za co je proboha druhý? Za 8 gólů a jednu asistenci za celou sezónu?

3. Tohle beru

4. Barák č.2, co chytil navíc za celou sezónu? Loni byl naprosto skvělý, letos to byla bída.

5. Hodně dobrý ročník měl, škoda, že odkopal sotva polovinu sezóny

Zbytek tak nějak odpovídá, Schick 3/4 sezóny mimo, Hložek zatím nepotvrdil hráče s velkým talentem, Coufal taky průměrná sezóna...

Dřív se to rozhodovalo mezi Rosou, Čechem, Barošem, dnes má Zlatý míč týpek, který vyjma jedné trofeje pro West Ham byl neviditelný celou sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak podprůměrná sezona, že s WestŠunkou vyhraje evropský pohár. Některým zde už dočista jebe.

Reagovat
Greny

Za me teda ale mnohem lepší sezonu měl Černý...

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

To je jediné jméno se kterým jsem v pohodě kdyby byl před ním

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čistě individuálně jasně, ale k výhře LM, EL nebo KL bude mít Černý hodně daleko i ve Wolfsburgu, natož ve Twente. Se mi zdá, že si málo lidí uvědomuje, jak je Součkův a Coufalův úspěch v českém kontextu unikátní, navíc když vedle těchto českých "kopyt" hraje hráč základu Brazílie nebo nejdražší Rýže na světě.

Reagovat
Greny

Masti rozebrané níže

Reagovat
Greny

Máš to

Reagovat
Blasphemer

Čistě individuálně je tohle přesně právě čistě individuální cena.

Reagovat
Rezan

to asi ano, ale "jen" v Eredivisie

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

všichni očekávaj zázraky a že budem světová špička ale jakmile někdo zmíní že bychom i tomu fotbalu měli něco dát tak oheň na střeše

Reagovat
Salfovic

Abyste se z toho evropského Mickey Mouse Cupu neposrali. Skoro až do konce sezony hráli o záchranu a fanoušci WH pomalu páchali hromadné sebevraždy, když ho viděli v základu. A v repre hraje po ME taky totální píču.

Reagovat
Witcher

Reagovat
dantetomas

Nemozes vypisat mena? Clovek furt aby cital clanok, respektive jeho cast. Ale aspon ze ten zoznam je v starom dobrom prevedeni.

Reagovat
kilobyte

Z top 4 pravidelně hraje za repre jen jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trenér naší repre se jmenuje, jak se jmenuje, no

Reagovat
king23

Mno samozřejmě, když to srovnáváme s obdobím, kdy to vyhrával Čech nebo Nedvěd, tak je to hrozný propad. Ale první místo mezi těmi jednookými je asi zasloužené. Druhé místo Baráka nechápu, individuálně po statistické stránce slabá sezona a to ani nemá jisté místo v základu. Týmově nic nevyhrál a do evropských pohárů na další sezonu se nekvalifikovali vůbec. To už by mi tam dával větší smysl ten Hložek.

Reagovat
Lemond Laws

Filip Žák

Reagovat
Lemond Laws

Dal bych to Černému.

Velmi produktivní, hodně kanadských bodů a vykopal si přestup.

Reagovat
KingMaster13

Černý je jedinej, kterej reálně mohl být v té anketě klidně před Součkem. Jinak nechápu co se ostatní smějou. Souček neměl dobrou sezonu a přesto když kouknu na ty ostatní jména tam tak bych nikoho nedal před něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně když "Premyjér Lýg, nejlepší liga ve vesmíru". Nechápu tu nenávist na Součka, měl by být uznáván jako bůh, že už 4 sezony pravidelně hraje v nejlepší lize, přestože je v evropském měřítku obyčejný dřevák bez techniky, kreativity a rychlosti - ale dohání to dřinou a poctivostí. Výsměch je to poslední, co si zaslouží.

Reagovat
KingMaster13

Jako bůh zase ne ale respekt rozhodně zaslouží a místo toho místní trash na něj tu jen plive. Netvrdím ani že to je nejlepší náš hráč v zahraničí ale sakra do top 3 patří určitě

Reagovat
Pablos

Ono s tím umístěním strašně kontrastuje ty jeho výkony v repre… nic proti němu, ale příjde mi tam velmi špatný. A navíc hraje furt. To lidi asi vytáčí no.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak jestli má za úkol tvořit, jak říkal Pešír...má úplně jiné přednosti. To je ale chyba trenéra.

Reagovat
kilobyte

Tak jemu právě škodí to "přeceňování". Šilhavý z něho dělá pilíř týmu. Přitom Holeš a nebo Král by na jeho pozici zahráli podle mě podobně dobře. Prostě Souček podle mě není nejdůležitější část týmu. Třeba na ME bychom bez něho možná taky uspěli. Ale třeba bez Schicka bychom nepostoupili ze skupiny. A Holeš zahrál o parník lépe než Souček.

Další věc je, že je kapitán. Přitom vůbec jako kapitán nevypadá. Není to jeho vina, ale prostě mu to škodí.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Puskas

Reagovat
Lemond Laws

Když byli lidi schopný kritizovat Čecha, tak už mě nepřekvapí nic

A myslím, že každý objektivní člověk Součka oceňuje a respektuje. Protože my tomu asi nerozumíme víc jak Moyes a celá Anglie

Reagovat
Kucka

Reagovat
Lof

Reagovat
db18

výsměch sklízí i od fans West Hamu...

Reagovat
Greny

Za mě teda jednoznačně Černý ... Tým táhl plus super individuální výkony, zde nemělo být o čem...

Souček to letos dostal jen za to že vyhrál EKL a hraje PL

Ono se to zapomina ale letošní výkony Součka byli v Anglii minimálně od fanoušků dost kritizovane

Reagovat
KingMaster13

Jak říkám s tímhle jsem totálně v pohodě. Černý dal spousty golů a dost možná přestoupí do Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Fans kritizují neustále, to není žádné měřítko U nás x let nadávali Suárezovi, přestože měl každou sezonu 30+20.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kejza

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Černýho mám rád, ale ta liga je prostě úplně jinde, to se nedá porovnávat.

Reagovat
Lemond Laws

No jo, ale to se pak nemusí dělat anketa a dá se to automaticky tomu hráči, který hraje v nejlepší lize / klubu.

Holandská liga má jméno a zvuk a mít takovou produktivitu je velký úspěch a podle mě by si to zasloužil více než Souček, který měl průměrnou sezonu v lepší lize...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kily

Pája by si to zasloužil, když už ho nepochopitelně minula pozvánka do repre

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Když se člověk podívá na tu první jedenáctku, to je zoufalost to je zoufalooost

Reagovat
smazaný uživatel

Na 12. místo se raději ani nedívej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlkanova před Kuchtou, Sadílkem, Lingrem, Vaclíkem, Chytilem

Reagovat
wyqinac

vlkanova mel podzim dobrej, lepsi nez vetsina tech dalsich co jmenujes, predpokladam, ze po podzimu byl vysoko a na jare uz tolik bodu nedostal

Reagovat
r.mrazik

krasna ukazka,jak je ceska fotbalova kvalita v prdeli vuci svetu...

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Jako to zase není pravda, když se ta repre kompaktně poskládá tak to není špatné mužstvo. Je ale pravda že tam není hráč kterej by vysloveně zářil a z koho by si někdo sednul na prdel

Reagovat
Greny

Spíš je problém že se ten tým nikdy nesejde kompletní a když může tak to Šilhavý zabije totálně nějakou zkurvenou taktikou nebo výběrem svých oblíbencu...

A druhý problém je dost defenzivních hrácu (Coufal, Holeš, Krejčí, Jurásek, Král, Souček, Sadílek, Zima, plus ještě Brabec dejme tomu), který se prostě Šilhavý snaží dostat za každou cenu do základu ...

Bych se nedivil kdyby začal hrát nějak takto

Pavlenka - Holeš, Zima, Krejčí - Coufal, Soucek, Král, Sadílek, Jurášek - Hložek Kuchta...

Kdy on prostě za kazdou cenu tam raději narve ty hrace dozadu ...

Pak na to dojíždí hráči ofenzivní... Ono jestli se mu to sejde a bude ve formě Kuchta , Hložek, tomu Cvancara, Schick, Barák, Černý tak jsem zvedav jak to bude stavět s jeho přístupem hlavně dozadu

Reagovat
Nuno čomes

Nebude je stavět

Reagovat
r.mrazik

pravda to samozrejme je

kvalita jednotlivych hracu je celkem tristni s ohledem na svetovou konkurenci a odrazi se to i v tom,v jakych klubech hrajou

ze nase repre se nejak posklada a pak se to nejak nekdy ukope na tom nemeni nic

Reagovat
Pablos

Tristní to není… je to prostě průměrný, ale zase naštěstí naše liga není tak strašná, že i ti lepší hráči ligy dokážou jakžtakž konkurovat viz i poháry… pořád si myslím, že být do toho 15.místa je dobrá vizitka. Dle mého s opravdu dobrým trenérem (resp. Šilhavýho už mám prostě za strejdu takovýho a na Chytrýho mám dokonce averzi) bysme mohli hrát i odvážněji jako např. Maďaři, dle mého po dlouhé době právě máme i docela fajn hráče do ofenzivního stylu.

Reagovat
Pablos

A nemusí se toho bát protože obrana už jako dřívávějc tragická prostě není.

Reagovat
r.mrazik

tak ted nevim,jestli se bavime o lize,nebo o ceskych hracich,o kterych jsem chtel psal spis ja

kvalita nasich hracu je tristni oproti evropske konkurenci

si staci vzit,kde ti hraci hraji a co tam hraji...

Reagovat
Pablos

No já vím, ze jsem odbočil. Ale to protoze my ten tým většinou potřebujeme i skládat s hráči z ligy.

Reagovat
r.mrazik

tojo,s tim rozhodne souhlas...jenze bohuzel chybi ta kvalita,ktera by hrala po evrope (co by se pak doplnila nejlepsimi z ligy)

v anglii mame dva hrace hrajici spodni cast tabulky a kteri jsou pry nejlepsi z cele CR

v nemecku 6 hracu, z toho dva golmani a bohuzel nejlepsi hrac zrakveny

italie 2 a z toho hraje jeden

nizozemsko dva...

proste to je bida, nemame ani jednoho hrace v top klubu a ti,co jsou v zahranici,tak ma vetsi kvalita akorat Schick? (a v budoucnu mozna Hlozek)

Reagovat
Pablos

Jj já s tím co píšeš souhlasím.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Pablos

Jen mi to prostě nepříjde tak hrozný jako dřív… a věřím v lepší zítřky.

Reagovat
r.mrazik

uvidime,zatim tam nic extra skveleho krome treba Hlozana, Vitika, Cvancary a obou Jurasku v mladych nevidim

a to ti tihle maji taky taky max na prumer bundesligy a na uplny top to asi nebude (mozna nekdy Hlozan, Jurasek?)

Reagovat
Skleepy

Reagovat
KingMaster13

Toho Staňka nechápu co tam dělá tak vysoko. To jaro měl otřesný. Barák, že by v té Fiorentině zrovna kouzlil. Hrál dobře v EKL ale jinak hráč na pomezí základní sestavy. Krejčí možná mohl být výše ale zase odehrál jen půl sezony. Ať chceme nebo ne tak Souček tam je oprávněně, hypoteticky ten Černý mohl být před ním ale za mě je i tohle ok. Neměl nikterak dobrou sezonu ale furt hrál základ ve West Hamu téměř celou sezonu.

Reagovat
Puskas

Za to jaro taky dostal 11 hlasů, je tam díky podzimu, kdy jich nasbíral 455. Stačilo mu to.

Reagovat
KingMaster13

To je hrozně smutný Samozřejmě se můžeme bavit o tom jestli ta anketa je dobře nastavená ale to už je jiná věc. Prostě měli by tam bejt borci co odehráli konstantně celou sezonu solidně, což je pravda zase že tuhle definici nesplňuje nikdo.

Reagovat
Nuno čomes

Ostuda. Raději zrušit

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Puskas

To he problém toho dělení na dvě části, pak tam mlže být i někdo, kdo se v lednu zraní.

Reagovat
KingMaster13

Je to prostě blbost

Reagovat
kilobyte

Být to dohromady, tak má Černý šanci to vyhrát. Ale takhle jak je to rozdělený na dvě části, tak ho na podzim většina přehlížela a na jaře už neměl šanci to dohnat.

Reagovat
KingMaster13

Říkám ta anketa je blbě udělaná. Za celou sezonu jednotně to má větší smysl.

Reagovat
Gedofrey

Mně se to naopak takhle líbí. Když je to jen jedno hlasování, tak se standardně hodnotí jen jaro.

Reagovat
clinger

za co Krejčí boha jeho? leda v počtu proměněných penalt

Reagovat
verv

akorát je smutný, že (individuálně) podprůměrná sezóna mu stačí na vítězství

Reagovat
KingMaster13

To je šílený no

Reagovat
vitecek15

Mně se jeho fotbal tak příčí, až to není možný. Vždyť moderní fotbal je hlavně o presinku, schopnosti vysoko napadat, vyhrávat míče, nepouštět je soupeři. On neumí nic z toho. Když ho vidím třeba v repre, tak to je prostě strašná bída. Dopředu nic a dozadu neumí. Dřevák.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Jakože drevak to je , ale napsat, že neumí dozadu, vyhrávat míče a nepoustet je k soupeři??? to radši zabal omg

Reagovat
Pablos

Sice tě nemám rád… ale musím dát za pravdu, že tu černou práci právě umí, naroušování a bourání mu jde… jenže pak nad získaným míčem pak strašně dlouho přemýšlí a nakonec ho nepřihraje na dva metry… za mě Holeš lepší.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Taky je rozdíl hrát proti rodrimu nebo odegaardovi a proti jindriskovi nebo kalvachovi..

V repre je taky rozdíl, když si trenér vymyslí, že jsi nejlepší hráč, a tak vše budem hrát přes tebe, nebo jako holese používá smysluplne. A to teda soucka a jeho hru nemám vůbec rád.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kaspar

Nevim co se od nej porad ceka, defenzivni zaloznik, akorat ty sezony ve Slavii a prvni ve Westhamu mel dost golu, tak se to od nej ted ceka porad a ze k tomu jeste bude tvorit hru, ze to od nej ceka i Silhavy to bohuzel jen umocnuje ty kecy na nej, jako kdyz se na Kolare nadavalo, ze v repre nenahradil kvalitou Rosickyho.....To je jak s Hlozkem kdyz se mu na zacatku v Nemecku nedarilo, tak se ti posmevacci dockali a mohli ho kritizovat.

Reagovat
KingMaster13

Úplně nenávidím tuhle mentalitu. Já přeju všem českým hráčům

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
clinger

i Kuchtovi či Krejčímu?snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

některý mi přijdou že vyloženě čekaj aby mohli frajera hned jak je první zápas posazenej poblít

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Puskas

Reagovat
patas92

U něj hodně dělala ta gólová nadstavba. Bez ní to je prostě hráč pro střed/spodek PL, netřeba si nic nalhávat.

Reagovat
Cottage

Reagovat
Spalovač šancí

Střed/spodek PL není nic špatného, nebo jo?

Reagovat
patas92

Ne, ale však ho tu lidi chtěli do Arsenalu, Juventusu atd.

Reagovat
fenixLFC

v klidu, po tej jeho prvej sezone boli schopni v deniku sport napisat ze sa onho zaujima bayern ako nahradu za thiaga....

Reagovat
Pablos

No ale jeho první sezona byla velmi dobrá… však byl velmi dobře hodnocen v PL, na svůj post jeden z nejlepších. Zase bych se tomu nevysmýval… i takové přestupy se někdy dějí.

Reagovat
Pablos

*nevysmíval

Reagovat
fenixLFC

este raz- nahrada ZA THIAGA

Reagovat
Salfovic

To tehdy byla velká sranda

Reagovat
Kiss Me Polka!

Tak to byl fame hlavně od lidí, kteří se jen podívali na statistiku gólů a jeho hru ani nevideli..

Reagovat
Salfovic

To samé si myslím o hlasujících v této anketě.

Reagovat
Coutinho10

každej si do něj rád kopne

Reagovat
db18

Vyhrát to měl Černý... Staněk by neměl být ani první z Viktorky, natož z ligy... ale tam hrálo asi velkou roli, že Krejčí nenasbíral nic na podzim.

Schick je taky nesmyslně vysoko... na podzim hrál úplnou píču za kterou měl sbírat spíš záporný body, a když se rozehrál, tak se zranil.

Reagovat
fabec1222

Jindřišek

Reagovat
ratusek

KDe vzal 11 bodů? Kde jsou nějaké jistoty?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
BBystr

Mali to dať Jindriškovi a nemuseli ste sa tu hádať

Reagovat
Salfovic

Klidně

Reagovat
Salfovic

Svatá prostato

Koukám, že Černého Vencu nešikanuje jen Šilhavý.

Reagovat
Cottage

Souček úplně v pohodě, ale jak muže být před Králem, který hrál prostě podle všeho dost dobře na to aby si ho vytáhl Union, třeba Jemelka, Květ a podobné extrémy mi nevysvetli nikdo

Reagovat
nani92

Lebo CZ experti sledujú PL, Česku ligu a repre

Reagovat
Salfovic

Já třeba nechápu, jak podzimní část mohl vyhrát Staněk Ten kdyby vyhrál celý loňský ročník, tak nikdo nemůže říct ani hovno, ale proč teď na podzim ?

Reagovat
andrew96

Úplně v klidu mohl být v top 10 místo Schicka.

Reagovat
naheCZ

Zmrhal povolán do repre místo Lingra

Reagovat
Greny

A to je to co píšu nahore ... Prostě to je strasda konzerva ten Šilhavý už by to měl zabalit

Reagovat
Nuno čomes

Beztak ho ostatní poslali v černu kvůli Faerům někam

Reagovat
smazaný uživatel

To už rovnou může brát hráče z ČFL.

Reagovat
Greny

Ve Slovenské lize 2+2 za sezonu...

Ale víš co v kabině bude aspoň prdel a zábava to je důležitý na nějaký statistiky a formu se vyser

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně se může stát, že dá gól Faeřanům a pak má minimálně na rok základní sestavu repre jistou.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Franco out

Reagovat
Pablos

To je fakt stréc ten Šilhavec

Reagovat
KingMaster13

.......Jako jsem dlouhodobý zastánce Franca ale proč si to tak kurví Ach jo to je zmar. Asi přišel čas na změnu ale kdo? Jedině asi Priske

Reagovat
Thelvin

Že to vyhrál i ve své nejhorší zahraniční sezoně (po stránce individuálních výkonů) vystavuje českému fotbalu nelichotivou vizitku... Venku už máme docela dost hráčů, ale nikdo z nich nesnese srovnání ani s tou širší evropskou špičkou

Reagovat
kilobyte

Kolik hráčů vybírá každý novinář? A kolik dostávají bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Alex Král podle našich expertů 32., pitomci v Unionu Berlin že ho podepsali co

Reagovat
DidusIneptus

Union ví co dělá a co chce.

Reagovat
Salfovic

Celé je to totální fraška.

Reagovat
king23

Nejsem si úplně jistý jakým způsobem se volí, tj. jestli má každý hlasující jenom jeden hlas nebo třeba jen 3, ale umístění na 32. místě už fakt nejde brát nějak relevantně vzhledem ke způsobu hlasování. Pokud by měl například každý jen ten jeden hlas, tak si hrozně moc lidí může myslet, co je král "číslo 2", ale nijak se to neprojeví. Pak tu může být pár exotů, co považují Mojmíra Chatila za nejlepšího a hloupý výsledek máš na světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Měl to vyhrát Krejčí a ne hráč, který by mu pod normálním trenérem dělal v repre náhradníka.

Reagovat
Mass

Bohužel repre nehraje taktiku na 2-3 penalty z VARu a zbytek nějak dokopeme.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
DidusIneptus

To Češi nemají někoho lepšího? Teda to je úroveň... Jde jsou hráči typu Nedvěd, Rosický, Baroš, Poborský...?

Reagovat
Salfovic

Ne, my už se na MS nepodíváme, ani kdyby ho rozšířili na 100 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

ty nejseš čech?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Ty jsi tak dvacet let spal?

Reagovat
Selänne

Reagovat
Zark

20 let chlastal v německé knajpě

Reagovat
Greny

To ale není normálně už ani vtipný.... Já bych normálně toho Šilhavýho po té změně v nominaci odvolal

Reagovat
John Obi Mikel

Ty bys ho odvolal i kdyby tu změnu neudělal. Zbytečně se opakuješ

Reagovat
Greny

Vole ale Zmrhal... Třicet let, ve Slovenské lize, čísla taky špatný, místo vyloženě ofenzivního hráče další spíše defenzivní...

Jako sorry ale fakt by mě zajímalo jak přemýšlí v poslední době je to jeden průser za druhym

Reagovat
Salfovic

Podle mě ho to už nebaví a zkouší co všechno může zprasit, než ho vyhodí.

Reagovat
John Obi Mikel

Jasně no, Zmrhal je defenzivní.

Někdy mi přijde, že ty lidi tady ten fotbal vůbec nesledujou.

Reagovat
Greny

Nevím teda jak Ty, já pár zápasů Slovanu viděl a Zmrhal lepil spíš díry v sestavě kde bylo potřeba a několikrát byl na levým beku

Reagovat
John Obi Mikel

Schranz taky hrál beka a defenzivního hráče to z něj nedělá.

Reagovat
Salfovic

Statistiky má defenzivní.

Reagovat
smazaný uživatel

já šilhavýho vždycky hájil, je to fajn chlap a po Jarolímovi dosahoval fakt dobrých vysledků, ale v poslední době už je to fakt křeč. Jak může povolat Zmrhala, kdyť v lize je spousta zajímavých hráčů, který budou ještě růst a zasloužili by si šanci. A on místo nich povolává tyhle vykopávky, co šli za penězma do horších lig a pravděpodobně už jsou dávno za výkonnostním stropem. Šílená ostuda povolávat Jugase, Stronatiho, Zmrhala apod

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Csaplárova past

RIP Berlusconi

Reagovat
PtákOhnívák

RIP Papà

Reagovat
wyqinac

Ja furt nechapu ten hejt na Suka.. Jasne, letos jim PL nevysla podle predstav, ale porad hraje pravidelne v tymu z TOP 4, kolik hracu v tech top ligach mame?? Navic WHU vyhral Konferenci ligu a v ramci PL byl Suk podle znamkovani 4. nejlepsi v sezone, jen o 0.01 za Bowenem, ale proste mistni odbornici tomu rozumi vic, nez vsichni ostatni

Reagovat
Maximm9

Jestli podle tebe patri WHU do top4 v PL, tak ty musis byt ten nejvetsi odbornik tady

Reagovat
Salfovic

Myslel top4 ligy.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rothbard

Zaslouženě. Není lepšího fotbalisty.

Reagovat
PBLead

Jim ho určitě nabídl agent. Navíc s Tureckem je vždy spojována půlka Evropy, takže tomuto moc nedávám...

Reagovat
Pablos

Reagovat
PtákOhnívák

Kde Černý?

Reagovat
CristianZenoni77

OT: Zdravím pánové, omlouvám se, že otravuju. Chtěl bych se Vás jen zeptat. Máte prosím někdo zkušenosti s natrženémý zadními křížovými vazy v koleni? Doktor mi doporučil posilovat svalstvo a že operace je náročnější než u předních a proto až jako nevyhnutelně nutná. Nicméně, chci se zeptat na to, jestli vy osobně a nebo někdo z vašich známých s tím (s ortézou na koleně) dovede hrát fotbal. Ortoped povídal, že by to bylo možné. Tak mě jen zajímá, jestli už to u někoho možné je? Díky moc za odpověď a přeji příjemný den.

Reagovat
TomasMTG

Já mám přes 15 let komplet utrženej přední křížák a normáně funguju. Na fotbal nebo sport, kde bych ve vysoké rychlosti musel měnit směr tak mám doporučenou ortézu. Na ten přední urvanej křížák mi bylo u všech fyzioterapeutů doporučeno mít naposilovaný hlavně hamstringy.

Reagovat
TomasMTG

Ještě bych zmínil IG/YT kanál "kneesovertoesguy" pro inspiraci k posilování a mobilitě.

Reagovat
CristianZenoni77

Děkuji moc za odpověď. A prosím Tě, ta ortéza? Jakou máš třeba Ty? Ať si nepořídím nějaký nekvalitní aušus. Díky moc.

Reagovat
TomasMTG

Hele tak to netuším už. Ale nic speciálního to nebylo.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Díky tomu poháru asi zaslouženě, I když je to děs mít na prvním místě kopyto, co se dá dělat.. černý měl být 2., barak měl podprumernou sezonu.

V top 10 měl být jasné král a ne kdesi za chorym

Výš bych viděl ještě Daridu a chramostu

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Krmenčík rozšíří své jazykové portfolio o kyperštinu.

Reagovat
Lemond Laws

?

Reagovat
monty25

13:35

Krmenčík se přesune na Kypr

Apollon Limassol by měl být novým působištěm Michaela Krmenčíka, jenž po roce odešel z indonéské Persije Jakarta. Bývalý český reprezentant se na Kypru domluvil na dvouleté smlouvě s opcí a během nejbližších dnů absolvuje zdravotní prohlídku.

Reagovat
Puskas

Shání po knihkupectvích kypersko-český slovník.

Reagovat
fenixLFC

tak to sa teda nahlada....

Reagovat
fenixLFC

cakam kedy ti to dojde...

Reagovat
Pablos

Jemu to právě došlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

skor ako tebe

Reagovat
KingMaster13

https://www.eurofotbal.cz/clanky/reznicek-by-podle-medii-mel-odejit-z-plzne-do-lokerenu-420911/?forum=1#post10852870 Doporučuji nastudovat si tohle, pak pochopíš. To stejně byla legendární diskuze

Reagovat
smazaný uživatel

To je zde tradiční místní nevtipný styl humoru, který zdejší elita mylně považuje za ironii a má hroznou radost, když se někdo nachytá . Udělal jsi jim radost.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mass

Tak zrovna tyhle dva společně se SunFells bych považoval za elitu směrem odzadu

Reagovat
Bakary3

Spousta koloritu tady mi taky nepřijde vtipná, ale tohle bylo super

Reagovat
ratusek

kdybys to nebyl ty, tak bys byl kandidát na BAN

Reagovat
Bakary3

ale jako... Dost věcí je prostě pořád vtipnejch

Ale pak některý dost na sílu už, no

Reagovat
ratusek

tak myslím, že většina toho je na sílu, ale tak nějak to sem patří. Když vše ostatní jde do háje a stává se tu z toho jakási záložka livesportu Na inovaci nefunkčních věcí i těch dizajnových, tady už rezignovali uplně

Reagovat
Bakary3

To je pravda, aspoň u toho se pousmejes, ikdyz to není top, a cítíš, že svět je v pořádku

Ohledně vylepšení škoda psát, to bylo slibu jak bude všechno super a pracuje se na tom, až se na to vysrali úplně

Reagovat
ratusek

BAN

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
SunFells

Nevím jestli je vtipnější že Souček je náš hráč sezóny nebo že to je o bodík v úrovni přes 700 bodů

Reagovat
Pablos

Tak ono s Barákem by to dá se říct bylo smutný… však to není ani vyloženě hráč základu. A Černý zase super… ale Erendivise ,,jen” . Spíš je smutný, že Král se nedostal někam výš. A Coufal di myslím, že hrál líp tu sezonu jak Souček. Ale hlavní je tak jako tak… že pokud Schick nezahraje dobrou sezonu, tak ty první místa budou vždy divný… však jinýho trochu lepšího fotbalistu zatím nemáme prostě.

Reagovat
noustres

Je to jen fotbal.

Reagovat
SaianSupaCrew

Když to mohl vyhrát Lafata za Spartu, nebo Souček za Slavii, tak to, že je to "jen" Eredevise, by relevantní být nemělo.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Pablos

Pravda no

Reagovat
DieFohlenBMG

Souček to vyhrál za Slavii, protože play off EL, double, superpohár , liga mistrů atd.

Reagovat
SaianSupaCrew

Já ale nikde nepíšu, že to bylo špatně. Tenkrát vyhrál zaslouženě a já s tím upřímně nemám problém ani letos...

Černého jsem neviděl hrát ani minutu a Suka jen v Evropě.

Ale moc nechápu to "jen Eredivise", což se tady v článku několikrát skloňuje.

Hrát za Ajax, tak hádám, že to tady nikdo nenapíše.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele