Solskjaer: Pokud někdo chce kritizovat Ronalda, ať se podívá na duel s Atalantou

21.10.2021, 09:25
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (96)

Přidat komentář
nani92

tie šprinty do obrany, ktoré mal na konci zápasu

Reagovat
Fernando_Torres

Nemám ho rád, nikdy mít nebudu, ale před tou jeho vítěznou mentalitou nejde než smeknout

Reagovat
janinho

to je vec co ludia co ho hejtuju a vidia akurat statistiky nikdy nepochopia. aj ZZ minule povedal, ze CR ma velku zasluhu na tom kde je dnes Karim a ja v tomto 100% suhlasim. ten Cristianov pristup a profesionalita ovplyvnili aj Karima a staci sa rozpamatat ako sa Karim spraval 6-7 rokov dozadu. Nemal tych pruserov v sukromnom zivote malo a verim tomu, ze keby sa nepoucil aj od CR, tak uz mozno hra prinajlepsom za Lyon, alebo uz niekde v MLS. ale on dokaze po tazkej sezone odohrat dobre ME, potom si skrati dovolenku a nabehne rovno do rozbehnuteho kolotoca s minimalnou pripravou tak ze je najlepsim strelcom v europe.

Reagovat
Hurrikane

Máme se podívat na jeden zápas a změnit názor? Ole, Ole..

Reagovat
vceradnesazitra

Možná pro Ronalda je trochu škoda, že takhle nemaká každej zápas. Jako jasně, teď už mu je 36 a nedal by to, ale kdyby to dělal v průběhu kariéry, tak by nikdo nemohl pochybovat, že je GOAT a že CR7 > Messi.

Reagovat
Y.N.W.A

ale to právě nejde, on nemůže makat celej zápas, kor v 36... jeho obrovská síla je v tom, že umít udeřit a ví, kdy udeřit díky zkušenostem a takový fyzický kondici, že je schopnej tam poslat stoprocentní sprint i na konci mače do unavený obrany... prostě s tím zabijáckým instinktem je nejlepším útočníkem světa

ale srovnávání s Messim je mimo, ten je jinej, je to turbomyš, přes kterýho jde většina akcí, dribling a přehled má jak nikdo, proto je nejlepším hráčem světa.... rozhodně není tak chladnokrevnej v zakončení jako Messi, prostě jiná povaha, ale pořád to umí poslat zkušeně k tyči za jakýchkoliv okolností, protože se s míčem u nohy narodil

oba jsou neskutečný za to jak dřou a že jsou i v takovým věku největší hvězdy, dyť je 15 let nikdo není schopnej sesadit... na takový čísla se ani Mbappé s Haalandem nedostanou, protože po třicítce třeba už vůbec nebudou takový hvězdy...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Pro mě je Cris prostě komplexnější. Nepopírám, že je Messi lepší "fotbalista" ve smyslu techniky, přehledu, atp. Takže neřeknu že CR > Messi, ale že "Já mám radši CR". Jinak se řadím do toho tábora, kdy je neskutečně obdivuji oba a tvrdím takové to klišovité "Buďme rádi, že žijeme v době těchhle dvou".

Reagovat
eibe

Reagovat
Bakary3

Tak zrovna jako komplexnějšího vidím Messiho.

Jo, pro Ronalda mluví fyzická stránka, Messi prostě se svým metrem padesát nemůže konkurovat, za což prostě nemůže.

Ale po herní stránce, jak píšeš, je Messi jinde, dokáže tvořit už z hloubi pole, diktovat tempo, líp kope přímáky, vynikající jeden na jednoho, nádherný ulice, neztratí i v nejtěžších situacích míč. Zahraje křídlo, podhrot, tvůrce hry, falešnou devět... Ronaldo je už delší dobu jen a jen hroťák. Jinde jeho užitek týmu hodně padá...

Jo, je to o tom, co kdo vnímá jako měřítko "komplexnosti", pro mě je to právě Messi.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Beru!

Ono potom asi i záleží na tom, v jakém rozmezí kariéry se to bere.

Cris je prostě použitelný v obraně při rozích a standartkách, vyhraje x hlav, soubojů. Směrem nahoru má mnohem lepší náběhy, využití ve vápně, taky dokáže vystřelit z dálky a zvládá i ty věci, které jsi vypsal, dokáže vymyslet geniální pas, ulici, udělá i jeden na jednoho - ano čím je starší, tím je to horší a celkově těchhle věcí nemá ani zdaleka tolik jako Messi, ale má je, zatímco Messi právě z těch fyzických a obranných věcí nemá nic.

Asi to je fakt o tom, kdo jak vnímá komplexnost. To co jsi napsal samozřejmě beru a vůbec nerozporuju.

Reagovat
patas92

Messi z fyzických věcí nemá nic

Reagovat
HalaMadrid_Flx

No neviděl jsem ho při obranné standartce, hlavu vyhraje jednou za uherský rok, návrat do obrany, skluz, taky minimálně.. já nevím no.

Reagovat
patas92

A to jsou jako fyzické věci, jo?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jop, obranné souboje tělem, hlavičkové souboje do těla, atd. jsou věci, které dost záleží na tomhle aspektu, ne?

Reagovat
patas92

To si tu "fyzičnost" hodně zkrouhnul teda. V obranných standardkách je Ronaldo hodně platný (logicky, když má jednu z nejlepších hlav ever), ale zas bych jeho obraný přínos nepřeceňoval, páč se mu taky kolikrát nechce a musí ho k tomu strhnout okolnosti (jako třeba včera)

Jinak samozřejmě Messi je ohromně fyzicky silný fotbalista, který ustojí většinu soubojů a klidně bych si vsadil, že jich za kariéru usál víc, než Ronaldo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Znovu a opět beru tvůj názor a z velké části souhlasím (to se nauč ). Možná to pojmenování fyzičnosti není úplně ideální, ale víme, na co narážím.

Reagovat
patas92

Jakože se mám naučit souhlasit s něčím s čím nesouhlasím?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ne, ale přijmout to, že někdo něco vidí jinak. Ne každý tvůj názor, je ten správný.

Reagovat
Beči

Reagovat
icka

Reagovat
valloire

každej jeho názor není správný, tak to je

Reagovat
patas92
Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Btw zase tady působíš ublíženě, já se normálně bavím a říkám svůj názor, tak klid. Messiho sem tí pochválil a uznal že je lepší fotbalista.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
icka

Reagovat
Cobra

Reagovat
oli9

Reagovat
Bakary3

Jo, je fakt, že CR postupem čas víc "zdřevěněl" (nemyšleno ve zlém) a stal se z něj statičtější hráč, na křídle to byl neskutečnej jezdej.

Je pro mě neuvěřitelný, že dokázal být jedním z nej hráčů ever na křídle i jako čistej hrot, jen ten hrot hrál většinu profesionální kariéry, tak ho hodnotím spíš podle toho.

Jinak bych asi taky Ronalda v tom tolik nepřeceňoval, hlavu má, jinak se dozadu nepředře ani jeden - za normálních okolností, pokud nejde o opravdu klíčovej zápas.

Ale jinak jo, ikdyž to každej vidíme trošku jinak, i já s tebou souhlasím

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Yes, něco na tom asi bude.

Reagovat
Beči

Reagovat
janinho

mas pravdu, ale na tom aky je z CR dnes hrac ma velku "zasluhu" aj jeho zdravotny stav. on ma uz X rokov nejake chronicke problemy s kolenami, ktore sa proste vyliecit nedaju a kvoli ktorym este v reale proste musel prisposobit styl svojej hry, inak by mal uz davno po krariere.

messi je futbalovejsi, CR je golovejsi. vobec si nemyslim, ze by ti 2 nemohli hrat spolu. naopak, leos dokaze pripravit strasne vela sanci. mozno je skoda, ze toto leto PSG trucovalo a nepustili mbappeho do realu a na oplatku nezobrali z Juve CR. uz len ten WOW efekt, ze by postavili utok, ktory sa dovtedy mozno nedal postavit ani na Fife by bol zazitok.

Reagovat
Bakary3

Jo, ale zas do toho se úplně nechci pouštět, nakolik je ta jeho proměna ovlivněna těmi jeho problémy. On ale i ve Sportingu byl hrot, když ho ale skautovali do MU, prý s poznámkou "hrot, ale myslím, že je křídlo" Asi by k tomu postu stejně dospěl, jen se to možná stalo dříve a i s tím, i s věkem, asi souvisí ten úbytek pohybu a dynamiky v jeho hře.

Jinak souhlas, spolu by jim to sedlo herně - pokud by si sedly i ty dvě ega, neviděl bych taky problém

Reagovat
Svatej

Ronaldo není gólovější.

Reagovat
Y.N.W.A

jj, souhlas, že CR je komplexnější, Messi při svý výšce ani nemůže, já radši Messiho, protože obdivuju hlavně techniku a přehled.... ale jinak přesně platí to omýlaný.. "Buďme rádi, že žijeme v době těchhle dvou"

Reagovat
patas92

Jakože je komplexnější, protože je vysoký?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Zase chytáš za slovo, přitom všichni ví, jak to myslel.

Reagovat
patas92

No, nevím, jak to myslel.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Cris je vyšší, fyzicky nabušenější a z toho plyne, že je komplexnější v tom směru, že je schopný hrát obranné standartky, vyhrávat hlavy a souboje. Asi takhle. Ale to je to, co řešíme výš, záleží co je "komplexnost", no.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Y.N.W.A

HalaMadrid mě přečetl... napsal to za mě je to pak opravdu otázka, co rozumíme tou komplexností, dá se souhlasit i s tebou... komplexnost postů je větší u Messiho, komplexnost v zakončení je větší u CR

Reagovat
Beči

Reagovat
crusty

Ronaldo je komplexnejší zakončovateľ, Messi je komplexnejší futbalista

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Beči

Reagovat
Beči

Reagovat
janinho

podla mna to nie je ziadne klise, to je normalny fakt. "era" tychto 2 bola absolutne unikatna, nikdy predtym sa ziadny hrac, kor hned 2 neudrzali na takejto urovni tak neskutocne dlho.

ved ked niekedy vidim prepocty typu "ak by mbappe/haaland odteraz dal dalsich 15 sezon kazdu sezonu 50 golov, tak sa vyrovna CR" tak az vtedy mi dojde ake neskutocne cisla ti 2 dosiahli. to je zo statistickeho hladiska proste level Gretzky a toho uz tiez nikto nikdy nezosadi. pritom oni 2 hraju v dobe ked sa na defenzivu dava ovela vacsi doraz nez kedysi.

Reagovat
Svatej

jj, nikdo by nemohl pochybpvat

Reagovat
valloire

jj, protože Messi každej zápas hodně běhá a hodně maká

Reagovat
Ranoth

ja som aj rad, ze to UTD otocilo, aspon sa zase Ole zachranil

Reagovat
smazaný uživatel

Solskjaer=pussy.

Reagovat
nani92

Povedz mu to na Tehelnom poli

Reagovat
kiwwi

Nikto: nic

Olo: Hej Ole, nemas cigaretku?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto: nic

Reagovat
vladis271

Deje sa presne to co sa ocakavalo. Ronnie bude strielat winnery ale cena bude masivna, az privelka pre nich.

Reagovat
smazaný uživatel

jj opravdu převelká, pokaždé jim v LM jeho gol vystřelí tři body

Reagovat
pingla

Koupili jsme Ronalda, ale dával góly

Reagovat
Swarley

Já pořád nechápu, co se okolo Ronalda řeší... Problém toho týmu je úplně jinde, on není důvod, proč hrajeme dost zápasů špatně... Však to tady bylo i loni a Martialem na hrotu by ta hra rozhodně lepší nebyla... DM nebo cm by stejně v létě už nepřišlo, Ronaldo nepřišel na úkor někoho...

Hrot přijít měl, doufal jsem v nějaké mladší dělo, ale Ronaldo je rozhodně posun... Problém je střed zálohy a Ole s otázkou, jestli to dokáže ukočirovat... A výkyvy jsou obrovské...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
wild

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

problem je na postu trenera

Reagovat
Swarley

Já to Olemu strašně přeju ať to zlomí a kdyby s nama urval titlu, tak by to byla neuvěřitelná paráda... Ale bohužel tomu zatím nic moc nenasvědčuje... V létě dostal další tři perfektní posily a musí tam být letos zase posun, jinak to je fakt problém...

Reagovat
EXoRcIsT

presne tak. Kazdy fan MU by chcel aby OLE vyhral tituly atd. ale tak sa zda ze to je bohuzial nerealne a asi to neda. A zase ho nasilu drzat len preto ze je to legenda a odpalit takyto tym je somarina

Reagovat
Swarley

A ještě dodatek, Ole si tím Ronaldem na sebe upletl obrovský bič... Protože ta mediální pozornost bude ještě větší a každé zakopnutí se bude rozebírat ještě víc... Musi začít vyhrávat, jinak ten tlak bude obrovský... Ale to už asi je...

Reagovat
Dawon

Za predpokladu ze Ronaldo nebude hrat jako ve forme na zlaty mic (coz nebude), tak Ole prakticky nemuze vyhrat. Kdyz bude hrat a neda gol, tak je Ole kokot a Ronaldo nas brzdi...kdyz Ronaldo nebude hrat a United nevyhrajou, tak je Ole kokot, ze ma na lavicce Ronalda s platem bambilion liber.

Jedine reseni pro nej je, ze vyhrajeme vsechny zapasy a Ronaldo da 50 golu a nebo bude Ronaldo celou sezonu sedet a United budou bez nej valec

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kily

tak ale tady spoustu lidí nějaké problémy Manchesteru United nezajímají, stejně jako nikoho nebude zajímat to, jak kvalitní zálohu bude mít PSG

Reagovat
Swarley

pravda no, Ronaldo vs Messi diskuze už jsem dlouho neřešil

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Bakary3

Je to Ronaldo, takže se vždycky na něj něco hledat bude.

Já osobně ten krok od MU nechápu.

Bylo tu docela na výběr:

1) hrát s Cavanim, kterej je výbornej, alternovat třeba Rashfordem nebo někoho přivést za podobný peníze co Ronalda a s výrazně menším platem ; když by tenhle nehrál, jinak - trenér si ho může dovolit posadit

2) Přivedeš Ronalda, tím se dost sníží využitelnost výbornýho, pracovitýho, týmovýho Cavaniho, kterej nebere almužnu... a pořád jsi v prdeli, protože víš, že kdykoliv CR vystřídáš, nedáš do základu... Už bude házet ukřivděný ksichty, bude se to probírat v novinách... On taky není borec, co by řekl "v pohodě, jsme tým, rozhodnutí trenéra", ale dává vyjádření, který ještě přilejou do ohně. A stejně CR k titulu ani LM nepomůže...

Já bych jednoznačně byl pro možnost č. 1...

Reagovat
Witcher

Nebo vyhazet všechny a koupit haalanda

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že to byl i důvod, proč city do toho nešlo naplno. Ten důvod je, že v létě bude pravděpodobně k mání Haaland a to je TOP útočník na dalších x let. Tím, že united vzali Ronalda na 2 roky + opce si myslím, že se dost snížili šance, že tam Haaland půjde. A taky je na vedlejší koleji Cavani, který pravda asi dává míň gólů než Ronaldo, ale je o to pracovitější. Další věc je ta, že mladíci dostanou míň minut. Ale z hlediska marketingu to byl výborný tah

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Čenda

a jak píšeš níže, s těmi posilami letos, to ze Ronalda sam chtěl a prosadil, ze je u vás uz několik let..jako boj o titul to letos mel bejt, bez ohledu na cokoliv. Chápu, že chcete aby uspěl, ale to chtěli i modrý s Lampardem a my s Artetou.

Reagovat
madridcan

Som zvedavý, že kedy bude takáto titulka k Fredovi

Reagovat
stiflerovamama

Vau, futbalista behá, to sa tak často nevidí

Reagovat
vceradnesazitra

Je mu 36. Koukni se na Nasriho, ten ve 34 běhá už jen do Mekáče.

Reagovat
masina_LFC

lebo už nie je futbalista

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Fumetsu

Řeknu to asi takhle. Ronaldo je lepší útočník, ale celkově je lepší Messi.

Reagovat
vceradnesazitra

Ne

Reagovat
Bastaron

majsi > fumetsu

Reagovat
Petr20

To víme všichni, ale ne každý to chce přiznat

Reagovat
stiflerovamama

Našťastie Ole bojuje celú svoju trénerskú kariéru v United o svoju stoličku a nie o trofeje.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Ne nebudu se dívat

Reagovat
Spalovač šancí

Viděl jsem jen druhý poločas, ale ten byl z jeho strany úplně super na jeho věk. Uvolňování prostoru pro spoluhráče, dost náběhů, podržel míč, dokonce i několik vynikajících přihrávek. A byl za to po zásluze odměněn, že se dočkal okamžiku, ve kterých je prostě nejlepší

Reagovat
CHONG

No, ona vůbec kritika Ronalda je zcestná, jasně dá se mu vyčítat. že už to není míčový kouzelník jako za dob prvního angažmá v United, dá se mu vyčítat, že se mu podřizuje celé mužstvo, dá se mu vyčítat, že je občas skoro celý zápas neviditelný, ale fotbal se prostě hraje na góly, a když jich někdo dá skoro 800, tak asi není úplně o čem

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
smazaný uživatel

No a když dá pak někdo skoro 800 gólů a 315 asistencí na gól a zároveň se drtivou většinu zápasů na něj dá koukat tak už není vůbec o čem.

Reagovat
stuff

a cim bude starsi, tym ich bude mat na konte viac

Reagovat
oli9

Kde je Adam aby nám to vysvětlil?

Reagovat
FiX

Ole je nejlepší trenér na světě, ale jen když jde o jeho místo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele