Solskjaer i nadále povede Manchester United. Podepsal na tři roky

28.03.2019, 10:21
Aktuality
Norský manažer Ole Gunnar Solskjaer povede i v následujícím období Manchester United. S klubem se dohodl na tříleté smlouvě. Dosud byl Solskjaer pouze dočasným manažerem, ale po skvělém startu do nového angažmá se jeho potvrzení ve funkci očekávalo.

"Od prvního dne, co jsem do klubu přišel, jsem se tady cítil jako doma. Byla pro mě čest za Manchester United hrát a také tady začít trenérskou kariéru," řekl Solskjaer, který už v Manchesteru dříve působil u mládežnických mužstev. Posléze vedl dvakrát norské Molde, odkud jej na sklonku minulého roku United povolali do služby.

Pětačtyřicetiletý Nor převzal tým v prosinci od Josého Mourinha a prakticky okamžitě zásadně vylepšil výsledky trápícího se klubu. Ze třinácti ligových zápasů prohráli United pod Solskjaerovým vedením jeden jediný. Z devatenácti soutěžních zápasů vybojovalo mužstvo pod jeho vedením 14 výher a dvě remízy.

Solskjaer také překonal rekord legendárního Matta Busbyho, když vyhrál prvních šest ligových zápasů ve funkci.

"Několik posledních měsíců bylo naprosto fantastických," řekl Solskjaer.

Když mužstvo přebíral, byli United na šestém místě s jedenáctibodovou ztrátou na pozice zaručující postup do Ligy mistrů. Aktuálně už Red Devils ztrácejí pouhé dva body.

Kromě toho postoupili United také do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde se utkají s Barcelonou. V osmifinále se postarali o jednu z největších senzací, když i přes domácí porážku 0:2 dokázali vyřadit Paris Saint Germain. Mezi nejlepšími osmi týmy kontinentu je Manchester poprvé od roku 2014.

"Výsledky, které Ole po svém prosincovém příchodu přinesl, mluví samy za sebe. A nejen výkony a výsledky, Ole nabídl velké zkušenosti jako hráč i trenér ve spojení s odhodláním dát šanci mladým a pochopením pro kulturu klubu," uvedl výkonný místopředseda United Ed Woodward. "To vše pro nás znamená, že je Ole tím pravým, který povede Manchester United vpřed," dodal.

"Tohle je práce o které jsem vždycky snil. Jsem více než nadšený, že mohu vést klub dlouhodobě. Doufám, že se nám podaří dosáhnout úspěchů, které si klub i jeho fanoušci zaslouží," dodal Solskjaer.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk, ČTK

Komentáře (406)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele