SOCHAUX ZDOLALO MARSEILLE

13.05.2007, 09:09
Komentáře a souhrny
Sochaux ukončilo sedmdesát let dlouhé čekání na vítězství ve francouzském poháru. V sobotním finále vyhrálo nad Olympiquem Marseille 5:4 na penalty. Les Lionceaux se dvakrát vrátili do hry. Na góly Cisseho dokázali zareagovat Dagono a Le Tallec a v penaltové loterii bylo na Stade de France šťastnější Sochaux.

Skvělý úvod do zápasu měl tým z přístavního města Marseille. Již po pěti minutách dostal Olympique do vedení kanonýr Djibril Cisse. Jenomže další branky z velké převahy v prvním poločase Marseille nevytěžila, a tak přišel trest ze strany Sochaux. V sedmašedesáté minutě vyrovnal útočník Sochaux Moumouni Dagano na 1:1. Marseille měla více ze hry v první půli, ale druhý poločas patřil Sochaux. Nejlepším hráčem na hřišti v základní hrací době byl bezesporu Samir Nasri. Po celou dobu ukazoval, že nominace do soutěže o nejlepšího mladého hráče ve francouzské Ligue 1 není náhoda.

Nasri byl sice výborný, ale ani on, ani nikdo jiný již v základní hrací době rozhodující gól nevtřelil, a zápas proto musel pokračovat dalšími třiceti minutami. V prodloužení měli opět jednu ruku na trofeji hráči Marseille. V osmadevadesáté minutě Cisse zdvojnásobil svůj brankový příspěvek v utkání. Jeho hlavička po skvělém centru Toifilou Maoulidy, mimochodem hodně podobná té první gólové z úvodu utkání, dala Marseille opět velkou naději. Jenomže Sochaux se odmítlo vzdát bez boje a to se jeho hráčům vyplatilo. Do konce prodložení zbývaly čtyři minuty, když Le Tallec hlavou poslal zápas do penaltového rozstřelu. Nikdo po průběhu sobotního finále nemohl říct, že by výsledek 2:2 byl nespravedlivý. Sochaux mělo zdánlivou výhodu, že se penalty kopaly před jejich fanoušky, ale hlasití fanoušci Marseille, kteří byli v početní menšině, tuto výhodu smazali.

Los rozhodl, že jako první budou kopat hráči Sochaux. Jejich první střelec se nezmýlil, ovšem Maoulidův slabý pokus Teddy Richert chytil a Sochaux vedlo od úvodní série 1:0. Jenže Carrasso se vytáhl při penatě kapitána Sochaux Jeremie Brecheta, po pěti pokusech z každé strany byl stav 4:4 a šlo se na náhlou smrt. Philippe Brunel proměnil a po něm Richert vychytal Ronalda Zubara.

To již znamenalo definitivní vítězství Sochaux, které bylo dvojnásob sladké pro kouče Alaina Perrina, protože vedl Sochaux proti svému bývalému týmu. Sochaux se tak stalo v této sezóně třetím klubem, který vyhrál některou z trofejí. Olympique Lyon získal pohár pro vítěze Ligue 1. Bordeaux drží v rukou francouzský ligový pohár a vítězem francouzského poháru se v sobotu stalo Sochaux.


Marseille - Sochaux 1:1, 2:2 po prod., 4:5 na penalty

Branky:
5. Cissé, 98. Cissé - 67. Dagano, 115. Le Tallec
Žluté karty: 90. Rodriguez, 100. Oruma - 31. Leroy

Sestava Marseille: Carrasso, Beye, Rodriguez, Zubar, Taiwo, Cana, Nasri, M'Bami (94. Maoulida), Ribéry, Cissé, Niang (74. Oruma).
Sestava Sochaux: Richert, Brechet, Pichot, Ndaw, Tošič, Afolabi, Leroy, Pitau (106. Brunel), Ziani, Grax (74. Birsa), Dagano (104. Le Tallec).

Rozhodčí: Eric Poulat
Diváci: 79 797 (Stade de France)


Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele