Snad bude sen pokračovat i nadále, doufá rekordman Williams

28.09.2021, 09:53
Aktuality
Fotbalisté měli v uplynulém roce a čtvrt hodně nahuštěný program a trenéři se snažili šetřit jejich síly, zcela jiný případ pak nadále představuje Iñaki Williams. Sedmadvacetiletý útočník je inventářem v základní sestavě Athleticu a přepisuje rekordy, jeden historický vyrovnal ve víkendovém zápase proti Valencii...

Williams v rámci španělské nejvyšší soutěže nevynechal už 202 po sobě jdoucích utkání, naposledy přitom chyběl v dubnu 2016. V tuto chvíli se dělí o rekord s někdejším hráčem konkurenčního Realu Sociedad Larrañagou, za nimi se seřadily legendy Arconada (188), Zubizarreta (184) a Di Stéfano (171).

"Jsem na to velmi pyšný, v Athleticu jsem si splnil dětský sen a ten každým dnem pokračuje," prohlásil.

"Snad bude pokračovat i nadále, baví mě to. Jsem strašně pyšný na to, čeho jsem dosáhl a co dělám. A jsem vděčný všem, kteří mi pomohli dostat se do Athleticu," dodal.

Williams je odchovancem Athleticu a v klubu z Bilbaa strávil celou dosavadní kariéru. Do prvního týmu patří od sezony 2014/2015, zatím za něj posbíral 303 soutěžních startů a dal 67 branek.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Ranoth

Reagovat
kilobyte

Reagovat
SpecialOne

OT: Kde se vůbec stala "chyba" u wonderkida Muniaina? Taky je to zapálený Bask nebo nikdy na víc neměl?

Reagovat
Kily

zdraví, dvakrát si přetrhl kolenní vazy

Reagovat
BBystr

ale je aj zapálený ... pokiaľ viem, tak v Španielsku sú povinné výkupky na hráčov a on ju v zmluve nemá

Reagovat
kilobyte

Když jsou povinné, tak jak to že ji nemá?

Reagovat
BBystr

ja presne neviem na akej báze to funguje, ale on to podpísal dobrovoľne s tým, že ju nepotrebuje, že sa chce zavďačiť klubu

Reagovat
Neutron

ked to je povinnost tak ju musi mat, nie?

Reagovat
Jordi Alba

Zranění i zapálení, hlavně je fotbalově úplně někde jinde, než Iñaki. Iñaki je prostě běžec, co toho mraky spálí. Obrana Barcelony by mohla vyprávět, jak ho kolikrát zkoušela doběhnout.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chtěl bych vidět jeho celodenní program, strávu a všechny lékařské záznamy od narození bo to není možné a taky borec za to že se nežene do posranych United PSG city a dalších mrdka týmu a ke pro něj Bilbao více

Reagovat
PtákOhnívák

Vážně zajímavý že už 5 a půl roku neměl ani naraženinu, nebo lehký svalový problémy, prostě něco... a chyběl proto třeba dva zápasy...

Bud to má vážně železný zdraví a z prdele kliku a nebo tomu nikdy nedá 100%, proto se mu ty nejčastější zranění vyhýbají.

Osobně se přikláním k té druhé variantě... Možná proto se o něm v souvislosti s přestupem někam výše mluvilo naposled po sezoně 16/17 a taky třeba nikdy nebyl na srazu seniorský repre kromě jednoho přáteláku v roce 2016 kde odehrál 30minut...

Je to vážně moc zvláštní, jak proplouvá sezonu za sezonou bez šrámu. Ale jo, at mu to takhle šlape co možná nejdéle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Elliasson

Koukejte udělat poháry.

Reagovat
salaminoo

Obdivuhodne, zvlast na tero urovni a take to, ze nesel jinam a drzi..

Reagovat
REPLIKATOR

Neuvěřitelný, že takový rekord má hráč z pole a ne golman. Navíc ještě ofenzivní hráč, kde každou chvíli hrozí, že ho sundá nějaký kopyto obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic ve spanelske lize, ktera mi posledni roky prijde tvrdsi a zakernejsi nez anglicka

Reagovat
valloire

to byla vždycky skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kucka

Kdyby přestoupil do Arsíku, tak o šňůru přijde tak do měsíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč se spousta lidí výše diví, že nikam neodešel...

trošku nemoc týhle doby, jak si každej myslí, že všichni touží po tom jít někam pryč....ti kluci hrajou doma, před svou rodinou, kamarády...společně vítězí i prohrávají...

zkuste si najít nějaký povídání o tom, jak to v Athleticu funguje...pro Baska je největší čest a pocta hrát za Athletic...a netouží po tom vymetat nějaký Arsenaly atp.

atmosféra na San Mamés(teda ještě před covidem) se musí zažít

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele