Smlouvu neprodloužím, chci do Anglie, oznámil Vertonghen

06.03.2012, 09:34
Aktuality
Jan Vertonghen vyhlíží letní odchod z Ajaxu. Belgický obránce oznámil, že neprodlouží smlouvu, která ho v Amsterdamu váže do konce příští sezony. Vertonghen chce zamířit do některého ze špičkových klubů anglické Premier League.

"Jsem do června 2013 pod kontraktem, ale nemám v úmyslu ho prodloužit. Doufám, že budu v kariéře pokračovat v dobrém klubu Premier League, kde budu moci zůstat po mnoho sezon," prohlásil kapitán Ajaxu.

24letý hráč si proti sobě nechce poštvat fanoušky Ajaxu a věří, že jeho touhu po nové výzvě pochopí. "Ajax mi bude chybět. Nehodlám ani prodávat svůj dům v Amsterdamu. Chci poznat anglický fotbal a unikátní atmosféru tamních stadionů," říká.

Jan Vertonghen patří k dlouholetým oporám Ajaxu stejně jako belgické reprezentace, za kterou nastoupil už k šestatřiceti zápasům. Podle anglických médií platí za největšího zájemce o jeho služby Tottenham.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (306)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele