Slovácko chce zaútočit na poháry, dvakrát poletí do Turecka

03.01., 15:55
Aktuality
Martin Svědík (© AFP)

Slovácko absolvuje v zimní přestávce opět dvě zahraniční soustředění. V turecké Antalyi, kde celkem sehraje pět zápasů výhradně na přírodním povrchu, se chce připravit na jarní boje, v nichž bude ze čtvrté pozice znovu atakovat pohárové příčky. Trenér čtvrtého týmu tabulky Martin Svědík to řekl v prvním tréninkovém dnu zimní přípravy.

"Je to náš cíl, říkat něco jiného by byl alibismus. Máme soutěž dobře rozjetou a musíme chytnout začátek jara, aby se nám to povedlo," řekl novinářům devětačtyřicetiletý kouč.

V uplynulé sezoně týmu z Uherského Hradiště účast v Konferenční lize těsně unikla, o rok dříve se mužstvo probojovalo do základní skupiny. Nyní k tomu má opět blízko. Slovácko má na čtvrtém místě stejně bodů jako třetí Plzeň, která má ale k dobru dohrávku s Ostravou. Na pátou Olomouc, jež také odehrála o zápas méně, má Slovácko náskok sedmi bodů.

Na tréninku se Svědíkův tým sešel poprvé dnes, příští týden čekají mužstvo ještě kondiční testy na Fakultě tělesné kultury v Olomouci a pak bude následovat první odlet do Turecka. "Chceme co nejvíc omezit umělou trávu doma a hrát na přírodních površích, proto jedeme dvakrát do Turecka," vysvětlil Svědík.

Z klíčových hráčů podzimní sestavy chyběl záložník Matěj Valenta, kterého si Slavia stáhla z hostování. "My jsme nyní v pozici čekatelů a uvidíme, jak se Matěj se svým agentem a Slavií rozhodnou," poznamenal kouč. Chyběl i reprezentant Iráku Merchas Doski, který se připojí k týmu později.

První posilou Slovácka se stal už na sklonku uplynulého roku rakouský útočník Marko Kvasina. Odchovanec Austrie přišel jako volný hráč po konci angažmá v tureckém Göztepe a měl by být posilou na hrot, kde tým z Uherského Hradiště nejvíc tlačí bota. "Je to rychlostní náběhový typ, také dobrý hlavičkář. Ve finální útočné fázi by nám měl pomoct, ale napřed si u nás musí zvyknout," řekl Svědík o sedmadvacetiletém dlouhánovi, který bude konkurentem Rigina Cicilii a Filipa Vechety.

Nejlepším střelcem klubu i celé ligy se s deseti góly během podzimu stal Marek Havlík, jemuž v létě končí ve Slovácku smlouva. Na prvním tréninku chyběl, ale nikoliv proto, že by byl na odchodu. "Je u zubaře a bude s námi normálně trénovat. Záleží na něm, jak se rozhodne o své budoucnosti. Já s ním nyní počítám, ale vždy se může něco stát," nevyloučil kouč Havlíkův odchod ještě během zimního přestupového období.

Kouč jinak nepočítá s početnějšími změnami. "Chceme přivést pravého obránce a vytvořit tlak na Reinberka. Také bychom rádi rozšířili konkurenci na středu zálohy," naznačil Svědík.

Slovácko vstoupí do jarní části sezony v sobotu 10. února domácím zápasem s Pardubicemi. Utkání bude mít i slavnostní nádech v souvislosti s 500. odehraným duelem Milana Petržely v české nejvyšší soutěži, který na milník dosáhl v posledním kole loňského roku v Mladé Boleslavi.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
AjaxFans

Matěje je škoda

Reagovat
Zdechlina

Je. Ale bylo jasné, jak to dopadne

Reagovat
PISTOLERO

Valenta je obrovská ztráta. Snad to ještě nějak dopadne..

Reagovat
hematop

"Slovácko se rozhodlo zaútočit na poháry a zvolilo neotřelou strategii – místo tradičního tréninkového kempu na jaře vyrazí dvakrát do Turecka. Snad se tam naučí, jak uniknout obranným strategiím a překvapit soupeře, než se vrátí s opálenými nohama a plným košem exotických fotbalových triků!" Made by CHATGPT

Reagovat
Tobias

Havlík ale i Valenta jsou pro Slovácko svým způsobem hry velmi důležití. Odchod kteréhokoli z nich by asi nenahradilo

Reagovat
kulych

A nerýsuje se třeba návrat Sadílka, když půjde do Sparty ten Nor a bude pravděpodobně 4. střeďák v pořadí?

Reagovat
oli9

Kdo by to platil?

Reagovat
kulych

Klasická sparťanská hostovačka

Reagovat
Sasha

Valenty je škoda, bylo jasné, že to tak dopadne, ale doufal jsem, že až v létě. Do středu by to teď asi chtělo ještě někoho víc přivést než na pravého beka, protože varianty co se nabízí nejsou nic moc. Zatažení Havlíka a to na začátku sezony moc nefungovalo nebo naopak Daníček zpátky do zálohy a to bych viděl nerad nebo Kudela nebo hrát jiné rozestavení:(

Reagovat
PISTOLERO

Asi to padne na Kudelu, protože nevěřím, že budeme schopni dotáhnout v zimě nějakého slušného střeďáka.

Reagovat
kecipep

Havlík (když zůstane), Kohút, Kim, Trávník, Kudela + Daníček - dobrá jména, jen defenzivák je vlastně jen Daníček...

Reagovat
Alan

Kohut nerozehrany a kdovi kdy bude.., Kim neustale bez formy, kudela je Noname, Danicek uz do zalohy nikdy nesmí ! Zas tak optimisticky bych to nevidel.. chce to posily ! Bez posil a bez konstruktivniho chodu klubu těch fanoušků bude stále jen ubývat a vedení klubu se bude pořád jen divit a divit....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele