Slávisté porazili v přípravě Sönderjyske 4:0, Zlín zdolal Skalici 2:0

16.01., 19:00, aktualizováno 16.01., 19:59
Aktuality

Slávisté v úvodním přípravném utkání před startem jarní části sezony porazili na soustředění v portugalském Algarve druholigové dánské Sönderjyske 4:0. Zlín zdolal v Tipsport lize Skalici 2:0.

Slavia si v utkání proti Sönderjyske, které vede bývalý asistent trenéra Sparty Nörgaard, rozdělila góly rovnoměrně do obou poločasů. V prvním se prosadili Tijani a Van Buren, po přestávce Provod a Wallem.

Kouč Pražanů Trpišovský o poločase vystřídal téměř kompletní jedenáctku. Dostalo se i na nové posily Dioufa a Zmrzlého, naopak další zimní akvizice vršovického celku, reprezentační brankář Jindřich Staněk, do utkání nezasáhl. Slavii na soustředění v Portugalsku čekají ještě AIK Stockholm a Peking Kuo-an.

"Myslím si, že utkání splnilo účel po běžeckých trénincích a dalších tréninkových dávkách. Hřiště nebylo úplně ideální, bylo těžké se na tom pohybovat, zatáčet a běhat. Myslím si, že všem ten poločas bude stačit, že jsme všichni vypadali dost unavení. Ale jsem rád, že jsme vyhráli, že jsme zvládli oba poločasy a předvedli hezké akce. Gólů jsme mohli přidat i víc," uvedl pro klubový web Slavie záložník Provod.

Rovněž Zlín odehrál proti Skalici oba poločasy v odlišných sestavách. Svěřenci trenéra Červenky rozhodli po změně stran, kdy se během devíti minut trefili Libor Bobčík a Chibuike. "Zápas hodnotím pozitivně. Výhra je důležitá pro sebevědomí, soupeř byl celkem kvalitní. Překvapilo mě, jakou má slovenská liga kvalitu," řekl Bobčík v rozhovoru pro klubovou televizi.

"Ševci" ve druhém utkání přípravného turnaje zvítězili poprvé, v sobotu podlehli jinému slovenskému týmu Zlaté Moravce-Vráble 0:1. Předposlední tým nejvyšší soutěže zakončí účinkování v Tipsport lize v sobotu proti druholigovému Brnu.

Slavia Praha - Sönderjyske 4:0 (2:0).

Branky: 12. Tijani, 31. Van Buren, 50. Provod, 78. Wallem.

Sestava Slavie:

I. poločas: Mandous - Tomič, Vlček, Bořil, Dumitrescu - Hromada, Oscar - Van Buren, Tecl, Ogungbayi - Tijani.

II. poločas: Sirotník - Douděra, Holeš, Sinyan, Diouf - Zafeiris, Zmrzlý - Wallem, Provod (79. Lacko), Jurečka - Chytil. Trenér: Trpišovský.

Skalica - FC Zlín 0:2 (0:0).

Branky: 55. Bobčík, 64. Chibuike.

Sestava Zlína:

I. poločas: Dostál - Raiter, Čelůstka, Didiba, Cedidla - González, Achvlediani, Raiter, Ikugar, Švach, Kolář - Janetzký.

II. poločas: Bachůrek - Didiba, Simerský, Jura, Bartošák - Vukadinovič, Bobčík, Bužek, Kulíšek, Polášek - Chibuike. Trenér: Červenka.

Autor: ČTK

Komentáře (58)

Přidat komentář
Pablos

Aha oni dokonce hrajou druhou ligu... přitom název klubu mi příjde i dost známý, že jsem to ani nepředpokládal

Reagovat
Strakosha

Blik. Dokonce je trénuje bývalý asistent Priskeho ze Sparty. Ale to bych po tobě chtěl už moc viď

Reagovat
Pablos

Jo protože mi je to uprdele. Ta pozornost dneškem o ten klub od zítřka zase končí

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
delfin

A to se může? Chtít po tobě moc?

Reagovat
Vinci

Proč by se namáhal kdyz tu jsou otroci jako ty

Reagovat
Coutinho10

nojo j, právě, nedávno hráli i evropský poháry, takže proto je máme v paměti....ok, tak teď výsledek už dává větší smysl ikdyž koukám, že jsou 1. a s přehledem z hlediska vstřelených gólů jsou o parník před ostatníma, ale i tak no

Reagovat
Mass

Ze Sonderjyske přišel Bah, odtud je znám já.

Reagovat
Coutinho10

já vím, že hráli proti nějakýmu našemu týmu asi v EL či EKL nebo předkolech

Reagovat
KingMaster13

Proti Plzni

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ondrvo

Proti nám taky, 3:2, Kuba Brabec děkujem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale netušil jsem, že je jeho odchod takhle zničil.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Já si říkal, že jsou nějaký špatný no Tak proto.

Reagovat
Coutinho10

j , už to do sebe zapadá

Reagovat
smetos

Zmrzlý na středu

Reagovat
Mass

Vypadá to, že i ten jouda Newmi občas má dobrý info

Reagovat
Bakary3

Mně to přijde, že info má evidentně dobrý, jen názorově je to divoký

Reagovat
Infeld Prácheňský

Pod to bych se podepsal

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se sešli zajímavý borci .

Reagovat
burinka

*borky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle někde i říkal Trpiš, že u Zmrzlého bere výhodu jeho univerzálnost, že zahraje snad na 6 postech. Kdyby uměl i chytat, tak je to Jindrův vysněný hráč. A ono je fakt, že na středu zálohy má Slavia určitě menší přetlak než na levém kraji, takže Zmrzlého budou dávat spíš tam.

Reagovat
KingMaster13

Novej Masopust

Reagovat
Bakary3

Tvl, to jsou strašný bláboly od toho Trpise

Ok, v nějakým měřítku zahraje jiný post každej trošku fotbalového hráč.

Zmrzlý je prostě bek.

Dobře, zahraje wingbacka, asi v pohodě klasického záložníka, tak nějak stredaka nebo křídlo. Ale on je schopnej ho naprat na pravý křídlo snad... Tyhle jeho přeháňky jsou moc.

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslim, že na středu zálohy byl kdysi původně, ale to bychom se museli zeptat Sigmáků.

Reagovat
žrout

Je to tak

Reagovat
Bakary3

Ok, to jsem nevěděl, ale o tom trpisovi to vlastně stejně nic nemění

Reagovat
Nuno čomes

Tak oni ti řeknou, že mohou hrát dvě rozestavení. A do nich máš nalevo další třeba 3-4 hráče.

Spíš škoda pro Zmrzlého, když se vypracoval na levé lajně a byly tady hlasy o tom, že by měl být i volba pro repre. Což ve středu zálohy asi nebude. Vybrat si jiný tým, možná pro něj lepší. Jestli ale bude pravidelně hrát ten střed, tak asi taky dobré pro něj. Smlouvu ve Slavii má určitě pěknou Se uvidí.

Reagovat
Bakary3

Tak to si nemyslím, že by to muselo být na škodu, jo, je to jiný, ale stredaka beru jako těžší post, takže obecně bych spíš řekl, že ho to posune a nevidím problém, proč by pak v repre nemohl hrát toho beka, když bude potřeba.

Reagovat
Marisic

tak zas by šlo hrát ve Slavii na středu a v repre vlevo, neměl to tak svýho času Jankul?

Reagovat
Bakary3

Jankulovskiho si takhle nepamatuju.

S ním si jen pamatuju rozhovor ještě z udine, že hraje napravo v záloze, že trenér chce, ať to ma líp na střelu, tehdy mi to přišlo jako scifi

Reagovat
Marisic

Reagovat
smazaný uživatel

Klid.

Reagovat
John Obi Mikel

Vypadá to, že s ním budem počítat tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo , na první přípravnej zápas dobrý, intenzivní styl hry se jel i po náročným začátku přípravy, všichni se perou o základ. Formace 4-2-3-1 je jako balzám na duši, i když to bylo jenom slabší Sonderjyske.

Z prvního týmu bych vyzdvihnul Mandouse, měl tam skvělý zákroky a tradičně výbornou hru nohama, dál určitě fantastickej Oscar, to je radost pohledět. Aktivní byl i Bolu, kterej začal tu krásnou gólovou akci na 1:0, dobře hrál i Tijani. Velký zklamání za mě Dumitrescu, Tecl skoro nebyl vidět, ale to je vlastně dobře. Bořila na stoperu taky snad už neuvidíme.

Druhej tým hrál skvěle, blížil se základu do ligy. Aktivně hrál Malick a ukázal dobrý náznaky, měl i šanci, klasicky dobře hrál Wallem, Provod dal skvělej gól. Trochu zklamání za mě Zmrzlý, kterej se sžívá s novým postem, Sinyan byl taky nemastnej neslanej.

Kuriózní byl Wallem na stoperu posledních cca 7 minut, snad Holeš není nějak vážně zraněnej.

Ten Makedonec, o kterýho údajně je zájem nebyl vůbec u balonu, jenom snad když ho Mick přejel. Snad jsou všichni zdraví, AIK bude jiný kafe .

Reagovat
Freedo

Makedonce jsme prej nikdy nechtěli. Jen ho chtěli zviditelnit, tak vypustili kachnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ví.

Reagovat
Bex5

Tecl nova smlouva, to je jistota

Reagovat
smazaný uživatel

To stoprocentně, už má i připravený místo v "managmentu".

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle taky doufám, že Tykač zatrhne, aby každý hráč, který ve Slavii za časů Tvrdíka a Trpišovského odehrál aspoň 3 sezóny, dostal po skončení kariéry trafiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si aspoň dělali licenci, tak ok. Takhle jsou to vyloženě trafiky, a přitom Tecl se o nic moc nezasloužil, jen je to Trpišovo oblíbenec. Ale co se dá dělat, udělal velkej úspěch, tak si dosadí i vlastní lidi.

Reagovat
Bakary3

Hrozna blbost.

A když by někdo měl zájem v nějaký administrativní funkci - ok, tady začínáš, když to prezenu, ořezávat pastelky, a pak uvidíme.

Trénovat? V pořádku, ale my máme u každýho týmu kvalifikovaný trenéry s nějakými zkušenostmi, tak pojď, začínáš jako asistent v přípravce, hotovo.

Reagovat
Mass

Jo za mě snad se Trpiš vrátí k tomu 4-2-3-1, se kterym měl největší úspěchy a vysere se na styly, který sou zrovna trendy. Jak bych si přál základ: Staněk- Douděra, Vlček, Ogbu, Diouf- Holeš, Oscar- Provod, Zafeiris, Wallem- Chytil

Reagovat
Bakary3

Já se trošku bojím, že holesovi po těch zraněních a s odcházející obratnosti a rychlosti malinko ujíždí vlak a že v záloze už to asi nebude ono ..

Reagovat
Mass

Hromadu na DZ nechci, protože nedá souboj bez faulu a Zmrzlýho sem včera na DZ viděl poprvý. Hrát ten prostředek Oscar-Zafeiris mi přijde hrozně nebezpečný, zvlášť když máme stopery Vlček-Ogbu, který rádi vyběhnou dopředu.

Reagovat
Bakary3

Já taky hromadu ne, jen ten Holeš mi tam už nesedí, ale možná jen nezvyk...

Jinak sestava sám nevím, cos napsal asi proč ne, jen místo provoda bych radši viděl schranze / Juraska, a misto dioufa klidně zmrzlý,

Reagovat
Mass

Jasný, na pravym křídle bude Provod rotovat s Juráskem a nalevo Schranz s Wallemem. Mám rád, když křídelníci hrajou přes nohu.

Holeš je teď trochu z formy, ale snad je to dočasný, na DZ musí bejt někdo, kdo umí vystřelit z dálky, ať to neni pořád házená.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá , ale Jurečka určitě bude pod Trpišem v základu. Tam to asi odsere Vlček a Holeš půjde níž, stejně jako Zafeiris.

Reagovat
Mass

Já vim že bude Jurečku hrát. Ale Slavia má letos míň gólů v lize hlavně kvůli tomu, co všechno nedal. I včera spálil dvě velký šance. Stejný trápení jako se Standou Teclem. Trpiš má ale rád tyhle pracovitý defenzivní útočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jurečka má lepší zakončení než Tecl, ale spálí toho taky hodně, to jo. U něj mi spíš vadí jak je pomalej a nemá moc dobrou mezihru.

Reagovat
Mass

Jurečka má hlavně dobrej výběr místa a aspoň vystřelí, Standa se tam většinou jen zamotá.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Naprosto souhlasím s tou sestavou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele