Slavii budou v Miláně proti AC chybět záložníci Ševčík a Zafeiris

05.03., 17:57
Aktuality
Christos Zafeiris (© Slavia Praha)

Slávistům budou ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy v Miláně proti AC kvůli zranění chybět záložníci Petr Ševčík a Christos Zafeiris. Ani jeden z tvořivých středopolařů se nestihl dát zdravotně do pořádku a s týmem do Itálie neodletí. Asistent trenéra Pražanů Zdeněk Houštecký předpokládá, že ostatní hráči z pohárové soupisky budou k dispozici. Fit by tak mohl být jiný záložník Conrad Wallem, jenž vynechal nedělní ligové derby na Spartě, kde se rivalové rozešli smírně bez branek.

"Nemůžeme počítat s Petrem Ševčíkem a Christosem Zafeirisem. Jinak by měl být tým v kompletním složení. Uvidíme, co řeknou fyzioterapeuti a doktoři, ale jinak by měli být k dispozici všichni, co jsou na soupisce," řekl klubové televizi před podvečerním odletem do Milána Houštecký.

Vedle Ševčíka se Zafeirisem jsou na marodce Sheriff Sinyan, David Pech a brankář Ondřej Kolář, kteří ale nefigurují na soupisce pro Evropskou ligu. Posledního jmenovaného na poslední chvíli nahradila zimní posila, gólman české reprezentace Jindřich Staněk.

Slávisté se na souboj s historicky druhým nejúspěšnějším týmem Ligy mistrů, který nejprestižnější klubovou soutěž ovládl sedmkrát, velmi těší. "Tyhle zápasy jsou za odměnu. Víme, co nás tam čeká, na AC Milán koukáme v podstatě každý týden. Atmosféra tam je pověstná. Náš mančaft je dobře naladěný, ale ukáže se až na hřišti," podotkl Houštecký.

"AC Milán má skvělé individuality, nemůžeme jim nechat metr prostoru. Něco podobného jsme si teď vyzkoušeli v neděli (na Spartě). Uvidíme, jak k tomu AC Milán přistoupí. U nás to bude stoprocentní přístup a nasazení, jak jsme zvyklí. Pokusíme se je překvapit," dodal spolupracovník hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Pražané se vrátí na slavný stadion San Siro, na němž v září 2019 v prvním utkání skupiny Ligy mistrů remizovali 1:1 s Interem, městským rivalem AC. "Hned po losu mi volal (dřívější hráč Slavie) Tomáš Souček a bavili jsme se o tom. Přeje nám, aby to dopadlo lépe než minule," řekl Houštecký.

"Výsledkově to dopadlo dobře, ale vyrovnávací gól jsme dostali smolně v nastaveném čase po odrazech. Mohli jsme si sáhnout na vítězství v Lize mistrů, tenkrát jsme na to měli. Měli jsme další šance. Doufejme, že budeme mít větší štěstí, že se nám to třeba povede teď," věřil Houštecký.

Do Milána se za Slavií podle klubového webu vypraví téměř pět tisíc fanoušků, sektor pro hosty je vyprodaný. "Je to fantastické. Zažili jsme to v Římě (ve skupině) a těšíme se na to i v Miláně. Víme, kde náš sektor bude. Věříme, že je uslyšíme," uvedl Houštecký.

Ve středu slávisté absolvují tradiční předzápasový trénink. Utkání má ve čtvrtek výkop v 21:00.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
meno

Zrovna proti AC tak nemrzí, že není kreativa, ale je to škoda. Zaf se mohl prodat

Reagovat
oli9

5k slávistu v Miláně

Reagovat
Mass
Reagovat
Freedo

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kejza

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
delfin

Reagovat
ratusek

OT: Greny, to je asi v prdeli ne? Co se děje?

https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/zbrojovka-prodej-bartonek-svoren-jednani-akcie.A240305_123240_brno-sport_coch#cxrecs_s

To aby Bartoněk radši ani nevycházel ven na procházku

Reagovat
soukup

To je myslím už tradiční Bartoňkův postoj. Zbrojovku prodám, ale chci dál o všem rozhodovat. A světe div se, žádný kupec s mozkem na takovou blbost nepřistoupí. Ale Bartoněk je kunda, takže mu to neva, na podobnou dohodu mu skočí leda nějakej kámoš.

Reagovat
ratusek

Je mi vás líto, upřimně. My jsme měli Peteru a Šafarčíka. Nejhorší je ta bezmoc. Přitom seriozní zájemci o klub jsou, kteří mu chtějí pomoci.

Mě by zajímalo, o co Bartoňkovi jde. Vždyť na provozu klubu přece nemůže vydělávat, lidi ho nesnáší, musí chodit ven s ochrankou. Kdyby to prodal, tak dostane jednorázově pořádnej peníz a měl by klid.

Ten Kapoun, to je zas nějakej jeho kámoš, kde se to naoko prodá a on o tom bude dál rozhodovat?

Reagovat
Kostomlat

já tomu říkám komplex hospodáře na vejminku. Prostě on nechce sedět v parku a krmit holuby, ale chce mít pocit, že je mezi ,,velkými kluky" a dělá fotbalový byznys s Křéťou, zeťákem, Tykačem, Brabcem a dalšími. Chce to vlastnit a chce rozhodovat. Logiku to moc nemá, ale mu je to úplně jedno, klidně si jako ,,rukojmí" vezme fanoušky, celý klub i fotbal v Brně jako takový.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele