Slavia změnila taktiku, tím nám vyjádřila respekt, prohlásil Priske

03.03., 23:11
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Brian Priske, trenér Sparty, se domnívá, že Slavia jeho týmu ve šlágru 23. ligového kola na Letné prokázala respekt tím, že v porovnání s minulými derby změnila herní filozofii a soustředila se hlavně na bránění. Mrzelo ho vyloučení pravého beka či záložníka Ángela Preciada, hlavního rozhodčího Ondřeje Pechance ale za způsob, jakým zápas odřídil, pochválil. Šestačtyřicetiletý dánský kouč to řekl na tiskové konferenci po bezbrankové remíze, po níž si jeho svěřenci udrželi před městským rivalem v čele tabulky čtyřbodový náskok.

"Slavia nám prokázala respekt, jaký si zasloužíme. Respektují nás natolik, že změnili filozofii v porovnání s minulými derby, která jsem tu jako trenér od příchodu do Sparty zažil. V nich to bylo naopak. Vysoko presovali a chodili do soubojů jeden na jednoho. Dnes ale nechali veškerou iniciativu na nás," uvedl Priske, jehož tým ve středu vyřadil Slavii v Edenu ve čtvrtfinále domácího poháru po vítězství 3:2 v prodloužení, přestože o dvě branky prohrával.

V dnešním ligovém derby se Preciado v 84. minutě v rohu hřiště na první pohled lehce ohnal nohou po slávistickém kapitánovi Janu Bořilovi. Do hry vstoupil videorozhodčí a Pechanec po zhlédnutí opakovaných záběrů ekvádorského reprezentanta vyloučil. Sparta obdržela sedmou červenou kartu v ligové sezoně, což je nejvíce ze všech mužstev.

"Ángelo hraje v posledních týdnech výborně. Z tohohle hlediska mě mrzí, že ho nemůžeme využít v dalším zápase," litoval Priske, jehož svěřenci se za týden představí v dalším šlágru na stadionu třetího týmu tabulky Plzně.

"Nemyslím si, že to byl šílený, tvrdý zákrok. Ángelo dal rozhodčímu možnost k červené kartě. Musíte respektovat výrok rozhodčího, který dnes odvedl velmi dobrou práci. Doufám, že i vy novináři ho oceníte. Derby měl pod kontrolou. Je dobře, že tu jsou rozhodčí, kteří si věří. Slouží jako příklad toho, jak by se podobné zápasy měly řídit. Patří mu velká pochvala," prohlásil bývalý trenér Midtjyllandu nebo Antverp.

Ve čtvrtek rozehrají Letenští úvodním domácím zápasem osmifinále Evropské ligy proti lídrovi anglické ligy Liverpoolu. "Je to velký zápas a výzva. Čeká nás ikonický tým a stadion. Je před námi práce, pokusíme se vyhrát. Se vším respektem k Liverpoolu se pokusíme hrát naším stylem a budeme se snažit zvítězit a postoupit," uvedl Priske.

"Jestli si hráči chtějí prohlédnout Anfield, můžou si po sezoně koupit vstupenku, nebo se tam dostat po kariéře, to je mi jedno. Nepojedeme tam jako turisti, pokusíme se vyhrát. První krokem je zvítězit na Letné. Zároveň ale očekávám, že se o totéž pokusí i oni. Liverpool je favorit," doplnil někdejší obránce Brugg, Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (159)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Sedmá redka v ligové sezóně, třetí derby v řadě dohrávané bez vyloučeného hráče, rudá i v Istanbulu... S tím by měl Brian něco dělat, aby pod tlakem na Anfieldu nehráli druhý poločas v osmi lidech.

Reagovat
kilobyte

Určitě to není dobré a bylo by dobré na tom zapracovat. Ale ty červené nejsou ve většině kvůli herním nedostatkům, ale často je to o nedisciplinovanosti a nebo podcenění situace. Proti Gala to byla naše jediná červená v Evropě.

Takže dohrávání v 8 nejspíše nehrozí.

Reagovat
John Obi Mikel

To je těžký když ten zákrok ještě zlehčuje

"Nemyslím si, že to byl šílený, tvrdý zákrok. Ángelo dal rozhodčímu možnost k červené kartě. Musíte respektovat výrok rozhodčího, který dnes odvedl velmi dobrou práci"

Reagovat
verv

Lepší, než vyplakávat, nebo třeba nepodepsat zápis.

Reagovat
10adam

Reagovat
Skleepy

Reagovat
db18

Reagovat
doshcz

Reagovat
Rizek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bakary3

To bez debat a byla to ostuda.

Ale upřímně, priske je v tomhle taková malá kurva

Sice to podá tak, že si všichni řeknou jee, ten Brian je sympaťák, rozhodčího pochválil.

Ale tak trošku tam je "nic velkýho to nebylo, no ale co se dá dělat, musíme to respektovat", malá stížnost tam je.

To samý když se vyjadřoval o tom, jak český prostředí je nějaký, jak se nadává... "Taky někdy ujedu, bla bla"... Samozřejmě to není rehak, ale svátej taky není. Viz včera, vůbec nevím, čemu se jako divil, když sám dostal ŽK.

Reagovat
kilobyte

Malá kurva, protože respektuje rozhodčí, i když se mu něco nelíbí? Nebo, že dokáže uznat i svoje chyby?

Reagovat
Bakary3

Jde o to, jak to řekl, sice jako že jasně, pochvalme ho, ale neřek na plnou hubu jasná rudá, nebylo o čem. Ale že to nebylo nic hroznyho, a dal rozhodčímu šanci..

Myslím, že je to zřejmý, ikdyz to kultivovane zaobaluje.

Reagovat
kilobyte

Tak je jasné, že "nepůjde" proti vlastnímu týmu. Ale psát kvůli tomu, že je malá kurva mi nepřijde vhodný. Zvlášť v porovnání s tím, co dělají ostatní.

To mi přijde jako hledání chyb u ostatních, aby se ospravedlněli chyby u vás.

Reagovat
verv

Jako najít v tomhle vyjádření stížnost, to chce hodně kreativity

Řekl, že respektuje výrok sudího, pochválil ho za výkon, dal ho jako příklad dobře odřízenýho zápasu, co víc už byste chtěli?

Že by si stěžoval na český prostředí a že se v něm moc nadává jsem teda nezaznamenal.

Reagovat
doshcz

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Bakary3

Pro tebe i kilobyta - neberte to smrtelne vážně, a zrovna já tu kritizuju bořila, Řeháka a podobný idioty, takže nebudu tímhle "omlouvat" je...

Ale narovinu, buď ať řekne sere mě to, není to tak, nebo v tomhle případě bez debat červená, ok.

Říct jakože to nebylo nic moc, dal rozhodčímu šanci, to je pro mě takovy zpochybnovani, a sám tam přitom pěkně vyskakoval - je to v emocích,beru, ale není s tím prostě tak úplně ok.

A ano, četl jsem s ním takový článek, nedaří se mi ovšem dohledat kde vysloveně říkal, že pochází z prostředí, kde není zvykem, aby se mezi sebou lavičky hádanky a nadávali a aby tam snad obecně lítaly vulgarity, a že taky ujede, ale že se hlídá..

A zrovna když jsem si vzpomněl na tohle, tak se mi to spojilo s tímhle vyjádřenim.

Umí mluvit, má styl, vystupování, a v tech jeho vyjádřeních se tu a tam něco schová.

Ale - tím do něj nechci jakkoliv rýt, říkám, že taky nemá svatozar ale je to borec, o tom žádná.

Reagovat
kilobyte

Takže má být buď svatoušek a nebo čůrák?

Podle mě je teda dobře, že i když se mu něco nelíbí a nebo s tím nesouhlasí, tak uzná rozhodnutí rozhodčího a vyjádří mu tím respekt.

Jasně v emocích u hřiště nesouhlasí často, ale to k tomu prostě patří a když na konci dokáže říct "všechno dobrý", tak v tom nevidím problém. Horší je když nedokáže "zmoudřit" v klidu po zápase.

Reagovat
Bakary3

Ok, beru, asi to tak necháme

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
kilobyte

Tak nic šíleného to nebylo. Řekl, že Preciado udělal chybu, červenou uznal a respektuje rozhodčího.

Reagovat
Mass

Koukám že ste to nepochopili pánové sparťani. Tady nejde o to, jestli si Priske stěžuje na rozhodčího nebo ne, ale jestli má chuť něco udělat s disciplinárními prohřešky svých hráčů a nebo místo toho zlehčovat.

Reagovat
kilobyte

Tak disciplína hráčů se řeší interně. Veřejně uznal, že Preciado udělal chybu, takže interně to určitě nebude zlehčovat tím, že udělal chybu rozhodčí.

Reagovat
Mass

Tak zlehčuješ to i ty, že to nic šílenýho nebylo, když je to věc, za kterou rozhodčí nemá jinou možnost, než dát červenou. Asi byste byli na něj o hodně nasranější, kdyby Slavia těch posledních deset minut v přesilovce využila a vy byste ztratili tři body.

Reagovat
kilobyte

Určitě bychom byli na Preciada naštvaní, ale to i kdyby dostal "normální" červenou. Ale ona Slavia stejně nechtěla vyhrát a ani proti 10 nic neudělali.

Červená to byla jasná a byla to chyba, která by se neměla opakovat. Ale to už bylo řečeno a co víc bys veřejné čekal? Že dají Preciada na pranýř?

Reagovat
Mass

Já se budu bavit, až teď tři zápasy budete hrát s Wiesnerem

Reagovat
kilobyte

A my se budeme bavit, až s Wiesnerem znova uděláme titul.

Reagovat
Mass

Jestli jo, tak si ho fakt zasloužíte. To je jako kdyby sme my vyhráli s Teclem.

Reagovat
Svandik68

A to má Preciada pověsit na kandelábr před Letnou? To je snad úplně normální, že trenér hráče v kabině zjebe, ale směrem ven na něj hnůj kydat nebude.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

No já tohle považuju za hodně nestandardní šílený zákrok.

Reagovat
kilobyte

Určitě to nebylo nic dobrého a měl by to klub řešit. Ale podle mě to byla spíše hloupost než šílenost. Takové oplácení si prostě hráč nemůže dovolit.

Reagovat
Lemond Laws

Jaký šílený?.. Prostě oplácel, ohnal se. Dostal červenou správně, ale nic nestalo.

Reagovat
Mass

Snaha prošlápnout koleno v pohodě, nic se nestalo?

Reagovat
doshcz

Reagovat
Lemond Laws

https://twitter.com/spartazpravy/status/1764370825107399151

Snad ještě bude Bořil někdy chodit...........

Reagovat
Mass

Vy ste fakt mimoni

Reagovat
Lemond Laws

Až budeš chtít objektivní diskuzi a sundáš si SKS brejle, tak se klidně vrať

Reagovat
Mass

Kdyby to bylo opačně, tak tu rozjedete šitstorm na Bořila, podobně jako po tý tancovačce s Krečím. Brejle byste si měli nasadit sami, když píšete, že se nic nestalo.

Reagovat
Lemond Laws

Nevím, jak moc mě z diskuzí znáš, ale já mám výhodu, že nefandím nikomu, takže na všechny "kauzy" se dokážu koukat objektivně, což ty ne.

Opakuji znova, červená za nějaký oplácení úplně v pohodě, ale Bořilovi se absolutně nic nestalo.

Tvoje reakce prošlápnout koleno trochu ho škrtnul o stehno tvl..

Reagovat
Mass

Já sem tam teda snahu zaútočit kopačkou na koleno viděl.

Reagovat
Lemond Laws

Ok, přeju Honzovi ať ještě někdy bude moct nohu použít.. A snad nebudou trvalé následky po tomto obludném zákroku

Reagovat
Rizek

Reagovat
Cottage

Červená pro Preciada jasná a 3 zápasy stopka asi taky, ale panebože vždyť to mělo stejnou intenzitu jako Beckham proti Simeonemu v 98 Útok na koleno, tam byla větší šance, že si ublíží při tom svíjení se na zemi

Reagovat
db18

Reagovat
10adam

Zaútočit, to je i na mě moc

Reagovat
10adam

Faul na červenou kartu, která byla udělena. Dál není o čem

Reagovat
Lemond Laws

Opravdu blázni něktěří fanoušci..

Reagovat
verv

Reagovat
Nihilister

Reagovat
jsemdement

Preciado dostal křeč a hajzlík Bořil mu ani nepomohl.

Reagovat
Salfovic

Protože je to rasista, evidentně se ho štítí a dává od něj ruce pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Koleno ne. Ale možná mu chtěl zaútočit na tříslo.

Reagovat
GabrielBatistuta

Zápas jsem neviděl. Z téhle fotky usuzuji, že Bořil sundal Preciada zvedákem

Reagovat
Rizek

Reagovat
John Obi Mikel

Neobjektivní protože se jedná o Bořila, že jsem čekal něco jiného...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rizek

a ty ro opalcuješ ...

Reagovat
Rizek

Snaha prošlápnout koleno ...

To je naprostý konec.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
10adam

Reagovat
kilobyte

To je jako kdybychom tvrdili, že se minule snažil Bořil Krejčího uškrtit.

Reagovat
Lemond Laws

Ano, naučil ses kopírovat odkaz na obrázky, ale to na tom že seš blázeni nic němení

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mr.Mike

Treba miril na pytlik

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
romeo351

Reagovat
Well

Reagovat
db18

Reagovat
verv

Šílený zákrok

Reagovat
Petr325

Šílený Chudák Bořil, div že mu to neurvalo nohu, co?

Reagovat
Skleepy

Reagovat
doshcz

dobry zas

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nihilister

Reagovat
db18

Reagovat
kilobyte

Mít náskok 7 bodů by bylo super, ale 4 body jsou pořád dobrý. Důležitý bude udržet první místo do nadstavby, což by neměl být problém.

Reagovat
Kily

když na to koukám, tak je celkem slušná šance, že ten náskok do začátku nadstavby ještě navýšíte

Reagovat
Lojd

ma tam Slavia kde ztratit jeste?

Reagovat
Mass

Prakticky může kdekoliv, ale papírově je největší šance v Plzni, na Slovácko celkem Slavia umí.

Reagovat
Lojd

tak to muze i Sparta, myslel jsem spis nejakej neoblibenej souper, jak pises - Plzen treba, nebo nahustena terminovka.

Reagovat
Mass

Neoblíbenej soupeř je Koubek.

Reagovat
Mr.Mike

Snad se zvladne Plzen to by byl vstup do jara naprosto skvelej na to jaky sme meli soupere

Reagovat
Rizek

Čtu tu stejně. Ještě před rokem byla situace zcela opačná.

To je tak, když se dva potkají na schodech - jeden jde nahoru, druhý dolů. A to nastalo někde v průběhu podzimu.

Reagovat
zorz767

Akorát Sparta s tím dokázala zvítězit. Slavia se tomu včera ani nepřiblížila, což je taky nějaká vizitka obou týmů.

Reagovat
Losinho

Slavie jde dolů dva roky, ale trvalo nám, než jsme se potkali.

Reagovat
Mass

Minulej rok měla Slavia v 23. kole o tři body míň.

Reagovat
Rizek

Ale letos máte před sebou o hodně těžší los. To zaprvé. A zadruhé se podívej, jak jste to jaro začali - s Jabloncem jste uhaluzili 3 body půl minuty před koncem. Ve Zlíně jste naopak málem prohráli (VAR odvolal správně gól). Včera na Spartě jste taky byli horším týmem. S trochou smůly jste mohli mít o 4 body míň. A výkony nic moc.

Reagovat
Mass

Sparta nemohla být lepším týmem, když vystřelila jedou na bránu. Slavia má spíš tendenci ztrácet proti hrozným hřištím a zaparkovaným autobusům, což na Slovácku a Plzni nečekám, takže se losu nebojím. Uzdravený Jurásek společně s konečně se trefujícím Jurečkou rozjedou kanonádu.

A v Evropě když srovnám loňské vypadnutí z EKLu (v relativně jednoduché skupině) vs. letošní vítězství ve skupině EL, tak tam taky nevidim žádnou chůzi dolů.

Sparta je prostě momentálně silnější, tak už se proti ní nedá hrát takový hurá fotbal, jako v minulých letech. Z derby bych nedělal žádné závěry.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Přesně

Reagovat
7kaka7

to otřepaný klišé, "nevystřelili na bránu = neumí hrát fotbal" je to naprd ale v zápase s minimem šancí, jako tenhle, to neukazuje vůbec nic. Kdyby třeba Haraslín místo rány metr od tyče, poslal šouráka do prostřed, tak to mění situaci?

Reagovat
Mass

Možná, když netrefíš zařízení, nemůžeš dát gól. Takhle ta Haraslínova šance měla asi stejný parametry, jako ta Douděrova.

Reagovat
Rizek

Proč jsi mi vždycky přišel docela rozumný? Teď mi přijdeš jako těžký zaslepenec.

Reagovat
kilobyte

Prozření

Reagovat
10adam

Naskočil do toho slzavého módu, který podporuje LuftJarda i trpiš

Reagovat
Mass

Já sem vždycky rozumný, dokud někdo nezačne tvrdit, že je Sparta lepší

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Freedo

Reagovat
naheCZ

Nejlepší je, že oni to samé tvrdili u zápasů, kde my jsme předvedli podobně bezzubý výkon proti bránícímu soupeři. To vlastně byl strašný výkon, platonický tlak, držet míč není být lepší, atd... Ale teď to najednou neplatí

Reagovat
kilobyte

Nejlepší je, jak se plácate po zádech, že jste si odvezli bod, který jste chtěli. Přitom tou remízou už nemáte boj o titul ve vlastních rukou.

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo to říká?

Reagovat
kilobyte

Většina slávistů, co jsem četl je z toho bodu happy.

Reagovat
John Obi Mikel

To je možný, já naopak moc ne. Spíš mi přijde, že jsme nespokojení.

Reagovat
kilobyte

Ok, možná jsem to trochu přehnal. Většina na twitteru. Což není moc vypovídající. Ale podle mě je horší, že jsou s tím asi spokojený v klubu.

Reagovat
John Obi Mikel

Hele to je možný, já na twitterové slávisty nekoukal.

Reagovat
naheCZ

Kdo se tady plácá po zádech? Neuvěřitelný, jak si všechno vykreslujete podle svýho jste fakt nemocní v tomto

Reagovat
Mr.Mike

Presne to sem si hned rikal loni sme hrali beton v derby ale i tak sme tri goly dali

Reagovat
ratusek

taky ho absolutně nechápu

Reagovat
meno

A co napsal blbě?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Black Jagir

Nějak časem zahořknul

Reagovat
rufus

Nechapu, jak ti nekdy mohl prijit rozumny..

Reagovat
verv

Reagovat
Mr.Mike

Charakter se vzdycky ukazuje az kdyz se nedari

Reagovat
meno

Reagovat
Losinho

Hezký, ale pocitově to bylo úplně neporovnatelný, hlavně v domácích zápasech, což asi bude vidět i na skóre. Venku je to bída už dva roky v kuse.

Reagovat
kilobyte

Jen se tím chlácholte.

Reagovat
Losinho

Já to nemyslel moc pozitivně pro Slavii, ale ok.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Grupma

hezky řečeno

Reagovat
delfin

Na schodech do sklepa? Třeba tam bude dobrý archivní.

Reagovat
zorz767

Na včerejšku mě mrzí dost laciných ztrát míče + nevyužité standardky, kterých bylo docela dost. Jinak se s tím betonem, co naordinoval Trpišovský, moc dělat nedalo.

Reagovat
Freedo

Na včerejšku mě mrzí dost laciných ztrát míče + nevyužité standardky, kterých bylo docela dost. Jinak se s tím betonem, co naordinoval Priske, moc dělat nedalo.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ondrvo

určitě

Reagovat
7kaka7

flashback z května 2023?

Reagovat
Petr325

Mě mrzí Preciado, že nám bude chybět v Plzni...

Reagovat
doshcz

by stejne asi hral Wiesner tak ci tak

Reagovat
Salfovic

Pokud by po hodině nevedla Sparta o dva, tak by tam určitě šel.

Reagovat
Grupma

Takže další redka. Ještě že Sadílek ukázal, že to v případě nutnosti může za ně vzít.

Reagovat
Petr325

To bylo první, co mě napadlo jako taková slabší útěcha

Reagovat
Grupma

Reagovat
Mass

No uvidíte, až tam na tři zápasy budete mít Wiesnera místo Preciada

Reagovat
Petr325

Jo no, taky to vidím na takový 3 zápasy stop.... Vpravo je ale celkem ještě OK, nalevo to je ale tragédie...

Reagovat
Mr.Mike

Na ligu to je v klidu

Reagovat
kilobyte

Loni jsme udělali titul a duem Mejdr & Wiesner.

Reagovat
ACSeRw!n

titul uz je stejne po vcerejsku doma, tak se aspon muze soustredit na Evropu

Reagovat
ACSeRw!n

oba tymy chtely remizu a maji ji no

Reagovat
Lemond Laws

šílená nuda no... Počítají, že o titullu rozhodnou zápasy mimo derby..

Reagovat
Salfovic

To je divná matematika, pokud Sparta vyhraje v Plzni, což je při šířce jejího kádru celkem reálné, tak pak nevím, kde by měla 2x ztratit.

Reagovat
Lemond Laws

Jako los do konce ligy mají celkem příznivý.. ale pak i ta nadstavba a prostě když budeš hrát někde venku, tak třeba i v tý blbý Olomouci nebo na Bohemce vyhrát nemusíš, když se to sejde..

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Lemond Laws

Tak je logický, že asi nebudou hrát 5 zápasů po sobě se stejnou taktikou...

Reagovat
John Obi Mikel

Vy jste strašně neobjektivní tvl, být ten zákrok obráceně tak posíláte Bořila do vězení Nechápu.

Reagovat
Lemond Laws

Tak už jste na to dva....oproti zbytku EF. Takže určitě všichni jsme strašně neobjektivní a vy dva máte pravdu

Reagovat
Rizek

A hlavně - oni přesně ví, co by si zbytek myslel, kdyby to bylo v tom souboji obráceně.

Reagovat
ACSeRw!n

jako ze by sportovni fanousci byli zaujati ? v derby ? ani hovno!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
kilobyte

Já bych ho tam poslal i když ten zákrok obráceně nebyl.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele