Slavia vyhlíží návrat letní posily, Sinyan o víkendu nastoupí za rezervu

20.10.2023, 16:28
Aktuality

První ligový start v dresu Slavie je zase o kus blíž. Vytoužená posila Jindřicha Trpišovského obránce Sheriff Sinyan se vrací na trávníky. O víkendu by se měl slávistickým fanouškům předvést za třetiligový B tým proti Táborsku.

Je to známý příběh. Slavia jevila o gambijského stopera velký zájem už před dvěma lety i před rokem, ale norské Molde bylo pokaždé rezolutně proti tomu, aby šikovný stoper někam odcházel.

A tak červenobílí uspěli až letos v létě, kdy však Sinyan nebyl zcela zdráv. Klub z Edenu jej angažoval i přes nespecifikované zranění, které mu nedovolilo nastupovat. I proto se s klubem dohodl pouze na roční smlouvě s následnou dvouletou opcí. Nicméně vyhlídky byly takové, že po třech měsících by měl být připravený hrát fotbal.

"Jsme si vědomi dílčího rizika, které tímto příchodem podstupujeme. Nad aktuálním zraněním však převyšuje víra trenérů a nás všech v jeho potenciál. Věřím, že díky péči slávistických lékařů a fyzioterapeutů vyběhne na trávník v plné síle co nejdříve," uvedl tehdy slávistický sportovní ředitel Jiří Bílek.

Utekly tři měsíce a 27letý obránce se vrací do ostrých zápasů. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského by měl Sinyan nastoupit o víkendu za třetiligové béčko proti Táborsku.

"Nepotřebovali jsme během repre pauzy doléčovat šrámy, spíš nemoc. Mezi Libercem a Sheriffem proběhla týmem nějaká viróza. Pauza nám pomohla nemoc zahnat. Akorát Ogbu měl po Liberci svalový problém, ale už by se měl zapojit do tréninku. Kuba Hromada je v plném tréninku. Co máme zprávy, tak jsou všichni reprezentanti v pořádku. Kromě Petra Ševčíka a Sheriffa Sinyana, který pravděpodobně půjde v neděli za B tým, je tým v pořádku," řekl Trpišovský pro klubový web.

Třetiligová rezerva tak dostane zajímavou posilu v bitvách o průběžné první místo. Zatím ji totiž dělá vrásky Houstouň, která se drží na špici zuby nehty.

Je však dost možné, že Sinyan brzy obdrží povolávací rozkaz do Trpišovskho týmu. Na pozici stopera totiž stále zaskakuje Tomáš Holeš a v několika zápasech zde nezvykle nastoupil i Lukáš Masopust. Na třech žlutých kartách je momentálně opora zadních řad Igoh Ogbu.

Po letním odchodu Aihama Ousoua do Häckenu a ne příliš velkém zápasovém vytížení Tomáše Vlčka už moc adekvátních variant do středu obrany není.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (13)

Přidat komentář
Lemond Laws

"Nepotřebovali jsme během repre pauzy doléčovat šrámy, spíš nemoc. Mezi Libercem a Sheriffem proběhla týmem nějaká viróza."

Kurva já 5 minut přemýšelel, že ta věta nedává smysl

Reagovat
Lemond Laws

Nejdřív jsem myslel, že ten stoper byl navštívit nějaké podniky v Liberci.

A došlo mi to až potom

Reagovat
tofupust

Reagovat
Nadržený šimpanz

Otázka pro nějakého znalce Slavie...V neděli jedu na Spartu a ráno jsem si chtěl zajít jako Jihočech podpořit Táborsko proti Slavii v Xaverově. Jenom asi budu mít na sobě Sparta hadry a bojím se, že dostanu do držky. Myslíte si, že se mám čeho obávat, nebo na ty béčka chodí 10 fanoušků, co jim to je jedno??

Reagovat
Igner Farnsworth

Chodíval jsem na derby ženský a i Bčka a normálně tam i při derby byly oba tábory promíchány a nikdy se mi nestalo že bych tam viděl nějakou rvačku.

Reagovat
Igner Farnsworth

PS oproti zápasu A týmu je to úplně jinej svět tam si hledí kazdej svého

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak asi na mě čumět budou, ale seru na ně, na kryply židovský. Ale do Edenu bych asi nešel

Reagovat
Igner Farnsworth

Mně chodit na Strahov nevadilo, pěkný hřiště a když se člověk postavil k plotu tak i dobrej výhled na celej zápas. Asi bys měl být trochu víc open mindet nebo jak se to říká

Reagovat
Losinho

Často tam chodí Řehák s Radkem Černým, takže do držky dostat určitě můžeš

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ty jo, dík za upozornění, možná si na Páju někde počkám...

Reagovat
Salfovic

Zejména když mu napíšu, že ten člověk ve sparťanském píše o Slavii jako o kryplech židovských.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
KingMaster13

Pokud budeš v klidu a nebudeš řvát nějaký hovna tak se ti nic nestane. Na béčko moc lidí nechodí. Možná se tam nějakej ultrasák najde ale samotnej si netroufne. Kdyby si tam začal řvát nějaká hovna, tak to už ti nezaručím, že by se tam na tebe těch pár lidí z TS neseběhlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele