Slavia se přiblížila mládežnické akademii, Praha schválila poskytnutí pozemků

15.12.2023, 09:14
Aktuality

Na pražském Šeberově by měl vzniknout tréninkový areál pro mládež fotbalového klubu SK Slavia Praha, který budou využívat i žáci tamní nově budované školy. Zastupitelé hlavního města v noci na dnešek souhlasili s tím, že Praha svěří své pozemky o rozloze zhruba 148.500 metrů čtverečních městské části Praha-Šeberov, která je následně pronajme klubu. Investici v odhadované výši 305 milionů korun podle magistrátu v plné výši zajistí klub.

"Tímto krokem získal klíčový klubový projekt konečně podporu všech zainteresovaných stran a postupuje do další fáze," uvedl dnes na síti X šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík. Se zástupci Šeberova nyní bude klub pokračovat v jednáních o finální podobě projektu, na který je už vypracovaná architektonická studie. "Současně nám rozhodnutí umožňuje v blízké době zahájit proces stavebního řízení, což znamená, že realizace nové slávistické akademie je zase o krok blíž," dodal Tvrdík a poděkoval radním i zastupitelům Prahy.

Město v sousedství pozemků na Šeberově staví novou základní školu, která by se měla otevřít v příštím školním roce. "Součástí dohody je dlouhodobá úmluva o tom, že polovinu dopoledních hodin bude sloužit sportoviště škole, a také, že 50 procent příjmů z pronájmu půjde do rozpočtu hlavního města," uvedl již dříve radní Prahy pro majetek Adam Zábranský (Piráti).

Areál má podle informací města zahrnovat osm osvětlených fotbalových hřišť se zázemím a infrastrukturou. Pět hřišť má mít přírodní a tři umělou trávu. Součástí sportoviště bude menší plocha pro brankářské tréninky a venkovní workout zóna. Ve střední části areálu vznikne hlavní budova se šatnami, sklady, zázemím pro techniku, ošetřovnou, kancelářemi a zasedacími místnostmi. "Investice v odhadované výši 305 milionů korun bude plně hrazena ze soukromých zdrojů," informoval mluvčí Prahy Vít Hofman.

Tréninkové areály Slavie jsou v současnosti rozmístěny po celé Praze a vybudování mládežnické fotbalové akademie podle magistrátu zajistí rozvoj mladých fotbalistů pod jednou střechou.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
20DollarsInMyPocket

Akademie Abdullaliho Tanka

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ratusek

Smutný je, že to tak bude

Reagovat
inferno08

F1

Reagovat
KingMaster13

Tak ještě postavit tu v Africe

Reagovat
Mass

Jednu chvíli vypadal 36Lion jako dobrej kandidát.

Reagovat
Pablos

Schválili skoro ve 2 ráno …to bylo někde při chlastačce a kokainovým dýchánku né ?

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Greny

To si pletes to je Brno

Reagovat
kilobyte

V temným sklepě s pistolí u hlavy.

Reagovat
Mass

Tobě se jednání nikdy neprotáhlo do dvou do rána?

Reagovat
cr7sux

TYKAČ MAFIA

Reagovat
Freedo

Já prostě nechápu jednu věc. Slavia bude platit MČ Šeberov za pronájem. Investici na vybudování akademii v plné výši bude hradit klub. Tak proč si tam Praha dává podmínky ohledně využití pro školu a hlavně, že prachy půjdou do rozpočtu města? Co do toho mají co kecat?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Protoze jsou to jejich pozemky?

Reagovat
Freedo

Ano, ale svěřují je Šeberovu, kterej je bude pronajímat Slavii a ta mu za to zaplatí. Takže ten smluvní vztah je mezi městskou částí a klubem.

Reagovat
kilobyte

Že by to byli podmínky pro svěření?

Reagovat
Freedo

Já už se tím netrápím, takže je to fuk

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
10adam

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
10adam

Netrap se tím

Reagovat
Freedo

Máš pravdu, to bude nejlepší. Děkuju, Adame.

Reagovat
10adam

Rád jsem pomohl

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
cr7sux

Netrap se tím, bobiku

Reagovat
naheCZ

Konečně

Reagovat
michalbarca

Ať si říká kdo chce co chce, ale ten Tvrdík to prostě dělá dobře

Reagovat
žrout

Hodně dobře

Reagovat
Vopi11

Reagovat
kilobyte

Malý čáp.

Reagovat
verv

Reagovat
Mupi

takže to dělá špatně?

Reagovat
verv

Projebávat cizí prachy, to dělá skvěle.

Reagovat
Mupi

Kde je projebává?

Reagovat
verv

Kolik ti je? Všude, kde Tvrdík byl, to poslal do kytek. Že se slavii daří není díky němu, ale spíš jemu navzdory. Normální člověk by byl dávno po krk v dluzích a profesně naprosto odepsanej, ale on se díky kontaktům na nejodpornější lidi, co u nás jsou (Zeman, Paroubek, Mynář) vždycky dokázal dostat někam, kde mohl zase nakládat s cizíma prachama (nikdy svýma) a tvářit se u toho, jak všemu rozumí. Se slavií mu to poprvé vyšlo a tady se z něj dělá nějakej génius

Reagovat
10adam

Reagovat
Bakary3

Se Slavií mu to prostě vyšlo.

Proto ten jeho komentář směřující na jeho působení ve Slavii.

Na čemž není prostě nic smesnyho.

Reagovat
St. Pauli

Je to arcihnup, ale se Slavii mu to vyslo. Souhlasim.

Reagovat
verv

Takže pokud něco budu dělat třeba šestkrát a jednou mi to vyjde, tak to znamená, že to dělám dobře? Takovou úspěšnost by měl jakejkoliv náhodně vybranej týpek z davu.

Reagovat
naheCZ

Ano, pokud to v tom jednom případě dělá dobře, tak přesně tak, v tom jednom případě to dělá dobře. To je jednoduchá logika.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mupi

Krásnej příklad je v podnikání. Znám člověka, co mu zkrachovaly asi 4 firmy a až ta pátá uspěla. Prostě se poučil z chyb a ted se mu daří. Postupnej vývoj, kdo nedělá chyby, tak se prostě neučí. Málokomu vyjde něco na první pokus.

Reagovat
r.mrazik

skoda,ze predchozim Zmrdik odrovnal aerolinky a CSSD (tam to skoda neni)

Reagovat
KingMaster13

Souhlasím že u ČSSD to žádná škoda fakt není

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Spalovač šancí

Na druhou stranu dotáhnul profesionalizaci armády, to není žádná maličkost ...

Reagovat
r.mrazik

nevim,jestli zrovna v tomhle mel nejaky vliv

Reagovat
Spalovač šancí

Reagoval na poptávku části veřejnosti i situaci v armádě. Ale stejně to rozhodnutí udělat musel a musel ho politicky zaštítit.

Reagovat
Bakary3

Jenže nám může být fuk, jak a kolikrát selhal jinde.

Teď to dobře dělá dobře, a ano, znamená to, že to dělá dobře. Asi tak jednoduchý to je, nevím, co je tady u toho potřeba rozebírat.

Reagovat
Freedo

To je dobře, že tohle píšeš. Přesně tohle je úspěšnost Rosického s vybíráním trenérů. A když jsem tu tímto argumentoval, že mi to nepřijde jako vizitka dobrýho sport. ředitele, tak ho sparťani hájili. Můžu to brát tak, že se mnou souhlasíš?

Reagovat
Axelrose

Kolik je Tobě?

Jak myslíš, že se k penězům dostali Křetínský, Tykač, Kellner, Babiš a tahle vyšší vrstva?

Říká ti něco kuponová privatizace, kdy se tihle úspěšní podnikatelé s pomocí pánů VK a MZ napakovali na naivitě průměrných lidí?

To že jim to teď šlape je věc jiná, ono se vždycky lépe podniká s nějakou to miliardou za prdelí, než s čistým kontem, že ano.

Tvrdík, pokud vím nikdy ve velkém nepodnikal, to je typický politický vedoucí pracovník, který jenom promrdal miliardy ze státního rozpočtu (mimochodem i ve prospěch výše zmiňované vyšší vrstvy), jako šéf představenstev různých státních společností nebo institucí. Vždycky dělal pouze to, co se po něm žádalo a protože to dělal "dobře" je teď tam, kde je.

A takových "šéfů" se tu za třicet let vystřídala pěkná řádka, nejen ve statní, ale i ve městské správě. A ještě vystřídá, toho se nebojím.

Reagovat
verv

Jasně, že mi něco říká kupónová privatizace. Akorát moc nevím jak to souvisí s tím, co píšu. Ti tebou jmenování, i když to jsou povětšinou pěkní zmrdi, prokázali nějaký schopnosti (i Babiš, kterýho nesnáším mnohem víc jak Tvrdíka).

Tvrdík prokázal opakovaně svou neschopnost a odměnou mu bylo vždycky další koryto bez jakékoliv zodpovědnosti. I ty o něm píšeš jinýma slovama v podstatě to, co já.

Reagovat
10adam

Myslím, že Křetínský neměl s kuponovkou nic společného

Reagovat
cr7sux

Reagovat
r.mrazik

Kretinsky a kuponovka? hehe

Tvrdik je klasicky zmrd,co se vzdy nekam vesral a tam to ve velke vetsine totalne pohnojil...

a ve slavii mel stesti na nezmara a trpise...on sam je jen socdemacky placal napojeny na cinsky prdele

Reagovat
Bakary3

Tyhle kecy..

Socdemacky placal je klasifikace čeho?

A kdyby to byl odskovy placal, je to dobrý ?

Už ať to koupí Tykač, protože pak tobě nebo bobisovi po cinanech zbyde jen Tvrdík...

Jo, když má Sparta svatyho Kretu s kabelou navštěvující o poločase rozhodčí, chápu, že pak jsou ty morální hodnoty opravdu vytříbený...

Reagovat
r.mrazik

kdyby byl v ODS, tak ano...ale on byl a je Socdemacky srac napojeny na Paroubky, Zemany a dalsi exoty

spravna sesivka si to muzes strcit nekam,kdyz dluzite prachy berbrovy, Bilek je u vas odsouzeny manzer a vlastni vas komousi...ty moralni hodnoto

Reagovat
Bakary3

No, ve skutečnosti jsi placal ty, ty umíš akorát do každý diskuze o Slavii vyblejt socdemacky placal, Číňani, zmrdik, jak 5 letej harant, a tim obsah tvýho sdělení končí.

Já si právě na žádnýho morálního arbitra jako vy nehraju, tak nad tím spíš ty popřemýšlej, protože si nemyslím, že by to od sparťanů bylo na miste

Reagovat
r.mrazik

nastesti vzdycky prijdes ty s nejakou nosnou myslenkou....nebo na co si tu ted hrajes?

pribehl jsi se zastavat typka,co se zastava tvrdika a keca kraviny o kuponove privatizaci...zkus to premysleni spis u sebe,nez zacnes delat chytryho

a zakonceni o spartanech je humorny, az se budeme bavit o kretinskym,tak to pozitivni taky moc nebude...

Reagovat
Bakary3

A zastával jsem se ho konkrétně v tý souvislosti čím? To mi nějak uteklo.

Jen mě drti, jak si nezapomeneš v každý diskuzi plivnout, že zmrdik, Číňani, jakože slavisti jste odpad a my šlechta. No ne, fakt nejste o nic lepší

Reagovat
r.mrazik

samozrejme jsme lepsi

Reagovat
Bakary3

Až přijde Tykač, už vám zbyde jen zmrdik

Reagovat
r.mrazik

jj, protoze Tykac je jinak sympatak

Reagovat
Bakary3

Není, oproti kretovi má nějakej škraloup... Ale už to nevidím jako nic až tak velkýho, jako když tu pořád (popravu) blejete na Čínu, respektive na Slavii kvůli Číně

Reagovat
r.mrazik

samozrejme je Tykac (o neco malo ) lepsi nez Cina

Reagovat
Mupi

Já se tu bavím o fotbale. Je mi celkem celkem jedno, co bylo nebylo jinde.

Ve Slavii to vede skvěle, ať se ti to líbí nebo ne. Rozhodně to není jemu navzdory. To by to asi moc nefungovalo, když v čele. Géniuse z něho taky nikdo nedělá, ale ve Slavii odvádí výbornou práci. Je mi jasný, že je zbytečný tě přesvědčovat o opaku. Ale výsledky hovoří za vše a to nejen na hřišti, ale i co se tě kolem akademie, kolik lidí chodí na stadion, jak se klub celkově rozvíjí za dobu jeho působení. Nemůžeš mu prostě upřít zásluhu na tom všem, když je tam tak dlouho. Když by Slavia byla ve sračkách to by si hned napsal, jak za to může Tvrdík, co?

Reagovat
verv

Ale to, co bylo jinde naplno ukazuje jeho schopnosti. Ve slavii zaštítil čínský prachy (což je primární důvod toho, že se slavie zvedla, ne nějaký Tvrdíkovy superschopnosti) a dokázal se obklopit schopnýma lidma (což je jediná zásluha, kterou bych mu uznal). Ale to, že celkově je neschopnej a je tam kde je jenom díky tomu, že se kámoší s mocnejma zmrdama, je z jeho dosavadní kariéry naprosto zřejmý

Reagovat
Mupi

Jak jsem psal, já se bavil o fotbale. Tvrdík nemá superschopnosti, ale to nikdo neříká. ale jak píšeš, dokázal se obklopit schopnýma lidma, Jenže..to je vlastně nejdůležitější schopnost manažera. Ve Slavii není prostě neschopnej. Vede to prostě dobře. Peníze samy o sobě úspěch nezaručí. Primární je kombinace peněz a schopných lidí. Bez toho to nefunguje. Tvrdík je možná zmrd, ale tak fotbal ani politka nejsou soutěže v o nejlepší povahu nebo nejvyšší morálku. Já osobně teda na tohle vůbec nehledím, protože to by se nedala sledovat ani soutěž mladších žáků.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Strakosha

V kupování jízdenek nemá konkurenci

Reagovat
Hasan Šáš

Nechtěl hrát pravidelně v Lize mistrů? Tohle tenkrát prohlašoval. Výsledek jedna účast za asi 8 let je hodně muhehe výsledek.

Reagovat
Coutinho10

ne, chtěl vybudovat dominantní tým ve střední Evropě, což výsledky v Evropě za tu dobu potvrzují (nejde tedy jenom o LM, ale i EL)

Reagovat
Hasan Šáš

ale chtěl, pamatuju si to prohlášení. a ne, nepotvrzují. dominantní tým střední Evropy prostě nemůže mít jednu účast v LM za osm let své dominance, to sorry jako. nebo dokonce dvě v celý svý historii! tohle je vůbec bizár, všechny top týmy srovnatelnejch (i horších) evropskejch lig (Ferencvárošové, Legie apod) maj mnohem bohatší účast.

Reagovat
Coutinho10

sice LM v této době byla jenom 1x, ale v EL byly obrovské úspěchy, takže díky našemu fotbalu, kdy nějaký čas se tlačila Plzeň a pak zase Sparta, tak těch 1. míst nebylo tolik, aby přes mistrovskou část to klaplo + ty zmíněný zápasy jsme nezvládli, to souhlas, tito soupeři nám moc neseděli, ale ve skupinách a i na jaře jsme určitě ostudu neudělali ba naopak

pamatuju, že tam byl i problém, že ty předkola máš hned na začátku sezóny, takže hráči mají ještě těžký nohy z přípravy, ale to se nedá nic dělat, co bylo bylo, teď se jenom koukat dopředu a trochu ten nepoměr EL x LM vylepšit a bylo by krásný hned tu následují sezonu a třeba budeme ještě lepší a nemusí být pro nás problém i ta nemistrovská část, uvidíme

Reagovat
Marisic

Od toho titulu 16/17 vyhrála vyjma Slavie titul Plzeň dvakrát a Sparta jednou. V tý sezoně 17/18 vyhrála Plzeň naprosto dominantně, v Evropě udělala osmifinále EL a vy jste skončili ve skupině třetí kvůli Astaně. Další titul Plzně přišel sice tu sezonu kdy jste udělali čtvrfinále, ale jen konference kam jste propadali přes dost slabý Fradi a Legii. A v sezoně kdy zas udělala titul Sparta jste nepostoupili z nejlehčí skupiny v evropě v dějinách českýho fotbalu. Upřímně bych si nenalhával nonstop nějakou tlačenku, prostě jste měli pokaždý krapet slabší období, což se stává každýmu.

Ty přípravy nejsou moc dobrej argument, to se týká i soupeřů, ledaže by byli ze zimních lig.

Upřímně i to jak sedí soupeři bych moc nebral. Na los jste měli v LM docela štěstí, Ferencvaros, Midtjylland, Apoel i Kluž byli hratelný soupeři.

Reagovat
naheCZ

Předkola a Kolář no...si to zpětně projdi a zjistíš, že snad při každým vypadnutím byl on jeden z klíčových důvodů vypadnutí Letos to zase málem potvrdil...

Reagovat
Marisic

jo, jako je škoda, jak se trápí. Svýho času byl fakt neskutečnej

Reagovat
10adam

Dominantní tým ve střední Evropě? Aha

Reagovat
Coutinho10

Ty velký výsledky si myslím neříkají, že by to byl nějaký nesmysl...jasný, byly to velký slova stejně jako Trpiš řekl na začátku, že chce hrát totální fotbal, ale svým způsobem to nebyly jenom kecy jako dříve, ale šlo se zatím a ta stopa tu je vidět a nejdůležitější je, že pokračujeme dál

Reagovat
meno

A ne snad? Podle coefu jsme 32. nad námi je 23x TOP5, 3x Holanďani, 2x Portugalci, 1x Belgie, Ukrajina a vyprcaný Rangers.

Pak jsme my. Je tam jinej tým ve střední Evropě. 39. je Salzburg

Reagovat
10adam

Jenže dominantní tým ve střední Evropě by měl hrát pravidelně LM, ne vypracnou konferenčku

Reagovat
meno

Kolik týmů ze střední Evropy je nad námi?

Reagovat
Coutinho10

tvrdím celou dobu, ale ne každý to dokáže ocenit

nicméně ostatní nás nezajímají

Reagovat
jackinho10

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Coutinho10

Tak Olie podle Mádla na dobrý cestě

@LudekMadl

Návrat Petera Olayinky do Slavie se údajně jeví velmi optimisticky.

Podle některých zdrojů se totiž věci mají tak, že se CZ Belehrad po ukončení své evropské cesty rozhodla zbavit se svých nej placených hráčů. A PO, jehož získala zadarmo, by prý mohla opět uvolnit za 0. Uvidíme

https://twitter.com/LudekMadl/status/1735648954744713503?t=O4R3AerI4_6EpfQJHMu7Aw&s=19

Reagovat
naheCZ

Jestli by to fakt bylo zadarmo, tak nemá smysl ho nevzít. Ale pokud by jsme měli platit za přestup, tak už bych byl zdrženlivější.

Reagovat
Igner Farnsworth

Mě by spíš zajímal plat, ty prestupovy částky jsou takový nic moc říkajíc

Reagovat
Coutinho10

myslím si že ho nebudeme extra přeplácet...tam si vydělal dost a teď by mohl být ok s tím, co bral nebo to, co odmítnul před odchodem...víc bych asi nedával

Reagovat
Coutinho10

j, záleží...ale souhlas, zadarmo by byl hřích ho nebrat

Reagovat
Losinho

Bych se docela divil, kdyby nešel někam k Turkovi. Ale třeba s Tykačem půjdou ty platy zase nahoru.

Reagovat
Coutinho10

uvidíme, asi to bude podobný jako u Deliho, nicméně srdcař to je taky, takže třeba ty výsledky v Evropě oproti loňsku ho namotivujou se k nám vrátit, když uvidí, že ta kvalita jde nahoru

Reagovat
Marisic

českou ligu zjevně čeká zajímavá zima

Reagovat
Coutinho10

jojo

Reagovat
Mass

Nj ale divil bych se, kdyby nechtěl stejnou smlouvu jako v CZ, což bylo přes platovej strop Slavie.

Reagovat
Error

Seberov? To je jeste Praha?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele