Slavia se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro Simu

26.03.2021, 22:12
Aktuality
Abdallah Sima (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (96)

Přidat komentář
cr7sux

Reagovat
r.mrazik

Takže by měl dostat ještě jeden navíc

Reagovat
PBLead

Reagovat
Euphael

Moc dobre vi, ze tim nic nezmeni. Sparta si potrebuje uhlidat, aby Sima nebyl na hristi soucasne s Hlozkem, protoze by jeho cena klesla rapidne. Nejvetsi ligovy talent Sima musi vyklidit prostor, bohuzel.

Reagovat
Kincl

Je to spiknutí že? Stejně jako chemtrails

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
kilobyte

Pochybuji, že Sparta má zájem v tom, aby Simovi neklesla cena.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se vsadil, že mu to po jednom zápase prominou...

Reagovat
icemike

Aaa tady se někdo narodil ve znamení ublíženec

Reagovat
jackinho10

Tak Hlozek v derby vyklidil prostor jiz nekolikrat..

Reagovat
Bucky

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
db18

Reagovat
PlackaSKS

kurva, tak prostě řeknu, že ho vyloučili, protože je černej a v derby nastoupí.

Reagovat
rufus

Fucking guy.

Reagovat
El-Pistolero-68

you know you are

Reagovat
eibe

Reagovat
Remt

Jako ale je to tak

Reagovat
Bucky

Jako ale není

Reagovat
Remt

No jako není ale verdikt by pak takovej byl

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bucky

Reagovat
Hokaido

Tady by to nefungovalo, nejsme ve Skotsku. Naštěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Podobné fauly, rozdílné hodnocení Slávistů .... proti brankáři Slavie to byl brutální likvidační zákrok, zasluhující předlouhý trest.......v opačné situaci to asi nebylo nic moc, trest na 2 zápasy je zřejmě krutý, nebo čím teda to odvolání zdůvodňují ? Jestli vůbec.....

Reagovat
C-M@ster

Jj, podobné fauly.

Reagovat
kilobyte

Podobné jsou maximálně v tom, že byli na brankáře a nohou.

Reagovat
ttopi

Podobné fauly

Reagovat
Bakary3

Ty "podobnosti" odpovida to rozdilny hodnoceni, no...

Reagovat
Hector17

Tak oni slávisté rádi dělají rozdílné hodnocení a nelíbí se jim jiné pohledy. Viz třeba porušení pravidel Koláře při penaltě proti Dánům. Nebo třeba vnímají nekopu Součka jako fotbalistu. Ale tady za mě jednoznačně Sima stopka na 3 zápasy. Pokus o zranění brankáře a jen kvůli tomu, že se mu to nepovedlo 3 zápasy.

Reagovat
Bakary3

To jo, nebo treba slavisti vnimaji hectora17 jako imbecila, je to ruzny, no.

Reagovat
Losinho

Obojí bylo ve fotbale

Reagovat
ttopi

A obojí v březnu

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Witcher

Kweuke neudělal tak velkej zakernej faul a prakticky v Česku skončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Kweuke udělal daleko horší faul

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
dave30

Psal jsem to již pod první článek a svůj názor neměním.

Zákrok chodidlem proti jakékoliv části těla (ať je to noha stojná nebo nestojná, na kotník, na lýtko, do břicha či na hlavu) prostě do fotbalu nepatří. Ty 2 zápasy mi přijdou jako takové minimum (právě proto, že to nebyla noha stojná). Nicméně nebezpečnost těchto zákroků je veliká a obhajovat Simu tím, že se brankařovi nic nestalo a stačila by žlutá mi připadá nenormální. Samozřejmě je to způsobeno tím, že dříve se za takové zákroky dávaly žluté. Ale chyba není ta červená Simovi, chybou byly ty žluté. Je dobře, že se tyto zákroky takto trestají. Chce to ale, aby takto postupoval každý rozhodčí ve všech podobných případech. Potom by si hráči mohli uvědomit, že chodidlo proti soupeřovi je vždy prasárna. Gólmani se také velice rychle naučili, že při pk nesmí z lajny (a dříve to bylo normální)...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Ty chodidlo on ho sotva líznul špičkou kopačky. To je jako ten exkrement ze sportu Vacek,věřím Kůdelovi ale Camara nelže a Deli slyšel že to byla rasistická nadávka.A tenhle hnůj dělá novináře.

Reagovat
dave30

ok

Reagovat
Psy_cho

V Bundeslize dostal Davis také 2 zápasy za šlapák a je to tak správné.

Reagovat
lampas

Holt to jak dostal Limberský obyčejný šlapák všechno odstartovalo. Tohle je přirozený trend, Slavia se bude muset přizpůsobit...

Reagovat
John Obi Mikel

Limba dostal ČK naposledy proti Záhřebu a přímou červenou nedostal přes 10 let.

Reagovat
John Obi Mikel

Jo, ty myslíš zákrok NA Limberského. Sorry.

Reagovat
Mr.Dalby

Já si nemůžu pomoct, ale gólman mimo vápno je prostě hráč jako každej jinej. A tohle na redku prostě nebylo.

A ty 2 zápasy jsou moc. 1 zápas, ok. 2? Ani omylem.

Fotbal je kontaktní sport a takové zákroky k tomu patří. Jasně, šel tam pozdě a chodidlem napřed, ale kurva takovejch zákroků je minimálně 5 v každým kole... To jako vážně, budeme koukat na to, jak v polovině zápasů někdo dostane červenou?

Reagovat
dave30

Doufám, že chodidlo proti soupeřovi nikdy nebude normální způsob, jak hrát fotbal. To, že to tak bylo, to bylo špatně, nikoliv současný trend tyto zákroky trestat. Čím dříve si to uvědomíme, tím lépe pro nás všechny. Pro hráče i pro fanoušky. A pokud je takových zákroků 5 v každém zápase a rozhodčí udělí 5 červených karet tak uvidíš, že za krátký čas budou tyto zákroky výjimečné.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mr.Dalby

Tak se z toho stane zasranej basketbal.

Reagovat
dave30

V ragby tyto nefér zákroky také netolerují (a chodidlo proti soupeři považuje většina lidí za nefér zákrok) a nemají z toho basket.

Reagovat
Mr.Dalby

Kurva fotbal není ragby.

To že je v souboji pozdě, neznamená, že prothráče chtěl zákonitě zprasit.

Všichni chtěj aby se pískalo všechno a dopadá to tak, že se řve na to, jak se kouskuje hra.

Většina lidí brečela za video. A myslím si, že uplně stejná většina by video vymazalo.

Fotbal je kurva kontaktní sport a některý kontakty bolí.

Na červenou má být: nedovolené zabránění gólovky mimo vápno, umyslné zranění hráče, loket v držce, napadení, silně nesportovní chování a hrubý faul na golmana.

Jeden šlapák za zápas ti udělá 70% fotbalistů a já se fakt nechci koukat na to, jak hraje 9:7

Jestli ty jo, tak si uvědom, že za ten produkt musí být někdo ochotnej zaplatit peníze. Uplně to samý je, že golman musí bejt na čáře (jak má asi skočit do strany, když bude stát jako prkno?)

Reagovat
dave30

Že je někdo v souboji pozdě se může stát. Jde o to, jak do toho souboje jde. Klidně můžeš být i v souboji včas (budeš u balónu dříve) a přesto půjdeš ven (viz. zákrok na Koláře ve Skotsku). Podivej se na to, za co dostal červenou Milenkovič v zápase Srbsko vs Portugalsko. Naštěstí se to začíná trestat všude a to je dobře. A že některý zápas odehrají 8 na 8? Neboj, ti hráči zase nejsou tak moc vypatlaní aby si neuvedomili, že když se za tyto zákroky začalo vylučovat, tak v nich budou neustále pokračovat. Brankář také neudělá chybu pri pk 5 krát po sobě. A podívej se na ty brankáře, jak se tomu novému (ono to není nic nového, v pravidlech to vždy bylo) pravidlu přizpůsobili. Před pk začínají svůj pohyb při chodidlech mírně za brankovou čarou. Tak, aby při kontaktu hráče s míčem bylo alespoň jedno chodidlo v úrovni brankové čáry. Prostě se přizpůsobili a stejně se budou muset přizpůsobit ostatní hráči, protože podrážka kopačky proti soupeři se začala posuzovat jako surová hra, která do fotbalu nepatří...

Reagovat
Y.N.W.A

Za mě žlutá, vůbec nechápu, proč do toho VAR zasahoval

Reagovat
dave30

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
John Obi Mikel

Já bych se na to vybodl. Alespoň bude čerstvý na Arsenal a nebude riskovat zranění v derby proti tomu řezníkovi s 37. Proti Arsenalu venku zase pošetříme Kúdelu a ty 3 těžké zápasy v řadě zvládneme.

Reagovat
Axelrose

Přesně.

Navíc ten zápas se Spartou (kterou by měli porazit i bez Simi), pro Slávii není extra důležitý, Myšleno pohledem tabulky - náskok je zatím dostatečný a prioritou by měl být Arsenal.

Ale jak píšu na začátku, myslím si, že současnou Spartu by Slávia měla porazit i bez Simi.

Vždyť v útoku bude mít Sparta pouze Hložka a nepřijde mi, že by se Sparta extra zlepšila v obraně. Navíc. když Bořil jednou, dvakrát, šťouchne do Krajčího ml, vyfasuje zase červenou (myšleno ml.) za nějaký blikanec, a tím jím odejde i poslední trochu slušný fotbalista (když nepočítám Nitu).

Reagovat
Y.N.W.A

a to je vlastně pravda

Reagovat
Greny

Nechci klukům ze Slavie radit ale cervenou nezpochybnili a zákrok byl popsán jako surová hra a to je nově za dva a víc Zapasu.. dohodla se na tom disciplinárka potom co Tvrdík chtěl více chránit hráče... Takže v podstatě teď sklízí co zaseli a nelíbí se jim to

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

Tak oni ví, že to na 95 procent neprojde, zkouší to jen kvůli těm 5 procentům, co kdyby náhodou.

Reagovat
Bucky

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého názoru byl špatně posouzený zpětně ten faul. Faul ano, na žlutou ano, na červenou nikoli. Ano bylo to na brankaře ale brankař byl mimo vápno tudíž by měl být brán jakožto jakýkoliv jiný hráč z pole = červená v žádným případě. To je asi jako když ti tým prohrává 0:1 v 93 minutě a kopeš roh, který ti to může zvrátit a pošleš golmana do vápna aby vás tam bylo víc a měli jste větší šanci na vstřelení gólu a někdo ve vápně zatáhl toho brankáře za dres rozhodčí písknul faul na brankaře a nařídil by penaltu a ještě od cesty dal faulujícímu červenou, protože to byl brankář... logika level 1000

Reagovat
smazaný uživatel

v tom příběhu je úplně jedno, že to byl brankář

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně není, když dostal červenou místo žluté. Ukaž mi, kdy se za takovýto zákrok na hráče z pole dala červená, odpovím si sám - nedala.

Reagovat
dave30

Konečně si uvědom, že ty žluté byla chyba. Nikoliv ta červená. Musejí to samozřejmě takto posuzovat všichni rozhodčí.

Reagovat
dave30

Nezlob se na mě, ale tvoje logika - brankař je mimo pok. území, tak ho můžu zrakvit, mi připadá hodně mimo. Já doufám, že tyto zákroky (chodidlo proti soupeři) budou nadále takto posuzovány vždy (a to je nejdůležitější). To, že se to dříve tolerovalo je ta chyba nikoliv to, že se proti tomu nyní bojuje. Takže je pouze potřeba, aby byly tyto zákroky vždy takto ohodnoceny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady přeci nejde o logiku - je mimo pokutový území můžeš ho zrakvit... Tady jde o to, že pokud by to byl hráč z pole tak by to nikdy červená nebyla. A brankář za mě by měl být brán za brankáře pouze v pokutovém uzemí, tam je jeho místo a pokud leze ven tak tam už chytat rukama nemůže tudíž není brankář ale hráč z pole...

Reagovat
dave30

No vidíš takže si v podstatě (ne)rozumíme. Mě jde pouze o to, aby byly tyto zákroky takto posuzovány vždy (klidně i uprostřed hřiště a bez gólmana). Vypadá to, že se trend tímto směrem posouvá, takže doufám, že těch jako jsi ty (že je to normální zákrok) bude ubývat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru v rovině současného fotbalu, pokud se do pravidel zanese, že takovéto zákroky budou redka nemám s tím problém aby se ochránilo zdraví hráčů. Ale v současném dění se za tyto zákroky na hráče v poli prostě rudá nedává... Tudfíž jí neměl dostat ani on...

Reagovat
dave30

To máš jako ty přešlapy brankářů u penalt. A také to netrvalo moc dlouho. Budu mnohem radši, když se budou dávat za tyto šlapáky červené (vždy). Jen to chce posuzovat vždy stejně.

Reagovat
Bakary3

Hlavne jestli je brankar mimo nebo ne je uplne jedno, je to hrac jako kazdy jiny a nemel by byt nijak zvlast chranenej.

Kolikrat se smeju, kdyz jde nekdo s golmanem ciste do vyskoku, golman padne a piska se faul.

A proste at mi nikdo nerika, ze kdyby nekdo jako Sima takhle dojel hrace, dostal by ck. Ne, byla by to zluta.

Proste pro me to vylouceni nedava smysl a tak nejak mam pocit, ze my slavisti tady jsme ck připouštěli, ze jo, dala se, aby sem zas vsichni nenabehli, ze brecime.

Pro me proste zk. A ze to bylo na gólmana na tom nic nemeni.

Reagovat
dave30

S těmi výskoky do brankářů s tebou naprosto souhlasím. Jinak pro tebe platí totéž, co jsem napsal SGL (komentář výše).

Reagovat
Bakary3

Ja ale nerikam "brankar mimo vapno, můžu ho zrakvit", jen chci, at je brankar brany rovnocenne jako hrac v poli.

Ja si opravdu nevybavuju, ze by za stejny slapak hrac na hrace byl nekdo vyloucenej. Vzdy to resila zk.

Reagovat
dave30

No a o to přesně jde. Já jsem přesvědčený (a zřejmě nejen já), že dříve to byla chyba (ty žluté) a je potřeba s tím něco dělat. Ty zřejmě chceš, aby zůstalo jen u žluté. Je to samozřejmě způsobeno tím, komu fandíš. U penalt (vyběhnutí gólmana) jste to také schytali na počátku změny (Midtjylland). Máš hold smůlu...

Reagovat
Bakary3

No, tak myslet si to muzes... ja zrovna nesnáším surovou hru, ale tohle proste vidím jako zk.

Reagovat
dave30

Vždyť to říkám. Já tyto zákroky nechci, naproti tomu ty ano...

Reagovat
Hokaido

Vždyť tam šel jako hovado, podrážkou napřed. Jasná červená kdekoliv na hřišti.

S těmi brankáři souhlasím. Málokdo ví, že nejsou ve vápně nijak chránění. Přitom se na ně píská všechno a naopak oni můžou zbourat kohokoliv.

Reagovat
mistr129

A pak by ještě někdo chtěl přestat pískat, když brankář ve skluzu urve protihráči, který si míč kopne bokem

Reagovat
dave30

Již dávno se přestala pískat výhoda pro gólmana. Gólman kdekoliv = hráč kdekoliv. Proč by měl být gólman zvýhodněn?

Reagovat
Lof

Za mě červená a dva zápasy OK, ale pouze v případě, že se takto budou posuzovat i další zákroky. Chodidlo napřed a propnutá noha proti hráči. Při troše smůly se dá takhle snadno někomu zlomit nohu. A vykašlal bych se i na to odvolání v kontextu se zákrokem Roofa. Ne že by to bylo stejný, ale Rangers teď bude téct do bot a budou se snažit hledat jakoukoliv záminku k obhajobě. (Sima golmana přece taky musel vidět)

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mi někdo chce říct, že kdyby se situace obrátila sima byl u míče dříve a brankář by přišel pozdě a byla by z toho červená pro brankáře tak se budu opravdu smát, protože by se to nikdy nestalo. Každopádně za mě červená karta neměla být ale souhlasím s tím, že pokud dostaneš redku a není odvolána příslušnými orgány po zápase jako byla např. součkovi v PL tak platí rudá bez předešlého vykartování žlutými = trest dle pravidel stop 2 utkání.

Reagovat
dave30

Přestaň prosím již (a já taky). Chceme, aby se hrál fotbal, nebo nějaké bojové sporty?

Reagovat
mistr129

Reagovat
alias

ksindl slávistickej...pořád brečí jak je skoti seřezali a když sami udělaj faul, tak se vlastně nic nestalo...

Reagovat
Gelu28

Umí Tvrdík něco jiného než se furt někam dovolávat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Umí se ještě odvolávat, tunelovat, nebo líbivě tweetovat

Reagovat
Gelu28

jo to je pravda....rozebírat státní zákázky na malé domů to na ministerstvu obrany uměl

Reagovat
ratusek

Dnes od 14:30 na ČT Hradec-Jihlava, kdyby někdo chtěl

Reagovat
bourbon

bude už Hradec na novém stadionu?

Reagovat
Mr.Dalby

Píše dnes, ne ode dneška za 30 let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele