SLAVIA POSILUJE KÁDR

03.07.2007, 22:13
Aktuality
Fotbalová Slavie posiluje před novou sezonou, v níž bude hrát o postup do základní skupiny Ligy Mistrů, když startuje ve druhém předkole, kde se nejspíš utká s MŠK Žilina.

Dvouletou smlouvu s opcí dnes podepsal, nyní již exsokolovský, osmadvacetiletý obránce František Dřížďal, v minulé sezoně opora Sokolovských. O tohoto praváka měla údajně zájem i Olomouc, kde o něj stál především trenér Pulpit, hráč však nakonec upřednostnil šanci startu v pohárové Evropě a stěhuje se do Prahy.

"Nabídka Slavie je pro mě splněným snem, udělám všechno pro to, abych se prosadil do sestavy," uvedl Dřížďal. Do přípravy se obránce zapojil dnes odpoledne, z náročnosti ovšem obavy neměl, na toto téma uvedl, že je zvyklý na tvrdé podmínky ze Sokolova.

Slávisté také testují dva francouzské hráče, jsou jimi Michael Tavares a Tijani Belaid. Prvně jmenovaný je hráčem francouzského FC Tours, druhý patří Interu Milán, naposledy ovšem působil v Holandsku, přesněji v PSV Eindhoven. Belaid již dokonce dvakrát nastoupil v reprezentačním dresu Tuniska, a to i přesto, že se narodil ve Francii.

Se Slavií se připravuje také obránce Erich Brabec, jehož by klub rád angažoval. Tento hráč dříve působil v Rusku, Turecku, Rakousku a naposledy ve Švýcarsku.

Případné posily budou mít možnost předvést své schopnosti ve čtvrtek na turnaji v Čelákovicích, kterého se Slavia účastní.

Autor: Michal Havlický / slavia.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
HOST*tomaso

Nevím, jestli nákup druholigových obránců je "posilování pro LM"

Reagovat
smazaný uživatel

Angažujeme hráče z Interu Milán, co by si chtěl víc?

Reagovat
HOST*

myslim ze na zilinu im to postaci

Reagovat
HOST*

to sou teda posily koukam že slavie chce hrát o 2.místo

Reagovat
alegre

Jak se tak koukám, pokračují rádoby vtipné komentáře zavilých nepřátel Slavie. Snad bych měl napsat něco o tom, že kdo se směje poslední...., atd. Ale raději ne, protože musím uznat, že v posledních 11 letech se vždy smáli ti druzí. Slavia, ale vlastně vůbec nikdo v celé GB, není Realem, Barcou, Chelsea... Nemůže tedy hledat posily v prvoligových klubech Španělska, Itálie nebo Anglie, dokonce ani přitáhnout nejlepší hráče z Argentiny, Brazílie. Ale co si takhle všimnout, kolik mladých hráčů, většinou odchovanců, Slavia má v sestavě, na soupisce? A kolik jich letos, ale také v posledních letech, odešlo na hostování, přestoupilo? Může se tím samým pochlubit klub, kterému fandí většina ze zdejších posměváčků? Tak si pište sve výplody, uvidíme kdo vlastně do té Slavie přestoupí, kdo se tam chytne a kdo třeba jen s druholigovou zkušeností bude hrát lépe, než ony 'hvězdy' z Letné. A hlavně nechá na hříšti duši a bude bojovat 'srdíčkem', jak rád zdůrazňoval jeden z 99 trenérů, (olivově olejový tataráček) které Sparta v posledních pár letech měla.A jinak, jen tak mezi námi: ona ta jména sparťanských posil taky nepatři na výsluní evropského fotbalu! A jest-li Slavia postoupí přes Žilinu, narazí na stejné soupeře jako Sparta! A nevěřím, že Liverpool, Sevilla, Valencia, Arsenal, budou pro tento tým jen takovou zábavou před zápasy ve skupině... Myslím si, že plakat budeme všichni... Bohužel!

Reagovat
HOST*

hmm .. dobré - první tady valíš že se smějou Slávii a teď tady valíš o Spartě o které zatím nebyla vůůbec řeč ;)

Reagovat
alegre

Ale aspoň se podepíšu!

Reagovat
HOST*Davídek

jo no taky se můžu podepsat, ale nic ti to neřekne, tak jak mě neříká nic ta tvoje přezdívka :)

Reagovat
alegre

Máš pravdu, moji přezdívku, a dokonce i celé jméno, na této stránce zná kdekdo, ale to vůbec nic neznamená. Posmíváním jsem odpovídal posměváčkům a oni mi to zcela jistě vrátí. Dobře mi tak!

Reagovat
HOST*Davídek

A já sem zase bránil Spartu :D ... ale jako ten tvůjt článek je naprosto přesný - good, akorát nemám rád Slávisty :D. Jinak je to podle mě všechno pravda - to co si tam napsal :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Klídek, ona tady spousta těch chytrých ani neví, že Sparta měla za loňský rok 50 mega díru v rozpočtu a přes 300 mega dluží bankám. Když neudělají LM, což s jejich kádrem nehrozí o nic víc než u Slavie, obzvláště když oba týmy letošním rokem přicházejí o svou nejlepší sezónu z koeficientu, tak nebudou mít z čeho platit. Toyota to zabalila a to je dalších víc než 20 mega dolu... Prostě nikdo na tom neni kdovíjak.

Mám pocit, že Sparta jde cestou Slavie - dopřává si víc, než na co má. My už jsme díky tomu šli do sraček a teď se z nich hrabeme, Spartu to nejspíše čeká.

Reagovat
alegre

Myslel jsem si, že se Sparta z bídy svých dávných sousedů a 'nepřátel', poučí a udělá vše proto, aby se stejnému osudu vyhnula. Ale vedení je pravděpodobně nenasytné a chová se podle hesla: 'Po nás potopa!' Kádr má opravdu jen průměrný, jen malinko vyčnívající nad české poměry. Má Košťála, to je pravda, ale jak dojdou peníze, tak se ukáže, kdo má opravdu zájem o tento klub. Bez silných sponzorů, ale zejména bez LM, bude situace pro tento 'velkoklub' složitá. Při pohledu na možné soupeře v III. kole kvalifikace jde mráz po zádech. Bojím se, že ne jaro, ale dokonce již podzim, bude bez české účasti v LM. Budoucnost? Kde brát a nekrást? SUB 20 dala na ME jeden gól, když již o nic nešlo, SUB 21 remizovala s Argentinou, ale znovu bez gólů, teď po poločase prohrává 0:1 s KLDR. SUB 17 se na MS do Koree nedostala.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak naše repre jakéhokoli věku jsou na dlouhé povídání, to je problém na víc místech ( svaz - manažeři - trenéři - kluby ). Slyšel jsem pár vět od zasvědceného člověka a bylo mi špatně.

Jak dopadne Sparta se teprve uvidí, ale jak říkám, zrovna vyskakovat si nemůžou, co jim nevyšel plán "Paroubeks y Košťáles", tak zůstaly ty obrovské dluhy vázané na pozemky pod Letnou.

Reagovat
alegre

Jednou možná oba kluby, Sparta a Slavia, budou čekat na záchranu od fanoušků, tak jako tomu bylo v případě Bohemians. A že reprezentace v každé kategorii je jen další 'dojná kráva' pro určitou skupinku lidí, je asi nad slunce jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

No Slavia jede podle přesně daného plánu na dost let dopředu, pokud se neodkloní, tak by to mělo být OK. Stadion jde mimo, tam je to naplánováno na 15 let. Co bude dělat Sparta nevim ( a je mi to celkem jedno ).

Reagovat
alegre

To s tím stadiónem je jen dobře. Jinak se musí Slavia zbavit dluhů, které snad nejsou tak obrovské. Práce s mládeží je vynikající, o tom žádná. A co se stane se Spartou? Starost pro jiné hlavy než jsou ty naše! Jo a ta jednadvacítka nakonec remizovala 2:2... Musi v posledním zápase porazit Panamu, očekávám, že ta dnes prohraje s Argentinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se povede jeden velkej přestup, třeba Švento do Ruska, tak to pořeší velkou řadu problémů, de-facto vlastně vše a ještě by zbylo na nějakou posilu. Nicméně doporučuju sledovat Gecova, hostovačka na Kladně mu neuvěřitelně prospěla, kvůli němu sem na to Kladno chodil.

Reagovat
HOST*

ja myslel ze kvuli jejich modernimu stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Slavia to s mladeží umí každý rok dokáže nekolik mladých hraču zapracovat do Ačka.. škoda že ji ale časem většina talentů opouští, což je ale v naší situaci logické.. chtělo by jednou nahodnej postup do LM nebo nákej bomba přestup.. pak by se mohli nekterý hrači i podržet a kadr stabilizovat.. stale naivne veřím v příchod Šmíci a za Šventa hodně peněz

Reagovat
smazaný uživatel

Šmíca přijde, Švento doufám odejde...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Konečně docela kvalitní nákup, už bylo načase...

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, v jak zbědovanym stavu přichází. Uvidíme zítra v Čelákovicích, udělám si tam celodenní výlet, už kvůli těm Frantíkům, Šenkeříkovi a nakonec i Dřížďalovi ( všiml si někdo, že je to skoro jako onehdá s Krajčíkem - postarší hráč s druhý ligy, pravý ofenzivní obránce nebo záložník... )

Reagovat
HOST*Balu

Nic v zlom ale ani jeden nahodny prestup nemusi vsetky problemy vyriesit, ako dlhov by ste sa atoereticky mohli zabavit (aj ked priznavam neviem ake velke su) dostali by ste dake peniaze od UEFA a za rozpredaj hracov, myslim si ze aj tak sa na tom nabali len niekto a ani tiedlhy nemusia zmiznut. Ako priklad uvediem Petrzalku, dostali sa do LM (myslim ze uplne nahodne) v skupine zahrali az sokojuco dobre a mohli aj postupit, ako cakal som ze ked klub rozpreda kader tak za tie prachy nakupia adekvatne-perspektivne posily (napr. mladych hracov)a budu hrat opat dobre, zial nestalo sa tak, kupili len podpriemernych-primernych hracov a hrali sice u nas o spicu (o 2 miesto)ale ziadna slava, hrali priemer. Hraci neboli mlady a perspektivny a ani na slovenske pomery nemali kvalitu. Kde su tie peniaze? Podla mna vrecka si nabalil majitel a ten je spokojny. myslim ze tak to dopadne aj u Vas. Mozno u Vas nieco malo pouziju navyrovnanie dlhov, ale myslim ze ich vsetky nevyrovnaju.Nastastie Petrzka dlhy nemala, alebo som o nich aspon nepocul.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vždy otázka, ale základ je být bez dluhů. Jestli by se nakupovalo, to je otázka, na kterou ti neodpovím a je jasné proč... A co potkalo Artmedii je to samý, co Slavii po sezóně 95/96, kdy byl rozprodej nej hráčů na západ. A to nebyli nějací lůzři, ale půlka repre, Bejbl, Suchopárek, Šmicer, Bergr, Poborský...

Ne že by se pak nakoupili úplní nekopové, kvalitativně to byli horší hráči, to je jasné, protože odešlo to nejlepší v lize. Jenže přišel prodej klubu ENICu a kam se zbytek peněz zatoulal, to ví jen pár lidí, třeba Mr. Šetrle...

Reagovat
smazaný uživatel

Přiletíš na premiéru stadionu v Edenu?

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Babičkou, to už tady nebudete

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.stadioneden.cz/webmagazine/pictures_detail.asp?pid=639 Už teď to vypadá 10x líp než nějaká "Už ne Toyota Arena"

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, někdo se směje Slavii, někdo Spartě a někdo zase REALU.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
alegre

Zdravím všechny a odpovím všem: na slavnostní otevření samozřejmě přiletím, synové mají na starosti stát v první řadě a koupit vstupenky. Také jsem již hledal nějakou tu protekci, kdyby snad lístky byly jen pro 'vyvolené'! Kdo je a není posilou budou rozhodovat až výkony na hřišti. Může se stát, že hráč z 2. ligy toho ukáže a dokáže víc než opevovany reprezentant... A tak by se mělo mluvit o nově příchozích hráčích a ne o posilách. Co se týče toho, že někdo si dělá srandu ze Sparta a jiný zase ze Slavie, tam souhlasím na 100%. Ale z Realu by si snad ani nikdo srandu dělat neměl. To je tragédie sama o sobě, víc k pláči než k smíchu. A ani ten 'titul' jim v tom nepomohl!

Reagovat
HOST*1860

jinak zajimave, malem me to o ty sprate dojalo, ale hned sem se vzpamatoval..

Reagovat
Radin

Tak první posila Slávie Šenkeřík .O ostatních se bude dát říct snad až časem jestli jsou to posily

Reagovat
HOST*fotbalista

Jaké posílení? Jestli česká mužstva neposílí ze zahraničí například ....:z Brazílie,z Afrických států atd i třeba z druhejch lig.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele