Slavia je blízko prodloužení s Trpišovským, Nezmar v klubu zůstal

13.02.2020, 15:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (76)

Přidat komentář
Losinho

Zase se to přestalo sypat?

Reagovat
Blasphemer

Teď se to teprve začne.

Reagovat
Stannis Baratheon

Plány rozvrátit Slavia zevnitř nevyšly. Sparťanští špionia dvojtí agenti opět odešli s nepořízenou.

Takto má kurva bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

I po odchodu Hušbauera je tam těch agentů dost (Trpiš, Stanciu, Hovorka, Kúdela, možná pár dalších, nevybavím si celou soupisku). Jen se čeká, kdy je Křéťa konečně aktivuje.

Reagovat
Riviera Kid

Tak co to mělo za smysl?

Reagovat
Rarášek

Nic o nich nepsali, tak potřebovali něco vymyslet.

Reagovat
PlackaSKS

Ideální. I když je mi nezmar pořád dost nesympatickej... Třeba teď někdo zajimavej přijde

Reagovat
smazaný uživatel

Nezmar s Jindrichem jsou ustredni tvurci slavistickyho uspechu

Reagovat
smazaný uživatel

To neznamená, že musí být sympatičtí.

Reagovat
Beči

Jak může být někomu Nezmar nebo Trpiš nesympatický? To oni váš klub dovedli na vrchol, bez nich by jste to nikdy nedokázali.

Reagovat
smazaný uživatel

Co dokázal Vrba s Plzní a pak s nároďákem a polovina národa ho nesnáší a uráží. Jen proto, že odešel a přijal angažmá v Machačkale. Přitom se pak vrátil do Plzně. Mohl jít do Sparty. Jiný trenér by to třeba udělal. A Plzni se poměrně s ním opět dařilo. Přitom ti lidé ani neví, proč pořádně odešel, jaké měl důvody a jak se jako trenér nároďáku cítil.

Reagovat
mayday

Vrbu totálně uznávám, je neuvěřitelný, co dokázal v Plzni vybudovat, jakej hrál fotbal, že udělal třikrát ligu mistrů, odehrál parádní zápasy i v EL.

Na druhou stranu je taky potřeba říct, že u repre se z nějakýho důvodu choval jak kunda, to je prostě pravda. Sám nevím, co se tam tehdy stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je třeba taky, jako manažer TOP, jako člověk je pro mě nepřijatelnej..Normální lidi nekandidují do senátu za SPOZ-Zemanovci

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
PlackaSKS

Nevidím souvislost v sympatiích k nezmarovi a tím cos napsal. Stejně tak bych ho mohl milovat i kdyby šel tým pod jeho vedením do sraček.

Reagovat
Pablos

ta zmínka o mezinárodním skautingu byla možná i zbytečná

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
ratusek

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
skat

tak u nás i v JBC pár zahraničních hráčů, kteří ještě nepatří slávii hraje

Reagovat
Pablos

tak to už je ale pak stejnak tuzemský skauting

Reagovat
JohnKoul

Tuzemsky = Praha

Mezinarodni = regiony jako Liberecko, Hana, Slovacko

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Melda

Mělo tam být Čechy a Sudety.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, lidi. Je možný, aby trenér jako Trpiš, když by ovládal anglický jazyk, mohl dostat nabídku například z Champu? To by mohla být vstupenka do PL a k velkému fotbalu. Koukal jsem na historii českých koučů a nikoho z moderní éry jsem neviděl, že by trénovali ve vyspělé lize. Maximálně Rusko. Čím to je? Jazyková bariéra? Nebo o ně nemají zájem? Nebo špatní agenti?

Reagovat
dave30

Byl jsem pomalejší...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman v Serii A.Všichni vyzdvihují Trpišovského, ale ono to není jen o něm.Je to úspěch celého realizačního týmu, jsou to dlouholetí kamarádi a kamarádkou atmosféru udržují i s hráči..Bez nich by třeba Trpišovský totálně vyhořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman jsem koukal, že byl pouze v Itálii. Myslel jsem cestu českéhou kouče z rybníčku naší ligy třeba ke klubu, co kterého odcházel Souček.

Spousta klubů v Champu má ambiciozni vedení. Vrba i Trpiš dokázali tým stavět. Nehledě na to, že by měli peníze si přivést hvězdy ze svého bývalého klubu nebo české ligy.

Samozřejmě, že to je o spolupráci celého týmu. To samé jsem říkal u trnérů v TOP klubech, že to nebyla jen jejich chyba...neúspěch. Ale je to zásluha více lidí. I tak Trpišovský nebo Vrba aktuálně u nás vyčnívají a mají na víc.

Možná to beru příliš osobně, protože odmala, co se zajímám o fotbal, žeru PL a Anglii. Proto mne zaráží, že neznám žádného trenéra, co by šel aspoň zkusit Champ. Přitom by tam dostali jistě více prostoru, než někdo ve Spartě, koho vyhodí na podzim. Koukal jsem, že kluby byly skoro na sestup a ti trenéři měli 2 sezony a až pak je vyhodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba a Trpiš skládali tým? Já byl za to, že odpovědnost za to má sportovní ředitel Nezmar a v případě Plzně dřív Mysliveček

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, ten tým v plzni posládal Kříž a ne Vrba.Ten přišel k hotovýmu.Pak projevil o Plzeň zájem Paclík se Šádkem a Kříž zmizel ..A dnes se klepou po ramenech, jak to byl jejich úspěch.

Reagovat
Pyroman

Obecně v těch Top 5 ligách působí většinou manažeři z dané země, když už se tam dostane cizinec, buď to je velké jméno, nebo se alespoň už ukázal v pohárech, případně v nějaké silnější lize typu Nizozemsko. Za poslední roky u nás nebyl nikdo, kdo by pravidelně měl úspěchy v Evropě, s výjimkou Vrby, ale ten profilem nejvíc sedí právě na to Rusko. Trpišovského možná mají někde na shortlistu, ale pořád za něho mluví jedna dobrá sezóna v EL a jedna skupina LM, což asi málokoho z top ligy přesvědčí, aby šel po trenérovi z český ligy, která v zahraničí bůhvíjaký kredit nemá. Plus jazyková bariéra taky hraje roli. Zrovna v Champu dost pochybuju, že by ho někdo chtěl, podle mě by se tam ani nechytnul a hlavně by tam sám nešel.

Reagovat
smazaný uživatel

To mne právě mrzí, že jsem pořádně nevěděl, kdo měl zájem o Vrbu. Kromě Machačkaly, do které šel. A když psali, že je zájem o Trpiše, taky neuvedly kluby. Docela by mne zajímalo když se o Vrbu zajímal Ludogorec, zda ho třeba nechtěl tým z Holandska apod. Nebo třeba Švýcarska, Belgie...Belgie poměrně pravidelně sleduje naše fotbalisty a kupuje je do své ligy. Proč by neměli zájem o trenéra. A taky by mne zajímalo, zda to může ovlivnit i agent trenéra. Že by mu sháněl angažmá. Třeba jak říkáš...Trpiš má za sebou 2 sezony. Ale Vrba měl tehdy za sebou skvělá utkání s Barcelonou, ACM, MC, Bayernem na půde LM. Postoupil do EL. Repre dostal do vyřazovací fáze ME. Neříkej, že to nejsou výsledky do životopisu, po kterém by skočil nějaký zajímavý tým. Třeba ne z Champu. Ale jak říkáš...Holandsko a tak. Ale pokud daný trenér nemá zájem, tak to ani nemá smysl, že...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že oni tam mají svých kvalitních lidí dost a česká liga pro ně není měřítko.Kdyby Slavia, nebo Plzeň hráli třeba dva roky po sobě semifinále LM, tak se o ně strhne rvačka i tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru takto. Když u nás je zajímavý trenér v druhé lize nebo v podprůměrném slabém týmu, dostává příležitost i v předních klubech. Přijde mi zvláštní, že by Vrba nebo Trpiš nedostali šanci v podprůměrném týmu z Holandska nebo Belgie. Třeba i v druhé lize. Tam může být šance dostat se do jejich předních mužstev a pak dál. Ale o tom, o čem mluvím, by v první řadě musel být cíl trenéra vypadnout z našeho rybníčku a trénovat jednou špičkové mužstvo. Třeba ne nutně LFC, ale třeba Lazio apod. A když si vezmu životopis Vrby, než se dostal do Plzně...je to běh na léta...ale ten cíl za to stojí. Otázka, zda to naši trenéři opravdu chtějí nebo pokládají za reálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru tak, že Slavia je rozhodně víc, než druholigový belgický tým.On je asi rozdíl trénovat prales a nebo tým v Lize mistrů.Prachy má ve Slavii taky určitě lepší, než by dostal v druhé belgické lize.A vlámština se nedá skoro naučit.Takže z pracovního hlediska by byl blbej, kdyby do něčeho takového lezl.

Reagovat
smazaný uživatel

Z hlediska peněz určitě. Nicméně pokud Vrbovy výsledky nestačily, aby se dostal k NOVÁČKOVI v Champu...ano, třeba by tam měl méně peněz, ale angličtina se naučit dá. A pokud se ze Slavie nedostane do špičkového klubu, tak lepší start než žádný. Ale to, co si řekl, asi odpovídá na problém u Vrby, Trpiše a dalších. "Prales", plat apod. Myslím, že Straka měl jméno v Německé lize, vzal ho Achen...kdyby chtěl, mohl se prosadit. Vykašlal se na to. Stejně tak Chovanec. Měl v Evropě jméno. Raději trénoval u nás. Když ti lidé nechtějí...já bych se s takovými podmínkami spokojil...klidně šel ze Slavie do klubu na sestup do Champu nebo do nižší ligy. Když se po letech může ten trenér dostat vejš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Franz má výhodu, že má německé občanství a německy mluví stejně, jako česky.A Nemyslím si, že Vrba má na to trénovat v CHL.Já si myslím, že on ani nemůže trénovat nikde, kromě Plzně.Tam je to hodně specifický a hlavně mu tam hodně pomohl Pavel Horváth.Teď už Vrbu prakticky vyhodili.Podruhé už to nebylo ono, ta stará parta se rozsypala a najednou Vrba ztratil to uměle vytvořené kouzlo.Z Razgradu se brzy vrátí, tam maqjí vysoké ambice, jsou zvyklí na poháry a Vrba tam bude pod obrovským tlakem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož díky za info. U Franze jsem toto nevěděl. Ale ten jazyk bude klíčový. Protože i Pepek se učil anglicky. A jistě i Klopp a další. I trenéři trénující slabá mužstva jistě mluví špičkově daným jazykem.

Co se týče Vrby...čekal jsem, zda nastanou změny v kádru. Zda prodá staré koně a poskládá nové, mladé mužstvo. Přišlo mi, že se spoléhal na to, že daný tým mu na český rybník stačí a LM je stejně u nás jako třešnička na dortu, ne primární cíl. Jenže Slavia dokázala skautingem a vyjednáváním poskládat silné mužstvo a Plzni ujela.

Říkal jsem si, že u Vrby to moc valné nebude. Protože jiní trenéři dokázali svá mužstva budovat a ty mužstva byla úspěšná i po jejich odchodech a stavěla na předešlé práci. Možná by naši trenéři potřebovali to, jak píšeš, ten tlak, který je například v Ludogorci. Protože těm nebude stačit kádr jen na titul, ale budou chtít hrát atraktivní fotbal a prohánět soupeře v CL potažmo v EL.

Ale dlouhodobě mi přijde, že české kluby mají mizerný skauting. Až Slavia je teď drzejší. Ale to i díky finanční injekci.

Reagovat
Kiwi-21

Na obhajobu Vrby Plzeň měla naposledy v LM ve skupině 7.bodů a to je pěkné číslo

Reagovat
smazaný uživatel

Majitelé klubů v hledišti asi věděli lépe, zda těch 7mi bodů dosáhl podle jejich představ, aby vedl jednou jejich mužstvo. Jinak se na Plzeň tehdy dívalo hezky.

Reagovat
dontcallmeandre

Já si myslím, že u těch českých trenérů to krachuje právě na jazyku. naše stará generace trenérů jazyky moc neumí, a kdo ano, tak v tom zahraničí příležitost dostal (Jarolím, Hašek, Ščasný), myslím si, že pokud začnou trénovat hráči, kteří už odehráli velkou část kariéry v zahraničí, tak se prosadí i na západě. Zatím jdou bohužel spíš po funkcionářských postech, což mi přijde trochu škoda.

Reagovat
Pyroman

I kdyby Vrbu chtěl tým z Nizozemska nebo Belgie, půjde stejně do Ruska, protože tam jsou lepší peníze, domluví se a fotbalově to je srovnatelný, ne-li lepší. Když už tě nechce nikdo z Top 5 ligy, Rusko je pro trenéry Vrbova typu imo nejlepší varianta. Měsíc nebo dva zpátky se psalo, že Lokomotiv nebo kdo lanařil i Trpišovského.

Kupovat hráče je právě něco jiného, trenéra bereš s tím, že má nějaký styl práce a hry, a zrovna v české lize se hraje dost jiným způsobem oproti zemím jako Belgie nebo Nizozemsko. Dejme tomu PSV bude hledat trenéra, který jim nějak sedí do fotbalu, co chtějí praktikovat, a v ČR jich takových moc nenajdou, i když třeba výsledky bude mít někdo nadprůměrný. Imo aby dostal domácí trenér zajímavou nabídku ze zahraničí (z top lig, kdyby kšiltovka chtěla, v Rusku už je), musel by mít buď dlouhodobě výsledky v Evropě, nebo hrát s týmem fotbal, který v zahraničí zaujme, ideálně víc než jednu dvě sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten styl hry dělá hodně. Četl jsem, že tím právě zaujal Zeman a udělal si na začátku jméno. A klubům jako PSV, kteří staví na akademii, záleží na stylu hodně, protože zapracovávají mladé hráče, které si vychovávají.

Ale jak říkám. Trenér, který by měl sen trénovat ve špičkovém klubu, by neměl hledět na začátku na peníze.

Reagovat
dave30

Máš pravdu. Styl hry je pro tyto soutěže asi rozhodující. V těchto ligách, jako belgická či nizozemská, je daleko důležitější vychovat jednoho kreativního hráče, než 30 bodů v lize navíc.

Reagovat
Selänne

Hašek trénoval v Saint Etienne.

Reagovat
smazaný uživatel

Přehlédl jsem, sorry

Reagovat
Mönchengladbach

Asi to prostě nestačí. Takový Jovanović dovedl APOEL do ČF LM a od té doby smrdí v Arábii.

Reagovat
meno

Tuším, že už měl nabídku z PL. Myslím, že to říkal přímo on v tom rozhovoru ve Forbsu

Reagovat
Remt

Trpis?

Reagovat
meno

jj

Reagovat
meno

Tak Lidovky to byly:

LN:A prozradíte ty nabídky? Alespoň ligu.Jedna byla z Řecka, druhá z Ruska a třetí z opravdu vyspělé ligy v západní Evropě. Ale šlo o tým zprostředka tabulky, nehrají o čelo. Ale byla to jedna z top pěti soutěží.

Reagovat
mayday

Taky je to o tom, že naši trenéři neznali metody, vývoj fotbalu šel trošku jinak, než jak se to dělalo x let tady.

Ještě snad před deseti lety to bylo furt dokola, 16 týmů v lize a 20 trenérů, kteří se točili, Uličný a Palička a Tobiáš a Mazura a Petržela a další (dávám příklad).

Až poslední dobou máme dle mýho názoru schopný mladý trenéry, co znají trendy a nevyrostli fotbalově za komančů.

Reagovat
dave30

Jak je na tom p. Trpišovský jazykově? Nebo že by nemě zahraniční ambice? Nebo mu nasypali mega měsíčně a jemu to stačí (komu ne?)? Myslím, že o něho je zájem i venku...

Reagovat
smazaný uživatel

Chovanec, Straka (ten začínal v Německu), Uhrin...mne spíš překvapilo, že nikdo z nich nebyl v pořádné lize nebo v předním týmu například Polska, Rakouska, Belgie, Holandska apod. Nejde ani o Trpiše. Prostě mi přijde, že ti trenéři, kteří něco uměli, tak odešli maximálně někam do Gruzie, v Rusku shořeli, nebo do Emitárů si vydělat. Ale nějaké ambice růst a trénovat špičkový klub nula, nula, nic. Přitom si myslím, že když o Vrbu byl zájem v Rusku nebo v Ludogorci, tak by si třeba aspoň u nováčka v Champu místo trenéra zajistil.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si ze největší problém je to, ze v top ligach nejsou trenéři ale manažeři.

Reagovat
smazaný uživatel

To pak vysvětluj těm, kteří svým "manažerům" diktují, koho prodat a koho koupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně to je věc druhá. Spíš jsem narážel na požadavky které jsou v Anglii na pozici manažer a v Česku na pozici trenéra.

Reagovat
skat

nevím jestli je to pro tebe pořádná liga, ale Impuls "trénoval" OFI Kréta a Panathinaikos, ještě když byl ve fotbale celkem pojmem..

Reagovat
Uwe háže buly

Petržela trénoval Zenit, Hašek v ASSE a Štrasburk (s Jarolímem, mmj výhra poháru).

A asi nikdo se nepřetrhne jít k nováčkovi do Champu, když muže trénovat ambiciozní ruský klub nebo Razgrad.

Reagovat
Losinho

Angličtina špatná

Reagovat
Andis

Trpiškovný je nesympatický tím jak si hraje na Kloppa. A kapka je samozřejmě čecháčkovstká sláma v holinkách, viz. Vrbovo kotouly nebo Trpišovskýho teplákovka Pozadu samozřejmě nejsou ani hráči (ne všichni zase) ala Hovorka, který se mohl posrat když jednou předskočil Lukaka. V tomhle fakt čecháček vyniká

Reagovat
SniperxXx

Jsi slabší a slabší.

Reagovat
wyqinac

jini cechacci zase vynikaji v trapnych komentech na netu

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vinetou

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Cechino

tahni

Reagovat
skat

chlapče, chlapče.... kdo ti to udělal??

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji brzké uzdravení.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty ses hrubě nepovedl. Ale holt i šlabší jsou ve společnosti potřeba.

Reagovat
Bakary3

tvoje komenty mam rad

Reagovat
KingMaster13

To je ono, rychle to podepiš a klidně co nejdelší smlouvu. Jindra s celým jeho realizákem to je prostě poklad který v Česku nemá obdoby

Reagovat
RuneSKS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele