Slabý útok a jediná výhra v LaLize od října: Rayo se rozhodlo propustit Rodrígueze

13.02., 23:41
Aktuality
Francisco Rodríguez (© AFP)

Rayo po sérii několika nezdarů od října loňského roku odvolalo z funkce kouče Francisca Rodrígueze. Španělský sportovní deník Marca sice zprvu uváděl, že minulý neúspěch z půdy Mallorky pětačtyřicetiletý Španěl ustojí, klub z madridského předměstí se ale nakonec přece rozhodl pro trenérovo propuštění. Jméno jeho nástupce zatím nebylo v prohlášení zveřejněno.

Rodríguez se dostal ke kormidlu celku z Vallecasu na začátku této sezóny poté, co nahrazoval svého předchůdce Andoniho Iraolu. Ten naopak zamířil poprvé v kariéře do Premier League a připojil se k řadám Bournemouthu. Jestliže loni Rayo zaostalo v tabulce za sedmou příčkou, zaručující pohárovou Evropu, o čtyři body, letos má blíže k sestupovému pásmu. Na druhou stranu není jeho náskok na červené příčky špatný, osmnáctý Cádiz je vzdálený na sedm bodů.

Je pravda, že v posledních měsících Rayo tápalo. Od konce října ze 14 utkání v LaLize vyhrálo pouze jednou, v tomto období bylo vyřazeno také ze Španělského poháru. Především v útoku vykazovalo mužstvo slabou produktivitu, pouze 21 vstřelených gólů je, společně se statistikami Mallorky, druhým nejhorším číslem španělské nejvyšší soutěže. Zatím není jasné, kdo Los Franjirrojos povede do nejbližšího derby s Realem Madrid, z Estadio de Vallecas, kde mimochodem skončili i Rodríguezovi asistenti, totiž nezazněl ani dočasný záskok.

Autor: Patrik Sandev / marca.com, rayovallecano.es

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele