SKUPINA B: FAVORITÉ V ČELE

17.06.2004, 23:38
Aktuality
Dva hlavní adepti na postup ze skupiny B, Anglie a Francie, jsou před posledními zápasy na prvních dvou místech a postup tak mají ve svých rukou. Anglie napravila porážku od Francouzů, když lehce porazila Švýcarsko 3:0, obhájci titulu z Francie odmítli jistotu postupu, když jen remizovali 2:2 s Chorvatskem...

První utkání mělo jasného favorita – Anglii. Švýcaři byli pasováni na jednoho z největších outsiderů turnaje a jak to tak vypadá, prognózy se v jejich případě zřejmě splní. Od Anglie dostali tři góly, opět dohrávali v deseti a zůstávají poslední, s jedním bodem a bez vstřeleného gólu. Přesto ještě mohou myslet na postup – pokud v posledním zápase porazí Francii.

Hvězdou zápasu byl jeho nejmladší účastník. Wayne Rooney, který už v osmnácti letech zastiňuje Michaela Owena, se na výhře Albionu podílel dvěma brankami. Třetí pak v závěru přidal Steven Gerrard. Úkol Angličanům po hodině hry usnadnil Bernt Haas, když se po druhé žluté kartě nechal vyloučit.

To zápas mezi Chorvatskem a Francií nabídl jinou podívanou. Chorvaté se chtěli šetřit před důležitějším zápasem s Anglií, Francouzi si chtěli pojistit postup. Téměř celý první poločas se také podle předpokládaného scénáře odehrával. Francie zásluhou vlastního gólu Tudora vedla. Ale po změně stran se během čtyř minut vše změnilo. Nejprve vyrovnal z penalty Rapaič, obrat pak díky svému důrazu ve vápně dokonal Dado Pršo. Opaření Francouzi se ale vzchopili a zásluhou Trezegueta vyrovnali. Oba soupeři mohli v závěru strhnout výhru na svou stranu, ale rozešli se smírně.

Řešením tento výsledek není ani pro jednoho. Francie potřebuje se Švýcary bodovat, Chorvati potřebují Angličany porazit. Pokud by Francie poslední zápas prohrála, musela by doufat, že Anglie remizuje s Chorvatskem, jen tak by mohla postoupit. To ale čeká málokdo, postup Francouzů se stále pokládá za téměř jistý. Ve druhém duelu mezi Anglií a Chorvatskem půjde o všechno. Dál jde vítěz, Albionu stačí i remíza...

Statistiky zápasů:
Anglie – Švýcarsko
Chorvatsko – Francie

Podrobnější komentáře připravujeme.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele