Skotská Premier League - preview 18. kola

29.12.2009, 08:42, aktualizováno 30.12.2009, 09:14
Previews
Špatné počasí narušuje program 18. kola skotské Premier League. Ve středu se kvůli bezpečnosti diváků neuskuteční hned tři duely z pěti. Hrát se nebude v Kilarmocku, Hamiltonu a St. Johnstonu. Zbývají nám tak zápasy Hearts - Motherwell, který povede nový kouč Brown a Rangers - Dundee United.
Rangers FC - Dundee United  (středa 20:45)
Rangers čeká ve středu očekávaný zápas s Dundee United a podle manažera Waltera Smithe bude muset jeho tým předvést to nejlepší, pokud bude chtít jít do derby s Celticem s náskokem sedmi bodů.

Zápas Celticu byl kvůli mrazu zrušen a Rangers tak mají velkou výhodu jít do Old Firm derby s masivním náskokem, ani v minulém kole totiž nezaváhali a nad Hibernianem zvítězili 4:1. Dundee United mají na Ibrox Parku co napravovat, uprostřed měsíce totiž s Rangers svedli domácí dohrávku desátého kola a utrpěli porážku 0:3. Walter Smith proto varuje, Dundee United podle něj dají do zápasu všechno.

"Když jsme před pár týdny s Dundee United hráli, byl tam tlak aby tým vyhrál. Podařilo se nám vyhrát nejen tento zápas, ale i následující utkání a dařilo se nám. Na Tannadice jsme proti Dundee United hráli extrémně dobře, budou tedy chtít napravit zklamání z jejich výkonu. Jsme na to připravení a chystáme se, že nás čeká tak těžký zápas, jaký jsme sehráli na Tannadice. Abychom vyhráli, museli jsme hrát extrémně dobře a to budeme muset předvést i teď, pokud chceme výsledek na který čekáme," řekl Smith.

Dundee United poslední ligové kolo nezvládli podle očekávání a s Kilmarnockem uhráli pouze bezbrankovou remízu. Hosty povede do zápasu dočasný trenér Peter Houston, který nahradil Craiga Leveina, jenž nyní bude vést skotskou reprezentaci. Ve středečním zápase ale bude Houstonovi chybět Andy Webster, jenž v klubu hostuje právě z Rangers. Po karetním trestu se však do hry vrací Morgaro Gomis.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heart of Midlothian - Motherwell FC  (středa 20:45)
Souboj dvou týmu s totožnou bodovou bilancí, nicméně s totálně rozlišnou formou svede dohromady 18. kolo skotské Premier League. Herts přivítají na Tynecastle Stadium Motherwell.

Hearts za sebou mají dvě vítězství v řadě, které jim zajistily posun na páté místo tabulky, těsně před Motherwell, který má shodně 20 bodů. Jenže oproti domácím se mu v posledních zápasech absolutně nedaří. Prohrál už čtyři zápasy za sebou, tři předtím navíc remizoval a na výhru čeká už od října.

Domácím stále chybí útočník Calum Elliot, který se už ale příští týden chystá vrátit do tréninku po problémovém zranění kolene.

Motherwell do souboje povede jako nový kouč Craig Brown, který byl povolán na pomoc po vyhození Jima Gannona. Bývalý lodivod skotské reprezentace přiznal, že pro něj bylo angažováním menším šokem.

"Budeme se snažit být v bezpečí, ale v tom skutečně budeme jen tehdy, když budeme vyhrávat," řekl 69letý kouč, kterému bude asistovat Archie Knox. "S Archiem se na novou výzvu skutečně těšíme. Dáme do toho všechno, co bude v našich silách, ať už tu budeme krátce nebo dlouze.

"Nekoukám se příliš do budoucnosti. Koukám přímo do přítomnosti a právě nyní je tu tým, který potřebuje pomoct. Je to skupina hráčů, kteří jsou pro fotbal maximálně zapálení a v očích jim vidíte, že by se rádi ze současné situace dostali."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.35 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aberdeen FC - Falkirk FC  (úterý 20:45)
Netradičně v úterý je na programu předehrávka osmnáctého kola skotské Premier League, v nichž se proti sobě postaví týmy Aberdeenu a Falkirku. Aberdeenu se v posledních zápasech nedařilo a výsledkový pád bude chtít zastavit proti poslednímu celku tabulky.

Tři prohry v řadě vyřadily Aberdeen z šestky nejlepších klubů ligy a momentálně je ambiciózní klub až na osmé příčce, ovšem se zápasem k dobru, utkání minulého kola se St. Mirrenem bylo totiž kvůli mrazu odloženo. Domácí musí před zápasem řešit velkou ztrátu, v sestavě se totiž neobjeví suspendovaný útočník Lee Miller. Mimo hru jsou navíc zranění Sone Aluko a Zander Diamond, dobrou zprávou je tak pouze návrat Jerela Ifila po dvouzápasovém trestu.

Hráči Aberdeenu vědí, že minulé zápasy skončily fiaskem, rok 2009 ale chtějí ukončit vítězně. "Nejdůležitější věcí je vyhrát zápas a dát fanouškům dobrý výsledek, protože si to zaslouží. Víme, že výsledky v minulých zápasech nebyly dost dobré v porovnáním s tím, co očekáváme. V úterý chceme dát fanouškům tři body," řekl před utkáním záložník Aberdeenu, Gary McDonald.

Hosté z Falkirku jsou i po minulém kole stále na dně ligové tabulky, dva body za Kilmarnockem, s Hearts totiž prohráli 0:1. Falkirk by se mohl dočkat velkého návratu, po zranění kolene se totiž poprvé od konce října vrací do hry Jackie McNamara. Po zranění by už mohl nastoupit i Burton O'Brien, přesto budou kouči Eddiemu Mayovi chybět Tam Scobbie, Mark Stewart a Sean Lynch.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.50 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC17124139:1140
2.Celtic FC17113336:1836
3.Hibernian FC1795325:1432
4.Dundee United1677221:1528
5.Heart of Midlothian1755716:1920
6.Motherwell FC1748521:2820
7.St. Johnstone FC1754824:3019
8.Aberdeen FC1646612:1818
9.Hamilton Academical1644815:2616
10.St. Mirren FC1635818:2514
11.Kilmarnock FC1735912:2214
12.Falkirk FC1726914:2712
Zbývající zápasy
30.12. 20:30Kilmarnock FC - Celtic FC (zápas odložen)
30.12. 20:45Hamilton Academical - St. Mirren FC (zápas odložen)
30.12. 20:45St. Johnstone FC - Hibernian FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnesny zapas na Pittodrie je odlozeny.

Hracia plocha je sice v dobrom stave, v okoli stadiona su vsak zamrznute cesty a tak sa po dohode s policiou kvoli bezpecnosti divakov zapas odklada.

Na nase pomery velmi zvlastny dovod odkladu, v Skotsku bezna vec, hra sa pre ludi.

Tak sa len pytam ci tam nepoznaju sol alebo nieco podobne (?)

Reagovat
smazaný uživatel

Inak cerstva novinka hovori ze vyhodeneho Jim Gannona nahradi v Motherwelli legendarny kouc Craig Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,problem s dopravou pretrvava,spousta silnic je zavrena a spousta Ferry nevyplouva,casu je dost tak proc to neodlozit.

Reagovat
smazaný uživatel

keby nejazdili v zime na letnych bolo by po probleme

Reagovat
smazaný uživatel

Z celeho kola zostali uz len 2 zapasy:

Hearts v Motherwell

Rangers v Dundee Utd

ostatne snowed OFF

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je uplne mimo tema ale nevite nekdo jak hral aquilani za liverpool? sem si nekde precet ze je to uplny propadak a vcerejsi zapas jsem bohuzel nevidel. byl bych vdecny za jakoukoli informaci.

Reagovat
smazaný uživatel

The Terrors

Reagovat
smazaný uživatel

Boydy hat-trick za 9 minut

Reagovat
Maverick 65

trošku zabiják Rangers

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele