Skandální rozhodnutí. Gasperini po finále Coppa Italia zkritizoval sudí

16.05.2019, 09:01
Aktuality
Ve finále italského poháru se z triumfu radovalo Lazio po vítězství 2:0 nad Atalantou. Její trenér Gian Piero Gasperini byl však hodně rozhněvaný kvůli výrokům rozhodčích, které podle něj připravily Orobici o lepší výsledek.

V závěru zápasu rozhodly branky Sergeje Milinkoviće-Saviće a Joaquína Correy.

"Finále jsou vždycky těsnou záležitostí a hranice úspěchu a neúspěchu je tenká jako ostří nože. V prvním poločase jsme měli velkou šanci, dvakrát trefili brankovou konstrukci. Soupeř ale nakonec skóroval první," litoval Gasperini.

Když ale uviděl na videu střelu Martena de Roona, kterou rukou zblokoval Bastos, jeho smířlivá slova byla ta tam. "Tohle jsem nezaznamenal a myslím si, že to je velmi vážná věc. Ta střela šla do branky a byla zblokovaná. Tato situace si rozhodně zasloužila přezkoumání na videu," uvedl Gasperini.

"Možná bychom stejně nevyhráli, ale je hrozné tohle vidět. Je to šokující a ostudné. Skandální. Kdyby tu nebyl VAR, dá se to pochopit, ale takhle? VAR zcela ztrácí důvěryhodnost. Nebo se používá jen tehdy, když se to hodí?" rozčiloval se kouč.

"Z mého pohledu je to jasná ruka. Je to neospravedlnitelné a naprosto neakceptované rozhodnutí. Navíc Bastos měl žlutou kartu, takže měl dostat červenou. Zápas by to úplně změnilo. Hráli bychom 25 minut proti deseti a měli penaltu za nerozhodného stavu. Přál bych si, aby teď rozhodčí přišli a vysvětlili mi to," dodal.



"Jediné vysvětlení je, že měli zatmění a zkrátka to neviděli, zavřeli oči a nebo se dívali někam jinam. Jelo sem jednadvacet tisíc našich fanoušků a z těch si udělali srandu," dodal Gasperini.

"I když mi hráči říkali, že tam byla ruka, tak jsem si myslel, že to byla jedna z těch, za které se pískají penalty jen v absurdních případech. Tohle ale byla jasná situace. Sami vidíte, že jsem byl klidný, než jsem uviděl záznam, teď jsem ale hodně rozčilený a naštvaný," uvedl Gasperini.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (24)

Přidat komentář
Mercury

Já teda nejsem žádný expert na fyziku a trajektorii letu, ale z videa je zřejmé, že právě dotyk s rukou obránce nasměroval míč blíže k bráně (a přesto do tyče), bez toho dotyku by těžko letěla do mezi tři tyče. Samotné posouzení situace teď nechávám stranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako penalta jasná, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

S trajektorií souhlasím, nicméně penalta by to měla být. Pouze v případě, že by to šlo do prázdné brány, tak by se dalo diskutovat přímo o červené kartě. Takto asi ŽK (asi teda druhá) + každopádně PK.

Reagovat
PlackaSKS

Jedno kolo v het lize a praskla by nu cevka

Reagovat
Puskas

A po třetím kole by mu popraskaly i ty zbývající.

Reagovat
krisa

tak, záleží, který tým by trénoval.. :-)

Reagovat
kiciN

Reagovat
Kucka

Reagovat
ttopi

Ta střela šla samozřejmě mimo. Nicméně tohle je jasná penalta.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
The Krupy

According to Momblano Juventus don't want to announce anything until the Scudetto party.

Allegri will leave and the replacement has already signed: Antonio Conte

Reagovat
The Krupy

A Dybala zrejme to Atletica ak Allegri ostáva.

Reagovat
stuff

Kiezby!!!

Reagovat
The Krupy

ale aj tak očakávam Conteho v Interi

Reagovat
stuff

Strasna predstava.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl v klidu. Obrana už moc lepší nebude, gólů dostávají málo a krom Godina asi ani moc posilovat nebudou. Ale rád se podívám, jak si poradí s přestavbou zbytku. Pokud půjde Icardi kvůli FFP a nahradí ho Edin, pomůže to hře, ale on už víc než 10-12 gólů nedá. Záloha snad kromě Radji durch nová. De Paul ok, o něm se psalo. Ale to nejsou hráči do boje o titul.

Bych to viděl tak +10 bodů max. S Neapolí o druhé místo, pořád s rezervou za Juve.

Reagovat
REPLIKATOR

Jako u nás se VAR používá, jak se komu hodí do krámu

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne jak letos PSG s MANU v LM, strela letela naprosto do haje, ale skrze ruku presto penalta. Po prezkoumanim s videorozhodcim tedy... tady chybel, skoda. Ze se stejny situace posuzujou odlisne mi zacina dost vadit...

Reagovat
Unique

Přesně na tuhle ruku jsem si vzpomněl, když jsem dočetl tento článek

Reagovat
smazaný uživatel

odkaz?

Reagovat
JarousFCB
Reagovat
netopier

Reagovat
Pipo123

Je v tom bordel, myslím že jasná penalta, lenže tie ruky sa posudzujú vždy inak, malo by sa vyjasniť čo vlastne ruka je a čo nie, pretože takto je to na rozhodcoch a pískajú to zakaždým inak.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak i kdyby to bylo na 100% dané tak si to rozhodčí může písknout jak chce...respektive nemusí vůbec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele