Situace Dynama se dá popsat pouze slovem chaos, říká Jakub Bartoš

19.01., 09:36
Rozhovory
Střelecký ostrov (© SK Dynamo České Budějovice)

České Budějovice působí v aktuálním českém fotbalovém prostředí jako největší otloukánek. V ligové tabulce jsou poslední, měnily trenéry i sportovní vedení a trápí je finanční problémy, které se majitel snaží řešit hledáním nového zájemce o klub. Zatím marně. Mezitím Dynamo ani nevědělo, zda najde peníze na odjezd na soustředění, hráči podle všeho stále čekají na prosincovou výplatu a smlouvu na jihu Čech odmítl vysněný trenér. Co se v klubu děje a jak to může dopadnout? O tom v podcastu Livesport Daily hovořil šéfredaktor Budějcké Drbny Jakub Bartoš.

"V klubu za poslední roky přišla řada velkých personálních změn, řada nešťastných vyjádření, která poškodila jméno klubu nejen v Budějovicích. Teď už to dalece přesahuje region a v souvislosti s aktuální složitou finanční situací a špatnými sportovními výsledky se dá situace Dynama popsat pouze slovem chaos," říká regionální jihočeský novinář, který do dění v klubu velmi dobře vidí. "Přímo to vše souvisí s osobou pana Koubka. Řeší v klubu spoustu věcí od přestupů až po financování. Má na té současné situaci hlavní podíl," dodává.

Dynamo hledá potenciálního nového majitele a pomoci by s tím měla anglicko-nigerijská firma FOOTIFY. "Původně se v zákulisí mluvilo o tom, že právě tihle lidé by do klubu měli vstoupit majetkově, nakonec to má být jen nějaká výpomoc. Což zas nezapadá do toho, co bylo na začátku přípravy v tiskové zprávě, kde se psalo, že nový partner vstoupí do klubu. To se nestalo. V minulých dnech byl Lusola Adewumi uveden na stránkách klubu jako místopředseda představenstva. To už ale zase z webu zmizelo, takže kdo ví, jaká je jeho skutečná role," neskrývá Bartoš zmatení z kroků Dynama.

Finanční situace klubu se navíc podepisuje už i na výplatách hráčům. "Dynamo si pod panem Koubkem v minulosti zakládalo na tom, že hráčům platí bez problémů a včas. To už tak ale teď není. Co jsem zjišťoval těsně před tímhle podcastem, tak stále platí, že hráči stále čekají na prosincové výplaty," demonstruje Bartoš další střípek ze smutné českobudějovické mozaiky.

V páteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Proč má klub špatné vztahy i s vedením města.

Jaká je sportovní úroveň kádru.

Proč komunikace Dynama nefunguje správně.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
St. Pauli

Pád do ČFL, rozpustit, na Koubka naházet alespoň plato vajíček, a pak začít odznova. Bez něj.

Reagovat
MrOffside

Po tom, co ta jejich ''ochranka'' při zápase s Jabloncem zmlátila v 5 lidech jednoho fanouška Jablonce, tak jim nepřeju nic hezkého, pryč s takovým klubem.

Reagovat
godstawer

Klub za chování ochranky nemůže a dostal za to vysokou pokutu. Říct "pryč s takovým klubem" je nefér.

Reagovat
St. Pauli

No nevim, od dane situace se zpocatku klub, co si matne vzpominam, prilis nedistancoval. Navic ten argument vyvineni se prilis neobstoji, klub za takove neprimerene chovani sekuritky samozrejme nese zodpovednost, vzdyt ji sam najal. Ostatne prave proto dostal i tu pokutu.

Reagovat
KingMaster13

Jako dlouho jsme tu neměli takto amatérsky vedenej klub, to už možná i překonalo Šafarčíkův Baník

Reagovat
JessePinkman

Přitom tu bylo nakročeno velice dobře. Dokud to nevzal tenhle k****.

Reagovat
KingMaster13

Horejš to vytáhl, rozvinul spoustu mladých hráčů, v lize jste hráli důstojný střed tabulky. Pak vyhazov Horejše, pár podivností, příchod jeho, kauza Sivok a už se to sypalo

Reagovat
kilobyte

Mě nejvíce zatím bavili veletoče s podpisem na Burenově smlouvě. Nebo ještě podpora trenérů -> změna filozofie a vyhazov prvního v pořadí -> vyhazov druhého a vrácení ke dvěma trenérům.

Reagovat
KingMaster13

Kauza Sivok a Buren pobavilo no

Reagovat
kilobyte

Myslím, že už by to byl slušný materiál na seriál. Vyšehrad by mohl dostat druhou sérii. Hlavní postava by mohl být nový majitel Koulek.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
didosh

Reagovat
St. Pauli

Mi rekni, jak se ten Koubek s takovymhle jednanim vubec dostal na pomyslnem spolecenskem zebriku tak vysoko, ze muze vlastnit fotbalovy profiklub. Vzdyt je to totalni diletant.

Reagovat
KingMaster13

To taky nechápu, možná dědictví?

Reagovat
kilobyte

Tak oni kurvy, které nemají žádné svědomí a chovají se jak burani jsou často v byznysu úspěšní.

Reagovat
didosh

Reagovat
Cotton

Ať spadnou, ale úplný krach jim nepřeju. Českému fotbalu se hodí každý profesionální klub, už tak jich je málo.

Reagovat
Salfovic

Zejména s prvoligovým stadionem.

Reagovat
Cotton

Reagovat
PISTOLERO

Nejvíc mě na tom sere, že se nejspíš díky Koubkovi zachrání Gottwaldov

Reagovat
didosh

Proč?Aspoň máte derbicko

Reagovat
Nieuwendyk

Klub musí koupit bývalí hráči, srdcaři. Nigerijskej princ to nevyřeší.

A stejně spadne Zlín

Reagovat
kilobyte

Stačil by někdo seriózní.

Reagovat
Modi6

Je strašně smutné, kam to majitel dotáhl. Už na začátku podzimu mě udivovalo, jak snadno se klub zbavil hned asi šesti hráčů základní sestavy. To signalizovalo, že klubu jde mnohem víc o to ušetřit, než aby se zaměřil na další rozvoj. Kromě Aliho a Trummera nikdo nepřišel. Klub bohorovně, zjevně zase kvůli penězům, nevzal ani hráče na hostování.

A tak to muselo dopadnout jak to dopadlo. Bez peněz prvoligový klub nevybuduješ.

Ještě nedávno jsme čeřili poklidné vody hezkým fotbalem. Teď už budeme, přes všechny ty kecy o odhodlaném "ohlodaném" kádru, všem jen pro smích.

Reagovat
Imos

tak na hostování tam nikdo nešel, protože nikdo nechtěl pomáhat Koubkovi a všichni jsou na něj nasraní

Reagovat
Salfovic

Kdo to vůbec prodal tomuhle hochštaplerovi ?

Reagovat
Pablos

Správná otázka... nadává se jen na Koubka, ale velký podíl by měl nést i ten kdo mu to prodal.

Reagovat
Regent14

Za současnou situaci v klubu nemůže jenom majitel ale hlavně ti, kteří mu klub prodali a postarali se o vyhazov řady klubových legend Sivok.Drobný, Vozábal a další. Klub chtěl koupit i mistní podnikatel a majitel Koh-i-noru pan Břiza, ten se ale spolu se Sivokem Dynamáckým mafiánům nehodil do krámu.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele