Šírl s Horákem do Zenitu Petrohrad

07.12.2002, 02:48
Aktuality
Fotbalisté Radek Šírl a Martin Horák už nejsou hráči Sparty Praha. Oba přestoupili do ruského týmu Zenit Petrohrad, který nově trénuje Vlastimil Petržela. Dnes večer se na tom dohodl v Moskvě generální ředitel Sparty Miroslav Pelta a prezident Zanitu Vitalij Mutko.

Cena přestupu obou háčů zatím není známa, funkcionáři ji mají oznámit během příštího týdne. Odhaduje se však, že Sparta si za každého hráče "vzala" okolo patnácti miliónů korun. Oba fotbalisté maji do Petrohradu odletět 20. prosince.

"Je to super, měl jsem zájem tam odejít," uvedl Martin Horák. "Jak jsem se dověděl, mají tam výborné podmínky pro fotbal, takže se těším," uvedl obránce. "Manželka to vzala s klidem. Rusko už není, co to bývalo, je to úplně o něčem jiném. Odchod do Petrohradu beru jako krok dopředu, navíc se znovu sejdu s trenérem Petrželou a i to sehrálo v mém rozhodování velkou roli," dodal Martin Horák.

Kouč Petržela chtěl původně do svého týmu ještě Pavla Mareše, s tím ovšem nesouhlasil trenér Sparty Kotrba a tak přestup zablokoval. A pokud se do Sparty nevrátí zpátky z West Hamu Vlado Labant, jak se spekuluje, tak nejpíš trenér Kotrba Mareše nepustí.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele