Simeone bude pokračovat v Atléticu, je si jistý prezident Cerezo

05.02.2023, 13:37
Aktuality
Diego Simeone (© AFP)

Atlético Madrid se v uplynulém desetiletí znovu zařadilo po bok Realu Madrid a Barcelony k nejsilnějším španělským klubům a velký podíl na tom má Diego Simeone, s postupem času se ovšem stále častěji mluví o odchodu kouče. Spekulacemi se tisk zabýval i během posledních měsíců...

Argentinec má kontrakt do června 2024 a podle některých zpráv měl vedení informovat o svém rozhodnutí skončit již po letošní sezoně. O tom hodně pochybuje prezident Enrique Cerezo.

"Cholo odvádí skvělou práci a jsem si jistý, že bude pokračovat v Atléticu a nadále psát historii klubu tak, jako to dělá už jedenáct let," prohlásil Cerezo.

Simeone za Atlético v minulosti hrával a na lavičku usedl v prosinci 2011. Celkem vedl tým do více než 600 soutěžních zápasů a hned dvakrát s ním slavil mistrovský titul, k němuž přidal dva Superpoháry UEFA, dva triumfy v Evropské lize a jeden v Copa del Rey.

Letos se Atlético nevyvarovalo řadě ztrát a další přišla ve včerejším derby proti Getafe. V tabulce je na čtvrtém místě.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
Kluivert9

Kdo chce kam...

Reagovat
DieryVonry

Kam by chodil, vždyť ze všech fotbalových trenérů bere snad nejvíce..

Reagovat
Petrinho17

Má jednoznačne najviac. 3,3M € mesačne, tzn. 39M € ročne. A hra jeho tímu je každou sezónou horšia. Ten prezident, nemôže byť normálny...

Reagovat
kattos

Tak předminulá sezona titul, ale je pravda že bych už taky čekal změnu

Reagovat
Seydou Doumbia

na druhou stranu jeho konec se tady spekuluje už tak 3,4 roky...to by ani ten titul předloni nevyhráli, že...

Reagovat
Salfovic

Holt vděk za to, že s ním hrají každej rok LM. Navíc logická obava, zda by to po jeho odchodu nešlo do hajzlu.

Reagovat
kilobyte

Ale taky s ním hrají každej rok horší fotbal.

Reagovat
Seydou Doumbia

koho zajímá předvedená hra, nikoho jen blbé fanoušky...jde o výsledky, předloni titul

Reagovat
Beči

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Eichel

Na to aký má káder tak toho s ním dosiahol koľko? 2x liga, 2x EL a 1x pohár. To za 11 rokov žiadne terno nie je. A vopred musím poznamenať, že argument o kvalite kádru na mňa neskúšajte, Atlético minulo v 19/20 247milionov, 20/21 91 milionov a 21/22 80 milionov. Plus Barca bola totalne ale totalne v riti takže jedinou konkurenciou mal byť Real.. a vyťažil z toho koľko? Jeden titul pri nechutnej hre? To mi príde teda dosť málo.

Reagovat
JarousFCB

Tak se podívej na výsledky Atletica před ním a po něm. Třeba pochopíš kde se vzali ty miliony.

Reagovat
Eichel

Rozdeľme si prvú polovicu jeho angažmá a druhú. Áno na začiatku ich vytiahol niekde, kde predtým neboli, vyhral dva krát Európsku ligu, vyhral ligu, dostal sa do finále LM a podobne.. a ten klub niekde etabloval. Dnes je to klub s obrovskými výdajmi, kádrom ktorý na tom vrchole hrať má s najvačšími výdajmi na trénera a podobne. Skrátka Atlético posledných piatich rokov je úplne iné (aj vďaka Simeonemu) ako Atlético dnes. Odmietam sa tváriť, že to stále flikuje s rovnakým kádrom, rovnakými finančnými možnosťami a odskočenou konkurenciou tak ako keď to preberal. To už dávno neplatí.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jenom zapominas na takovy maly nepodstatny detail, a to jaou platy :) Zatimco Real a Barca na ne davaji rocne neco mezi 650-700M €, Atletico je nekde na 350M. Jinak receno, Atletico si muze dovolit koupit vychazejici hvezdu typu Joao Felix za XY milionu, ale nemuze si dovolit koupit superstar kalibru Kroos nebo Benzema, protoze tyhle hrace

nezaplati.

Reagovat
AlevsakNevadi

nemal griezman u vás 40 mega rocne ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Griezmann byl brutalne praplaceny a nic podobneho si uz Atletico od te doby nedovolilo. Takovou castku vydal klub poprve a naposledy, pricemz to bylo za mozna nejlepsiho hrace v historii klubu na vrcholu jeho formy pote, co skoncil treti ve Zlatem mici. Aktualni platova stiuace je takove jako pisu, oproti Realu a Barcelone dava klub na platy prakticky polovicni rozpocet, pricemz je uz na uplnem limitu toho, co si muze dovolit.

Reagovat
Eichel

Tím ktorý dal za Félixa prachy aké dal, ktorý v jeden rok vie dať 247 milionov na prestupy a majú ďaleko ďaleko najviac zarábajúcejšieho trénera na svete.. to mi skutočne nepríde ako tím, ktorý nemôže finančne konkurovať Realu a Barce. Jasné sú na tom o niečo horšie, ale nie je to tak, že by boli niekde odskočený a na jednej úrovni s Betisom. Mne príde, že sa tváriš, že ten káder a možnosti tímu sú na rovnakej úrovni ako keď Simeone prišiel.

Reagovat
Phillipinho

Podivej se na net spend za poslednich deset let. Atletico si muze dovolit investovat maximalne to, co vydela.

A to se podivej, kolik se utratilo za hrace v poslednich prestupovych obdobich. Nejdrazsi prestup byl De Paul za 35 milionu euro a to uz je nejaky ten patek...

Reagovat
Seydou Doumbia

Nechtěl jsem tě vyvést s míry pane Eichel. Barcelonu musíš počítat ať jsou v jakékoli piči, pořád mají kádr který je schopný bojovat o trofeje. Atlético má navíc i několik semifinále a finále LM. Vím není to trofej, ale kdo před ním byl tak úspěšný? Cmon man

Reagovat
Eichel

Ten káder pod Koemanom bol ale fakt tristný. Mne proste príde, že z toho mal vytĺcť posledných 5 rokov viac, odkedy je ten klub kádrovo a finančne stabilizovaný v topke ligy.. Real jednu dobu menil trénerov po nezdare Lopeho a mal svoje problémy, Barca totálne v prdeli a Simeone z toho vykúzlil jednu ligu. Ja proste nevidím ten tím nejak výrazne pod tými dvoma velikánmi a príde mi, že hrajú pod svoje možnosti. Toľko ofenzívnych a zaujímavých hráčov si tam naťahali a hovno z toho.. Mne proste príde, že Simeone s tým kádrom nevie pracovať.

Reagovat
Slavia10

Potřeboval by rok-dva odpočinek. Pak převzít Inter.

Reagovat
Neutron

maju na neho peniaze?

Reagovat
Slavia10

Záleží na tom. Vždy hrdě prohlašoval, že na 100% bude trénovat inter a lazio, ale už se docela dlouho seknul v Atleticu.

Reagovat
Neutron

neviem aku ma mat motivaciu ist teraz do talianska...ako okej klubizmus atd, ale to je tak vsetko.

Reagovat
Csaplárova past

Respekt pred nim. 12 let v jednom klubu a vzdy hral o TOP 3 bez nejake velke krize. Umel dobre nakoupit a jeste lepe prodat. Velikan tohoto klubu.

Reagovat
kattos

Reagovat
Kluivert9

Teď už spíš kámen u nohy

Reagovat
Csaplárova past

Jiny trener neznamena vetsi uspech. Nekdo chce hrat fotbal a nekdo jen vysledky. Novy trener by prinesl oboji?

Reagovat
Kluivert9

Simeone momentálně nepřináší ani jedno. Nový trenér by aspoň jednu věc mohl...

Reagovat
Seydou Doumbia

předvedená hra bez výsledku je k ničemu a pokud Simeone opět udělá LM tak není důvod výměny asi...oni nemůžou moc riskovat změnu trenéra, změnu herního stylu a identity za cenu ztráty svých pozic

Reagovat
Csaplárova past

Kdyz se podivam na tabulku a budu hodnotit jen LaLigu, tak maji Atleti v polovine sezony polovinu bodu jako v sezonach bez titulu. Ona to takova vysledkova bida neni a po herni strance se snad nemuze nikdo citit pohorsen, protoze proste Atletico. Na treti misto jim stacilo i 50 vstrelenych golu v 38 zapasech, takze fakt nevidim na teto sezone nic rapidne horsiho

Reagovat
Aldeano

Zvládnout 4 finále v pohárech za tu dobu je taky až neskutečné.

Reagovat
Eichel

Určite nevedel dobre nakúpiť, veď ten klub minul absolútne nehorázne peniaze posledné roky a hra je len horšia a horšia. Čo taký návrat Costu? Alebo mená ako Vitolo, Martins, Kalinic,Gameiro, Gaitan, Jackson Martinez, Vietto... fail za failom a rozhodne sa dobre nepredali.. Tieto legendy ako bez peňazí drží ten klub v topke ma vždy dojmú. Rozhodne dobre nepredávajú a dobre nenakupujú a míňali okrem tohto roku pravidelne veľa. Plus teda, ktorý tím z la ligy, mimo Realu a Barcelony míňa aspoň obdobné sumy ako Atlético? Bola by hanba keby v tej top 3 nehral po tom koľko investujú v porovnaní s takou Sevillou či Villarealom.

Reagovat
letitfly

Simeone přebíral průměrnej, lehce nadprůměrnej tým ligy, kterej bojoval většinou pouze o EL. Každou sezonu končil na přestupech ve ztrátě a největším úspěchem tý doby bylo jedno 4. místo v sezóně 08/09.

Za působení Simeoneho se Atlético etablovalo v TOP 3 (pouze v první neúplný sezóně Simeoneho skončili na 5. místě), procházelo do finálovejch částí LM a celková přestupová bilance za těch cca 13 sezon je -100 milionů, což podle mě vzhledem k obrovskejm úspěchům je neskutečný. Měl určitě nějaký přestupový provary, nedokázal zapracovat Felixe, Lemara, Vietta a další, ale naopak dokázal skvěle zpeněžit Griezmanna, Turana, Parteye, Hernándeze, Rodriho, Gelsona, atd.

Reagovat
Eichel

Partey a Rodri šli za výkupku plus teraz majú oveľa vačšiu hodnotu než za akú odchádzali. Griezmann a Turan beriem, to je lobotómia Barcelony, ale inak? Ja ti vymenujem z fleku 12 hráčov, ktorý prichádzali s veľkou pompou a odchádzali ako faily. Ten tím nie je žiadne Lipsko alebo BVB, ktoré by lacno našiel šikovného kluka a predal za 5 násobok niekde do Anglicka.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ale vzdyt nikdo netvrdi, ze drzi za malo penez klub v topke. Atletico je diky Simeonemu presne tam kde ma byt - treti nejlepsi klub ve Spanelsku. Mezi Atleticem a R+B je porad velky rozdil hlavne diky rozpoctu na platy. Cholo dokazal vyuzit jejich zavahani 2x za deset let a nekolikrat s nima bojoval o dalsi titul, to je rozhodne vic nez jakykoliv jiny klub za posledbich X dekad. Do Atletica nikdy nebudou chodit ti hraci jako do Realu nebo Barcy. Tvuj pokus o srazeni Simeoneho prace je naprosto smesny. Pred Cholovym prichodem vyhralo Atletico jedinou trofej od roku 1997, pricemz LM si zahralo za tu dobu 3x. Po Cholove prichodu vyhralo 2x titul v La Lize, 2x EL a 2x si zahralo finale LM. Ty penize o kterych tu mluvi, vydelal Atleticu Simeone tim, ze ho dokazal udrzet 10 let v kuse v LM, diky cemuz prisli sponzori a o klub se zacali zajimat lepsi hraci nez tu byli drive. Pokud jde o kvalitu fotbalu, tak Simeoneho Atletico je jeden z nejlepe hranicich tymu v historii spanelskeho fotbalu, ktery ale zaroven dokazal hrat fotbal ve spickove technicke kvalite. Kazdemu, kdo pochybuje, doporucuju pustit si sestrih vitezstvi 4:0 nad Realem z roku 2014, pripadne zazeni ligou mistru na jare 2013. Takove krasne akce a goly se jen tak nevidi.Pokud jde o schopnosti hracu aktualniho kadru, tak opravdu nevi jak by meli hrat lepe. Zaloznici ve slozeni Koke, De Paul nebo Llorente opravdu nejsou Xavi s Iniestou, ten tym je slozeny na fyzicky fotbal, ne na nejake joga bonito. Pokud myslis, ze ma Atletico hrat jako Manchester City, doufam ze mi poradis jak prinutit De Bruyneho s Haalandem hrat za polovicni mzdu.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Phillipinho

Podepisuju se

Atletico uz ted ma ten platovy strop zcela naplneny po okraj a do budoucna je treba platy uvolnit. Takto je to neudrzitelne, protoze si tim ubiraji velkou cast penez, ktera nemuze jit na prestupy hracu.

Tady by nekteri chteli, aby hralo Atletico vyrovnane s Barcelonou a Realem. Jenom pripominam, ze v tomto prestupaku vyinkasovalo Atletico za Felixe 11 mega euro a Cunhu 50 mega euro. Investovalo se 3 mega do Depaye a do hostovacky zadarmo za Dohertyho. Na potrebneho stopera (Soyuncu) uz nezbyly penize. A to stacilo dat 3 mega euro. To asi hovori za vse.

Reagovat
Phillipinho

Kazdopadne uznavam, ze Cholovo rizeni zapasu je velka bida. Uz ponekolikate v sezone je Atletico o dost lepsim tymem, vstreli gol a misto aby slo za dalsim golem a soupere dorazit, tak stahne utocnika a jde branit vysledek 1:0. Naposledy o vikendu proti Getafe se rozhodl stahnout Moratu a nahradit ho ultratragickym Saulem, ktery je vykonnostne na urovni Segundy. Ten samozrejme udelal penaltu a byla z toho zbytecna ztrata.....

Tahle taktika na vitezstvi o jeden gol vychazela kdyz byl na stoperu Godin s Mirandou. Se Savicem, Gimenezem ci Hermosem tezko budes drzet kazdej zapas vzadu cisty konto.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jasne, ja si nemyslim, ze Simeone je bezchybny. Naopak vime, ze ma spoustu dlouhodobych slabin. Hraje na relativne uzky kadr, skalopevne se drzi svych koni, odmita stridat (nebo strida za svoje kone bez vykonosti) a ma problem zapracovavat hrace, kteri nejsou fyzicke masiny. Na druhou stranu to je ale porad spis ku prospechu veci. Vysledkem je vyladena masina, hraci jsou skvele sehrani a vetsinu ostatnich tymu zvladnou ubehat, i kdyz se nedari. Podle me tu mas porad vlastne dve moznosti - bud si nechas Simeoneho se vsemi jeho prednostmi a limity, coz ti dava v podstate jistotu top 3 umisteni v lize, evropske pohary a takticky, fyzicky fotbal. Nebo se s nim rozloucis, privedes jineho kouce a riskujes, ze te z te LM obcas vykopne Villareal nebo Sevilla, pricemz to nutne nebude za cenu lepsiho fotbalu. Ja osobne tam opravdu moc nevidim prilezitost ten tym posunout nekam dale. Real i Barcelona jsou porad sirkou kadru, rozpoctem na platy a schopnosti pritahnout velke hvezdy uplne jinde. Jak by melo Atletico konkurovat napriklad Barcelone, ktera je sice udajne v krizi a topi se ve srackach, ale zaroven ma na hrotu Lewandowskiho a v zaloze dva wonderkidy Pedriho s Gavim? Nebo Realu, ktery ma v tymu dva drzitele Zlateho mice? Ta kvalita kadru je porad proste nesrovnatelna. Ja tu nechci nejak brecet, prijde mi ze je to proste realita, kterou vsichni normalni lidi proste chapou.

Reagovat
mrann1x

Rozhodně má Atletico kam se posunovat, Cholo hraje stejný styl už od příchodu a betonovat vedení 1:0 už zkrátka moc nefunguje, když tam jsou hráči typu Felipe nebo Savič. Přestupová politika je totálně mimo, kupují se dědci za zenitem a nejsou schopni se zbavit zbytečného Lemara. Atletico má docela slušnou akademii, ale k čemu to je, když se pošlou na hostování někde na Ibizu a už je v LaLize nikdo neuvidí, čest výjimkám jako je Riquelme nebo Camello. Za mě určitě Atletico nedošlo ke svému vrcholu... věřím, že kdyby se zbavili sportovního ředitele Andrea Berty a místo Chola přivedli třeba Marcela Gallarda, ještě by Colchoneros neřekli poslední slovo. Každý rok Chola u kormidla je akorát hřebíček u rakve a návrat do středu tabulky.

Reagovat
Eichel

Ja reagujem, že nie je pravda, že by lacno a dobre nakupovali a draho predávali. Ty mi na to hovoríš, že prvé roky bol Simeone úspešný a vytiahol Atlético z druhého sledu k Realu a Barce, čo nijak nespochybňujem. Ten tím dostal vyššie ale odvtedy jednoducho stagnuje a argumentovať tím, že v 2014tom hrali pekne... Veď celú minulú sezónu to bol totálny hnus. Túto sezónu je to to isté. Ten káder a finančné možnosti majú dostatočne dobrý na to aby sa v tej top 3 držali každý rok... Žiaden nadplán teda s tým kádrom Simeone už dávno nejde. Ja byť fanúšikom Atlética tak toho chlapa milujem, poďakoval by som mu za prvých 5-6 rokov ale jednoducho odvtedy ten tím prešľapuje na mieste až pozvoľna padá a na tomto mojom pohľade nemení nič ani tá jedna liga o ktorú sa nakoniec museli triasť.

Reagovat
Slavia10

Já si myslím, že Atlético může dopadnout jak Arsenal, vidím tak velkou podobu. Wenger byl fantastický trenér, uměl dělat budget přestupy s za relativně nízké náklady držet top 4 a jednou za čas zaútočit na titul. Ale Wenger tam byl pak o 2 roky déle než měl a Arsenal se z toho 3 roky musel sbírat. Atlético čeká totéž, nepozná kdy už Simeone měl jít. A to Arsenal má boháče Kroenkeho, uvidíme co Atlético, pokud ještě 2-3 roky bude mít Simeoneho.

Reagovat
Tromas

Simeone je beze všeho klubová legenda a klub pozvedl na nejvyšší úroveň (Atlético bylo před ním jen lehce nadprůměrné jen v rámci ligy), ale mám pocit, že od poslední titulové sezóny se to jen zhoršuje.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Irek

Sympaťák s nesympatickým stylem fotbalu... Ale co, držím palce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele