Silva uvažuje o další budoucnosti, v úvahu připadá návrat do Fluminense

04.04.2020, 13:55
Aktuality
Thiago Silva spřádá plány pro závěrečné roky své aktivní kariéry a jednou z variant bude návrat do vlasti. Brazilskému obránci je už 35 let, z nejpravděpodobnějších není prodloužení končící smlouvy v Paris Saint-Germain a jeho další kroky by mohly směřovat do Fluminense...

Silva za Fluminense v minulosti hrával a tento klub mu umožnil nastartovat kariéru poté, co se mu nepovedly první měsíce v Evropě. Začátkem roku 2005 se krátce mihl v FC Porto a následně přestoupil do Dinama Moskva, kde ho zabrzdily zdravotní problémy. Po šesti měsících v hlavním městě Ruska zamířil zpět do Jižní Ameriky, Fluminense ho nejprve získalo na roční hostování a to poté změnilo v přestup.

"Fluminense mi otevřelo dveře ve chvíli, kdy jsem prožíval jedno z nejtěžších období svého života," připomněl Silva rok 2005, během něhož bojoval s tuberkulózou.

"Klubu jsem velmi vděčný, bylo to pro mě hodně důležité. Ještě nevím kdy, ale uvažuji o tom, že se vrátím a znovu obléknu jeho dres," dodal.

Do Evropy se Silva vrátil v lednu 2009, když přestoupil z Fluminense do AC Milán. Na severu Itálie se stal jedním z nejlepších dirigentů obran na světě a po třech a půl letech přestoupil do PSG.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elliasson

Trochu mimo téma, nicméně dneska jsem našel písničku o Thiagovi Silvovi. Náhoda? https://www.youtube.com/watch?v=OQTsZGvVUbs

Reagovat
stiflerovamama

Do Liverpoolu namiesto Lovrena.

Reagovat
BůhAnfieldu

Horší za lepšího? Proč?

Reagovat
Pharrell

proč ? protože je mnohem lepší než Lovren...

Reagovat
zlatan-legend

Lovren a lepší?

Reagovat
Pharrell

T.Silva je mnohem lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by ešte skúsiť AC

Reagovat
AngryPrd

Presne to som chcel napisat

Reagovat
icka

Dobře se zakopal v tom PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro spoustu předních týmů v Evropě by byl lepší alternativou než mají a na prodloužení by to také mohlo být.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele