Silva: Premier League je zábavnější než Primera Division

25.12.2010, 19:24
Aktuality
Záložník Manchesteru City David Silva se pustil do hodnocení dvou nejlepších fotbalových lig Evropy - Primera Division a Premier League. Lépe podle jeho slov dopadla anglická soutěž, která je na rozdíl od té španělské o poznání zábavnější.

24letý záložník přišel k Citizens během letního přestupového období, a tak mu pochopitelně chvíli trvalo, než si na Premier League zvykl. Svého přestupu ale rozhodně nelituje, jelikož v Anglii se mu zatím líbí, a také fotbal si užívá o poznání více.

"Ve Španělsku si opět vedou výborně Barcelona a Real Madrid a jsou v jasném vedení. To v Anglii je boj o titul mnohem tvrdší. Je tu větší počet týmů, které se perou o přední příčky tabulky a to dělá celou ligu mnohem více zábavnější," hodnotil Silva.

"V Anglii je větší konkurence. Je tu řada celků, které vám umí pořádně znepříjemnit život. Je to skutečný boj. My si ovšem v současnosti vedeme zatím velmi dobře," pokračoval španělský mistr světa.

Jak sám Silva připouští, jeho přestup do Manchesteru rozhodně nebyl jednoduchou záležitostí. "Už jsem se tu usadil, ale svým spoluhráčům skutečně hodně dlužím, protože ze začátku mi nesmírně moc pomohli," děkoval na oficiálních stránkách Citizens.

Opět se navíc vrátil k celému přesunu z Valencie na Eastlands. "Manchester hned od začátku o mě projevoval opravdový zájem a navíc byl jediný, kdo podal jasnou nabídku. Sice se spekulovalo také třeba o Realu Madrid, tam ale nic konkrétního nebylo. Já si navíc chtěl strašně moc zahrát v Premier League," uzavřel Silva.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (914)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele