SIGMA DRŽÍ POSTUPOVÉ NADĚJE

16.09.2004, 23:42
Aktuality
Fotbalisté Sigmy Olomouc se v prvním kole Poháru UEFA střetli s posledním vítězem španělského poháru Realem Zaragoza. První utkání se odehrálo na stadióně La Romareda, kde hráče olomoucké Sigmy čekalo bezmála 35 000 diváků.

Španělský klub vstoupil do nové sezóny dobře. V prvním kole Primera División porazil Getafe 3:1 a o minulém víkendu remizoval 0:0 v utkání s Málagou. Po dvou kolech se čtyřmi body tak okupuje Zaragoza sedmé místo. Sigma má v domácí lize dvě tváře, na domácím hřišti je stoprocentní, ale venku prohrála oba zápasy. Zatím to tedy stačí na průběžné páté místo. Navíc Olomouc musela narozdíl od soupeře projít předkolem, kde si po výsledcích 2:1 a 4:0 poradila s moldavským klubem Nistru Otači.

Jako hlavní arbitr řídil utkání Švýcar Markus Nobs. Zpočátku utkání se oba soupeři jen oťukávali. Pod tlak se Sigma začala dostávat až od 7. minuty, kdy zahrozil Savio, ale Vaniak byl na místě. Zaragoza byla stále nebezpečnější a Olomouc měla co dělat, aby se ubránila. Ve 14. minutě zahrozil Drulič, ale jeho pokus skončil naštěstí vedle Vaniakovy branky. Stále se hrálo převážně na olomoucké polovině, ale obrana Sigmy odolávala. První příležitost Olomouce přišla až v 19. minutě, ale Randova střela příliš vzruchu nevyvolala. Obrovskou příležitost měli domácí ve 31. minutě, kdy Drulič z jedenácti metrů svým volejem přestřelil branku. Ještě před koncem první půle dokázala Sigma zahrozit Vyskočilem, ale bez sebemenšího úspěchu.

Druhý poločas začali olomoučtí fotbalisté mnohem aktivněji a už po pěti minutách se dostali do šestnáctky Babnič s Vyskočilem, ale obrana domácích je odzbrojila. Poté se do pár slibných příležitostí dostával domácí útočník Villa, ale obrana Sigmy si s tím vždy poradila. Hra ve druhé půli byla mnohem vyrovnanější, ale stále se nemohla domácím upřít větší snaha po vítězném gólu. Ten přišel v 83. minutě. Střídající Generelo vyslal z osmnácti metrů přízemní střelu a ta si klubkem hráčů našla cestu do olomoucké branky. Sigma pak vše vrhla do útoku. Snaha o vyrovnání vrcholila v 87. minutě, kdy Hubník poslal hlavou centrovaný míč těsně vedle domácí branky. Vyrovnat se však nepodařilo, a tak Zaragoza zvítězila těsně 1:0.

Pro Sigmu Olomouc je to určitě přijatelný výsledek, i když byla blízko bezbrankové remíze. Pořád existuje reálná šance postoupit do dalšího kola Poháru UEFA, kde se bude poprvé v historii hrát ve skupinách. Vše se však ukáže 30. září v odvetě na Andrově stadioně v Olomouci. Tak držme palce, ať to vyjde.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Správně. Tip 2:0 po prodloužení. Sigma se nesmí vrhnout do bezhlavého útočení, protože by sotva mohla dát třeba 3 góly (3:1). Myslím že dají ze standartky na jedna nula a v prodložení rozhodně Bednář po Kobylíkově uličce.

Haná to je země svatá

Reagovat
Xavi

ještě, že na to mám lístky. Bude to určitě dobrej fotbal!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza umí na favority, ale když má tvořit tak se trápí, pořád má sigma dobrou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Barcu moc neuměla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele