Sheffield United po necelých pěti letech opustil manažer Wilder

13.03.2021, 23:27
Aktuality
Chris Wilder podle očekávání skončil jako manažer Sheffieldu United. Za odchodem třiapadesátiletého stratéga stály opakované neshody s vedením klubu, přičemž ve zbytku sezóny ho zastoupí Paul Heckingbottom...

Wilder dorazil na Bramall Lane v květnu 2016 a hned po roce s ambiciózním týmem slavil postup do League Championship. Ani tam se však Sheffield United dlouho neohřál.

Blades se v prvním roce rozkoukali a v ročníku 2018/19 postoupili do Premier League, kde následně patřili k příjemným překvapením a obsadili konečnou devátou příčku.

Letošní sezóna se ale Sheffieldu United nevydařila, když se od samého začátku pohyboval u dna tabulky, přičemž na první vítězství čekal až do ledna tohoto roku. Wilder byl navíc ve sporech s vedením klubu, obě strany měly odlišný názor na přestupovou politiku.

Třiapadesátiletý manažer, který měl smlouvu do roku 2024, se nakonec rozhodl na svoji funkci rezignovat. Do konce sezóny ho nahradí dočasný manažer rezervního týmu Paul Heckingbottom, kterému budou pomáhat Wilderův asistent Alan Knill a Jason Tindall.

"Být manažerem Sheffieldu United pro mě bylo něco speciálního, nikdy na to nezapomenu," prohlásil se Wilder. "Potěšilo mě, že jsem v roce 2016 dostal důvěru a jsem spokojený, čeho jsme dosáhli, včetně dvou postupů a nejlepšího klubového umístění v Premier League," uvedl. "Chci poděkovat všem, kteří se během té doby podíleli na úspěších klubu," rozloučil se Wilder.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
SpecialOne

Někdo něco víc o těch neshodách? Nebýt nich tak je to všechno špatně, chybné načasování v čase, kdy už ten tým nemá šanci na záchranu. Popravdě momentálně ani netuším, zda má Sheffield na to se bez něj za ok vrátit do PL a ani to, zda má Wilder na jiné angažmá v PL. Zdálo se, že tam do sebe všechno zapadá.

Reagovat
pospech11

Zvláštní jestli jsem si byl letos v PL něčím jist, tak tím že Wilder zůstane i kdyby neuhrál jediný bod.

Reagovat
Slavia10

Za takové situace se takový trenér nevyhazuje

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, wilder udelal z hracu league1 hrace PL diky jeho systemu . Ale moment prekvapeni prestal letos fungovat a proto potreboval posilit hracskou kvalitu ale vzhledem k rozpoctu to proste neklaplo a tak pujdou dolu a proto se jim na to vykaslal.

Reagovat
Agent z Melmacu

aký systém používal?

Reagovat
smazaný uživatel

Systém pružina.

Reagovat
Agent z Melmacu

pružiny oceníš keď jebeš boyfrienda do ejnusu

Reagovat
protiproudu

Popiš prosím svou zkušenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, rozved to

Reagovat
Salfovic

Jen to ne

Reagovat
Agent z Melmacu

pošlem link ale bude tam tvoj foter

Reagovat
John Obi Mikel

Však on rezignoval sám.

Reagovat
Salfovic

Čím to, že se jim to letos tak rozsypalo? V létě je opustily nějaké opory či co?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdycky je prvni sezone novacka pecka a hned ta druha vetsinou vyhoreni...

Reagovat
SpecialOne

Taky jim tolik nejde bránění, vloni hodně zápasů uhráli o jeden gól. I ten Ramsdale je slabší ve srovnání s Hendersonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný přestupák, horší golman, zranění na postech stěžejní pro Wilderův systém, kvůli kterým musel hodně točit sestavu, čímž bylo eliminováno veškeré nebezpečí ze strany wingbeků a pohybu středních záložníků, které měla sestava (kterou loni téměř neměnil) zautomatizovaný.

Reagovat
Freedo

Já zastávám tezi, že pro tyhle týmy z chvostu tabulky není systém 3-5-2 nebo 3-4-3 vhodnej kvůli vysokejm nároků na posty, který jsi zmínil + stopery. Brighton nebo Blades pořád s tímhle blbnou, ačkoliv klasický 4-4-2 v podání Burnley, Palace nebo občas Newcastlu se ukazuje jako mnohem větší jistota.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna celá taktika a formace Blades je prostě Wilderův rukopis a je možná chyba, že nedokázali dotáhnout víc hráčů, kteří mu tam seděli. Brighton je v tomhle trochu jiná záležitots, protože formace často střídaj, Potter chce hrát kombinačně a z 10 hráčů v poli jich mají fakt třeba 8 technicky založených, takže Burnley fotbal by uplně hrát nemohli.

Reagovat
kris_kros

Nesympaticky team, nesympaticky (byvaly) manazer, dobre, ze spadnu. Este Newcastle/Burnley k nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jeste mi rekni proc nesympaticky! Byl to tym ktery aspon v minule sezone dokazoval ze PL se da hrat i bez obrovskych rozpoctu a bez drahych zahranicnich posil a ze trener opravdu znamena trener a ne nakupci na trhu predrazenych primadon. Kdyz to majitel klubu dovoli.

Reagovat
Seydou Doumbia

Každý tým, který má ve svém kádru samé angličany, iry, skoty a žádné pořádné cizince je nesympatický, protože hraje nelíbivý pohled na oko fanouška. To radši tam mít celosvětový bordel + kvalitní domácí hráče jako Leicester.

Reagovat
Freedo

Tak to je otázka vkusu. Já radši uvidím tým plnej Britů, kterej hraje bojovnej fotbal a má nějakou identitu, než celek, kde je každej hráč v základní sestavě z jiný země a každej přestupák se tam protočí deset hráčů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono je obojí prakticky extrém, který dlouhodobě nemůže fungovat. Protože jednu skupinu zasupuje Burnley, Shefield a tu druhou co si vypsal třeba Watford. Proto mi příjde ideální takový Leicester, který má koncepci, identitu a dokáže to mít takhle skvělé vyvážené, že tým táhnou kvalitní domácí hráči i zahraniční. A případné odchody jsou schopni zalepit prakticky ihned.

Reagovat
kris_kros

Wilder mi pride ako arogantny anglicky buran, preto.

Reagovat
VTID94

No ešte počkaj budúcu sezónu pravdepodobne Norwich a Watford

Reagovat
kris_kros

Norwich zase spadne ako naposledy, ten team zostal vcelku nezmeneny, na PL to nebude stacit. Watford skoro to iste, ale ten mi aztak nevadi

Reagovat
Kucka

Souhlas, fotbal o ničem, tým plný ostrovního dřeva, nezajímaví hráči. Ti mi chybět nebudou.

Reagovat
icefish

Všechno špatně jestli ho majitelé vyhodili za to, ze nechtěl byt dalším klubem v radě, co nakoupí hromadu nesourodych posil, tak jsou hlupáci. Ten tým má jedinečného ducha a smůlu na zranění na klíčových postech. Po sestupu mohli příští rok zase atakovat postup, takhle půjdou zas do průměru. Skoda. Mně ten klub byl moc sympaticky...

Reagovat
Agent z Melmacu

nikto ho nevyhodil

Reagovat
Busby babes

jo no, zato Wilder nakoupil utocniky za 50 milionu liber, kteri dali 1 gol.

Wilder totalne posral tohle prestupove obdobi a majitel proto chce prekopat ten system vybirani posil. Wilder byl proti, tak sel.

Reagovat
icefish

No, tak je fakt, že jsem si o tom víc přečetl a musím souhlasit - už to nevidím tak jednoznačně...

Reagovat
icka

No s tim tymem nikdo moc nejspis neudela. Cely ten styl fotbalu je usity na miru od Wildera. Videl bych to na sestup, ty posily do utoku hrajou fakt marne,

Reagovat
Kornovec

Wilder is legend! V pristi sezone pujdou zpet do League One, kadr na to maji

Reagovat
oli9

Ti sestupujuci by tak mohli zůstat snad ještě Brighton místo Fulhamu

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Front hell

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
QooBo

Mohlo by konecne padnut Burnley

Reagovat
oli9

To už chci X let ale oni vždy jedou v klídku.. Letos taky.. Většinou k záchraně stačí 36 bodů.. Oni jich mají 33

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
oli9

No a do PL nejspíš zase Norwich a Watford

Reagovat
Bayern +

Norwich je nahovno, ale aspoň má skvelé dresy a štadión. Akurát by už mohli aj niečo uhrať, aspoň teda boj o záchranu. Watford mi nevadí, tí májú vždycky kopu zaujímavých hráčov. Na druhú stranu súhlasím, že sú to staré známe kluby a bolo by fajn v PL vidieť zas nejakú novinku po x rokoch, tak dúfam, že ten tretí nebude Bournemouth Ja tento rok najviac prajem Readingu, snáď PO dajú a postúpia.

Reagovat
oli9

Tak nadruhou stranu v Anglii se tam ty kluby pořád točí.. Naposled komu jsem to přál aby se tam zase dostal tak byl Fulham a Leeds..... Snad ještě Sunderland ale ten je ještě o patro níž. V tom je možná ta Anglie dobrá že v těch ligach se točí tolik známých klubů s pelnxma stadionama že tech možnosti je tam opravdu moc

Reagovat
Kluivert9

Brentford by mohl... ten mívá zajímavé hráče.

Reagovat
vodka

Reagovat
Kucka

Reagovat
FK Tatran

No a ješté nezapomeň na Swansea, ta má tolik štěstí,že snad postoupí taky. Např včera s Lutonem - střely na branku 10 : 1, výsledek 0: 1, a nebylo to poprvé, kdy nad labutěmi stáli všichni svatí

Reagovat
Freedo

Velšskej tým by tam měl bejt aspoň jeden. Je fuk jestli Swansea nebo Cardiff.

Reagovat
oli9

Spíš ten Cardiff.... Swansea bavili akorát 2 sezóny... Michu... Jinak nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Watford

Norwich mě zas tak nevadí

Reagovat
Mato178178

Watford, sunderland, portsmouth alebo ešte blackburn

Reagovat
Seydou Doumbia

Norwich je dobrý. Pěkný logo, dresy, zajímavých hráčů tam taky pár je. Hlavně at se ptáček potom zachrání a ne že to zase bude pád dolů. Watford je takový bordel špín, ale taky mají zajímavé hráče. A moc na tom čele není s čeho vybírat. K ním potom by se mi líbil Brentford, který mi příjde dost zajímavý.

Reagovat
ACSMan

Tady se jde na záchranu

Reagovat
Busby babes

podle me spraven rozhodnuti od Sheffieldu.

Reagovat
adam77

53 let ani náhodou vypadá na 70

Reagovat
h8_sfatto

migrantský papíry ze Sev.Irska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele