Sevilla získala rekordní posilu, její defenzívu vyztuží Koundé

03.07.2019, 15:36
Aktuality
Sevilla zbrojí na příští sezonu a v průběhu letošního léta získala už pátého nového hráče. Z Bordeaux přichází talentovaný střední obránce Jules Koundé, jedná se o rekordní transfer v historii španělského celku...

Koundému je teprve dvacet let a v Andalusii podepsal kontrakt na čtyři roky. Sevilla za něho zaplatí 25 milionů eur, více za žádného fotbalistu ještě nikdy neutratila.

"Jules Koundé se stal pátou posilou Sevilly pro sezonu 2019/2020. Obránce, který včera večer přiletěl do Sevilly, dnes ráno prošel zdravotní prohlídkou a následně podepsal kontrakt platný do roku 2024," stojí v prohlášení na internetových stránkách Sevilly.

Koundé patřil do prvního týmu Bordeaux od sezony 2017/2018 a celkem za něj odehrál 70 soutěžních zápasů, v nichž dal čtyři góly.

Do Sevilly se před několika měsíci vrátil sportovní ředitel Monchi a na přestupovém trhu je hodně aktivní. Před Koundém přišli Luuk de Jong, Joan Jordán, Diego Carlos a v přestup bylo změněno hostování Maximiliana Wöbera, další novou tváří se pak už brzy stane Lucas Ocampos z Marseille.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No snad konecne dobrej obrance a ne zadny Mercadové, Kjaerové.

Reagovat
fabec1222

Kundě

Reagovat
Frantszek

whaaaaat? Ty voe, kámo. Tos neřekl. Fabec vrací úder.

Reagovat
PBLead

Dneska nejdřív Heydrich, teďka Kundé. asi už jsem starej.

Reagovat
smazaný uživatel

To je masakr, jestli je pro ně 25M rekord. Je až zázrak, že s tím dokážou hrát takhle nahoře

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Muffi

a kdo je má přeskočit?ve španělsku to jsou slušné peníze, které většina klubů v lize nemá.

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Anacron

25 milionů nejdražší přestup a ta kvalita a úspěchy, které má Sevilla je v poměru k té ceně neuvěřitelná. Jaký to rozdíl oproti PL, kde za každého dřeváka vypláznou 70 mega. Ten přístup k hledání hráčů se mi na PD hodně libí.

Reagovat
technecium

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gimme

AS by mohlo vyprávět...tam se Monchi vyřádil :)

Reagovat
Muffi

Reagovat
PISTOLERO

Vždyť má pravdu

Reagovat
Muffi

A v čem? Počet dřeváků za 70 mega? možná Lukaku a Kepa, Pogba, VVD a KdB za ty peníze stáli. Navíc PL má z top 20 nejdražších transferů menšinu, "překvapvě" tam dominuje La Liga

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_association_football_transfers

Úspěchy Sevilly? EL, která se stala pro anglické kluby vážnou v momentě, kdy se z ní dá dostat do LM a za tu dobu ji třeba MU a CFC vyhráli, LFC a Gunners hráli finále. Jinak jeden domácí pohár 2009 a v LM jen jednou ČF, kdy přešli přes marné United

Reagovat
Anacron

Jžš nemusíš brát cifru 70 úplně doslova. A nemluvím tu pouze o Seville, ale obecně o všech týmech PD. Samozřejmě jsou zde i největší přestupy když jde o Real a Barcu, jakožto dost možná dva největší a nejúspěšnější kluby na světě (a k ním Atleti, kteří taky začínají dělat velké přestupy), ale zbytek týmů neskutečně pracuje a hledá nové neokoukané hráče, kteří ale mají velikou kvalitu. Za to v PL vyblije poslední tým tabulky větší prachy za borce co zakopává o míč než Sevilla, která patří řekněme do top15 týmů Evropy. A to ani nemluvím o těch bohatších klubech v PL. A ten tvůj výčet trofejí je samozřejmě taky mimo.

https://www.transfermarkt.com/sevilla-fc/erfolge/verein/368

Jinak nějakým tvým snižováním úspěchů Sevilly tím že lordi z Anglie se o EL začali zajímat až teď nikoho nedojmeš. Poslední sezonu se (konečně) PL v Evropě zvedla, ale x let předtím to byla zoufalost a skoro každé střetnutí týmů z PL a PD vyšlo vítězně pro Španěly. Ať to byla LM nebo EL.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
teenz

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Muffi

Takže klasické pyrenejské řeči totálně mimo.

Sumu jsi nadsadil minimálně polovinu ale prý to nemám řešit? A proč?

Sevilla jako top 15 taky neskutečně mimo, což dokládají výsledky v LM, kde osmifinále přelezli jednou, takže o čem to zase meleš? Jak můžou být top 15 v Evropě, když na nejvyšší úrovni nic nepředvedli?

Horší anglické kluby si můžou dovolit dávat za všechny hráče cca 30 mega tak 3 roky, kdy přišla nová smlouva za TV práva, předtím to byl problém i třeba pro LFC,a čistě náhodou, když se Leicester v této době kvalifikoval do LM, tak koho že to vykopl v osmifinále?

A EL? Její hodnotu skvěle dokládá přístup AC Milán, který se na ni radši kompletně vysral, podobně to mají i další kluby v Serii A a pro PL to platí násobně víc. A že tě to nedojímá? Já tě nechci dojmout, ale ukázat ti fakta. Fotbal, ať se ti to líbí nebo ne je byznys a rozhodnutí o preferencích soutěží není o ničem jiném než o penězích. Pro kluby ze Serie A nebo středu tabulky PL představuje EL další zápasy, které jim odebírají síly v domácí soutěži, kde je pro Italy důležitější boj o kvalifikaci do LM než EL, pro Angličany zase nemít starosti se záchranou, protože obě alternativy jsou násobně finančně výhodnější a kvůli EL se široký kádr nevyplatí.

A když jsme u těch peněz, třeba z Německa si podobné peníze jako Sevilla mohli dovolit za hráče v minulosti jen tři kluby, Bayern ,BVB a Wolfsburg. Ano, oni nedělají špatnou práci ale podobně jako třeba u Porta, Benficy nebo Neapole tam jsou vidět jasné limity a přejít do PL, skončí tam úplně stejně jako týmy středu tabulky.

Reagovat
Anacron

Tak pojď a vyjmenuj mi 15 momentálně a prokazatelně lepších týmů než je Sevilla. I kdyby jsme vzali celou top6 z Anglie, Real, Barca, Atleti z PD, Juve a Neapol z Itálie, Bayern a Dortmund z Německa a PSG z Francie tak je to 14 klubů. A to ještě třeba Neapol, Arsenal, a United jsou na tom momentálně dost podobně jako Sevilla. Takže minimálně někde na hraně top15 klubů prostě Sevilla je. A i kdyby si do toho výčtu přidal třeba Ajax, Benficu, Porto nebo Valencii(což jsou stejně kluby maximálně na úrovni Sevilly), tak je to teda maximálně top20. A ty to píšeš jak kdyby bylo 50 lepších klubů než je Sevilla.

A tady máš oficiální žebříček UEFA: https://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/#/yr/2019

kde je Sevilla sedmá, kdyby se ti na to nechtělo dívat.

S tou EL si vážně trapnej. Přístup AC Milán, kteří jsou teď rádi že vůbec nějak hrají fotbal je vážně směrodatný. Samotné zápasy v EL jsou kolikrát mnohem zábavnější než v LM a pro ty kluby to samozřejmě není nepodstatná trofej. S postupem do LM už určitě ne. Nepodstatná trofej je to akorát pro tu úplnou špičku která chce jenom LM, ale to je logický.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ferguson6

Dnes už kluby zaplatia 25 mega za kadejakú kundu

Reagovat
Francesco Totti AS

Ze takhle nenakupoval i v Římě

Reagovat
PISTOLERO

Možná na to neměl prostředky ?

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Kluivert9

Jinej klub, jiná filozofie?

Reagovat
Francesco Totti AS

Jj v AS měl evidentně za úkol to celý rozmrdat

Reagovat
Muffi

Reagovat
teenz

No tak nahoda to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj protoze do jeho prichodu to byl skvelej tym kterej sbiral uspech za uspechem

Reagovat
Muffi

co je tohle za kecy?

monchi dostal dost pravomocí a peněz a výsledek jeho působení je totální katastrofa. A říct o AS, které dokázalo vytáhnout a zpeněžit řadu hráčů a bylo dlouhodobě italskou dvojkou-trojkou, byť zažilo horší sezony že nefunguje je fakt blbost.

Reagovat
Kluivert9

Já spíš vidím problém u trenéra, než u Monchiho

Reagovat
technecium

Reagovat
Francesco Totti AS

Kterého držel ve funkci Monchi

Reagovat
Messiáš

Jako jo, Monchi má/měl své oblíbence, kterou svojí tvrdohlavostí pushoval a obhajoval až moc. To nejspíš začíná už u trenéra, kterého svým způsobem nesmyslně držel a samozřejmě často ukázal na hráče, kterého možná měl v merku již delší dobu, přičemž tito hráči třeba měli i nějakou aktuální výkonnost, ale byli nesmyslně vyhajpovaní jako Nzonzi, Schick nebo nedejbože Gonalons ci Olsen. Nevím, o které z těchto hráčů si řekl trenér, ale samozřejmě tohle bylo fiasko podobně jako Defrel, o kterého si nejspíš ale řekl trenér urcitě.

Nicméně se podlě mě zapomíná, že Monchi uměl i dobře prodat a 3-4 z nejtalentovanějších hráčů, které současné AS má, má díky Monchimu - Pořád věřím, že Justin Kluivert dělo bude a o Zaniolovi, Underovi nebo Pellegrinumu není třeba psát

Reagovat
El-Pistolero-68

Pellegriniho s Underem privedl Monchi?

Reagovat
Messiáš

Jj, u Pellegriniho lze částečne polemizovat, protože on to je pokud se nepletu odchovanec, který akorát šel do spoluvlastnictví či na prodej s buy-out opcí do Sassuola, takže ta možnost byla vždycky na stole, ale je třeba říct, že taky mohl Monchi říct, že tohohle kluka nebereme a tech 10 mega nebo kolik prostě nedat.

Under je jen jeho zásluha, Monchi má naprosto užásně vyskautované Turecko, i teď se částečně snaží využít politických problémů a devalvace turecké liry, aby přivedl mladé šikuly z Trabzonsporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Justin je skutečně top nákup, Zaniolo byl na haluz, jinak Radju prodal dobře, na Alissonovi nebylo co zkurvit a tím, jak prodal Kevina po odevzdání soupisky tři dny před sezonou rozjebal kabinu.

Olsen tragický, zachránil se Mirantem, ale to bylo opět na haluz. Nzonzi Pastore netřeba komentovat. Flaca mám rád, ale ty peníze nebyly adekvátní. Nzonziho se asi podaří udat s minimální ztrátou.

Reagovat
Messiáš

Zaniolo haluz nebyl, to je zbytečné očernování, samozřejmě to, že vystřelí až takhle asi málokdo tušil, ale v mládežnických repre hrál velice slušně a předpoklad tam byl. Souhlasím s Mirantem i Pastorem, který byl už poslední sezonu v PSG marnej a ta částka byla odzačátku absurdní. Už is nepamatuji, zda částečně nepřišel po té sáze s Malcomem. Nicméně, co chci říct, že ne všechno, co Monchi udělal bylo špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Zaniola jsem myslel spíš jako haluzové plus v té celkové bilanci. Spousta lidí mu odpustila Nzonziho s Pastorem jen proto, že Nicolo zahvězdil pár zápasů.

Po Malcomovi se koupil Nzonzi. Nikdy není všechno špatně, ale uvalil peníze kde jsme nepotřebovali, kupoval hráče absolutně nezapadající do systému, který chtěl hrát EDF a navíc absolutně ignoroval problémy s obranou, které jsme měli před lednovým mercatem. Celkově bude jeho bilance negativní, i kdyby se prodali Kluivert se Zaniolem po 3 letech dohromady za 200 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

v AS už jenom čekají na Křéťu proto to majitel rozmrdává

Reagovat
fenixLFC

jj pretoze po jeho odchode robite jedno dobre rozhodnutie za druhym

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že bude reprezentovať Benin, odkud skutečne pocházi

Reagovat
adoxx

Sice se narodil ve Francii, ale stejně bych ho hrozně rád viděl reprezentovat Benin

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
el Principito

Reagovat
Hachim Mastour

kurva poslite mi nejaku diskusiu s roberosom efsearch nejde dik.

Reagovat
Kixi Syhimour

S kým?

Reagovat
Hachim Mastour

Zrejme Valloireho druhý účet- fan barcelony

Reagovat
vilp

Rodri do City ofiko.

Reagovat
Muffi

jak to bylo s tím Ndombelém? měl Real skutečný zájem a bude na tu pozici hledat hráče, nebo to bylo jen tradiční daří se mu, chtějí ho všichni a tvé osobní preference?

Reagovat
vilp

Neměl.

Reagovat
JackDaniels.

Skoda ze Kundé nehra africky sampionat,uz vidim ten nadpis

Reagovat
Zark

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
El-Pistolero-68

Třeba se dočkáme na MS: “Černý Piatek pro Deschampsovy hochy, Francie podlehla Polsku a je v Koundé.”

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť na APN hraje Pierre Kunde Malong

Reagovat
smazaný uživatel

*sry, reakce měla byt na horního Jacka Danielsa

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

A ten zápas by se mohl hrát na neutrální půdě. Například v Estonsku ve městě Kunda nebo v rakouské vesnici Fucking.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačilo by u nás v Pičíně?

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

lol, a tady to má najednou smajlů

Reagovat
JackDaniels.

Ohohooo.... niekto tu ziarli

Reagovat
smazaný uživatel

Slyším poprvé.. jsem na něj zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux jsou silní. Slavii porazili, Sevilla ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele