Sevilla brzy získá Rakitiče a Medela

28.01.2011, 11:42
Aktuality
Sevilla by měla brzy získat dvě posily. Do Španělska má namířeno Ivan Rakitič ze Schalke, který od svého klubu dostal povolení jednat v Andalusii o smlouvě. Sevilla už několik týdnů jedná také o přestupu Garyho Medela z Boky Juniors.

Rakitič včera přiletěl do Sevilly, aby podstoupil lékařskou prohlídku a vyjednal s klubem podmínky smlouvy. "Pokud vše půjde dobře, stane se naším hráčem," oznámil španělský klub na svém webu.

22letý záložník má v Schalke smlouvu jen do konce sezony. Kluby se na jeho přestupu zatím definitivně nedohodly, nicméně Rakitič má povolení jednat se Sevillou. Podle informací německých médií vše spěje k tomu, že přestupová částka bude činit dva až tři miliony eur.

Další očekávanou posilou je Gary Medel. Záložník Boky Juniors dostal už v polovině ledna souhlas o odletu do Sevilly a včera úsěšně zvládl lékařskou prohlídkou. Ani v jeho případě ještě není dosažena dohoda o odstupném, které se má údajně pohybovat mezi třemi a šesti miliony eur. Medelova situace je o něco zamotanější, jelikož v Boce jen hostuje z chilského klubu Universidad Católica. Boca na něj má opci, kterou by měla uplatnit.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobré pro všechny strany. Rakitič podává nevyrovnané výkony i když má na víc. Změna mu prospěje. Nahradí ho supertalent Draxler a příští sezonu bude na výběr z navrátilců Morávka a Holtbyho

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze ma na viac, napr. by som ho videl v live,ac ale momentalne je na jeho pozici strasne vela dobrych,mladych hracov, on v buducnosti moze hrat v MU, dufam ze sa nezahrabe

Reagovat
Messiáš

Co jsem četl nedávno na goalu, tak je to nejspíš nejelépe fyzicky vybavený hráč Schalke může to nekdo potvrdit či vyvrátit? . Byl to článek o Farfánovi, že ještě není v dostatecnem treninkovem rytmu a na tréninku nemůže, což by mne zase tak neprekvapovalo, když vždycky Levý ve studiu je naprosto unešen s treéninkovými metodami Magatha. Každopádně pro Sevillu super posila a dobře, že jde ted a ne "až" v létě, Sevilla se musí odrazit k vyšším příčkám. Myslím, že i prodej Konka a nákup Medela byl pro Sevillu platnější. Konko přišel nejspíš s jiným očekáváním, která nenaplnil naopak Medel se mi na MS hodně líbil

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Z jeho herního projevu to nejde moc poznat. A jestli Farán není v dostatečném tréninkovém rytmu, tak bych to bych teda soupeřům nepřál aby byl, už takhle ho skoro nikdo v lize neubrání natož aby ho stíhali ve sprinterském souboji

Reagovat
Arne

Já ti to teda vyvrátit nemůžu, ale přijde mi to hodně nepravděpodobný... Často vypadá spíš jako "mouchy, snězte si mě" a nějakou fyzickou převahu jsem u něj nikdy neviděl. A jak píše c.core, na Jeffa nemá tak jako tak, ten je letos neskutečnej.

Reagovat
jv

To jeho zrychlení je snad nejlepší v lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Gary Medel

Reagovat
smazaný uživatel

borec :)

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z Chilanov, ktorý sa mi počas MS 2010 vryl do pamäte...

Reagovat
smazaný uživatel

nééééé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Zůstaň v Bundeslize pls

Reagovat
Kokesh

Celkem nevím, co mu tenhle přestup může nabídnout. Určitě bude v Seville méně na očích, než v BL...za tu částku to nicméně bude perfektní obchod a výrazné posílení záložní řady.

Reagovat
Xavi

Proč by byl méně na očích?

Reagovat
smazaný uživatel

22 letý ... myslel jsem že mu je víc, pamatuju ještě jak Schalke pod Slomkou válelo v LM a Rakitič v základu

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem taky dost překvapen - doufám, že mu přestup pomůže, jen jsem si přál trochu jiný klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico?

Reagovat
smazaný uživatel

možná taky... dál Valencia (no, je to taky spíše o sympatiích ) možná i Juve, kdyby už tam nebyly některé špatné zkušenosti a nyní Aqua...

Reagovat
Arne

Taky tomu nemůžu věřit, přijde mi tak o tři, čtyři roky starší.

Reagovat
Arne

Tak místo něj do Schalke Annan, to je hodně slušná posila.

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, akurat Annan je vynikajuci DM a Rakitic vynikajuci AM

Reagovat
Arne

Rakitić na klasickým AM snad nikdy nehrál, aspoň na Schalke teda ne... Dlouho byl na levé záloze/křídle, loňský jaro ho ale Magath dal na ofenzivnější post ve dvojčlenným DM a hrál tam fantasticky. Vývoj podobnej jako u Schweiniho, akorát na rozdíl od něj šel teď Rakitić dolů sám od sebe a ne kvůli změně postu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned jak přišel, tak ty první zápasy hrál na AM, ale docela brzo se přeorientoval na pravé křídlo a na levo šel mám pocit až za Ruthena (ale v repre hrál nalevo už předtím)

Reagovat
Arne

Máš pravdu, ten první podzim tam hrál. Začátek a hlavně ten debut ve Stuttgartu měl fantastickej, ale jak pak šel dolů, tak měnili systém. Napravo ho ale fakt nepamatuju, možná že si to pletu, ale tam hrál chvíli takovej ten holohlavej Uruguayec, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Varela?

Reagovat
Arne

Jo, ten to byl... Já si je dost pletl s Daríem Rodriguezem, ten byl svého času taky výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Grossmüller (tehdy plešatý nebyl ) tam chvíli hrál, akorát se mi pletou ty období. Každopádně toho nahrál podobně jako Sánchez a určitě byl někdo zraněný. Fakt už si ty sestavy moc nevybavím

Reagovat
smazaný uživatel

Aha ty myslíš Varelu, ten toho taky moc nenahrál, jestli polovinu sezony tak je to moc

Reagovat
Arne

Já myslel toho Varelu, ten plešku měl. Grossmüller toho nahrál strašně málo, Sánchez byl aspoň někdy platnej, ale tenhle herně vůbec. Akorát se mu povedla ta jedna standardka proti Werderu, ale to je tak všecko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno období měl docela povedené. Technicky dost zdatný a měl dobré centry. Tehdy jsem do něj vkládal docela naděje A Sánchéz to je kapitola sama o sobě. On byl rychlý, parádní kličky, akorát neuměl nacentrovat a zakončovat, což ho strašně sráželo

Reagovat
Arne

Mně se teda ten Grossmüller nelíbil nikdy, ale mockrát jsem ho zase neviděl, to je fakt... Sánchez pravda, já ho ale tak nějak měl rád, vždycky bojoval a hrál týmově.

Reagovat
smazaný uživatel

Znáš ho? Já teď na to koukám, takový neohlášený přestup.

Reagovat
Arne

Jen z MS, tam se jevil dobře... Za Rosenborg jsem ho viděl snad jen v Leverkusenu, ale nějak jsem si ho nevšiml, asi tam odváděl jen černou práci. Chtěly ho i některé španělské kluby, takže myslím, že to není žádný zajíc v pytli, ale kvalitní posila.

Reagovat
jv

Výbornej nákup, na MS výbornej, o hodně lepší než třeba Muntari... Navíc už toho hodně odehrál i za repre, má zkušenosti z Evropských pohárů, pokuď mu dá Magath pořádnou šanci, tak se nebojím, že by se neprosadil. Jo a třeba už nebude hrát Kluge...

Reagovat
smazaný uživatel

Toho se nebojím, ten bude hrát pod Magathem navždy Každopádně tvoje reference vypadá nadějně, snad se uchytí

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

male OT.netyka sa to schalke ale werderu pred nedavnom prestupil samuel inkoom z fc basilej do dnepropetrovska je mlady na ms zaziaril to ho allofs nemohol kupit?

Reagovat
Arne

Ukrajincům po finanční stránce Werder nemohl konkurovat... Snad ale někoho na kraj obrany přivedou, aspoň jednoho.

Reagovat
stas87

tak jasne ze nie teraz to ani nevyzera moc dobre vo werdere asi ani v rezerve nie je nikto kto by obstojne zahral na pozicii krajneho obrancu tohto hraca som si oblubil na ms tak som tajne dufal ze po ms by ho mohli kupit...

Reagovat
Arne

No, z rezervy si vytáhli toho Schmidta, ale ten je teď taky zraněn... Holt se to Werderu nabaluje.

Reagovat
herbage

To by si moc nepomohly. Pravý bek není rozdílový post a Inkoom není lepší než Fritz, tedy zatím. To ať radši přeivedou někoho na LB nebo na pozici šplímachra

Reagovat
smazaný uživatel

chcel by som ho radšej vydiet v Arsenale

Reagovat
smazaný uživatel

co by u nás dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

užjsem si myslel že se dívám na Gudjohnsena

Reagovat
smazaný uživatel

jasny - jenom my musime privest za 8 mega trageda eliase. ja chci normalni vedeni...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele