Ševčík se trefil skoro po dvou letech. Místo střel raději nahrávám, přiznal

07.04., 00:37
Aktuality
Petr Ševčík (© Profimedia)

Petr Ševčík ze Slavie věří, že brankou v utkání 27. ligového kola proti Bohemians 1905 protrhl své dlouhé gólové trápení. Devětadvacetiletý záložník je velmi "svátečním" střelcem, v soutěžním utkání se trefil poprvé od předloňského května, kdy skóroval v derby proti Spartě. Byť Ševčík raději nahrává, dnes už musel vystřelit, připustil na tiskové konferenci po výhře 2:1.

"Bylo to opravdu hodně dlouhé čekání na gól. Ale já jsem spíše ten nahrávací typ, gólů obecně moc nedávám. Jsem hrozně rád, že jsem se konečně trefil," prohlásil Ševčík.

V 55. minutě napřáhl zpoza vápna a přesnou střelou k zadní tyči otevřel skóre. "Byl jsem trochu překvapený, že to tam konečně spadlo. Občas se pokusím vystřelit, dnes jsem to ale měl zjednodušené," uvedl Ševčík.

"Měl jsem to fakt hodně otevřené, už to úplně bilo do očí, abych vystřelil. Byl tam odražený balon, dal jsem si dobrý první dotyk. Myšlenka na střelu byla okamžitá, takže jsem to už propálil a spadlo to tam," doplnil bývalý záložník Olomouce a Liberce.

Jeho maximem je šest branek z ligového ročníku 2019/20, jinak v sezoně nejvyšší soutěže nikdy neměl více než dva góly. "Myslím si, že v té finální fázi, když bych mohl vystřelit, spíše hledám jiné řešení. Trenéři mi to také vytýkají, ale já spíše nahrávám. Do těch střel mě to úplně netlačí," přemítal Ševčík.

Trenéři ho přitom nabádají, aby zakončoval častěji. "Houšťa (asistent Zdeněk Houštecký) mi za to hodně nadává, že nestřílím. Teď jsem dal první gól, tak doufám, že se tím roztrhl pytel," uvedl Ševčík s úsměvem.

V posledních sezonách ho často trápily zdravotní problémy. V tomto ligovém ročníku zatím zasáhl do 18 zápasů a aktuálně vypadá v dobré kondici. "Přede mnou vůbec tyhle věci nemůžete říkat. Jakmile to někdo řekne nebo zmíní, tak jsem za týden zase hotový. Takže tenhle dotaz jsem neslyšel," podotkl Ševčík s úsměvem.

Jeho tým v tabulce znovu vytvořil tlak na Spartu. Slavia se dostala o dva body do čela soutěže, městský rival má ale stejně jako před týdnem k dobru nedělní utkání. "Doufáme v to, že by už mohli ztratit. Ale furt si říkáme, že když vyhrajeme všech osm zbylých zápasů, máme titul. Chceme zvednout tu trofej," dodal Ševčík.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele