Serie A - preview 7. kola: Fiorentina myslí na další výhru

30.09.2023, 08:28, aktualizováno 02.10.2023, 09:00
Previews
Fanoušci Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina uzavře program 7. kola Serie A proti Cagliari Calcio, a jestliže vyhraje, bodově se dotáhne na třetí Neapol. Sassuolo hostí Monzu, Turín FC pro změnu poměří síly s Hellasem Verona...

Turín FC - Hellas Verona

pondělí 18:30

Po dvou zápasech bez vítězství chce FC Turín jednoznačně zapsat tři body proti Hellasu Verona. Hosté sice odstartovali dobře, jenže velmi rychle jim došel dech a následoval pád tabulkou až na čtrnácté místo.

Až na Stadio Olimpico v Římě skončila třízápasová série Turína bez porážky. Lazio porazilo Granatu rozdílem dvou gólů a přichystalo jí teprve druhou porážku v letošní sezoně. Turínští Býci se budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu proti Veroně, které se přestalo dařit.

Hellas sice vyhrál první dva duely, ale v dalších kolech zapsal už jen jeden bod. V týdnu Baroniho ekipa nestačila nejtěsnějším výsledkem na Atalantu a už potřetí v řadě nedala ani gól. Právě ofenzíva trápí trenéra Baroniho nejvíce.

"Proti Turínu to bude další velmi komplikovaný zápas. My jsme v přerodu, a proto se nerad dívám na to, co jsme udělali, ale sleduji to, co ještě musíme udělat. Je důležité i nadále dobře pracovat, čelit zápasům s odvahou a soustředit se na náš výkon. To jsou faktory, které nás mohou nejvíce přiblížit k vítězství," prohlásil trenér Baroni.

Hellas má Turínu co oplácet, protože v posledním měření sil prohrál, jak jinak, než výsledkem 0:1. Nejtěsnější rozdíl je poměrně častým vzájemným výsledkem a ani v pondělí se nedá predikovat nějaká větší přestřelka.

Oba tábory hlásí několik absencí. Ivan Jurić se nebude moci spolehnout na starty Djidjiho, Popy, Zimy a Buongiorna. Ještě o jednoho hráče více postrádá Verona a jmenovitě jí nepomohou Braaf, Doig, Cabal, Mboula a Djurić.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Schuurs, Sazonov, Rodriguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Vojvoda - Seck, Vlašić - Sanabria

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Magnani, Hien, Dawidowicz - Faraoni, Hongla, Folorunsho, Lazović, Ngonge - Duda, Bonazzoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.27 - 4.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Monza Brianza

pondělí 18:30

Sassuolo si v uplynulém týdnu vyšláplo na Inter i Juventus a potvrdit zisk senzačních šesti bodů se pokusí doma proti Monze. To je papírově schůdnější protivník, než oba italští velikáni, ovšem rozhodne se až na hřišti. Monza má své ambice a v létě poměrně slušně posílila už tak solidní kádr.

Postrach velikánů, to je aktuální Sassuolo. Neroverdi během jednoho týdne srazili na kolena Juventus i Inter Milán, a odčinili tak nedávnou porážku na hřišti Frosinone. Sassuolo se nakonec popasovalo s náročným losem dobře, devět bodů za šest velice obtížných kol je úspěchem.

Svěřenci trenéra Dionisiho budou chtít na dvě nečekaná vítězství navázat a vytvořit svojí úspěšnou sérii bez porážky. Proti menším klubům jim to ale občas skřípe a zrovna Monza nepatří mezi oblíbené soupeře. Připomeňme si loňskou sezonu a výhru Monzy na Mappei Stadium 2:1. Sassuolo přitom ztratilo body už i na půdě Monzy v lednu, v celém ročníku tedy na Palladinův tým nevyzrálo.

Monza dokonce drží delší neporazitelnost, než Sassuolo, ale nutno podotknout, že čtyři kola už nevyhrála. Šest získaných bodů je v dosavadním průběhu sezony zklamáním. Monza má co napravovat.

Domácí trenér Dionisi nebude moci počítat pouze s Alvarezem, jinak je jeho kádr kompletní. To se nedá říci o Monze, která do regionu Emilia-Romagna přicestuje bez Bettelly, Caprariho a Carboniho.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Tressoldi, Vina - Boloca, Henrique - Berardi, Bajrami, Laurienté - Pinamonti

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregório - Izzo, Pablo Mari, Caldirola - Pereyra, Pessina, Gagliardini, Ciurria, Mota Carvalho - Colpani, Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.81 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio

pondělí 20:45

Čtyři soutěžní zápasy Fiorentina neprohrála a pomalu se škrábe tabulkou směrem nahoru. Další přilepšení může přijít v pondělí večer proti nováčkovi z Cagliari. Sardinský celek se naopak trápí a po svém návratu do Serie A ještě nevyhrál.

Negativní série Sardiňanů se natahuje a to s sebou nese i kritiku trenéra Claudia Ranieriho. Velezkušený lodivod je na tlak zvyklý a proto nepanikaří. Podle jeho slov se tým zvedne a je to jen otázka času. Ranieri po minulém kole dokonce své svěřence chválil, přestože ti prohráli doma s AC Milán 1:3. "Rozhodně se musíme zlepšit, nedělat určité chyby, za které na této úrovni neúprosně platíme. Vítězství nám chybí, ale fanoušci musí vidět, že nešetříme energií, abychom zůstali v Serii A," prohlásil Claudio Ranieri.

Cagliari zavítá k pondělní dohrávce do Florencie, kde to bude mít hodně složité. Fiorentina loni dokráčela do finále Konferenční ligy a i letos se jí daří. V Serii A neprohrála tři zápasy v řadě a už se posunula na pohárové příčky. Svěřenci trenéra Vincenza Italiana si mohou stávající příčku pojistit, pokud porazí sardinského hosta. "Fiorentina je výborný tým. Hrají dobře směrem dopředu a mají velmi kvalitní hráče. Budeme muset hrát kompaktně a každý úder oplatit úderem," nabádá svěřence zkušený Ranieri.

Fiorentina sehraje ve čtvrtek další kolo Konferenční ligy a na stadionu Artemia Franchiho přivítá maďarský Ferencváros. Půjde o důležitý zápas, protože Maďaři v prvním kole vyhráli, zatímco Viola pouze remizovala s Genkem 2:2.

Domácí jsou jasným favoritem, ale ne vždy se jim v historii proti Cagliari dařilo. Poslední vzájemný duel z ledna 2022 skončil remízou 1:1, ovšem je nutno podotknout, že se hrálo na Sardinii. Cagliari dobylo kolébku renesance v květnu 2018 a tehdy vstřelil jedinou branku Leonardo Pavoletti.

Pokud jde o marodku, oba celky jsou na tom prakticky stejně. Na domácí straně zůstávají mimo hru Pierozzi, Biraghi, Dodo, Castrovilli a Mina, zatímco Cagliari nepomohou Lapadula, Rog, Capradossi, Mancosu i český záložník Jankto.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Quarta, Parisi - Arthur, Mandragora - González, Bonaventura, Brekalo - Nzola

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Radunović - Zappa, Hatzidiakos, Dossena, Obert - Nandez, Makoumbou - Sulemana, Luvumbo, Oristianio - Petagna

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.13 - 6.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Empoli FC

neděle 12:30

Úvodní duel nedělního programu Serie A obstará Bologna s Empoli a oba týmy potřebují nutně bodovat. Především Empoli, které se potácí nebezpečně blízko pásmu sestupu. Naposledy ale vyhrálo a proti Bologně to bude chtít zopakovat.

Z Felsinei se pomalu ale jistě začíná stávat čistě remízový specialista. Bologna brala v utkání jen bod už čtyřikrát a nikdo to v lize nezvládl vícekrát. V současnosti patří výběru trenéra Motty až 13. příčka a důvod je jednoduchý. Nestálost ve výkonech a špatné zakončování šancí. Na jedné straně dokáže Bologna remizovat s velikány typu Juventusu nebo Neapole, aby pak přišla o dva body s Hellasem nebo jako v minulém kole s Monzou.

Je sice pravda, že často umí udržet čisté konto a zatím dostala jen 4 branky, což značí druhou nejlepší defenzivu ligy. Jenže ofenziva je naprosto bídná. Svěřenci trenéra Motty dokázali zatím dát jen tři branky, což je v lize třetí nejhorší výkon!

A aby toho nebylo pro náročného diváka atraktivního fotbalu málo, tak teď narazí Bologna na Empoli, které má ten útok ještě horší. Empoli totiž dalo za 6 odehraných kol jen mrzkou jednu branku! Tu měl na svědomí mladíček Tommaso Baldanzi v minulém kole a jeho branka stačila na první výhru Empoli v této sezoně. Tím toskánský celek ukončil smolnou sérii pěti porážek v řadě, která stála místo trenéra Zanettiho.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Beukema, Bonifazi, Kristiansen - Freuler, Aebischer - Ndoye, Ferguson, Karlsson - Zirkzee

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Ebuehi, Walukiewicz, Luperto, Pezzella - Fazzini, Marin, Maleh - Baldanzi - Cambiaghi, Shpendi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.96 - 5.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Janov CFC

neděle 15:00

Na půdu Udinese zavítá v rámci 7. kola nováček z Janova. Pro fanoušky byly před dvěma lety vzájemné souboje spíše utrpením, protože za 180 minut neviděli jediný gól. Především Udinese potřebuje zabrat, protože dosud se v nové sezoně nedočkalo vítězství.

Tlak na trenéra Andreu Sottila přirozeně roste. Udinese se pod jeho vedením trápí a v šesti zápasech uhrálo jen tři remízy. Společně se Salernitanou a Cagliari čeká na první vítězství, ale toho se sotva dočká, pokud nezlepší ofenzivu. "Zebry" vstřelily jen dvě branky a horší jsou v tomto ohledu jen v Empoli. Udinese naposledy vůbec nestačilo na mistrovskou Neapol, se kterou prohrálo 1:4. Nyní bude mít na svém hřišti přeci jen schůdnějšího soupeře FC Janov.

Nováček soutěže má o čtyři body více a dokonce veškerý svůj zisk vybojoval proti velkým favoritům. Porazil oba římské kluby a cenný bod zapsal proti Neapoli. Nicméně proti menším klubům už to tak slavné není.

Grifoni se na rozdíl od Udinese mohou spolehnout na ofenzivu, zejména pak reprezentanta Matea Reteguiho. Ten sehrál klíčovou roli při nečekaně vysokém vítězství 4:1 nad AS Řím a ze všech stran sklízí jen slova chvály. Mladý Ital vsítil po svém přesunu z Bocy Juniors už pátý ligový gól.

Co se týče absencí, tady je to pro Udinese další rána. Marodka doslova kosí kádr a "Zebrám" bude i v neděli chybět Davis, Kabasele, Semedo, Masina, Ehizibue, Brenner, Deulofeu a Ebosse. Trenér hostí Alberto Gilardino také nemá kompletní kádr a v Dacia Aréně musí oželet starty Vogliacca, Badelja, Strootmana a Ekubana.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Perez, Bijol, Kristensen - Ebosele, Samardžić, Walace, Lovrić, Kamara - Thauvin, Lucca

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Dragusin, Bani, Martin - Sabelli, Kutlu, Frendrup, Thorsby, Maturro - Gudmundsson, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.29 - 3.61

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Juventus FC

neděle 18:00

Atalanta se po ne úplně přesvědčivém vstupu do sezony zvedá a tým trenéra Gasperiniho se drápe tabulkou nahoru. V neděli navečer ho ale čeká těžká zkouška, protože do Bergama se chystá Juventus. Souboj třetího se čtvrtým týmem tabulky může začít!

V podání Atalanty to nebyl úplně povedený start do sezony, ze začátku totiž střídala dobré výkony se špatnými. Po čtyřech prvních duelech nové sezony se radovala jen ze dvou výher, kdežto dvakrát na ni soupeř vyzrál. Poslední dobou se nicméně karta obrací a Atalanta zřejmě nachází svůj rytmus. Vyhrála už ve třech kláních v řadě, dvakrát v italské lize a kromě toho zvládla i svůj vstup do nového ročníku Evropské ligy.

Po Cagliari si poradila i s Hellasem, tentokrát jí k tomu pomohla jediná trefa Koopmeinerse po rychlé a elegantní akci La Dea. Co je ale skvělá zpráva i pro ofenzivně laděného kouče Gasperiniho, to je obrana. Ta už v posledních třech střetech ve všech soutěžích neinkasovala a udržela čisté konto. Pevná defenzíva by podle Gasperiniho mohla být klíčem i proti silnému Juventusu.

"Čeká nás hodně dlouhý a náročný ročník jak v pohárech, tak v lize, ale věřím, že jsme na správné cestě. Trochu jsme obměnili kádr a je normální, že chvíli trvá, než se nové tváře sehrají. Hrajeme specifický fotbal, do kterého musíte mít správné předpoklady a ani tehdy to nejde samo. Cítím však, že jsme vhodně doplnili. Jsem moc rád za to, že poslední dobou neinkasujeme, protože v Itálii je dobrá obrana základ. A platí to zvlášť proti silným týmům jako třeba Juventus," uvedl.

Situace ohledně zraněných hráčů musí trenéra Gasperiniho i vzhledem k jeho zmíněným myšlenkám trochu mrzet, jelikož Scamacca a El Bilal Touré jsou právě těmi novými tvářemi, které potřebují dostat herní praxi co nejdřív. A stále jsou zranění. Juventus zase do Bergama dorazí bez Sandra, Keana, De Sciglia a samozřejmě Pogby.

I s jeho dlouhodobější absencí si zatím Stará dáma uměla poradit a hraje opět hodně vysoko. Samozřejmě jí pomáhá to, že v týdnu nehraje poháry. Ale obecně se dá říct, že někteří tahouni zase naplňují svůj potenciál. Ať už jde o Dušana Vlahoviće nebo zejména Federica Chiesu, bez něhož by byl Juventus poloviční.

Hosté především díky jeho opět nabyté rychlosti a dravosti poráží jednoho soupeře za druhým, byť se někdy nevyvarují chyb. A to poměrně velkých. Jako třeba v případě utrápené remízy s Bolognou nebo především předminulého kola. V něm Juve narazilo na Sassuolo a po několika fatálních chybách prohrálo 4:2! Minule se z toho každopádně otřepalo a porazilo letos skvěle hrající Lecce.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Tolói, Djimsiti, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - Koopmeiners, De Ketelaere - Lookman

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - McKennie, Miretti, Locatelli, Rabiot, Cambiaso - Chiesa, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.35 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AS Řím - Frosinone Calcio

neděle 20:45

Římanům se vstup do nové sezony vůbec nedaří a už se začínají objevovat zvěsti o odvolání populárního kouče Josého Mourinha. Aby je odrazil, potřebuje portugalský trenér lepší výsledky a v neděli večer se o ně popere se starým známým AS, tedy Eusebiem Di Francescem.

Giallorossi se ocitají v krizi. Takhle špatný vstup do sezony už dlouho nezažili a budou se muset hodně otáčet, aby dostali fanoušky znovu na svou stranu. Protože ti jsou upřímně jediným světlým bodem v dosavadní sezoně AS. Olimpico je prakticky od začátku Mourinhovy éry neustále vyprodané, ale hráči mu to výkony moc často nevrací. Je pravda, že doma to ještě jde. A poslední debakl 7:0 proti Empoli tomu nasvědčoval.

Pak AS vyhrálo i v Evropské lize a zdálo se, že začíná všechno šlapat tak, jak v Římě chtějí. Remíza s Turínem se ještě dá považovat za úspěch, protože Římané se v Turíně vždycky spíš trápili (i když jejich poslední výhra venku se udála právě v Turíně, v dubnu tohoto roku). Jenže pak nastalo vložené kolo a výlet do Janova byl absolutním výbuchem. Absence taktiky, žádný herní plán a fatální přístup v obraně. Výsledkem byl debakl 1:4 a janovská obří radost.

Kromě toho se zranil obránce Diego Llorente, takže AS má teď jen dva zdravé stopery. Frosinone naopak přicestuje v plné síle. A dorazí i s někdejším hráčem AS a pozdějším trenérem Eusebiem Di Francescem. Ten Vlky dostal do semifinále Ligy mistrů a teď ho čeká obdobný úkol - záchrana Frosinone. A zatím si vede poměrně dobře, vždyť prohrálo jen jednou a připsalo si už dvě výhry. Patří mu proto osmá příčka s devíti body na kontě. Což je o čtyři víc, než kolik má Mourinhova ekipa.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Cristante, Ndicka - Kristensen, Bove, Paredes, Pellegrini, Zalewski - Dybala, Lukaku

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Okoli, Romagnoli, Marchizza - Mazzitelli, Barrenechea, Garritano - Soulè, Cheddira, Baez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.91 - 9.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Lecce - SSC Neapol

sobota 15:00

Jsou to jen dva dny od doby, kdy skončilo šesté kolo, a Serie A už je tu znovu. V sobotu odpoledne se proti sobě postaví Lecce a Neapol, dva týmy, které procházejí touto sezonou zcela v rozporu s předsezónními plány.

V případě Lecce se dá mluvit o zázraku, neboť loňský nováček i přes obměněný kádr zvládá dění v první lize se ctí. V prvních pěti kolech Lecce neprohrálo, připsalo si na konto dvě remízy a třikrát se dokonce radovalo z výhry! Tím se rázem ocitlo až na příčkách zaručujících start v příštím ročníku Ligy mistrů! Skvělá vizitka na tým, jehož cílem pro tuto sezonu je prostá záchrana. Nicméně ani tahle pohádka netrvala věčně a v šestém kole už se Lecce muselo sklonit před prvním soupeřem.

Vadit mu to ale bude asi jen sotva, protože Lecce přemohl až slovutný Juventus. A i když I Salentini nebyli pro Juve žádným soupeřem a moc ne neohrozili, o propadáku se mluvit nedá. Juventus se zmohl jen na jednu jedinou branku. A Lecce věří, že se z této porážky brzy zase oklepe.

Zkušený obránce Federico Baschirotto v rozhovoru s médii zmínil: "Minulé kolo jsme nezvládli úplně podle našich představ, i když těsná porážka s Juventusem na jeho půdě není špatnou vizitkou. Přeci jen ale máme pocit, že jsme mohli být nebezpečnější a víc hrozit. Možná jsme byli až příliš nervózní. Je ale pravda, že se spolu sehráváme a že tento tým má velký potenciál. Věřím, že příště odehrajeme dobré utkání."

Neapol na druhé straně neprožívá dobrý vstup do nové sezony a v jejím případě se naopak dá mluvit o zklamání. Poslední ligový mistr se herně i výsledkově trápí, jeho tahouni mlčí a na hlavu trenéra Garcii se snáší vlna kritiky. Naštěstí není všechno ztraceno, jak Neapol ukázala ve vloženém kole. Ve středu se jí totiž povedlo alespoň na chvíli umlčet kritiky, když čtyřmi góly rozsápala Udinese. A mezi střelce se konečně zapsali i Osimhen s Kvaracchelijou, což jsou pro Garcíu skvělé zprávy.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Oudin, Ramadani, Blin - Almqvist, Krstović, Strefezza

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Östigard, Natan, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lindstrom, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.06 - 3.73 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Milán - SS Lazio

sobota 18:00

Minimálně na pár hodin může jít do čela italské nejvyšší soutěže AC Milán. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho přivítají ve šlágru kola Lazio, které loni skončilo na druhém místě. Pro oba kluby je to generálka na další vystoupení v Lize mistrů.

AC Milán dal zapomenout ne neúspěch v derby a i když v Lize mistrů jenom remizoval s Newcastlem 0:0, na poli Serie A dvakrát zvítězil. Rossoneri těsně udolali Hellas 1:0 a na půdě Cagliari otočili nepříznivý výsledek z 0:1 na 3:1. Mnozí kritici možná očekávali přesvědčivá vítězství, ovšem zisk šesti bodů je splněným cílem. "Nejsme dokonalí, ale zítra můžeme předvést skvělý výkon a porazit špičkového soupeře. Jsem přesvědčen o kvalitě svých hráčů, musíme jít kupředu s přesvědčením a s velkorysostí. Derby neznamenalo konec cesty, ale nový začátek," prohlásil odhodlaně Stefano Pioli.

Milánský gigant se i díky zaváhání Interu dotáhl bodově na první místo a pokud v sobotu zdolá Lazio, posune se minimálně na pár hodin do čela tabulky. "Lazio je silný tým, známe ho léta. Je to těžký soupeř, kterého je třeba respektovat. Můžeme mu konkurovat, pokud do toho dáme všechno. Očekávám úplně jiné utkání než s Cagliari. Lazio nám ukáže agresivitu i driblink a bude na nás, abychom na to našli nejvhodnější řešení," uvedl na předzápasové konferenci milánský kouč.

Zápas s Biancocelesti je pro milánský celek generálkou na další důležitý souboj Ligy mistrů na hřišti Borussie Dortmund. Vzhledem k úvodní remíze 1:1 s Newcastlem ho Pioliho družina potřebuje zvládnout.

Milionářská soutěž čeká i na Lazio. Biancocelesti rovněž cestují mimo Itálii, pro změnu do Skotska k zápasu se Celticem. Také hosté v prvním vystoupení jenom remizovali a to jim bod proti Atlétiku Madrid zachránil v nastavení brankář Provedel. Aktuální vicemistr se v Serii A trápí. Vyhrál jen dva zápasy a v tabulce je až dvanáctý. Najdou se ale i pozitiva, protože tři body získalo Lazio na hřišti obhájců titulu z Neapole i v posledním vystoupení proti Turínu.

AC doma na San Siru s Laziem většinou neztrácí, alespoň to platilo v uplynulých třech sezonách. Venku je bilance horší a za připomínku určitě stojí loňský debakl 0:4 na Stadio Olimpico. Papírově jsou Rossoneri stále favoritem, ale žádný bod jim Lazio zadarmo nedá.

Pioli má před důležitými zápasy problémy se skladbou záložní řady. Oba středopolaři Bennacer s Krunićem jsou zranění a tak dostane přednost náhradník Pobega. K dispozici nejsou ani Kalulu a Caldara. Na druhé straně barikády je situace mnohem lepší, protože Maurizio Sarri se může spolehnout na kompletní kádr.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Tomori, Thiaw, Theo Hernández - Loftus-Cheek, Pobega - Reijnders, Pulišić, Leao - Giroud

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Patric, Pellegrini - Vecino, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Zaccagni, Immobile

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.78 - 5.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Inter Milán

sobota 20:45

Sobotní program završí souboj týmu, který byl ještě nedávno stoprocentní, s domácí Salernitanou, která se naopak v sezoně enormně trápí. Rovněž návštěva z Milána ale má po minulém kole překvapivě co napravovat a o to větší úsilí musí domácí do zápasu investovat.

Salernitana se s každým dalším kolem propadá hlouběji a hlouběji. Stále sice ještě není přímo namočená do sestupových pozic, ale už jí k tomu moc nechybí. Co jí chybí zásadně, to je výhra. V celé lize jsou jen tři týmy, které se dosud nedočkaly ani jedné výhry a Salernitana patří mezi ně. Pokud by to tak šlo dál, zřejmě by calcio přišlo o jednoho portugalského kouče.

Paulo Sousa s týmem dokázal jen třikrát remizovat a ve zbylých třech duelech pokaždé prohrál. Velkým problémem je pro něj obrana, která v šesti odehraných duelech ještě ani jednou neudržela čisté konto i přesto, že i letos se zkušený brankář Ochoa v zápasech překonává. Naposledy se několikrát vytáhl ve vloženém kole proti Empoli, což byl pomyslný souboj o šest bodů. Empoli na tom bylo ještě hůř, ale díky mladíkovi Baldanzimu nakonec odcházelo spokojenější.

Celek ze Salerna tak pořád čeká na první výhru v novém ročníku a není moc pravděpodobné, že by se jí měl dočkat právě teď. Pozitivem pro portugalského kouče je marodka, na níž kromě Coulibalyho není nikdo další. Inter naopak postrádá Sensiho a také Arnautoviće.

Bez nich naposledy propásl velkou šanci zůstat stoprocentní a na prvním místě. Hrál před vlastními fanoušky, do utkání se Sassuolem šel jako jasný favorit a navíc měl za sebou fantastickou sérii, neboť v lize předtím ještě neztratil ani jeden bod. Tentokrát mu to ale nevyšlo.

Milánský gigant sice skvěle začal a díky trefě obránce Denzela Dumfriese vedl, jenže po změně stran se jeh hra sesypala. Posledních 30 minut to byl jiný Inter a Sassuolo dokázalo především díky skvělému Domenicu Berardimu dvakrát skórovat! Interu zbyly oči pro pláč a Nerazzurri zažili první hořkou porážku. Dokáží se z ní vzpamatovat už proti Salernitaně?

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Daniliuć, Gyömbér, Pirola - Mazzocchi, Martegani, Legowski, Bradarić - Candreva, Cabral - Dia

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Acerbi - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.29 - 4.99 - 1.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
6
5
0
1
15 : 3
15
2
AC Milán
6
5
0
1
13 : 8
15
3
Juventus FC
6
4
1
1
12 : 6
13
4
Atalanta Bergamo
6
4
0
2
11 : 5
12
5
SSC Neapol
6
3
2
1
12 : 6
11
6
US Lecce
6
3
2
1
8 : 5
11
7
ACF Fiorentina
6
3
2
1
12 : 10
11
8
Frosinone Calcio
6
2
3
1
9 : 8
9
9
US Sassuolo
6
3
0
3
11 : 12
9
10
Turín FC
6
2
2
2
6 : 7
8
11
Janov CFC
6
2
1
3
8 : 9
7
12
SS Lazio
6
2
1
3
7 : 8
7
13
Bologna FC
6
1
4
1
3 : 4
7
14
Hellas Verona
6
2
1
3
4 : 6
7
15
AC Monza Brianza
6
1
3
2
4 : 7
6
16
AS Řím
6
1
2
3
13 : 11
5
17
Salernitana Calcio
6
0
3
3
4 : 10
3
18
Udinese Calcio
6
0
3
3
2 : 10
3
19
Empoli FC
6
1
0
5
1 : 13
3
20
Cagliari Calcio
6
0
2
4
2 : 9
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypraská hipster Moura?

Nejvíc se těším na srovnání Mazzitelli vs. Pellegrini.

Reagovat
pastal

Jose Mourinho údajně zvažuje změnu ve formaci pro nadcházející zápas s Frosinone.

Po šokující porážce Roma s Janovem a dalším zranění s Diegem Llorentem, které bylo pravděpodobně na několik týdnů vyloučeno, se Mourinho zdá být v pokušení přejít na čtyřčlennou obranu.

Podle Corriere dello Sport by se Special One mohl v neděli uchýlit k rozestavení 4-3-3 se Stephanem El Shaarawym na křídle vedle Pula Dybaly a Romelu Lukakua.

Bryan Cirstante, Leandro Paredes a Lorenzo Pellegrini by nastoupili ve středu zálohy, přičemž jedinými středními obránci zůstali stát Ndicka a Mancini.

Takže jsme v prdeli, když tam dá zase ty tři borce do zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodující bude přístup.

Pohyb.

Pak na rozestavení nezáleží.

Reagovat
pastal

Na formaci nezáleží, ale na borcich ve středu zálohy a ti právě pohyb a dynamiku nemají Aspoň ne ti tři nechal bych hrát Bryana maximálně a k němu bych dal Boveho a Auoara

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to je ten pohyb.

A Cristante ho nemá. Paredes ho tolik nepotřebuje, když se budou hýbat ostatní, byl nesmysl ho brát a stavět vedle Cristanteho.

Reagovat
Truffaldino

Paredes i Cristante by vedle sebe potřebovali Jorginha, ani jeden nehraje v defenzívě soupeři do těla. Máš pravdu, že o rozestavení to není, Cristante se bude zasouvat mezi stopery, případně se více zasune Spina a Faraon bude hlídat lajnu. Být sehraní v napadání tak se zdravým Dybalou a Lukakem můžeme takového soupeře přestřílet, ale to bychom nesměli mít na lavičce světovou třídu mezi manažery, která momentálně na úrovni průměrného tělocvikáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jorginho hraje do těla? Doufám, že nemyslíš, že by hráli všichni tři dohromady..

Škoda, že Bove není o dva roky starší.

Zbytek

Reagovat
Truffaldino

Rozhodně ne všichni dohromady, osobně jsem doufal, že by Paredes mohl posadit Cristanteho. Bryan je v kontaktu strašně soft a nebrání natěsno, většinu balónů získá pozičně zachycením přihrávky, hrou ve vzduchu nebo využije toho, že si protihráč dá míč dál od nohy. Jorginho se na hráče nalepí, správné ho přeskočení nebo mu vypíchne míč nohou, alespoň tak ho mám zafixovaného z reprezentace. U Boveho uvidíme, kam se posune, zatím má hlavně snahu a zápal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jorginho za mě nemán nic z klasického combative DM, zloděje míčů.

Balony se dají odebírat i výše, nicméně. Ale to musí být zase ten pohyb, alfa omega všeho.

Reagovat
mastakillah

Ostigard Piotr

Reagovat
mastakillah

Gaetano welcome back

Reagovat
Pipo123

Provedel - Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj - Guendouzi, Rovella, Alberto - Anderson, Zaccagni, Castellanos

Sarri prekvapil

Reagovat
mastakillah

Gaetano Matteo

Reagovat
GEGE

I tak sem cekal,ze Loftus-Sklenenka vydrzi max 3 kola...takze prekvapil

Reagovat
Pipo123

Príde mi že máme hodne sľubných protiútokov, Theo tam necháva Andersona úplne samého, no vždy to zajebeme. Chcelo by to lepšie riešienie podobných situácii

Reagovat
LesyJePan

Pulisik Leao

Reagovat
LesyJePan

Rafa už keď preberal loptu som vedel, že to bude gol

Reagovat
1899-1995

AC Nicméně Lazio bylo nulové.

Musah se mi hrozně líbí, souhra s Pulisićem z repre je očividná.

Reagovat
Kruth

Ten první poločas byl odporný. AC nehrálo nic a Lazio čekalo na chybu. Nakonec tu chybu udělalo Lazio a celé se jim to sesypalo. Za mě dnes Musah a Reijders. Ac má zajímavou lavičku, ne že by tam hráli top hráči, ale jsou schopni předvést pěkný výkon a je tam docela dost možností jak tým nakombinovat. Obrovský boost oproti předchozím letům, kdy tam neseděl nikdo použitelný :-)

Reagovat
zurix_new

Ty krávo Lautaro

Reagovat
Zark

Lautaro všechna čest, přijít v 62. a nasázet 4 fíky...tohle je už velká věc

Reagovat
snuff24

Letos je jinde a není to jen o gólech je strašně důležitej i ve hře

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Interista_4ever

El Toro! = KING!

Forza Inter!!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

Hodne ubohy polocas z obou stran..

Reagovat
Melchior

booooring

Reagovat
Largo

Daje Roma! Mourinho out!

Reagovat
pastal

Nudný Řím aspoň tři body ze jsou Lukaku super ten mít lepší servis od záložníku tak 30 gólů v sezóně dá, ale víme jaké záložníky má teď Řím v základu Dybala skvěe asistence i čisté konto potěší, ale hosté měli tutovky ne že ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele