Serie A - preview 19. kola: Inter upevňuje první místo

05.01., 08:47, aktualizováno 07.01., 08:30
Previews
Stadio Olimpico (© AFP)

Inter v sobotu vyhrál a čeká, jak si povede Juventus, na Starou dámu čeká tento týden už druhé měření sil se Salernitanou. V akci budou i AC Milán, Neapol a Lazio, program zakončí utkání AS Řím - Atalanta.

Empoli FC - AC Milán

neděle 12:30

O velké překvapení se pokusí v neděli po obědě Empoli, které na svém stadionu Carla Castellaniho přivítá AC Milán. Hosté se oklepali z nepříjemné remízy na půdě Salernitany a porazili jak Sassuolo, tak i v Coppa Italia Cagliari. Rossoneri si také chtějí pojistit třetí místo.

Empoli zabředlo do výsledkové krize a trápí se i střelecky. V Serii A nevstřelilo gól už tři zápasy po sobě a v tabulce mu patří předposlední místo. S příchodem nového roku však svěřenci trenéra Andreazzoliho doufají ve změnu a už zápas s Milánem by je mohl zdravě nakopnout.

Azzurri dobře vědí, že Milán mívá na hřištích outsiderů problémy a mimochodem zrovna s Empoli v loňském ročníku ztratil. Tehdy se zrodila na San Siru senzační remíza 0:0. Jinak pokud bychom se ohlédli za dalšími výsledky, mnohem lépe je na tom AC.

Po vyřazení z Ligy mistrů a přesunu "jen" do Evropské ligy byl Milán pod velkým tlakem a především pak jeho kouč Stefano Pioli. Debaty ohledně jeho budoucnosti sice stále pokračují, ale minimálně výsledky z posledních týdnu se zlepšily. Milán nejprve urval důležité vítězství nad Sassuolem 1:0 a pak postoupil do dalšího kola Coppa Italia, když sestřelil 4:1 nešťastné Cagliari. Ve čtvrtfinále se Milánští utkají s Atalantou.

Co AC očekává od zápasu na stadionu Carla Castellaniho? "Vítězství. To je to, co se počítá," prohlásil jasně Stefano Pioli. "Chceme si vést dobře. Umíme bodovat, ale musíme se správně chovat na hřišti. Pokud se nám podaří sbírat vítězství po delší dobu, pak překonáme choulostivý okamžik," dodal milánský lodivod.

Aktuálně oba tábory nemohou počítat s celou řadou hráčů. Empoli schází Pezzella, Bereszynski, Guarino, Kovalenko, Bastoni a suspendovaný Cacace. Ještě hůře je na tom AC Milán. Na africký šampionát odletěli Bennacer s Chukwuezem, zatímco Kalulu, Caldara, Thiaw, Pobega, Okafor, Tomori, Sportiello a Krunić mají různá zranění.

Hodně sledované je i lednové přestupové okno. Milánu se podařilo z Villarrealu získat zpět obránce Gabbiu a z Fiorentiny mladíčka Terracciana. A podle příslibu vedení by nemělo zůstat jen u těchto jmen.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Ebuehi, Ismajli, Walukiewicz, Luperto - Marin, Grassi, Maleh - Baldanzi - Cambiaghi, Caputo

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kjaer, Theo Hernández, Florenzi - Loftus-Cheek, Adli, Reijnders - Pulišić, Giroud, Leao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.19 - 4.14 - 1.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio

neděle 15:00

Na závěr roku dokázalo Lazio přehrát jak Frosinone, tak i Empoli a vrátit se do bojů o evropské poháry. V této cestě chtějí Sarriho svěřenci pokračovat i na půdě Udinese, kde se jim pravidelně daří.

Lazio prožilo rozporuplný podzim. V Lize mistrů sice dokázalo projít základní skupinou, ale v Serii A to bylo převážně trápení. Teprve závěr roku ukázal, že Biancocelesti mají na víc a určitě by měli figurovat v bojích o klíčové čtvrté místo.

Římský celek je po osmnácti kolech až devátý, ale na šestou Atalantu ztrácí jen dva body a na čtvrtou Fiorentinu šest bodů. To není manko, které by se nedalo dohnat, ale je třeba stabilizovat výsledky. Minimálně v závěru loňského roku se to podařilo díky výhrám nad Empoli (2:0) a Frosinone (3:1), nicméně pořád šlo o týmy ze spodku ligové tabulky.

Tam patří i Udinese. Zebry jsou jen tři body od sestupového pásma, ale minulé kolo bylo pro jejich fanoušky velkým příslibem. Udine doma smetlo skvěle hrající Boloňu 3:0, ale šlo o teprve druhou výhru v sezoně pod trenérem Cioffim. Vyhnout se sestupu a co nejdříve se vyšplhat do bezpečnějších vod, to bude hlavním cílem Udinese v další fázi sezony.

Lazio má s Udinese lepší vzájemnou bilanci a platí to i o zápasech v Dacia Aréně. To ale neznamená, že Biancocelesti čeká jednoduchá záležitost. V minulé sezoně padla v obou zápasech dohromady jediná branka a v květnu loňského roku jí měl na svědomí z pokutového kopu Ciro Immobile. Lazio je papírovým favoritem, ale potvrdit to bude muset na hřišti.

Absence jsou především na domácí straně. Udinese bude bez Davise, Semeda, Brennera, Deulofeua, Ebosseho, Pafundiho, Bijola a Zemury. Nejde o nic nového, Udinese má problémy s marodkou od začátku sezony. Co do počtu zraněných je na tom Lazio lépe, ale jejich absence jsou rovněž citlivé protože se jedná o útočníky Immobileho s Luisem Albertem.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Joao Ferriera, Perez, Kristensen - Ebosele, Lovrić, Walace, Payero, Kamara - Pereyra, Lucca

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Patric, Marušić - Guendouzi, Rovella, Kamada - Isaksen, Castellanos, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.19 - 2.39

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Turín FC - SSC Neapol

neděle 15:00

Obhájce Scudetta se trápí a bez afrických opor Osimhena s Anguissou se vydá k těžkému zápasu do Turína. Granata představuje nevyzpytatelného soupeře, který ale nemá s Neapolí dobrou vzájemnou bilanci.

Neapol před časem sáhla k trenérské rošádě, ale zdá se, že ani návrat Waltera Mazzarriho nepřináší kýžené ovoce. Závěr roku byl v podání Partenopei doslova tristní - průšvih v Italském poháru a dvě ligové ztráty v řadě, které odsunuly mistra na osmé místo tabulky, budí velké otázky. Byl návrat Mazzarriho správným krokem?

Pokud mohou být fanoušci Partenopei s něčím spokojeni, pak je to postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Koncem února se Neapol utká se slavnou Barcelonou, ale kdoví, jestli u toho ještě bude současný lodivod Walter Mazzarri. Mimochodem italský kouč bude v neděli chybět, protože si odpykává trest za nesportovní chování v utkání s Monzou (0:0).

Neapol jednoduše potřebuje zabrat, protože ztráta na čtvrtou Fiorentinu už se vyšplhala na pět bodů. Manko na vedoucí Inter pak představuje "astronomických" sedmnáct bodů, takže v tuto chvíli to na obhajobu Scudetta rozhodně nevypadá.

"Co nejdříve to bude možné, rád bych obrátil náš kurz ohledně výsledků. Protože proti Monze to byl velmi dobrý výkon, ale doufali jsme v mnohem více a získali jen jeden bod. Jsme trochu v nouzi, ale doufám, že v další fázi sezony předvedeme více," nechal se slyšet Walter Mazzarri.

Důležité bude pro hosty i přestupové období. Aktuálně se podařilo podepsat Pasquala Mazzocchiho ze Salernitany a na radaru jsou i záložník Udinese Lazar Samardžić a obránce Janova Radu Dragusin.

Turín si v závěru roku trochu pokazil jinak slušnou bilanci, když prohrál ve Florencii 0:1. Předtím dokázal ve čtyřech zápasech v řadě vybojovat osm bodů a posunout se do první poloviny tabulky. Turín dělí od Neapole pouze čtyřbodový rozdíl a ten se může po neděli ještě snížit.

Hosty nečeká v Turíně nic jednoduchého, přestože mají s domácími výrazně lepší vzájemnou bilanci. Například v březnu loňského roku vyhrála Neapol na půdě Granaty drtivě 4:0. FC Turín se radoval z výhry nad Neapolí naposledy v roce 2015!

Turín bude bez Schuurse a N'Guessana, zatímco Neapoli vedle trenéra Mazzarriho bude chybět africké duo Osimhen - Anguissa. Ani to není konečná a k dispozici ještě nebudou zranění Olivera, Natan a Meret.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Buongiorno, Rodríguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Djidji - Vlašić, Sanabria, Zapata

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gollini - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Cajuste, Lobotka, Zieliński - Politano, Raspadori, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.09 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Juventus FC

neděle 18:00

Před koncem roku Salernitana zaskočila remízou AC Milán a o stejné překvapení se bude chtít postarat i v zápase s Juventusem. Poslední tým tabulky narazí na Starou dámu už podruhé během několika dní, přičemž první konfrontaci v rámci Coppa Italia vůbec nezvládl a prohrál vysoko 1:6.

Trenér Salernitany Filippo Inzaghi je znovu pod tlakem, přestože před koncem starého roku 2023 to vypadalo nadějně. Salernitana ale schytala pod jeho vedením další nepříjemnou porážku a z Italského poháru se pakovala po debaklu 1:6. Soupeřem byl přitom Juventus, se kterým se znovu utká v rámci Serie A.

Salernitana je v těžké pozici, ale stále se může vyhnout sestupu, pokud začne pravidelně sbírat body. Na nesestupové příčky ztrácí jen dva body, nicméně herní nevyrovnanost tým dlouhodobě sráží.

Aby Salernitana odčinila pár dní starý debakl, musí podat mnohem lepší výkon. Domácí se určitě mají o co opřít, vždyť před koncem loňského roku porazili Hellas (1:0) a remizovali s jiným favoritem AC Milán (2:2). Salernitana dokázala Juventus překvapit v minulé sezoně, kdy s ním urvala jeden bod. V roce 1999 ho pak naposledy porazila.

Juventus cestuje do Salerna s jasným úkolem získat další tři body a udržet kontakt s vedoucím Interem. Stará dáma je v dobré formě, v Serii A už neprohrála třináct zápasů v řadě a na první Nerazzurri ztrácí jen dva body. "Hrát v Salernu není nikdy snadné a zvláště po jejich vítězství nad Hellasem, po kterém mají velkou šanci se zachránit. Zápas Coppa Italia byl výjimečný," řekl trenér Allegri.

Dia, Cabral a Coulibaly, to je trio, které kvůli africkému šampionátu Salernitaně nepomůže. Pro Filippa Inzaghiho to není jediná pohroma, protože schází i Pirola s Kastanosem. Ani Juventus nemá všechny hráče pohromadě a v neděli mu budou chybět Pogba, Fagioli, Locatelli, De Sciglio, Kean, Chiesa a Alex Sandro. Naopak trenér Allegri potvrdil, že šanci dostane Hans Nicolussi Caviglia.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Daniliuc, Fazio, Gyomber, Bradarić - Maggiore, Legowski - Candreva, Martegani, Tchaouna, Simy

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Nicolussi, Rabiot, Kostić - Vlahović, Milik

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.20 - 4.73 - 1.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AS Řím - Atalanta Bergamo

neděle 20:45

AS Řím stále sní o Lize mistrů a v neděli večer může udělat další krok v odklizení přímého konkurenta. Jen o jednu příčku nad Giallorossi se totiž nachází Atalanta, která má přirozeně stejné ambice. A k tomu navíc mnohem lepší formu než domácí AS.

Římané si dlouhá léta věděli s Atalantou rady, ale poslední dobou se tenhle trend obrací spíš ve prospěch mužstva z Bergama. Atalanta vyhrála pět z posledních osmi vzájemných duelů v nejvyšší italské lize, což je stejný počin, na který předtím potřebovala rovnou 22 utkání! Takže je jasné, že AS nečeká nic snadného a mužstvo vedené protřelým koučem Josém Mourinhem už v tomto střetu není tak jasným favoritem jako před lety.

A upřímně, i když v téhle roli někdy je, tak mu dělá problémy svou papírovou převahu demonstrovat na hřišti. Nejčerstvější výkon je toho jasným důkazem, protože AS se dostalo v rámci Coppa Italia do křížku z Cremonese. Z druholigového celku se v nedávných letech stal takový osobní Poltergeist AS Řím, v lize i v poháru. A ani středeční duel se nevyvíjel podle žádoucího scénáře. Vedení se totiž ujalo právě Cremonese! AS dlouho nevědělo, jak se dostat do zakončení a pomohlo mu až povedené střídání portugalského stratéga. Dybala, Azmoun i Spinazzola měli lví podíl na otočení skóre na 2:1 a postupu Giallorossi.

V lize se Římané naposledy trápili podobně. Některé opory jely do Turína k utkání s Juventusem spíš jen na výlet a podle toho to taky dopadlo. Juventus se ani zas tak moc snažit nemusel a díky jediné trefě Adriena Rabiota to na AS stačilo. Na výkonech klubu z hlavního města se navíc začíná projevovat velká únava a množství zranění.

Mezi ty nejvýraznější můžeme zařadit Abrahama, Smallinga či Kumbullu, ale především na Africkém poháru národů reprezentujícího Ndicku s Aouarem. Dalším reprezentantem bude brzy Sardar Azmoun a fit není ani Renato Sanches. Absencí požehnaně mají i hosté, chybí jim Scalvini, Touré, Palomino, Tolói, Hateboer či Lookman.

Nechybí jim ale dobrá forma, Atalanta dokázala vyhrát už pět z posledních šesti duelů. V rámci Serie A to sice není tak pozitivní, Bergamaschi zvítězili jen ve třech utkáních ze stejného vzorku. Ale přesto jim to stačí na průběžnou pátou příčku. Od AS je dělí jen jediný bod, na Ligu mistrů naopak ztrácí body dva.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Cristante, Llorente - Kristensen, Bove, Paredes, Pellegrini, Zalewski - Dybala, Lukaku

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - De Roon, Djimsiti, Kolašinac - Zappacosta, Éderson, Koopmeiners, Ruggeri - Pašalić, De Ketelaere - Scamacca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.18 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Inter Milán - Hellas Verona

sobota 12:30

Spanilá jízda milánského Interu se v minulém kole přeci jen trochu zadrhla a lídr tabulky bude chtít na klopýtnutí odpovědět ve velkém stylu. Naštěstí pro Nerazzurri k nim byl los dost příznivý a postavil jim do cesty více než snadnou překážku - sedmnáctý Hellas.

A s ním má Inter dlouhodobě velmi dobré zkušenosti. Když se oba kluby utkaly naposledy, viděli jsme v zápase hned šest branek - a všechny padly do sítě Hellasu! Tahle výhra nebyla výjimkou, vždyť platí, že Hellas nad Interem nevyhrál už od roku 1992! Tehdy se do sítě brankáře Waltera Zengy prosadil jako jediný hráč Ezio Rossi a mužstvo z Verony vyhrálo po třicetiminutové přesilovce nejtěsnějším možným rozdílem.

V současné době je Inter opět jasným favoritem, vždyť oba týmy od sebe dělí už 31 bodů! To ale ne pokaždé znamená jasnou výhru. Důkazem budiž minulé kolo, které se Interu rozhodně nepovedlo zcela podle představ. Po výhře nad Lecce si chtěla parta trenéra Inzaghiho zastřílet do sítě Janova, jenže se po většinu utkání dost trápila. A na jedinou branku Interu z kopačky Marka Arnautoviće dokázala domácí ekipa reagovat stejným způsobem, takže se body jen dělily.

Což Interu rozhodně nevyhovovalo, chtěl naopak zvýšit svůj náskok na Juventus. Místo toho se ale rozdíl mezi oběma týmy smrskl jen na pouhé dva body. Juventus díky tomu cítí velkou šanci a je rozhodnutý po delší odmlce opět v Serii A získat titul. Interu tentokrát nepomůže Juan Cuadrado a dost možná ani duo Lautaro Martínez - Hakan Çalhanoğlu.

Hellas nicméně taktéž nebude kompletní, protože velký otazník se vznáší nad zdravotním stavem kapitána Faraoniho, přičemž v kádru už od 1. ledna nepůsobí stoper Isak Hien. Hellas nezakončil rok 2023 vůbec dobře, protože v pomyslném souboji o šest bodů prohrál se Salernitanou. Kvůli tomu se svěřenci trenéra Marca Baroniho usadili až na sedmnáctém místě a právě od poslední Salernitany je v tuto chvíli dělí jen dva body. Navíc mají s patnácti brankami druhou nejhorší ofenzivu ligy.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Arnautović, Thuram

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Doig - Duda, Folorunsho, Suslov - Ngonge, Djurić, Lazović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.76 - 18.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - AC Monza Brianza

sobota 15:00

Frosinone se v sobotu od tří hodin představí na domácí půdě proti Monze a doufá, že napodobí skoro dva roky starý úspěch s ní. Jenže po úvodní extázi se Frosinone poslední dobou moc nedaří a Monza pro něj nebude snadným soupeřem.

Svěřenci trenéra Eusebia Di Francesca si na nováčka, který byl před úvodem sezony pasován na hlavního favorita na rychlý sestup, nevedou špatně. Jenže po velmi solidním startu jejich forma poslední dobou při nejlepším stagnuje. V rámci první ligy vyhrálo Frosinone jen jeden zápas z posledních šesti a už tři minulé duely v řadě prohrálo. Je pravda, že nemělo snadné konkurenty, protože po Juventusu nestačilo na Lazio, takže teď by to mohlo být trochu lepší.

Monza sice v minulém roce překvapila hrou i výsledky, ale nyní se taky trápí. Jediná výhra v šesti minulých kolech ukazuje, že tady se musí něco změnit. A poslední remíza s Neapolí je náznakem, že možnosti ke zlepšení určitě jsou, jen je trenér Palladino musí najít. Především musí najít střelce, neboť Monza už ve třech utkáních po sobě nedala gól.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Monterisi, Okoli, Romagnoli, Garritano - Mazzitelli, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Kaio Jorge, Harroui

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Pereira, Marì, Caldirola - Ciurria, Gagliardini, Pessina, Kyriakopoulos - Colpani, Mota - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.54 - 2.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Lecce - Cagliari Calcio

sobota 18:00

Další důležitý duel má před sebou i spodní část tabulky. V rámci 19. kola změří síly třinácté Lecce a osmnácté Cagliari. Ani jeden tým v závěru starého roku nevyhrál a v sobotu to budou chtít napravit.

Závěr roku nebyl ze strany Lecce zrovna optimální, na druhou stranu svojí roli sehrál i obtížný los. D'Aversovi hoši prohráli na hřištích Interu i Atalanty, s čímž se podle papírových předpokladů počítalo.

Výsledková krize domácích se však prohlubuje, protože od října dokázal tento tým vyhrát pouze jeden ligový zápas proti Frosinone. Lecce má stále k dispozici polštář šesti bodů před sestupovým pásmem, ale to se může v případě dalšího neúspěchu rychle změnit.

Postarat se o to může i Cagliari, které aktuálně obývá osmnáctou příčku. Cagliari v minulém kole remizovalo 0:0 s Empoli a v týdnu vypadlo z Coppa Italia, když prohrálo na San Siru s AC Milán jasně 1:4. Co do výsledkové bilance je na tom sardinský celek vlastně podobně a zápas na Via del Mare je pro něj příležitostí odrazit se mimo sestupové příčky.

Oba celky se spolu utkaly naposledy před více než třemi roky a ve dvou zápasech se pokaždé zrodil nerozhodný výsledek. Lecce dokonce doma neporazilo Cagliari přes patnáct let!

Africký pohár národů dělá čáru přes rozpočet i týmům v Serii A. Domácí trio Rafia, Banda, Touba je na šampionátu, zatímco Dermaku, Burnete, Sansone a Samooja zůstávají zranění. Početné absence má i Cagliari a trenér Ranieri nebude moci počítat s Rogem, Shomourodovem, Desogusem, Lapadulou, Wiereskou, Lovumbem a Pavolettim.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Kaba, Ramadani, Gonzalez - Strefezza, Piccoli, Oudin

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Nandez, Goldaniga, Dossena, Augello - Makoumbou, Prati, Sulemana - Viola - Oristanio, Petagna

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.23 - 3.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - ACF Fiorentina

sobota 20:45

Sobotní program italské Serie A završí duel mezi Sassuolem a Fiorentinou. Zápas, ve kterém tradičně padá větší množství branek a v němž nebývá nouze o dramata. Sassuolo jedno takové drama právě prožívá a nutně potřebuje zabrat, aby nespadlo do zóny sestupu.

Sassuolo si v těchto dnech a týdnech opravdu nevede moc dobře. V šesti minulých utkáních první ligy dokázalo vyhrát jen jednou a už čtyřikrát z toho prohrát. Velké potíže mu dělá zejména obrana, která v této sezoně Serie A ještě ani jednou neudržela čisté konto! Pokud bychom počítali dohromady všechny soutěže, tak Sassuolo už tři duely v řadě prohrálo a nad trenérským osudem kouče Dionisiho se začínají pozvolna stahovat mračna.

Ani v Coppa Italia vinou Atalanty už Sassuolo nefiguruje, protože od ní naposledy dostalo tři branky. V první lize se po několika špatných výsledcích propadla skvadra kolem Domenica Berardiho až na současné 16. místo a od pásma sestupu ji dělí jen pouhé dva body! Sassuolo navíc tentokrát postrádá hráče jako Obiang, Alvarez, Viña, Račić a Defrel.

Přes to všechno negativní, čím si Sassuolo v poslední době prochází, může mít před duelem s Fiorentinou alespoň nějakou radost. V rámci Serie A se totiž Neroverdi povedlo skórovat proti "Fialkám" už 29krát. A pokud vám to nepřijde jako vysoké číslo, tak vězte, že lepší bilanci má Sassuolo jen se dvěma týmy z celé ligy (34 gólů dalo Janovu, 30 AC Milán, oblíbenému soupeři Domenica Berardiho). S Fiorentinou už Sassuolo prohrálo dva minulé duely.

Ani "Fialky" nebudou v tomhle duelu kompletní, i toskánskému zástupci chybí několik důležitých hráčů. Mimo hru jsou Castrovilli, Dodô, Nico Gonzalez, Kouamé a Sottil. Fiorentina si na Sassuolo taky musí dávat pozor, protože aspoň jednu branku od něj dostala už v posledních jedenácti vzájemných střetech italského šampionátu. Tentokrát má ale tým trenéra Italiana velmi dobrou formu. Opírá se o sérii pěti zápasů bez porážky, z nichž čtyři dotáhlo do vítězného konce. V posledních třech se mu navíc povedlo neinkasovat.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Pedersen - Henrique, Boloca - Berardi, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayodé, Ranieri, Martinez Quarta, Biraghi - Duncan, Arthur - Ikoné, Bonaventura, Brekalo - Beltrán

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.69 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bologna FC - Janov CFC

pátek 20:45

Bolognu čeká již v úterý utkání Coppa Italia s Fiorentinou a tak se do bojů Serie A zapojí už v pátek. V rámci 19. kola nejvyšší italské soutěže narazí na Janov a bude chtít odčinit poslední neslavné ligové vystoupení.

Bologna v minulém kole výrazně selhala. Do utkání s trápícím se Udinese vstupovala jako jasný favorit, jenže svou roli nenaplnila. Nejenže se "Zebrami" prohrála, ale ještě padla rozdílem tří gólů! Udinese, které má v této sezoně obrovské problémy s výkonností, se proměnilo ve smrtící past, z níž Bologna nedokázala uniknout. Domácím trvalo jen 52 minut, než rozhodli zápas. A pro Felsinei to logicky byl šok.

Trenér Thiago Motta totiž až dosud válel a vedl svůj tým od jednoho zisku bodů k dalšímu. Mužstvo, které se tradičně pohybuje ve spodní části tabulky, tentokrát ukazuje svůj potenciál na maximum, i když se před sezonou muselo rozloučit s personou, jakou byl střelec Marko Arnautović. I bez něj ale Bologna vstřelila 21 branek a vyhrála osm zápasů z osmnácti. To jí i kvůli slabší konkurenci stačí na skvělé páté místo!

Janov byl dal cokoli za to, aby se úspěchu Bologně aspoň trochu přiblížil. Jenže má o jedenáct bodů méně a to mu nyní stačí na dvanáctou příčku s náskokem jen šesti bodů na sestupové pásmo. V posledních šesti duelech Janov vyhrál jen jednou, ale je fakt, že minule třeba o body obral Inter, s nímž remizoval.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Moro - Orsolini, Aebischer, Saelemaekers - Zirkzee

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Dragusin, Bani - Sabelli, Frendrup, Badelj, Martin - Malinovskyj - Retegui, Gudmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 2.99 - 3.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
18
14
3
1
42 : 8
45
2
Juventus FC
18
13
4
1
27 : 11
43
3
AC Milán
18
11
3
4
32 : 20
36
4
ACF Fiorentina
18
10
3
5
27 : 18
33
5
Bologna FC
18
8
7
3
21 : 15
31
6
Atalanta Bergamo
18
9
2
7
29 : 20
29
7
AS Řím
18
8
4
6
30 : 20
28
8
SSC Neapol
18
8
4
6
28 : 21
28
9
SS Lazio
18
8
3
7
21 : 19
27
10
Turín FC
18
6
6
6
15 : 18
24
11
AC Monza Brianza
18
5
7
6
16 : 18
22
12
Janov CFC
18
5
5
8
19 : 23
20
13
US Lecce
18
4
8
6
19 : 24
20
14
Frosinone Calcio
18
5
4
9
23 : 31
19
15
Udinese Calcio
18
2
11
5
18 : 28
17
16
US Sassuolo
18
4
4
10
25 : 33
16
17
Hellas Verona
18
3
5
10
15 : 24
14
18
Cagliari Calcio
18
3
5
10
16 : 31
14
19
Empoli FC
18
3
4
11
10 : 30
13
20
Salernitana Calcio
18
2
6
10
15 : 36
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
oli9

Bologna je doma silná

To jejich umístění není náhoda, bylo by fajn kdyby se v té první šestce drželi co nejdyl

Reagovat
Zark

Toho islandského del piera a calafioriho bych klidně bral

Reagovat
pastal

Jo co je mladé a talentované tak se toho AS zbavuje bohužel, jako je Calafiori !!! Mohl teď v klidu hrát ale to by nebyl Řím aby ho za pakatel někde neposlal další kusy co prodali za dva roky budou hrát základ ve svých týmech

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo správne ho poslat pryč aby se vyvíjel, chybou bylo nemít právo odkupu nebo aspoň první opci.

Reagovat
Largo

Reagovat
monkej

To čo bol za záver zápasu

Reagovat
zurix_new

PAZZA INTER AMALAAA

Tepovka 150, to mi fakt nedělejte...

Reagovat
cresposuper

Fabbri

Reagovat
Interista_4ever

PÍČO to byl porod!! Dneska jsme fakt měli kliku jako svině...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co se změnilo v Juventusu, že se jim opět daří vyhrávat o gol?

Reagovat
10

Gól tradičně přes stranu Danila a Kostiće.

Reagovat
Juventus 14

Tak jelikož to ve čtvrtek fungovalo, a kluci dali moc gólů, je potřeba sestavu rozj*bat, pořádně to zdramatizovat, a hrát nejlépe tzv. na Maxe, tedy na 0:1. Což se tedy už nepovede...

Reagovat
M11

Danila s Kosticem jeste ted hledaji v lese

Reagovat
10

místo Kostiće by tam mohli dát tohle - https://www.e-sportshop.cz/pro-2-internal-tenisovy-nahravaci-stroj_z28509/#31887, to by mělo úplně stejnej přínos a herně by se taky nic nezměnilo

Reagovat
M11

Bohuzel mas pravdu.. uz jsem nad nim taky zlomil hul..

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ty spiny zas otočí. Už se těším na penaltku.

Reagovat
Juventus 14

Kolikrát jsme letos otočili zásluhou penaltky??

Reagovat
smazaný uživatel

Letos nevím, ale v letech 2012 - 2020 asi 180 krát.

Reagovat
stuff

Reagovat
Juventus 14

To má za to...

Reagovat
10

Maggiore hraje jako magor celej zápas. A to měl štěstí, že nepískal tu penaltu na Kenana v prvním poločase, kde šel dost na hranu.

Reagovat
Juventus 14

Tohle jsme na vesnici dělali běžně, to každej správnej traktorista ustojí

Holt musíme dát gól ze hry, aby si Str8 nestěžoval...

Reagovat
10

Reagovat
Alberto Aquilani

Tebe už fakt pekne je.e. Ty máš formu jak Vémola.

Reagovat
10

já věděl, že vylezeš z nory, když ti sáhnu na Norbiho

Reagovat
Alberto Aquilani

potichu sledujem tvoj ľudský úpadok a kochám sa... ale vlastne mi ťa je istým spôsobom aj ľúto... tiež som mal napiču obdobie, tak som sem pre istotu nechodil

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
M11

Na MS 20 to ted taky nepiskali

Reagovat
10

I tam právě často jo

Reagovat
M11

IJ !!!!!!!

Reagovat
10

Snad nebyl Milik v ofsajdu

Reagovat
Juventus 14

Tak tohle střídání Salernitany bych nechtěl naživo komentovat

Reagovat
10

Candreva si to v 37 letech pořád dává s prstem v nose... nevím, jestli to svědčí víc o jeho kvalitě, nebo kvalitě těch protihráčů

Reagovat
M11

DUSAN!!!!!

Reagovat
10

Dušaaaaaaaaan

Reagovat
10

Danilo skvěle

Reagovat
stuff

Reagovat
Juventus 14

Dušan dobrý, ale proč jako musíme furt trpět do 90+ ???

Reagovat
smazaný uživatel

Že se na tuhle kunda ligu někdo dívá. Nechápu.

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

Danilo se vykoupil.. skvela prace

Reagovat
Rudy

Docela se tesim na AS Jestli je ta zaloha/hra tak marna jak tvrdi fanousci. Ceka me skvely zapas a hodne zabavy. 3-5 at je co sledovat

Reagovat
Alberto Aquilani

vybral si si dobre, jeden z najlepších polčasov od nás

Reagovat
smazaný uživatel

Bavi me to, i kdyz logika v te hre porad neni.

Ani Pelle mi dneska nevadi a Bove je zas všude.

Reagovat
Truffaldino

Čistě z herního pohledu jedna z nej. půlí v sezóně, popravdě jsem doufal v brzký gól Atalanty, takto se na ten fotbal ze strany AS dá docela dobře dívat, jen ty zákroky na Dybalu jsou až moc prasácký.

Reagovat
Agnelli

Doufám že nám VAR taky někdy dopomůže k takové penaltě jakou mělo AS. U nás by ale měl VAR výpadek.

Reagovat
Alberto Aquilani

Desino, už stačilo

Reagovat
10

Ještě že už máš lepší období a zase sem chodíš

Reagovat
Alberto Aquilani

nemám, ale ty si mi ho zlepšil

Reagovat
10

To hodně vysvětluje

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Largo

To musíme otočit, jsme jasně lepší!

Reagovat
Truffaldino

Kdybychom takto dokázali hrát dvě třetiny zápasů, tak Mourinho může klidně zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

kokos, dobre, odchádzam radšej, lebo toto si vzájomne opalčekovať, to je už moc... tak zas o týždeň, resp. pri derby

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Standard šel do ku*ev, co chceš.

Pořád to bylo bez ladu a skladu, ale aspoň byla vůle hrát více než jen 10 minut.

Reagovat
pastal

Reagovat
Alberto Aquilani

this aged well, porco dio

Reagovat
Alberto Aquilani

Výkon síce celkom dobrý, ale sú to ďalšie dva stratené body. Spinazzola vs Zalewski je teda veľká paralympiáda. Minule tu niekto nechápal, prečo chodí Sharaawi na wingbeka. No preto, že je na tom poste pri hentých dvoch nýmandoch o parník najlepší. Dnes mohol ísť radšej on tam miesto Zaleho a do útoku Azmoun a možno by sme aj otočili.

Reagovat
Truffaldino

Sharawi bývá na bekovi strašně utopený, on je pravidelně jeden z mála, který dokáže hru výrazně oživit, v zasunuté pozici je ho jednoduše škoda, to, že dneska hrál Spina ofenzivní křídlo není zrovna častý jev. Srovnej si, kde se dnes pohyboval a jak zalezlý byl proti Juve Faraon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele