Serie A je takticky mnohem lepší než Premier League, prohlásil Emre Can

08.02.2019, 11:50
Aktuality
Německý záložník Emre Can, který loni v létě vyměnil anglickou Premier League za italskou Serii A, když přestoupil z Liverpoolu do Juventusu, potvrdil tradovanou tezi, že na Apeninském poloostrově jsou mužstva daleko lépe takticky připravená, než na ostrovech.

"V Anglii je fotbal rychlejší, ale v Itálii je občas daleko těžší vstřelit gól. Týmy v Itálii jsou na tom daleko lépe takticky," řekl Can v rozhovoru pro Sky Italia.

Mluvil také o tom, jak obtížné pro něj bylo zvyknout si v novém klubu. "Nebylo to lehké. Během prvních měsíců v Itálii jsem měl několik problémů, musel jsem na operaci... Teď, když už jsem odehrál pár zápasů se cítím mnohem lépe," řekl německý reprezentant s tureckými kořeny.

"Jsem teď v dobré formě, ale potřebuju si ještě trochu zvyknout na italský fotbal," prozradil své cíle do následujících měsíců.

Jinak si pětadvacetiletý fotbalista angažmá v Turíně chválí. Zejména možnost hrát v jednom týmu s Cristianem Ronaldem. "Asi každý by chtěl hrát s Ronaldem v jednom mužstvu. Je to opravdu velký, velký hráč a i mimo hřišti je to skvělý kluk. Můžete si s ním kdykoliv promluvit a spoustu se toho od něj naučit. Tým posouvá o hodně dopředu," řekl Can.

S Juventusem letos myslí na pohár pro vítěze Ligy mistrů. S Liverpoolem loni došel do finále, kde se ale musel sklonit před Realem Madrid. "Loni jsem ve finále prohrál, letos ho chci ale vyhrát. Od fanoušků jsem to tady slyšel už mockrát, jak moc si přejí, abychom vyhráli Ligu mistrů. Všichni se tady na Champions League těší a doufají v úspěch," dodal Can.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (398)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele