Serie A je takticky mnohem lepší než Premier League, prohlásil Emre Can

08.02.2019, 11:50
Aktuality
Německý záložník Emre Can, který loni v létě vyměnil anglickou Premier League za italskou Serii A, když přestoupil z Liverpoolu do Juventusu, potvrdil tradovanou tezi, že na Apeninském poloostrově jsou mužstva daleko lépe takticky připravená, než na ostrovech.

"V Anglii je fotbal rychlejší, ale v Itálii je občas daleko těžší vstřelit gól. Týmy v Itálii jsou na tom daleko lépe takticky," řekl Can v rozhovoru pro Sky Italia.

Mluvil také o tom, jak obtížné pro něj bylo zvyknout si v novém klubu. "Nebylo to lehké. Během prvních měsíců v Itálii jsem měl několik problémů, musel jsem na operaci... Teď, když už jsem odehrál pár zápasů se cítím mnohem lépe," řekl německý reprezentant s tureckými kořeny.

"Jsem teď v dobré formě, ale potřebuju si ještě trochu zvyknout na italský fotbal," prozradil své cíle do následujících měsíců.

Jinak si pětadvacetiletý fotbalista angažmá v Turíně chválí. Zejména možnost hrát v jednom týmu s Cristianem Ronaldem. "Asi každý by chtěl hrát s Ronaldem v jednom mužstvu. Je to opravdu velký, velký hráč a i mimo hřišti je to skvělý kluk. Můžete si s ním kdykoliv promluvit a spoustu se toho od něj naučit. Tým posouvá o hodně dopředu," řekl Can.

S Juventusem letos myslí na pohár pro vítěze Ligy mistrů. S Liverpoolem loni došel do finále, kde se ale musel sklonit před Realem Madrid. "Loni jsem ve finále prohrál, letos ho chci ale vyhrát. Od fanoušků jsem to tady slyšel už mockrát, jak moc si přejí, abychom vyhráli Ligu mistrů. Všichni se tady na Champions League těší a doufají v úspěch," dodal Can.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (398)

Přidat komentář
adalbertus

ta byla vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak proto se nechytas

Reagovat
ttopi

Itálie je známá tím, že obrana má větší váhu. Proto je asi těžší vstřelit gól. Navíc když hraje za Juventus, proti kterýmu každej myslí hlavně na svojí branku. V Anglii je kvalita, proto tam góly padají (z čehož plyne dojem, že je snažší dát gól). Emre je myslitel

Reagovat
Pepe1911

Mnohem větší než ty

Reagovat
Pipo123

Seria A je takticky určite kvalitnejšia liga, ale kvalitatívne asi nie, v PL sú prachy a je tam viac kvalitných hráčov. No takticky tam nehraje nikto

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
rave

Reagovat
bbbauch

trener proste vybere jedenact typku v satne a posle je, at delaj, co umi

Reagovat
Pipo123

Presne tak, chlapci hodte to na krídlo kde je tá rcyhlopyčka, center a hotovo

Reagovat
Vsadim gule

Nakopavat balony a trefovat zařízení

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
scheeza

Tak stoprocentně,protože tam jsou taky daleko kvalitnější trenéři žejo :D

Reagovat
smazaný uživatel

Conte se snažil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Manik...

To asi jo, když hlavním cílem každého týmu je obrana. TOP liga.

Reagovat
Pipo123

To už tiež nie je pravda, neviem aký je priemer gólov, ale docela by som veril tomu že Seria A ma vyšší než PL. Od tých kvalitných a precíznych obran už veľa klubov upustilo, je tam dosť mladých trénerov čo sa snažia hrať ofenzívne aj preto padá veľmi veľa gólov

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
merlick

1017 golov seria minulu sezonu, vs 1018 anglicka

Reagovat
smazaný uživatel

Se podívej kolik tam padá gólů. Už to nějakou sezónu není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Průměr gólu na zápas:

Serie A

17/18 - 2,676

16/17 - 2,955

15/16 - 2,567

Premier League

17/18 - 2,678

16/17 - 2,8

15/16 - 2,7

Ohromné rozdíly

Reagovat
Generalní Gladiator

takže kecy o tom,jak je težší střílet góly, jsou jen kecy

Reagovat
zlatan-legend

Totální kecy.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
salami

Je to tezsi, ale diky taktice to jde, co je ale zarazejici je, ze se to neprojevuje v evropskejch soutezich.

Reagovat
mesyas

Reagovat
Kily

tohle nemá smysl vypisovat, spousta fanoušků PL jsou jenom takové ovečky zvyklé bečet na anglickou stranu, ostatní odepisují bez toho, aby to vůbec sledovali

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Gazdo

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

........

Taky si myslim, ze je nejrozumnejsi ignorovat fakt, ze par sekci (predevsim PD a PL) si navzajem nema co vycitat a tak na ne proste jednostranně kydnout trochu hliny. Sledovat diskuze ve chvili, kdy se nejakymu prichozimu hraci nebo trenerovi z PD zadari byť v jedinym kole, se rovna maly zkousce odolnosti proti koncentrovany debilite. Stejne tak nekonecna diskuze po kazdym konci skupinovy faze LM, pripadne libovolny spekulaci o prestupu hrace mezi soutezemi, kde pravidelne prave spousta fandu z PD sekce naprosto arogantne pohrda nad vsim, co k nim z PL ma prijit, protoze jejich stribrna lzicka v zadku jim nesmlouvave sdeli, ze takovej plebs nemuze v nejlepsi a nejelitnejsi lize sveta uspet.

Obe sekce maji ve svych radach chodici nesoudnosti a obracet takhle pozornost jen na ty pitomce z druhyho brehu mi neprijde ok.

Reagovat
Kily

nechápu, proč mi podsunuješ srovnání PL a PD, ale když už, tak samozřejmě ano, ignorantství a nesmyslů je tam hromada z obou stran. Každopádně tohle vlákno bylo o porovnání italské ligy s anglickou a z řad omámených Premier League ovcí jdou znovu stejné a především ničím nepodložené věci - někdo je nakrmil moudry o jednoznačně nejlepší lize světa, toho se zarytě drží, považují to za základní pravidlo dnešního fotbalu a opovrhují jinou ligou, která na základě jejich přesvědčení nemůže být ani z části tak božská jako Money League

Reagovat
Kily

jsem se do toho trochu zamotal, spousta lidí si dovede svůj názor alespoň nějak podložit, moje reakce byla směřována těm, kteří to neumí, padají z nich výkaly jako že PL je lepší, protože tam prvního a desátého pravidelně dělí deset bodů (tohle z někoho vypadlo před nějakými pěti lety), případně jsou přesvědčeni o tom, že 17. tým PL je lepší než 17. tým z PD, protože má víc peněz, a přitom se dovedou opřít jen o to, že PL je většinou lidí označována za nejlepší ligu světa. Pak si díky tomu naběhnou do zdi jako třeba v případě toho gólového srovnání anglické ligy s italskou

Reagovat
Svatej

Podsouval jsem to jen proto, ze to pusobilo jednoduse celkem pokrytecky, kdyz jakozto pomyslnej zastupce PD sekce utocis na uzivatele jinou sekci s tim, ze je to tam banda tupych hovad a to dulezity B z toho vynechas, jako by to zlo pochazelo jen z jednoho mista.. Se zbytkem souhlasim, z tohohle se musi vyrust..

Reagovat
bbbauch

To zni jako kdyby tady nebyli fanousci z SA, kteri zas pisou o kopacsky pl a podobne.. PL sleduje vic lidi - vic blbu se za ni bude prat i kdyz nesmyslne, SA nema takovou fanbase (na ef teda), neni tech blbcu tolik, ale jsou taky.

Reagovat
Ondiis

Jako by to bylo na opačné straně barikády jiné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Reagovat
C-M@ster

Kdo nebude souhlasit, dostane ban?

Reagovat
Kily

proč by měl?

Reagovat
10

na druhou stranu proč ne?

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Nihilister

Tohle platí na každou sekci. Demmenti jsou všude a podle mne nejvíc je v PD. To jsem regulérně přestal číst.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

tak se muzete poplacat po zadech, jak jste to tem blbeckum z pl nandali

Reagovat
Pinturicchio

Tvle, vy si to nandáváte sami.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

já teda mám daleko větší averzi na desítku, kterej chodí pod zápasy PL týmů trollit a balí to do hávu jakýsi všeznalosti. To mi přijde horší, než tady ty PL-děti, co prostě jen papouškují, co jim kdo nalhal.

Reagovat
10

co to meleš? já do PL sekce víceméně nechodím, maximálně tak jednou za měsíc a rozhodně ne tam trollit jak si na to přišel?

Reagovat
stas87

Ty celkom casto pises pod zapasy anglickych timov v CL, nie? Mna osobne tiez dost unavuje ta onania nad najlepsou ligou na svete...najlepsia je maximalne v tom, ze sa tam rozhadzuju miliony oproti LL, BL, Serii a L1. Tie peniaze co sa tam toci tu ligu paradoxne oslabuju. Kazdy jouda skratka pride, zaplati a caka ze kupil superhviezdu a potom sa cuduje, ze to az tak skvely hrac nie je, nesedi si s timom alebo exceloval v odlisnom style hry a je limitovany co sa tyka toho, aby sa prisposobil. A prave to, ze timy z BL, LL alebo Serie musi premyslat nad nakupom ovela dlhsie a zohladnit specifika toho tranferu ich nuti k tomu, zamysliet sa nad kazdou zmluvou co podpisu. Z tohto pohladu je praca ktoru odvadzaju anglicke timy tragicka, preto im zacali vlastne talenty radsej utekat do BL a plno hracov zakape na hostovaniach v druhej ci tretej lige. Skutocnu kvalitu tej ligy by si videl vtedy, ak by museli pracovat s polovicnym rozpoctom a ich spravanie by malo vplyv na ekonomicku stabilitu svojho klubu. Teraz za svoje chyby nemusi zaplatit, kludne trikrat vyhodi prachy oknom a stvrty transfer im vyjde. Dobry priklad tohto je Southampton. Ten odvadzal dlhu dobu kvalitnu robotu, daval si zalezat na tom, koho podpise a bol schopny predavat za vysoke ciastky. A teraz? Je im fuk koho podpisu a placaju sa na spodku. Viem ze to moze cloveku pripadat ze zavidim klubom z PL tie peniaze a aj to tak je. Len ma skratka stve, ze maju ovela lepsie podmienky ako v inych top ligach a na zaklade toho clovek musi citat sracky o najlepsej lige na svete.

Reagovat
10

Pokud na ten zápas v CL koukám, tak tam asi něco napíšu. Ale to koukám jen když hraje italskej tým, což teď bylo často, případně pak nějaký šlágry v play off. Abych ale vyhledával anglický týmy v CL a pak tam psal něco do diskuse, to úplně ne.

Jinak s tím, že peníze PL můžou paradoxně oslabovat, docela souhlasím. On z toho vzniká takovej beztvarej paskvil a jen hodně málo týmů je nějak specifických, spíš to jsou takový slepenosti z x nakoupených hráčů, který někde venku ve funkčních týmech hráli dobře a pak překvapivě v Anglii stojí zaprd, příklad se vším všudy je třeba Fulham.

Reagovat
stas87

Sak ja som tym nenaznacoval ze vyhladavas zapasy anglickych timov. Bol to len moj dojem, ze prave CL ti dava sancu pozriet aj ine ako talianske timy.

Fulham, Cardiff alebo Brighton uvazuju stylom, ze radsej kupim ci dotiahnem na hostovacku hotoveho a skuseneho hraca ktory by mi mal ihned pomoct a priniest okamzitu kvalitu. Takze chalan co prejde mladeznickym systemom daneho klubu ma smolu, pretoze prisiel 27 rocny Didier z Nantes alebo 28 rocny Giuseppe z Udine. A tak mladik putuje po hostovackach kludne dva roky a sam vies, aku motivaciu mju tie nizsie anglicke timy postavit hracov do zakladu na ukor svojich kmenovych. A vsetko to robi z jedineho dovodu- udrzanie sa v PL aby mali prisun peniazi aj v dalsej sezone. Takze ty ako fanusik mas smolu a musis pozerat na mexikanca, japonca, taliana a v podstate podporujes tim zoldakov. Nic viac a nic menej. Toto by ma velmi rychlo prestalo bavit a aj preto som si vybral kedysi nemecky klub a nie anglicky.

Teraz je tam sympaticky trochu len Bournemouth. Lenze ja nemam cs ich sledovat, pretoze z vikendu vidim len futbal v sobotu. Bournemouth ma relativne dost britskych hracov a snazia sa hrat kombinacny futbal. Aspon tak sa vraj prezentovali minuly rok.

Reagovat
10

A jak si přišel na to, že normálně sleduju jen italskou ligu? Většinou za víkend koukám i na minimálně 1 zápas z PL, PD i BL, často spíš víc, mám puštěný 2-3 zápasy najednou.

Bournemouth je v rámci možností ještě ok, když už nic, tak aspoň mají vlastní identitu a sází na domácí hráče, což s sebou nese zase jiný nedostatky, no

Pod Moyesem mi byl docela sympatickej Everton, což je imho další příklad toho, jak jsou ty peníze často kontraproduktivní, taky si tam natahali spoustu žoldáků, kterých se teď budou zbavovat nebo se už zbavili. Možná se vrátí na tu cestu zpátky, což podle mě časem udělá víc klubů v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

hledat ti to nebudu. Ty víš sám, že to je pravda.

Reagovat
10

tupej a ještě ulhanej, super kombo

Reagovat
smazaný uživatel

A nauč se číst - nepsal jsem nic o tom, že píšeš něco do PL sekce. Jestli já jsem tupej, tak ty jsi hmatatelně tupější.

Reagovat
10

jinak teda já na tebe averzi mám taky, ale jen proto, že si tupej, což je docela "hmatatelný", narozdíl od těhlech tvých výkřiků vycucaných z prdele

Reagovat
Zark

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Průměr gólů na zápas nevypovídá ale téměř nic o atraktivitě/zábavnosti fotbalu.

Reagovat
Omanomet

kde jsi našel tyto statistiky?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
zlatan-legend

Vstřelené góly v sezóně 2017/2018: PL - 1018 gólů, SA - 1017.

Reagovat
YNWA__MSN

Pěší liga.. Hlavně betonovat...na premier league nic nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Jj betonovat ani bych se nedivil kdyby měla Serie A víc nastrilenych gólů než PL

Reagovat
Pipo123

Občas mám pocit že len PL hráči utekajú

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
zlatan-legend

Vstřelené góly v sezóně 2017/2018: PL - 1018 gólů, SA - 1017.

Ano, o 1 gól masakr turbo mega hustokrutopřísná best ofenzivní soutěž

Reagovat
Oxbow

Tak hlavne at se srovna, protoze pohled je na nej katastrofalni

Reagovat
Pinturicchio

Tak nejen takticky, celkově SA > PL.

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Jojo.

Reagovat
Pinturicchio

Kazu, strč si do prdele vázu a nepiš o věcech, kterým prostě nemůžeš rozumět.

Reagovat
Tomas Kazu Joker

No když mi to napíše někdo jako ty, tak to musím udělat!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
mul

ako futbalovo je SA velmi kvalitna, ale proste nedokazem dopozerat zapas, kde vidim stadion zaplneny max do polovice...velmi nefutbalovo to na mna posobi

Reagovat
Pinturicchio

S fanouškama je to na hovno, čest výjimkám, ale u těch to zase stojí za to.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba San Siro aje až na vyjí mky téměř vždy plné :-)

Reagovat
Pinturicchio

San Siro jsem samozřejmě myslel taky.

Reagovat
Ragazzo d'oro

To je tech výjimek tak 95% zápasů

Reagovat
Euphael

Mistra SA porazil o Jožko Muríň v dobách jeho vrcholu v MU

Reagovat
Pinturicchio

Juventus se porazil sám.

Reagovat
cokoliv

ale kdyby ten zápas dopadl opačně tak je to důkaz kvality SA

Reagovat
Ondiis

Tak samozřejmě

Reagovat
10

ten rozdíl v kvalitě byl podle mě zrovna v tomhle zápase dost vidět i s tímhle výsledkem, stejně jako ten první zápas na Old Trafford

Reagovat
cokoliv

Taky že se united v té době placali kolem 7. místa se skórem na hranici zaporu. Ti kolikrát vypadali jak nazdarci i proti týmům ze středu tabulky.

Reagovat
Pinturicchio

Ticho buď, přišel nám to vysvětlit fanoušek Liverpoolu.

Reagovat
Pinturicchio

Ne ... proč píšeš takové nesmysly?

Reagovat
Nuno čomes

Od Joseho to bylo jasně za 3b už dávno před zápasem.

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, kdybys tak věděl, jak se takovýma kokotina ztrapňuješ.

Reagovat
Nuno čomes

Zase vtíráš. Nevtírej a běž se učesat.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

A jasné to bylo i v prvním zápase, viď?

Reagovat
eibe

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Lech

Reagovat
Kruth

No jo premier league, takhle přesně poznáš "odborníka". kdysi někde slyšeli, že italská liga je beton, že premier liga je nejlepší na světě (což teda píšou hlavně aglická media, světe div se). tak autoamticky tam mají všechno nej a i ten nejhroší fotbalista s průměrem nula minut na zápas by si povodil zbytek světa. Ano, premier league je nejbohatší na světě. To ale s počtem golů nemá nic společného. Statistiky úplně stejné nejsou , Ale rozdíl v golech někde uvádějí 1 někde 5..takže ano, V serii A nepadajé goly Vy odborníci banda retardů. Ono ale i bez statistik premier league odborníka čloěk snadno pozná. I kdyby byl článek o FC chmel Blšany tak se najde vždycyk nějaký ultradement, který si tam začne drandit u slov Premier league

Reagovat
Kruth

Samozřejmě člověk, který hrál obě tyto ligy, profesionální sportovec, fotbalista a a člověk, který má nahráno x tisíc profesionálních minut nemůže samozřejmě vědet více než fotbalový pseudofanoušek, který vidí tak maximálně jeden dva zápasy týdně. Ono totiž slovo taktika není v jejich slovníku. Tam se vyskytuje jen slovo goly, beton, tutovka a hlavně NEJLEPŠÍ

Reagovat
kilobyte

A někdo kdo třeba má nasledováno x tisíc hodin obou lig nemůže samozřejmě vědět více než fotbalista, který hrál ve dvou týmech.

Reagovat
Kruth

ano přesně tak, nemůže

Reagovat
Kruth

nebo máš snad pocit, že ty tisíce minut treninku, rozborů zápasu, taktiky, soupeře, týmů, jejich slabin, silných stránek, psychologické treninky....máš snad pocit, že když si sedneš do křesla a čučíš na zápas, že tomu dáváš víc ? tak to potom zrušit treniniky, k čemu to potom je ? koupit hráčům velké lcd, pohodlné sezení a ušetříme čas i peníze

Reagovat
kilobyte

Máš pravdu, ale pak nechápu ty kecy že Serie A není defenzivní, když to říkají hráči, kteří tomu rozumí více.

Reagovat
Kruth

tak té nálepky defenzivní ligy se samozřejmě serie A nezbaví, ale už to neplatí tak paušálně jak to kdysi platívalo. bránit se tam bude vždycky. ale pak ti tu někdo prohlásí, že SA je odpad, že tam nepadají goly oproti PL a přitom jaký tam byl např. loni rozdíl za sezonu ? 1,5 nebo 10 ? nevím přesně

Reagovat
Generalní Gladiator

a druhá strana tvrdí, že je tam mnohem těžší dávat góly, než v hurá PL, a když přijde diskuze na atraktivitu, rázem v SA padá stejně gólů jako v PL..něco mi tu nehraje

Reagovat
kilobyte

Serie A je lepší protože je tam těžší dát gól, ale zároveň je stejně atraktivní, protože tam padá stejně gólů jako v PL. Co na to nechápeš? Jednoduchá logika.

Reagovat
Generalní Gladiator

pak tu ligu pustím a atraktivita si hraje na schovku

Reagovat
kilobyte

Tak defenzivní taktika neznamená jenom bránění.

Reagovat
bbbauch

Muze vedet vice, jde hlavne o to, aby to dokazal objektivne posoudit. Na to podle me Can nema zkusenosti.

Reagovat
valloire

a kdo je má?

Reagovat
bbbauch

Nekdo, kdo ty taktice treba rozumi? Nejaky treneri, kteri maj odborny znalosti a zkusenosti s obema ligama? Nebo Can, kterej se uplne nechytnul v suverenne nejlepsim tymu ligy, proti kterymu vsichni hlavne brani?

Reagovat
valloire

To jo, já myslel, že je má nějakej gaučovej povaleč, kterej čumí každej víkend na všechno.

Reagovat
bbbauch

Ten si mysli, ze je ma

Reagovat
valloire

a že jich tu je

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by nebyla, když se skoro každý tým snaží betonovat. Jen Liverpool a City samotní hrajou víc ofenzivně než celá Serie A.

Reagovat
dave30

To je to klasické - koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Když by šel do BL, tak bude nejlepší ona.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
tunkic

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
Nihilister

hrozný kolik lidí mu to vůbec věří .

Reagovat
TopinB

Reagovat
Thelvin

To, že je náročnější takticky neznamená, že je lepší. Každá liga má to svoje a pro každého je nejlepší ta liga, kterou sleduje a kde hraje jeho klub

Reagovat
dave30

Reagovat
Kruth

přesně tak, navíc je i pravda ta věta kousek výše koho chleba jíš toho píseň zpívej ale je až smutné, co se tu dycky spustí, když se tu objeví jakýkoli článek o jiné lize než PL na obsahu nezáleží, ale musíme si to připomenout jací sme úžasní a zbytek světa stojí za houby

Reagovat
Thelvin

Ti co tady píší ti plky o PL a defenzivní Itálii ani nejsou pod PL nějak aktivní, nevim kde se berou

Reagovat
kilobyte

O defenzivní Itálii mluví Emre Can.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
Thelvin

Taktika neni defenziva

Reagovat
kilobyte

"ale v Itálii je občas daleko těžší vstřelit gól"

Reagovat
Thelvin

Tak to nemluví o defenzivní itálii, ale o tom, že občas má nějaký tým lepší obranu. Krom toho, ani v itálii nikdo nehraje takovej beton jako třeba takovej newcastle

Reagovat
kilobyte

Takže mají lepší obranu kvůli taktice, ale není to defenzivní? Co to tedy je?

Reagovat
Thelvin

Já nevim Jen se snažim říct, že takticky lepší nemusí automaticky znamenat, že je defenzivní. City je taky strašně těžké vstřelit gól, ale nikdo neřekne, že hrají defenzivní fotbal

Reagovat
kilobyte

Tak očividně je ta taktika nastavena na bránění, když je tam těžší dát gól.

Reagovat
smazaný uživatel

City ma skvele organizovany presing.

Reagovat
Thelvin

Však právě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Každý máme svou oblíbenou ligu (a tu budeme bránit). A prohlášení jakéhokoliv fotbalisty to nezmění. Jedině se u toho trochu pohádáme. Ale to k internetovým diskusím patří.

Reagovat
Fabregas@ole

To my už všichni víme, páč jsme četli bezfrazi

Reagovat
Greny

No proti Laziu to zakončil s přehledem

Reagovat
r.mrazik

stejne je pokazde prdel,jakej shitstorm spusti takove pitome vyjadreni

Reagovat
10

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
PP

akorát jsem chtěl napsat, že to je článek do pranice..

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Pipo123

Reagovat
The Krupy

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Tak zajimavejsi nez si tu nadavat a vytahovat pocty golu a argumenty s betonarema z Italie a kopacema s Anglie, by byla nejaka statistika vzajemnejch zapasu anglickejch a italskejch tymu v poharech.

Reagovat
Pinturicchio

Vytvořit tu spekulovanou super ligu jen z italských a anglických týmů (všech) ... to by teprve byly diskuse.

Reagovat
Zark

No to radeji né, jeste by Italie poanglictila a nebo naopak..

Reagovat
Pinturicchio

No kdyby se PL poitalštila, tak si kuželáci můžou jen gratulovat.

Reagovat
Pipo123

To je asi jedno, myslím si že konfrontácia TOP 6 PL a TOP 6 Serie A by bola vyrovnaná, jednalo by sa o vyrovnané zápasy, alebo minimálne rozdieli. Skôr by zaujímalo ako by to vyzeralo keby sa stretne taký Newcastle a Parma, pretože ten spodok PL utráca strašné milióny na prestupy, ale mám pocit že hrajú stále pod svoje možnosti a nejakú koncepciu nemajú. V Serii A zase moc neutrácajú, ale kvalita tam chýba, kluby od 10 miesta dolu hrajú hrozne

Reagovat
smazaný uživatel

To je přirozený, všichni vědí, že tam mají prachy a tak jim hráče prodají jen za ranec...

Reagovat
Euphael

No ono to je tezke...pokud kalendar Juventusu vypada SPAL - Chelsea - Empoli a Chelsea hraje s Evertonem a po zapase s Juve treba s Watfordem, tak takove meritko je sporne... schvalne

Reagovat
smazaný uživatel

Ta statistika je dosti podobná, možná týmy PL lehounce vedou, ale zas až tak markantní rozdíl tam nebude.PL je globálně určitě silnější, ale ne zas o tolik jak si někteří myslí.

Reagovat
cejen13

Hodně by mě zajímala konfrontace letošního Juve se City nebo Liverpoolem. Snad se toho v LM letos dočkáme.

Reagovat
technecium

Snad ne. Snad Juve vyletí už s Atlety

Reagovat
Pinturicchio

Máš bobky, co?

Reagovat
technecium

Z čeho? Barca si jde pro treble. To je jasný. Řekl to Bůh před sezónou. Tak se stane.

Reagovat
Pinturicchio

C. Ronaldo tipoval Barcu na treble? To se mi nezdá.

Reagovat
technecium

Ronaldo není bůh. Nemá božské prvky ve hře. Je to pouhý král na zemi. Messi vládne vesmíru.

Reagovat
Pinturicchio

Možná tak tomu finančnímu.

Reagovat
technecium

Tak Ronaldo ukradl a pak státu platil víc, a dokonce kvůli tomu musel utéct do Itálie, kde to běžně prochází, tak nevím, co tady třepeš.

Reagovat
Pinturicchio

Finanční, ne účetní / daňový.

Reagovat
technecium

Podle francouzského L'Equipe je Lionel Messi nejlépe vydělávajícím fotbalistou světa. Jeho gáže 8,3 milionu eur měsíčně (před zdaněním) je téměř dvojnásobná oproti tomu, co bere v Juventusu Cristiano Ronaldo (4,7 milionu).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

No vidíš, šikulka.

Reagovat
valloire

Reagovat
Ragazzo d'oro

Blesk

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik ti je ?

Reagovat
valloire

Messi vládne leda v Barceloně. A ta pravidelně nepřeleze přes čtvrtfinále a tvůj bůh na tom má podíl.

Reagovat
valloire

ten toho nakecá

Reagovat
smazaný uživatel

Podle dvojzápasu nic nezjistíš. Juve tehdy kleplo Barcu 3:0, kleplo Chelsea 3:0, Real 3:0 přitom je lepší? No určitě není lepší.Jsou to vyrovnané mančafty. Že se zrovna v ten den povede zápas jednomu nebo druhému se nedá nic.Kvalitu by si zjistil až po nějakém vzájemném zápase.Tyhle vyřazováky jsou i dílem štěstí.Jendou vyhraješ jednou prohraješ.Když Juve vyřadí City určitě neřeknu že je lepší.

Reagovat
cejen13

Neříkám, že by postup v tomhle dvojzápase automaticky určoval z vítěze lepší tým, ale lecos by to napovedět mohlo. Alespoň to, jestli anglický kluby zase mají šanci útočit na titul v LM, nebo jestli třeba loňskej Liverpool ve finále bylo právě jenom to štěstí o kterym mluvíš.

Reagovat
10

tam za poslední roky lehce vede Serie A, což vzhledem k možnostem a hype moc dobrá vizitka PL není

z pohledu Itálie:

12-13: 8 zápasů 3-3-2

13-14: 2 zápasy 1-0-1

14-15: 4 zápasy 1-2-1

15-16: 4 zápasy 2-1-1

16-17: 2 zápasy 1-0-1

17-18: 12 zápasů 5-2-5

18-19: 6 zápasů 3-0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ondiis

Proč zrovna posledních 7 let?

Reagovat
10

chtěl jsem míň, ale pořád to vycházelo dobře pro calcio, tak jsem pokračoval, než se to zase začalo otáčet, tam jsem skončil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
ED91

Reagovat
Rišty

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Emre musí přidat, já věřím že příští sezonu bude lepší.Zatím hraje velice průměrně, ale já v něm vidím potenciál.Naučí se pořádně jazyk, styl fotbalu.Určitě se zvedne, není to první ani poslední případ který má problémy se hned adaptovat.Fandím mu.

Reagovat
REPLIKATOR

A co jako?

Reagovat
Zark

hahahaha

Reagovat
technecium

To není nic nového. Z hlediska taktiky je jednička La Liga, pak Serie A a pak tam někde je Premier League, kde není potřeba být inteligentním hráčem, stačí dobře běhat. Walcitt budiž typickým příkladem.

Reagovat
Pinturicchio

"Z hlediska taktiky je jednička La Liga" ... Atlétitco = La Liga?

Reagovat
technecium

Atletico, Barca, Sevilla, Valencie, Betis, Getafe

Reagovat
Pinturicchio

A oproti tomu každý tým v Itálii, no.

Reagovat
technecium

Tak to asi těžko.

Reagovat
Pinturicchio

Tak to asi určitě.

Reagovat
technecium

Lazio, Neapol, AS, AC, Inter jsou vyloženě takticky progresivní a charakteristické týmy

Reagovat
Pinturicchio

Samozřejmě.

Reagovat
Euphael

Ten spodek SA je odpad....Spali, Empoli nebo Fronsiňony....to je taktictejsi i Duslo Sala, to se na me nezlob

Reagovat
Pinturicchio

Nezlobím.

Reagovat
smazaný uživatel

Není třeba se zlobit, mýlíš se.

Reagovat
Euphael

Pokud jsi nepochopil nadsazku, musim ti rict, ze se nejedna o mejlku. Pokud jsi to pochopil a narazis na samotny nazor, muzu pripustit zmyleni se po alespon vysloveni jednoho argumentu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden argument - někdy se na ty týmy podívej.

Reagovat
Euphael

Okej, pak se k tobe vratim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kolikrat jsi videl ty hrat tymy spodku serie a premier league? ze o tom tak zasvecene prednasis..

Reagovat
smazaný uživatel

Už nějakou dobu nepatřím mezi ty, kdo svou intuici musí vysvětlovat.

Reagovat
Pinturicchio

Kdo by si vědomě chtěl takhle ubližovat?

Reagovat
mul

okrem AS

Reagovat
Pinturicchio

AS je v tomhle velmi neitalské, i v Evropě.

Reagovat
Generalní Gladiator

je jich mnohem víc, andy to popsal naprosto dokonale, cholo nakazil až na pár týmů celou ligu, obrany jsou takticky takřka dokonalé, technicky velmi zdatné, k trvalému prosazení se potřebuješ magické schopnosti

Reagovat
Pipo123

Na La Ligu sa dobre pozerá, ale zase tie obrany... všetko hráči hráči čo majú dobrú techniku, ale žiadne silové monštrá, to platí aj pre útočníkov kde nevidíš klasického útočníka do vápna, možno až na Stuaniho?! Docela dobrým príkladom je Musacchio, v La Lige ideál stopér, ale v Serii A má problém v osobných súbojoch ktoré často prehráva.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to proto, že španělské týmy nahrazují fyzickou nedostatečnost organickou sounáležitostí, to znamená, že se, aby tuhle absenci nahradili, neustále zdvojují až ztrojují a tím tenhle individuální nedostatek anulují. Proto celý stadion na Villamarínu vstává a tleská střídajícímu hubenému stoperu Bartrovi, protože díky té sounáležitosti můžou vyniknout jeho silné stránky, aniž by je ovlivnily ty slabé fyzické. Proto vypadal Musacchio ve Španělsku jako top stoper, zatímco sám bez tohohle systému jako top stoper nevypadá. Problém je v něm, ale i v tom, že jeho současný klub očividně nedokáže vytvořit takový systém, aby místo slabostí vynikaly silné stránky jedinců.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktika je špatné slovo. Z hlediska organizace jako organismu je La Liga, u drtivé většiny svých týmů, nejdál. Prakticky tam až na výjimky neuvidíš hráče soustředěného na individualitu, prožívajícího nějaké své izolované osobní drama či odlišnost, mimo svou pozici, mimo své mužstvo a mimo své fanoušky. Vše je prožíváno v rámci oddanosti lokálnímu kolektivu a v rivalitě k jiným a zároveň v obecně pyšné náklonnosti k La Lize jako k územnímu a hodnotovému celku. V příměru blízkém středomořské historii myšlení by se dalo napsat, že je to modifikovaný pokus o naplnění platónské politické ideologie, v které má každý pro blaha svého celku své uvědomělé místo. To má samozřejmě svá negativa. Není jimi třeba absence vášně, ta je přítomna v každém jižansky horkokrevném okamžiku, ale je jimi třeba jedincova neschopnost vzdorovat svému úkolu a nacházet vlastní spontánní a kreativní řešení. Tohle La Lize začíná myslím si citelně chybět (do doby než se to zase začne vyvíjet trochu individualističtěji). Tenhle obecný trend La Ligy konečně nejlépe v přímém protikladu se svou historickou esencí vyjadřuje barcelonské angažování autoritativního a pragmatického Valverdeho namísto někoho jako Rijkaarda, kdo by hledal strachem nesvázanou krásu ideálního a individuálně nespoutaného fotbalu.

O tomhle mém nazíraném jevu si mysli co chceš, ale snad nikomu myslícímu nemůže uniknout jednoduchý srovnávací obraz, v kterém se v ostatních ligách dva až pět hráčů po právě neúspěšně skončené útočné akci pomalu šourá zpět do svých povinných pozic, zatímco ještě individuálně zpětně prožívají drama předešlé akce. Tohle ve Španělsku prakticky neuvidíš. Akce skončí a s tím i skončí její reflexe u hráčů, jakoby uvědoměle rezignovali na své vlastní prosazení a proslavení a měli na mysli jen úspěch celku. Jednoduchý a banální princip, který je každému kdo hrál fotbal nebo k němu přičichl znám, ale složitě převáděný do komplikované sféry slávy a ega.

Reagovat
Pipo123

Kurva co toto je :D

Reagovat
valloire

to je Andy

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
technecium

Občas píše zajímavě, ale tyhle kecy o sounáležitosti mu nežeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já nemyslel nějakou civilní sounáležitost, ale profesní sounáležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak čau, věděl jsem, že když napíšu slovo Valverde, že přijdeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Yanek

Reagovat
fenixLFC

stelesnenie TLDR na tomto fore

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi zas ztělesnění klasického ignoranta. K tématu málokdy co, ale abys mě urazil, to si mě vždycky najdeš.

Reagovat
fenixLFC

sorry ale nemam zaujem citat tie tvoje pseudovedecke sracky. ked nevies nieco povedat jednoducho tak tomu evidentne nerouzmies a skryvanie sa za komplikovane suvetia z teba odbornika ani nic podobne neurobi

Reagovat
smazaný uživatel

Ty o složitostech, o kterých píšu, vůbec nemáš tucha, co?

Reagovat
fenixLFC

mal by som keby sa mi to chce citat. ale nevidim zmysel v tom pisat nieco prehnane komplikovane ked sa to da vyjadrit uplne jednoducho. occamova britva je zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

Occamova břitva je pro suchopárné lidi bez intuice, kteří neumí poznávat nominálně a novými způsoby, protože nedokáží sdělovat svoje složité mentálně citové pochody. Jinak řečeno si nedokáží uvědomit nebo nedokážou přivést ke slovu to - "co jsem to teď cítil". A místo toho se líně pohybují v konvenčním a v nejsnažším vysvětlení. Pak to dopadá tak, že místo toho, aby takový člověk složitě pátral co zrovna cítil, řekne - byl to pocit a s tímhle uzavřením složitého lidského prožívání do omezených a konvenčních pojmů si pak dělá nároky na poznaní. To jdi do řiti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jinak řečeno, já pojmy hledám, ty jsi jima veden, aniž bys věděl o tom jak vznikají, z čeho se rodí a z čeho se derou. Proto se mě tvoje urážky nemůžou dotýkat. Přesto bych byl radši, kdybys místo nich zvolil polemiku.

Reagovat
Zark

Tomu da palec nahoru i clovek co nerozumi fotbalu ale aj ten, jenz prispevek nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

a hraci ktereho tymu z top 4 lig se pomalu souraji? o tymech z pl bych si to nedovolil napsat ani o jednom.

Reagovat
smazaný uživatel

V Itálii a ve Francii se to děje pravidelně, že ještě nějakou dobu po nějaké události zůstávají hráči ve svých vnitřních rozporech. V Anglii a v Německu méně, ale tam zas organickou nesoustředěnost cítím z pocitu, že každý hráč hraje sám za sebe a ne v rámci celku.

Reagovat
Pinturicchio

Přečtu, Andy, ale až během dne.

Reagovat
r.mrazik

skoda,ze se to neda takhle brat i na fanousky...fans realu a barcelony budiz typickym pripadem

Reagovat
technecium

Chceš říct, že PL má tak nízkou úroveň, že bychom tam mohli hrát i my?

Reagovat
r.mrazik

díky za potvrzení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Svatej

Reagovat
technecium

Reagovat
Pinturicchio

Tímhle to nezachráníš.

Reagovat
tunkic

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Svatej

To je fakt uz normalne zaporna hodnota prehledu, co u tebe clovek muze videt..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Serii A

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Rox

Italská liga je na úrovni český ligy, časy kdy tam byly kvalitní obrany jsou už dávno pryč, jako fanoušek AC brečím nebo se už spíš ien směju co ta obrana předvádí každej zápas a to má bejt ta 4tá nejkvalitnější podle statistik

Reagovat
smazaný uživatel

Názor je to úplně o ho*ně, na to kašlu, ale "4tá"?

Reagovat
ED91

3*

Reagovat
madridcan

Drz sa Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, kdyz tam tymy vedou velemagove jako di francesco nebo gattuso

Reagovat
Pinturicchio

Nebo v PL Emery.

Reagovat
CHONG

Emery je dobrý trenér.

Reagovat
technecium

Silva, Solskjaer, Garcia, Pellegrini...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud ma byt emery ekviavalentem tech dvou, tak to jen ukazuje na dominanci pl...

Reagovat
technecium

Emery je matlák. Nechápu, že jste ho vzali na úkor třeba Jardima, Favreho...

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

ty taky musis mit vsechno rozdeleno na bilou a cernou..

Reagovat
technecium

Reagovat
Pinturicchio

Ne, jde jen o čísla obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

taktika = obrana aha (a uz vubec neberu v potaz, ze v italii jsou pro obrany nejvetsimi hrozbami lenochodi typu quagliarella.. )

Reagovat
Pinturicchio

To jsem neřekl, ale měl sem to napsat jasněj.

Ten lenochod by si s tou arsenalskou kazetou vytřel prdel stejně jako CD kdysi s kazetama.

Reagovat
Ondiis

Prostě wow ...

Reagovat
Pinturicchio

Q je borec, no.

Reagovat
smazaný uživatel

zhlednul by, co za jeden zapas lacazette odpracuje a radsi by rychle utekl salovym letadlem, nez aby si to zkusil na vlastni kuzi.

Reagovat
Pinturicchio

Zhlédnul by zápas, zasmál se a řekl si, že ty obrany nebude zesměšňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti, ale ve středu jsem přepínal mezi City a El Clasicem a ten rozdíl byl neskutečný. PL je celosvětový fenomén, i Amíci se ji už naučili sledovat. Ostatní ligy takový fenomén rozhodne nejsou. Už jenom tím, ze v PL je top 6 všechno největší kluby na světě co přitáhují největší pozornost .

Reagovat
scheeza

Tak prostě lidi mají rádi akci,bojovnost a né sledovat jak se hráči pořád válejí na zemi a nadávají rozhodčímu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by si radši měli pustit Bundesligu, ve které je tempo zápasu úplně někde jinde než v PL.

Reagovat
10

Vysoké tempo a nasazení v PL je největší mýtus, kterým se fanoušci PL pořád nesmyslně ohánějí, přitom to už docela dlouhou dobu neplatí. Samozřejmě jsou výjimky potvrzující pravidlo, stejně jako v každý další lize, ale z toho, co v PL delší dobu sleduju, je to buď taktická nuda mezi týmy top 6, nebo dobývání obrany v pomalým tempu týmu z top 6 proti slabším týmů hrajících na (špatný) brejky v hlubokým bloku. V tomhle ohledu byla PL z před cca 8 lety úplně jiný kafe, tam jsem dokázal pochopit, že si získala tolik fanoušků. Teď je to většinou takovej beztvarej paskvil bez nějaký identity.

Reagovat
Pinturicchio

Dej už pokoj s těma argumentama, si jak malý.

Reagovat
smazaný uživatel

clasico se hralo v poharu na pul plynu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Sledoval jsem oba ty zápasy a ten rozdíl byl opravdu neskutečný, to máš pravdu. Akorát teda v neprospěch PL, což si tím asi říct nechtěl. Třeba ve schopnostech zpracovat míč a nahrát si pod tlakem. City jsou v rámci PL ještě dost velká výjimka, ten rozdíl tam stejně pořád je a byl.

Zkus si ale někdy pustit třeba posraný Vallecano a pak nějaký kopyta typu Burnley, Brighton, Huddersfield, nebo klidně i průměrný Evertony, West Hamy atd. Po technický stránce a hlavně z pohledu nevynucených chyb (přihrávky, zpracování míče) ty týmy hrajou naprosto jiný sporty, v tomhle je největší rozdíl mezi PD a zbytkem Evropy. I v těch slabých týmech PD většinou není technicky slabší článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Reagovat
Malresi

Toto musím potvrdiť. Často pozerám na Sevillu a toto je proste fakt. Vallecano, Vigo, Eibar, trebars aj Huesca alebo Levante hrajú technicky 1000x vyspelejší futbal. Niekedy tomu až nerozumiem.

Na druhú stranu Burnley, Brighton a Huddersfield (ok tí asi nie) by to zavreli, dali gól zo štandardky a španieli by sa nevedeli vysporiadať s ich tvrdosťou. Ťažko toto porovnať, kým tie tímy zo spodku neprídu do priamej konfrontácie.

IMO ale Španielske kluby na spodku > Anglické > Talianske > Nemecké

Reagovat
10

Pokud by se tyhle týmy někdy setkali v evropský konfrontaci, tak je Španělé sfouknou, protože prostě aktuálně vládne ten typ fotbalu, který oni zvládají dokonale, to samozřejmě není náhoda, že tak dominují. Teď se to všichni akorát snaží kopírovat, ale vždycky dojedou právě na ty limity domácích hráčů, který v tom nevyrůstají a nemají to v krvi, takže se to s různými výsledky snaží eliminovat.

Jinak tý technický úrovni taky často nerozumím, v pondělí jsem se koukal na Vallecano s Leganes a místy to bylo jak z nějaký hry, až jsem se musel smát tomu, z jakých situací se oni vykombinují takovým systematickým ťukesem, nad kterým by se v PL Carragher s Nevillem navzájem udělali a v diskusích by jeli gify s miliardama palců ještě měsíc...a to hrálo Vallecano s Leganes, tomu se většina běžných fanoušků z PL vysměje. Když pak koukáš na druhým monitoru na Liverpool s WHU, tak se ptáš, jak to je vůbec možný, když jenom Salah má větší hodnotu, než ty dva týmy dohromady.

Reagovat
Malresi

Súhlasím do bodky. Ja som takto prekvapený zo všetkých súperov Sevilly, naposledy Levante. Dostali síce debakel, ale ich výkon bol až na individuálne chyby v obrane, parádny.

Ešte by som povedal, že aj Ligue One je skvelá. Tá ma zasa fascinuje vo fyzickej sile daných hráčov, tam je to presne o tom istom, len na fyzickej úrovni.

Reagovat
10

L1 mě vůbec nebere se přiznám, v tom silovým fotbale se moc neidentifikuju, vždycky mě tam hodně rychle začnou iritovat ty nedostatky.

Reagovat
Malresi

Väčšia podobnosť L1 je s PL, preto aj tá migrácia na trase PL a L1 a opačne.

Reagovat
r.mrazik

ono to je dane i tim casem a prostorem,ktere si vallecano s leganes daji

a to nic proti spanelsku...ti hraci tam jsou technicky vybaveni skvele

Reagovat
10

nemyslím si, že by zrovna v tomhle byl rozdíl, oni ten pressing a tlak na míč zvládají imho mnohem líp, než týmy v Anglii...rozdíl je v tom, že v PD do tebe většinou nezajede nějaký dvoumetrový kopyto, kterýmu jde na ruku metr anglickýho rozhodčího, těch soubojů tam je mnohem méně, ale to zase souvisí s tou technickou vyspělostí, oni to prostě nestihnou

Reagovat
r.mrazik

jenze tohle vnimani je stejne mimo jako vnimaji zaslepenych zastancu PL...

co si budeme rikat...rozdil tech lig neni tak velky,aby si tu nekdo mohl masirovat ptaka a ego podle toho na co kouka

pressing a tlak na mic leganes je uplne jinde nez treba barcelony a realu...a proto ti hraci v tom zapase maji i vice casu a prostoru...to byl muj point

Reagovat
smazaný uživatel

A máme to komplet. Takže ty někomu vyčteš předsudek a pak sám předvedeš, že jsi španělskou ligu neviděl ani z dálky. Ok.

Reagovat
r.mrazik

ja mu nic nevycetl...jen rikam,ze ten rozdil nevidim tak obrovsky, jak tady nekteri pisou

zas tu nedelej chytraka s tim,kdo co videl a co ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jako co ti na to mám napsat? V podstatě celá vaše debata je založena na tom, že v PL jsou kopyta a ve Španělsku je na všechno hrozně moc času a prostoru a na téhle předpojatosti chceš poukázat, že se kvalita mezi těma ligama vlastně strašně krásně vyvažuje...

Reagovat
r.mrazik

no nepis nic...nemusis se preci ucastnit

navic vysvetlovat debatu nemusis,kdyz jsi nepochopil,co jsem tim chtel rict

Reagovat
smazaný uživatel

A co jsi tím chtěl říct? Účastnit se právo jako fanoušek La Ligy mám.

Reagovat
dave30

Já myslím, že je to jasné a krásné. Každý fanoušek si bude bránit "svůj" klub a "svou" ligu do roztrhání těla. Je úplně jedno, jestli je to fanoušek LL, PL, SA, BL nebo L1. A je úplně jedno, jaké argumenty kdo předloží...

Reagovat
smazaný uživatel

Fu, už mě začíná ten tvůj skepticismus unavovat.

Reagovat
10

Reagovat
r.mrazik

je to napsano nejak utocne,coz jsem vubec nechtel

Reagovat
10

já to moc nepochopil se přiznám...koukám na to celkem nezaujatě bez nějakých emocí, v případě těch dvou lig si to můžu dovolit, protože tam žádný vazby nemám a jsou mi vlastně lhostejný...

a ty rozdíly tam vidím velký, to právě píšu celou dobu

Reagovat
r.mrazik

jj,ja to z meho pohledu zas tak extremne rozdilne nevidim..to je asi vse,co jsem tim chtel rict

samozrejme pokud se bavime o realu,barcelone a dalsich,tak by to bylo slozitejsi...ale na druhou stranu si tam dosad za PL city,liver a pristi sezonu MU ( ) a zas to nebude tak rozdilny

nebo treba konfrontace juve a anglickych tymu v posledni dobe...taky bys treba nerekl,ze takticnost byla na uplne jinym levelu

Reagovat
10

to ne, ona ta úplná špička celkem vyrovnaná je, hlavní rozdíl vidím mimo ní, to jsem asi úplně nespecifikoval

Reagovat
r.mrazik

ok...chtelo by to nejakou konfrontaci

Reagovat
smazaný uživatel

len málo ľudí si pozre Eibar, Huescu a podobné teamy kde si vedia nahrať, podržať loptu, spracovať, zbytočne kopu krát neodkopnúť. Lebo štadióny sú otras, málo diivákov, slabý marketing zo strany LaLigy - oproti tomu Premiere League kde majú plné štadiony , atmoška , prepracovný marketing - skrátka sa na to v TV lepšie "pozerá" po tej vizuálnej stránke. ( nie futbalovej )

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tady často dochází k mýlce. Ta vizualita není kvalitativní argument pro PL, ale pro globální sledovanost mas. Jak by řekl klasik - to běžné se dere na oddiv jako to vzácné zůstává skryto.

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Yanek

Dokud se v Anglii bude tleskat za odkop míče a konstruktivita bude sprosté slovo, tak to tam bude pořád stejné, což mi vlastně vůbec nevadí

Reagovat
Magic player

Reagovat
merlick

technicky je PD na ovela vyssej urovni ano, ale na druhej strane vsetky tie zaujimave veci su na strane PL. Bojovnost, huzevnatost, emocie, tvrda praca. PD je utahana, nudna, doslova nezaujimava - vacsina hracov su tie typy meter 60, nizke tazisko, dobra technika. Ale nie su nicim zaujimavy, ziaden dalsi atribut (nie vizualny). PL je ovela pestrejsia, komplexnejsia a prepracovanejsia. Ja si zapinam sem tam aj bitku o stred alebo spodok tabulky lebo viem ze ma tam nieco nadchne.

Reagovat
merlick

plus to plakanie v PD.. clovek rozmysla co za masochistov sleduje tu ligu.. ked ti netreba zavlazovanie celorocne kedze to hraci obhospodaria svojimi ocami

Reagovat
smazaný uživatel

PL NENUDÍ

Reagovat
scheeza

Jestli to spíš nebude tím Juventusem,ten se ani v LM zrovna moc nepředvedl co se týče vstřelených gólů na to jakej mají kádr,myslím že by se měl ten turek zamyslet a popřemýšlet nad tím že drtivá většina týmů na světě bude proti Juve hrát ze zatažené obrany a proto se jim taky hůř střílejí góly,no prostě toho rozumu moc nepobral

Reagovat
Kang & Kodos

Absolutně nechápu, co se tady řeší. Nejlepší liga je samozřejmě ta česká.

Reagovat
C-M@ster

Protože v ostatních se výsledky vědí až po zápase

Reagovat
andrew96

A musíš chodit na stadion.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
TopinB

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by se radši soustředit na své podprůměrné výkony..

Reagovat
smazaný uživatel

Toto povie záložník ktorý nehráva , a poriadne nehral ani v LFC

Reagovat
sinter

Reagovat
Pinturicchio

Delší dobu pozoruju, že ty jsi taky myslitel jak noha.

Reagovat
Malresi

Nie že by som chcel porovnávať moje dve najpozeranejšie súťaže, keďže mňa bavia obe rovnako, ale nalejme si čistého vína. Obe si nemajú čo do taktiky vyčítať. Kto z Anglicka to v LM dotiahol aspoň do finále v posledných 10 rokoch? Odpoveď je United 2009,2011 a Pool 2018. Z Talianska je to Juventus 2015 a 2017. Koľko klubov má Taliansko pravidelne v osemfinále a vyššie? Koľko Anglicko?

Ja myslím, že Anglická špička je neporovnateľne vyššie ako Talianska, majú kvalitnejších hráčov, lepších trénerov a hlavne sú bonitnejší. Samozrejme Juventus je inde. Tí by zvalcovali PL podľa mňa podobne ako City vlani. I keď toto je bezpredmetné. Na druhú stranu sa teším na ich prípadné stretnutie s Poolom alebo City. Keď niekto proti nim vybehne z poriadnym pressingom, tak nevedia kam z konopy a spoliehajú sa len na to, že to nejako prežijú, súper pozahadzuje tutovky a oni tam dačo šupnú z kontry, čo je momentálne s Ronaldom skoro tutovka.

Emre - Že to vyhlásiš ty? Takticky úplne nezodpovedný hráč pod Kloppom? Ktorý ako štít horel a platný bol len ako B2B ? Koľko gólov padlo do našej siete lebo si predržiaval loptu, súper ťa obral, dal kolmicu a bolo hotovo?

Reagovat
Malresi

*Sorry, Inter to 2010 vyhral.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 2012

Reagovat
Malresi

Tímy, ktoré moc nemusím, mi nejako nikdy neprídu na rozum. Každopádne je na tom PL a Serie A viacmenej vyrovnane. Skôr mi šlo o tie ďalšie tímy, kde PL valcuje Seriu A. Myslím osemfinále a viac. V PL to za tú dekádu boli oba Manchestre, Chelsea, Arsenal, pár krát Spurs a Liverpool. Z Talianska Juve, pár krát Neapol, Inter a AC s Rímom.

Reagovat
Stiksxx

Proto je tak nudná. Protože každej taktizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Can naráží na to, že v Itálii týmy daleko lstivěji ovládají čas a prostor - nechtějí si to jen rozdat, ale chtějí držet soupeře na distanc, zpomalovat mu hru, krátit mu čas atd. Tzn. že mají daleko vyšší uvědomělost sebe sama především ve smyslu svých slabých stránek a soupeře ve smyslu jeho silných stránek. Zatímco v hrubé přímosti spočívá mimochodem atraktivita PL jako i její omezenost.

Reagovat
10

přesně tak, on u nás hraje nejlíp, když se ta hra utrhne, zvětší se hřiště a lítá to nahoru dolů a on to může rozrážet...snad v něm Allegri najde i trošku jinej rozměr, začínám o tom ale trošku pochybovat

Reagovat
Malresi

Ak tomu správne chápem (nevidel som ani jeden zápas Juve okrem toho s AC) hráva u vás väčšinou ako Box to box záložník ? U nás mu to tam šlo jednoznačne najlepšie.

Reagovat
10

Většinou právě hraje před obranou jako taková defenzivnější varianta za Pjaniće, což jsem si při jeho příchodu taky tak představoval, že ten prostor před obranou bude držet a zpevní ho, tam mělo Juve problémy. Zatím se ukazuje, že se mu to moc nedaří a ten rozdíl mezi ním a Pjanićem v defenzivě víceméně neexistuje, spíš je dokonce Pjanić i v týhle jeho s přehledem nejslabší disciplíně jistější.

Třeba s Laziem hrál Can DM poločas a byla to tragédie, lítal tam jak hadr na holi a nebyl vlastně nikde, po poločase to Allegri musel prohodit a po přechodu na dvoučlennej střed začal hrát dobře, tam právě došlo k tomu, že se to tempo hry a hřiště uvolnilo. Jinak ani na tom RCM, kdy hraje box to box, to zatím není úplně ono.

Reagovat
Malresi

Takže sa nič nezmenilo pozerám, akurát to, že rýchlejší futbal PL jeho chyby viac skryl.

Can na DM je pohroma. Na Box to Box záložníkovi typu Matuidi by bol ďaleko platnejší. U nás to tak bolo a napr. v 2016 nás hlavne on dostal do finále EL. Hádaj z akej pozície

Reagovat
smazaný uživatel

za to máš palec.Toho sem si všimnul taky. Doufám že ho Max nepostaví na atletico, zatím má přesně s tímhle stylem problém.On bude výborný se soupeřem který s náma bude hrát ferovku.atletico bude hrát zezadu a on nebude schopný něco vymyslet.

Reagovat
r.mrazik

coz samozrejme neni pravda,ze by v PL nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to tam je, ale na jiném stupni, který ještě nepovažuju za taktický.

Reagovat
smazaný uživatel

Což ale jak jsem už uznal je v jistém smyslu čistota a atraktivita PL.

Reagovat
r.mrazik

no a ja to tak nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Moje slova o taktických stupních můžou a nemusí potvrzovat Javi Gracia a Nuno Espirito Santo, typičtí představitelé prvků, z kterých vychází moje poznání, a které do španělského fotbalu nejagresivněji přinesl Simeone. To už nechám na tobě.

Reagovat
r.mrazik

"na jiném stupni, který ještě nepovažuju za taktický"...a pak jmenovat simeoneho,kterej by svym stylem nebyl tak extremne odlisny od toho,co chtel po hracich MU treba mourek...nebo trosku vzdaleneji conte tehdy u modraku...

ale vlastne to je fuk...povazuj si za takticky co chces

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale snažím celou dobu uchopit povahu PL v tom co na ni zůstává identitní. Tedy mimo big6. Tuhle část (bez big6) porovnávám s dalšíma ligama. Jinak to ani nejde, vždyť big6 právě dělá od jisté doby vše proto, aby tuhle identitní anglickou tvář neměla. A tedy až od 7. místa mluvím o taktice. Jinými slovy Javi Gracia přinesl do Watfordu to co vyznával s Malagou a Nuno Espirinto Santo to, v čem po svém způsobu kopíroval Atlético s Valencií (odlišnost mezi jeho Valencií a Simeoneho Atléticem byl jeho větší důraz na energii, kterou jeho tým musí vykazovat). A tihle dva jsou zástupci toho taktického principu, který je vlastní i italskému fotbalu, který se mnohdy nazývá "prostorový", a který má své různé stupně. A od kterých pro mě začíná taktika. Taktika je pro mě teda něco negativního, něco co si se soupeřem fotbal nechce rozdat v síle či dynamice, ale co chce nad soupeřem dominovat, přechcat ho nebo ho tupit a tlumit. To, co přinesli ti dva do PL jsem tu předpovídal u Gracii, ten článek ti klidně najdu. To poslední co může být srovnáváno je povaha a identita. Nemůžu přece srovnávat vliv jedné z identit na druhou u někoho, kdo svojí vlastní identitu mít nechce a chce cizí (big6). Kdežto u Watfordu nebo u Wolves je to čiré smíchávání různých identit, které chtějí být své a zároveň do sebe pouštět cizí prospěšné prvky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale hlavne hrá za Juve, ktoré bolo 8. krát po sebe ? majstrom. Čiže každý jeden team tam príde brániť a bude hrať defenzívne. Čiže je logickejšie že to bude ozaj tažšie streliť gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že na Anfield se jezdí Liverpool porážet 5:0.

Reagovat
Pipo123

Pozri si zapas Lazio - Juve, jak Lazio na nich vybehlo, 70 minut mali hrách Juvd problem si spracovať loptu. Nie kazdy bráni proti Juve

Reagovat
10

sám ale musíš uznat, že to byla naprostá výjimka...takhle to zkusilo možná ze začátku napálit AC, ale nevydrželo tak dlouho, navíc Juve není úplně v pohodě, což se ukázalo i ty další zápasy

Reagovat
Pipo123

Jasne, ale nemám pocit žeby vyložene niekto hral total betón proti vám. Ano hrajú defenzívne, ale nie je to žiadny humus ako hrávala taká Chelsae v LM :D

Reagovat
oli9

jo má pravdu proto to také v itílii končí 1:0 nebo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš to ironicky že?

Reagovat
oli9

já jen nemám rád tohoto cikána

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo tak

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych neřekl, že je na tom takticky líp, spíše se v Serii A více rezignuje na útok. To ale zároveň neznamená, že by tam byly třeba kvalitnější obrany, spíše se prostě na ten útok mrdá. Nevím, jestli je to způsobené tou jižanskou leností nebo čím, ale zkrátka Premier league má zcela jiné tempo a nemyslím si, že by se tam dobře nebránilo, spíše je vůle i útočit a fanoušci kolikrát týmy zkrátka útočit donutí. Naopak když se podívám na fanoušky v serii a, tak to jsou povětšinou povaleči a lenoši, takoví polocikáni, takže k tamějšímu fotbalu ta absence chuti do útoku, pohybu a akci tak nějak chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale fanoušci v PL jsou hrozní

Reagovat
Reggie

Je neuveritelny, kolik lidi porad zije v tom, ze : Serie A = Catenaccio , v Premier League nemuze hrat hrac, ktery je mensi vzrustem . Proboha, kdyz nic nevim, tak to nekomentuju a nebo se zajimam a pak teprve komentuju, to jsou hrozny blaboly kolikrat.

Je jasny, ze Serie A je porad takticky na spici, ale to neznamena, ze se tam hraje vylozene defenzivni fotbal. Ano, Premier League je fyzicka soutez, s asi nejvyssim temepem, ale tyhle nazory, zalozeny na pravde, ktera je stara 20 let, jsou proste hrozne mimo.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Je neuvěřitelné, jakou diskusi vyvolá článek, ve kterém se hráč chce zalíbit současnému zaměstnavateli. Vždyť každému fanouškovi je jasné, že nejúžasnější liga je ta, ve které hraje ten jeho nejúžasnější klub. A může argumentovat kdo chce čím chce. V tomto přece své názory neměníme...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tvrdíš, že vlastnosti hmoty tak jak se projevuje jsou kvalitativně nepoznatelné? Že bukové dřevo není tvrdší než smrkové, ale že záleží na tom, které z nich mám radši? To je mi hodně příjemný názor, ale skutečnost bohužel svoji kvalitativní hierarchii má i bez sympatie.

Reagovat
dave30

Sčítáš hrušky a jablka... Co se týče fotbalu, tam má každý fanoušek hierarchii svojí. To jsi ještě nepoznal? Můžeš o tom vést spory, můžeš s tím dokonce nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady nejde o pravdu představy. Tady jde o poznání kvalit na určitém reálném poli - proč je na něm úspěšnější ten a ten atd.

Reagovat
dave30

Jestli tím polem myslíš evropské poháry, tak tam ti každý věrný fanoušek (na obranu vypadnutí "jeho" týmu, nebo týmu z "jeho" ligy) namítne, že ve dvojzápase může uspět i ten fotbalově méně kvalitní tým (a bude na to mít tisíce argumentů). Ne, ne, věř tomu, že fanouška PD, SA, PL či BL nepřesvědčíš žádnými argumenty, že ta "jeho" liga je horší, než ty ostatní.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Jestli tím polem myslíš evropské poháry, tak tam ti každý věrný fanoušek (na obranu vypadnutí "jeho" týmu, nebo týmu z "jeho" ligy) namítne, že ve dvojzápase může uspět i ten fotbalově méně kvalitní tým (a bude na to mít tisíce argumentů). Ne, ne, věř tomu, že fanouška PD, SA, PL či BL nepřesvědčíš žádnými argumenty, že ta "jeho" liga je horší, než ty ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady nejde o přesvědčování. Tady jde o veřejnou evidenci myšlenek, které se stávají obecnem, protože, ať už jakkoliv nedokonale, na obecno reagují. To je přece úplně něco jiného než sympatie. Abych na tebe reagoval přesně, nejde tu o obhajobu náhody toho, proč můj klub nepostoupil, ale jde tu o zredukovanou věcnou otázku - proč nepostoupil. Schopnost vidět v konfrontaci s druhými svoje slabosti i svoje výhody je mezilidská objektivita, schopnost převádět je na realitu se zas nazývá taktika.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu je třeba vidět fyzický i duchovní charakter lidí. Podobá se to středověké bitvě, kde se na nějakém poli proti sobě postaví dvě armády. A čím přesnější poznání o sobě jako i o druhém generál má, tím spíš může vytvářet obecno. My jsme ale to, že obecno existuje, zapomněli, protože nejsme nuceni přemýšlet na život a na smrt. Protože nejsme nuceni takhle přemýšlet, vznikl takový subjektivismus, který se orientuje podle libosti - nikdo není stejný, každému se líbí něco jiného, obecno neexistuje. Skutečnost se svými skrytými vnitřními zákonitostmi existuje nezávisle na jedincově představě, ale je to jedinec, kdo dává míru jejímu poznání, zatímco je součástí jí samé. Skutečnost a jedinec se prolínají.

Reagovat
dave30

...ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já pořád nechápu proč mi chceš vnutit, že proti tomu chci něco dělat. Já jen zaznamenávám svoji intuitivní evidenci, nic měnit nechci. Nechci nikoho přesvědčovat, aby měl rád La Ligu, jen poukazuju na odlišnosti mezi ligama, tak jak je vnímám.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš a ty mu stále vnucuješ svůj názor, ikdyž je vidět na pohled že ho nehodlá měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Já mu nevnucuju názor. Podobám se spíš člověku, který vysvětluje jak funguje síto (to není myšleno jako urážka, nic lepšího než síto mě nenapadlo). Nenutím ho přece, aby to síto používal. Jen se snažím obhájit, že síto je prospěšný nástroj.

Reagovat
dave30

V pohodě. Já se na EF hlavně bavím a sbírám materialy pro svou praci...

Reagovat
smazaný uživatel

Beru zpět. Jsi kokot.

Reagovat
dave30

Vidíš, tato reakce mě dost překvapila. Není hodna tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je. Zatímco já se tu chodím jako spousta dalších lidí dávat se vším všudy všanc na zájmu, kterým uvnitř žijeme, ty to tady chodíš zneužívat, abys pak napsal sociologickou nebo psychologickou práci, která s tvým povýšeneckým přístupem k lidem stejně nejspíš bude stát za hovno. Já nejsem povýšený, já jsem opravdový, to je rozdíl.

Reagovat
dave30

Já jen ten fotbal až tak neprožívám. Jinak fotbal jsem hrával, fotbalu fandím, mám oblíbené kluby i hráče, akorát nejsem žádný ortodoxní fanoušek nějakého klubu. A informace zde získané určitě nikde nezneužiji. Jestli ti připadám povýšený, tak se omlouvám, ale to plyne z toho, že fotbal sleduji asi s větším nadhledem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady přece nejde ani tak obecně o fotbal jako o to, že se to tu prolíná s tématy života. A to už musíš vědět ty, jestli se tady chodíš vysmívat nebo se spolubavit. Protože jednoznačně zatím nevyzníváš, i když na základě pokorného tónu v tvých slovech chci věřit v tu druhou možnost. A možná máš problém jen se mnou a k smíchu jsem ti jen já. To se často stává. Pak už jen k našemu tématu doplním: ti co fotbal vytváří jsou jedna skupina a ti co fotbal sledují jsou druhá. Mezi těmi co fotbal vytváří je hierarchie - někdo je lepší a někdo je horší. To znamená, že někdo mu rozumí lépe než jiný. Tím, že rozumí poznává = ve fotbale existuje poznání. Naopak ti co fotbal sledují se orientují podle libosti, která odráží jejich náhodnou či více či méně vědomou preferenci nějakého způsobu nebo typu fotbalu. Hrají tam roli sympatie. Já tu figuruju jako divák, který se snaží prolomit nikdy ne úplně, ale částečně možně, subjektivitu a vyjádřit rozdíly mezi jednotlivými ligami tak jak se mi ukazují v intuici. Nemusíš tomu věřit, ale kvalitativní a výsledková realita moje slova více či méně potvrzuje. Je to o určité vnitřní perspektivě (sítu), kterým to co vidím cedím. A co víc někteří lidé (za všechny nick 10) to vidí podobně. Objektivita toho co vidí jedinec nemusí být potvrzena druhým, ostatně u kolika slavných vědců či umělců se jejich teorie stala objektivní až za dlouhý čas, a to dokonce až po jejich smrti. Ale když má podobnou perspektivu už jen jeden další člověk navíc, znamená to, že společně vyjadřujeme částečnou objektivitu.

Reagovat
dave30

Určitě se tady nechodím nikomu vysmívat, natož tobě. Vše odstartoval tento článek a mě jen zaujalo, jakou obrovskou diskuzi vyvolal. Přitom na EF vnímám fanoušky top lig (především LL, SA a PL, fanoušci BL jsou v tomto celkem klidní), jak tato srovnání nemají rádi a většinou je pouze rozčílí (pokud ta "jejich" liga v tom srovnání neuspěje). Takže ještě jednou se omlouvám, jestli mé příspěvky vyvolaly nějaké negativní emoce.

Reagovat
Nuno čomes

Jsem teď v dobré formě

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Andy Babis jede

Reagovat
smazaný uživatel

žádné palce jsi nedostal, asi to bylo tím, že ten vtip byl příživnický

Reagovat
smazaný uživatel

ten vtip ani nebyl, ale chytils slusnou slinu

Reagovat
Benfica

Každá liga je niečím odlišná, lepšia, každá má svoje špecifiká.. nemôžu byť všetky rovnaké, aspoň si všetci môžu vybrať podľa toho čo ich najviac baví..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele