Senegal se dohodl na další spolupráci s koučem Cissém

02.10.2021, 16:47
Aktuality
Bývalý reprezentant Aliou Cissé bude nadále trénovat senegalské fotbalisty. Usměvavý stratég po úspěšném vstupu do kvalifikace o mistrovství světa 2022 s fotbalovou asociací prodloužil smlouvu do roku 2023. Platově si navzdory vlastním požadavkům nepolepšil. Nadále bude pobírat 27 tisíc amerických dolarů měsíčně.

Aliou Cissé má za sebou už 70 zápasů v čele Lvů z Terangy, přičemž rovnou 43krát slavil výhru. Jeho největšími úspěchy je účast na minulém mundialu, kde Senegal od postupu do osmifinále dělila pouze lepší karetní bilance, a především potom finále Afrického poháru národů 2019.

Cissé, který daroval v březnu debut bývalému slávistovi Abdallahu Simovi, je v čele senegalského národního týmu od roku 2015 a zatím má nakročeno vstříc své celkem třetí účasti na mistrovství světa. Jedno zažil jako hráč a kapitán (2002), jedno jako trenér, a v současné kvalifikaci má zatím jeho tým šest bodů po utkáních s Kongem a Togem.

Autor: Tomáš Daníček / kick442.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
madridcan

Jeho nevyjebal Seagal dole výťahovou šachtou?

Reagovat
smazaný uživatel

swagger

Reagovat
smazaný uživatel

Sanka Cofee

Reagovat
Modroočko

Dobrý ťah, chce to len zlepšiť systém v strede poľa a hlavne kreativitu, lebo na to Senegal zakapal v Rusku a aj vo finálne Afconu 2019. Tá silovosť na úkor kreativity je u nich pri porovnaní so severoafrickými mužstvami do očí bijúca.

Reagovat
Seydou Doumbia

přitom zrovna senegal má materiál na to hrát kreativní fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele