Šéf řecké ligy kvůli znechucení z násilností rezignoval

12.12.2023, 17:39
Aktuality

Šéf řecké ligy Vangelis Marinakis s okamžitou platností odstoupil z vedení soutěže. Loďařský magnát tím zareagoval na sérii násilností, které v posledních týdnech otřásly řeckým sportem. Rezignaci dnes oznámil v dopise členům představenstva.

"Nemám ani čas, ani chuť se nadále podílet na řízení ligy, zatímco slova některých členů představenstva nejsou v souladu s jejich činy," napsal Marinakis, jenž je rovněž majitelem Olympiakosu či Nottinghamu Forest v anglické lize.

S neustávajícími výtržnostmi na sportovních zápasech došla v pondělí trpělivost i řecké vládě, která kvůli opakovaným násilnostem rozhodla o okamžitém uzavření fotbalových stadionů. Nejvyšší fotbalová liga se bude hrát až do 12. února bez diváků.

Minulý týden se kvůli potyčkám fanoušků neuskutečnil zápas Volos - Olympiakos Pireus. O uplynulém víkendu se neodehrálo kompletní 14. kolo poté, co rozhodčí kvůli výhrůžkám smrtí vstoupili do stávky.

Rvačky chuligánů navíc provázely i volejbalové derby mezi Panathinaikosem Atény a Olympiakosem Pireus. Jeden ze zasahujících policistů skončil v kómatu, poté co ho zasáhla světlice do stehna a výrazná ztráta krve u něj vedla k srdeční zástavě.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Recoba Inter

Násilí přibývá a bude přibývat. Všude.

Reagovat
delfin

Třeba když se klepou řizky?

Reagovat
Freedo

Esterko, proč jsou lidé tak zlí?

Reagovat
Elmas

Je v pořádku, aby byl někdo šéfem ligy a zároveň majitelem klubu, který v ní hraje?

Reagovat
Salfovic

Tak to je něco podobného jako když je majitel klubu šéfem svazu.

Reagovat
smetos

Nechoval se on sám někdy jako magor?

Reagovat
Remt

To je ten co šel s bouchačkou z pasu vysvetlit rozhodčímu že to nepíská dobře?

Reagovat
frankiefcb

To byl z PAOKu myslím.

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

Na tom jihu to žije

Reagovat
RadekVonCZE

Není náhodou majitelem Olympiakosu?

Reagovat
ACSeRw!n

je a taky dealer heroinu

Reagovat
Mass

Náhodou je to v článku, já vim ban...

Reagovat
ACSeRw!n

konecne je ten zmrd pryc

Reagovat
olymp

dost nepresny clanek. Ano, Marinakis rezignoval, ale jen proto, aby to stihl nez ho v hlasovani odvolaji. Panathinaikos, AEK, Aris a PAOK vydali prohlaseni a iniciovali na shromazdeni hlasovani o odstoupeni Marinakise.

A btw, ten policista je od vcera po apuntaci nohy a bojuje o zivot, stav vellmi kriticky. Byl hned oda zacatku velmi kriticky a v komatu, od smrti ho zachranil jen rychly zasah jeho kolegu, kdyz mu okamzite podvazali zraneni a neztratil hodne krve - i tak ztratil hodne a jeste nez dojela sanitka primo na miste ho "zacali ztracet", upadal do bezvedomi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele