Rozhodčí v Řecku vstoupili do stávky, víkendové kolo se hrát nebude

08.12.2023, 15:13
Aktuality

Víkendové 14. kolo řecké ligy bylo odloženo kvůli stávce rozhodčích, kteří volají po větší ochraně před fotbalovými chuligány. Ve čtvrtek byl navíc při střetech fanouškovských skupin při volejbalovém derby mezi Panathinaikosem Atény a Olympiakosem Pireus vážně zraněn policista.

Skupiny ultras nesmiřitelných aténských rivalů se střetly u haly. Fanoušci po sobě házeli světlice, plynové bomby a kameny, policie odpověděla slzným plynem. V nemocnici skončil jednatřicetiletý policista, jenž upadl do kómatu poté, co ho zasáhla světlice do levého stehna a výrazná ztráta krve u něj vedla k srdeční zástavě.

V souvislosti s bitkou fanoušků policie zatkla více než 400 lidí. Násilnické skupiny fotbalových příznivců si často vybírají ke střetům zápasy v jiných sportech, kde jsou jejich týmy zastoupeny, protože nebývají tak hlídány policií.

"Jeden z našich policistů se stal terčem vražedného útoku. Tento útok nesmí přejít bez potrestání. Řecká policie už velmi dlouho - stejně jako většina naší společnosti - platí vysokou cenu na fanouškovské násilí," uvedl ministr veřejného pořádku Jannis Ikonomu.

Kvůli řádění fanoušků musel být minulý víkend přerušen zápas nejvyšší fotbalové soutěže Volos - Olympiakos. Rozhodčí ohlásili stávku poté, co sudí tohoto utkání dostal výhrůžky smrtí.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
bbbauch

Neprestane me fascinovat, ceho jsou nekteri primitivove schopni jenom kvuli fotbalu.

Reagovat
ACSeRw!n

v Recku to neni "jen fotbal" ale mnohem vic

Reagovat
smazaný uživatel

Thanks captain obvious

Reagovat
Moshe Dajan

"Ve čtvrtek byl navíc při střetech fanouškovských skupin při volejbalovém derby mezi Panathinaikosem Atény a Olympiakosem Pireus vážně zraněn policista."

Nečteš článek? Voljebal je zlo, nikoli fotbal!

Reagovat
ACSeRw!n

nejhorsi je Fenerbahce - Galatasaray, basketbal vozickaru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele