SEAMAN JDE DO MANCHESTERU CITY

06.06.2003, 00:54
Aktuality
Manchester City při volbě brankářů sází na zkušenost. Před rokem nabídl roční angažmá veteránovi Michaelu Schmeichelovi a po jeho odchodu přichází další velezkušený gólman – David Seaman z Arsenalu. Londýnský klub už s ním na post jedničky nepočítal, a to se Seamanovi nezamlouvalo...

David Seaman, jemuž bude na podzim rovných 40 let, v Arsenalu strávil dlouhých 13 sezón. Před koncem té letošní mu trenér Arséne Wenger oznámil, že sice může zůstat, ale že už nebude jedničkou. Seaman se po několika týdnech přemýšlení rozhodl, že svůj milovaný klub raději opustí, než aby se spokojil s místem náhradníka. Kývl na nabídku roční smlouvy v Manchesteru City.

"Chci ještě alespoň jednu sezónu pravidelně hrát v Premier League a abych byl upřímný, cítím se stále stejně fit. Přemýšlel sem o tomto přestupu hodně dlouho a věřím, že přišla ta správná chvíle na novou výzvu," nechal se slyšet Seaman, jehož posledním zápasem v dresu Arsenalu bylo finále FA Cupu proti Southamptonu. A rozloučil se v dobrém světle – s kapitánskou páskou na paži (místo zraněného Vieiry) vynikajícím reflexivním zákrokem v závěru zápasu zachránil jednogólovou výhru.

"V Arsenalu jsem strávil fantastických 13 let, získal jsem víc trofejí, než jsem si kdy mohl přát a zahrál si s hráči světové extratřídy. Měl jsem také možnost hrát pod dvěma skvělými manažery – Georgem Grahamem a Arsénem Wengerem. Oba mi velmi pomohli nejen profesionálně, ale také osobně," nešetřil veterán superlativy na adresu svého dnes již bývalého klubu.

Zklamání, ale také pochopení vyvolal Seamanův přestup v Arséne Wengerovi. "Je to vynikající profesionál a odchod hráče jeho kalibru je pro klub velká ztráta. Já, stejně jako spousta příznivců, jsem nechtěl, aby David odešel, ale samozřejmě respektuji jeho přání pravidelně hrát a přeji mu v budoucnosti mnoho úspěchů," prohlásil francouzský trenér. "David Seaman je legendou Arsenalu a za to, co za posledních 13 let udělal pro klub i pro svou zemi, zaslouží to nejvyšší uznání," dodal Wenger.

Prezident Manchesteru City John Wardle je Semanovým příchodem doslova nadšen, se svými zkušenostmi je prý tou nejlepší náhradou za Petera Schmeichela, který se s koncem sezóny rozloučil s kariérou. "Na práci s Davidem se velmi těšíme, je to jeden z pravých fotbalových profesionálů," uvedl dále Wardle.

Kromě Premier League na Seamana čeká i fotbalová Evropa – City se totiž díky soutěži fair-play kvalifikovali do předkola Poháru UEFA. A Seaman může mířit ještě výš – pokud se mu bude v novém klubu dařit, není vyloučeno, že by se mohl opět usadit v reprezentaci. A za rok je evropský šampionát...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele