Scolari by rád do Itálie

29.06.2002, 13:09
Aktuality
Trenér Luis Felipe Scolari by po šampionátu, až mu skončí smlouva u brazilského národního týmu, chtěl trénovat některý italský klub. „Po finálovém zápase budu nezaměstnaný a vždy jsem chtěl trénovat italský klub, chtěl bych se tak vrátit do země mých rodičů,“ řekl 52-letý Scolari.

„Po mistrovství strávíme s týmem sedm dní doma a poté se všichni rozjedou do svých klubů. Je škoda, že máme tak málo času, v týmu je skvělá parta,“ pokračoval trenér. I když by rád do Itálie, zatím neodmítá ani jiné možnosti: „Po dovolené s rodinou budu naslouchat nabídkám klubů jak z Brazílie, tak i ze zahraničí, neodmítám ani možnost pokračovat u brazilské reprezentace.“

Bývalý trenér Gremia a Palmeiras přiznal, že se dlouho a těžce adaptoval na pozici kouče národního týmu. „První dva nebo tři měsíce jsem byl úplně ztracen. Byl jsem klubovým manažerem a přechod k reprezentaci byl obrovský šok. Postupně jsem se ale rozkoukal a bylo to lepší,“ vzpomenul na těžké začátky Scolari. Vedení brazilské reprezentace mu přineslo mnoho zkušeností a podstatně rozšířilo rozhled. „Byl jsem v kontaktu s různými fotbalovými školami, s různými styly hry. Mistrovství světa je pro trenéra skvělá příležitost, úplně změnilo mé vize. Chci své zkušenosti z turnaje přinést do klubu, kde budu trénovat,“ dodal.

Před finálovým zápasem má Scolari klidnou hlavu. „Nechci, aby se mí hráči cítili být pod tlakem. Řekl jsem jim, že svět neskončí, když nevyhrají, musí jen chtít hrát fotbal. Neexistuje větší motivace, než vidět, jak nás doma milióny fanoušků podporují,“ řekl. „Německo má silný tým, po problémech v kvalifikaci se podobně jako my hodně zvedli. Oba týmy jsou na tom skvěle fyzicky, rozhodující bude asi schopnost unést psychický tlak,“ uznal kvalitu soupeře Scolari. Brazilský trenér je také rád, jak se FIFA postavila k výběru rozhodčích pro rozhodující zápasy. „Jsem rád, že bude finále pískat Pierluigi Collina. Všichni jsou rádi, že byl vybrán právě on.“ V sestavě pro finálový zápas má Scolari také jasno: „Nebudu měnit tým, který nastoupil k posledním zápasům.“

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele