SCHUSTER BLÍZKO ANGAŽMÁ V REALU

12.04.2007, 17:51
Aktuality
To, o čem se už několik týdnů šušká, se zřejmě již brzy stane skutečností. Real Mardid opět potvrdí, u něj že trenéři nemají na růžích ustláno a pravděpodobně se rozloučí s Fabiem Capellem. Vedení klubu se již údajně dohodlo s Němcem Berndem Schusterem.

Současný kouč jiného madridského klubu, Getafe, měl již dříve údajně ústní dohodu s prezidentem Realu Ramónem Calderónem, německá tisková agentura DPA však nyní vypátrala, že obě strany podepsaly předběžnou smlouvu. Podle té by se měl Schuster koučem Realu stát 1. července tohoto roku. Pokud smlouvu poruší Real a nevezme jej jako Capellova nástupce, zaplatí mu odškodné milión eur, stejnou sumu prý zaplatí Schuster v případě, že nabídku nepřijme.

Kromě bývalého německého reprezentanta se v souvislosti s místem kouče Realu Madrid spekulovalo i o dalších velkých jménech. Španělský deník AS dnes přinesl informaci, že s Realem jedná agent Josého Mourinha z Chelsea, objevovalo se i jméno liverpoolského Rafy Beníteze či Guuse Hiddinka, jenž momentálně vede ruskou reprezentaci.

Dá se předpokládat, že budoucnost trenérské židle v Realu je jasně daná. Pokud Capello dovede tým k titulu, dostane i nadále důvěru, pokud ne a Real tak opět nezíská žádnou trofej, vystřídá jej Schuster.

47letý trenér velkou část své hráčské kariéry strávil v Barceloně, odkud po osmi letech odešel právě do Realu a strávil tam dvě sezóny. Trenérskou dráhu zahájil v roce 1997, kromě dvou německých klubů a ukrajinského Šachtaru Doněck vedl také tři španělské celky - Xerez, Levante a od roku 2005 sedí na lavičce Getafe.

Autor: Petr Starý / soccernet.com, wikipedia.org

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*Matej

Nie, ze by som, ale menit furt trenerov je trochu ujete

Reagovat
smazaný uživatel

To stávající trenér taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som zvolil takýto postup :

1. vedenie si ujasní, čo vlastne chceme hrať - na krásu, účelne, čisto na výsledky, s hviezdami alebo bez nich, kolektívne alebo chceme tím okolo dvoch - troch elitných hráčov a pod. ...

2. na základe toho vyberie zodpovedajúceho trénera a bez šuškandy

3. ten dostane dôveru aspoň na DVA roky, aby taký tím mohol dať dokopy

4. dáme mu určité množstvo peňazí na to, aby vybudoval kvalitný tím.

Prečo takto? Neviem, ale zdá sa mi to logické a navyše si myslím, že naozaj treba niečo robiť aj s herným štýlom a to sa nedá cez noc. Bojím sa toho, že angažujeme nejakého trénera, minieme 100 MIO na dvoch hráčov a za pol roka zistíme, že to zase nefunguje. Aj keď teda osobne Cristiana by som chcel, ale na druhej strane sám to nevytrhne.

Ideál by bol, aby Capello vyhral titul / vedenie bude spokojné a trochu uchlácholí divákov a fanúškov / , no a hneď po tom by som išiel podľa toho môjho návodu.

Reagovat
Xavi

Logické to je, ale trojce sám nevěříš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neverím ani tomu, že prebehla 1. - t.j. to hlavné

Reagovat
Xavi

Tak já myslím, že příchodem Capella byla jednička jasná:

Trofej za jakoukoli cenu a tou cenou měl být fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja hovorím o ére pre ďalšiu sezónu, t. j. pocapellovskú / jak všetci v Madride svorne dúfame /

Reagovat
Xavi

Jako z toho prvního příspěvku jsem to tak pochopil, ale pak jsi napsal : ...prebehla...(min.čas) z čehož jsem si zase domyslel, že narážíš na situaci před touto sezónou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Futre

každej rok jinej trenér a hovno z toho...jak ve Spartě...i s těma hráčema

Reagovat
smazaný uživatel

Futre bol môj obľúbený útočník

Reagovat
smazaný uživatel

peřinář

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

škoda, že měl ty zdravotní problémy..

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou...každý je nejaký Mne sa na ňom páčilo to, jak sa vedel dravo vrútiť do 16 -tky. V tom čase to nebola taká samozrejmosť, futbal bol ešte o hodne menej agresívny ako teraz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele