Schürrle se po odchodu z Dortmundu rozhodl ukončit aktivní kariéru

17.07.2020, 14:44
Aktuality
K překvapivému kroku sáhl André Schürrle. Ofenzivní německý fotbalista se po ukončení hostování ve Spartaku Moskva vrátil do Dortmundu, s jehož vedením se následně dohodl na rozvázání spolupráce. A nové angažmá si už hledat nebude, dnes oznámil konec aktivní kariéry...

"Rozhodnutí ve mně uzrávalo delší dobu, už nepotřebuji aplaus," oznámil Schürrle.

"Končím. V tomto světě si musíte být jistí, že můžete hrát důležitou roli, jinak přijdete o práci a novou nedostanete," dodal.

Teprve 29letý Schürrle svou kariéru začínal v Mainzu a postupně oblékal i dresy Leverkusenu, Chelsea, Wolfsburgu, Dortmundu, Fulhamu a Spartaku Moskva. Ve Vestfálsku měl původně kontrakt ještě na jeden rok.

Někdejší německý reprezentant se s profesionální dráhou loučí jako anglický mistr a dvakrát vyhrál Německý pohár. Na mezinárodní scéně sehrál 57 zápasů a před šesti lety byl i triumfu Německa na mistrovství světa, ve finále proti Argentině tehdy asistoval u jediné branky Maria Götzeho.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (42)

Přidat komentář
čutalista

Wau to jsem nečekal

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bayern987

Reagovat
John Obi Mikel

Takhle mladej

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že bude ještě hrát třeba v Mainzu, případně někde v 2. BL o postup společně s Götzem. V Chelsea mě jako žolík bavil, na MS 2014 byl taky super. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
16Dave

Stejně si myslim, že to bude něco jako Roben a Snider..Dá si 1-2 roky pauzu a pak se bude chtít vrátit..

Reagovat
Blasphemer

pan Schürrle

Reagovat
off-olda

Reagovat
Trand

Reagovat
Pharrell

Reagovat
stas87

Dobre sa rozhodol. Aj Lahm uz nenasiel motivaciu k tomu, dalej podstupit pripravu a predlzit karieru. Zarobene Schürrle ma, je clenom vitazneho timu z Mundialu, skusil si zivot v dvoch krajinach a dvoch obrovskych mestach, ak planuje ostat pri futbale, bude mu priat uspech. Mozno ze rozjede nejaky biznis a svet futbalu opusti nadobro.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, když už ho to nebaví tak je lepší skončit... ono si člověk řiká, že se maj jak prasata v žitě, ale viděj jen ty prachy co maj a už neviděj tu obrovksou dřinu (jak fyzickou tak psychickou). Aby se člověk udržel dlouhodobě na vrcholu v profesionalním sportu, vyžaduje obrovskou oběť a zároveň velkou podporu rodiny

Reagovat
stas87

Tak o tom nepochybujem, ze dostat sa do sveta toho najlepsieho futbalu a zabezpecit tak svoju rodinu je velmi tazke. Musi sa k tomu zist fakt dost veci, od vlastnej motivacie, stastie pri tom, ako skoncis v juniorskom futbale a uz mas sancu hrat medzi seniormi..napriklad tenis sa mi paci sledovat, sam ho na amaterskej urovni hram ale zivit sa tym? Nikdy! Peniaze skvele, to nepochybne. Ale jeden tyzden hrat v Kanade, potom v Azii a dalsi turnaj napriklad v Madride...a vsade lietadlom, casove pasma...v tom je futbal zlaty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako určitě ... Pro mě sou nejvetší šílenci hráči NHL...ty maj u mě naprostej respekt

Reagovat
Teoretik

Tak zase bych to nepřeháněl, prachů mají nadmíru a je i spousta jiných profesí, ve kterých je dřina stejná, možná i větší. Nezávidím jim, ani je nelituju, prostě to tak je, oni si to vybrali. Schurle se teď rozhodl to zabalit, když chce a má tu možnost, tak proč ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodně lepší rozhodnutí, než jít někam do Arábie či podobných destinací a brát tam peníze za nic. Což on by určitě mohl. Ale pokud cíti, že by ho hraní mimo tu top úroven nenaplnovalo tak udělal dobře.

Reagovat
andrew96

Nezapomenutelný zápas ještě za Chelsea proti Fulhamu, kdy první poločas (podobně jako celý tým) nevěděl která bije a z přímáku malém překopl Craven Cottage, aby po změně stran dál v klidu hattrick.

Svého času zábavný, tahový hráč s gólovým instinktem. Bohužel hlavně v BVB bylo snad zápas od zápasu vidět, jak ztrácí rychlost a dynamiku, byť snaha mu nechyběla. Každopádně převládat budou pozitivní vzpomínky na působení v klubech i Nationalelf.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Podle mně se ještě vrátí Je strašně moc mladý na to, aby skončil. Ale jestli ne, tak mu přeji jen to nejlepší! Sympaťák

Reagovat
Zajda

Wow celkem škoda. Na hřišti mě vždy bavil. Čekal jsem, že půjde někam, kde bude tahounem, klidně něco průměrnýho. Konec mě trošku mrzí, ale asi ho i na jednu stranu chápu. Rok-dva, třeba mu to bude chybět a máme ho zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zlatej gól všechny zainteresovaný zničil Schürrle už ukončil a Götze je taky úplně na odpis.

Reagovat
icemike

Hrozná škoda, vždyť mohl třeba do USA

Reagovat
Elliasson

Spíš po odchodu ze Spartaku Moskva.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesedl si s Králem, který mu otravil fotbal

Reagovat
Rudnevs

Po prečítaní dôvodov pochopiteľné rozhodnutie. V posledných rokoch mu futbal prinášal oveľa viac trápenia než radosti, bol na neho vystavený veľký tlak a cítil sa osamelo, nad koncom kariéry údajne začal rozmýšľať už vo Wolfsburgu. Psychika je vo futbale dôležitá a pokiaľ to takto vnútorne cíti, tak by aj tak už do žiadneho klubu poriadne moc nepasoval a iba by sa predlžovalo trápenie. Je odvážny a správny krok začať s novým životom.

Každopádne, ako jeden z hrdinov MS za sebou zanechal výraznú stopu, čo mu už nikto nezoberie. (Mimochodom, keď už sme pri tom, som zvedavý, čo bude ďalej s Götzem.)

Reagovat
smazaný uživatel

Jako má vlastně strašnou pravdu. Jak stupidní musí člověk být, když už vyhraje hrozně moc a pak se má furt dokola honit za mičudou, sotva doslavil jeden titul už nastupuje příprava a jedeme žádné slabiny jen maximální výkon. V tomhle je ten fotbalový svět velmi ostrý a nedává moc času vydechnout (maximalně týden na dovolenku k moři a jede se znova)

Reagovat
El-Pistolero-68

Fotbal je o vášni. Jestli ti přijde honění se za mičudou stupidní, tak ho přece nesleduj.

Reagovat
REPLIKATOR

Rusko ho zničilo.

Reagovat
Zark

PL

Reagovat
Bakary3

Oficialne.. neoficialne skoncil asi pred 5 lety

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dave30

Již jsem to psal pod předešlý článek o něm a toto mi asi i nahrává. Zničily ho velké peníze, které dostal od Chelsea (8 mega liber ročně) a stal se z něho trochu frajírek (dobře zabezpečený frajírek), kterému se někdy chtělo a jindy ne. Ale jak jsem již psal - pouze můj pohled. Třeba se ještě vrátí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Reagovat
REPLIKATOR

Chelsea (Rusko)

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych šel ještě v jeho pozici hrát do Japonska... nebo druhá varianta do nějaký sranda ligy bavit lidi... třeba Slovinsko, Makedonie, Gruzie...

Reagovat
El-Pistolero-68

Někde jsem četl, že se potýká s depresemi, proto ten konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Deprese jsou naprd, ale tak... aspoň že nešel do Turecka

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele