Schürrle se dohodl na ukončení smlouvy s Dortmundem

15.07.2020, 12:58
Aktuality
Borussii Dortmund definitivně opouští André Schürrle. Bývalý německý reprezentant, jenž po svém příchodu nenaplnil očekávání, se ve Vestfálsku dohodl na vzájemném ukončení smlouvy...

Německý mistr světa z roku 2014 je odchovancem Mainzu, odkud se přes Leverkusen přesunul do Chelsea. Tam však plnil převážně roli náhradníka, proto kývl na návrat do vlasti, konkrétně do Wolfsburgu.

Po roce a půl si Schürrleho vyhlédla Borussia Dortmund, tam však nenaplnil očekávání a postupně hostoval ve Fulhamu nebo naposledy v moskevském Spartaku.

Devětadvacetiletý křídelník měl se Schwarzgelb ještě roční smlouvu, obě strany se však dohodly na jejím předčasném ukončení.

"Při zpětném pohledu to byl čas vzestupů a pádů, ovšem také jsem získal spoustu cenných zkušeností a to ve sportovním, ale hlavně v soukromém životě. Děkuji BVB, přeji klubu a jeho fanouškům všechno nejlepší do budoucna," rozloučil se Schürrle.

Autor: Jiří Vojík / bvb.de

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro mě obrovské zklamání ve Fulhamu. V Chelsea to bylo i z pozice náhradníka super (to, že se neprosadil, ještě moc neznamená - byl přesně v té vlně s KDB a Salahem), ve Wolfsburgu ožil a čekal jsem víc. Trochu sem doufal, že hostovačka ho u nás zase nakopne ale bylo to zlý. Mrzí mě to, pro mě to byl vždycky sympaťák, dříč a přál bych mu, aby se mu ještě povedlo mít 2-3 povedený sezony někde v menším klubu v Německu.

Reagovat
Vincent Vegan

klidne by mohl zpatky do Mainzu. Svoje by si odehral a mohl by jim navic mentorovat ty jejich mladiky.

Reagovat
ACSMan

Legenda Fulhamu

Reagovat
Lojd

Reagovat
smazaný uživatel

Do Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by byla posila pro Spartu + pokusit se o Schicka na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

to uz vydra je realnejsi

Reagovat
Arnar Resmusonn

Za mě osobně to byl v Leverkusenu zajímavý hráč, jenže kde je chyba? To není tak docela dobrý? Já si nemohu pomoct s tím že má nějaký osobní blok.

Reagovat
Werkrider

V Leverkusene som ho mal rád aj ja. Hral dobre, nebolo divu že šiel do PL a tam tiež nebol zlý. Ktovie...

Reagovat
smazaný uživatel

ono v CFC nebol zly ale ak si pamatam tak chytil tusim malariu alebo nieco podobne...vypadol z tempa a uz sa do takej formy nevedel dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Salmonelozu

Reagovat
smazaný uživatel

jop a nejak nezvykle dlho myslim

Reagovat
andrew96

Těžil především z rychlosti a tahu na bránu. Do mundialu 2014 byl vynikající, potom ho asi dost přibrzdila zranění. Když přišel o své přednosti, byl snad poloviční, protože vytříbený technik to taky není. Prostě typ hráče, nemá úplně předpoklady válet i po třicítce, u Schürrleho se navíc o pád postaraly také zdravotní trable.

Reagovat
Arnar Resmusonn

U něj a nebo opačně si ještě vzpomenu na Kevina Kampla jako středového hráče, strašný dříč ale zranění mu taky vzalo to nejlepší. Škoda , holt někdy to má fotbalista těžké

Reagovat
REPLIKATOR

Tento hráč mně nikdy nepřesvědčil, že by něčím vynikal.

Reagovat
Liquid

za 29 let svého života získal stejně titulů z ligových soutěží jako samotný Liverpool za stejné období

Reagovat
jsemdement

Takze teda vynika nebo ne?

Reagovat
Werkrider

Za svých čias v Mainzi bol fakt dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruchweg-Boys ještě pod Tuchelem.

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

A co ta zpráva, že by mohl Schick zamířit do Leverkusenu, názory? Za mně

Reagovat
PaYaB

Asi by to šlo, jenom by si tam nezahrál ligu mistrů no..

Reagovat
dave30

Ať jde někam, kde bude pravidelně hrát. Je téměř jedno kam (nepředpokládám, že to bude kaprliga...). Jenom by měly přestat každé 2 dny psát, kam zaručeně půjde. Až to bude na papíře,tak...

Reagovat
Werkrider

Miesto Vollanda určite nie, ale miesto Alaria by som mu kľudne šancu dal. Aj keď možno konečne nastane Pohjanpalov čas.

Reagovat
osobnostx

V Itálii píšou že jde jisto jistě do ACM....

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Za 30M to byl slušný provar pro Borusku

Reagovat
Elmas

S ním mám spojený jeho druhý gól proti Brazílii.

Reagovat
dave30

Připadalo mi, že těch 8 milionů liber ročně, co dostal v Chelsea s ním trochu zamotalo. Potom na mě začal působit takovým hodně frajerským dojmem. Ale možná se pletu.

Reagovat
Witcher

Teprve 29

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartaku mu to moc nesedlo, prakticky se mu nepodařilo se natrvalo prosadit do základní sestavy, pohyboval se pořád na pomezí lavičky a startovní jedenáctky, navíc se objevovaly nějaké fámy ohledně špatné životosprávy, konkrétně problémy okolo stravy, což mohl být také jeden z dílčích faktorů jeho kariérního úpadku.

Snad se mu povede sehnat nějaké angažmá v bundeslize, v nějakém menším týmu by se mohl stát opět důležitým hráčem. Myslím, že tým typu Köln nebo Werder (kde by mohl eventuelně nahradit Rashicu), kde by na něm částečně postavili hru v útočné fázi, by mu mohl sednout.

Reagovat
Mastný Chobot

Toto je tak jasný West Ham, že ani neexistuje jasnejší

Reagovat
Spalovač šancí

Úplný konec kariéry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele