SCHUMACHER BUDE TRÉNOVAT S BARCELONOU

17.03.2003, 21:57
Aktuality
Michael Schumacher, pětinásobný vítěz seriálu Formule 1, si splní další velký sen. Tento pilot stáje Ferrari požádal vedení Barcelony, zda-li by si se svým oblíbeným fotbalovým mužstvem mohl zatrénovat. Vedení katalánského velkoklubu mu vyšlo vstříc...

Schumacher, který v letošním prvním závodě Formule 1 na GP Austrálie skončil čtvrtý, tak vyběhne se všemi hvězdami Barcelony na trávník bájného Nou Campu koncem Dubna. Schumacher zas na oplátku nejspíše pozve některé fotbalisty FC Barcelona na GP Španělska, která se jede 4.května.

Schumacher sám hraje, ač je to k neuvěření, třetí Švýcarskou ligu za tým FC Echichens. Celou sezonu samozřejmě kvůli pilotování svého Ferrari neodehraje, ale stihne vždy zhruba půlku sezóny. V minulém roce Schumacher trénoval s německým druholigovým týmem Kolín nad Rýnem.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1614)

Přidat komentář
srandamač

Tak jak to vidíte příští rok, bude bojovat Vettel s Bottasem a Maxem o 2. místo?

Reagovat
Trand

To si fakt nemyslím, přinejlepším si myslím, že bude podávat podobné výkony jako Perez letos. Navíc není záruka, že se Racing Point zlepší, je dost možný, že se dokonce propadnou. Ale přál bych mu to.

Reagovat
HorajzmAmmann

Výrazný posun vidím maximálně u McLarenu s motory Mercedesu. Jinak to zůstane stejně ... A McLaren maximálně víc odskočí od zbytku světa (Alpin, Aston Martin), ale pořád budou mít velkou ztrátu na Verstappena.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Noustress

pri všetkej úcte ale Mclaren bude podla mna jediný tím ktorý sa hlboko prepadne práve koli inštalácii nového motoru a prakticky nulovému počtu zvyšných žetónov na inštaláciu vylepšení aerodynamiky. Aston Martin inštaluje veškeré tohtoročné diely Mercedesu zadarmo čo je samo o sve obrovský upgrade + má všetky žetóny na dalšie vylepšenia. Ferrari s novým motorom sa posunie ovela bližšie k balíku tímov v strede pola a Renault určite dá Alonsovi stroj s ktorým sa sem tam objaví na bedni.

Reagovat
HorajzmAmmann

To je možné, ale osobně doufám, že se s tou změnou popasuje McLaren lépe

Reagovat
Greny

Spíš otázka kdo pojede ještě v druhým RB....

Reagovat
HorajzmAmmann

Albon na 90%

Reagovat
Greny

Dnes jsem nekoukal... Škoda no pro mě nejhorší volba ... Bral bych kohokoli jinýho

Reagovat
HorajzmAmmann

špatný jezdec nebude. Prý je ten vůz postavený dost divně a ten zadek hodně ustřeluje. Nechytal se tam ani Gasly, což prostě není náhoda. Já mám rád tu partu mladých kluků Norris, Russel, Albon, takže doufám, že Albon ještě dostane šanci. V F1 by mi chyběl víc než Perez. Nemám rád Strolla a celý Racing Point tak možná kvůli tomu Stroll je mi fakt hodně nesympatický.

Reagovat
HorajzmAmmann

Navíc podle Krále je ta změna nepravděpodobná kvůli tomu, že je v Red Bullu Helmut Marko, který má pod sebou tu akademii a kdyby nevyšel ani Gasly ani Albon musel by přiznat, že ta akademie vyhořela. Proto tam bude pořád Albon a pokud se mu nepovede začátek sezony dostane šanci další z akademie - Tsunoda.

Navíc se asi bojí, že Perez nebo Hülkenberg nebudou chtít dělat dvojku za Maxem.

Reagovat
Trand

Podle mě by zrovna Hulk byl v pohodě s rolí dvojky, byl by takovej spolehlivej jezdec, kterej má rychlost a byl by podle mě suprovým spolujezdcem. S Perezem by to asi bylo jinak no, ten by se určitě chtěl rvát. A jako samozřejmě Albonovi bych nepřál vyhození z F1, ale je to fakt ohromná škoda, že ani Hulk ani Perez (pravdepodobně) nebudou mít příští rok místo v F1, zvlášť když oba jsou podle mě top10 piloti, Checo asi i top 5 v momentální formě.

Reagovat
KingMaster13

Hlavně toho Checa je škoda Tomu dát pořádnej monopost tak věřím že to tam nahoře solidně větrá

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
srandamač

A prý další věc jako plus pro Albona, Red Bull je původně thajský napoj. Což jsem vůbec nevěděl.

Reagovat
mistr129

Jako Albon tam na 99 % zůstane, ale Checa považuju za jednoho z asi čtyř nejlepších jezdců, takže jeho by byla fakt škoda.. čistě kvalitou, ani ne tak sympatiema.

Reagovat
HorajzmAmmann

on je určitě jeden z těch nejlepších. Hamilton, Perez, Alonso, Leclerc, Russel asi budou top jezdci. Škoda, že ten kolotoč odsral zrovna Perez. Kdyby odešel Ocon,Giovinazzi nebo neměl flek Mazepin tak to nikomu až tak nevadí... Nebo Albon zpátky do Alpha Tauri a Tsunoda si ještě rok počká

Reagovat
fabec1222

Může se vrátit za rok, mohl by místo Kimiho, ten taky nebude závodit věčně. Nebo jedině, že by ještě před sezonou teď vyhodili Rusáka kvůli korektnosti.

Reagovat
Trand

Pokud neudělá nějakej fakt obrovskej průser, ještě větší než teď s tou holkou, tak si to nemůžou dovolit podle mě, kvůli penězům..

Reagovat
HorajzmAmmann

starýho Mazepina si asi nechceš znepřátelit

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Já to mám tak nějak Verstappen, za ním Hamilton s Perezem, pak Leclerc s Ricciardem. Ten Russell s Alonsem by tam taky patřili, ale těžko se to zařazuje, když jeden jezdí dva roky v křápu a druhý nikde.

Giovinazzi se po té tragické první půlce 2019 dost zlepšil a je Kimimu důstojným soupeřem, ale je pravda že talentu moc nemá, jméno taky ne a navíc je nevýrazný. Budu-li brát, že Albon a Tsunoda dostanou ta zbylá místa, tak mi tam vyloženě přebývají jen Latifi s Mazepinem. Ale určitě bych tam Pereze s Hulkem viděl radši než toho Giovinazziho a i Ocona s Albonem. A Kimi už na tom taky tou kvalitou není bůhvíjak.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak Mazepin - to co dal na ten instagram + ta facka Illotovi tuším značí, že to bude řádný magor. Aspoň se nebudeme nudit. S Mickem bude okolo Haasu pořádně rušno.

Ještě Latifi je takový nijaký. 25 let, prohrál každou kvalifikaci s Russelem.

Reagovat
HorajzmAmmann

Navíc si myslím, že ani Hamilton před sebou nemá dlouhou kariéru. Odskočí Schumacherovi, zajede si 1 sezonu v nové éře a skončí s Bottasem. Pak na jeho místo půjde Russel.

Reagovat
Mates_Matesović

Russelovi končí za rok smlouva a nechat si ho utéct by od Mercu bylo řekněme hodně hloupý. Snad skončí Hamilton už za rok.

Reagovat
fabec1222

Kimi má pro ně velkej marketingovej příslib, a taky určitě ve vývoji auta a tak.

Reagovat
HorajzmAmmann

určitě, navíc vidět Kimiho, Vettela, Hamiltona a mladého Schumachera v jedné sezoně to už bude slušná podívaná. Teď jenom, aby se Haas zlepšil a Mick občas něco zajel...stejně ho dřív nebo později uvidíme ve Ferrari

Reagovat
KingMaster13

V tom je jedinej přínos Mazepina, že snad do Haasu přitečou pořádný prachy aby se Mick další sezonu mohl rvát o důstojné pozice ale nedělám si iluzi. On je typ pilota co si to musí ošahat a dobré výkony začne předvádět až druhou sezonu, takhle to má celou kariéru, F2 nevyjímaje

Reagovat
HorajzmAmmann

Právě, nebýt to o penězích tak někdo jako Mazepin nebo Stroll se do F1 vůbec nepodívají.

Já si vždycky myslel, že Mick hodně těží ze svého jména, ale přeci jenom vyhrál Formule 3 a teď i F2 takže v něm něco musí být, ne?

Škoda, že si jednu sezonu místo Mazepina nedal Fittipaldi, to by byl dobrý stroj času... Přitom chybělo kousek

Reagovat
KingMaster13

Micka fakt sleduji a udělal neskutečný progres hlavně to je fakt skromnej kluk který sice je hrdý na jméno svého otce ale neschovává se za tím A letos byl neskutečný až mě mrzí že místo nedostal i Callum Illott protože ten ho dobře proháněl a mohla být nějaká hezká budoucí rivalita A to je právě ono takový Schwartzmann nebo Illott by si zasloužili místo víc

Reagovat
HorajzmAmmann

I to, že ty mládežnické kategorie jezdil pod jiným jménem svědčí o tom, že si chtěl udělat kariéru hlavně díky sobě. A Eisele někde potvrzuje to co pises, vždycky když se s ním někde viděl byl hrozně v pohodě...

Těch jmen z F2 znám víc. Mimo ty co jsi psal tam byl ještě Deletraz, Tsunoda nebo Lundgaard. O těch se taky hodně mluvilo.

Ani nevim, zda někdo z roku 2019 jezdí nebo je testovací jezdec. Ten ročník mi nějak vypadnul. Z roku 2018 jezdí všichni z top3 třeba

Reagovat
KingMaster13

Tsunoda by se měl dostat do Alpha Tauri místo Kvyata Jinak ten ročník z roku 2018 byl naprosto šílenej, tam mi přišlo že byl skoro každej dobrej a ta trojka Albon, Norris, Russell se i docela chytila.

Reagovat
srandamač

Něco v něm určitě je, ale Král to dobré popisoval, jak to je. Jelikož mají všichni stejný motory v F3 a F2, tak přesto nejsou všechny totožný a některé mají trochu vyšší výkon a některé trochu nižší. No a pak není problém dát Mickovi ten nejlepší z vyrobenejch. Prý mají i ve smlouvě, že výkon motoru se může lišit +- 10% od stanoveného.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo, prý i Leclerc měl o něco lepší motor v F2 - což se zjistilo až později myslím.

Reagovat
MagpeCZ

To třeba u Strolla není pravda. Juniorskou kariéru měl totiž vynikající vyhrál titul ve F4 i v prestižní F3. Bohužel výkony ve F1 na to již nenavázal

Reagovat
HorajzmAmmann

Jenže zrovna u něj bych se nedivil, kdyby mu to fotřík nějak "ošéfoval" - viz jak píše srandamač. Každý kdo se dostane do F1 tak umí řídit, ale stejně mi nějak nesedí...

Reagovat
MagpeCZ

Tak jezdil pro Premu, což je takový Mercedes juniorských sérií, ale pořád musel porazit soupeře včetně stájových kolegů. Čekal jsem jestli se za těch pár let co ve F1 jezdí nějak dá do kupy no nezdá se

Reagovat
srandamač

A ještě Alonso, další Mistr světa.

Reagovat
HorajzmAmmann

Na toho jsem úplně zapomněl...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

Souhlas. Albom jim nebude dělat zlou krev, co by dělal Perez, kdyby z něj chtěli udělat přisluhovače pro Maxe. A je členem té jejich juniorky, což je zas výhoda oproti Hulkenbergovi.

Reagovat
HorajzmAmmann

a proto taky bude Bottas vždycky vedle Hamiltona, ať se nám to líbí nebo ne.

Bottasovi asi nevadí, když si jezdí ty svoje 2. místa. Být vedle Hamiltona někdo jiný a rychlejší tak by to byla na dráze super podívaná, ale Hamilton by asi neměl 7 titulů mistra světa a Mercedes 7 titulů v poháru konstruktérů.

Reagovat
fabec1222

No letos už vypadal, že je psychicky fakt hotovej. Asi bude záležet, jak dlouho bude Hamilton pokračovat, ale nedivil bych se, kdyby do 2022 šel Mercedes úplně s novým týmem.

Reagovat
HorajzmAmmann

Nebo půjdou už rovnou do 2022 s Russelem

Hlavně ať mi nechají všichni Norrise v McLarenu. Konečně někdo mladý s kým je sranda kdo mi je fakt sympatický

Reagovat
KingMaster13

Hlavně jsem zvědavej co udělá Vettel s Aston Martinem Ono klidně jim postaví vítěznej tým jak duo Schumacher-Brawn Mercedes a Mercedes se půjde zakopat. Jediné co by mě sralo, že by slízl smetánku Lance Stroll A Vettela by pak mohl nahradit taky nějakej talentovanej pilot tak za ty 4 roky

Reagovat
KingMaster13

V roce 2022 bude velká změna pravidel a týmy budou šetřit na vývoji, takže se krom Mclarenu asi nikdo moc neposune, takže docela blbý pro Ferrari Myslím si, že Verstappen se ještě zlepší a příští rok už za sebou nechá Bottase ale fakt bude moc záležet kdo bude v Red bullu. Pokud Albon tak se lidi budou muset modlit aby jel jako dnes kdy tam byl hned za těmi Mercedesy ale pokud Max bude na ně sám tak ho vždy uvařej Já Vettelovi moc nevěřím, nebude sžitej s tím týmem a nebude podávat výkony jak Perez, navíc kdo ví jak na tom bude. Sice letos byl u Ferrari dost odstřelenej ale posledních 2,5 roku je špatnej Příští rok bych to viděl na Hamiltona, za ním Maxe který ho dost možná vyzve pak bych se nedivil kdyby skončil třeba Ricciardo nebo Norris protože Bottas je psychicky fakt v háji a jezdí špatně

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.eurofotbal.cz/clanky/fortuna-liga-souhrn-11-kola-485810/?forum=1#post12199843

odkaz pro toho, kdo se chce zapojit do už běžící diskuze k F1 k poslednímu závodu.

Reagovat
KingMaster13

Lidi komu vlastně fandíte? Ať vidím kdo tu má jaké zastoupení. Já jsem dlouholetý fanda Ferrari, začínal jsem u Schumachera a jeho bojích s Hakkinenem, poté jsem fandil a ještě fandím Kimimu a docela jsem si oblíbil Fernanda, ačkoli se začátku jsem ho nesnášel, připadal mi jako takovej fracek který to všude rozesral. Vettelovi jsem nikdy na chuť nepřišel a teď opět mám svého oblíbeného jezdce dost a tím je Charles Leclerc, doufám že jednou bude jezdit s Mickem kterému mimochodem budu též dost držet palce

Reagovat
HorajzmAmmann

McLaren

Asi díky hrám, protože jsem si vybíral vždycky Coultharda za McLaren. Ale víc jsem to začal sledovat až za Hamiltona.

Vždycky mě zajímalo, zda lidi vlastně fandí stáji nebo přímo jezdci. Ač třeba Hamiltona nebo Kimiho jsem měl hodně rád, tak po odchodu z McLarenu jsem jim fandit přestal. Ale asi hodně lidí to má možná tak, že fandí celý život jezdci (Kimi, Alonso,...)

Každopádně posledních pár sezon jsem F1 zapnul a když jsem zjistil, že Alonso, Vandoorne, Burton, Magnussen, Perez a já už nevím kdo tam všechno byl jedou na chvostu vypnul jsem to. Poslední dvě sezony jsou fakt vysvobození. A ještě k tomu jsem si úplně zamiloval jezdce. Koukám na videa ze zákulisí a Sainz plus Norris byla fakt super dvojka. Ale s Ricciardem to asi nebude jiné.

Další sympataci jsou celkem Russel, Albon, Leclerc a překvapivě, ač jsem to nikdy nevnímal tak Vettel (některé jeho hlášky na tiskovkach nebo v rozhovorech jsou super)

Naopak vůbec nemusím Strolla a třeba Grosjeana, který z té nehody udělal chudáka jak přežil, jaká je hvězda ale že by někde řekl, že si za to může sám protože se tam nasral jako vždycky to ne...

Reagovat
KingMaster13

U mě to je takové nevyrovnané fandím samozřejmě týmu ale Schumachera jsem nepřestal podporovat i když byl v Mercedesu. To samé jsem vždy měl u Kimiho a i toho Fernanda. Z Vettela se stal sympaťák poslední 2-3 roky kupodivu když přišel o svůj jezdeckej skill nicméně nikdy jsem mu na chuť nepřišel. Naprosto souhlasím se Strollem i Grosjeanem Grosjean byl postrach a i za tu nehodu mohl sám. Upřímně já moc nemusím Bottase protože těch nehod na začátku závodu má taky na svědomí dost, protože mu to tam třeba uklouzne apod A jak říkáš tak tu mladou generaci mám taky hodně rád hlavně Norrise a i Russela prostě sympaťáci jak mají být Mclaren je celkově hrozně sympatický tým a ačkoli to byl vždy úhlavní rival Ferrari tak jim nejde nepřát Několikrát mě doslova rozbrečeli třeba když Hamilton vzal Massovi ten titul ale to k tomu patří

Reagovat
HorajzmAmmann

Bottas má hlavně ty starty úplně šílené. Zrovna dneska se mu tak nějak povedl, ale dokáže 2-3 pozice úplně krásné ztratit. Naopak mi přišlo, že Sainz i Norris mají dobré starty. Škoda, že ty kvalifikace jim moc nejdou kromě pár závodů.

No těším se na tu další sezónu. Sainzovi s Leclercem asi budu přát, taky to bude dost zajímavá a sympatická dvojka. Stejně jako by bylo fajn bojovat o titul se Spartou a Slavii bude fajn zase vidět nahoře Ferrari a McLaren. Ale na to si asi budeme muset počkat...

Reagovat
KingMaster13

Kdežto Mercedes je taková Plzeň Ale jo určitě, Mclaren piloty mám dlouhodobě celkem rád a je to tradiční tým. Navíc Norris a Riciardo? Těm nejde nepřát ale Sains a Leclerc je taky skvělá dvojka. Bottas mě na těch startech štve že tam vždy něco způsobí Jinak není to špatnej pilot ale nemá na to být mistr světa

Reagovat
HorajzmAmmann

takový ten tým bez historie ... Ani nevím jak to vzniklo, vím, že to je nějaký tým odkoupeny po tom ročním projektu Brown GP, kdy to nakonec Button a Webber (??) vyhrál. Teď nevím kdo z nich, ale konstruktéry to asi vyhrálo.

Pak z toho byl Mercedes, kde tomu asi solidní základy dal Schumacher a Lauda a po pár letech to zacalo dost fungovat.

Edit: než jsem to odeslal, tak jsem si našel že to je nástupce British American Racing (1999-2005) a Hondy (2006-2008)

Reagovat
HorajzmAmmann

A nebyl to Webber ale Barrichello.

Reagovat
MagpeCZ

Merceds zdaleka bez historie není už v předválečných letech dominovali závodění v Evropě. a pak v letech 54 a 55 získali s Fangiem titul mistra světa F1, Určitě to není tradiční tým jako Ferrari, McLaren, Williams nebo klasický Lotus, ale zcela bez historie Mercedes není

Reagovat
KingMaster13

To máš pravdu navíc léta dodávají motory ale samotný tým na startovním poli nebyl hrozně dlouho Tituly tam nějaké byly v těch 50. letech ale až do teď to nebyla žádná sláva

Reagovat
HorajzmAmmann

to máš pravdu, ale kromě těch 2 let do roku 2010 Mercedes v F1 jako stáj nebyl. Navíc se neuděloval konstruktérský titul a celá sezona bylo o 6 závodech.

Není to sice nějaký "uměle vytrořený projekt" ale nějaká výrazná histrorie tam moc není... což se nedá říct u moc týmů popravdě. Jak se ty týmy pořád mění a zůstává tam pořád jenom Ferrari, McLaren, Williams tak to ztrácí atraktivitu. Kdyby tam těch stabilních stájí bylo třeba 7 bylo by to fajn... i to, že Renault nebude Renault atraktivitě dost ubírá.

Reagovat
KingMaster13

Jako tam kde byl Schumacher a Brawn + Lauda tak tam pak byly úspěchy jak prase a Mercedes nevyjímaje

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Rudnevs

Pôvodne to bol tuším Tyrell. Potom to v 1999 kúpil ambiciózny BAR a získali Villeneuva.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tátovi jsem zdědil Ferrari, ale fandit jim je čím dál těžší Naštěstí to zase tolik neprožívám. Ale je fakt, že v Leclercovi mají snad konečně zase top jezdce pro budoucnost.

Ale když jsem byl malej a hrál jsem na PC formule od Accolade, tak jsem nejradši jezdil za McLaren, protože byl nejlepší, takže možná i proto mi ten tým i přes tu dlouholetou rivalitu s Ferrari nikdy nevadil, navíc jsem měl často rád i jejich piloty (hlavně Häkkinen a pak Kimi).

Vlastně mám obecně rád ty "klasický" týmy a byl bych nejradši, kdyby se na čele zase proháněly Ferrari, McLaren a Williams, i když speciálně u W. už to do budoucna moc reálný není.

Reagovat
KingMaster13

Úplně stejnej pohled na to mám akorát já to docela prožívám a to současný Ferrari kterýmu se každej směje mě fakt sere

Reagovat
Trand

Já nemám vyloženě oblíbený tým, spíš fandím jezdcům. Když byl Kimi v McLarenu, tak jsem fandil jemu, pak jsem na celkem dlouhou dobu přestal sledovat a začal zase až nedávno. A Kimiho mám pořád rád, ale od něj se nic moc očekávat nedá už. Celkově mám nejraději asi Leclerca s Perezem s tím, že tam jsou další jezdci, kterým přeju (Ricciardo, Norris, Sainz,..)

Reagovat
fabec1222

Začínal jsem s Hakkinenem, cca rok 2000, ale to jsem byl fakt prcek Přešel jsem pak plynule na Kimiho, a tam se to drží do dnes Nějakou dobu jsem to pak měl duiálně s Heidfeldem.

Až skončí Kimi, tak budu mít docela problém si někoho vybrat.

Reagovat
srandamač

Já mám spíš jezdce a to Sainz Jr a Russell. Sainz kvůli tátovi a Russell kvůli talentu a profesialnosti.

Reagovat
mistr129

Ferrari. A naopak Vettel je můj neojoblíbenější jezdec a budu mu fandit i v dalších letech, na druhou stranu Leclerc se Sainzem je pořád dost sympatický složení.

Reagovat
KingMaster13

On Vettel sympatickej je ale já si k němu nenašel prostě cestu a navíc v Red Bullu mě dost štval ale já ze začátku nemusel ani Alonsa a pak jsem na něj nedal dopustit

Reagovat
smazaný uživatel

Ferrari - Schumacherovi. I v dobách, kdy jezdil v merglu a připravoval půdu opálenému. Hamiltona opravdu nemusím a Bottase jakbysmet. To je příkladná dvojka, která ovšem neumí jezdit. Dále fandím Alonsovi a jsem rád, že se vrací, ikdyž zabírá místo mladším(Zhou). A přitom jsem ho v Renaultu vyloženě nesnášel, když bojoval s Majklem. Dále Kimimu. Ten je svůj.

Sympatičtí jsou mi Norris, Russell a Daniel Ricci a trochu i Max, ale to je asi tím, že Ferrari je momentálně křáp a nechci aby vyhrávali nacisti.

Kdo nemá ve F1, co pohledávat je Lafita, Stroll a Grosjean(ten už tam nemá jezdit několik sezon)

Giovinazzi to zachránil druhou půlkou sezony, ale na dlouho to nevidím. Škoda Magnussena. Dobrý jezdec, ale bohužel jezdí s hujdou.

Zvědavý jsem na Sainze a Tsunodu. Tsunoda je prý velký talent a v pohodě kluk.

Že Vettel odchází jsem rád. V RB jsem ho nesnášel a když přešel do Ferrari, těžko jsem to kousal, ale nakonec jsem si nějak zvykl. Každopádně je za zenitem a v RP to nebude lepší.

A nakonec komu budu držet pěsti asi nejvíc je Mick. Doufám, že se sžije s F1 a bude se každým závodem zlepšovat a napodobí otce. Vypádá, že v hlavě to má v pořádku narozdíl od Mazepina (těžko mu to vyčítat. Mladý kluk, tata miliardář.)

Reagovat
KingMaster13

mám na to dost podobnej pohled

Reagovat
srandamač

Jo, Lafitu bych taky nejradši poslal zpět do rodné země jinak možná dobře, že Mick začne v Haasu. Jeho první sezóny stojí za prd, tak ať si to odbude v nejhorším týmu no a po revoluci nemusí zůstat kámen na kameni, tam to je loterie, který tým půjde do čela.

Reagovat
raduinho

Já začal sledovat F1 kolem roku 2002 a co si pamatuju tak mě tenkrát hrozně sral Schumacher, třeba tím, jak ho pustili v Rakousku v poslední zatáčce před Barichella. Sympatický mi byl McLaren a dá se říct, že jsem jim přál asi nejvíc. Od začátku mi byl sympatický Alonso a když získal dva tituly v Renaultu a porazil pro mě tehdy nenáviděné Ferrari a Schumachera měl jsem jasno, Po jeho přestupu k McLarenu jsem byl v extázi a hrozně jsem si ho tam užíval, škoda že tam tenkrát nezůstal dýl, ale holt byli s Hamiltonem dva kohouti na jednom smetišti McLarenu i Alonsovi jsem přál dál. Všechno se zlomilo po Alonsově přesunu k Ferrari. Najednou už mi rudé vozy nepřipadaly tak strašné a vlastně jsem si je dost oblíbil I když pak Alonso odešel z Ferrari a místo něj přišel Vettel, kterého jsem do té doby moc nemusel, tak ve Ferrari jsem mu najednou fandil. To samé u Leclerca. Naopak další nováčci mi byli docela volní a tak jsem se utvrdil v tom, že to mám takhle: Jezdci: Alonso. Stáje: Ferrari.

Reagovat
Rudnevs

Z dlhodobého hľadiska najobľúbenejší jazdec Heinz-Harald Frentzen. Medzičasom trebárs Heidfeld alebo Hülkenberg a zo súčasných prajem asi Vettelovi a Russellovi. Čestnú zmienku si zaslúži André Lotterer, ktorý odjazdil síce len jedny preteky, ale je to veľký frajer a obľúbil som si ho vďaka Le Mans.

Ale tých jazdcov, čo mám rád, je viacero, to by bol nekonečný zoznam. A inak z tímov dlhodobo mám rád Sauber, ale moc sa mi nepáči, že teraz je to Alfa. Obľúbené som mal vždycky také tie tímy s ikonickým lakovaním, okrem Sauberu s Petronasom ešte trebárs tie zelené Jaguary, modré Prosty, žlté Jordany, to boli krásne vozy.

(Túto diskusiu som objavil teraz, tak sorry ak reagujem neskoro, ale trebárs by sa to k novej sezóne mohlo trochu rozbehnúť.)

Reagovat
KingMaster13

V pohodě a neboj během sezony tu bude živo, alespoň minimálně ode mě

Reagovat
HorajzmAmmann

Jak se psalo, že moc nemusíte Richtera tak tady je jeden jeho rozhovor:

https://www.youtube.com/watch?v=bL68Ix_1Kgo

Nemluví úplně špatně popravdě Doporučuji.

Reagovat
HorajzmAmmann

*Richtra

Reagovat
srandamač

Já ho třeba můžu, koho nesnáším je Trenkler, to je lekla ryba. Gonda taky nic moc, ale tam jsem ovlivněnej tím, že s ním jezdím online zavody

Reagovat
MagpeCZ

Já mám popravdě docela problém s Eiselem a Králem. Je určitě dobré mít v týmu ex pilota, který do těchhle věci vidí lépe než ostatní smrtelníci. Na druhou stranu vždycky trnu, když řekne "historicky" nebo začne mluvit o juniorských kategoriích, kde je prostě mimo a říká často věci, co prostě nejsou pravda. I Eiseleho mi vadí, že se snaží tu F1 hodně bulvarizovat, nejrůznější konspirační teorie a podobně. Pro někoho to asi je, pro mě teda ne

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak když bude pauza a máte rádi tyhle "funny moments" tak sem dávám nějaké moje oblíbená videa, pokud budete mít nějaké nápady na co se podívat (filmy, dokumenty,..) tak sem s tím.

Unboxing McLaren - videa ze zákulisí ze závodů atp.

https://www.youtube.com/watch?v=eKf9EoX5a50&list=PLci488emJeTjcN_L7Puovsd7MjJ226WUl

Štěvo Eisele + Král - zákulisí Hungaroringu:

https://www.youtube.com/watch?v=xlG75RIc6x8

Štěvo Eisele - zákulisí Red Bull Ring

https://www.youtube.com/watch?v=gy6Pkp5Q_9g&list=PLNEhdwLo6y0zZqTGMa0dCiQfIBUUEKVlE&index=8

Štěvo Eisele - zákulisí Abu Dhabí

https://www.youtube.com/watch?v=KHYRLUu9yaE

nehoda Ayrton Senna, když to člověk srovná s tím, z čeho vylezl Grosjean tak ten pokrok v bezpečnosti vozů je neskutečný:

https://youtu.be/OvNIKNNsZ8s" target="_blank">https://youtu.be/OvNIKNNsZ8s

nehoda Hubert:

https://www.youtube.com/watch?v=jRR32z6F2so

nehoda Kubica:

https://www.youtube.com/watch?v=UDa9gkW-FOg

Nehoda Josef Král - prý se z toho dostával asi půl roku + jeho povídání o nehodě

https://www.youtube.com/watch?v=Rw1fwtM5BoA

https://youtu.be/fN4OqfDlHBM

https://youtu.be/OvNIKNNsZ8s" target="_blank">https://youtu.be/OvNIKNNsZ8s

Trénink F1 jezdů

https://www.youtube.com/watch?v=0NH2mo9QxwQ

https://www.youtube.com/watch?v=zd2A6-OA5tI

Vettel má ty rozhovory super

https://www.youtube.com/watch?v=66p4PFG-2Gw

pro fans Albona, Norrise, Leclerca, Russela.

https://www.youtube.com/watch?v=LKkHbdcSwlE&t=1083s

https://youtu.be/YWd7_bwzdkw

Rozlučkové video McLarenu pro Sainze a Norrise

https://youtu.be/ocT5FRLq6fA

Maria Karey:

https://youtu.be/cSlWHMIVIc8

Reagovat
MagpeCZ

Nevím jestli bych dal mezi oblíbená videa zrovna nehody Senny nebo Huberta

Nicméně já můžu přihodit: Josh Ravell především videa o jezdcích a týmech - https://www.youtube.com/c/JoshRevellYT/videos

Beyond the Grid podcast s osobnostmi F1 (současní i ex piloti, inženýři, majitelé týmů etc.)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLfoNZDHitwjViNK6oW4F0bVvZPMgDoCom

Reagovat
HorajzmAmmann

"oblíbená" + "zajímavá"

Holt i tohle k F1 patří. Kdo sedá za volant F1 zná rizika s tím spojená...

ok, určitě kouknu. Díky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
MagpeCZ

Já měl s tím dokumentem vždycky problém. Už když jsem ho viděl poprvé a tehdy jsem nevěděl tolik o historii F1 tak mi přišel hrozně tendenční a glorifikující. Zpracovaný beze sporu výtečně, ale to jak podstrkovali, že Senna je polobůh a Prost zlo nejhrubšího zrna mi přišlo strašně úsměvné.

Co se týče dokumentů F1 mám rád tyto: https://www.csfd.cz/film/348063-grand-prix-the-killer-years/komentare/

https://www.csfd.cz/film/351608-zlaty-vek-formule-1/komentare/

https://www.csfd.cz/film/494089-mclaren/komentare/ ani https://www.csfd.cz/film/530464-williams/komentare/ není úplně špatný. Dost se mi líbil https://www.csfd.cz/film/512777-superswede/komentare/ o Ronnie Petersonovi, bohužel byl z velké části ve Švédštině takže jsem z něho moc neměl

Reagovat
mistr129

Taky mě napadla taková anketka, kterého inženýra máte nejradši? Za mě vede Maxův a Kimiho Leclerc, plus Ricciardův taky není špatný.

Reagovat
KingMaster13

Za mě je to Bono protože ukočírovat Hamiltona, kterýmu se furt něco nelíbí za to za mě klobouček. Ten Kimiho to má easy, Kimi mu řekne leave me alone a tím to končí

Reagovat
MagpeCZ

Mě přijde, že ten Kimiho má leckdy s Icemana spíš strach , Verstappenův je fajn, že dokáže často Maxe uzemnit. Dobrou chemii mezi sebou podle mě mají i piloti a inženýři McLarenu

Reagovat
srandamač

Smooooth operator

Reagovat
KingMaster13

Tak Tsunoda potvrzen v Alpha Tauri Nevím proč ale Kvyata jsem nemusel moc, co si o tom myslíte vy?

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě . Kvyat byl průměr. Nenadchl ani nepřekvapil.

Ale co mě překvapilo byly testy mladých jezdců v Abu Dhabí. Alonso zajel lepší čas než Ocon v kvalifikaci

Reagovat
KingMaster13

Na Alonsa jsem zvědavý a čekám show v Renaultu až řekne Abiteboulovi že je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pérez do RB místo Albona. Bude to dělat dobrotu? Kdo bude jednička? Nebo nebude určená jednička? A když bude, bude to ten druhý respektovat?

Reagovat
KingMaster13

Jako pokud se to potvrdí tak to bude neskutečná pecka. Jako je jasný že na papíře bude jednička Max ale myslím si, že Checo ho dost možná na trati porazí

Reagovat
srandamač

Jak to víš, když to vyšlo na svět až teď? nedokážu říct, jak to dopadne, ale bude to pecka

Reagovat
bobis21

Vždyť se i tom mluvilo poslední 2 měsíce

Reagovat
srandamač

Do teď ale nebylo jasno, jestli Perez nebo Albon.

Reagovat
mistr129

Už včera s tím přišel nějaký holandský deník

Reagovat
mistr129

Je možný že to bude jako loni ve Ferrari, jednička bude určená, ale postupem času se ukáže, že jednička může být i ten druhý

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

Tak Perez v RedBullu No tak to bude pěkná divočina, očekávám tak ve třetím závodě hádku mezi kolegy

Reagovat
KingMaster13

Já spíš čekám že Checo sejme Hamiltona A bude tam nějakej takovejhle průser

Reagovat
MagpeCZ

Já bych nepředbíhal, nepřekvapilo by mě, kdyby nebyl o moc rychlejší než Albon

Reagovat
KingMaster13

Checo umí alespoň šetřit pneumatiky takže minimálně by mohl mít třeba o pit stop méně a hrát tam důležitou roli třeba díky strategiím

Reagovat
bobis21

Jsem přesvědčen že rychlejší než Albon bude (tomu jsem teda dost věřil, ale nijak se nezlepšil za ten rok a půl v RB). Ale Maxe v pozici jedničky podle mě neohrozí.

Reagovat
Greny

A Hamilton má smlouvu na příští rok ještě a končí mu až před tou sezónou 2022 jak bude změna pravidel?

Reagovat
KingMaster13

Hamilton neměl smlouvu ani na další rok a nevím jestli už podepsal ale jelikož jeho podmínka byla aby zůstal Toto Wolf a ten zůstal tak určitě podepíše. Byl by blbej kdyby ne když může udělat ještě pár titulů a být fakt top rekordman kterého nikdo nepřekoná Navíc tím bere i potencionální roky Russellovi, který hrozí že by ten jeho rekord jednou mohl ohrozit. Takhle až Lewis za 3 roky skončí tak bude mít Russell méně času na vše.

Reagovat
Greny

Podle mě skončí už po sezoně 2021... A dle mě s koncem Hamiltony bude Mercedes hledat ne jednoho ale rovnou dva jezdce ....jak skončí Ham půjde i Botaska

Reagovat
KingMaster13

Tak zase Bottas je spolehlivá dvojka zatím ale teď je fakt psychicky na dně tak uvidíme jaká bude od něho další sezona. Jako kéž by jsi měl pravdu a šel do háje on je sice skvělej pilot ale přát se mu fakt nedá. Mercedes v oblibě moc nemám ale Russellovi bych i fandil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud uvidí, že Merc 2022 bude zase topové auto (což bude, FIA na rozdíl od dob dominance Ferrari a RB žádným extrémně zásadním způsobem nemění pravidla), neskončí... Sám řekl, že ho rok 2022 extrémně láká, do tý doby to bude globální aktivistická superstar, čili pro Mercedes a jejich "chceme diverzitu, uhlíkovou neutralitu a skončit s produkcí normálních aut" naprosto špičková reklamní tvář... Plus fakt, že pokud dá devět titulů, třeba 120+ vítězství, 130+ pole position, tak už ho těžko někdo kdy překoná... Jako nevím, co by se muselo stát, aby Hamilton po roce 2021 skončil - přál bych si to moc, ale objektivně snad kromě osobních důvodů (bude chtít založit rodinu, usadit se, whatever) není jediný důvod končit... A Mercedes přitom btw zabije Russella ve Williamsu...

Reagovat
KingMaster13

Jedině že by on sám ztratil motivaci a zhoršil se, což se taky stát může. U Vettela to taky začalo z ničehonic. Roky na to má aby se mu třeba zpomalily reakce a ztratil tu drtivou rychlost.

Reagovat
mistr129
Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Jinak teda Mercedes je teď v nádherné situaci a vše jim hraje do karet....

Hamilton oficiálně stále nemá podepsáno a dle mě nemá Mercedes tolik důvodu podepisovat ho za každou cenu ... Ty důvody:

1) velká smlouva

2) Russell

3) s tím autem udělá příští rok titul kdokoli

4) příští rok se budou měnit na dalších x let pravidla a není lepší aby na tom případně už dělal ten nový jezdec ? Nevěřím že Ham bude jezdit déle než rok

Reagovat
KingMaster13

Co mám informace z Eiskingu tak bohužel Mercedes a Hamilton vyhlíží na to udělat 10 titulů a zapsat se do historie, což by znamenalo zápis do historie Máš ale pravdu že Mercedes ho nemusí přemlouvat a nemusí mu dávat extra smlouvu, ačkoli Bottas skončil před Verstapenem jen asi o 7 bodů takže nebezpečí že by to hypoteticky zvládnout nemuseli. Oni toho Hamiltona chtít budou protože je to tahoun, magnet na sponzory a on taky nemá důvod když má monopost který ještě minimálně 3 roky nikdo neohrozí

Reagovat
fabec1222

Tak Austrálie se podle všeho nepojede. Alespoň ne v původním termínu. Tam se teda podle mě nabízí využít ten zatím volný termín.

Reagovat
KingMaster13

A proč ne? Jako kvůli počtu nakažených? Jestli jo tak za 3 měsíce to může být úplně jinak a to můžou odpískat skoro všechny závody. Nebo je tam jiný problém?

Reagovat
fabec1222

Má to být kvůli karanténě, kterou by každý musel absolvovat. Každý zahraniční návštěvník musí být v Austrálii nejprve 14dní v karanténě. Takže by tam nejspíš museli všechny týmy přijet tak tři týdny napřed.

Reagovat
KingMaster13

Pane bože to jsou dementní pravidla, nechápu že jim nestačí test takhle se akorát bude překopávat sezona kvůli dementní Austrálii

Reagovat
fabec1222

https://f1news.autoroad.cz/novinky/100401-zavody-budou-v-roce-2021-zacinat-opet-v-celou-hodinu-chystaji-se-i-dalsi-zmeny-v-rozvrhu?fbclid=IwAR26G0j5-t29281Acj-_qtm3Us2jJNr7Dlj5EJPH7oAUAcSl3fwkoaERRGo Tak ten volný termín má zabrat Imola. Za mě škoda, protože z těch letošních, alternativních mi Imola přišla jako nejnudnější závod.... A posun Evropských závodů na 14:00 taky nic moc. To si zas protlačila Asie, aby to u nich nebylo tak večer nebo co? Pro Evropany by v parném létě, kdy se tyhle závody jezdí bylo lepší, kdyby byl start spíš tak 16:00, aby člověk mohl přes den někam vyrazit, a pak se vrátit na závody domů.

Reagovat
fabec1222

Tak už se to prý začíná zas sypat... V ohrožení by měla být Čína a možná i další závody.

Reagovat
smazaný uživatel

Austrálie dle Strolla st. bude odložena na podzim.

Reagovat
MagpeCZ

Myslím, že sezóna může být dost podobná té předchozí. Hlavně městské tratě jsou v ohrožení

Reagovat
Greny

Abiteboul končí v Renaultu

Reagovat
KingMaster13

Tak to čumím docela, asi se bál toho tetování

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso už mu asi řekl, že je kokot, tak rezignoval.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

Za Williams pojede v testech před sezonou i Roy Nissa­ny to je dost neobvyklé a podle mě se něco chystá.... Že by měl Russell možnost získat sedačku nakonec fakt u Mercedesu?

Reagovat
mistr129

A nebudou v tom jen prachy? Zrovna Nissanymu se povedly v minulý sezoně asi 2 závody, takže bych ho do toho auta na sezonu rozhodně neposadil

Reagovat
Greny

Těžko říci... Ale je divný když letos jsou myslím jen tři testovací dny posadit tam testovacího jezdce

Reagovat
MagpeCZ

To zase tak zvláštní a neobvyklé není, zvlášť u platících jezdců. Kdyby měl Russell odejít, tak by ho určitě nenahradil Nissany, protože nemá super licenci

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.youtube.com/watch?v=wLywfqAi6Dk

od 20:00 představení nového monopostu.

Reagovat
MagpeCZ

Moc se toho nezměnilo. Tak snad pojede, alespoň stejně dobře jako loni. Letos se stejně nedají čekat nějaké výrazné změny co se výkonnosti týče

Reagovat
HorajzmAmmann

Je to skoro stejný no... Ale jsem spokojený, protože se mi to vzhledově líbí.

Reagovat
KingMaster13

Tak už jsme viděli odhalené nějaké vozy a co kdybychom si dali nějaké predikce, budu rád za nějaké odvážné ale zároveň, které stojí na nějaké určité pravdě.

1) Bottas po sezoně kvůli tragickým výsledkům skončí protože Mercedes kvůli němu prohraje pohár konstruktérů s Red bullem a Hamilton se naštve

2) Russell získá 3 body pro Williams

3) Mclaren vyhraje 1 závod (konkrétně Lando Norris)

4) Perez vyhraje před plnými tribunami Velkou Cenu Mexika

5) Ferrari bude mít opět tragickou sezonu ale Leclerc vyhraje velkou cenu Monaka a ještě 2x skončí na podiu.

6) Bottas vyhraje jen jednou a to konkrétně v Rusku

7) Hamilton překoná hranici 100 výher a vyhraje titul (V sezoně 11 výher)

8) Vettel vyhraje 1 závod a v šampionátu skončí před oběma jezdci Ferrari ( )

9) Nejvyrovnanějšími týmovými kolegy budou Lando Norris a Daniel Ricciardo

10) Mick Schumacher porazí Mazzepina ale nebude to s ním mí tak lehké a Mazzepin zajede nejlepší výsledek Haasu když v Rusku skončí 4.

Reagovat
MagpeCZ

1) Velká cena Saudské Arábie se z bezpečnostních důvodů zruší

2) Mazepin bude jediný pilot bodující za Haas

3) Ricciardo bude best of the rest (za jezdci Mercedesu a RB)

4) Perez vyhraje jeden závod

5) Bottas skončí za Verstappenem

6) Giovinazzi na konci roku skončí u Alfy a bude se věnovat jejímu novému vytrvalostním programu

7) Na bednu se nepodívají pouze týmy Williams, Haas a Alfa Romeo

(Btw Hamiltona naštve jedině, když propustí Bottase a dají k němu někoho jako Russella/Verstappena)

Reagovat
fabec1222

1. Hamilton vyhraje titul po sezoně skončí v F1

2. Mazepin nedokončí sezonu a v průběhu sezony do nahradí někdo jiný

3. Perez bude mít konflikt s Verstapenem a vedením RB

4. Bottas nevyhraje ani jeden závod

5. Vettel vyhraje 2 závody a skončí v celkovém pořadí před Bottasem

6. Ocon i Alonso získají cca stejně bodů

7. Sainz nedojede ani jednou v TOP3¨

8. Schumacher půjde po sezoně do Alfy místo Giovinazziho, který odejde z F1

9. Minimálně dva závodníci nebudou moct startovat do závodu kvůli covidu

10. Některá z VC ještě bude zrušena kvůli covidu.

Reagovat
KingMaster13

To se mi hodně líbí Schumacher mi do Alfy sedí víc než do Haasu naopak by tam mohl místo něj Schwartzman a bude to ruskej boháčskej tým Bottas si myslím že bude hodně špatnej, Sainzovi tuhle sezonu taky moc nevěřím. Perez si dle mě dá pozor on moc dobře ví že když jim pomůže vyhrát pohár konstruktérů tak dostane nabídky od top týmů

Reagovat
KingMaster13

No však tak jsem to myslel ale upřímně bych se fakt nedivil kdyby Bottas jim prohrál pohár konstruktérů protože jeho sebevědomí bude na bodu mrazu když ví že si ho namaže na chleba i pilot co si ten Mercedes zkusil 2 dny před závodem A Hamilton s nikým jiným než s Bottasem závodit chtít nebude, tam to může být solidní boj, Red bull tím že najal Pereze tak vytvořil tímhle solidní tlak. Red bullu v podstatě stačí vysrat se na Lewise, dokončovat závody na pozici 2 a 3 a občas toho Lewise na trati kde mu to nesedí porazit.

Reagovat
Rudnevs

1) Diletta Leotta sa prihlási k slovu, vraj závidí Giovinazzimu jeho vlasy

2) Kimi nedostane svoj drink, tak po sezóne skončí

3) Jacques Villeneuve bude kritizovať Lanca Strolla aspoň trikrát za sezónu

4) Hamilton nebude mať fungujúce pneumatiky ani auto, napriek tomu však vyhrá titul s náskokom 957475733 bodov na druhého Bottasa. Následne zistil, že formule nie su ekologické a skončí tiež.

5) Podľa toho, čo tvrdia niektorí fanúšikovia, tak Mazepin znásilní dve ženy, zabije tímového kolegu a začne tretiu svetovú vojnu

6) Leclerc aspoň raz povie do vysielačky, že je sprostý

7) Guenther Steiner povie slovo foking aspoň v každej tretej vete

8) Latifi. Ani neviem, čo spraví, len som to meno chcel aspoň vysloviť, nakoľko o ňom počas sezóny počuť nebudeme.

Reagovat
KingMaster13

Body 2 a 3 splněny Ačkoli u toho bodu 2 jsem to myslel jakože udělá alespoň 3 body, 1. bod splněn napůl a ostatní je ve hvězdách Hlavně na bod 10 jsem zvědavý jestli se splní, to by byl ode mě masterclass

Reagovat
KingMaster13

1. bod víceméně vyšel akorát prohrál kvůli Bottasovi Lewis titul a ne tým. Každopádně to Lewise nasralo a a připustil že potřebuje lepšího kolegu

2. Tady jsem Georgovi věřil ještě málo, mělo tam být alespoň ale tohle si uznám

3. Splněno Akorát to nebyl Lando, škoda

4. Podium měl no ale bylo to blízko

5. Leclerc byl na podiu jen jednou myslím a to Monaco Nejhorší je, kdyby do závodu normálně jel tak by to z té pole position dal věřím. Hrozná škoda, tenhle bod byl náročnej ale mohl jsem ho mít

6, Stalo se akorát v Turecku no

7. Tady si dám půlbod

8. Tak tady jsem byl kurva mimo Já fakt věřil že Seb bude v top 5

9. Tady jsem kurva pohořel Nejvyrovnanější byli Charles a Carlos

10. Splněno ale za to Mazepinovo 4. místo bych si měl jednu lísknout

Reagovat
bobis21

Viděli jste nový Haas? jediný tým z USA a celé auto polepené ruskými vlajkami

Renault i Aston mají ale super design

Reagovat
mistr129

Aston není špatný, ale musím říct, že jsem čekal lepší. Tmavší a matnou zelenou, kombinaci s černou, něco takovýho: https://f1-insider.com/wp-content/uploads/2021/01/Aston-Martin-F1-2020-Design-sean-bull-747493.jpg

Reagovat
bobis21

Mně k té značce právě více sedí ten decentnější styl než nějaká vícebarevná divočina, takže jsem rád za to co zvolili.

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Mně se vzhledově ten nový Haas celkem líbí, ale nechápu jak si americký tým může nechat dát na auto tohle. A navíc když platí zákaz používání ruských vlajek.

Reagovat
MagpeCZ

No on už americký asi moc není, nedivil bych se, kdyby ho v horizontu jednoho, dvou let koupil Mazepinův otec. Za mě zatím nejhezčí Alpine. Zelená od Astonu slušná, ale na mé oblíbení zbarvení Jaguaru teda rozhodně nemá.

Reagovat
KingMaster13

Snad se Schumi ukáže a co nejrychleji odtamtud zmizí do Alfy třeba a do Haasu půjde Schwartzman

Reagovat
KingMaster13

No jo no Mazepin už to ovládl

Reagovat
KingMaster13

Binotto skončil Tak to jsem před začátkem sezony teda nečekal

Reagovat
mistr129

Kde to čteš?

Reagovat
KingMaster13

V Eiskingu informace má Pepa Král https://www.youtube.com/watch?v=kjbWFmzunBY&ab_channel=EisKingTV Ofiko to ještě není a zdá se že to bude během sezony probíhat ta změna pusť si to cca od 6. do 12. minuty

Reagovat
mistr129

Zítra kouknu

Reagovat
KingMaster13

Ale fakt mě to zaskočilo tohle jsem nečekal

Reagovat
MagpeCZ

No zdá se, že Král pěkně kecal, video už je soukromé a na insta psal, že to bylo vytržené z kontextu

Reagovat
KingMaster13

Zase on jezdí pro Scuderii takže kdyby měl info odtamtud tak bych se nedivil. Nicméně spíš si myslím že ho teda vymění někde po sezoně i mě přijde že teď těsně před novou sezonou by to byla blbost

Reagovat
MagpeCZ

Jezdí pro Scuderii Praha, český tým. Jo jasně má kontakt na lidi z Itálie. Ale jak už lidi podotkli třeba na Redditu, opravdu by měl tyhle informace dřív, než nějaké zpravodajské plátky v Itálii?

Reagovat
KingMaster13

Právě, že oni jsou s Ferrari nějak propojení však furt je posílaj i do Maranella a dost testují v Mugellu (trať Ferrari) a to video fakt smazali protože tím nasral dost lidí v samotném Ferrari, Števo udělal chybu že to video pojmenoval Binnoto odchází nebo tak nějak, takže i když ti Taliáni asi netušili co se tam říká tak si přeložili název a asi jim to docvaklo. Právě, že kdyby to byl fake tak tím tolik lidí od Ferrari nenasere.

Reagovat
MagpeCZ

Se nemuselo moc překládat to video bylo po celém Instragramu, na Twitteru i Redditu . Uvidíme, jako to bude, každopádně už se těším na páteční testy, byť si myslím, že se rozložení pole moc nezmění

Reagovat
KingMaster13

Já se bojím s čím přijde Ferrari Ale snad to takovej shit jako loni nebude ačkoli čekám něco podobnýho

Reagovat
MagpeCZ

Tak ono lesčemu napovídá i to, že hodně nových formulí jsou pojmenovány jako béčková specifikace předchozího modelu. Já jsem hlavně zvědavý na příští rok a doufám, že už se Mercedesu konečně někdo vyrovná

Reagovat
KingMaster13

To si úplně nemyslím ti budou ještě kralovat ale spíš jsem zvědavej na Lewise Red bull pokud využije letos šance že má skvělého druhého jezdce tak může do Mercedesu hezky píchnout a vyvolat tam spory. Když Red bull se fakt hecne a naladí své jezdce tak, že udělají vše pro pohár konstruktérů tak to vidím i docela reálně že by je mohli porazit. Oba dva jezdci jsou rozhodně lepší než Bottas a když pravidelně budou dojíždět 2. a 3. + navíc Bottasovi se nějaké závody nepovedou a někdy se nepovedou ani Lewisovi tak by to mohlo být zajímavé. Mercedes by ztrátu poháru konstruktérů nesl blbě a vyhodili by Bottase ale tím by nasrali Lewise, který má možná i ve smlouvě že jeho kolega bude vždy Bottas. Jako mohlo by to být hypoteticky dost zajímavé a já si fakt myslím že Red Bull na to má, budou potřebovat štěstí a fakt spolupracovat ale reálné to je

Reagovat
MagpeCZ

Já si nemyslím, že by byl Perez o tolik lepší, než Bottas. Jen si vzpomeň jak byl hodnocený, když jezdil za Williams a sbíral jedno pódium za druhým. Podle mě není Perez na úrovni, řekněme Ricciarda. Asi bude lepší než duo Gasly, Albon, ale boj o vítězství od něho neočekávám. A rozhodně nepředpokládám, že by Perez porazil v pořadí jezdců Bottasu. Ale uvidím už jen necelé tři týdny

Reagovat
KingMaster13

Tak ten Williams když v něm byl Bottas byl silenej, Racing point kromě té loňské sezony nijak zázračnej nebyl a přesto Perez v něm udělal snad tuším 8 krát podium. Se silnou mašinou to bude zvíře které bude prohánět i Verstappena a docela se až obávám aby ho neporazil

Reagovat
MagpeCZ

Tak toho se teda neobávám vůbec, Vzhledem k tomu, že Perez jel docela podobně jako Hulk, který pak dostal u Renaultu slušný náklep od Ricciarda, tedy stejného jezdce, který už za Maxem zaostával

Reagovat
mistr129

Souhlasím teda v tom, že Pérez na Verstappena stačit nebude, ale to ostatní je zavádějící. Jednak 54:37 nevnímám jako nějaký velký náklep, jednak Ricci s Maxem na sezony vyhrál 2:1, přičemž v té poslední neúspěšné mu asi sedmkrát odešel motor.

Reagovat
KingMaster13

A hlavně neměl žádnou podporu už u Red bullu když se vědělo že půjde do Renaultu Nicméně Checo je hodně podceňovanej jezdec ale říkám že Verstapen ho nejspíše porazí ale nebude to s ním mít vůbec lehké

Reagovat
MagpeCZ

Náklep je asi zavádějící, nicméně Ricciardo ve svém prvním roce u Renaultu poměrně jasně předčil Hulka, který byl u týmu už dva roky. Jen v kvalifikaci vyhrál v poměru 14:7. To neberte jako hanění Hulka, ten byl už od prvního angažmá u Force Indie jedním z mých oblíbených jezdců. . Co se týká souboje Ricciardo vs Max, tak tam bych řekl šlo hlavně o vyzrálost jezdců. Daniel jezdil hlavou a zejména v prvních dvou sezónách vozil výsledky, zatímco Max ukazoval proč si ho Helmut Marko vybral už v 17, ale i to že se má stále co učit, viz. jeho každoroční havárie v Monaku. Něco podobného s čím se teď potýká třeba Leclerc

Reagovat
MagpeCZ

Ale možná se pletu a nakonec se ukáže, že měl třeba pravdu

Reagovat
KingMaster13

A vypadá to spíš že má průser, že vynesl informace dřív než je Ferrari oznámilo, už museli předělat Eisking a Král se musel omluvit.

Reagovat
mistr129

No to Ferrari je hnus

Reagovat
HorajzmAmmann

bez té zelené se mi náhodou dost líbí...

Reagovat
Rudnevs

Inak, jak sú tu rôzne tie ankety, že komu fandíte atď, tak mám jednu ďalšiu (jestli to tu ešte niekto sleduje): Aký je váš obľúbený šéf tímu (team principal)?

Reagovat
HorajzmAmmann

na začátku mi přišel Zak Brown dost nesympatický a namachrovaný, ale čím víc sleduju ty rozhovory tak mi příjde právě naopak úplně v pohodě... viz třeba jak mu Lando volal během streamu

Reagovat
mistr129

Reagovat
MagpeCZ

Jestli to není náhodou tím, že to o něm říkal Král

Reagovat
HorajzmAmmann

Eisking sleduju, ale tohle jsem neslyšel...

Reagovat
pa3ce

Tak po Drive to Survive je Steiner asi taka klasická voľba Inak mi je Horner osobne dosť sympatický. A pri tvojej otázke som zistil, že som absolutne netušil o šéfoch Alpha Tauri a Alfi, tých som si musel iba dohľadať

Reagovat
Rudnevs

Šéf Alfa Romeo je Frederic Vasseur. Tiež celkom komediant. Pozri si toto https://youtu.be/N1V-gof6iJQ

Inak za mňa tiež samozrejme Steiner a súhlasím aj s Hornerom. Taký sympatický inteligentný týpek zo zmyslom pre humor, niet divu, že zbalil Ginger Spice.

Reagovat
KingMaster13

Tak on i Steiner jsou super a budu fakt moc rád když se 1 z nich ujme po sezoně Ferrari

Reagovat
MagpeCZ

O tom, že by vzali Steinera silně pochybuji, Vasseur to už je jiná. Ne jen, že má jako manažer nejen F1, ale i F2 více úspěchů, ale zároveň pracuje pro defakto juniorku Ferrari

Reagovat
KingMaster13

Tak Haas je taky partnerskej tým a po příchodu Mazepina a ruských vlajek by se měl rychle zdejchnout do Maranella než to Mazepin starší koupí komplet celý A Schumiho pochopitelně vzít sebou

Reagovat
pa3ce

Okej, dík za video, ozaj týpeček tieto silne francúzske prízvuky tomu vždy pridávajú na vtipnosti. Ale to, že šéf tímu F1 si pri otázke o nemeckých víťazoch GP nespomenie na Vettela, je pre mňa celkom dosť veľký bizár

Reagovat
pa3ce

A dostal som sa kvoli tomu k tomuto videu.

https://www.youtube.com/watch?v=iIN6pl5s3Ko&ab_channel=FORMULA1

Tvl, mam Christiana este radsej teraz

Reagovat
Rudnevs

Toto video je dôvod, prečo mám rád Hornera. Skoro všetko vedel, ku všetkému pridal ešte nejaku zaujímavosť naviac. A tie fóry ako Squirrel Irritable a Hormone Replacement Team k tomu.

Čo sa týka tej nemeckej otázky, už len to, že si niekto spomenie skôr na Ralfa než Michaela, je zaujímavé. A tá výslovnosť ma dostala.

Reagovat
Trand

Tady působí symapticky no

Reagovat
Rudnevs

A inak neni?

Reagovat
KingMaster13

Za mě Horner a Zack jsou super Dříve jsem zbožňoval Jeana Todta

Reagovat
mistr129

Výše zmíněny Brown a i když to bude unpopular opinion, tak Toto jakožto asi jediný člověk z Mercedesu, kterého mám rad

Reagovat
KingMaster13

Toto je v pohodě, mě ani nevadí ten Mercedes jediná věc co mě tam sere je ten Hamilton

Reagovat
HorajzmAmmann

Toto

Reagovat
Trand

Za mě asi Toto, naopak Hornera fakt nemusím a to RB celkem fandím. A Steiner je nejvtipnější no.

Reagovat
raduinho

Měl jsem rád Rona Dennise. Momentálně je mi docela sympatický Christian Horner.

Reagovat
Trand

3. série Drive to Survive už je na Netflixu

Reagovat
bobis21

Oni natáčeli i během minulé sezony? Já myslel že kvůli těm omezením je tam nepustí

Reagovat
Trand

Jo natáčeli, ale některé důležité momenty tam nemají. Za mě jako fajn, protože jsem fanoušek formule 1 a zajímá mě vše okolo, navíc je to super náhled do zákulisí, ale některý věci se mi v týhle sérii nelíbily a celkově bych jí ohodnotil asi nejhůř. Ale pořád je to fajn to vidět.

Reagovat
bobis21

Já to už taky zvládnul. Co ti tam chybělo? Ty hlavní příběhy sezóny tam byly ne? Gasly, Albon vs. Perez, Vettel,...

Nejlepší moment byl když Vettel natvrdo řekl Ferrari že oznámil smlouvu s Astonem v den jejich výročí schválně

Reagovat
Trand

Chyběl mi tam Russell v Bahrajnu, pak Mugello a Turecko. Ale chápu že tam nemůžou dát vše no. Jinak mě třeba stvala ta epizoda, jak se snažili udělat jako že Lando se Sainzem se nemají rádi, dokonce co jsem četl, tak tam pouštěli vysílačku z úplně jiného závodu a dali ji tam jako že to říká Lando a že nadává na Sainze a přitom to pronesl úplně jindy na adresu někoho jinýho.

Reagovat
MagpeCZ

Dáme si malou tipovačku. Jak dopadne letos pohár konstruktérů?

Za mě:

1. Mercedes

2. RB

3. McLaren

4. Aston Martin

5. Ferrari

6. Alpine

7. Alpha Tauri

8. Alfa Romeo

9. Williams

10. Haas

Reagovat
bobis21

Pořadí tipuji úplně stejné, nedivil bych se ani Alpine nad Ferrari, jen jezdcům ve Ferrari věřím více, jinak bych je fakt dal níž. A mezi Williamsem a Haasem to bude o nějakém šťastném bodu, tam se nedá nic předvídat.

Reagovat
mistr129

Prohodil bych akorát McLaren s AM.

Reagovat
fabec1222

1. Mercedes 2. Red Bull 3. Aston Martin 4. Ferrari 5. McLaren 6. Alpha Tauri 7. Alpine 8. Alfa Romeo 9. Haas 10. Williams

Reagovat
Trand

1. Mercedes

2. RB

3. McLaren

4. Aston Martin

5. Alpine

6. Ferrari

7. Alpha Tauri

8. Alfa Romeo

9. Haas

10. Williams

Reagovat
KingMaster13

Zkusím trochu odvážně

1. RB

2. Mercedes

3. Aston Martin

4. Mclaren

5. Alpine

6. Ferrari

7. Alfa Romeo

8. Alpha Tauri

9. Haas

10. Williams

Reagovat
Rudnevs

Vidím to úplne podobne, možno akurát v tom strede tabuľky to je vyrovnané, tak tam to môže dopadnút hocijako.

Reagovat
srandamač

1. Mercedes

2. RB

3. Alpine

4. McLaren

5. Ferrari

6. Aston Martin

7. Alpha Tauri

8. Williams

9. Haas

10. Alfa Romeo

Reagovat
MagpeCZ

Kdo by měl zájem, tak jsem založil na https://fantasy.formula1.com/ Eurofotbal F1 ligu kód je - 1997de0b51

Reagovat
mistr129

Budu si to muset osvěžit, loni jsem nehrál, ale připojím se.

Reagovat
MagpeCZ

Já to taky loni poprvé vynechal, ale ono se to za ty poslední dva roky nijak nezměnilo

Reagovat
bobis21

Tak jsem se připojil, snad u toho vydržím celou sezonu. Jako správný profík jsem tam naházel všechny oblíbené jezdce

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
srandamač

Tak už to jede, taky vás svrbi šourek? Já se těším jak malý kluk, letos čekám, že by to mohlo být zamotané

Reagovat
fabec1222
Reagovat
fabec1222
Reagovat
mistr129

Mazepin idiot hned v první kvalifikaci

Reagovat
srandamač

Mazespin

Reagovat
Trand

Checo

Reagovat
bobis21

Klasický 2. Red Bull ale aspoň má volnost strategie.

Reagovat
Trand

Gasly, Max a Leclerc paráda, jen škoda Pereze, snad s tím zítra dokáže něco udělat.

Reagovat
srandamač

Max PP

Reagovat
smazaný uživatel

Verstappen

Reagovat
mistr129

Mercedes blíž Leclercovi než Maxovi

Reagovat
MagpeCZ

Škoda, že Tsunodu nedali na měkké v druhé jízdě Q2, rád bych ho viděl v Q3

Reagovat
mistr129

A skoda Sainze, cely víkend nastejno s Leclercem nebo i rychlejší a nakonec si nechá dat 6 desetin.. aspoň ty McLareny mohl porazit

Reagovat
MagpeCZ

Tak Sainz může být rád, že se dostal z Q1. Alonso nenápadně až do Q3, když to po trénincích vypadalo sotva na souboj o Q2

Reagovat
mistr129

tam to bylo tím motorem, jinak tu rychlost měl.. vždyť v Q3 zajel o 2 desetiny pomaleji než v Q2

Reagovat
KingMaster13

Jako Red bull vypadá fantasticky, snad doufám ale že to není na úkor třeba spolehlivosti

Reagovat
bobis21

Říkal jsem si že zvěstem o pomalejším Mercedesu neuvěřím dokud to neuvidím - jsem rád že se to v Q3 potvrdilo. Z toho by mohl být skvělý souboj o titul, snad to vydrží

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

O 3 destiny dokonce koukám To je docela debakl až. Škoda že Checo těch prvních pár závodů se bude zžívat.

Reagovat
KingMaster13

Ty vole co tam ten Vettel dělal? Mick Mazepina docela sundal tak snad ho dá i v závodě. Leclerc fantazie Ten kluk je pro Ferrari poklad. George 15 Ocon teda docela deklasovanej od Fernanda. Mclareny hezky u sebe

Reagovat
mistr129

Mazepin se 2x (!!) roztočil během Q1. Při druhém pokusu před poslední zatáčkou jak šílenec předjel asi dvě auta, načež to roztočil v první zatáčce (což snad ani není fyzicky možný) a odsrali to právě Vettel s Oconem.

Reagovat
KingMaster13

Aha, já to právě neviděl tak děkuju Jinak ty Haasy to vypadá že to bude pěknej průser.

Reagovat
mistr129

Tady to je, jestli si u toho neurveš krk

https://twitter.com/Riccardoksi/status/1375831897146810368

Reagovat
KingMaster13

Bože to je kokot Bude s ním v F1 sranda

Reagovat
bobis21

2x během kola musel zpomalit, když měl žluto v 1. zatáčce kvůli Mazepinovi a pak ještě když Sainzovi vypnul motor o pár zatáček dál. Aspoň snad nabírá nějaké předjíždění.

Reagovat
KingMaster13

To je docela smůla

Reagovat
fabec1222

Perez Max musí ukázat, kdo je pánem no Sabotáž hned v prvním závodě

Reagovat
Trand

Tyvole, to je fakt nehorázná smůla

Reagovat
Trand

Ale zase si to může zkusit jako loni, z posledního na první

Reagovat
fabec1222
Reagovat
mistr129

Mazepin

Reagovat
fabec1222

Mazepin jasnej tragéd, ten bude takhle končit v každém závodě

Reagovat
mistr129

Lol, dokonce úplně sám

Reagovat
bobis21

Doufám. A Haas se na F1 brzo vysere.

Reagovat
Trand

Mazepin

Reagovat
mistr129

Tak s Haasem bude letos větší prdel než předloni s Williamsem

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Perez jede neskutečně

Reagovat
mistr129

A Alfa taky vypadá solidně, víc než 8. místo v PK to asi nebude, ale mohli by aspoň občas někoho ze středu pole porazit

Reagovat
KingMaster13

Perez když nebude mít tu smůlu co má tak minimálně Bottase zadupe do země a bude jezdit za Maxem a Hamiltonem

Reagovat
Trand

McLareny taky vypadají dost silně a Leclerc taky jede dobře, aspoň teda líp než jsem od Ferrari čekal.

Reagovat
KingMaster13

Tak Leclerc z toho Ferrari ždímal i loni 120% takže věřím že by se mu mohlo podařit letos nějakej závod vyhrát

Reagovat
Trand

Nerad to říkám, ale Hamilton je bůh

Reagovat
mistr129

Škoda no, podle mě by mu Max mohl ujet na těch 5s.

Reagovat
bobis21

Dostali prý instrukce přímo od race control, takže kdyby ho nepustil tak by mohl dostat ještě víc za neuposlechnutí.

Reagovat
mistr129

A za to je víc? Nikdy dřív se tohle moc nerozlišovalo ne?

Reagovat
bobis21

Nevím, pravidla nějak neznám, ale když to Maxovi hned hlásili tak k tomu asi důvod měli.

Reagovat
KingMaster13

Norris hodně dobrej závod a Perez taky Tsunoda první body Ty krávo musím říct že jsem ho podcenil, já si právě myslel že z těch nováčků bude nejslabší

Reagovat
MagpeCZ

V tom případě by si měl více sledovat F2 a F3

Reagovat
KingMaster13

Tak on nebyl až tak výraznej až ke konci byl brutální. A říkal jsem si že to je na něj moc brzo. Mazepin je sice magor ale umí tam zandat dobré výsledky a Mick u něj jsem čekal že bude nejlepší. Mick v tom Haasu vysloveně nezklamal teda alespoň porazil Mazepina

Reagovat
HorajzmAmmann

Ten Haas bude hrozny vůz. Vůbec mu to nezávidím. Škoda, že třeba nedostal sedačku vedle Alonsa v Alpine... (Dobrá by byla dvojka Vettel, Schumacher, ale Stroll tam samozřejmě bude stejně jako Mazepin)

Reagovat
KingMaster13

Stačila by i Alfa vedle Kimiho Do Haasu ať jde Schwartzman koupí to starej Mazepin a nakreslí si tam klidně matrjošku Mickovi ale tohle fakt nezávidím Sice jsem se bál že Mazepina by možná porazit nemusel ale po dnešku jsem klidnější. Nicméně jak to chceš posuzovat když ani jeden neudělá ani bod

Reagovat
HorajzmAmmann

právě. I kdyby byl talentovaný jako třeba Russel zahrabe se stejně.

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak vypadá to, že Red Bull má konečně 2. jezdce. Pérez parádní.

O nejlepší 3. tým bude bojovat McLaren a zatím mají na Ferrari mírně navrch. Lando Norris 4. místo

Zklamání Vettel, překvapení Tsunoda

Reagovat
KingMaster13

Vettel je obrovský zklamání ale mám dojem že to i zmiňovali že ten Aston Martin na začátku bude mít problémy. Obě Ferrari lepší než jsem čekal, hlavně Leclerc dokáže i s horší technikou jezdit skvěle. A Lando po té kvalifikaci ukázal Ricciardovi že to s ním nebude mít vůbec lehké

Reagovat
HorajzmAmmann

Norris se hlavně hrozně podceňuje. Pořád se mluví, že nejlepší mladý jezdec je Russel, ale dle mého to je právě Lando. Má třeba jedny z nejlepších startů... A na to, že má teprve 21 let tak už kroutí 3 sezónu v F1... z posledních 4 závodu 3x do top5

Reagovat
KingMaster13

Lando je skvělej ale myslím si že George by ho porazil mít stejnou techniku ale furt to neshazuje Landa Lando si myslím že v budoucnu má na to být mistr světa.

Reagovat
KnoxXx

George je o kusok lepsi, co neznamena, ze Lando je nejaky traged (stale je to lepsi jazdec nez napr. Hamilton)

Reagovat
HorajzmAmmann

Hamilton ukazuje, že je naprostá špička naprosto dlouhodobě. S Verstappenem a Perezem nejlepší jezdci na roštu.

George dělá dle mého "moc" chyb na to, aby byl naprosto famozní. Loni tuším 2-3 průsery měl taky. Každopádně bych chtěl, aby seděl časem třeba vedle Landa v McLarenu. Třeba by mi ukázal, že je daleko lepší než Lando.

Reagovat
bobis21

Hamilton jasně ukazuje že je top. Ukázal to i teď v Bahrajnu. Nedělá chyby, o pneumatiky se stará snad nejlépe ze všech a i ty situace jako předjíždění / bránění zvládá skvěle. Nevím o nikom koho je těžší předjet než Hamiltona.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Trand

Reagovat
mistr129

Snad to mezi McLarenem a Ferrari bude o to 3. místo souboj. A pro mě teda zklamání celý AM, po testech se to čekat dalo, ale ještě třeba měsíc zpátky jsem věřil, že budou takovou spojkou mezi RB s Mercedesem a zbytkem pole.. stejně tak 3-5 let zpátky RB nahanel Mercedes s Ferrari

Reagovat
KingMaster13

Stejně ale tak špatný to být nemělo aby Stroll byl ten lepší a ještě skončil až 10. tenhle víkend je pro ně obrovskej průser.

Reagovat
Trand

Jako Checovi se podařilo skvěle dostat na to pátý místo a teoreticky by asi dojel i Norrise, kdyby ten závod měl ještě o 10 kol víc, ale myslím si, že minimálně za Hamiltonem a Maxem bude zaostávat. Možná i za Bottasem, ale tam těžko říct. Možná že mu taky nějakou dobu potrvá, než z toho auta dostane maximum a pak bude jezdit ještě líp. Ale jako dvojka bude určitě solidní.

Reagovat
KingMaster13

Bottase bude porážet. Jen příště nesmí blbnout v kvalifikaci s tou tvrdou sadou

Reagovat
HorajzmAmmann

Očekávám, že letos ty souboje o 1. místo (Hamilton, Verstappen) a o 3. místo (Bottas, Perez) budou pravidelně.

A v případě, že někdo z nich vypadne je tady McLaren a Ferrari. Nikoho dalšího v bojích o top3 neočekávám. (nebo spíš doufám, že se Aston Martin a Alpine moc nezvedne) Alonso, Kimi a Vettel at si bojují o poslední bodované pozice.

Reagovat
KingMaster13

U Alpinu to moc nečekám ten AM nevím Ten asi nahoru půjde ale Vettel fakt vypadá příšerně zlomeně Takže ono bohužel si Ferrari asi fakt polepšilo že ho nechalo

Reagovat
HorajzmAmmann

Vettel vypadá dost špatně. Možná by mu pomohla nějaká pauza jako měl Alonso, ten naopak vypadal o dost lépe než Ocon.

Reagovat
KingMaster13

Ten prostě od roku 2018 kdy tam udělal řadu kiksů a připravil se o šanci na titul tak jezdí hrozně. A ten Leclerc ho v tom Ferrari dost zadupal do země a to byl lepší už tu první sezonu

Reagovat
HorajzmAmmann

No dneska jak to úplně zbytečně najebal do tuším Ocona a pak ho ještě sjel... Vettel je celkem sympaťák, ale poslední dobou to moc nezvládá...

Reagovat
KingMaster13

To je ale kolikátá chyba za poslední roky Bohužel se obávám že jde do kopru a to zrovna já jsem jeho dost velký fanoušek, ačkoli Ferrari a hlavně Leclercovi fandím víc Fakt jsem se těšil že ukáže Ferrari že udělali píčovinu ale ono to vypadá že bohužel udělali dobře.

Reagovat
HorajzmAmmann

počkej tak ty fandíš Ferrari a zároveň jsi se těšil, že udělají píčovinu?

Osobně si myslím, že Ferrari udělalo skvělý tah. Já jsem nikd nebyl zastánce toho, že by v týmu měl být vyloženě jednička a dvojka. Vettel byl alfasamec, možná teď ta atmosfera u Vás bude úplně jiná, klidnější... jako u nás za Landa a Sainze a teď to bude stejné s Ricciardem. A budete si v klidu pracovat, řešit problémy, zlepšovat infrastrukturu... nemáte tam teď top jezdce a zároveň top jméno takže ten tlak třeba nebude tak obrovský.

u nás to fakt fungovalo - prostě ten kdo byl v daném závodě/kvalifikaci rychlejší tak byl momentálně týmová jednička. Já bych třeba ani nechtěl skříň plnou trofejí, kdybych věděl, že mám nejrychlejší auto a ještě mi Bottas umetává cestičku.

Reagovat
KingMaster13

Jako takhle já Ferrari fandím ale ten managment je tam na facku A propuštění Vettela mi přišla prostě jako píčovina a jeho mi bylo dost líto vzhledem k tomu co vše obětoval pro Ferrari tak jsem i trochu chtěl pro něj takovou satisfakci aby skončil před nima

Reagovat
mistr129

Reagovat
HorajzmAmmann

jo to jo. Zrovna Vettelovi bych jednu povedenou sezonu ještě přál. Ale hlavně, že zůstal v F1. Ještě pár tiskovek s ním, ať se pobavíme a pak může skončit...

Reagovat
srandamač

Za mě to bude super souboj RB vs Mercedes, s tím, že Ham je lepší než Max, ale zase Perez lepší než Botas. Tam bude důležité dojiždět závody. O třetí místo u konstruktérů to bude mezi Ferrari, Meclearen a AlphaTauri. Aston a Alpine a Alfa si to rozdají o 6. místo a Haas s Wildou je takovej souboj kryplů, tam bude záležet na každém bodu, ale asi to rozsekne Russell.

Reagovat
HorajzmAmmann

jako ten souboj o titul kdyby nebyl Mercedes a Red Bull by byl naprosto fantastický. Už loni ten souboj o 3. místo byl fantastický do posledního závodu.

Ani nevím kdo byl nejlepší mezi jezdci když nepočítám tu top3.

Reagovat
KingMaster13

Perez na 4. místě

Reagovat
HorajzmAmmann

no jo vlastně. Což tak nějak sedí. Loni byl i Racing Point v mnoha závodech rychlejší než McLaren, ale ten to vždycky nějak haluzově uhrál. + Ten odečet bodů.

Reagovat
KingMaster13

Hlavně mi sedí do Red bullu protože v těch top 2 týmech mají jezdce teď co skončili v pořadí jezdců do 4. místa Racing point doplatil na Pereze a že Stroll nebyl tak silný a do toho ta spolehlivost byla u nich mizerná ačkoli třeba rychlost měli větší jak Mclaren

Reagovat
HorajzmAmmann

McLaren měl největší sílu v tom, že Sainz a Norris dojel na bodech ve většině závodu. Za posledních 21 závodů oba na bodech 14x. A jenom v Rusku nebodoval ani jeden.

Stroll měl loni asi 6 závodu kdy neudělal a i bod...

Reagovat
KingMaster13

Stabilní dvojka a docela oba nadprůměrní jezdci. Sice Checo je asi lepší než oni dva ale Stroll je vysloveně průměrák, proto i AM nedopadne dobře když se Vettel nevzpamatuje. To samé má teď i Ferrari přičemž bych řekl že Leclerc už je i víc než nadprůměr že to je fakt špička.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ferrari to bude mít letos stejně. Sainz je taky hodně stabilní. Kromě jedné chyby, kdy to narval do zdi nepamatuju větší zkrat. Hned v 1. závodě ukázal, že Ferrari bude mít stabilní a časem i vyrovnanou dvojku... Co sleduju Mclaren unboxing tak bych i řekl, že je Sainz obrovský dříč a dá toho naprosto maximum.

Reagovat
KingMaster13

Sainz je super. Jako je mi ho trochu líto, protože je to dobrej jezdec a nechci aby byl dvojka ale Leclerc je prostě magor Hlavně věřím že bodovat budou oba pravidelně a s Mclareny by to mohla být zajímavá bitva, navíc Mclaren díky Ricciardovi nic neztratil na stabilitě to je úplně stejnej jezdec co bude jezdit pravidelně na bodech

Reagovat
HorajzmAmmann

já budu Carlosovi rozhodně fandit. Je to asi první jezdec, kterému budu přát i mimo McLaren. Trošku jsem se bál, jak budu reagovat když pojede Carlos a Ricciardo kolo na kolo vedle sebe. Normálně bych chtěl, ať má soupeř Mclarenu nějakou poruchu nebo něco, ale Carlos mi přirostl k srdci a nejde mu přát něco zlého.

Každopádně divný pocit. Asi jako vidět Svěrkoše někde ve Spartě

Reagovat
KingMaster13

Já zase hrozně fandím Landovi a je to takové zvláštní že fandím někomu kdo je největší rival Ferrari Ricciarda mám třeba taky hrozně rád ačkoli já tam mám rád skoro všechny až na Hamiltona a nemohu přijít na jméno Strollovi. Mazepina zatím neřeším to je prostě magor

Reagovat
HorajzmAmmann

Mám to podobně.

Sympatický mi přijde Ricciardo, Norris, Sainz, Russel, Leclerc, Vettel... V pohodě byl ještě Albon. To je taková skupina jezdců, kteří když přestoupí do Mclarenu bude to v pohodě. Ale úplně si nedovedu představit, že by za nás jezdil Stroll a Mazepin a za Ferrari třeba Lando a Sainz... Snad se to nikdy nestane.

Reagovat
Trand

Dneska tam měl super moment, jak předjel Alonso a myslím Vettela v rámci těch prvních 3 zatáček.

Reagovat
HorajzmAmmann

jinak Willliams vypadá o parník před Haasem. Ten vůz Haasu je asi naprosto neříditelný. S tím by neudělal nic ani Hamilton...

Reagovat
KingMaster13

Titul si Hamilton pohlídá ale ten pohár konstruktérů když budou Perez a Max táhnout za jeden provaz tak by mohli urvat a tím defakto by mohli vyvolat válku v Mercedesu. Hamilton má ve smlouvě že chce Bottase ale když jim Bottas prohraje konstruktéra tak Toto bude asi celkem dost nasranej a to na oba.

Reagovat
Trand

Jinak mně dnes největší radost udělal asi Leclerc, to jak se dokázal celej závod držet vepředu mě trochu naplňuje optimismem. Checo taky ukázal, že řídit umí, ale kvalifikaci bude muset vylepšit, i kdyby tam neměl ten fuck up s pneumatikama, tak jezdil o hodně pomaleji než Max. Jako určitě se dalo čekat, že bude pomalejší, protože Max je top jezdec a navíc Checo v novým autě, ale stejně mi to přišlo jako hrozně velký rozdíl. Pak teda musím říct, že mě překvapilo, že Gasly se nedokázal probojovat nikam výš po tom pit stopu na začátku, nevím jestli měl poškozené auto nebo něco, ale víceméně jel celý závod vzadu a nedokázal se vůbec probojovat výš, i když to auto vypadalo v kvalifikaci a tréninku luxusně, navíc Tsunoda zajel hned body.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak ty jména na tom roštu:

Schumacher, Vettel, Alonso, Räikkönen, Hamilton.

K dokonalosti už jenom chybí nakažený Mazepin a Fittipaldi místo něj.

Reagovat
KingMaster13

Škoda že se neprosadil Bruno Senna A Piquet má v mladších kategoriích taky ještě 1 syna

Reagovat
HorajzmAmmann

každopádně užívejme si. Tohle fakt bude skvělá sezona

Reagovat
MagpeCZ

Synů je v juniorkách plno, čerstvě začali ve formulích jezdit potomci Barrichella, Montoyi nebo Trulliho

Reagovat
Rudnevs

To hej, je to niečo pre romantikov určite Len škoda, že až na Hamiltona budú všetci viacmenej len do počtu vyzerá to tak.

Reagovat
houdic

Proč zkouší jezdec formule tymovej sport. Měl by se vrhnout do něčeho indivualniho, třeba lyžování.

Reagovat
Rudnevs

Aj formula je tímový šport

Reagovat
Alan_Shearer

Neznate nekdo nejakou dobrou stranku na statistiky z F1? Zajimalo by me treba, kterej jezdec nejvice predjizdi, jaky ma kdo pomery v umisteni v kvalifikaci a zavode atd (jestli vubec neco takovyho existuje).

Reagovat
MagpeCZ

statsf1.com používám docela pravidelně

http://www.silhouet.com/motorsport/ tady jsou více méně jen výsledky závodů a kvalifikací, ale i z jiných sérií motorsportu

http://second-a-lap.blogspot.com/ blog dělající reporty ze všech mistrovských i nemistrovských závodů F1 od roku 1950,

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak třeba Hamilton v těch statistikách o předjíždění bude hrozně špatný, když pořád jede z 1. místa

Russel to má trošku obráceně:

https://youtu.be/YWd7_bwzdkw?t=65

Ale to předjíždění bych taky chtěl vidět. Tam musí být top Perez, který třeba loni asi 2x udělal z posledního místa bednu....

Reagovat
bobis21

https://www.marca.com/en/f1/2021/03/25/605cafeeca4741d5138b45de.html

Četli jste ten návrh na změnu víkendu? Podle mě je teda to bodování sprintu hrozně nesmyslné, to bude znamenat prostě jen větší mezeru mezi Merc+RB a zbytkem

A možnost že by se třeba o titulu rozhodlo v sobotu by úplně zničila nedělní závod.

Reagovat
mistr129

Mazepin

Reagovat
mistr129

A pro velký úspěch ještě jednou: Mazepin

Reagovat
KingMaster13

Zase se roztočil nebo co?

Reagovat
mistr129

Hned po minutě se roztočil a skončil v kačírku, na konci to pak rozbil

Reagovat
KingMaster13

Ale dělá to problémy docela i Mickovi, ono to bude i tím Haasem to auto je hrozný Nicméně furt si oproti Mazepinovi vede daleko lépe

Reagovat
HorajzmAmmann

Ono se už před rokem říkalo, že Mazepin je magor a jede vždy na hraně. Kdyby seděl v jiném autě třeba by tou jeho mentalitou nějaký úspěch občas zajel.

Buď by udělal body nebo by někoho sundal v průběhu závodu. Ale v Haasu, který musíš řídit dost na jistotu ji Mazepin asi v hajzlu úplně...

Reagovat
Rudnevs

Jj, tiez to tak nejak vidim. Mne ho inak uz aj pride trochu luto, lebo akoze je pravda, ze je sympaticky asi ako dva pondelky za sebou, ale takyto hejt si nezasluzi snad nikto. Aspon nam typek pripravuje show.

Reagovat
HorajzmAmmann

Sympatický moc není, to už je větší sympaťák i Stroll ale i takové potřebuješ.

Reagovat
Rudnevs

Veď práve, to som tým chcel povedať, že sympatický vôbec neni. Inak Stroll je v pohode sympatický týpek a dokonca by som sa nebál zájsť ďalej a povedať, že je aj v pohode jazdec. Ďalší platič Latifi síce neni dobrý jazdec, ale aspoň tiež sympatický týpek. No a Mazepin neni ani jedno. Ale ako vravím vyššie, ten hejt už je prehnaný.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo ten hejt je úplně mimo. Je to jeho 2. závod. Uvidíme co v nich je až když si sednou třeba do Alpine atp... Osobně mi jsou třeba Stroll, Ocon, Latifi, Bottas a Giovinazzi takový nijaký... bez nich bych se klidně obešel, ale Mazepin, Yuki tam udělají slušný bordel a bude to větší sranda

Reagovat
Rudnevs

Jo, presne... síce nie su zlí a vlastne su asi vsetko fajn ludia, ale su dost taki nezaujimavi. Uprimne keby tam neboli, nechybali by mi.

Reagovat
HorajzmAmmann

jako nemůžu o nikom říct, že by byl třeba arogantní nebo něco. Vlastně i hejtovaný Grosjean mi přišel vždycky celkem v pohodě a to každý říkal, že to je nesympatický zmrd.

Reagovat
Rudnevs

Grosjean bol najviac v pohode typek - mily, intelektualny, rodinny typ, nieco ako Vettel. Uprimne neviem, ktory iny jazdec formule jeden by so svojou manzelkou napisal knizku o vareni. Romain bol uplne zlaty.

Dokonca bol aj celkom rychly. Jediny jeho problem bol, ze sa snazil az prilis, bol premotivovany, a preto spôsoboval nehody a za to ho ludia nemali radi.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo jo i ta jeho manželka je celkem sympatická Souhlasím se vším.

Reagovat
Rudnevs

Jj, to som si tiež vždycky vravel, že Grosjean má jednu z najkrajších holiek spomedzi tých jazdcov Tým, že je taká zlatá a sympatická a majú spolu taký super dlhoročný vzťah a peknú rodinu, má u mňa Marion veľké plusové body oproti všetkým tým prvoplánovým kráskam

Reagovat
KingMaster13

A tady se právě ukazuje, že Mick by mohl mít mentalitu šampiona, protože takový ti mladíci co jezdí bez chyb jak stroje to většinou jsou budoucí šampioni

Reagovat
Trand

Reagovat
HorajzmAmmann

Sainz zatím vypadá hodně dobře McLaren naopak velká tragédie.

Reagovat
Rudnevs

Tak ako to vidite dnes? Lewis alebo Max?

Reagovat
HorajzmAmmann

Landoooo infarkt pískej koneec

Btw ten Yuki je dobrá nadávající malá kundička

Reagovat
Rudnevs

Však ale skoro každý jazdec nadáva, keď si pustíš vysielačky... Nechapem, prečo su pri Yukim zrazu všetci taki prekvapeni.

Reagovat
HorajzmAmmann

tak takhle moc nadává snad jenom Tsunoda, Max a Grosjean..(?)

Reagovat
HorajzmAmmann

ty jo, prvních 6 míst 5 různých stájí? Trošku jsem si uslintnul při představě, že by takhle dopadla kvalifikace...

Norris skvělý - Aston Martin a Ricciardo zatím velký zklamání.

Reagovat
KingMaster13

Ricciardo nikdy neměl v novém týmu dobré začátky ale chytí se je skvělej pilot

Reagovat
Trand

Perez před Maxem Gasly a Ricciardo taky super, Norris škoda toho posledního kola, že to nevyšlo

Reagovat
KingMaster13

Já nevím že vás to překvapuje, já říkal že Max s ním bude mít kurva problém

Reagovat
Trand

Jako jo, ale Max je pro mě top2 pilot v současnosti spolu s Hamiltonem, takže předjet ho není lehký. Ale kdyby neudělal tu chybu hned na začátku, tak má asi pole position. Každopádně já jsem jenom rád, dva moji nejoblíbenější jezdci Perez a Leclerc v top4, co víc si přát.

Reagovat
KingMaster13

Perez je hrozně nedoceněnej, přitom v takhle dobrém autě sedí poprvé a budou to černej kůň šampionátu

Reagovat
HorajzmAmmann

top2 možná, ale spíš bych řekl že jsou top3 právě s Perezem, který prostě v závodním tempu nebude horší.

Naopak si říkám, že to bude v závodním tempu nejlepší jezdec. Teď má i dobrou káru - takže se to třeba ukáže i na trati. Akorát jsem nečekal, že to bude tak brzo.

Reagovat
KingMaster13

Hlavně ať se tam na startu nevystřelej, magoři na to oba jsou. Pokud ne tak Hamiltona čeká peklo v tom závodě Perez je skvělej na pneumatiky takže klidně může jet na 1 zastávku a Maxovi mohou dát agresivnější strategii a 1 prostě vyjde

Reagovat
HorajzmAmmann

Landooooooo

Každopádně jsem rád, že jsem zklamaný z 6. a 7. místa

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
KingMaster13

Ten Ricciardo to vždy nějak před něj uplácá ale v závodě si myslím že Lando zase do 5. místa bude

Reagovat
HorajzmAmmann

No kdyby nebyl Landovi sebraný čas tak má poslední treninky a kvalifikace 2., 3., 2. a nejspíš 3. místo, takže doufám, že Gaslyho a Leclerca pod sebe ještě dostane. Frustrovaný Verstappen sejme Pereze a podium bude

Reagovat
KingMaster13

Red Bully doufám udělaj double a Hamiltonovi se snad posere technika (už taky musí naposledy se mu to stalo v Malajsii 2016) Zítra si ale pro podium jede Ferrari na domácí trati

Reagovat
HorajzmAmmann

po 2. treninku vypadalo Ferrari dost rychle, až jsem se leknul o kolik je Ferrari rychlejší než Mclaren.

No naštěstí dnešek Ferrari trošku vrátilo zpátky na zem. Akorát mě štve, že to dosral zrovna Sainz...

Reagovat
KingMaster13

Jako jo ale je to i tou tratí. Bahrajn byl rychlejší, Imola je víc technická a zdá se že Ferrari budou sedět spíš ty mnohem víc technické tratě kde se nedá moc předjíždět. Kdežto Mclaren by mohl být kurevsky silnej třeba ve Spa nebo Monze

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak to pak Red Bull ve Spa nebo Monze nemá šanci...

Reagovat
KingMaster13

I Mercedes se tam skloní před Landem Já zase doufám že Leclerc vyhraje v Monaku, to by byl karneval

Reagovat
HorajzmAmmann

1 závod mu nechám V Monacu ať si vyhraje. Vlastně je fajn vidět Ferrari v boji s Mclarenem oproti tomu, když se bojovalo s Renaultem a Racing Point.

Každopádně zatím to vypadá tak, že se nejvíc zlepšilo Ferrari, mírně zlepšil McLaren, Williams, Alfa Romeo a Alpha Tauri. Naopak Alpine, Aston Martin a Haas zhoršení.

Reagovat
KingMaster13

Hlavně Wiliams to je brutální posun. Nakonec možná tam i ten Rusell bude spokojenej Jo mě to taky baví na rivalitě s Mclarenem jsem vyrůstal a raději vidím Ferrari bojovat právě s Mclarenem

Reagovat
KingMaster13

Bottas On jim ten pohár konstruktérů fakt prohraje Red Bull se může vysrat na Hamiltona a když budou jezdit pravidelně 2. a 3. tak nazdar

Reagovat
MagpeCZ

Já myslím, že Maxovi moc o titul mezi konstruktéry nejde

Reagovat
KingMaster13

Tak on si hlavně musí uvědomit, že vzít Hamiltonovi titul je scifi prostě zatím. Nicméně když pomůže vyhrát PK tak můžou ten Mercedes zničit uvnitř

Reagovat
raduinho

No letos to vypadá, že Red Bull má konečně potřebnou rychlost i na Mercedes takže přemýšlet letos o titulu není pro Maxe ani Checa úplnou utopií.

Reagovat
KingMaster13

Jo to auto je super, je ale třeba si uvědomit že Mercedes má větší kapitál a přeci jen během sezony jim lehce utečou a Lewis bohužel je moc dobrej. Navíc to by museli Max a Perez fakt hodně hodně spolupracovat, že by musela být jasná jednička a ten druhej mu vyklízet pozice a na to si myslím že ani jeden nepřistoupí. Ale ten pohár konstruktérů si myslím, že pro ně je reálnej

Reagovat
KingMaster13

Leclerc P4 Zítra cítím podium až Lewisovi vypoví službu motor

Reagovat
MagpeCZ

McLarenu to v Imole nějak nejede, říkal jsem si včera. Vyměním Ricciarda za Sainze to bude jistota

Reagovat
KingMaster13

Ty vole takže na mokru se pojede, tak to se obávám že Lewis bude mít výhodu

Reagovat
KingMaster13

Pěkně Max Se s ním nesral, ten Hamilton se tam neměl srát

Reagovat
KingMaster13

Mazepin vystřelil toho Latifiho luxusně

Reagovat
Trand

Za tohle nemohl ale Ale je super, že je u dalšího incidentu.

Reagovat
KingMaster13

Právě, mě jde spíš o to jak ho prostě ty incidenty přitahují

Reagovat
Trand

Teď jsem si zase říkal, že je to Mazepin, ale nakonec to byl Mick. Každopádně řídit ten Haas musí být za trest.

Reagovat
Trand
Reagovat
fabec1222

Ve městě? Hm, tak to fakt radši ne.

Reagovat
KingMaster13

Chudák Vettel To je zmar

Reagovat
bobis21

Už druhou sezónu se sere všechno co může. Takovou smůlu jsem snad ještě neviděl.

Reagovat
KingMaster13

Jo no

Reagovat
fabec1222

Černá minuta Mercedesu

Reagovat
KingMaster13

Bottas zachránil Hamiltonovi závod

Reagovat
Trand

Russell dostal team orders

Reagovat
KingMaster13

Bottas ho úplně vytlačil na trávu, Russell ho chtěl ztrapnit že ho předjede ve Wiliamsu

Reagovat
HorajzmAmmann

já si naopak myslím, že mu Bottas chtěl uhnout, ale Russell dostal smyk na trávě a sejmul Bottase. Rozhodně to nebyla chyba Bottase (kromě toho, že jezdí jak šnek)

Reagovat
KingMaster13

Mě přišlo že se posunul doprava a Russell se lekl ale i tak toho místa mu tam dal málo. Ačkoli jako jo nebyla to úplně jeho chyba

Reagovat
Trand

Mně přišlo že tam místo ještě bylo, ale asi se Bottas posunul o trochu doprava a Russell se leknul.

Reagovat
KingMaster13

Tohle Bottas udělal schválně nechtěl aby ho předjel Russell který má zálusk na jeho sedačku

Reagovat
HorajzmAmmann

tohle vypadá na skvělý závod pro Red Bull a Ferrari, který je v závodním tempu rychlejší než McLaren. Leclerc má slušně našlápnuto na bednu.

Reagovat
Trand

Reagovat
KingMaster13

Snad se to neposere, bohužel Lewis dostal možnost na reparát. Jinak je to konfigurací tratě, Ferrari tyhle pomalý klikatiny budou sedět

Reagovat
HorajzmAmmann

jinak teď se bude startovat z pevných pozic ne? Takže přece jenom si dá Lando start ze 3. místa.

Reagovat
KingMaster13

To je úzasný prostě. Jo jo je to tak

Reagovat
HorajzmAmmann

takže Leclerc přišel o 30 vteřin náskoku. Pro nás super, pro Vás už moc ne

Reagovat
KingMaster13

Je to tak no ale to může říct i Max. Ten po té chybě Hamiltona měl možná i víc, teď na startu když se dostane před něj Leclerc tak to bude mrzutý

Reagovat
Trand

Mohl by ho Charles sejmout jako loni v Bahrajnu, to bych chtěl vidět Maxovu reakci

Reagovat
HorajzmAmmann

To by bylo skvělý...

Reagovat
HorajzmAmmann

Vážně mu tam Bottas ukazoval fakáče?

Reagovat
fabec1222

Perez klasik no

Reagovat
Trand

Reagovat
KingMaster13

Tyhle podmínky mu nesedí Kdyby se jelo na suchu tak si myslím že díky konfiguraci tratě a díky jeho šetření pneumatik byl černý kůň na výhru

Reagovat
Trand

Hamilton udělá jednou za 100 let chybu a stejně dojede druhý

Reagovat
KingMaster13

To je hrozný jak mu to padne do klína Normálně by člověk řekl že to tam Bottas rozštípal schválně

Reagovat
bobis21

Ale dost mu k tomu pomohla ta červená vlajka měl by mnohem větší ztrátu (myslím že i Lando už byl o kolo před ním).

Reagovat
KingMaster13

Tyhle restarty mi moc fér nepřijdou. Mělo by se to sčítat s předchozí částí závodu, sice by to byl guláš, protože Hamilton by byl třeba první ale ve skutečnosti by na 1. místo ztrácel 50 sekund

Reagovat
bobis21

To by byl nechutný zmatek. Ale je to takové zvláštní no, hlavně že jezdci o kolo se dotáhli, ale Haasy které byly o 2 kola, zůstaly o kolo zpátky, takže byli vlastně jediní kteří po restartu neměli o co jet (ne že by na něco šanci, ale jde mi o princip). Mít ten restart s nějakými rozestupy by třeba šlo, ale to zas není moc jak výměřit kde kdo má startovat...

Reagovat
KingMaster13

Jako máš pravdu a vidíš těch Haasů jsem si ani nevšiml divný Alespoň dojeli závod a získaly snad data co jim pomohou dopředu. Mě prostě jen vadí, že na tom vydělal třeba Hamilton který v té době měl navíc rozbité i přední křídlo a strávil by ještě dlouho zastávku a byl by úplně v řiti

Reagovat
HorajzmAmmann

no jo vlastně, Mazepin dojel na mokru.

Reagovat
HorajzmAmmann

To budou nervy o bednu...

Reagovat
KingMaster13

Gratulace Zaslouženě pro Landa

Reagovat
HorajzmAmmann

za tu sobotu a závod si to rozhodně zasloužil. Ale ufff, Leclerc a Sainz tlačil.

No ale Ricciardo Ferrari vůbec, ale vůbec nestačí...

Reagovat
KingMaster13

Jak říkám v Portimau na tom Ferrari si myslím nebude tak dobře V Bahrajnu taky Mclaren nestíhali

Reagovat
HorajzmAmmann

Landoooooooooooo <3

Reagovat
KingMaster13

4. a 5. místo před závodem bych byl nadšený, teď jsem trochu smutný, protože Charles by si to zasloužil

Reagovat
Trand

Ferrari super body, škoda že Charlesovi nevyšlo pódium, ale Norris si to za dnešek zaslouží. Naopak Perez velký zklamání.

Reagovat
KingMaster13

A Gratulace Maxovi neskutečnej výkon a neskutečnej start hlavně

Reagovat
KingMaster13

Jinak Max si myslím že by porazil Hamiltona ikdyby neudělal tu chybu, dneska byl prostě nezdolatelnej Red Bull skvělá taktika, štve mě akorát ten restart nebýt toho tak Leclerc měl snad půl minuty náskok na 2. místě

Reagovat
HorajzmAmmann

no a Vettel zatím bez bodu Ty jo, tady jsem teda takové trápení nečekal. A Gasly v závodech taky nic.

Letos zatím "střed pole" moc není - spíš nejlepší 4 stáje a pak zbytek světa, který má dohromady 16 bodů a na ty nejlepší hrozně ztrácí.

Reagovat
KingMaster13

No že je bez bodu ale ty jeho výkony jsou zatím bohužel totální průser Jinak Iceman 9. místo Jinak je to více rozdělené ale mě to upřímně přijde jako větší zábava

Reagovat
HorajzmAmmann

jak jsem už psal - 1.- 4. Red Bull a Mercedes a pak 5.- 8. Ferrari a McLaren budou čekat na zaváhání (nejčastěji asi Pereze a hlavně Bottase).

Zaváhání přišlo, Norris si vzal bednu, příště to bude třeba Ferrari. Ale Bottase nečeká nic lehkého. Ten je fakt špatný. Jednoznačně nejhorší jezdec z té top8.

Reagovat
KingMaster13

Bottas je příšernej a Mercedes na to dojede že ho tam mají jen aby Lewis nebrečel. Perez si potřebuje ještě zvyknout, myslím si že na konci sezony by se těch chyb nedopustil a navíc on na těhle podmínkách nebyl zázračnej. Závodit se dnes za suchého počasí tak si myslím že je černý kůň na výhru díky tomu jeho šetření pneumatik

Reagovat
Trand

Tak Gaslymu dneska zkazila závod ta strategie se špatnými pneumatikami, startoval 5. a než změnil pneumatiky na intermediálky, tak by snad 15. Vettel je bohužel opravdu zklamání, zvlášť když to člověk porovná se Strollem.

Reagovat
fabec1222

Problémy mají všichni "nováčci" ve svých týmech ,prostě absence testování no... Otázka je, jestli se Vettel se svojí hlavou dokáže postupně zlepšovat, což by třeba Perez nebo Ricciardo mohli.

Reagovat
mistr129

Tak jsem to teď dokoukal, Mazepin v tom byl v úvodu nevinně, ta druhá bouračka těžko říct - Bottas za to nemohl mi přišlo, ale spíš než Russellova chyba bych to bral prostě jako závodní incident. Jinak závod i ty výsledky pěkný, ale... Ta jejich bouračka mě teda pěkně sere, nebýt toho, tak je Leclerc v pohodě 2., Carlos 4.-5. a Hamilton až někde daleko za nimi

A teď jdu dohnat kaprligové restíky

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Trand

Souhlasím za mě to byl taky spíš závodní incident. Když se člověk podívá na zpomalené záběry, tak tam Russell měl místa ještě celkem dost, ale my máme tu možnost se na to dívat zpomaleně, oni jedou 330 km/h no. Takže Russellovi bych to taky nevyčítal, nicméně Hamilton se pak ocitl s Norrisem v takřka identické situaci a Lewis to zvládl v pohodě a nezpanikařil. Takže já bych to uzavřel jako racing incident spíš s chybou Russella, ale ne žádné penalizace nebo něco takového.

Spíš mě překvapilo, jak Russell nakládal Bottasovi v rozhovorech po závodu a jak mu šel ještě vynadat hned po tom incidentu v sakra vysoký rychlosti. A z těch rozhovorů mi teda přišlo, že nemá k Bottasovi vůbec žádnej respekt a že ho bere jenom jako týpka, co mu zabírá místo v Mercedesu.

Reagovat
KingMaster13

Jenže ono to tak je Navíc si s ním ještě vytřel prdel v Sachiru takže je to sice na hovno přístup ale na 1 stranu se mu nedivím

Reagovat
Rudnevs

Určite to tak je. Russella hnevá tá nespravedlnosť, že v Mercedese sedí čajový Bottas. A ten ho tiež nemá rád, lebo sa ho bojí. Proti inému súperovi by nešiel tak tvrdo podľa mňa.

Reagovat
Trand

No on do toho souboje nešel nijak tvrdě mi přišlo, prostě se držel závodní linie a asi nečekal, že se Russell přiblíží taky rychle a na poslední chvíli když ho uviděl, tak uhnul lehce doleva. To spíš Russell mi přišel, že to moc nezvládnul tu situaci, hlavně teda v těch rozhovorech po závodě, kde se do Bottase dost trefoval. Jinak jako souhlas no, to že Bottas soupeří s Williamsem je mnohem větší problém než nějaká nehoda. A Russell je z toho, že za Mercedes jezdí Bottas a ne on evidentně hodně na nervy, mohla by tady vzniknout nějaká větší rivalita, i když se asi nedá čekat, že by spolu tihle dva soupeřili za normálních podmínek (aspoň doufám pro Bottase). Ale jako jsem rád, chce to nějakou pořádnou rivalitu.

Reagovat
KingMaster13

Může odejít Lewis a ti 2 budou vedle sebe Nicméně je úplně vidět jak jím Russell pohrdá to by spolu nedělalo dobrotu ale Mercedes ho tam zbytečně předržuje. Místo něj tam mohli koupit třeba Ricciarda, který když by techniku dostal tak by jezdil solidně a přitom by Lewise neohrožoval si myslím. Jako Bottase aby předjížděl v závodě Williams to je na roztrhání kontraktu. Nehledě na to, že Russell ho spláchnul v Sachiru kde si pořádně auto neosahal a seděl v něm 2 dny, to je prostě dno. Já si o něm nedělal iluze že je bídnej ale tohle je už docela silná káva i pro mě

Reagovat
Rudnevs

Nešiel tam nebezpečne a podľa pravidiel asi nespravil nič zlé, ale išiel tam tvrdo rozhodne. Nedaroval mu nič a akoby ho tak plynulo vytláčal.

Ja som taktiež rád, rivalitu by to chcelo Úprimne mi Bottas, ktorý len sedí a zaberá miesto, nepríde ničím zaujímavý a lezie mi na nervy, že tam stále je.

Reagovat
HorajzmAmmann

No rozhodně zklamání od Russela, takhle by se asi neměl chovat k nikomu natož k někomu, kdo jezdí F1 o 10 sezon déle než on... a hlavně za to Bottas opravdu nemohl.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jenom bych chtěl dodat, že z těch top jezdů neměl žádnou chybu snad jenom Lando a Leclerc. I Max si neodpustil při restartu nějakou píčovinu a mohl být rád, že dopadnul tak jak dopadnul.

U Landa ty chyby vidím naprosto minimálně. Včera měl akorát dost špatný start, ale naštěstí tam měl kolem sebe lopaty jako Bottas a spol a pak tam pár aut naprosto famozně předjel a dostal se zpátky. Takže on si to taky ohromně zaslouží. I když tím restartem měl samozřejmě trošku štěstí.

Každopádně fans Ferrari ať jsou v klidu. Podium při trapnosti Bottase budou dělat pravidelně...

Reagovat
KingMaster13

Leclerc vyletěl z trati při zahřívacím kole Takže jen Lando

Reagovat
HorajzmAmmann

tak nikdo, protože Lando vyletěl v zahřívacím taky

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rudnevs

Ricciardo nespravil chybu tuším. Ten len jazdil konštantne pomaly.

Reagovat
KingMaster13

Jinak u toho restartu Leclercovi nefungovala vysílačka a tak on sám do poslední chvíle nevěděl jakej typ restartu bude a bylo vidět, že ho to překvapilo a Lando toho využil

Reagovat
HorajzmAmmann

jo taky jsem četl. A je teda škoda, že nebyl start z pevných pozic. I když se to dá chápat, protože jenom jedna stopa byla suchá.

Reagovat
KingMaster13

Přesně to se dá pochopit ale škoda

Reagovat
fabec1222

Tak jsou potvrzeny sprintové závody. Už letos budou prvni tři.

Reagovat
bobis21

Píše se o Monze, kde to zrovna smysl dává, protože tam ta kvalifikace byla v posledních letech hrozná fraška, kdy se před koncem tvořila zácpa a pak nikdo nebyl schopen zajet pořádné kolo. Tím že se s tím počítá jen pro pár závodů v sezoně to může být zajímavé, ale každý víkend bych to nechtěl.

Reagovat
fabec1222

Podle mě tohle není zrovna způsob, který by přitáhl diváky k TV. To se musí změnit něco na závodech samotných.

Reagovat
Trand

Změna to určitě zajímavá je, jen mi to přijde dost bezvýznamný pro ty menší týmy.

Reagovat
bobis21

Bezvýznamné je to pro všechny. Nikdo nebude riskovat nějaké agresivní předjíždění kvůli 1 místu na startu nebo 1 bodu, když případná nehoda znamená že startuješ poslední. Spíš jsem si chtěl postěžovat na tu kvalifikaci v Monze

Reagovat
fabec1222

Kanada zrušena, místo toho se pojede v Turecku. Škoda Kanady, výborný okruh, radši měl vypadnout třeba Singapur ale aspoň, že je náhrada dobré Turecko.

Reagovat
KingMaster13

Ten Mercedes bude mít v Portimau výhodu. Dominujou celej víkend a jako Red Bull ztrácí 3 desetiny to je dost. Alespoň je tam ten Perez a mohli by zkusit nějakou překvapivou strategii. Velký překvapení Sainz ten zajel fantastickej výsledek, Leclerc trochu za očekáváním. Russell tleskám

Reagovat
Trand

No ale Max by byl první, kdyby mu nesmazali to kolo za překročení limitů a to i s chybou. Asi se tam pak zhoršily podmínky na trati nebo nevím, proč pak všichni jezdci měli horší časy, je možný že by ho Mercedesy za normálních podmínek ještě předjely. Každopádně to vypadá pro Mercedes dobře no, na Bottase se sice nadává a částečně právem, ale kvalifikace umí a pokud se nejede na dešti, tak to taky není takovej tragéd. Naopak Ricciardo velký zklamání. Aspoň že ten Seb se dostal do Q1, to jsem měl fakt radost. A Ocon nadělil Alonsovi skoro vteřinu, to je taky strašnej rozdíl.

Reagovat
Trand

Teda Q3

Reagovat
KingMaster13

Tak u těch nových jezdců se musí brát ohled furt ještě O to víc mě překvapuje Sainz jak to tam bombí Jinak můj tip na zítřejší podium 1. Hamilton 2. Perez 3. Verstapen Perez určitě bude mít nějakou alternativní strategii a bude to tam míchat.

Reagovat
Rudnevs

Sa mi páči, jak sa s jazdcom na pole ani nepočíta na pódium

Reagovat
KingMaster13

Je to Bottas Kdyby v RB seděl Albon tak napíšu že bude 3.

Reagovat
Rudnevs

Ja tipujem klasiku Ham Bot Ver (snáď to zakríknem). Zas aj ten Valtteri občas musí zajazdiť dobre, nemôže furt končiť desiaty, inak by ho vyrazili

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Jako jasně, ale Lando byl v Q1 druhý a Ricciardo 16. Ten rozdíl tam byl ohromný. Alonso nakonec teda "jen" o 0,6 pomalejší, ale stejně mi to přijde hrozně moc. Kdy se to tak může srovnat, abychom už na to nemuseli brát ohled? Po 6-7 závodech? Jinak se mi líbí, že Stroll by měl mít tenhle víkend na autě nějaká vylepšení a jak to dopadlo.

Reagovat
KingMaster13

Těch 7 závodů je tak akorát času na to aby se zžili s tím autem Jinak ano neměli by tam ty rozdíly být tak velké hlavně Ricciardo je dost šok A to fakt Daniel není vůbec špatnej jezdec, naopak. To jen dokazuju jak skvělej je Lando. Alonso 2 roky nezávodil a je jasné že se to musí projevit

Reagovat
HorajzmAmmann

Ricciardo je špatný Kdyby Lando zajel normálně Q3 tak dá zase nejspíš 2. řadu a Ricciardo by měl být schopný udělat minimálně top10.

Ale jak říkám celou dobu, už jenom to, že Lando držel 2 sezony krok ze Sainzem který pak jde do Ferrari a po pár závodech už prohání Leclerca ukazuje jak moc skvělý Lando je.

Reagovat
mistr129

Tak Ricciardo zase proháněl Verstappena a držel s ním krok, fakt bych si netroufal tvrdit, že je nějak horší než Lando. Podle mě ta čtveřice z McLarenu a Ferrari je strašně vyrovnaná, před sezonou bych dokonce zařadil Landa jako nejhoršího z nich. Každopádně teď máme jediný přímý relevantní porovnání z minulých let Sainz vs. Norris, po téhle sezoně už budeme moudřejší

Reagovat
KingMaster13

A hlavně Ricciardo doslova nafackoval Vettelovi když přišel do Red Bullu jako nováček a hned doslova zahanbil čerstvě čtyřnásobného mistra světa A souhlas že ta čtveřice z Mclarenu a Ferrari je vyrovnaná. Ricciardo se ještě chytí, v Renaultu měl taky pomalejší začátek

Reagovat
HorajzmAmmann

Jako myslel jsem to tak, že je špatný zatím v McLarenu.

Reagovat
fabec1222

To je tim, jak se netestovalo

Reagovat
HorajzmAmmann

Jako jo, ale Sainz taky netestoval.

Jako já si z toho nic nedělám. Vím, že se Ricciardo zlepší. Ale zatím prostě špatný. Což ví moc dobře i on sám ... ale v závodě se do top10 určitě dostane.

Reagovat
bobis21

Sainz je ale jediný z těch kdo mají nové auto kdo zatím není zklamání. Všichni ostatní měli problémy, takže bych tomu dal ještě čas.

Reagovat
HorajzmAmmann

jo vždyť jo, ale včera byl Ricciardo zklamání i přes tohle všechno. Ale bůh ví co se tam stalo. Ale tuším, že loni se tam zrovna McLaren dostal v 1. kole na 1. a 3. místo hned ze startu asi ze 4. řady, takže se tam evidentně může stát cokoliv a ještě to bude zajímavé.

Reagovat
HorajzmAmmann

protože Sainz je v 1. řadě skvělý jezdec McLaren loni neměl top auto, ale top jezdce

Reagovat
KingMaster13

Jako asi se shodneme že Racing point měl lepší auto ale jinak to nic hrozného nebylo

Reagovat
KingMaster13

Bottas to docela Hamiltonovi zkurvil ten restart

Reagovat
fabec1222

Slušný kroužení... Lepší si vypíchnout oči

Reagovat
KingMaster13

Dneska je to zatím celkem nuda ale možná jsme rozmlsaní po těch prvních dvou závodech

Reagovat
mistr129

To podle mě Verstappen nestihl

Reagovat
KingMaster13

Přesně tohle jsem čekal že Max si ho namaže díky pitstopu Teď co ten Perez? Jestli hodně dlouho vydrží tak by mohl jít na softy a mohlo by být ještě veselo

Reagovat
mistr129

Tak to nechápu, já čekal ze Ricci půjde má měkký

Reagovat
KingMaster13

A to jako čekaj že ho Perez za sebou udrží déle než 1 kolo na starejch gumách? Zbytečně ho zpomalili, mohl na softech ještě v klidu před Bottase teď už tomu nevěřím

Reagovat
KingMaster13

Jsem to říkal, zbytečně mu zkazili závod

Reagovat
KingMaster13

Tak tohle už je ale prasárna

Reagovat
mistr129

? co se stalo, už koukám na fotbal

Reagovat
KingMaster13

Vzali Verstapenovi nejrychlejší kolo za traťový limity

Reagovat
mistr129

Aha

Reagovat
Trand

Celkem nuda teda. Alpine nakonec hodně pěkný výsledek, škoda že byl Perez tak dlouho za Norrisem na začátku, možná by jinak mohl ještě bojovat s Bottasem.

Reagovat
bobis21

Nejnudnější závod za hodně dlouhou dobu nestalo se vůbec nic zajímavého.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
MagpeCZ

Tak je pravda, že od loňského Abu Dhabi už nějaká doba uběhla, přesně tři závody

Reagovat
bobis21

No neřekl bych že tohle bylo zajímavější. Nejvíc to asi posrali už tím že vzali ty nejtvrdší sady pneu

Reagovat
MagpeCZ

Tak z Abu Dhabi si akorát pamatuju, že vyhrál Max bez jakýhokoliv boje s kýmkoliv. A došlo tam tak k jednomu, dvou předjetím. To dneska jich bylo určitě více

Reagovat
KingMaster13

Dneska zaslouženě Hamilton, ten Mercedes v tom Portimau byl silnej jako kráva ale já to čekal. Taky jsem čekal že Ferrari ta trať moc sedět nebude, což se taky potvrdilo. Hrozná škoda, že Red bull toho Pereze obětoval aby brzdil Hamiltona (k čemu?).. Zbytečně musel jet tak o sekundu na kolo pomaleji a ten pitstop měl taky přijít tak o 4 kola dřív. Vrátil by se tak 10 sekund za Bottasem a ten by neměl prostor na to nejrychlejší kolo a ty traťový limity to je výsměch Hamiltonovi by ten čas v životě nesmazali

Reagovat
MagpeCZ

Ale ne snad nepatříš k těm lidem, co to mu věří

Reagovat
KingMaster13

Čemu konkrétně?

Reagovat
MagpeCZ

Že by Hamilton nesebrali nejrychlejší čas

Reagovat
KingMaster13

Neříkám že ne ale některá ta rozhodnutí jsou tak podezřelá že to člověka nutí se nad tím zamyslet. Třeba v Bahrajnu měl Hamilton během závodu taky nejrychlejší kolo dlouho které mu na konci ukradl Max ale zajel ho celým objemem za čárou a nic mu nikdo nesmazal

Reagovat
HorajzmAmmann

Alpine slušný Ricciardo nakonec taky v pořádku. McLaren 8. závod oba na bodech za sebou

Reagovat
KingMaster13

I Richtr říkal, že smazat čas je prostě na hraně, v pravidlech to ani není Ty vole s tímhle ať jdou do řiti. Hamilton dneska zasloužená výhra bezesporu ale za to nejrychlejší kolo jsem teda nasranej a to nejsem fanoušek RB

Reagovat
MagpeCZ

No nebylo to žádné drama, ala Imola, ale taky žádné Abu Dhabi nebo Paul Ricard. Já si zejména tu první polovinu závodu Ham vs Bot vs Max užil. Ne pokaždé je to holt thriller od začátku do konce

Reagovat
KingMaster13

Jo nebylo to tak špatný a pak to drama okolo pitstopů bylo taky super a užil jsem si i souboj Mick vs Mazepin a pak s Latifim

Reagovat
KingMaster13

Jinak příště je Barcelona, že? Tam si myslím že by možná spíš mohl mít zase lehce navrch Red Bull. Je tam 1 dlouhá rovinka na kterou je ale pomalej nájezd tak se tam moc nepředjíždí a ta druhá DRS zona tam jsem neviděl snad ještě nikoho předjíždět. Jinak táhle dlouhé zatáčky.

Reagovat
MagpeCZ

Taky si myslím a hlavně doufám, že to bude Red Bullu vyhovovat. Hlavně mám obavy, jak dlouho bude stačit RB Mercedesu ve vývoji

Reagovat
KingMaster13

RB má peněz dost Já si myslím že minimálně do 2/3 to udrží. Pak jim Mercedes trochu uteče ale budou na ně dost tlačit. Red Bull měl vždy největší problémy na začátku sezonu, v prostředku a na konci většinou Mercedesům stačil. Jinak teda Mercedes má velkou výhodu v motoru což prostě na té dlouhé rovince v Portimau bylo vidět

Reagovat
MagpeCZ

Já hlavně doufám, že tenhle souboj pak pomůže ostatním týmům do příští sezóny. I když s tím rozpočtem asi může Mercedes dělat na obou věcích na jednou

Reagovat
bobis21

Tak teď začínají platit ty stropy na výdaje, takže ty top týmy budou utrácet za velkou část věci úplně stejně.

Reagovat
HorajzmAmmann

Lando zatím ani jednou v sezoně nedokázal načasovat Q3 Škoda. Ale ten střed Ferrari, Mclaren, Alpine + Perez je hrozně našlapaný. Vůbec nedokážu odhadovat závodní tempo jednotlivých týmů.

Reagovat
Trand

Trochu začínám panikařit s Perezem. Já vím, teprve 4. závod, ale ta mezera tam je obrovská, dneska v kvalifikaci velký zklamání a to ještě na trati, kde je strašně těžký předjíždět. Prý teď zkouší Verstappenovo nastavení nebo co, takže mi přijde celkem evidentní, že se v tom autě necítí dobře.

Jinak Alpine zase parádní výsledek, Ferrari taky super.

Reagovat
fabec1222

Snad nejhorší možný postavení TOP3 na startu, to je v podstatě jasný, že jak startujou, tak dojedou

Reagovat
KingMaster13

Trochu doufám že by se Leclerc mohl napasovat před Bottase Ať tam vepředu nejsou 2 na 1.

Reagovat
Trand

Podle mě bez šance, ten rozdíl mezi první trojkou a 4. byl snad 0,7 sekundy, prostě strašně moc.

Reagovat
KingMaster13

No tak dobrým startem a Bottas pak už tu rychlost moc nemá Jasně pak by se před něj dostal třeba asi při zastávce ale to už by třeba 20 sekund ztrácel

Reagovat
Trand

Já si myslím že se Bottas zbytečně podceňuje. Jasně, má dlouhodobé problémy s udržováním pneumatik a v kvalifikaci je skoro vždy lepší než v závodě, plus v dešti je tragický. Ale jinak je to pořád skvělej závodník a až na Imolu jezdí přesně to, co od něj Mercedes potřebuje, Mercedes by podle mě ani nic lepšího nechtěl. Koneckonců v Portimau mohl teoreticky mít Maxe nebýt nějaký tý poruchy, dost se mu přibližoval a zbývalo ještě dost kol. V Bahrajnu měl taky smůlu a stejně dojel 3. Každopádně si myslím, že Mercedes je o tolik rychlejší, že i kdyby se před něj někdo dostal při startu, tak ho předjede i na týhle trati.

Reagovat
KingMaster13

Já si zase myslím, že není právě dobrej jak si lidi myslí Hele on jak se před něj někdo dostane tak má hrozný problémy s předjížděním viz loni Monza, kde celý závod se vozil za Norrisem, viz loni Sakhir kde ho ke konci předjížděli jezdci se slabším autem, viz Imola a spousta dalších závodů. V Portimau hrozně brzdil Hamiltona i Verstapena když byli za ním. Jinak jak zmiňuješ že se dotahoval na Maxe tak jsem si říkal že to přepálí a buď zničí gumy a nebo přehřeje nějakou součástku a fakt se mu tam něco takového stalo. To prostě byla nerozvážnost jeho jak tlačil na pilu moc. Jako on v tom Mercedesu tím jak je rychlej tak dokáže dojet na podiu, občas i vyhrát ale od jezdce Mercedesu si tedy představuji něco jiného. Měl by tomu Hamiltonovi alespoň trochu stačit ale on ho v šampionátu vždy porazí brutálním stylem. Jasně je to Hamilton, génius ale ta propast je šílená. Rosberg dokázal s Hamiltonem většinou bojovat o titul do posledního závodu. S Bottasem 5 závodů před koncem sezony slaví. Fakt neříkám že Bottas je nějak vysloveně tragéd ale na tu špičku prostě nepatří

Reagovat
fabec1222

Podle mě už je to u něj čistě v psychice. On by potřeboval třeba na rok vypnout. Teď se s nim prostě táhne to, že nemá na Hamitona, a že je tam jako jeho podkuřovač, kterej ho nijak neohrožuje.

Reagovat
KingMaster13

Jo ta poslední sezona a začátek letošní je otřesná. 2019 naopak se mi zdál solidní

Reagovat
Trand

S tím se dá souhlasit, jen teda nevím, jestli ta porucha byla způsobená tím, jak moc tlačil na pilu nebo to prostě byla porucha se kterou se nedalo nic dělat. A já i chápu tvůj pohled a souhlasím že na špičku nepatří.. Ale pro Mercedes je to podle mě ideální jezdec. Hamiltona neohrozí, protože na to nemá rychlost, takže se Ham cítí v bezpečí, zároveň ale jezdí celkem stabilně na pódiu, dokáže občas prohnat i Verstappena, takže ten se nemůže cítit v klidu a občas dokáže i vyhrát.

Podle mě ten pohled na něj kazí posledních 7 závodů. V Turecku byl absolutně strašný, to se nám všem zapsalo do paměti, se divím, že se tam netočí ještě dnes. V Bahrajnu v prvním závodě skončil 8., to si popravdě nepamatuju, co se mu stalo, tam si pamatuju jen Grosjeana, ale asi tam byl nějaký problém s autem, jinak by 8. nebyl. Pak VC Sakhiru, kde to byla taky tragédie, protože tam ho ztrapnil Russell, ale nebýt tý chyby v boxech, tak je podle mě druhý. Pak VC Abu Dhabi, tam dojel druhý, ale ten závod reálně nic neznamenal. Pak letos v Bahrajnu si jel takový svůj standard, dojebala to až ta Imola, kde byl opět tragický a to se lidem vrylo do paměti. Portimao pak taková jeho klasika, pohodový 3. místo.

V sezoně 2020 byl ze 17 závodů 11x na pódiu, bez těch posledních 4 závodů by to bylo 10x ze 13 a to tam měl ještě odstoupení na Nurburgringu kvůli motoru a problémy s pneumatikama na Silverstone. Jako jasně, je tu ta věc že Mercedes byl tu sezónu jednoznačně nejlepší, takže se to od Bottase očekávalo a teoreticky si za ty pneumatiky ve VB může sám.. Ale jinak to od něj prostě byla fakt vyrovnaná sezóna, až na ten konec, kterej hrozně zkazil.

Reagovat
KingMaster13

Máš pravdu že se na něj dívá skrz prsty ohledně těch posledních závodů hlavně. Hlavně ale v roce 2020 ten Mercedes byl naprosto totálně uskočenej a defakto jeho jedinej protivník je Lewis a vyhrát jen 2 závody, kde ještě Lewis udělal chyby, to je sakra málo. Jako Lewis je super jezdec ale v nějakých nevím? 16 závodech ho porazit 2x to je sakra málo. Verstappen je skvělej ale měl o dost horší auto. Mě se Valteri nelíbil vůbec ani v sezoně 2018 kdy v konkurenci 6 jezdců ze 3 rovnocenných týmů skončil v pořadí 5. a ani jedna výhra. Fakt jediná sezona kdy mi přišel nějak solidní je 2019. A to je sakra málo.

Reagovat
Trand

Souhlasím, ale podle mě tohle od něj přesně Mercedes chce. Dokud se teda Perez nezlepší, pak by to mohl být problém. Ale do tý doby si myslím, že budou fakt spokojení. Samozřejmě že by to pak byla škoda, pokud by třeba Russell neměl místo po letošní sezóně a musel skončit někde jako rezervní jezdec a Bottas si dál jezdil v Mercedesu. Ale do tý doby bych ještě počkal jak se to vyvine, koneckonců Imola a Portimao byly svým způsobem zvláštní tratě, na kterých se moc nejezdí, teď by se ty výsledky měly znormalizovat, tak uvidíme.

Jako hlavně si ještě teda myslím, že Bottas je takovej nezajímavej závodník a teď nemyslím jenom chováním mimo trať ale spíš na trati. Leclerc je třeba extrémně agresivní, Max má neskutečnou rychlost, Checo umí skvěle řešit pneumatiky, Hamilton je tak nějak dobrej ve všem.. Bottas má kvalifikace no a pak vlastně ničím moc nevyniká. To mu asi taky hodně ubližuje v oblíbenosti.

Reagovat
KingMaster13

Jako pro Mercedes to byl super jezdec dokud neměl konkurenci, pokud je letos bude nahánět RB a Checo se bude zlepšovat tak mají zaděláno na problém Jeho ty kvalifikace v podstatě drží při životě, protože když startuje z top 3 tak to většinou na podio nějak doklepe. Když stojí ale níže tak se nedokáže prokousat nahoru a nedej bože aby zkazil start (což se mu taky kolikrát podařilo). Jinak kdybych ho měl nějak charakterizovat tak jak píšeš super na kvalifikace, větší kabrňák v startovním poli je snad už jen Russell Starty průměrné, rychlost má většinou každý sprint pár kol než spálí gumy (měkké sady většinou zničí rychle) takže průměr spíš, šetření pneumatik těžkej podprůměr, předjíždění bída, bránění pozice teda nadprůměr (v tom je na jeho obhajobu teda zase celkem dobrej) a skill na vodě katastrofa. Takhle když to sesumíruješ tak je to docela bídné hodnocení. Jako jasně nějaké hodnocení jsem dal možná přehnaně ostré ale s těma pneumatikama si za tím stojím, že třeba v top 10 je jeden z nejhorších.

Reagovat
Trand

Když to vidím jak to píšeš, tak by mu teoreticky mohly jít ty sprinty, tam gumy nezničí a pokud se mu povede start, tak ho třeba ani nikdo nestihne předjet.

Reagovat
KingMaster13

Ale jo tam by to vybojovat mohl, navíc Hamilton a Verstappen tam riskovat moc nebudou aby se nerozsekali

Reagovat
Trand

Podle mě je to prostě pro Mercedes ideální jezdec, oni nechtějí znova opakovat tu náladu v týmu, jako když tam byl Rosberg. Pokud prostě Perez nebude jezdit před Bottasem a Bottas si většinu sezónu udrží tu svojí výkonnost, tak nemají důvod měnit. Já chápu, proč si to spousta lidí přeje, já bych si koneckonců taky přál, aby měl Lewis pořádnýho soupeře v rámci týmu, ale z pohledu Mercedesu je to prostě skvělý týmový jezdec, který nedělá žádné problémy. Do nejlepších jezdců letošní sezóny bych ho určitě nezařadil, Max, Ham, Norris, Leclerc a asi i Sainz a možná Ocon (záleží jak dopadne zítra) předvádějí lepší výkony.

Podle mě bude objektivní srovnání na konci sezóny, až se Perez sžije s autem (pokud ho do tý doby nevyhodí ), jak se bude Bottasovi dařit v porovnání s Perezem. Teď ho bohužel nejde moc s nikým srovnat, protože Max a Lewis jsou o třídu, možná o dvě lepší jezdci a ostatní jezdci mají hroší auta, kromě srovnatelného Pereze. Btw ze stejnýho důvodu proč píšu, že je Bottas dobrý jezdec pro Mercedes jsem si myslel, že pro RB bude lepší Hulkenberg. Solidní jezdec, co si odjezdí to svoje, nebude dělat problémy a bude se držet vepředu. Jenže to jsem počítal s tím, že Perez bude reálně bojovat s Maxem, to se zatím neděje. Jasně, vím že je brzo Checa odsuzovat, je v autě chvíli a dneska mu prý navíc bylo špatně nebo co (i když nevím na kolik je to reálný ), ale přeci jenom je to jeden z nejzkušenějších jezdců, v Barceloně jel milionkrát, takže ten okruh musí znát skvěle a už je trochu čas začít ukazovat nějaký progres a ne jezdit skoro vteřinu za Maxem a dělat tolik chyb, co dělá. Je pravda, že většina nováčků se trápí, ale Alonso se už zvedá a Sainz se s Ferrari taky popasoval dost dobře, takže to není tak, že by se všichni trápili. Pak se teda ještě nabízí otázka, jestli prostě to auto neumí řídit jenom Max a pro všechny ostatní jezdce je neříditelný. Pokud by to ani Checo nedokázal zvládnout letos, tak na tý teorii něco bude. Ale dávám mu čas, nechci panikařit a doufám, že s návratem na ty klasičtější okruhy se dokáže tý trojce přiblížit a bude s nima bojovat vepředu nebo aspoň s tím Bottasem.

Sorry za tak dlouhý příspěvek, trochu jsem se rozvášnil.

Reagovat
KingMaster13

Jo v pohodě ale to je právě super, že jsi se takhle rozepsal, to mám rád Hele Perez uvidíme já si myslím, že to je super pilot a ukáže nám. Potřebuje ještě tak 2 závody čas, je to blbý ale je to tak Už v minulém závodě tam takticky svojí roli sehrál, sice ne tak silnou protože nebyl tak blízko ale už tam Mercedesům ztěžoval život, třeba nejrychlejším kolem které dlouho držel a mohl i zbrzdit Hamiltona kdyby se za ním zasekl někde v technické části tratě. Jinak pro mě je spíš ideální do Mercedesu třeba takovej Ricciardo či Sainz. Oba by Lewise neporazili ale rozhodně by mu byli blíž a ta dominance s nima by byla ještě brutálnější. Ten Bottas je na Mercedes až příliš slabej jezdec si myslím. Vyhovuje Hamiltonovi proto si ho dal i do smlouvy ale pak je tu nebezpečí, že fakt mohou přijít o ten pohár konstruktérů. Třeba v roce 2018 kdy Mercedes, RB a Ferrari byli víceméně vyrovnaní tak on skončil 5. mezi jezdci bez jediného vítězství. Jako jedinou fakt dobrou sezonu mi přijde že měl 2019. 2020 na to jak dominantní byl Mercedes tak to od něj bylo hodně slabý. Perez pokud s tím Red Bullem bude marnej tak fakt už je to vina auta, to pak prostě už není možné Pak jedině tam dát podobně agresivního jezdce, což je v současném poli možná tak Leclerc.

Reagovat
Trand

Je pravda, že kdyby minule byl safety car dokud Checo nejezdil extrémně pomalý časy, tak by se ještě teoreticky mohl před Bottase dostat. Já si o něm taky právě myslím že je super pilot, proto mám na něj velký nároky. Navíc s Charlesem můj nejoblíbenější. Ale je jasný, že to chce čas a pak se uvidí. Tyhlety rychlý soudy nemají cenu, na redditu f1 se po prvním závodě psalo, že Tsunoda je pomalu nový Verstappen a teď tam lidí píšou jaký je to zklamání a že je hroznej a pomalu ho odepisujou.. Po třech závodech v jeho první sezóně, šílený. Prostě lidi rádi choděj z extrému do extrému, zvlášť na stránce jako je reddit, kde se člověk snadno nechá ovlivnit většinovým názorem. Takže si s těma soudama taky počkám, jen mám trochu obavy, aby to vyšlo a aby to unesl Marko. Jediná pozitivní zpráva je, že v půlce sezóny Checa asi vyhodit nemůžou, protože Gaslyho tam znovu neposadí a Tsunoda zatím tu výkonnost nemá a navíc je veřejně docela kritickej vůči autu, což mu taky plusový body nepřidá.

Spíš se bojím, aby RB neutekl Max do Mercedesu, to by byli docela v hajzlu. A Charles je podle mě ve Ferrari spokojený, letos zatím výsledky nad očekávání (samozřejmě ne to, co by se normálně očekávalo od Ferrari, ale vzhledem k okolnostem dobrý) a pokud se jim povede vývoj auta na příští sezónu, tak snad bude chtít zůstat. Já nevím no, mně k němu to Ferrari hrozně sedí, nedokážu si ho asi nikde jinde představit.

Reagovat
KingMaster13

Verstappen v životě vedle Hamiltona sedět nebude Ty by se požrali. Dokážu si vedle Hamiltona představit George nebo třeba Ricciarda, Sainze apod ale ne horkou hlavu Verstappena Charles mi hrozně připomíná tou jízdou Alonsa, taky z nic moc auta ždíme co tam ani snad není, má neskutečnou rychlost a nebojí se ničeho. Jako Charles je pro mě větší mistrovskej materiál i než George si myslím Jinak přesně nesmí se dělat soudy u těch mladých jezdců. Tsunoda ale v tom Bahrajnu fakt měl drive a přijde mi že mu to trochu zmizelo ale tak je nováček. Nicméně i nováček nesmí předvádět co do zatím Mazepin. Z toho kluka jsem měl docela respekt že by mohl mít rychlost a toho Micka ohrožovat ale teda zatím je to od něj dobrá sebedestrukce. Jinak já jsem obrovskej fanda Ferrari a teď hlavně Leclerca (ten si mě prostě získal) ale zítra bych přál podium spíš Sainzovi když jede doma A nebo Alonsovi to by taky byla pecka.

Reagovat
Trand

No já myslel místo Hamiltona, spolu si je představit nedokážu. Jinak souhlas, řídit Haas je asi za trest, ale Mazepin je fakt extrémně špatnej, ani nevím čím to je, když v F2 byl prý dost rychlý. Četl jsem názory, že ten skok z F2 je hodně velkej a on se vší silou snaží udržet auto na trati, až vlastně nemá myšlenky na nic jinýho a proto nejezdí rychle a má často i ty momenty, kdy se třeba někomu připlete do cesty atd. V současný situaci to bohužel vypadá, že spíš někomu ublíží, pokud se něco nezmění. Navíc jak říkáš, Mick mu nakládá dost a vypadá, že se zlepšuje, takže i když to auto je hrozný, tak se asi řídit dá. S tím Mazepinem to je fakt každý trénink a závod něco, potřeboval by prostě zajet čistej závod aby viděl, že to jde. Navíc mu ani jeho inženýr moc nepomáhá, prostě dost blbá situace celkově.

Reagovat
KingMaster13

Leclerc hezky pěkně i Sainz Pereze je mi líto, holt nemá to jednoduché A jsem rád, že Mick už začíná mít celkem solidní tempo že už i toho Latifiho poráží Jinak žádné nijaké extra překvapení. Zítra doufám že se Max a Lewis zase poperou a že Bottas do toho nebude zasahovat a hlavně ať něco dělaj s těma limitama protože to je příšerný

Reagovat
Trand

Tak nakonec zajímavější závod než jsem čekal. Checa pohřbila kvalifikace, snad 20 kol nebo kolik se nemohl dostat přes Ricciarda, jinak by podle mě jel podobně jako Leclerc. Charles další super závod, i Ricciardovi se konečně zadařilo.

Reagovat
KingMaster13

To Ferrari mělo tomu Leclercovi dát agresivnější strategii a věřím že by toho Bottase před sebe nepustil. Jinak pěkný závod, na to že to byla Barcelona kde mě závody většinou nebaví tak tohle bylo fajn. Hlavně ať tohle vydrží celou sezonu, že Max a Lewis se budou takhle prát. Vůbec mi nevadí že vyhrává Hamilton ale vadí mi když dominuje od začátku do konce s 30 sekundovým náskokem. Takhle když to bude celou sezonu tak jsem spoko.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jel Max dvě kola po Hamovi do boxu, tak ho udělá. Takhle to posrali.

Reagovat
KingMaster13

Tohle už je po několikátý co touhle strategií Mercedes RB vyšplouchl

Reagovat
MagpeCZ

Já si nemyslím, že by ho před sebou udržel. Na čele s v úvodu udržel jen proto, že zajel předčasně do boxů

Reagovat
KingMaster13

Ferrari zatím v trénincích skvělé a ukazují že tyhle pomalé tratě budou pro ně. Charles pojď vyhrát na domácí trati

Reagovat
KingMaster13

Charleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees Ty vole hlavně ať mu to zejtra nezmastí ti chytráci ve Ferrari nějakou strategií Jakmile se tohle nestane a nevypoví mu technika tak si pro to Leclerc dojede, yeeeeeeeees

Reagovat
Trand

Ještě se musí počkat, jestli má v pohodě auto, pokud by tam byl problém s převodovkou, tak půjde dozadu. Ale pokud je auto ok, tak to je skvělý výsledek.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Už je to ofiko, nic se nemění a Leclerc tak opravdu startuje z pole position

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
fabec1222

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
bobis21

To není fér, když závodí v ulicích kde jako malý jezdil do obchodu S tím jak těžké je předjíždění v Monaku je šance velká když nezaspí start.

Reagovat
KingMaster13

Tak start věřím že neposere ale doufám že tam ti italští kouzelníci nevymyslí třeba 2 zastávkovou strategii nebo podobnou kravinu co mu zkurví závod Jinak jo no, on bydlí za zatáčkou Sandevo (1.) takže to má 5 minut do paddocku což je hustý

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty rozdíly dneska...

2. Max +0,230 a 5. Lando +0,270.

Ferrari hodně silné. Za celý víkend si zaslouží oba dva pódium.

1. Leclerc

2. Max

3. Sainz

4. Norris

5. Hamilton

6. Bottas

Reagovat
mistr129

Reagovat
HorajzmAmmann

Tohle Ferrari prostě posralo. Startovat z 3.+5. místa nebyla žádná tragédie. Ale holt tem risk nevyšel...

Landooo 2. řada...

Reagovat
KingMaster13

Posrali ale nebyla to převodovka ale úplně jiná součástka na druhé straně auta Nicméně italští kouzelníci se zase ukázali

Reagovat
HorajzmAmmann

aha, tak tím pádem ok. Ale stejně to má asi souvislost s tou nehodou ... škoda.

Reagovat
KingMaster13

Má, no Ačkoli to měli pořádně prohlídnout tohle by se za Jeana Todta nestalo

Reagovat
fabec1222

Slušná zívačka, ideální na odpolední schrupnutí

Reagovat
mistr129

Hezky

Reagovat
mistr129

Hezky

Reagovat
fabec1222

Bottas v boxech do konce závodu

Reagovat
mistr129

A Vettel

Reagovat
HorajzmAmmann

Norris se Sainzem na podiu prosiiiim. To by byla fantazie

Jinak Pérez, Vettel... Slušná strategie.

Reagovat
mistr129

Strašný dilema jestli si přát ať to Max pošle do svodidel, když zároveň bojuje o titul

Reagovat
HorajzmAmmann

klidně, Hamliton mi nevadí... Hlavně, ať jsou ti dva na podiu. Kdyby odešel ještě Perez a 3. byl Vettel tak by to bylo úplně genialní....

Reagovat
HorajzmAmmann

Další pódium pro McLaren yeeeees. Skvělé pódium. Užijte si to tam spolu

Ricciardo ale velké trápení. Po x závodech nemáme oba monoposty na bodech. Škoda

Reagovat
HorajzmAmmann

Leclerc jak šel popřát Carlosovi? Já myslel, že bude někde schovaný doma... klobouček.

No a CarLando na rozhovoru to prostě chceš vidět ... top top top

Reagovat
QooBo

Mercedes

Aston

Sainz, Norris, Gasly

Prvý bod Alfy Romeo Snáď tento im už tak trápne nevezmú

Reagovat
KingMaster13

Já nevím co k tomuhle závodu napsat, odhodlal jsem se až teď. Jako ten Leclerc je asi to nejsmutnější co jsem v závodech viděl od velké ceny Brazílie 2008 kdy o bod přišel o titul Felipe Massa a pak tam brečel na podiu před domácími diváky. Tohle je mi tak strašně líto, kdyby to bylo na jakékoli jiné trati tak neva ale v Monaku kde jede Charles doma a mohl to být neskutečnej mejdan kdyby vyhrál (1. Monačan doma). Výsledky naprosto famozní a i Carlos ale přesto z toho nemám takovou radost díky Leclercovi a ti géniové ve Ferrari ať jdou někam tohle už zavání naprostým amatérismem, ty jak neřeže Jean Todt holí tak to je přehlídka idiotů Nicméně to podium to složení naprosto top Gratulace RB a Maxovi a snad si to teda Leclerc vynahradí

Reagovat
mistr129

Tak i když to je škoda, nedá se říct že by mi v tomhle případě bylo Charlese nějak líto jako třeba v Bahrajnu 2019 nebo právě toho Massy. Prvotní příčinou těchhle problémů byla jeho chyba.

Reagovat
KingMaster13

Jasný ale dalo se furt s tím něco dělat aby minimálně alespoň mohl závodit, to že do toho závodu nemůžeš ani nastoupit to je šílený

Reagovat
HorajzmAmmann

mi ho líto je, ale on si stejně ještě vyhraje závodů. Ferrari je zpátky a je jenom otázkou času, kdy budou zase vyhrávat. (pro nás, Mclaren bohužel)

Russela mi bylo líto více.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak jak se zase Perez dostal na 4. místo? Byl 9. pak jsem si odskočil na záchod a byl 4. Jak to ty vole dělá...

Reagovat
bobis21

Ostatní zajeli do boxu, on měl před sebou prostor a mohl na to šlápnout a během těch pár kol nahnal dost času na to, aby se před ně dostal.

Reagovat
mistr129

Stejně jako Gasly před Hamiltona a Vettel před oba

Reagovat
HorajzmAmmann

Hamilton byl slušně nasraný...

Reagovat
KingMaster13

Tenhle víkend toho moc neuvidím protože budu na kámošově rozlučce se svobodou ale tady si myslím že budou dominovat pohonné jednotky Mercedes. Mclaren by mohl opět být na podiu a Mercedes si tentokrát asi dojede pro double, v Baku jim to vždy šlo. Ferrari tady bude mít problém a bohatě mi stačí když kluci dojedou na bodech, tohle fakt není trať pro ně stavěná.

Reagovat
KingMaster13

A s Ferrari jsem měl pravdu to závodní tempo bylo hodně špatné Mercedes mě začíná překvapovat tady jsem si myslel že s tím silným DRS a jejich motorem musí ten Red Bull rozsápat a ono nic. A tohle měla být vysloveně jejich trať.

Reagovat
mistr129

Ještě dva to rozbijou a pár jezdců ani nestihne zajet kolo

Reagovat
Trand

Checo smolař Všechny tréninky skvělej a nakonec jen sedmý místo. A Hamilton nakonec před Maxem Achjo, to je fakt smůla pro Red Bull, ale tady se aspoň dá předjíždět, tak snad bude zajímavej závod

Reagovat
Trand

A ještě jim to zkazil Tsunoda, to zamrzí dvojnásobně

Reagovat
mistr129

Fakt netuším co od toho zítra čekat, jakože vůbec. Docela bych očekával Landovu penalizaci, takže Checo by mohl startovat 6. a do toho boje vepředu promluvit. Naopak u Leclerca nevěřím, že první místo udrží déle jak 5 kol, nakonec bych za úspěch považoval jakékoliv pódium.

Reagovat
fabec1222

Městské okruhy jsou prostě peklo pro diváka...

Reagovat
Trand

Mě Baku docela baví. Ale těším se až se vrátíme konečně na normální okruhy. Škoda že další je Paul Ricard no.

Reagovat
fabec1222

Tak naštěstí je Euro, takže Francii vynechávám

Reagovat
fabec1222

Verstapen

Reagovat
fabec1222

Vettel bedna

Reagovat
Trand

Snad to dopadne A Checo vítězství, snad ho ještě Hamilton nedá, pokud by se ještě závodilo třeba jedno kolo

Reagovat
Trand

Hm, červená vlajka, to určitě Hamilton ještě vyhraje, pokud se to restartuje.

Reagovat
QooBo

Snáď to Checo udrží

Reagovat
HorajzmAmmann

výměna pneu, start z pevných pozic a jedem sprint.... jezdí se pro diváky

Reagovat
fabec1222

Doufám, že když tady půl hodiny čekám na dvě kola, že to pak stejně zruší

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

Až 16:10? V ČR by tam za tu dobu byl už nový asfalt...

Reagovat
fabec1222

Všichni jsou strašně natěšení na sprint, takže podle mě se nic zajímavého nestane a dojedou tak jak jsou teď

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
fabec1222

Kam šel?

Reagovat
KingMaster13

Ty vole ten bude zase po závodě vřískat Bejt na zdi Mercedesu tak vypínám radio

Reagovat
bobis21

Pěkný pokus, reálně ještě než vylezl z auta přiznal svou chybu

Reagovat
QooBo

Hamilton

Reagovat
Trand

Checooo Skvělý pódium dneska. Ale jako dost jsem se bál po tom startu Hamiltona, že to zase uhaluzí, naštěstí to dopadlo dobře.

Reagovat
Trand

Zaslouženě dneska, měl dost těžkej závod, musel prakticky celou dobu bránit před Lewisem a kdyby mu nepokazili pit stop, tak teoreticky mohl bojovat o výhru. A Seb a Pierre na pódiu, to je prostě paráda.

Reagovat
KingMaster13

To je taková škoda toho Maxe, dneska mu mohl ustřelit tak na 30 bodů Ale podium luxusní

Reagovat
MagpeCZ

No, kdyby Max neskončil ve zdi tak předpokládám, že by byl Lewis třetí, takže 30 bodový náskok by určitě neměl

Reagovat
KingMaster13

Ale jo to máš vlastně pravdu, nebýt Maxe tak by nebyl restart

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak nakonec skvělý závod Vettel fantazie Bottas ať se na to už vysere... ten je šílený. Gasly taky samozřejmě super

Reagovat
KingMaster13

Škoda Leclerc že nemá podium ale před víkendem jsem to čekal horší ale Checooooooooooooo

Reagovat
HorajzmAmmann

a Alonso 6.? Vždyť tam celý závod jezdil jak Latifi To seru

Reagovat
KingMaster13

A Bottase se musí ten Mercedes urychleně zbavit, protože ten je o ten Pohár konstruktérů připraví

Reagovat
Trand

Včera byl hroznej, to si fakt nedokážu vysvětlit, jak mohl bejt tak špatnej, i když podle všeho Mercedes nebyl nic moc. Ale v Monacu by byl v pohodě druhej a Hamilton o hodně za ním, tam mu to zas dojebali mechanici no.

Reagovat
KingMaster13

On to říkal Král už v Eiskingu poté co ho ztrapnil Russell v Bahrajnu. On je psychicky zlomenej, totálně na dně a i říkal že ta další jeho sezona nebude vůbec dobrá a jeho slova se naplňují. Jasně má i smůlu občas ale loni ještě dokázal jet s Hamiltonem, letos mu Hamilton dává dardy a ne jen on ale i jezdci RB. Bottas je z té top 4 suveréně nejhorší.

Reagovat
mistr129

Tyvole, teď jsem si to po zápase pustil Verstappen škoda, ale Bottas s Hamiltonem si teda za dnešek zaslouží leda výsměch. Takovou školáckou chybu po Maxově odstoupení bych čekal třeba od Leclerca, ale fakt ne od někoho kdo tam jezdí 15 let.

Kažopádně Seb <3 a Checo škoda že to Leclerc nedotáhl na bednu, na druhou stranu Carlos nějaké body zachránil a i když to závodní tempo mě dost zklamalo (čekal jsem za takovýhle výsledek za normálních okolností i s těma dvěma vepředu), tak na Mclaren se nějaké body udělaly.

Reagovat
mistr129

A mimochodem, Mick 13., takže v šampionátu se před Russelem

Reagovat
KingMaster13

a v závodě porazil Hamiltona Začíná se dost zlepšovat. Dneska tam na konci švihl Mazepina.

Reagovat
KingMaster13

Mercedes je v šílených problémech. Nálada v týmu hrozná, mají velkého rivala co má silnou jezdeckou dvojici. Bottas je pomalu na odstřel, Hamilton dělá školácké chyby poprvé snad od roku 2012. Red Bull přebírá úspěšně Mercedesu zaměstnance. Jako ještě se na tom 1. místě možná udrží ale přijde mi že se jim to postupně sype. Hrozně mi to připomíná Ferrari 2003, kde teda Schumi vykouzlil s nic moc autem titul a další rok to ještě vymačkali a pak přišel velkej propad.

Reagovat
MagpeCZ

Tak dali dohromady záběry RB, který v Praze točili skoro dva měsíce dozadu https://www.youtube.com/watch?v=4qbfQSLUdDo

Reagovat
Trand

Tady "zeměpisný kvíz", jestli se tomu dá tak říkat. Jako chápu, že většina z nich jezdí od mala a tak nechodili tolik do školy a logicky ty znalosti tam můžou bejt nižší. Ale ten Lando, to je wtf prostě, fakt mi to způsobovalo fyzickou bolest. Irsko je UK, Canada je to stejný co USA.. Achjo No, jestli se chcete pobavit nebo si připadat chytřejší, tak si to pusťte. Si pamatuju, jak se tady jednou lidi smáli Potočnýmu, když nevěděl nějaký vlajky, každopádně tohle je jinej level.

https://www.youtube.com/watch?v=b-E9XuAIIUU

Reagovat
KingMaster13

Tsunoda dal dohromady jen 5 zemí kde se jezdí, to je taky hlava. Naopak Vettel ukazuje a ne poprvé že je hodně chytrej Ten v těhle kvízech je pravidelně v top 3.

Reagovat
Trand

Jo, to určitě, byli tam jezdci co měli míň bodů než Lando, takže nebyl nejhorší.. Ale ty jeh hlášky, já z toho byl trochu špatnej no. Zvlášť když jsem viděl nějaký další jeho videa kde nepůsobil o nic chytřeji. S tím Yukim máš pravdu no, ten na mě taky nepůsobí moc inteligentně. Ale tak co, důležitý je že kluci uměj skvěle řídit nebo aspoň Lando teda.

Reagovat
KingMaster13

Asi tak, Charles taky nepůsobí moc chytře ale talent je to skvělej

Reagovat
Rudnevs

Prekvapuje ma, že Kimi je tak vzadu, ten je celkom starý a inteligentný. Ale zrejme sa ani nesnažil.

Inak Max vraj mal ako dieťa nejaku obrovskú mapu a vedel všetky vlajky naspamäť, preto asi aj vyhral.

Reagovat
Trand

Vypadá to, že by zítra mohl být zajímavý závod. Těším se, ty první čtyři byli relativně vyrovnaní, mohl by to bejt hezkej souboj mezi Maxem a Lewisem a mezi Valtterim a Checem. Ti za nimi byli taky dost vyrovnaní, snad bude na co koukat a dočkáme se i předjíždění.

Reagovat
KingMaster13

Ty vole Schumacher dostal Haas do Q2 Tak to je rakeťák Ferrari solidní umístění, první 4 taky vypadá zajímavě rozložena, proč ne

Reagovat
MagpeCZ

Dostal Haas do Q2 zejména proto, že to na konci rozbil a ostatním už nezbyl čas na zlepšení

Reagovat
Trand

Reagovat
KingMaster13

To je jedno ale dostal ho tam

Reagovat
QooBo

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak na O2 TV končí sport1 Nějaká alternativa, kde bych mohl sledovat F1?

Reagovat
Trand

Já koukám zde, vždy na tom druhém odkazu co se tam objeví nějakou dobu před tréninkem/kvalifikací/závodem F1livegp.me. Je to celkem stabilní, vůbec to nepadá a dobrá kvalita obrazu. Jen je to v AJ, ale to pak záleží na tobě, jak moc ti to vadí, mně to třeba přijde super.

Reagovat
Trand

Jsem zapomněl poslat odkaz https://www6.formula1streams.com/

Reagovat
fabec1222

Na Skylinku... Díky ČT tam už budeš mít dokonce i zimní sporty, ale nebudeš mít zas LM

Reagovat
HorajzmAmmann

Já chci hlavně českou ligu, zpětný přehrávání a český komentář na F1. Koukám i na studia, tréninky atp... Škoda no.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Mclaren dneska slušný tempo Po těch 2 městských závodech si to užívám dneska asi 23 předjetí.

Reagovat
Trand

RB paráda, snad si Checo to třetí místo udrží a nedostane nějakou penaltu. Jinak Hamilton je génius, že se na těch pneumatikách držel tak dlouho. Ricciardo konečně povedený závod, Ferrari naprostá katastrofa.

Reagovat
Trand

Leclerc 16. to je neskutečný prostě

Reagovat
HorajzmAmmann

wow - neskutečný závod i bez nehod a velkých failů. Tohle jsem si užíval od prvního do posledního kola.

Red Bull + McLaren

Konečně i Ricciardo hodně rychlý. Gasly mu ale pak dost šlapal na paty. Naštěstí 5.+6. místo super body v boji o 3. místo.

Reagovat
Trand

Do prvních pit stopů celkem nuda, ale pak to byla paráda, tenhle závod jsem si taky užil.

Reagovat
bobis21

Mercedes už Bottase fakt trollí ne? Že ho neposlechnou se strategií ještě dobré, na to mají jiné experty, ale že ho pak ani nenechali jít pro nejrychlejší kolo když měl jisté 4. místo a radši nechali bod Red Bullu je fakt nepochopitelné.

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Když nad tím přemýšlím, tak ono se vlastně vyšetřovalo to Perezovo předjetí Bottase a teoreticky mohl dostat 5 vteřin penaltu a Bottas mohl být třetí. Ale v posledním kole ten náskok myslím Checo navýšil na víc než 5 vteřin, takže by to nic neřešilo. Každopádně tohle je jediný normální vysvětlení, co mě napadá a celkem to asi i dává smysl.

Reagovat
HorajzmAmmann

100%

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Red Bull famózně

Reagovat
mistr129

Jinak od GP Japonska 2017 teprve podruhé oba jezdci RB na podiu

Reagovat
KingMaster13

Naprosto parádní závod, užil jsem si to krásně ale co mi ho trochu zkazilo.....to Ferrari To tempo je hrozitánské, jakmile se nejede na městské nebo nějaké pomalé trati tak to je průser Teď 2x A1 ring, Silverstone Musíme si počkat na Hungaroring až no, Singapur zrušili Už těch dobrých výsledků moc nebude asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Chirurgická práce

Reagovat
KingMaster13

Ten Russell má fakt šílenou smůlu Závod celkem nuda ale výsledky pěkné

Reagovat
mistr129

Kde koukáte ti, co Sport1 a Sport2 nemáte už delší dobu?

Reagovat
bobis21

Streamy ze SKY tady:

https://sportsurge.net/

Hrozně mě to baví s tím jejich komentářem, naopak ten český mi nikdy neseděl.

Reagovat
mistr129

Díky, teď jsem si na zkoušku vzal T-Mobile TV, ale později určitě využiju. Komentář znám vždy z YT ze sestřihů a taky mi přijde fajn, jen si lidi celkově stěžují na zaujatost (z mé zkušenosti třeba Brundle v Vettel v Kanadě 2019).

Ale kdyby někdo měl ještě něco českého, co bych mohl naštelovat tátovi, tak budu rád

Reagovat
fabec1222

Já myslim, že Sport1,2 i přímo nabízí, že si u nich můžeš zakoupit to vysílání na jednotlivé závody.

Reagovat
HorajzmAmmann

já si na ten český zvykl dost. Docela špatně to koušu popravdě. A nic dalšího si nechci platit. Má to být na o2, jsou to kurvy, ždímou z lidí prachy a pak nejsou schopný zařídit smlouvu s AMC. Pochybuju, že ty podmínky pro ně jsou hrozný.

Bohužel šance, že prodají práva na ligu jsou minimální, takže jsem v píči...

Reagovat
HorajzmAmmann

Lando, Russel Naprostá fantazie.

Reagovat
MagpeCZ

Alonso počkal až Ocon podepíše novou smlouvu a teď ho zadupe do země . Výkon Norrise z kvalifikaci mi trochu kazí fakt, že pokud se nestane nic výjimečného, tak stejně skončí minutu za vítězem na pátém místě

Reagovat
HorajzmAmmann

Minuta za vítězem není nic špatného. Oni na to jdou chytře. Proč bojovat s Pérezem a Bottasem, když jsou rychlejší. Prostě je pustí jako před týdnem, ale tou dobou bude mít slušný náskok a bude si jenom hlídat pneumatiky a čekat s náskokem na 5. místě, jestli náhodou někdo z Top4 neodpadne.

Momentálně je Top4, velká pauza.. samotný Norris a asi zase velká pauza a pak Gasly, Ferrari. Takže ať si jezdí 5. místo do konce sezony. Vadit mi to nebude...

Reagovat
mistr129

Já bych takhle předčasný závěry nedělal, úvod sezony měl lehce lepší Norris, pak zase 2 závody byly výrazně rychlejší Ferrari, ale McLaren minimalizoval ztráty. Teď je zase Norris rychlejší (o dost) a předpokládám, že si 5. místo v šampionátu pohlídá, ale podle mě ne s takovým přehledem, aby Ferrari nemohlo pomýšlet na 3. místo v PK.

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak Ferrari bylo rychlejší na městských tratích. 3. místo v poháru konstruktérů bude asi záležet na tom jestli se vzpamatuje Ricciardo nebo ne...

Každopádně jsem hodnotil jenom tu momentální situaci pro tenhle závod a tím, že pokud to takhle bude do konce vadit mi to nebude.

Reagovat
mistr129

Ok, to jsem špatně pochopil, promiň. V tom případě souhlasím, stejně tak i s tím Ricciardem.

Reagovat
mistr129

Tak tohle je podle mě na penalizaci, stejný jako Hamilton x Albon

Reagovat
HorajzmAmmann

Sporný...

Reagovat
mistr129

Těch 5 sekund za mě adekvátní. A teď podruhé

Reagovat
HorajzmAmmann

Jak říká Král, pokud tam chceš předjíždět tak musíš brát v potaz, že tam je kačírek. Co ten Norris /Pérez, atp měl dělat? Norris jel jenom svoji stopu...

Reagovat
mistr129

Souhlasím, že minimálně ten Pérezův pokus na Norrise a druhý Leclercův pokus na Péreze byly naivní a ten jezdec vzadu se do něj neměl pouštět. To ale nic nemění na tom, že jet/nejet svou stopu je fuk, stejně musíš soupeři nechat místo a nevytlačit ho z trati.

Ok, kdyby měl ten vzadu jen přední křídlo na úrovni zadních kol, tak se to držení stopy dá chápat, ale když dva jezdci jedou de facto bok po boku (Pérez byl v té zatáčce chvíli dokonce před Norrisem), tak nemůže jeden vytlačit druhého mimo trať.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ale bylo to 1. kolo, zase si vem, kdyby byl někdo vedle Landa z druhé strany.... Měl 2 možnosti, jet svojí stopu nebo zatočit do soupeře na pravé straně... Podle mého Lando udělal přesně to co v 1. kole udělat měl...

Reagovat
mistr129

Koukám že jsem neodpověděl. První kolo to prave nebylo, což říkal jako argument i Masi.

Reagovat
mistr129

A hlavně. Pokud bychom takovéhle souboje brali jako čisté (být i jen po startu či restartu), tak pak jezdci vepredu stačí na vjezdu do zatáčky podržet vnitrek a na výjezdu soupeře vytlačit do štěrku. A nebyla by šance normálně předjet

Reagovat
mistr129

Potřetí

Reagovat
fabec1222

Kurva jestli skončí Kimi, tak fakt už nevim, komu budu fandit

Reagovat
HorajzmAmmann

Landoooo, Carlooooos, Vamos.

Daniel taky v pohodě. Fajn závody.

Reagovat
KingMaster13

Max je na tom Redbull ringu jak utrženej ze řetězu. A Lando Sice Mclaren nám dává na prdel ale jemu to nejde nepřát. A Russell škoda

Reagovat
fabec1222

Tak Austrálie definitivně zrušena. Já bych to nechal i bez náhrady, těch závodů je stejně až moc.

Reagovat
fabec1222

Twle on je vlastně zejtra ten sprint Tak to mrdám asi takhle v létě čumět na dva závody

Reagovat
KingMaster13

Ty krávo tak to Perez neskutečně posral

Reagovat
MagpeCZ

Z té živé kamery jsem byl jistý, že to narval do zdi

Reagovat
KingMaster13

Viď, já si taky říkal že je v bariéře. Každopádně teď ať mu dají veškerý nový součástky, beztak víc penalizovanej bejt už nemůže a zkusí nějakou alternativní strategii.

Reagovat
Trand

Reagovat
KingMaster13

A Alonso a jeho 1. kola po startu mě nepřestanou udivovat

Reagovat
fabec1222

Zápletka

Reagovat
mistr129

Tak tohle musí být minimálně průjezd boxů, tam místa bylo tři prdele

Reagovat
KingMaster13

Hamilton vyřadil úmyslně Verstapena, tady je penalizace málo. Prostě mu za dnešek sebrat body.

Reagovat
Trand

Hele nevím, jako šel do toho agresivně to jo. Ale úmyslně vyřadil? Vždyť nemohl vědět, že neskončí v bariérách taky. Samozřejmě jsem byl na konci taky naštvanej, když vidím jak Hamilton slaví a Max je na vyšetření v nemocnici a Mercedes se dotáhl v konstruktérech a Hamilton snížil ten náskok na minimum. Ale tvrdit že ho chtěl vyloženě vyřadit, navíc v takhle rychlý zatáčce, to fakt nevím. Být to někde v pomalém úseku, tak ok, to bych asi i bral, ale vždyť tady ani sám nemohl vědět, jak po tom kontaktu dopadne.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
KingMaster13

On je zkušenej přesně věděl jak moc se ho stačí dotknout.

Reagovat
HorajzmAmmann

Leclerc a Mclareny nepřeju Maxovi nic špatného, snad je v pořádku, ale aspoň to dostane trošku grády...

Reagovat
mistr129

I kdyby měl Leclerc vyhrát, tak tohle zrovna není tak jak bych to chtěl. Kdyby Maxovi odešlo auto, pneumatika nebo to do svodidel poslal sám (včera Pérez, nebo třeba jako v Baku), tak proč ne.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Jaký grády, akorát si Mercedesy dojedou pro double.

Reagovat
HorajzmAmmann

dostaneme se přes Bottase a Hamilton penalizace.

1. Leclerc

2. Norris

3. Ricciardo

Reagovat
KingMaster13

Hamilton dostane tak 10 sekund a to si najede tak za 4 kola, Ferrari nemá tempo aby ho Leclerc udržel

Reagovat
HorajzmAmmann

Hamilton je poslední dobou tak v píči, že udělá ještě nějakou kravinu...

Reagovat
KingMaster13

Jako je pravda že doma by mu mohli ujet nervy ale Leclerc ho za sebou v těch DRS zonách neudrží, Bottas půjde taky dopředu asi ačkoli Leclerc se mu taky nedá

Reagovat
HorajzmAmmann

Karel bude rychlejší než ten šnek...

Reagovat
KingMaster13

Hlavně Lando ať to tam pošle před Bottase. Ještě ten klaun dostal zastávku zadarmo tím přerušením.

Reagovat
HorajzmAmmann

ale jako spíš bych se nedivil, kdyby se tam ještě nějak dostal Perez

btw Toto a Horner... ty píčo to je válka.

Reagovat
HorajzmAmmann

No... Chybělo fakt málo.

Reagovat
mistr129
Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Jinak teď ještě z opakovačky - k Maxovi jsem často kritický i při nehodách, které nejsou primárně jeho vinou, protože si pro ně dost jde. Viz třeba Ocon v Brazílii, kdy by každý normální uhnul. Tady ale Max těžko mohl udělat něco jinak a prostě schytal zezadu ránu.

Reagovat
KingMaster13

Útočit do té zatáčky je vražda. Tam mám sevřený půlky když někdo útočí jen v "blbý" hře. Prostě měl si počkat na rovinku u hangáru a tam by ho asi dostal.

Reagovat
mistr129

Ale přijde mi, že už motor dobrý, jen Hamilton zrychlil

Reagovat
mistr129

Jestli mu to klekne zas definitivně, tak už nevím

Reagovat
QooBo

To už nevie Verstappena poraziť čisto ?

Reagovat
KingMaster13

Těch 10 sekund byl hovno trest, jsem to říkal, za jasně chtěné vyřazení protivníka mělo být minimálně stopandgo

Reagovat
mistr129

Reagovat
HorajzmAmmann

4+5 to beru

Gratulace Ferrari, skvělý výsledek.

Reagovat
KingMaster13

Díky taky gratulace, to je dobré umístění

Reagovat
Trand

Jako já bych to neviděl tak jednoznačně, jak tady někteří píšete. Ale musím se přiznat, že jsem měl na konci pěkně kyselej ksicht. Leclercovi to nešlo nepřát, bohužel to nevyšlo, strašná škoda. RB tragédie, jakmile se dostal Perez do DRS vláčku, tak byl konec, přitom to auto mělo rychlost obrovskou.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak Lando 15x za sebou na bodech z toho 11x do top5.

Ořekávám nějaký výpadek, tohle přece nemůže být pořád

Reagovat
MagpeCZ

Hamilton nemohl udělat Velké ceně Maďarska větší reklamu. Jatka až do konce sezóny

Reagovat
MagpeCZ

Je docela zajímavé slyšet že naprostá většina současných i bývalých jezdců se domnívá, že šlo o závodní incident. Větší procento viny sice dávají za vinu Hamiltonovi, ale Max byl podle nich až příliš agresivní

Reagovat
HorajzmAmmann

já jsem tady na straně Hamiltona. Být to opačně tak to je závodní incident jenom kvůli tomu, že Hamiltona nemá nikdo rád Takhle to je voda na jejich mlýn.

Já jsem nikdy neřídil rychleji než 140, ta moje Corsa snad ani víc nevytáhne takže si neumím představit co to v té rychlosti je. Názory, že to udělal naschvál jsou podle mého úplně mimo... Každopádně rukavice jsou shozeny, Max do něj může jít úplně stejně příští závody. Tenhle souboj bude mít grády. Předpokládám, že se letos ještě tak 3x sundají...

Reagovat
mistr129

Horner to řekl dobře

Reagovat
mistr129
Reagovat
QooBo
Reagovat
Trand

Hamliton klasik Pomalejc snad jet nešlo. Každopádně RB to prokaučoval, měli auta vypustit před Mercedes. Perezovi to může bejt jedno, ten by se výš nedostal, ale Max to teoreticky nějak dát mohl.

Reagovat
MagpeCZ

Zase slušný poprask po kvalifikaci. Já doufám, že Verstappen letos titul vyhraje, ale tyhle mind games miluju a upřímně vůbec to Mercedesu ani Hamiltonovi nezazlívám

Reagovat
mistr129

https://twitter.com/pmisak/status/1421480264639950852

Je pravda že to měl takhle pomalu? Jestli jo a vyvázne, tak je to směšný

Reagovat
MagpeCZ

No prý bylo více jezdců, co nezajeli čas v rámci limitu a nemyslím si, že by všichni dostali trest

Reagovat
mistr129

Takže Verstappen za půl sezony ztratil cizí vinou už tak 60 bodů, zatímco Hamilton ani jeden

Reagovat
Trand

A Bottas ještě vzal i Pereze rovnou. Týmovej hráč.

Reagovat
Trand

A ještě Perezovi zničil motor. To je prostě génius.

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.eurofotbal.cz/clanky/schumacher-bude-trenovat-s-barcelonou-28821/?forum=1#post12611960

Přišlo to No nic, tak snad Ricciardo má monopost v pořádku a udělá někaké body. Dneska to bude podle mého ještě mazec

Reagovat
mistr129

Kdyby o první místu nebylo rozhodnuto nebo tak byl aspoň kdokoliv jiný z Mercedesů a RB, tak bych se na zbytek závodu těšil. Takhle je ve mě strašná bezmoc z toho, že Ham ten WDC uhaluzí, i když zatím si to ani trochu nezaslouží.

Reagovat
mistr129

Každopádně jestli Russell ani dneska nebude bodovat, tak si ten Mercedes snad nezaslouží

Reagovat
KingMaster13

Bodoval ale Latifi je bodově před ním To nevymyslíš prostě

Reagovat
QooBo

Bottas si týmto svinstvom vypýtal novú zmluvu

Reagovat
mistr129

Lol

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
mistr129

Tak Max sice asi bude pomalý, ale má šanci ho sestřelit

Reagovat
Trand

Reagovat
mistr129

Na příkladu Tsunody teď bylo vidět, co měl na Silverstonu udělat Hamilton

Reagovat
Trand

Škoda, že Max nemá v pořádku auto, to by pak byl parádní závod. Ale stejně se bavím, i když Hamilton je na můj vkus až moc vysoko.

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Jinak nevíš, když byly na začátku závodu intermediálky, tak ti první 3 můžou teď nasadit znova žlutý?

Reagovat
Trand

Hele netuším vůbec.

Reagovat
Trand

Alonso za mě pilot dne už jen za to, jak neskutečně brání pozici s horším autem a pneumatikama.

Reagovat
mistr129

Tak ještě by Seb mohl vytáhnout nějaký zázračný manévr

Reagovat
Trand

Ocon ale neskutečně zkušeně Za celej závod žádná chyba a to měl Seba 60 kol 1.2 vteřiny za sebou. Jinak 5 míst pro Bottase mi přijde směšný. Williams 6 bodů taky super.

Reagovat
KingMaster13

Jsem rád za Russella že to tam konečně dotáhl Celkově Williams je letos hodně sympatický a zaslouženě jde nahoru Hodně rád jsem i za Vettela s Alonsem Ti taky jeli úžasně a Ocon ačkoli ho tolik nemusím tak dnes naprosto zasloužená výhra po bezchybném výkonu A Bottas ať jde k čertu. Ten matlák si místo v Mercedesu nezaslouží a už tam tak 2 roky přesluhuje. Hamiltonova podržtaška co akorát vždy vystřílí půlku závodního pole

Reagovat
Trand

Btw Perez zničený motor, takže bude mít 10 míst penalizaci a Stroll s Bottasem, kteří tu kolizi zavinili pouze 5 míst. Možná by se nad tímhle chtělo trochu zamyslet.

Reagovat
fabec1222

Zrovna nekoukám a hned závod jak z nejvlhčího snu

Reagovat
Greny

Vettel s velkou pravděpodobností diskvalifikován...

Reagovat
KingMaster13

Ach jo

Reagovat
HorajzmAmmann

Sainz další podium po DSQ

Reagovat
MagpeCZ
Reagovat
QooBo

Russell P2

Reagovat
pa3ce

je to frajer

Reagovat
Trand

Russell paráda Pro RB to zítra vypadá dobře, Hamilton nevypadal nic moc, Bottas pojede až z 13ky a i když Checo startuje 7., tak má před sebou auta, který by mohl relativně snadno předjet (i když nevím, jak mu to půjde, pokud bude pršet, což asi bude). Každopádně to bude hodně zajímavej závod, strašně se těším.

Reagovat
fabec1222

Bouček To je fakt šílenej workoholik twle Jsem zvědavej, kdy se s tim rozvede ta třetí manželka, když ho musí vidět tak 1 den v měsíci

Reagovat
fabec1222

Dělejte, pusťte je na start, at je pořádné rodeo

Reagovat
Trand

Tak co, jaká je šance že to tam někdo pošle jako Bottas v Maďarsku?

Reagovat
Greny

Záleží zda má Russell podepsaný uz

Reagovat
Trand

Podle zákulisních informací jo a i Toto se vyjadřoval, že už má rozhodnuto.

Reagovat
Kaspar

Konecne jednou za uherak na ten zavod nezapomenu a ono se nejede

Reagovat
Greny

Mám strach že budeou od 15:30 kroužit za SC

Reagovat
raduinho

Chci žít život Libora Boučka. Tenisy, fotbálky, formule, to je sen

Reagovat
fabec1222

Jak se to řeší u F1, kdyby se dneska fakt nemohlo jet? Nepamatuju se, že by se kvůli počasí VC zrušila, akorát se nedojela, viz Malajsie a poloviční body... Jelo by se zítra? Nebo by se jelo jinde 2x během víkendu?

Reagovat
Greny

Vypadá to fakt spíš na zítra a myslím že by to bylo poprvé v historii

Reagovat
HorajzmAmmann

Spíš vůbec

Reagovat
HorajzmAmmann

Skoda že tam nebyl nechaný ten pétanque (musel jsem si vygooglit, jak se píše)

Tohle natahování to je horší jak u skoků...

Reagovat
fabec1222

18:17 prej zážeh

Reagovat
fabec1222

Ukonči to omg, však už se stejně nepojede. To je ještě větší sračka a aliby, než sázkovky, který na tomhle šíleně vyrejžujou, lituju každého, kdo tady vsadil undery na závodníky v cíli, jakékoliv duely...

Reagovat
Trand

Hm, člověk se celý srpen těší na další závod ještě k tomu na legendární trati a dostane tohle. Nezbývá než počkat na Zandvoort, kde je ale podle všeho hodně úzká trať a ani se neví, jestli se tam bude dát pořádně předjíždět. Ale zas je to aspoň "nová" trať, kde ty týmy ještě nezávodily, takže je možný cokoliv. Teď bych poprosil nějaký trochu normálnější závod kde proti sobě budou Max a Lewis bojovat, ze tří posledních závodů proti sobě reálně bojovali půl kola.

Reagovat
HorajzmAmmann

Názory na Boučka? Dle mého celkem v pohodě. On se fakt hodí vyloženě do zábavných pořadů a po 10 minutách jsem tušil, že to bude průser, ale ve výsledku mi to nepřišlo zase tak špatné.

Škoda, že si žádný závod nakonec neokomentoval.

Reagovat
Trand

"Závod" jsem poslouchal s anglickým komentářem takže nevím, ale ve studiu byl hrozný. Skákal lidem do řeči, říkal věcí jako že je strašná škoda že Gasly nebude mít místo atd. Jako já proti němu nic nemám, ale to skákání do řeči bylo fakt otravný a měl by se trochu líp připravit. Pokud by to zlepšil, tak za mě v pohodě, i když já stejně s českým komentářem nekoukám. Jinak na to, že toho věděl asi nejmíň, tak ve studiu mluvil nejvíc a Štěvo ho musel minimálně dvakrát upozornit že chce mluvit někdo jiný.

Reagovat
QooBo

Do bodky súhlasím

Závod som si klasicky pustil na slovenskej audiostope, takže to neviem posúdiť. V štúdiu som dúfal, že tam bude len ako len taký štvrtý nenápadný článok ale bohužiaľ bol to úplný opak. Stále skákal ostatným do reči a trepal nezmysly o Gaslym. Vo výsledku ostatní kvôli nemu toho veľa ani nestihli povedať. Zdá sa, že F1 sleduje a nie je úplne mimo, ale nabudúce by to chcelo trochu sklopiť uši keď ide do niečoho v čom nie je až tak doma a nechať viac priestoru tým, ktorí sa do toho naozaj rozumejú.

Reagovat
fabec1222

Nesledoval jsem celý "závod" ale dostal se hned při první šanci do situace, na kterou se určitě ani v nejmenším nemohl připravit, a zvládnout takhle několik hodin okecávat úplné nic je strašnej poser. Jeho jasnou výhodou oproti klasickým expertům je to, že prostě umí mluvit. Porovnej si třeba, jak skládají věty Karoch, Němec, a jakým stylem mluvil Bouček... Dokázal tam během toho sbírat různé aktuální info z netu, hned reagovat na vývoj situace...

Ikdyž ho je objektivně všude někdy až moc (Ve čtvrtek má zas novej pořad na Primě), tak on se opravdu dokázál sám svou pílí a workoholismem vypracovat úplně z ničeho, bez protekce, snahy se propracovat do bulváru a takových věcí až na post moderátorské jedničky u nás.

Podle mě, kdyby byl klasický závod, tak to odkomentuje docela dobře, bylo vidět, že mu Richter nechává dost prostoru, aby si to mohl užít, a Bouček by asi nedokázal odkomentovat tu tehcnickou stránku F1,ale bylo vidět, že F1 sleduje, a zajímá se o ní.

Reagovat
HorajzmAmmann

přesně tak. To skákání do řeči chápu že se ostatním nelíbí, ale na druhou stranu zrovna tenhle "nezávod" někoho ukecaného potřeboval.

Reagovat
Trand

Na zrovna tenhle závod to muselo být asi ideální to je pravda. Jinak jak jsem psal výše, mně Bouček vůbec nevadí, mám ho i docela rád, ale v tom studiu fakt působil spíš jak kdyby byl s kamarádama na pivě, což mi přišlo i trochu divný, protože když moderoval studio LM na Prima Cool, tak si ho takhle nepamatuju. Pokud by zlepšil to skákání do řeči a trochu líp se připravil (bylo vidět že F1 sleduje, ale tu a tam plácnul nějakou blbost), tak proč ne.

Reagovat
KingMaster13

Schválně si někdy pusťte závod třeba z roku 2001 s CZ komentářem. Mě tehdy ti komentátoři přišli naprosto super ale dnes si to pustím a uvědomuju si kolik těch kravin tam nakecali a že tehdy i když mi bylo 8 let tak jsem to mohl komentovat klidně já, protože jsem mnohdy měl o tom závodě lepší přehled

Reagovat
HorajzmAmmann

já beru komentář Šťeva, Krále, Richtera a spol jako naprstou špičku komentování u nás. Všichni, i Richter se hrozně dobře poslouchají, ví o tom naprosto všechno a pokud chci něco vědět o novinkách v F1, zjistím to v podstatě hned na instagramu Eiseleho.

Nevím co bez nich budu dělat, až mi skončí zkušebka na T-mibile tv

Reagovat
mistr129

Poprosíš někoho o telefonní číslo a kód ale jinak , i když Eisele mi občas vadí jak to tlačí do bulvárna

Reagovat
HorajzmAmmann

už mám 2. číslo. Pak ještě babička, děda atp a snad to na rok dá. Pak jsem samozřejmě v hajzlu

Reagovat
mistr129

pak ještě zbývá Skylink apod., ale nesmí člověk zapomenout unsubscribe

Reagovat
fabec1222

Se Skylinkem zas nemáš Eurosport (zimní sporty, ale to už loni vyvážila ČT), a v podstatě zatim ani nic z fotbalu. (Od 2023 tušim budou mít PL)

Reagovat
HorajzmAmmann

teď jsem to chtěl napsal, že ve studiu rozjel takový debatní kroužek. Ale on tam přišel a hned to narovinu řekl, že tam je jako fanoušek a prostě se jako fanoušek ptal no. Osobně mi to nevadilo...

Reagovat
HorajzmAmmann

takže sestavy pro příští sezonu:

Mercedes - Hamilton/Russell

Red Bull - Verstappen/Perez

McLaren - Norris/Ricciardo

Ferrari - Leclerc/Sainz

Alpine - Alonso/Ocon

Aston Martin - Vettel/Stroll

Alpha Tauri - Gasly/Tsunoda

Alfa Romeo - Bottas/de Vries

Haas - Schumacher/Mazepin

Williams - Latifi/Albon

Těším se na Albona a jsem zvědavý na Bottase Možná místo Latifiho bych si přál třeba Hulka, ale jinak slušný.

Reagovat
KingMaster13

Já nechápu tu Alfu co tam Ferrari vyvádí V F2 i F3 mají takových talentovaných jezdců a nechají 1 svůj satelitní tým obsadit Mercedesem To je prostě totální amatéřina. Jinak Iceman končí Poslední mistr světa s Ferrari. Jsem ale zvědavej na De Vriese a jsem rád že Bottas už nebude dělat bordel nahoře, přeci jen George je v tomhle úplně jinde.

Reagovat
fabec1222

Bez Kimiho už fakt není komu fandit Ne že bych vlastně posledních 20 let fandil někomu jinému, než jemu

Reagovat
KingMaster13

Ale jo to zase je ale ubyla taková ta další legenda co ještě pamatovala Schumachera a tak Doufám že hlavně neskončí Seb to už by bylo fakt smutný, sice Seba obdivuju spíš za ty záležitosti kolem spíš než za závodění ale i tak

Reagovat
HorajzmAmmann

Ja myslím, že stále je komu fandit i mimo můj McLaren (Vettel, Russel, ...)

Reagovat
fabec1222

Spíš Norris možná. Vettel je strašnej zmrd, teď už se teda zklidnil, ale však v podstatě z F1 vyštípal Webbera... V době, jak sbíral tituly, to byl největší hajzl v F1.

Reagovat
HorajzmAmmann

já tohle dříve moc nesledoval, ale mi naopak příjde jako největší frajer (aspoň teď ty poslední sezony)

Reagovat
mistr129

Vyštípal ho tím, že ho čtyřikrát za sebou porazil

Reagovat
KingMaster13

Weber na to bohužel neměl I kdyby Vettel zmizel v těch sezonách tak by tituly urval Alonso, jednou byl druhej myslím Jenson Button, jednou možná i Lewis takže Weber v nejrychlejším autě stejně neskončil druhej

Reagovat
Trand

Na toho de Vriese jsem zvědavý,stejně tak na Bottase, myslím že posun zpátky do horěího týmu mu může jen prospět, nebude na něj takový tlak a letos se vyloženě trápí. Návrat Albona je taky super, Gio mi moc chybět nebude, sice tam občas byly nějaké náznaky, ale jinak celkově spíš hodně nevýrazné výkony (ne že by to teda s Alfou měl lehký). Tsunoda bude příští rok muset něco ukázat, protože letos zatím fakt nic moc a pokud by takhle pokračoval, tak ho RB vykopne. Jinak doufám, že Checovi to auto příští rok víc sedne, protože pokud budeme upřímní, tak letos zatím celkem zklamání a docela dost chyb (Spa, Imola, Silverstone,...). Latifi mi přijde, že se od loňska hodně zlepšil, takže ten mi vyloženě nevadí.

Jinak doufám pokud Russell potvrdí svoje kvality i v Mercedesu, tak by příští rok mohla být dost zajímavá bitva o titul i více než dvou lidí, pokud Mercedes a RB nějak hrozně nepokazí to nové auto. Pokud by se přidalo i Ferrari, tak by se bylo na co těšit. Plus samozřejmě Norris, ale tam je to spíš otázka auta, jezdecký kvality letos ukazuje obrovský. Dokonce bych řekl, že letos druhý nejlepší jezdec po Maxovi, a to ho moc nemusím.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Trand

Vím, že je to jenom první trénink, ale to zas bude trápení pro Checa. Ten okruh vypadá hodně technicky a pokud se pilot necítí ve formuli na 100 %, tak to tady bude asi hodně poznat. A vzhledem k tomu, že asi nebude moc kde předjíždět, tak je kvalifikace extrémně důležitá a nedivil bych se, kdyby se umístil někde kolem 10. místa, zvlášť když Ferrari vypadá dobře a ty rozdíly budou hrozně malé. Připomíná mi to docela rychlejší Budapešť.

Reagovat
Trand

Achjo, to už je podruhý, co Checo o vteřinu nestihnul najet do posledního kola. Nevím proč ho tam pouštějí tak pozdě, zvlášť když už se to jednou stalo. Takhle bude ze 16. místa úplně k ničemu na trati, kde nepůjde moc předjíždět (aspoň co jsem dnes koukal na F3). Sice by to asi nebyla top3, ale po zlepšení v tréninkách by podle mě v top5 byl. Zase se v RB přepočítali.

Reagovat
HorajzmAmmann

Landovi to nějak přestalo lepit. Buď ho sejme Bottas, sejme se sám a nebo Williams. Tohle bude dost těžké dostat třeba do top 8

Reagovat
KingMaster13

Ten Bottas tam zase smrdí nějakej karambol po startu Kéž by se tam nějak po startu protáhl mezi ním a Gaslym Leclerc protože by mohl udělat podium. Na Zaandvortu je velká šance že by to Ferrari udrželo i když má o dost horší tempo než Mercedes.

Reagovat
MagpeCZ

Hlavně, když jsem koukal na F3, tak mi přišlo, že je větší šance na kontakt až ve třetí zatáčce než té první, takže to bude zítra zajímavé alespoň po startu

Reagovat
fabec1222

No tak tuhle trať si asi mohli odpustit... Dejte tam radši Německo nebo Malajsii. K čemu je dobrý, že všichni krom TOP3 dojedou +1 kolo? K tomu ještě bez šance na předjíždění.

Reagovat
KingMaster13

Já celkově nechápu proč Německo není v kalendáři Zvlášť když ještě v poli je Mick a Seb a tudíž by tam byla i dobrá atmosféra. Klidně by tam to Německo mohlo být místo nějaký Barcelony

Reagovat
HorajzmAmmann

měsíc pauza, nezávod v Belgii a pak tohle. Fakt se těším na Monzu. Po delší době nás čeká trochu normání závod.

Reagovat
Trand

Mě to bavilo. Na kvalifikaci super trať, na závod už teda horší, ale hezky se na to koukalo. Ale Německo bych bral taky zpátky.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

Botas v Alfe ... Russell teda nejspíš Mercedes

Reagovat
KingMaster13

To je naprostá paráda, já jsem hlavně rád že už na špici nebude Bottas dělat demoliční derby ať si to dělá na chvostu pole. Ikdyby měl být Mercedes dalších několik let dominantní tak s Russellem v týmu mi to už tolik nevadí

Reagovat
fabec1222

Já se divim RB, když má problém s Albonem ve Williamsu, že ho nedaj ho AT, mě příjde Tsunona dost marnej teda, ale asi umí dost zašustit chechtákama.

Reagovat
Trand

Hezky RB s Checem vyjebal Jako chápu proč ho poslali před Maxem, ale mohli je nechat se aspoň vyměnit. A ještě ho nakonec poslali úplně prvního, aby měl ještě horší čas. Ale jinak motory Mercedes vypadají skvělej, tady na ně RB fakt nemá.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jak jsem psal, Monzu si fakt užiju

Bottas, Max, Perez, Hamilton penalizace a McLaren 1. řada do závodu

Reagovat
KingMaster13

Max a Lewis ať se vyřachnou, Bottas penalizace a bude double Mclarenu Ačkoli na Monze v našem chrámu

Reagovat
fabec1222

Ježiš on je zejtra zas ten sprint jo? Tak to zas mrdám

Reagovat
Greny

jo Sainz to pro sichr rozmrdal uz pred sprintovou kvalifikaci

Reagovat
Trand

Sainz to auto slušně rozbíjí letos.

Reagovat
mistr129

Ale tak Charles ve svý první sezoně taky boural každou chvíli

Reagovat
KingMaster13

Tam to bylo horší protože u pro Alfu to mělo následky když museli něco opravovat

Reagovat
mistr129

Já myslel tu první ve Ferrari, jako ted Sainz. U Alfy si to nepamatuju

Reagovat
KingMaster13

Ty jo já si ani nepamatuju moc že by boural Vzpomenu si jen Monako, ten Azerbajdžán s legendární vysílačkou I am stupid a pak jak se se Sebem vystřelili na Interlagosu, kdyžtak mi osvěž paměť

Reagovat
mistr129

Ještě pak v té deštivé GP Německa se odstřelil snad ze 4. místa, vzhledem k dění pak by myslím jinak vyhrál. Monako ani neberu jako jeho vinu, tam to posralo Ferrari v kvalifikaci, ale to Baku a Německo se možná připravil o vítězství. A to samozřejmě nevím, jak to bylo v tréninkách, jestli to taky někde nerozbil.

Reagovat
KingMaster13

Jooooo Hockenheim, máš pravdu Jako takhle ten závod by nevyhrál protože Max byl skvělej v tom závodě ale 2. místo mít mohl

Reagovat
KingMaster13

Jinak u Alfy snad tuším první 3 víkendy měl pokaždý nehodu a srovnal se nějak až ve 2. polovině

Reagovat
Trand

No, i teď to není úplně ideální. Ale tak chápu to, snaží se to auto využít na maximum. Ale mechanika u Ferrari bych asi dělat nechtěl.

Reagovat
KingMaster13

Já bych obecně za ten tým nechtěl jezdit protože je tam jeden větší "génius" než druhej Chtělo by to Jeana Todta zpátky

Reagovat
KingMaster13

Bottas dostal prej nějakej trest a bude startovat až z konce pole.

Reagovat
Trand

Sprint bude startovat z prvního místa, ale jelikož mu měnili motor, tak bude hlavní závod startovat z pit lane.

Reagovat
KingMaster13

Aha, zajímavé. Já myslel že musí už na ten sprint. Stejně čekám nic moc výkon od něj. Ve sprintu se před něj přeženou Max a Lewis a on skončí 3. a udělá Mercedesu bod no, ačkoli v téhle fázi důležitej bod

Reagovat
Trand

Hele to si nemyslím, Mercedes má tu výhodu fakt velkou. Čekám že Bottas pojede první, ujedou s Hamiltonem dalším o pár vteřin a po pár kolech se prohodí a bude to pohodový první a druhý místo. Max bude mít co dělat s Mclareny.

Reagovat
KingMaster13

Já si myslím že posere start a tam se oba před něj dostanou, navíc Bottas fakt neumí držet to tempo, což bylo vidět třeba na Zaandvortu. Hamilton bude celej víkend dominovat, to je úplně jasný protože ten motor Mercedes je obzvlášť na týhle trati neporazitelnej.

Reagovat
Trand

Jako já si říkám že Zandvoort je technická a těžká trať a tam jeho nedostatky byly vidět víc než budou tady na Monze. I vzhledem k tomu, jaká je to trať a že se jede pouze 18 kol, tak by si to tempo na pohodový druhý místo měl udržet. Zas bych z něj nedělal takovýho tragéda, pořád je to dobrej jezdec.

Reagovat
KingMaster13

Solidní do středu pole možná tak Do top týmu prostě nepatří

Reagovat
Trand

Kdybych měl dělat žebříček lepších jezdců, tak před něj dám určitě Maxe, Lewise, Landa, Leclerca, Russella (ten to bude muset ještě potvrdit, ale samozřejmě jako všichni čekám upgrade). Asi i Gaslyho momentálně. A Bottase bych dal na podobnou úroveň jako Checa, Sainze, Alonsa a Vettela (porovnávám současnýho Vettela a Alonsa aby bylo jasno). Takže souhlasím, že Bottas není úplná topka a na to aby někdy vyhrál mistrovství světa mu něco chybí.

Reagovat
KingMaster13

Alonso bych řekl že je teda celkem dobrý toho bych dal asi před něj, Seba bohužel pod něj Ten šel dost dolů. Carlos bych řekl že je mírně lepší pilot a Checo no..... asi jo. Oba jsou typy že v týmu typu Aston Martin, Alfa budou bestie ale v top týmu se trápí.

Reagovat
Trand

Ono je to hrozně těžký porovnávat no, když je každej v jiným autě, ale nemám problém s tím pořadím jaký jsi napsal, ty rozdíly tam jsou podle mě celkem malý. Jako já si osobně myslím, že Checo je lepší než Bottas, ale s tím jak letos jezdí, se to těžko píše. Ale jak vidíme u Gaslyho, třeba by Checo byl zase skvělej kdyby nebyl v RB, ale v jiném autě. Popravdě asi na tom něco bude, že to auto od Daniela kromě Maxe nikdo nezvládal. Upřímně je dost dobře možný, že kdyby se Gasly vrátil do Red Bullu, tak by zase jezdil stejně špatně.

Je možný že by Checo jezdil u RB stejně jako Bottas. To se nikdy nedozvíme no.

Reagovat
KingMaster13

Ten Red bull je šílená záhada Jako Checo v něm alespoň dokázal vyhrát a nějaké závody měl jen smůlu ale je to divný. Gasly určitě by to zase nezvládl to bych se klidně vsadil. To auto fakt nikdo není schopnej uřídit. Připomíná mi to Ferrari za dob Alonsa kdy druhej jezdec ať už to byli borci jako Massa či Kimi tak nedokázali s tím nic moc zajet narozdíl od Alonsa.

Reagovat
Trand

Reagovat
Greny

Bottas na startu trefi Maxe .. stejne bude startovat z posledniho tak je to jedno

Reagovat
Greny

menil motor no

Reagovat
Greny

Leclerc u lekaru neni mu dobre .. muzou nasadit treba rezervniho pilota? co by startoval do toho sprintu treba z chvostu? kdyby nemohl jet? nebo posadit Sainze do jeho autA?

Reagovat
fabec1222

Takhle rychle by asi ani nikoho nesehnali

Reagovat
HorajzmAmmann

Proč? Však ty týmy mají většinou náhradní jezdce u sebe ne?

Reagovat
HorajzmAmmann

Wow, karty rozdány parádně. Pokud se nestane nějaká nehoda a vydrží auto tak pódium bude. A je mi jedno, jestli Lando nebo Ricciardo... Maximálně by musel Prerez zajet parádní závod.

Reagovat
KingMaster13

Pokud by se 1 z nich dostal na startu do vedení tak je i docela velká šance na výhru. Ten motor Mercedes je hrozně těžké předjet dokonce i Hamilton s tím má obrovské problémy

Reagovat
HorajzmAmmann

To si zase nemyslím. Včera měl Hamilton žluté a Norris asi dobře zacházel s pneu, protože mu celkem vydržela ta červená. Ale na stejných sadách a DRS jsou pořád jinde. Jako úplně jinde...

Ale to stejně se dá říct o Ferrari, Alpine a Alpha Tauri v porovnání s náma. Takže snad to bude bodově super víkend a dotáhne se na Ferrari. Líbí se mi, jak je to každý okruh jinak minule měl navrch zase Ferrari

Reagovat
KingMaster13

Mě se to taky líbí, ten boj o 3. místo je parádní

Reagovat
HorajzmAmmann

ano, snad by to bylo o titul

Reagovat
HorajzmAmmann

* snad to jednou bude takhle o titul

Reagovat
KingMaster13

Charles vs Lando o titul to bych si nechal líbit

Reagovat
mistr129

Giovinazzi to posral teda velkolepě. A Ricciardo

Reagovat
HorajzmAmmann

Tohle nezvládnu psychicky... Jestli tohle vydrží až do konce tak se zleju jak váza

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Bottas už 9. Jako předjíždí pomalejší auta, ale jede mu to tenhle víkend mnohem líp než Hamiltonovi. Jinak Ricciardo super, to by byl sen, kdyby to udržel.

Reagovat
fabec1222

Má novej motor, ten jede jak čerstě z továrny.

Reagovat
Trand

Jako jo, ale myslíš, že je to takovej rozdíl? Já vždycky slyšel, že ty rozdíly jsou dost malý. Ale něco na tom určitě bude, vypadá jako suverénně nejrychlejší na trati.

Reagovat
HorajzmAmmann

Bottas co podepsal v Alfě tak se slušně odšpuntoval.

Reagovat
fabec1222

A je hotovo, Hemák win.

Reagovat
fabec1222

lol, dementi, co dělaj

Reagovat
mistr129

Ty krávo

Reagovat
mistr129

No nic, já jedu pryč a dokoukám v noci, pak si přečtu jestli ses ožral Horajzme (přeju ti to, pokud to bude Ricci) nebo jestli se ještě ožeru já

Reagovat
Trand

Bottas teď easy výhra

Reagovat
HorajzmAmmann

co se to děje? Baník výhra, United výhra, Ronaldo 2 branky, McLaren jede o double... co se stane dál, napíše mi Emma Watson večer?

Reagovat
fabec1222

Double nebude, Bottas tam na ně ještě vletí

Reagovat
HorajzmAmmann

Jestli měl problém předjet McLaren Hamilton a Max, tak Bottas je nedá... aspoň v to doufám. Jestli bych někomu věříl, tak Perezovi

Reagovat
HorajzmAmmann

a on má ještě žlutou pneumatiku, takže ke konci bude odcházet

Reagovat
Greny

Toto Max posral ... To dostane penalizaci do příštího závodu... Pokud ne tak jsou komisaři mimo.. když flastrovali třeba Gia

Reagovat
Greny

Ty jo zpětné mu snad halo zachránilo hlavu

Reagovat
HorajzmAmmann

by mu to kolo zarazilo hlavu až do prdele

Reagovat
Greny

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
bobis21

No na Sky se všichni shodli, že Max neudělal vůbec nic špatně a jestli někdo dostane trest, bude to Ham (a to jsou britové)

Reagovat
fabec1222

Nvm no, Ham byl vepředu, sice mu tam moc místa nenechal, ale nijak divoce nezatáčel, ani ho neblokoval.. Jako pochopitelně mohl uhnout...Ale z hlediska pravidel nevidím důvod, proč by to dělal.

Reagovat
bobis21

No právě že tím, že už byl Max vedle něj, měl mu nechat místo. Shodli se, že Max nemá za co dostat trest, Ham je jediný kdo může (ale neříkali že by měl, jen že to je jediný u koho to připadá v úvahu).

Reagovat
Greny

Tak místo tam měl za mě tam neměl jet uhnout můžeš furt čekám 5+ místo do dalšího zavodu

Reagovat
KingMaster13

Pokud dostane tak by rovnou mohl vyměnit motor, stejně do konce sezony mu nevydrží a v Rusku se ještě celkem předjíždět dá

Reagovat
KingMaster13

Jako já fakt Hamiltona nemám ani trochu rád ale tady si teda myslím že to rozhodně není jeho chyba Možná mu tam nechal málo místa ale byl vepředu mohl volit stopu. Max se tam nemusel tam cpát. Jak jsem hanil Hamiltona na Silverstonu tak tady si myslím že teď byl v té roli Max.

Reagovat
HorajzmAmmann

DOUBLE

D O U B L E

VAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS

Reagovat
Greny

Nejlepší stupně vítězů za několik let...

Reagovat
KingMaster13

Ten Bottas tam být nemusel ale co už

Reagovat
KingMaster13

Ty vole já už ani nedoufal že by Ricciardo mohl někdy vyhrát. Obrovská gratulace A Mclaren po 9 letech výhra a ještě double wow

Reagovat
Trand

Checo konečně dobrý závod a nakonec jen páté místo kvůli zbytečné penaltě. Ricciardovi to snad všichni přáli, skvělej výsledek. Bottas taky krásně z 19. místa na 3. Super závod nakonec, těším se na reakce Hamiltona a Maxe.

Reagovat
fabec1222

Bejt Norrisem, tak si ho hned nechám vykouřit od té blondýny, co tam drží ten jeho plakát

Reagovat
HorajzmAmmann

stříkat bude za chvilku dost....

Reagovat
Trand

Ještě dvě takový zajímavý statistiky.

Mclaren je letos první tým, jehož jezdci dojeli na 1. a 2. místě.

Mercedes z posledních 10 závodů vyhrál 1 (Silverstone). Pro porovnání, RB jich vyhrál 7, z toho 6 Max.

Reagovat
Greny

A teda budu hovado když ji jezdí Max jak jezdí .. ale rozbit to takhle a pak odejít kurva po silnici kde jezdí? Na co si sakra hraje

Reagovat
KingMaster13

V souboji Max vs Lewis jsem z 90% na straně Maxe ale dneska to dle mě byla spíš jeho chyba a choval se jak hovado. Jak jsem Lewisovi vyčítal Silverstone tak dnes se zachoval podobně

Reagovat
KingMaster13

Tak Max 3 místa penalizace v příštím závodě na startu. Sice to není tolik ale dle mě by Red bull měl odemknout všechny nové součástky co to jde aby nemusel do konce roku řešit penalizace. V Rusko se předjíždět celkem dá a je šance že to dožene. Holt se obětuje 1 závod ale v celkovém výsledku by to mohlo být výhodné.

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.youtube.com/watch?v=90gZNWyzI4E

wow, Zak má slušnou sbírku

Reagovat
MagpeCZ

Jo jo podobně jako Lawrence Stroll . Daniel si teď díky získání pódia zasloužil jízdu s NASCARem Dalea Earnhardta (cca 14 minuta videa)

Reagovat
KingMaster13

Chtěl jsem napsat že tenhle víkend má Bottas možná poslední solidní šanci v kariéře vyhrát závod. Zbylé tratě už nejsou tak dominantní pro Mercedes a v Rusku to umí. Za poslední 4 roky mohl mít 3 vítězství nebýt strategie ale i 2 jsou solidní. Nicméně jestli bude pršet tak je asi v háji

Reagovat
KingMaster13

A samozřejmě v Alfa Romeo už asi se k tomu nedostane

Reagovat
Trand

No pokud by byl první a Lewis druhý, tak ho stejně určitě pustí.

Reagovat
KingMaster13

Je to možný

Reagovat
KingMaster13

Lando pole a Carlos vedle něj v první řadě Jedna z nejepičtějších prvních řad co kdy pamatuju a hlavně Mclaren a Ferrari vedle sebe na roštu. Zpět do brzkých 2000 až mi slza ukápla

Reagovat
HorajzmAmmann

Norris, Sainz, Russel top3?

Tohle je prostě nejvíc strop top pecka

Reagovat
HorajzmAmmann

btw Russel, Norris na vodě??? TOP TOP TOP takhle se poznají super jezdci.

Reagovat
KingMaster13

Přesně tak. Charles by tam taky byl ale šetřil motor. Hlavně Lewis se má příští rok s Georgem na co těšit

Reagovat
HorajzmAmmann

A Ricciardo vlastně 5., to mi ani nedošlo. Taky super výsledek.

Reagovat
KingMaster13

Bohužel závod vyhraje asi Hamilton ale Norris P2, Sainz by to P3 možná mohl taky udržet ačkoli toho tempa Ferrari se bojím

Reagovat
HorajzmAmmann

Já chci další double

Ale ne, po Monze ať vyhraje klidně Sainz.

Reagovat
KingMaster13

Ferrari by to potřebovalo taky už a Sainzovi bych první vítězství taky moc přál ale.... no uvidíme kdyby se jelo na vodě tak tam šance je Pokud na suchu tak se bojím že Ferrari se v těch DRS zonách bude dost propadat

Reagovat
HorajzmAmmann

Ideální by bylo, kdyby měl Hamilton penalizaci a o bednu by jel Lando, Sainz, Russel, Alonso, Ricciardo.

Reagovat
KingMaster13

Ještě kdyby někdo odpálil Bottase Ale tak přeci jen ten už se zvládnout dá

Reagovat
KingMaster13

Bottas 10 míst penalizace za výměnu motoru Vždyť už to vše měnil na Monze ne?

Reagovat
Trand

Jako nevím jestli to má být snaha zpomalit Maxe nebo co.. Ale je to fakt divný, pokud je to fakt jen kvůli Maxovi, tak je to docela zoufalý od Mercedesu.

Reagovat
KingMaster13

Ikdyby ano tak v Rusku se pozice brání špatně. Akorát se okradli o téměř jistej double a body do poháru konstruktérů. Tohle je hrozná kokotina co dle mě udělali. A jako jiný smysl v tom fakt nevidím. Ten motor měli spíš dát Hamiltonovi protože není jisté že mu to do konce sezony vydrží a pak už jsou jen tratě kde se nepředjíždí tak lehce a nemá tam Mercedes takovou výhodu.

Reagovat
Greny

Snaha zpomalit Maxe aby to neměl tak jednoduché pokud to vyjde tak v dalším závode vymění motor Ham

Reagovat
KingMaster13

Pak se jede v Turecku. Tam to teda lehký mít nebude Jinak dneska jsem na to zvědavý

Reagovat
mistr129

To je jak kariéra od Codemaster, půlka pole s penalizací

Reagovat
Trand

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Trand

Tak ten tah s Bottasem se fakt vyplatil

Reagovat
HorajzmAmmann

Norris se musí co nejdříve dostat přes Sainze, protože ten vláček se začíná dotahovat. Sainz to teď celkem špuntuje.

Reagovat
HorajzmAmmann

A hned 3,5 vteřiny přes Sainzem

Reagovat
Trand

RB se asi zláznil ne? MInule Max 9 sekund, teď Checo 9 sekund Checo by byl v pohodě 3., kdyby to nezkazili

Reagovat
KingMaster13

Mclaren to taky dnes dost pokazil. Kdyby Ricciardovi nepokazili pitstop tak by Hamilton nemohl na Norrise

Reagovat
Trand

Ale u RB mě to překvapuje víc, před tou změnou pravidel pit stopů byli nejlepší a teď dvakrát za sebou 9 sekund.

Reagovat
KingMaster13

Ty vole Lando To si měl přezout

Reagovat
Trand

I ta skupinka Perez, Alonso, Leclerc. Bojovali o 3. místo a bude z toho 6., 8., a Charles kdo ví.

Reagovat
KingMaster13

Zrovna těm co jsem to přál tak na to dojeli Alespoň že Max vytěžil maximum

Reagovat
HorajzmAmmann

Aaaaa tak to je hodně špatný ...

Reagovat
Trand

Co se to právě stalo? Tpč Bottas kterej jede celej závod někde vzadu nakonec 5., Max 2. po tom, co to vypadalo, že bude tak sedmej.

Reagovat
KingMaster13

Max je vítěz dne. Hamilton na něj skoro nic nezískal po těch rozdaných kartách. Mercedes je za blbce, protože se okradli o double. Sainz je na podium Ale ten Lando to mě kurva mrzí

Reagovat
Trand

Jj, ten Lando zamrzí hodně, taky jsem mu to přál, řídil skvěle. Bohužel to blbě odhadnul no, ale když Lewis zastavil, tak už neměl na výběr, pokud chtěl pomýšlet na vítězství. Takhle bude možná ještě bez bodů, když mu dají trest. Ale za Sainze jsem rád. Jen ten Checo mě zase mrzí, odjel skvělej závod a pak z toho debilní osmý místo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Trand

A vlastně i Charles jel neskutečně, kdyby nezačalo pršet, mohl pomýšlet na 3. místo. Strašná škoda.

Reagovat
mistr129

Mrzelo by mě to, kdyby to byla chyba týmu, ale tohle si posral sám. Očividně na zídce viděli předpověď a po jeho reakci shut up mi ho fakt líto není

Reagovat
KingMaster13

No já ti nevím ono i v tom Eiskingu se vyjadřovali že on neměl od týmu předpověď a rozhodoval se na základě vlastní intuice. Tým byl nejistej furt se ho vyptávali a nedali mu prostě rozkaz jeď do pitu. On řekl to shut up protože už jich měl dost, furt se ho vyptávali jaký z toho má pocity a že by možná měl do boxů. Tam prostě měl přijít tvrdej nekompromisní rozkaz. Nicméně prostě chyba na obou stranách, Mclaren i Lando jsou nezkušený na těch předních příčkách a je to vidět.

Reagovat
HorajzmAmmann

Měl jsem vášnivou diskuzi na instagramu. Musel jsem si kvůli tomu 2x pustit záznam rozhovoru s inženýrem a 100% souhlas s Králem.

1) trať je kluzká, Bottas pžezul - Ano, drž hubu.

2) Co myslíš ohledně inter? - Ne

3) Hamilton jel do boxů - ano vidím, ale chci zůstat (odpověď dobře potvrzujeme)

To je veškerá komunikace mezi inženýrem a Landem. Takže jasný příkaz prostě nepřišel.

Kdyby mu řekl Lando box box, pokud nepřezuješ nedojedeš, počasí se zhorší, vidíme to na radaru tak by samozřejmě do boxů zajel, ale v moment, kdy to bylo live tak bych osobně taky nezajel. Neměl jsem u sebe radar.

Ale teď je samozřejmě každý chytrý jako rádio

Reagovat
HorajzmAmmann

a ohledně toho "drž hubu" jako nikdy jsem nejel víc než 160,- km za hodinu a nikdy jsem nebojoval o svoje 1. vítězství v F1, ale asi chápu, že ty nervy měl dost brutální a vůbec se mu nedivím.

Vysílačky si pouštím po každém závodě od každého a ty nervy jsou brutální od všech. Třeba Yuki Tsunoda to je taková malá nervní kurvička (v dobrém slova smyslu)

Vůbec se jim nedivím... já včera řval a to jsem v tom monopostu ani neseděl

Reagovat
KingMaster13

A ještě když víš že máš Hamiltona za prdelí tak to taky nepřidá Ono když by měl 20 sekund náskok tak taky asi s chladnější hlavou by hned jel

Reagovat
KingMaster13

Jinak já na tu diskuzi koukal a říkal jsem si že se na to nevysereš Na takové lidi bych tam neměl nervy. Prostě u Landa se dá pochopit že měl nervy na pochodu a navíc mu říkali fakt kraviny. Prostě měli to udělat jak u Mercedesu kde Hamilton dostal rozkaz, který navíc napoprvé ignoroval, což mi přijde teda horší než u Landa

Reagovat
HorajzmAmmann

klasický já, nevím kdy přestat

Reagovat
KingMaster13

A u Hamiltona jsem rád že nedosáhl té stovky na žádné posvátné trati ale hezky v Soči

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže 2 VC a já jsem zralý na neurol... Ať mi ještě jednou někdo řekne, že F1 je nuda.

Standartně by 4+7(?) bylo celkem fajn, ale tohle bolí. Každopádně v Monze máme štěstí a v Soči smůlu, přesně tahle to bylo i minulou sezonu To jsou holt závody. Celkově jsem rád, že Mclaren má rychlost a Lando si závod určitě ještě vyhraje.

Reagovat
Trand

Lando nebude mít 4, dostane nějaký trest za to, že při nájezdu do boxů přejel čáru a pak se vrátil zpátky.

Reagovat
Trand

Jo aha, já myslel že to jsou body, tys to napsal správně, sorry, moje chyba.

Reagovat
HorajzmAmmann

já myslel místa, ale teoreticky může dostat +5 sekund?

Pořád by mu to na body mělo stačit, nebo dostane více?

Reagovat
Trand

Hele vůbec nevím, pokud by dostal 5 sekund, tak z toho je 9. místo, i kdyby dostal 10, tak je to pořád devátý místa. Plus teda má ještě bod za nejrychlejší kolo.

Reagovat
Trand

Tak nakonec bez trestu.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty pravidla teda neznám, ale pokud pravidla porušil trest dostat měl.

Reagovat
HorajzmAmmann

sakra, reakce pro Tranda

Reagovat
Trand

Prý usoudili, že to neudělal naschvál (což je jasný) a kvůli zhoršeným podmínkám přistoupili jenom k napomenutí. S tím jak problém nemám, to pravidlo bylo asi vymyšlený kvůli tomu, aby si jezdci jen tak nepřejížděli ty čáry. Tady v tom případě to prostě jen nedobrzdil na špatném povrchu a asi s tím nešlo nic jiného dělat.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

Tak nakonec docela překvpápko, a místo Austrálie se pojede v KATARU Co píšou lidi, tak by to měla bejt klasická moderní sračka bez možnosti předjíždění.

Reagovat
bobis21

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4c/Losail.svg/1200px-Losail.svg.png

Je fakt že většina zatáček je tam medium-speed, kde je toho předjíždění nejméně. Na konci rovinek taky není podle toho plánku extra prudká zatáčka. Ale uvidíme jak to bude s novými auty, které už snad nebudou mít problém s tím jet za jiným autem, což dnes způsobuje to že nejde předjíždět.

Reagovat
Trand

Nový auta tam už závodit nebudou, protože příští rok se tam nepojede a pak se má jezdit na městském okruhu.

Reagovat
bobis21

Aha, já chápal že celá ta desetiletá smlouva se má jezdit tady, tak pak to bude asi o ničem no..

Reagovat
Trand

Taky jsem si myslel, ale prý je v plánu ten městskej okruh no Ale tak asi lepší než tenhle okruh, i když uvidíme no, těžko teď něco hodnotit, když nevíme jak to bude. Jako ideální by bylo kdyby se v blbým Kataru vůbec nejezdilo, ale mají asi tolik peněz, že F1 do nějakých normálnějších zemí nechce no. Tímhle tempem bude za 10 let půlka závodů na Arabským poloostrově.

Reagovat
fabec1222

To by mi třeba ani nevadilo, kdyby to bylli koukatelné tratě... Zvlášť v létě mě občas "serou" ty Evropské tratě tím, že se to jede odpoledne, když je venku hezky, takhle by se to díky časovému posunu jelo třeba už dopoledne Jenže všechny ty nové tratě jsou prostě stejné, a stejně nudné...

Reagovat
mistr129

Každopádně to vypadá úplně jak Bahrajn, minimálně po 6. zatáčku

Reagovat
KingMaster13

A budou to asi stejné podmínky takže Mercedesu by to nemuselo úplně vonět

Reagovat
Trand

No o Kataru se mluvilo už docela dlouho teda, byla to v podstatě tutovka. A F1 podepsala od roku 2023 smlouvu s Katarem na 10 let, prý by se mělo závodit na městském okruhu v Doha.

Reagovat
mistr129

Reagovat
fabec1222

Zas ve městě? No tak aspoň další volná neděle no...

Reagovat
KingMaster13

Mick Konečně ukazuje že tam není náhodou

Reagovat
KingMaster13

Ale jo Já jsem na Valteriho většinou hnusnej (ačkoli ten hate je zaslouženej ) tak dneska mu to fakt přeju. Je to jeho možná poslední vítězství v kariéře, zaokrouhlil to krásně na 10 Proč ne

Reagovat
Trand

Reagovat
KingMaster13

A jsem moc rád konečně za Pereze

Reagovat
Trand

Konečně se to vydařilo, skvělej závod od něj. Tam je problém ta kvalifikace no, strašně ho to limituje a vypadá to, že letos už se to nezlepší, tak snad aspoň příští rok s novým autem se to zlepší.

Reagovat
Trand

Tak co, jaká je šance, že zítra bude kolize mezi Maxem a Lewisem v první zatáčce? Ta zatáčka a ten nájezd tam k tomu úplně vybízí.

Reagovat
KingMaster13

Jako taky si říkám že v Austine je to jako dělaný na to V kvalifikaci ale musím říct že mě hodně překvapila rychlost Red bullu tady jsem si myslel že bude spíš Mercedes rychlejší

Reagovat
fabec1222

Max pěkně pošetřil gumy, aby se v závěru mohl rovnat s Hamiltonem. Bottas zas tragédie. Škoda Kimiho a jeho chyby, mohl být bodík.

Reagovat
bobis21

Ten okruh mě fakt baví, jeden z nejlepších závodů Max na konci skvěle ubránil, Mick mu teda hodně pomohl tím DRS

Reagovat
mistr129

Závod super, ale s tím Mickem nevím, během té čtyřzatáčky tam Max ztratil 4 desetiny, což bylo z největší části právě kvůli Mickovi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Zdá se mi to, nebo Ferrari poslední závody o parní rychlejší než McLaren? Ne že by byl špatný McLaren, pořád tam mají náskok na zbytek světa, ale Ferrari udělalo obrovský kus práce. Však Karel byl skoro na úrovni Péreze... Klobouček. Dneska parádní bitva na startu i na konci a jak si ostatní užívají boj o titul (ten mi je celkem jedno) tak já si užívám souboj o 3. místo v konstruktérech...

Reagovat
fabec1222

Tak zejtra Bottas pustí Hamiltona a pak bouračka s Maxem?

Reagovat
KingMaster13

A Hamiltona trefí jako odvetu Perez a pro výhru si dojede Leclerc

Reagovat
bobis21

Naopak doufám že se o to popere, za pár týdnů v Mercedesu končí, tak co by se jim obětoval

Reagovat
KingMaster13

Za to Rusko by se měl na ně vysrat

Reagovat
fabec1222

Tak to zas posral

Reagovat
Trand

Tak jako Ricciardo ho trefil no

Reagovat
fabec1222

Ale Verstapen se dostal do čela díky té volné uličce, co mu tam Bottas nechal.

Reagovat
Trand

No, tak Bottas si musel krýt i Hamiltona zevnitř, pole position v Mexiku je fakt spíš trest. A hlavně Max brzdilo hodně později než Lewis i Bottas, proto se tam dostal. Ale souhlasím, že to měl dost lehké no.

Reagovat
KingMaster13

Tak ti z něj udělali dobrýho kokota. Mercedes no

Reagovat
KingMaster13

Dobře že Red bull využil tý tratě v Mexiku, ještě kdyby to takhle dopadlo i v Brazílii

Reagovat
Trand

Škoda, že Checo nedal ještě Lewise, ale třetí místo krásný, ten závěr sezóny konečně vypadá tak, jsme to od Checa čekali.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
QooBo

Giovinazzi po tomto vikende asi tutovka, ze konci ci ? Pretoze ta "strategia" co mu Alfa pripravila, to bola cista sabotaz .. alebo to bola odplata za Turecko

Reagovat
Trand

Jo, on se pak i v rozhovoru vzjadroval ve stylu, ze mu to pripada, ze ho Alfa sabotuje. Respektive se ho na to ptal novinar a on rikal, ze si to do ted nechtel prisputit, ale ze je to mozne. A to by urcite nerekl, kdyby pokracoval. Ale je zajimavy, jak se uplne prestalo o tom miste spekulovat, mel to jednu chvili byt Hertha, kdyby Alfu koupil Andretti, ale to se nestalo, tak uvidime. Asi bych tipoval Zhoua hlavne kvuli penezum.

Reagovat
KingMaster13

Tak tohle bude zajímavej víkend Hamilton i Verstappen možná budou vyloučený z kvalifikace a pojedou z poslední řady. Rovnou ať vyloučí i Pereze s Bottasem a Ferrari si pojede pro double Pokud je nepodělá Gasly

Reagovat
Trand

No já hlavně doufám, že pokud by měli jet z poslední řady, tak se to bude vztahovat i na hlavní závod a ne jenom na sprint, přeci jenom za těch 24 kol se můžou posunout hodně dopředu a ten trest by pak byl tak trochu o ničem. Jinak pokud to chápu správně, tak Maxe obviňují z toho, že se dotkl Hamiltonova křídla a mohl mu tam něco upravit, to je teda dobrej bizár. A pokud se toho fakt dotknul a pojede kvůli tomu z posledního místa a nebo bude diskvalifikovanej celkově, tak to bude strašně hloupá chyba.

Reagovat
KingMaster13

Mě se to zdá hrozně přehnaný hlavně Jako co mu tam mohl asi změnit. Jako nějaká pokuta a třeba nevím 3 místa na startu se mi zdá adekvátní. Já bych být sebou nedával nijak pořádnej trest ani Hamiltonovi. Prostě -10 na roštu a pořádná ale pořádná pokuta pro Mercedes a dohlédnout na to, že na závod tam bude mít správné křídlo. Jako aby se o titulu rozhodovalo na základě nějakých masivních penalizací to rozhodně nechci.

Jinak nemysli si, ono je dnes v F1 docela těžké předjíždět takže i těch 5 či 10 míst je slušná darda, protože zkus si předjet takového Alonsa nebo Mclareny

Reagovat
mistr129

S tím Verstappenem jak říkáš, třeba 3 místa ať ví, že příště na to sahat nemá... Ale Hamilton je stejný případ jako Vettel v Maďarsku, i když to sice může vypadat přísný, tak zkrátka auto nesplňující technické regule nemá na dráze co dělat

Reagovat
mistr129

A s tím předjížděním jak říkáš, navíc ve sprintu pravděpodobně bez pitstopů, takže si myslím, že by byli rádi za nedělní start z první desítky (Ham teda z patnáctky vzhledem k penalizaci)

Reagovat
Trand

Jako souhlas, ale Hamilton byl o parník nejrychlejší (těžko říct, jaký vliv na to mělo to zadní křídlo) a prostě pokud porušil pravidla v kvalifikaci, tak by měl za mě startovat poslední do hlavního závodu. Však i těch pár míst, co by se posunul dopředu by pro něj byla ohromná pomoc. A tím, že ve Sprintu jde jen o blbých 6 bodů, tak jeho (jejich) posun dozadu pro mě nic moc neřeší. Jinak na tu penalizaci 5 míst jsem zapomněl, díky za připomenutí.

Souhlasím s KingMasterem, že nechci, aby se o titulu rozhodovalo mimo trať, ale pokud Hamiltonovo auto nesplňovalo parametry, tak je to jasný porušení pravidel a to se musí potrestat, protože ať už záměrně nebo ne, tak je to prostě neregulérní. A to na rovinu říkám, že mi je jedno kdo ten titul vyhraje, psal bych to stejný, i kdyby byl ve stejné situaci Max.

Reagovat
mistr129

Hele já bych Hamiltona nejradši viděl diskvalifikovaného rovnou z hlavního závodu, ale... tady nejde o penalizaci, která by se samozřejmě týkala pořadí na nedělním roštu, nýbrž o diskvalifikaci z té session, ve které porušil pravidla - tudíž páteční kvalifikace - a bude to, jako by v ní vůbec nejel. Jelikož sobotní sprint není součástí kvalifikace, nýbrž je zcela novou session, tak jej už pak nelze trestat v rámci toho sprintu, když v něm nic neporušil (jen v pořadí pro jeho start, které právě určí ta kvalifikace, z které by byl diskvalifikován ). To je jako kdyby někdo během "normálního" víkendu za prohřešek v kvalifikaci dostal penalizaci průjezd boxy v závodě.

S druhým odstavcem bez výhrad souhlasím.

Reagovat
KingMaster13

Já bych spíš přemýšlel jestli jim neodečíst 20 bodů v konstruktérech. Jezdcům nic neodečíst ale Mercedesu jako týmu jo a pokutu. Takhle to tenkrát vyřešili s Hakkinenem který měl něco nepovoleného na autě a Mclaren už si to znovu nelajznul až do roku 2007

Reagovat
mistr129

Ještě dodám, že to tady není jako v F2 a F3, kdy ta kvalifikace rozhoduje o pořadí na startu všech (nebo teď teda myslím jen 2 ze 3) závodů, ale kvalifikace, sprint a závod na sebe chronologicky navazují.

Reagovat
KingMaster13

Hele Hamilton na tý rovince letěl fakt jak raketa to DRS mu třeba 3 desetinky dalo. Vždyť Bottas je na kvalifikace dobrej (jediná věc co umí ) a nedostal by takovej flastr. Sere mě že ten Mercedes musí všechno zkurvit. Jako souhlasím že Hamilton musí ten trest dostat ale spíš mě to mrzí, protože to zase budou debaty jak se Maxovi pomohlo k titulu A vyrovnat to tím že Maxovi se dá trest a bude startovat taky ze zadu to už by byla ultra píčovina. Prostě fakt bych rád aby se rozhodlo na trati ale tady to fakt prostě takhle nejde.

Reagovat
Greny

Já někde četl že Mercedes má v záloze protest na křídlo RB že prý to mají mít taky dost na hraně ale chtějí protest podat až k hlavnímu závodu

Reagovat
Greny

Hamilton diskvalifikace ... Jsem zvědav co budou dělat... Sprint z poslední pozice a plus pět pozic ještě po sprintu....

Musí do sprintu nastoupit? Bych vyměnil asi všechny součástky za penalizace co můžu a na sprint bych se vysral... Nebo risknul odvolání.

Každopádně Botaska dneska a zítra bude pod velkým tlakem ještě po minulém týdnu čekám že sprint nebo závod max nedokončí a klidně bych si tipl že to bude sprint

Reagovat
MagpeCZ

Skoro

Reagovat
Trand

Mercedes letěl neskutečně, už jen to, že Max nemohl předjet Bottase o tom svědčí. Lewis může zítra klidně vyhrát. Ale ta arogance z Mercedesu mi přijde teda dost nesympatická viz tohle:

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1459588786107654150

Jasně, vůbec to nemá co dočinění s tím, že byste ten protest nevyhráli.. Dělají ze sebe svatoušky a přitom Marko tvrdí, že Mercedes obvinil Maxe, že Hamiltonovi včera to křídlo poškodil, jak na něj šahal.

Reagovat
KingMaster13

Ono taky je to dost zapříčiněný že většina jezdců neměla pro ten sprint motivaci a Lewise raději nechali přesvištět než aby si udělali něco s vozem. Max taky nebyl agresivní jak jsme na něj zvyklí. V závodě si myslím že to bude jiné ale i tak Hamilton předvedl super výkon tohle jsem absolutně nečekal. Já čekal tak P8 že se maximálně probojuje. V závodě určitě nevěřím tomu že by mu Alonso takhle snadno vyklidil cestu jak v tom sprintu

Reagovat
Trand

Máš pravdu, že většině o nic nešlo, ale pokud bude i v závodě o tolik rychlejší, tak s tím moc neuděláš.

Reagovat
Trand

Tak už je 3.

Reagovat
fabec1222

Bottas zas tragédie

Reagovat
HorajzmAmmann

ok, takže za poslední 2 závody McLaren 2. kontakty v 1. kole, vypadnutí a výměna motoru.

Nechci ani říct, že to je smůla, spíš prostě ty kontakty všechno a nebo nic. Lando kdyby se s Carlosem neťuknul tak ho předjede i s Leclercem a byl by snad 3. po 1. kole.

Od Británie to je s naší formou dost špatné, kromě Itálie. 3. místo vypadá nereálně.

Reagovat
MagpeCZ

Na třetí místo už to bohužel nebude, ale snad si kluci spraví chuť aspoň ve zbylých závodech a příští rok to snad bude lepší

Reagovat
Trand

Mercedes byl dneska silný, ale zas je třeba uznat, že Lewis celý víkend neskutečný výkony, fakt smekám Pro nezaujatýho fanouška super, pořád je o co závodit. Ideální by bylo, kdyby ty auta na dalších tratích byly vyrovnaný, aby se to fakt rozhodlo mezi jezdci.

Reagovat
mistr129
Reagovat
Trand

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

Nebo takhle, ani nevím co to pro nás znamená. Jestli ta automobilka i tým pojedou pod stejným názvem McLaren, navážou na celou historii tak možná fajn. Pokud z toho udělají nový tým Audi F1 tak se mi to moc nelíbí. Zrovna Williams, McLaren, Ferrari jsou jediné stále značky F1...

Reagovat
HorajzmAmmann

Každopádně McLaren to teď popřel. Tak uvidíme...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Max

Reagovat
KingMaster13

Ty komisaři mě fakt neskutečně serou, jak tu bitvu o titul ovlivňují. Maxovi tam v tom tréninku bliká žlutá, na druhé straně hned zelená a reaguj potom. Bottas ani nevím co udělal

Reagovat
mistr129

Zelená prý je pro boxy. Bottas udělal to samé, jen to nebyla dvojitá žlutá, ale obyč žlutá

Reagovat
KingMaster13

Hele on to rozebíral Števo a prý ta zelená nepatří k boxům Takže těžko říct.

Reagovat
mistr129

Aha, tak nevím no

Reagovat
Trand

Neobhajuju ten chaos, ale podle pravidel má vždycky přednost fyzická vlajka na trati před vlajkou na displeji volantu nebo na těch světelných panelech vedle trati. A tam maršál mával dvojitou žlutou (proto 5 míst) a normální žlutou (proto Bottas 3 místa). To, jak to má Bottas a Verstappen vidět, to už je druhá věc, ale podle pravidel ten trest přijít musel.

Nicméně pokud vidí auto jak jede pomalu, tak by podle mě měl automaticky očekávat, že přijde žlutá, Alonso i Seb zpomalili.

Reagovat
Trand

Proč RB nechat jet Checa na 2 zastávky? To vypadá, že zahodili easy podium.

Reagovat
KingMaster13

Ach jo, zase to spadne Mercedesům do klina

Reagovat
Trand

Nj, tohle RB nedomyslel, Checo sotva předjede Norrise. Ale tak Alonso si to zaslouží za to jak letos jezdí.

Reagovat
Trand

Mazepin 1:14 za předposledním Mickem? Jako nevím, co se tam stalo, ale to je brutál

Reagovat
KingMaster13

Ten Mazepin je ultratragickej, já sleduji ty rozdíly a to není poprvé co ho Mick porazil takovým rozdílem. Značí to že Mick je dobrý jezdec ale i tak je to děsivé teda

Reagovat
mistr129

Na druhou stranu Latifi taky dostával zpočátku takové příděly, postupně se ale zlepšil

Reagovat
KingMaster13

Latifi dostával čočky hlavně v kvaldách v závodech se toho George trochu dokázal alespoň držet. Ten Mazepin letos porazil na trati Micka tak 2-3x Ale jako ještě ho nezatracuju ale je to hodně špatná vizitka

Reagovat
fabec1222

Pneumatiky zas fraška

Reagovat
Trand

Dobrý no, takže když už to vypadalo, že by mohlo být ještě drama, tak VSC. Ale celkově to byl lepší zábavnější závod než jsem čekal, i když se na čele vlastně nic nedělo.

Reagovat
MagpeCZ

Zemřel Frank Williams

Reagovat
KingMaster13

Rip legendo

Reagovat
Trand

Max To byla jasná pole position. Teď se ještě musí modlit, že to přežila převodovka, jinak by to byla katastrofa.

Reagovat
KingMaster13

Je to v prdeli no Tady prohrál titul, ach jo zase si to vyžere Mercedes všechno

Reagovat
MagpeCZ

F2 docela masakr, snad proběhnou F1 v klidu

Reagovat
Trand

Jj, ta nehoda na začátku vypadala hrozně, vybavil se mi hned Paletti, ale nakonec by měli být oba snad v rámci možností v pořádku a neohrožení na životě. Ta druhá nehoda mohla dopadnout o dost hůř. No, trochu se bojím.

Reagovat
HorajzmAmmann

už to začíná...

Reagovat
Greny

Toto se asi stat nemelo .. dat cervenou jen kvuli tomu aby tam otrhali reklamu na bariere? tim Max dost ziskal

Reagovat
Greny

Jsem zvedavej jak to bude probihat Hamilton je dost frustrovan a Max neuhne nedivil bych se kdyby se srazili ... nebo kdyby to vyresil nekdo treti hned na startu

Reagovat
HorajzmAmmann

fiasko... hrozná trať

Reagovat
Greny

co bude ted? Max by mel vratit misto Hamovi ale kdyz bude dalsi start? ... tak je v prdeli ne nebo se pojede start tak jak pri pripadnem restartu

Reagovat
HorajzmAmmann

Ocon, Hamilton, Max

Ocon se tam dostal ani neví jak

Reagovat
Greny

to je proste masakr se tam dohodnou jak chteji ...

Reagovat
Trand

Mně se líbí, ale je nebezpečná, ty zatáčky za který není vidět jsou dost děsivý.

Reagovat
Trand

Ok no, teď už je to fraška.

Reagovat
fabec1222

Tak jak to tu vypadá? Dojede vůbec někdo? Dneska nekoukám, pač tyhle závody v zimě, no nevim no, byl jsem radši, když sezona končila v zimě. Teď do toho jdou už zimní sporty, a to už bych se neodlepil od TV

Reagovat
HorajzmAmmann

podle mého bude ještě tak 6 startů z pevných pozic...taková další Monza

Reagovat
Greny

Ale chapu ze si vybral Redbull treti misto podle me ted daji Maxovi zlute gumy a risknou to pet vterin na tomto okruhu je dost a sance dojeti za SC je velka

Reagovat
Trand

Já už ničemu nerozumím

Reagovat
HorajzmAmmann

neskutečný. Každopádně oba stejně bodů?

Kdo teď vyhraje když ani jeden nedojede?

Reagovat
fabec1222

Verstappen, má víc výher

Reagovat
MagpeCZ

Suzuka 89, 90 nebo Jerez 97 incoming?

Reagovat
KingMaster13

Suzuka 90 aby vyhrál titul ten kdo ho brání (tudíž Max) , kdyby to bylo dle scénáře z Jerezu tak by vypadl jen Max a Hamilton by měl titul. V 89. už ani nevím kdo bránil titul, Prost myslím? A tu nehodu zavinili tak nějak oba víceméně.

Reagovat
Greny

Prost ne v 89 ? ale pri nehode vypadl jen prave Prost a ten sel brecet ze Senna neobjel celou delku zavodu protoze po té nehode kde ztratil hromadu casu neprojel tu šikanu tak jak mel .. tak Sennu diskvalifikovali ze zavodu

Reagovat
KingMaster13

Prost vedl šampionát myslím a Senna potřeboval skončit před ním (čili 1., jelikož zbytek pole na ty Mclareny neměl). A do té šikany to bylo tak, že Senna zaútočil a nebylo tam moc místa, Prost ho zavřel a ťukli se, což dle mě je závodní incident pouze. A máš pravdu že Prost pak šel brečet a Senna dostal diskvalifikaci kvůli pí*ovině. Nicméně jistý si u tohohle roku nejsem, jen píšu jak si myslím že to bylo. Vím akorát že Prost šel pak bulet.

Reagovat
KingMaster13

To je hrozná trať Red bull už je v hajzlu v kontruktérech a Max to asi taky nedá Doufám že v posledním závodě Hamiltona po Sennovsku sundá ale to by bylo pláče

Reagovat
Greny

no takhle kdyz ho chces sundat musis se k nemu dostat...

coz si nemyslim ze bude tak jednoduchy

Reagovat
KingMaster13

Po startu

Reagovat
smazaný uživatel

Verstappen ho nesundá, zas takový magor není (resp. je, ale tým mu to nedovolí). Ale pořád má Red Bull na trati další 3 auta...

Reagovat
fabec1222

Největší prdel bude, až Hamiltona sundá Bottas

Reagovat
Trand

Perez včera neměl daleko k tomu, aby hned při prvním startu v první zatáčce sundal Verstappena, to by teprve byla sranda. Jinak k tomu co píše RM, nikdo jinej než Max se k Lewisovi ani nepřiblíží pokud nebude mít RB o hodně lepší auto, takže i pokud by ta teorie byla pravdivá, tak si myslím, že to je neproveditelný.

Reagovat
Greny

o kolo zpet

Reagovat
bobis21

A když to udělá Tsunoda tak to nikomu ani nebude připadat divné

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spejbl

Jen, aby to třeba neskončilo nějakou vzájemnou velkou pošťuchovanou Hamiltona s Verstappenem, s tím, že by oba dostali DSQ z celé sezony a Bottas pobral ten titul, to by teprv byla prdel a epický závěr (nutno říct zajímavé) sezony...

Reagovat
mistr129

A Ferrari nezpochybitelný vítěz konstruktérů

Reagovat
Spejbl

Tak kdyby mělo dojít i na DSQ v PK (to by asi ale musely přiletět přímo rádiové příkazy ke kolizím), nebylo by to poprvé, že ano... (byť tehdy to nebylo úplně kvůli dění na trati)

Reagovat
KingMaster13

A zrovna Abu Dhabi je trať Mercedesu

Reagovat
Rudnevs

MaFIA

Reagovat
mistr129

No ta penalizace, kterou Verstappen dostal, tedy oprávněná co do toho incidentu, ale když ho teda pouštěl (dokonce dvakrát), ji nechápu. Už vůbec nechápu to, že musel při restartu na třetí místo, když v Austinu za stejnou situaci Raikkonen penalizaci nedostal.

Pak bych tedy určitě viděl víc než napomenutí pro Hamiltona za to vytlačení, vždyť to nebylo tak, že by nedobrzdil, ale zcela úmyslně ho poslal mimo trať

A co se týče té nehody, tak Max tam určitě neudělal nic špatně, jak posoudit Hamiltona, to nevím. Ale přece se nemůže vymlouvat na to, že nevěděl, že ho Max pouští, kdyby měl Max potíže s motorem třeba, tak to do něj přeci taky zezadu nenarve

Reagovat
Greny

on na treti misto nemusel, mohli si vybrat bud treti misto nebo to budou resit komisari a je za to klasicky 5 vterin nakonec se rozhodli spravne bych rekl.

FIA to vysvetluje tim ze dle dat z telemetrie tam Max brzdil nejak moc (Pro stewardy bylo při rozhodování klíčové to, že Verstappen brzdil (tlakem 69 barů), což mělo za následek zpomalení s přetížením 2,4 G.)

„I když připustili, že jezdec vozu 44 mohl předjet vůz 33, když tento vůz

poprvé zpomalil, chápeme, proč si on (a jezdec vozu 33) nepřál být tím, kdo jako první přejede DRS linii. Nicméně náhlé brzdění jezdce vozu 33 bylo stanoveno stewardy jako chybné, a tedy jako převažující příčina kolize.“

Reagovat
fabec1222

Co říkáte na tu pauzu, co nás příští rok čeká před posledním závodem? Očekávám, že je to kvůli tomu, aby se to Arabům nekřížilo s MS ve fotbale. Já bych teda radši, kdyby z té sezony tak 3 sezony vyházeli, stejně je tam tak 5 tratí, které jsou opakovaně nekoukatelné.

Reagovat
mistr129

Kde je jaká pauza? Podle wiki i stránek F1 se od začátku října vždy jezdí 2 víkendy ano, třetí víkend ne

Reagovat
fabec1222

Na CZ wiki je Brazílie 13.11. a SAE 20.12, ale na anglické to je jak říkáš ty, tak snad mají pravdu tam

Reagovat
mistr129

Určitě to tak je, MS má začínat až 21.11., takže to plynule přejde

Reagovat
mistr129

Max

Reagovat
KingMaster13

Ty kráso ale ten rozdíl mezi nima a zbytkem světa Norris 8 desetin ztráta, to je docela masakr

Reagovat
Trand

Reagovat
mistr129

Tak on Hamilton není o moc blíž Verstappenovi než Norris jemu

Reagovat
KingMaster13

Kéžby to zítra takhle dopadlo stejně Teda s tím, že by Hamilton od Maxe byl dál než 3 desetiny

Reagovat
bobis21

3 desetiny na kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mám pocit, že tohle už Verstappen nemůže prohrát. Vidím tam 2 scénáře:

1) Ver. bude rychlejší i v závodě a vyhraje

2) Ham. bude rychlejší a dojde k "závodnímu incidentu"

Reagovat
KingMaster13

V závodě bude rychlejší Mercedes akorát se Lewisovi nepovedlo zajet tak kvalitní ostré kolo a ty pneumatiky jsou taky na straně Mercedesu Furt bych favorizoval asi je. A v případě nehody FIA odečte Maxovi body aby vyhrál Lewis, to je úplně jasný i z těch prohlášení.

Reagovat
Whitemedia

Tak já celou dobu kecám o F1 ve všech různých diskuzích světa a vy si založíte přímo na EF a nikde o tom nemluvíte.. Ale hlavně že Oliver nasere odkaz diskuze o rozmlácených palicích pod každý článek

https://twitter.com/kaihavertz29/status/1469965958957654017

Reagovat
Čenda

presne kua, odkazy na pojebany zápasy v klecich jsou pod každou diskuzí, ale ze se na EF diskutuje i o mých oblíbených formulich zjistím až dnes

Reagovat
KingMaster13

No tak vítejte do rodiny Jsme taková skromná komunita

Reagovat
Čenda

no hlavně tichá a nenápadná.

Reagovat
fabec1222

Furt lepší než Eurovize, tam jsme tři

Reagovat
smazaný uživatel

? kde? pridam se, pokud tam nejste uplne kokoti

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

GO MAX!!! Zašlapni Lewise do země!

Reagovat
Trand

Ježiš, tys tady chyběl

Reagovat
KingMaster13

Nech ho, tady se klubová identita stírá Což se mi ostatně na F1 taky líbí že až kromě těch těch pár huláků na straně Maxe a Lewise je formulová komunita víceméně soudržná. I já cítím jak při závodech se ze mě ten hate vyplaví a sleduju to víceméně v poklidu (držím palce svým ale tím to hasne)

Reagovat
Trand

Hele mně je jedno komu fandí, tady jde spíš o celkový vystupování. Ale ok, máš pravdu, není potřeba hned odsuzovat, třeba se adam u formule bude chovat v pohodě.

Reagovat
KingMaster13

Tak já to znám dle sebe, u fotbalu se taky někdy chovám jak kokot ale to je prostě tím prostředím Ve fotbale je bohužel takový dost nenávistný a je to možná i škoda. Když kouknu jaká je atmosféra na závodech F1, v šipkách nebo jiných sportech kde můžeš v pohodě sedět vedle týpka co fandí někomu jinému a i když tvůj favorit prohraje tak si s ním stejně na konci podáš ruku

Reagovat
Shottack

A rugby

Reagovat
Čenda

Bude to maso, těším se vic jak na Arsenal. Coz je asi pochopitelný, ale jsem prijemne nervózní a natěšenej jak muslimskej sultán před harémem dopice, jedeme už!!!

Reagovat
mistr129

Nápodobně, ale mám navíc do 2 futsal, takže si pustím až zpětně a bez sledování internetových diskuzí

Reagovat
Čenda

Teda dnes bych se na futsal asi vysral cece, ja jdu sice do práce, ale tam stejne budeme všichni čumět a fandit, dnes daňoví poplatníci zapláčou.

Reagovat
mistr129

Normálně bych se taky na něj vysral, ale kvůli kotníku jsem teď měsíc a půl nekop do míče a už se dost těším

Reagovat
Čenda

To je jiná, znám

Reagovat
Cobra

Reagovat
Čenda

Jinak koukám, většina fandí Maxovi, je tak?

Reagovat
Trand

Mně to je upřímně jedno, já jen doufám ve férový souboj na trati bez zbytečných nehod. Pro mě by byl ideální scénář odebrání bodů za celou sezónu Maxovi, Lewisovi a Bottasovi a vítězství Péreze.

Reagovat
Čenda

přesně, ať je co nejvic závodění a co nejmíň kokotění. Ja bych zase přál poslední grand prix Kimimu, ale to je pravděpodobnější, ze mu zas shoří motor.

Reagovat
KingMaster13

Nechte dneska Icemana bodovat

Reagovat
Spejbl

*vyhrát

Reagovat
KingMaster13

To už je moc náročné přání Mě bude stačit když dojede na bodech, v pit lane otevře lahváče, řekne leave me alone a odejde

Reagovat
Čenda

ty body a nějaká klasická Kimiho fuck odpověď a budu spoko.

Reagovat
QooBo

Je to uplne pochopitelne, malokomu sa paci taka obrovska dominancia .. rovnako som to mal pri Schumacherovi

Reagovat
KingMaster13

Já uznávám Hamiltona jako skvělého jezdce ale Michael byl úplně jiná persona

Reagovat
Whitemedia

Dominance Schumiho byla ta nejlepší věc na světě, krásné vzpomínky z dětství!

Reagovat
KingMaster13

Ono to teda bylo dost neschopností ostatních. Ferrari takovej válec jako Mercedes rozhodně nebyl ale ať už Mclaren po roce 2001 nebo Williams byli dost nespolehlivý a jezdci jako Montoya labilní tak je to těžké Rok 2003 je toho příkladem. Tam stačilo aby Kimi dojel na Nurburgringu na tom 1. místě a měl by titul

Reagovat
KingMaster13

Já jsem fanda Ferrari ale Maxovi to přeju dost za tuhle sezonu. Jinak je mi víceméně ukradenej

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
spider_8

Já to přeju Maxovi, ale dost respektuju i Lewise. Jsem rád, že pokud má překonat Schumiho a stát se historicky nejúspěšnějším jezdcem, tak to bude v sezoně kdy si to musí tvrdě vydřít proti někomu jako je Max. Ať zas nějací idioti nepíšou, že mu to spadlo do klína díky autu.

Reagovat
fabec1222

Kimimu

Reagovat
Čenda

Reagovat
Whitemedia

Zbožňuje tu někdo Gaslyho jako já?

Reagovat
Trand

Pro mě je to jeden z těch oblibenejsich jezdců, ale není mi moc sympatický jeho vyjadřování mimo trať, přijde mi že hrozně často mluví dost netakticky a zbytečně se strefuje třeba do Checa/RB i když mu to žádný užitek nepřinese. Stejně jako prý řekl Neweymu že postavil shit auto. Jako on má často i pravdu třeba, ale prostě měl by si některý věci odpustit, takhle si víceméně zavřel do RB dveře i přesto že jezdí teď hodně dobře.

Reagovat
Whitemedia

Tak je to Francouz a to se musí nějak projevit.

A v RB už bych ho stejně vidět nechtěl, to prostředí s tím, že Max je absolutní jednička, je brán za největší současný talent. To Gaslymu nemůže pasovat a bylo vidět, že i Checo s tím měl letos dost často problém, hodně nevyváženou sezonu má za sebou.

Reagovat
KingMaster13

Ať se dá jinou trasou, mě by se třeba časem hodně líbil v Aston Martinu

Reagovat
Čenda

https://youtu.be/3rZcpTHmYkw grosjean určitě

Reagovat
fabec1222

Pro příští sezony budu asi fandit jemu, ale těžko vybírat po Kimim.

Reagovat
andrew96

Underrated.

Reagovat
QooBo

Zaslúžil by si top auto

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem zvědavý jak bude Mercedes a RB vypadat příští rok kdy budou úplně nové pravidla a nové auto, většina týmů už se na vývoj dávno soustředí, ale tyhle dva týmy furt musí myslet na tuhle sezónu

Reagovat
KingMaster13

U Red bullu se bojím že půjdou do piče, nemají motory a ty od nich Bude trvat roky než se je naučí dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Já jako fanoušek Ferrari doufám že se vrátí kam patří a budou zas bojovat o titul

Reagovat
KingMaster13

Charles je mistrovskej jezdec, musí mu postavit to auto sakra

Reagovat
zrzek999

Jaka televize to vysila?

Reagovat
fabec1222

Sport2

Reagovat
zrzek999

diky

Reagovat
fabec1222

A už to začíná

Reagovat
Busby babes

Start teda velka parada Dobre Lewis a dobrej pokus od Maxe, na hrane/zahranou, ale super.

Reagovat
Whitemedia

To jo, úžasná paráda...

Reagovat
Cobra

Ham to zase zvládl jako pán.

Reagovat
KingMaster13

Do piče Jediná Maxova šance byla udržet vedení a ujet ze začátku na červených, to je v hajzlu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Hamiltona nemusim ale max je fakt magor

Reagovat
iamek

FIA

Reagovat
Cobra

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Ač fandím Maxovi tak dobré rozhodnutí

Reagovat
andrew96

Reagovat
Neon

Mi tak chybí doby, kdy williams byl konknurenceschopný.

Reagovat
smazaný uživatel

A gumy má v hajzlu

Reagovat
KingMaster13

Je zajímavé jak jsou letos ty červené pneumatiky prakticky k ničemu protože se hned zničí

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už bych se být RB soustředil na to dojet s oběma auty na bedně aby měli PK

Reagovat
KingMaster13

To stejně mít nebudou, jelikož na Mercedes hodně ztrácí

Reagovat
iamek

Jaka je šance, že Ferrari bude příští sezónu konkurenceschopný?

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt nevím, přeju si aby byli, ale bude všechno nové, takže ta sezóna bude velká neznámá

Reagovat
smazaný uživatel

Checo krásně teď

Reagovat
Minister

Perez wow a Hamilton plačko

Reagovat
iamek

Perez za dvě kola udělal víc, než Max za cely zavod

Reagovat
Whitemedia

Perez to bylo brutální.

Reagovat
Čenda

Tak to byla nádhera, mňam dopici.

Reagovat
iamek

Nic lepšího už v zavode neuvidíme . Neskutečné

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
fabec1222

Kimi na Coultharda no

Reagovat
smazaný uživatel

Kimi konec díky Legendo! Bude chybět, velký sympaťák

Reagovat
Likan7

Pánové, když takhle jede něco OT jako dnešní formule, jak víte kam jít? Na jaký diskuzi bude živo?

Reagovat
fabec1222

Však tuhle diskuzi tu máme celý rok...To je stejný, jak zimní sporty, prostě když to začíná, tka to nahážeš pod preview a souhrny všech lig

Reagovat
Trand

Checo bůh Btw Lewis dělal to samé Rosbergovi v 2016 a dangerous driving to nebylo

Reagovat
Trand

Závodit umí krásně, škoda že tam chybí ta rychlost v kvalifikacích Příští rok snad bude lepší.

Reagovat
KingMaster13

Checo byl klíčovej faktor, Bottas spoustu závodů Hamiltonovi zkazil, Checo dost pomohl

Reagovat
smazaný uživatel

Tu kameru co má Charles na helmě je top, to musí mít příští rok všichni

Reagovat
iamek

To je děsivé jak toho málo vidí.

Reagovat
Minister

Wolf

Reagovat
smazaný uživatel

Největší hnusák v F1, stejný jak Low, typický Němec

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
iamek

Reagovat
KingMaster13

Poprvé prohrál a neunáší

Reagovat
Whitemedia

Toto mě hrozně sere

Reagovat
smazaný uživatel

Mercedes zas podvádí

Reagovat
fabec1222

Kimi jezdec dne

Reagovat
smazaný uživatel

SAFETY CAR!!!!!

Reagovat
iamek

Lol.

Reagovat
fabec1222

Bude konec za safety carem

Reagovat
aither

Reagovat
Minister

To sa príde do cieľa za SC, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Krásně to zakončete za SC

Reagovat
fabec1222

Perez wtf

Reagovat
Whitemedia

Ostuda.

Reagovat
iamek

Musí se stesticku naproti

Reagovat
Busby babes

Reagovat
iamek

Ferrari stupně vítězů

Reagovat
smazaný uživatel

Je hotovo, zmrd vyhrál další titul, bohužel Schumiho překonal zrovna tento kokot

Reagovat
Agent z Melmacu

NIE

Reagovat
Minister

Trapas

Reagovat
fabec1222

Karma za 2008

Reagovat
KingMaster13

Massa konečně má spasenou duši

Reagovat
Spejbl

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOOO JEEEE TO TAAAAAM MAAAAAAAAX

Reagovat
Likan7

Do prdele, asi začnu na f1 víc koukat

Reagovat
Minister

Co ti jebeeeee

Reagovat
iamek

Yeeeeees!!!!!!!! Kurva mas to uplakanku!!! Yeeees!!! Tohle už nezazijem!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol vzdyt tam mnohem vice breceli redbull a max, nez to rozhodnuti otocili

Reagovat
andrew96

Spíš si nemají co vyčítat.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Neon

zrušte tu komedii a jděte pořádat závody kuliček

Reagovat
fabec1222

Jinak si myslim, že tohle se může táhnout klidně ještě několik týdnů, tady bude určitě hromada stížností, FIA tam porušila určitě hromadu vlastních pravidel.

Reagovat
iamek

Wolfku bez si pobrecet kaspare. Yeeeeeeees!!!!

Reagovat
Sm0ker

Pěkný, jsem rád, že jsem si to pustil.

Reagovat
Busby babes

jako tohle je totalni WTF... nechapu, co tam FIA predvedla.

Reagovat
Busby babes

jako ze Maxe rad nemam, takze nebudu predstirat objektivitu, ale tohle bylo fakt divny...

Reagovat
Minister

V čom napríklad?

Reagovat
iamek

Ze se mu nedal titul před závodem.

Reagovat
andrew96

Reagovat
mistr129

Samozřejmě pro RB z prdele klika, na druhou stranu Max 3x zcela nezaviněně v sezoně vypadl (Silverstone, Maďarsko a Baku), takže že se mu jednou trocha štěstí vrátila mi přijde fér.

Jasně že FIA je měla pustit všechny a třeba už o kolo dřív, tam bych ale zkoumal max jejich procesy a nemyslím si, že by těmi zmatky zasáhla do obje o titul.

Reagovat
EXoRcIsT

podla pravidiel a MErcedes nech ide do prdele

Reagovat
iamek

Fnuk fnuk . Maaaaaaaaaaax

Reagovat
Busby babes

hele nejak extra me to nesere ale proste divny no.

Reagovat
iamek

Jako jo. Celá sezóna z pohledu fia byla dost zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to byl hnus

Reagovat
smazaný uživatel

MAAAAAAAAX!!! JE TO DOMA

Reagovat
Whitemedia

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Ale FIA opět nedává smysl.

Reagovat
fabec1222

Tam už chybělo fakt jenom, to, že by ho Ham ještě předjel zpět, a Max to pak do něj napálil

Reagovat
EXoRcIsT

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees

Reagovat
Greny

Tak to asi dopadlo nejhůř jak mohlo

Reagovat
HorajzmAmmann

Jako sorry, nejsem fanoušek Maxe ani Lewise, ale tohle je fraška...

Masi kokot...

Reagovat
andrew96

Reagovat
Čenda

Reagovat
Shottack

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
ajouki

Poslední celý závod F1 jsem viděl před 15 lety. Nebyla to dnes špatná podívaná.

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
iamek

Saints taky dobry

Reagovat
iamek

*Sainz

Reagovat
aither

Latifi

Reagovat
iamek

Latifi díky

Reagovat
Čenda

Wtf FIA? Čekal jsem, ze to pojebe nejakej závodník, ne vy, toto je ubohý

Reagovat
fabec1222

Tak kdy Latifi do RedBullu?

Reagovat
Čenda

A Masi teda obzvlášť

Reagovat
iamek

Tohle vyhrál Netflix

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy že to vychází? Někdy před začátkem nové sezóny, už aby to bylo

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Trand

Však z letošní sezóny by mohli udělat 3 série.

Reagovat
raduinho

Tak ten by z toho udělal drama i kdyby jeden jezdec vyhrál všechny závody stylem start-cíl a o titulu bylo rozhodnuto v srpnu.

Reagovat
Lacko_Boh

kraasa

Reagovat
Greny

Ať jde FIA někam... Vůbec nemám ty emoce že to Max vyhrál ... Je to prostě fraska

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Minister

Však napíš v čom aspoň

Reagovat
Greny

Však napiš česky

V čem? Vždyť to rozhodnutí mohli a měli udělat mnohem dřív a nebo je nedelat

Reagovat
fabec1222

Reagovat
fabec1222

Stačilo udělat to, aby v 56. kole pustili všechny kola okolo, protože v té době už určitě museli plánovat, že další kola safety-car skončí... Takhle z toho udělali sračku, že pustili jen ty auta, aby Max byl hned za Hamem

Reagovat
Greny

Asi nějak tak ..

Reagovat
Cobra

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Čenda

Reagovat
mistr129

Což ale na výsledek závodu nemělo vliv (oproti tomu co píšeš)

Reagovat
HorajzmAmmann

Melo, protože by se to nestihlo a dojelo by se pod SC

Reagovat
mistr129

No kdyby je pustili o kolo dřív všechny, tak to na poslední kolo mohli restartovat úplně stejně.

Reagovat
HorajzmAmmann

To už je otázka, ale většinou to trvá dlouho než se všichni sjedou...

Reagovat
mistr129

To je jasný, ale upřímně bych teda i kdyby takhle někdo z Ferrari hájil titul nechtěl, aby se dojelo za SC. Takže podle mě správný to tlačit na to, ať se rozhodne na trati.

Reagovat
KingMaster13

Dojetí za SC by byla fraška

Reagovat
HorajzmAmmann

To jo, ale v tomhle případě "rozhodnout na trati" znamenalo dát titul Maxovi. Proti červeným neměl šanci...

Osobně bych to dojel za SC tak jako jiný zavod kdyby nešlo o titul. Prece se nemohou ohýbat pravidla jenom kvůli tomu, že to je o titul...

Reagovat
HorajzmAmmann

Nebo teda dát úplnou stopku a pak sprint...

Reagovat
mistr129

Ano, znamenalo, jenže to prostě byla těch 5 kol před koncem loterie. Úplně stejně mohl do boxů zajet Hamilton, v takovém případě by buď Max zajel taky a jeli by oba na červených, nebo by nezajel a byli by v opačné pozici s tím, že by ho Ham nejspíš předjel.

Zkrátka spousta závodů je rozhodnutá díky štěstí na to, kdy vyjede Safety Car, jak dlouho je na trati (může pomoct někomu od jinak nutné zastávky) apod., takže v tomhle nevidím nic zvláštního

Reagovat
HorajzmAmmann

Jenže to je přesně ono - proč by jel do boxu, když v tom Mercedesu všichni ví, že se nejspis dojede za SC, protože za normálních okolností by se to nestihlo. Viděl jsem to já, viděl to Král, viděl to moc dobře i Mercedes!

Rozhodně to nemůže být tak, že pustí jenom 5 aut co je před Maxem, aby se bojovalo o titul a zbytek je okolo dohánět nemusel a stihlo se to. Podle mého teda Max udělal všechno špatně (přibrzdil žlutou v kvali, prohrál start,..) a stejně to dostal úplně zadarmo ani neví jak...

Ale titul mi je stejně jedno. Z pohledu McLarenu jsem si minulou sezónu za Carlose a Landa užil více. Máme co dohánět... Ricciardo moc nepřesvědčil.

Reagovat
mistr129

No nestihlo, ono by se to stihlo, jen nastala ta procesní chyba. Co jsem četl, tak v pravidlech není, že se všichni musí zařadit na konec startovního pole, jen že musí být všichni puštěni před SC. Což upřímně nechápu proč se nestalo, protože by se to stihlo (max by ten pokyn musel přijít o 3 zatáčky dříve než přišel).

Max tenhle víkend očividně riskoval, stejně jako několik věcí pokazil, tak zároveň vystřihl super kvalifikační kolo. A hlavně, jak už jsem psal někomu na tw, dneska byl sice Ham lepší než Ver, ale třeba v Bahrajnu to bylo opačně. Takže bych to uzavřel tak, že dnešní výhru by si zasloužil Hamilton, ale titul je v kontextu celé sezony ve správných rukou.

Jinak Ferrari oproti loňský výrazné zlepšení, i když pořád bída. Škoda jen že to Leclerc v Monacu rozmlátil a na Silverstonu neudržel, aspoň jedna výhra by tomu slušela. Naopak vy jí po dlouhé době máte, dokonce i double, na který třeba RB čeká snad 4 roky, takže v tomhle ohledu pro vás dobrý ne?

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Mclaren na mě celou sezonu působil lépe, měli dost podií, výhru. Lando byl stabilně za tou top 4 nejlepší jezdec. Charles mě trochu zklamal tuhle sezonu, těch podií mělo být víc ale to tempo Ferrari bylo ve většině závodů nic moc. Mclaren se předjížděl hůře.

Reagovat
HorajzmAmmann

viz dole - popravdě jsem mírně zklamaný, protože 1. půlka vypadala skvěle, ale nakonec to tak skvělé nebylo.

Ale těžko říct, možná už se fakt McLaren hlavně soustředil na vývoj pro 2022 a nezachytil (možná ani nechtěl) zlepšení Ferrari... Ale hlavně on se bodově Ferrari držel, ale pak přišla série trošku neštastných závodů a 2 body za 4 závody... což je šílenost.

Reagovat
KingMaster13

No jo ale Lewis tu volbu měl taky, mohl si je dát, odmítl jeho problém

Reagovat
iamek

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Čenda

Reagovat
Whitemedia

Tenhle pojeb bych věnoval Totovi, protože mě už nějakou dobu pekelně vysírá.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Whitemedia

2008: IS THAT GLOCK

2021: IS THAT LATIFI

Reagovat
iamek

Ty krávo být tam živě, tak tohle nepřekoná asi nic. Hamilton za rozhovor po zavode .

Reagovat
EXoRcIsT

nj treba mu uznat ze to zobral sportovo

Reagovat
iamek

Tlak Maxe a Hamiltona musela být taky síla . Snad poslední titul pro Maxe. Nemám ho rad, ale nechtěl jsem až zrovna Hamilton překoná Michaela.

Reagovat
EXoRcIsT

tak dalsi by mohol dat Norris alebo Leclerc / Russel

Reagovat
Likan7

Nejsem teda specialista, ale Maxovy esíčka byla teda hodně divná

Reagovat
fabec1222

Jinak chápu, že jsou teď všichni plný emocí, ale tak je konec sezony, a tak je třeba i nějaký ten sumář, když už jsme tu na začátku roku měli ty vlastní predikce

Takže bych to viděl nějak takhle:

Jezdec roku:

Tragéd roku:

Překvapení roku:

Zklamání roku:

Závod roku:

Nuda roku:

A za mě teda

Jezdec roku: Gasly

Tragéd roku: Mazepin

Překvapení roku: Sainz

Zklamání roku: Leclerc

Závod roku: Maďarsko

Nuda roku: Nizozemsko

Reagovat
smazaný uživatel

Jezdec roku: Max

Traged roku: Ricciardo

Překvapení: Tsunoda

Zklamání: znova Ricciardo

Závod roku: Dnešní Abu Dhabi

Nuda: Francie každoročně

Za mě nemůže být Charles zklamání, ani Sainz, Ferrari mělo letos šrot a nedalo se udělat víc

Reagovat
fabec1222

Tak Leclerca jsem dal proto, protože nováčci v týmech letos obecně dostávali dost na prdel, a Sainz je nakonec ještě před nim...

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo by se souhlasit, ale Tsunoda jel hlavně v první půlce sezóny hodně dobře

Reagovat
spider_8

Zase říct, že zklamání...

Oba jezdili velmi dobře, Leclerc vyhrál 2 kvalifikace a málem i závod v Británii a to s třetím až čtvrtým nejrychlejším autem. Jasný, Sainz se hodně rychle adaptoval a jezdil fakt dobře, ale to z něj spíš dělá příjemný překvapení než z Leclerca zklamání. Zvlášť když je tam tolik jiných adeptů (Ricciardo, Mazepin, Tsunoda, Bottas, Perez, Aston Martin).

Reagovat
Greny

Russel

Leclerc

Max

Leclerc

Belgie

Belgie

Reagovat
Whitemedia

Jezdec roku: Latifi

Reagovat
Trand

Jezdec roku: Max

Tragéd roku: Stroll (tam to bylo i autem, ale neměl snad jediný dobrý závod)

Překvapení roku: Sainz

Zklamání roku: Ricciardo

Závod roku: Tady je asi tak 10 možností Maďarsko/Baku/Jeddah/Francie/Silverstone

Nuda roku: Portimao

Reagovat
EXoRcIsT

Jezdec roku: Max

Traged roku: Tsunoda

Překvapení: Sainz

Zklamání: Ricciardo

Závod roku: Monza

Nuda: Francie

Reagovat
spider_8

Jezdec roku: Max

Tragéd roku: Mazepin

Překvapení roku: Sainz

Zklamání roku: Ricciardo

Závod roku: Saudská Arábie

Nuda roku: Monako

Reagovat
mistr129

Koukám že první čtyři řádky stejné a to jsem neopisoval

Reagovat
mistr129

Jezdec: Max

Tragéd: Mazepin

Překvapení: Sainz

Zklamání: Ricci

Závod: Baku/Austin

Nuda: Katar/Zandvoort

Reagovat
Rudnevs

Jazdec roku: Max. Páčilo sa mi, ako za tým išiel hlava nehlava, nech sa deje čokoľvek. Taká tá správna športová agresivita. Prvýkrát za túto éru niekto prekonal Mercedes, a to musím povedať, že obzvlášť v posledných pretekoch bol Merc oveľa rýchlejší a Max ten titul nezískal vďaka autu, ale vďaka talentu (všetkým fans Hamiltona, ktorí napíšu, že vďaka FIA: prosím zdržte sa komentára)

Tragéd roku: Mazepin. Ide napísať niečo iné? Teoreticky Tsunoda, ktorý si ale v závere vylepšil reputáciu a ukázal, že sa vie učiť. Od Mazepina asi nikto nič nečakal a presne to aj predviedol, mnohé sa dal zviesť aj na extrémne slabý Haas, ale častokrát dostával poriadne na frak aj od Micka.

Prekvapenie roka: Ťažko povedať, Sainz je dobrý, ale úprimne ja som aj celkom čakal, že vo Ferrari bude fajn. Sympatický týpek, vychádza dobre s každým kolegom, vždy konzistentný a vždy si odjazdí svoje. V prvej časti sezóny ma úprimne dosť prekvapil Norris, ale ten po VC Talianska šiel dole z celým Mclarenom. Pre mňa prekvapenie tak trochu aj Max, keďže som fakt nečakal, že s Hamiltonom bude naozaj schopný bojovať a taktiež Ocon, od ktorého som čakal oveľa horšie výkony.

Sklamanie roku: Asi Ricciardo, ktorý si paradoxne pripísal víťazstvo, ale okrem toho vlastne dokopy moc nepredviedol, čakalo sa asi určite viac (ale to víťazstvo to samozrejme čiastočne vyvažuje). Od Tsunodu sa spočiatku tiež čakalo viac, ale u nováčika sa dá nejaky aklimatizačný čas chápať. Neváhal by som dať ani Bottasa, čo však bolo určite ovplyvnené aj jeho koncom v Mercedese a ich zaobchádzaním s ním, tam som mal tak nejak pocit, že si ide už svoje a ani nemá veľkú motiváciu, podobne ako Kimi. Z tímov sklamanie rozhodne Aston, ktorý tak trochu pripomínal počínanie Jaguaru zo začiatku tohot tisícročia a taktiež ma sklamalo záverečné zvolnenie Williamsu s Mclarenom, ktorí mali dovtedy pekne rozbehnutú sezónu (holt auto na 2022 asi bolo prednejšie a súpery ich s vývinom tohoročného predbehli).

Závod roku: Možností je veľa. Maďarsko, Imola, Soči, Baku, Abu Dhabi, Monza, Saudská Arábia. Idk niečo z toho.

Nuda roka: Holandsko, Francúzsko, Portimao, tuším Španielsko tiež nič moc… z pretekárskeho hľadiska samozrejme Spa, ale to bol take geniálny príbeh, že sa pri tom človek proste nenudil.

Reagovat
raduinho

Jezdec roku: Alonso

Tragéd roku: Mazepin

Překvapení roku:Ocon

Zklamání roku: Tsunoda

Závod roku: V podstatě každý druhý.

Nuda roku: Zandvoort, Francie, Monako

Reagovat
smazaný uživatel

A příští rok Charles Leclerc prosím!

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
QooBo

No neviem, pride mi okolo neho zbytocny hype .. Sainz to tuto sezonu len potvrdil

Reagovat
raduinho

Reagovat
Čenda

Hamilton stat se to naopak, tak Max a RB budou plakat jeste celou příští sezónu.

Reagovat
Trand

Nevím co si o tom myslet,ale Latif ije GOAT A Checo je bůh. Jinak Hamilton velmi sympatický vyjádření, respekt.

Reagovat
KingMaster13

Jsem hrozně rád za Maxe, naprosto zasloužený ale Masi ať jde do prdele. Do příštího roku ať udělá pořádnou reformu těch rozhodnutí a traťových limitů. Na letošní sezoně to udělalo škraloup.

Reagovat
Trand

Jinak to lobování u Masiho ze všech stran během závodu je hrozný. Neměli by na něj vůbec mluvit a nebo by Masi měl bejt jako diktátor a nenechat si do ničeho kecat. Takhle to akorát vypadá, že do ničeho nechce zasahovat a nakonec má větší vliv na výsledku závodů než kdyby normálně rozhodoval.

Reagovat
KingMaster13

To bulení je hrozný ze všech stran.

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak ono to bylo asi vždycky,teď to je akorát veřejné ne?

Reagovat
Greny

Reagovat
Trand

Jasný, ale Masi mi přijde jako slabá osobnost, nedokáže to tak zvládat jak ti před ním. A neřeším jenom dnešek, spíš celkově letos. Jako má hrozně těžkou pozici, ale přijde mi že si to sám ještě ztěžuje. A celkově to je špatný žejo, ani Horner ani Toto nejsou nikdy objektivní, každej říká jen argumenty pro svůj prospěch. Je to jako kdyby trenéři při fotbale běželi hned za rozhodčím a začali brečet.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Trošku to zapadlo, ale ten Tsunoda na 4. se tam dostal jak???

Reagovat
Trand

On se teď v závěru sezóny hodně zlepšil, zejména teda v kvalifikacích. Příští rok by už mohl být fakt dobrý.

Reagovat
KingMaster13

On se docela vybístil Jestli nabere ještě zkušenosti tak by to mohl být takový Norris U něj jsem taky na začátku kariéry pochyboval a pak šel nahoru

Reagovat
KingMaster13

Jinak lidi co s Oscarem Piastrim? To je talent jak prase ale nemá sedačku, což mě docela mrzí, protože ten tu F2 přejel způsobem jako George

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda že se pro něj nenašlo místo, viděl bych ho rád v Alfě víc než Bottase, ale prý se čeká na volné místo v Alpinu

Reagovat
KingMaster13

Jenže Alonso může ještě jezdit 2 roky a zase vypakovat takovou legendu kvůli tomu by mi bylo taky líto

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to dnes v přenosu zmínili že Alonsovi se nechce končit, že ještě může 3-4 roky jezdit, je to škoda no, kdyby neměl Mazepin za sebou bohatého taťku tak by mohl i do Haasu

Reagovat
KingMaster13

Klidně i místo Ocona, sice ten letos zajel pár dobrých závodů ale furt mi tam nějak nesedí. Přijde mi takovej nemastnej neslanej

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně jo

Reagovat
Trand

O tom vůbec nevím co si myslet. Občas jezdí skvěle ale občas fakt hrozně.

Reagovat
KingMaster13

Mě většinu sezony přišel naprosto nevýraznej a k ničemu. No a pak byl 1. a málem podium v Arábii Ale k tomu spíš přišel jak slepý k houslím

Reagovat
Čenda

Ale teda ta závěrečná strategie RB vs Mercedes, to byla taky síla..to v Mercedesu usnuli? Nemam rad RB, ale tohle zvládli o milion procent líp než merc.

Reagovat
KingMaster13

Stačilo aby mu dali softy a nemohl prohrát. Muselo jim být jasné že RB to Maxovi dá a může být malér.

Reagovat
Trand

Tak to byla ta klasická situace kdy jsi v nevýhodě, protože seš první. Lewis nemohl do boxů při tom SC protože si představ, že Max by nejel a závod by se dojel za SC a Max by vyhrál. To se jich musím zastat, s tímhle nemohli nic dělat. Max musel riskovat, tam nebylo co ztratit.

Reagovat
Čenda

Jako asi jo, jen..mi to přijde, že Merc jen čekal, jakým stylem mu ten titul Max/Masi vezmou.

Reagovat
mistr129

Tady Mercedes nemohl nic udělat. Kdyby šli do boxů a nebyl restart, tak by prohráli, když nešli a byl restart, tak prohráli.

Tohle vyhrál pro Red Bull Checo, díky kterému dost možná byl Max při prvním VSC v Hamově pit window a hlavně díky tomu byl v jeho pit window na konci při tom SC.

Reagovat
KingMaster13

Checo byl mnohem lepší týmový kolega než Bottas

Reagovat
Čenda

za toho Checa a jak píše kolega níže, Checa > Bottas. Jen si nejsem jistej, jestli nemohl teda Mercedes udělat víc, ale budiž, stejne to zas posral Masi.

Reagovat
KingMaster13

Masi si musí do příštího roku v tom udělat pořádek. Letos to byla šílená kaše

Reagovat
teenz

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty vole ten Pérez ho tam držel jako prase. Klobouček dolů...

Reagovat
Greny

Jinak kdo vlastně může toto rozhodnout? Soudy? Pokud Mercedes najde odvahu a koule tak to asi pravidlove může uhrat na to že Naši svým rozhodnutim porušil pravidla a co potom?

Reagovat
Whitemedia

Mergly podaly podle očekávání protest.

Reagovat
KingMaster13

To by udělali všichni

Reagovat
Greny

Nejhorší na tom je že mají asi pravdu a co teď? Titul dostanou oba?

Reagovat
KingMaster13

Mergl dostane maximálně nějakou finanční kompenzaci.

Reagovat
HorajzmAmmann

Podle mého byl Max nosem před Hamiltonem + tam dělal ty esíčka jak prase. Standardně by dostal +5 minimálně...

Reagovat
KingMaster13

No Leclerc nebo Alonso to letos taky hodněkrát udělali a nic To kdyby mu napařili tak to je prasárna. To spíš ta žaloba na Masiho je reálná

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty esíčka si možná ještě obhájí, ale to že byl před Lewisem v době restartu už ne...

Reagovat
KingMaster13

To jsem si nevšiml ani Byli vedle sebe ale že by byl před ním? Kouknu na to ještě

Reagovat
HorajzmAmmann

Osobně si myslím že tam jeden moment před Lewisem byl... Ale těžko říct kdy přesně...

Reagovat
KingMaster13

Já si toho právě nevšiml ale měl jsem nervy na pochodu takže jsem to možná přehlédl

Reagovat
Greny

Bylo část křídla urcite

Reagovat
KingMaster13

Ok kouknu na to, teď jsem si pustil závod znova

Reagovat
Trand

To nebylo v době restartu, bylo to ještě než Lewis akceleroval a byl před ním asi tak 0,5 vteřiny tak o 10 cm a pak hned zabrzdil. Jako podle pravidel před ním asi teda byl, ale reálně to na ten výsledek vliv nemělo a jako odebrat titul kvůli tomuhle, to si fakt nevím teda.

Reagovat
mistr129

hlavně doufám, že si ti samí lidé budou stěžovat, až jejich fotbalovému týmu seberou gól kvůli 1cm ofsajdu

Reagovat
Greny

Seberou gól v 90+6 co bude znamenat titul po předchozím porušení pravidel

Reagovat
mistr129

A to porušení pravidel bude milimetrový ofsajd

Reagovat
mistr129

Navíc ho nesebere rozhodčí, ale za týden KR řekne, že rozhodčí chyboval a tudíž tým předají tomu druhému.

Reagovat
mistr129
Reagovat
HorajzmAmmann

Tak ne, nebyl... Vrátil se potom zpátky a v tomhle ohledu ze strany Maxe v pořádku.

Reagovat
$dolar$

Tenhle prostest by uspesny byt nemel ne proto, ze by nebyl pred nim, coz asi byl (ikdyz je tezky najit spravny zaber), ale proto, ze Ham jel pod minimalni rychlost a tim padem se jim tyresty vykrati.

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak tím pádem ok

Reagovat
Greny

Spíš jde o to že Naši rozhodl a pustil za SC jen auta mezi LH a MV ostatní ne

Reagovat
KingMaster13

Taky z toho bude mít problémy (chtěl závodění pro lidi no). Nicméně soud nemůže odebírat tituly (leda za prokazatelnou korupci). A Lewise šampionem vyhlásit taky nemohou. Takže asi jen tučná pokuta pro Masiho a zacálovat ušlej zisk Mercedesu

Reagovat
Greny

Masi

Reagovat
mistr129

K těm dvěma zásadním momentům. Na konci to FIA zpackala, ale nevím co Merc zkouší (nebo teda vím a přijde mi to hnus), protože i kdyby nechala projet všechny o kolo dřív, tak Max Hama předjede úplně stejně. Jasně že FIA to posrala a příště to musí být lepší, ale i v případě řádného provedení by Max vyhrál.

U toho incidentu z prvního kola... rozhodně si nemyslím, že se FIA snažila upřednostnit Hama nebo něco takového. Jen se mi nelíbí ten metr, kdy první kdo začne brzdit si může dělat de facto co chce. Minulý víkend šel Ham do zatáčky první a beztrestně mohl vytlačit Maxe, který ho pak musel pustit. Teď šel Ham do zatáčky první a pro změnu on uhnul mimo trať, získal na další rovinku výhodu a výsledkem bylo, že to opět nebylo nic špatného.

Nemluvě o tom, že je rozdíl být před někým půl vteřiny před nejdelší rovinkou a nechat ho se na tenhle rozestup dotáhnout v posledním sektoru.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jak jsem psal, podle mého by se to nestihlo a dojelo by se pod SC... Takze by vyhrál Lewis

Reagovat
mistr129

Taky jsem výše odpověděl

Reagovat
KingMaster13

Ta najednotná rozhodování jsou šílenost a byla to největší slabina letošní sezony

Reagovat
Greny

Měli tam hodit hned po nehodě červenou vlajku a byl klid....

Reagovat
HorajzmAmmann

Sprint na poslední 3 kola

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

Jak píšeš navíc by si každý mohl nasadit co chtěl

Reagovat
KingMaster13

Jo no a bylo by to vyřešený

Reagovat
mistr129

A ještě bych teda dodal, že asi svým způsobem chápu fanoušky Hama, že jsou nasraní na smůlu, ale Max s RB ji měl takhle v průběhu sezony mnohem vícekrát, tudíž zasloužený titul nejen z hlediska samotného jezdce, ale i v kombinaci auto-jezdec.

Reagovat
KingMaster13

Já to vidím jako trochu karmu za Silverstone

Reagovat
QooBo

Reagovat
EXoRcIsT

Max prisiel o 3 vitazstva a to 2x preto ze ho Mercedes odstrelil z trate

Reagovat
KingMaster13

V Maďarsku by asi nevyhrál ale přišel tou nehodou o dost bodů, protože na podiu by byl

Reagovat
mistr129

Nevím jestli by to byla vítězství, ale 30 bodů by z toho určitě získal a dneska byl v klidu. Dalších minimálně 10 pak v Baku, kde ho pro změnu odstřelilo Pirrelli, nebyla to chyba ani jeho, ani týmu.

Reagovat
$dolar$

Nepredjede, protoze by se mohlo zacit zavodit az v okamziku, kdyz jsou vsichni spravne poskladani za sebou a az v ten moment by mohli najet do posledniho kola - tim padem by se to posledni kolo uz nestihlo.

Massi mel na vyber ze dvou moznosti - 1. nechat to jak je, vytahnout modry vlajky a Max by musel predjet tech par aut.

2. seradit spravne auta a az pak najet do posledniho kola = nestihlo by se odjet posledni kolo.

Massi zazmatkoval a udelal z toho naprosto ovlivnenej zavod. Takze tenhle protest bude 100% uspesnej, otazkou ale je, jakej muze byt trest a pro koho. Mne dava jedinej smysl ukonceni zavodu o kolo drive.

Reagovat
mistr129

Viz výše, podle toho co jsem četl není potřeba, aby se všichni o kolo zpět zařadily na konec pole, stačí, že všechna auta předjedou SC. Což se nestalo nevím proč a považuju to tedy jen za procesní chybu, při správném provedení toho samého by to v takovém případě dopadlo stejně.

Reagovat
$dolar$

Nedopadlo. Aby stihla vsechna auta predjet SC od toho oznameni, tak by muselo najet do dalsiho kola a tim padem by zavod skoncil. tohle bylo naprosto skandalni rozhodnuti, pustit tam jen par aut a to za jedinym ucelem, aby zmrd mohl vyhrat.

Reagovat
mistr129

Však říkám že to je procesní chyba, kdyby to nebyli dementi, tak tenhle pokyn mohli dát o tři zatáčky dřív, v nejhorším by safety car přibrzdil, cokoliv. Zkrátka to šlo provést naprosto čistě a vedení závodu to (zase) dojebalo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
$dolar$

Tak prvni info bylo, ze to nechaji jak je a Max bude predjizdet pri modrych vlajkach. Pak telefonat Massimu z RB, vylo videt, ze Massi zmatkuje a vubec nevi co ma delat a pak udela naprosto skandalni rozhodnuti par vterin pred zajetim SC.

Reagovat
KingMaster13

U Masiho mi přišlo že neví co dělá celou sezonu. Jednou rozhodl tak, pak u stejné situace úplně obráceně, traťové limity. Tuhle sezonu velmi výrazně poškodil.

Reagovat
mistr129

V tom samozřejmě naprosto souhlasím, můj point je takový, že se úplně v pohodě dala situace vyřešit tak, aby všechna auta předjela SC a zároveň se o vítězství rozhodlo na trati.

Ten pokyn se mohl vydat pro všechna auta minimálně o dvě zatáčky dřív (na předchozí rovince). Ta auta, která tam zůstala vězet, byla 3 - Ricciardo, Stroll a Schumacher. Ti by do konce kola stihli v pohodě všechny předjet.

A upřímně si myslím, že by to ti 3 stihli, i kdyby to vydali v tu chvíli, co to vydali. Jestli dobře na záznamu vidím, tak Ricciardo a Stroll byli hned za Verstappenem, Schumacher za 4. Bottasem.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
mistr129

Až jsem úplně zapomněl průběžně sledovat, jak hraje Slavie

Reagovat
KingMaster13

Dneska F1 byla výjmečně důležitější

Reagovat
mistr129

Však já chtěl koukat jen na Livesportu

Reagovat
mistr129

*

Reagovat
EXoRcIsT

Najlepsi je aj tak Sainz zase si nikto ani nevsimol ako sa vlastne dostal na P3 a P5 v celkovom poradi

Reagovat
HorajzmAmmann

Carlos zaslouženě... Podle mého nejlepší jezdec se středu pole.

Reagovat
KingMaster13

Carlose řadím do širší špičky

Reagovat
smazaný uživatel

Musí mu i druhému Karlovi postavit top auta a můžou klidně myslet na titul, i když s Harry Potterem jako šéfem se toho bojím s čím přijdou

Reagovat
KingMaster13

Ty zase postaví nějakej vrak jako na začátku každé nové éry a až v dalších letech to dohání

Reagovat
mistr129

Reagovat
QooBo

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kixi Syhimour

to musel být závod

Reagovat
mistr129

Jelikož jsem koukal o hodinu a čtvrt zpožděně, tak sorry za postupný spam, ale Lewisovi za rozhovor, na rozdíl od Tota to vzal sportovně

Reagovat
mistr129

Masi "Toto, it's called a motorrace"

Reagovat
KingMaster13

Lewis mě dost sere svým chováním ale porážky přijmout umí

Reagovat
Whitemedia

Lewis brečí během závodu a pak třeba do novin pár dnů po něm, ale těsně po něm to zvládá. Toto nezvládá nic, to je hnusná mrtka.

Reagovat
Trand

Lewis to vzal super, Toto prý nechtěl Hornerovi ani podat ruku a hned šel vymýšlet protest Na druhou stranu, udělal by RB v totožné situaci s opačným výsledkem něco jiného? Nemyslím si.

Reagovat
Čenda

byt to naopak, tak Max už brečí jak holka stejne jako celej RB.

Reagovat
Čenda

velkej pán, na to jak umí bejt taky pěkná plačka. Až se divím, ja bejt na jeho nebo Totovo místě tak řvu taky jak tygr a nenechal bych to tak.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Whitemedia

Na Sky Sports už kroužkují, kreslí čáry. Vypíčený VAR už i v F1.

Reagovat
Trand

Taky koukám.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

Reagovat
mistr129

A mám tu taky pro Masiho, kdyby to nechal dojet za SC, tak má Chcípl PES na iDNESu pravděpodobně titulku

Reagovat
Trand

Jinak Kimimu to asi takhle musí úplně vyhovovat, nikdo o něm nebude mluvit a jelikož nedojel, tak s ním ani nikdo nedělal rozhovor přímo v autě jako s pilotem dne.

Reagovat
KingMaster13

Ten už poslední kola sledoval někde v bazénu na jachtě

Reagovat
HorajzmAmmann

*nesledoval, měl v piči

Reagovat
fabec1222

Twle úplně ten rozhovor vidim

Redaktor: Kimi, byl to váš poslední, jak byste ho zhodnotil?

Kimi: Nedojel sem

Redaktor: Fanoušci vás zvolili jezdcem dne, co Vy na to?

Kimi: Díky

Redaktor: Co říkáte na souboj Maxe a Lewise v posledním kole a vyústění závodu?

Kimi: Nic

Redaktor: Co se teď chystáte dělat, když je vaše kariéra u konce?

Kimi: Nic

Redaktor: Budete se v budoucnu angažovat ve věcech okolo F1?

Kimi: Ne

Reagovat
KingMaster13

u toho souboje bych spíš napsal: Nekoukal jsem

Reagovat
KingMaster13

Jinak Hamilton smutnit nemusí, příští rok se toho titulu dočká si myslím RB bude vyvíjet svoje motory a než to vychytají tak jim to bude trvat, sice Honda jim bude pomáhat ale no jo je to pro ně něco nového. Ferrari zase postaví nějakej vrak a Mclaren používá jejich motory přesto si myslím že jedinej Mclaren je příští rok bude zlobit trošku

Reagovat
KingMaster13

Zase ale nemám jim za zlé že jdou do Masiho, tohle byla prasárna

Reagovat
mistr129

Ať jdou, jen poukazuju na pokrytectví, které mi přesně dlouhodobě u Mercedesu vadí. Red Bull by si určitě taky stěžoval, ale aspoň nepíše podobné pokrytecké tweety

Reagovat
Trand

Mercedes are using Paul Harris QC for their case against the race decisions today…

This is the same man that got Man City out of their UEFA ban last year and succeeded in the largest ever UK damages action (Merricks v. Mastercard)

@wbuxtonofficial

Protest for overtaking under SC is dismissed.

@MBrundleF1

Christian Horner just said to me nothing decided yet but he expects a decision tonight. Presumably the losing side will then appeal anyway.

Reagovat
mistr129

Tak prý zamítnut i druhý protest

Reagovat
Greny

Za mě hodně špatně... Ode dneška pravidla = Masi

Reagovat
mistr129

No tak já doufám, že FIA si z toho vnitřně vyvodí důsledky, tohle bych řekl že se týká jen výsledků. A tam je blbost, aby za hloupost FIA (nesmyslné nepuštění 3 jezdců, kteří do boje ne čele nemohli promluvit) sebrali titul Maxovi.

Reagovat
Greny

No jaké důsledky z toho můžou vyvodit když protest zamítnou.... Žádné.. přiznali by chybu a jelikož to půjde dle mě až k soudům tak byli v prdeli..

Za mě když už to tak dojebali tak měli dát titul jak MV tak LH a Massi měl okamžitě skoncit

Reagovat
mistr129

Jak říkám, nevidím důvod, proč by měl Hamilton dostat titul kvůli neschopnosti komisařů vydat pokyn správně. I když teda podle zdůvodnění FIA to nařízení nebylo v rozporu s regulemi.

Bez ohledu na to, Liberty Media jde o prachy a pokud je případně bude Masi stát nějaké diváky nebo i sponzory, tak ho na tom místě zkrátka chtít nebudou.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Trand
Reagovat
Shottack

"any does not mean all" To je boží

Reagovat
Greny

Zamítnuto... Teď jsem zvědav co Mercedes... Už několikrát uvažovali že ve formuli skončí a pokud chtějí tak teď mají krásné nabito a můžou to na to svést

Reagovat
Trand

Bych se nedivil kdyby s tím šel Mercedes k soudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by bylo tolik štěstí v jeden den a Mercedes šel do prdele?

Reagovat
fabec1222

Už takhle je 20 jezdců směšně málo, tak budeme radostně jejich počet ještě zmenšovat

Reagovat
Greny

To byl pro F1 docela průser... Kdyby skončili úplně tak jeden tým konci a další myslím tři jsou bez motoru kdyby s tím seklo uplne

Reagovat
KingMaster13

By si je vzalo pod příklad Ferrari Ačkoli mít jejich motor je spíš za trest

Reagovat
smazaný uživatel

Také druhý protest zamítnut. Max Verstappen je mistrem světa formule 1. Podrobnosti za chvíli v online přenosu na webu. #F1

Reagovat
fabec1222

To se požene ještě k soudu

Reagovat
KingMaster13

Požene ale jak řekli v Eiskingu, teď už z toho nemůže vyváznout dobře nikdo takže to nějak zametou pod kobereček a podle mě se s nima FIA domluví, že budou mít jistej titul příští rok, pokud jejich auto nebude teda popelnice (což 100% nebude )

Reagovat
HorajzmAmmann

já bych ani nechtěl, aby se to měnilo.

Titul je jedna věc, ale ty oslavy po závodě a bezprostřední radost to už Hamiltonovi nikdo nedá. Ať si to Max užije... titul si rozhodně zasloužil.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cobra

Reagovat
$dolar$

Takhle to nesmi skoncit.

Reagovat
AjaxFans

Hamilton je namistrovany idiot.Verstappen zas fanda PSV

Reagovat
HorajzmAmmann

Hamilton namistrovaný idiot naopak poslední roky v rozhovorech ukazuje, že namistrovaný idiot právě vůbec není. To je možná Toto a spol, ale zrovna Hamilton je extratřída co do rozhovorů, vyjádření a podobně... ukázal to i dneska po závodě.

Že se oblíká do závěsů na okno a dělá píčoviny mimo F1 je už jiná věc...

Reagovat
Trand

Tak jako Lewis bývá docela ubrečený v autě (dnes dangerous driving , to samé při souboji s Alonsem v Maďarsku atd.) Je pravda, že skoro každej pilot brečí v autě a jsou v emocích, takže se to nesmí brát tak vážně. Ale chápu, že na někoho by to mohlo působit nesympaticky.

Mimo auto je to ale frajer a i dneska v rozhovoru po závodě to přijal skvěle.

Reagovat
mistr129

Já bych to rozdělil na 3 části. V autě na něj mám spíše negativní názor, ale nikterak zvlášť. Co se týče dění mimo auto, ale v F1, tak takový neutrální, a co se týče světa mimo F1, tak krajně, krajně záporný

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

nejlepší jsou ty jeho outfity, to jako chčiju. Nejhorší je, že on se takhle oblíká jenom aby ukázal něco světu, ale mám pocit, že on sám se takhle nechce oblékat, jenom na sebe co nejvíce upozornit...

Reagovat
mistr129

Souhlas, viz níže

Reagovat
Trand

Tak to já ho zase hodně cením za to co dělá mimo auto. Se spoustou věcí nesouhlasím, ale líbí se mi, že využívá svojí popularity a svýho vlivu k boji za něco čemu věří.

Reagovat
mistr129

Hele jako že si vzal do Saúdské Arábie duhovou helmu, to třeba bezesporu cením jo. Ale vadí mi jeho přístup za co bojuje vs co dělá. Oba se Sebem bojují za nějakou rovnoprávnost, za životní prostředí, ale pak když to srovnáš, že Ham si po závodě letí letadlem bůhvíkam na nějaký večírek/přehlídku, zatímco Seb uklízí odpadky, pořádá závody pro ženy apod... tak mi to ze strany LH přijde spíš jako pozérství, než skutečná snaha něco změnit.

Reagovat
Trand

Jo, jako Seb je v tomhle jiná liga, to je jasný. A souhlasím, některý Lewisovy kroky jsou hodně pokrytecký a upřímně tu jeho módu taky absolutně nechápu (ale respektuju to, že se to někomu líbí). Ale líbí se mi třeba i jak pořád říká never stop believing atd. U hodně lidí to působí jako jen fráze, ale jemu to prostě věřím, neměl to v životě jednoduchý a všechno co má si vybojoval a koneckonců i letos se do toho boje o titul dostal zase neskutečným comebackem (ok, měl super auto, ale stejně jezdil poslední týdny úžasně). Myslím si, že to může pozitivně působit třeba na děti, které k němu vzhlížejí. Prostě se mi líbí že má nějakou osobnost.

Třeba Max na druhý straně, to je prostě stroj na závodění, skoro žádný emoce, odjezdí si to svoje, ale mimo trať o něm vyloženě nevíš (je teda hodně chytrej z různých kvízů a videí co jsem viděl abych mu nekřivdil). Což není špatně samozřejmě, každý preferuje něco jiného, jsou lidi co tvrdí, že sportovci mají sportovat a netahat do toho politiku atd a já to částečně akceptuju. Koneckonců, každej má jinou osobnost a jak říkám, je to naprosto v pohodě, ono by působilo dost divně kdyby tam Max začal mluvit o BLM nebo životním prostředí nebo nevím o čem. Jenom mně se v tomhle ten Hamilton líbí víc no.

Reagovat
teenz

Reagovat
pa3ce

Reagovat
HorajzmAmmann

ano souhlas

Reagovat
Čenda

Reagovat
teenz

Taky musíme zohlednit jejich životní situaci. Lewise sleduje několikrát mnohonásobě více lidí, má mnohonásobně více sponzorů a tím i práce a jinou "pozici". Lewis na 99% musel na módní přehlídku či večírek, kde plnil různé sponzorské smlouvy a jinak než osobním jetem nemá šanci zatímco Vettel má v tomhle volnější ruce.

Reagovat
teenz

Reagovat
KingMaster13

Hamilton mi spíš vadí když závodí, vždy mi přišlo že neumí unášet prohry a vždy na něj musí inženýři mluvit jak na malý děcko. Neboj se, gumy máš v pořádku, ten ošklivej Max je daleko za tebou, drž tempo. On často sám je nepříjemnej ale zase po závodě ukazuje že to zvládá. Nicméně spolupracovat bych s ním nechtěl, to bych mu asi mutnul vysílačku

Reagovat
HorajzmAmmann

Já ty vysílačky beru dost s rezervou, taky jsem nervák a já bych do těch vysílaček ječel stejně asi jako Yuki "uječená malá píča" Tsunoda, ale ve výsledku bude Yuki asi fajn chlapík Jak píše Trand, pokud si do toho auta sám nesedneš nevíš jak moc v nervech jsou... není to vžycky nálada na Smooth Operator

Reagovat
KingMaster13

A pak tu jsou borci jako Carlos, který člověk slyší nasraný jen výjmečně

Reagovat
HorajzmAmmann

ale taky byl... já mám staženou appku Mclaren a tam jsou všechny vysílačky Je ale fakt, že Carlos je asi nejvíce v klidu.

Reagovat
Rudnevs

Toto Wolff ma najviac dostal v interview, keď povedal, že by nechcel byť jazdec F1, pretože potom by musel mať tak meter päťdesiat. Že on je radšej bussinessman a má narozdiel od jazdcov F1 normálnu výšku. Skutočne občas je namistrovaný idiot

Reagovat
Trand

Já ho mám celkem rád. Ale letos se ukazuje, že není všechno taková pohoda, když mají opravdovýho soupeře a občas se chová vyloženě jak malý dítě.

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Čenda

Nejhorší možný konec dnes, bez ohledu na to, kdo vyhrál, nevyhrál, nebo jak to vlastně nakonec dopadne. A to to vypadalo dlouho na výbornej závod a skvělej souboj tech dvou, navíc s bonusem.

Ten souboj Checa s Hamem? Ty krávo ja mel tep tak 200, úžasná ukázka odhodlání, závodních schopnosti, technický preciznosti, motoristickej orgasmus. Do toho Maxovo dnes docela zdravá drzá agresivita, Lewisovo bezchybnost, Perez, bylo toho dost pěkného dnes.

A nakonec vajíčko Masi, kterej to, což je nejhorší, chtěl udělat pro lidi a napínavý, řekl bych, proste nechtěl aby se poslední závod rozhodl za SC. Joo, určitě zná to o cestě, dláždění a dobrých úmyslech.

Reagovat
fefo

Nejak mi neni jasne, preco by sa malo dochadzat za SC, ak trat bola cista.

Reagovat
HorajzmAmmann

protože by Ricciardo a spol nestihnul dojet o kolo celé startovní pole...

Reagovat
mistr129

Dojet nemusí, stačí předjet SC. A ricci se strollem byli hned za Maxem, mick byl za čtvrtým Bottasem

Reagovat
Cobra

A proč pustili jen těch 5? Proč nepustili i ostatní, aby mohli zabojovat jako Max a Ham v posledním kole? Tohle byl od Masiho naprostý flop a doufám, že ho to bude stát místo.

Za normálních okolností bych slavil, Ferrari na 3. místě je krása. Ale to nesmyslné rozhodnutí to celé srazilo a jsem fakt nasraný.

Reagovat
mistr129

Jo, plně s tebou souhlasím, hlavně by se to v pohodě stihlo, nechápu proč se tak nestalo. Ale vzít Maxovi titul kvůli chybě, která ovlivnila max jezdce na 12.-13. místě by bylo dost unfair.

Reagovat
Cobra

Vzít Maxovi titul kvůli Masiho chybě by byla blbost a to Maxe fakt nemám rád, stejně jako RedBull. Ten zásah do závodu byl naprosto necitelný vůči celému vývoji závodu.

HAM se celou tou skupinkou pěti závodníků musel probojovat, ztratil na nich čas k vytvoření náskoku třeba na to přezutí na nové pneu a Maxovi je odstraní z cesty? Mít oba přezuto na čerstvých pneu OK, ale takto jak to řekl Král v debriefingu naservírovali Maxovi titul na zlatém podnose. Je mi Lewise líto, dnes byl nejlepší ze všech a zasloužil si to.

Reagovat
mistr129

Ale tak to je holt běžná záležitost, že vyjetí SC někomu pomůže a jinému zase ne. Hamiltonovi takhle pomohly červené vlajky na Silverstonu pomohl mu SC v té GP Německa jak to Seb poslal do svodiel... Maxovi minulý týden pomohly červené vlajky v SA... Takže to, že pustili těch 5 jezdců i to, že závod restartovali, je pro závodění jednoznačně dobře, chybou je, že nepustili i ty zbylé 3.

Reagovat
Čenda

presne ta poslední věta, bez ohledu na sympatie, jakoze nemusim moc ani jednoho, tak dnes byl jasne nejlepší Lewis, a to od uz od startu, kterej měli oba fantastickej. Ale Lewis o level jeste lepší než Max, a tak to bylo celej závod, dokud Masimu zas nepřeplo.

Reagovat
teenz

Reagovat
Čenda

No a takhle vzali titul Hamovi ale. Byl pod tlakem jak kráva, poslední závody jel fantasticky, stáhnul dost velkej rozdíl, a v rozhodujícím závodě jede perfektně, udela doslova maximum možného, aby mu pak titul vzali několika naprosto nepochopitelnými rozhodnutimi, a ještě navíc proti pravidlům, dle všeho. Jen aby ho doslova vnutili Maxovi.

Reagovat
teenz

Já se divil lidem, kteří mi říkali "na F1 nekoukám, je to děsná politika". A tohle je jeden z příkladů, kdy si říkám, jestli to chci příští rok zapnout. Lewisovi musí být fakt děsne.

Reagovat
Čenda

Přesně. Miluju formule a závodění, ale kvůli tomu, co se tam poslední roky děje, sleduju jen občas.

Reagovat
teenz

Taky. Teda souboj o titul mě donutil na to koukat nonstop (i na treninky a kvalifikace), ale když pak vidíš, že to není jen o závodění, tak to pak vypínáš s tím, že proč to sleduješ.

Reagovat
Čenda

A o to vic ho obdivuju, jak se zachoval bezprostředně po zápase. Maximální respekt, toto se ve sportu nevidí běžně obzvlášť po takovým průběhu.

Reagovat
Čenda

Závodě samozřejmě.

Reagovat
teenz

Já si říkal, že bych se nedivil kdyby Lewis vůbec nepřišel. A on se tam s nimi ještě stříká šampusem. Klobouk, já bych to nezvládl. Ale taky bylo vidět, že to nedává, jak dlouho seděl ve formuli. Strašně jsem si přál, aby Lewis udělal 8 titul a stal se legendou.

Reagovat
Čenda

Jo, jak sedel ve formuli, tak jsem si říkal, co bude. Zajímalo by mě, jestli tam byla nějaká rádiová komunikace.

Reagovat
teenz

Myslím, že asi jen seděl a nechápal, co se právě stalo po 57 kolech na prvním místě.

Reagovat
teenz

Tak pro info. Radiová komunikace tam byla jen ze strany Mercedesu, kdy informovali, že je předjedou auta, sc zajede, start. Pak Lewis, že to musí být "manipulated" a ticho celou dobu.

Nevím jaká tam byla časová možnost, ale Lewis se několikrát ptal na nové gumy (přijde mi že v těchto rozhodnutí Mercedes je dost za Redbullem).

Mimochodem otec Lewise šel gratulovat Maxovi i jeho otci. Hezký gesto.

Reagovat
Trand

Lewisův táta mi vždycky přišel jako fakt borec, včera to jenom potvrdil.

Reagovat
teenz

Naprosto.

Reagovat
Čenda

dík, drsný. Chudák Ham, v nem to fakt muselo bublat. Ale on i tatík teda fakt respekt.

Reagovat
teenz

No na tu tiskovku po závodě už nepřišel. Nedivím se.

Reagovat
Čenda

57 kol byl Ham vítěz, jak můžeš tvrdit, ze by vzali titul Maxovi? Nechápu.

Reagovat
mistr129

No protože, byť se štěstím jako prase, vyhrál Max. Jediné, co nebylo podle pravidel a podle toho, jak se to děje běžně, bylo to, že nepustily zbylá 3 auta před Safety Car. Kdyby ředitelství závodu vše udělalo správně, nic by to nezměnilo na tom, že by Max vyhrál závod i titul.

Reagovat
Čenda

Tak v te poslední větě se přesně neshodneme. Kdyby ředitelství udělalo vse správně, tak Max ten titul v tom závodě nemohl získat. Vždyť ho získal právě a jen kvůli tomu, co ředitelství udělalo...

Reagovat
mistr129

Jakto? Trať byla očividně čistá, takže stačilo vydat pokyn, aby Ricci, Stroll (ti byli hned za Verstappenem) a Schumacher (byl za 4. Bottasem), během posledního sektoru taky předjeli SC. Pak by ředitelství vše udělalo správně a mezi Maxem a Lewisem by byla situace stejná, jako byla.

Reagovat
Čenda

A v normálním závodě, dokud se jen závodilo, byl Max druhej, vždyť ho Lewis trhal.

Reagovat
mistr129

Proto píšu štěstí jako prase. V Baku byl zase v normálním závodě Max první o 10 bodů před Lewisem, na Silverstonu a Hungaroringu by v normálním závodě získal Max taky aspoň 30 bodů... Štěstí a smůla do toho zkrátka patří a myslím, že během té sezony přála štěstěna spíš Mercedesu, teď se to jednou otočilo.

Reagovat
bobis21

A když Hamiloton v Imole ztrácel kolo, které ho za SC nechali dojet a díky tomu skončil 2., bylo to o něco menší ovlivnění? Kdyby se tohle nestalo, měl by takovou ztrátu že by mu ani to 1. místo včera nestačilo. Pokud si na tohle chce stěžovat, musí si nutně stěžovat i tehdy, kdy mu to samé pomůže.

Reagovat
Čenda

No tak tech kdyby bylo v celý sezone mraky, do toho se fakt pouštět nebudu

Reagovat
bobis21

No právě, o to mi jde. Během sezony několikrát taková "zvláštní" rozhodnutí Hamiltonovi pomohla a částečně i díky nim byl teď ještě v boji o titul. A on si teď bude stěžovat? Z pohledu celé sezony a tedy celkového hodnocení šampionátu nemá vůbec na co.

Reagovat
teenz

Což zní od počítače jednoduše, ale v případě že 57 kol vedeš o 12sekund a pak ti jedno debilní rozhodnutí pojebe titul, tak tě moc nezajímá co bylo před půl rokem.

Reagovat
Cobra

Takže předchozím špatným rozhodnutím chceš prominout další, které rozhodlo o mistru světa? Vytlouct klín klínem není řešení a ani omluva.

Reagovat
bobis21

No jenže stejnou logikou by pak rozhodlo o mistru světa to první, protože by měl bez tohoto rozhodnutí Hamilton ztrátu a ani to 1. místo by mu na titul nestačilo.

Reagovat
Cobra

Jenomže takhle to nejde říct. Tohle myšlení, že kdyby Max v Silverstonu dojel, tak ten bodový rozdíl by byl o to vyšší před posledním závodem.

Za celý rok bylo XY kontroverzních rozhodnutí, ve prospěch či neprospěch obou, které dospěli k poslednímu závodu. Poslednímu závodu, který měl určit mistra světa. Co bylo, bylo. Všichni se soustředili jen na ten poslední závod. Lewis jel jako mistr světa, skvěle zvládl start, byl rychlejší než všichni ostatní, perfektně reagovali na strategii RedBullu. Celý závod vedl a přijde o titul kvůli kolizi a nesmyslnému a pro mě hlavně NECITELNÉMU rozhodnutí Masiho.

Jak už jsem psal, Max ať si titul užije, ale chci vidět rezignaci Masiho.

Reagovat
Čenda

amen, a za toho Masiho dvakrát kua, mel aspon odstoupit hned po sezoně.

Reagovat
Čenda

Jenže u předchozích rozhodnutí nemůžeš říct, že rozhodly o titulu jelikož se daly napravit příštími správnými rozhodnutími, naivně řečeno. Tady bylo jasný, že podle rozhodnutí dopadne i titul. V posledním kole posledního závodu prostě musíš mít větší cit pro hru, takříkajíc.

Ale je po všem, Mercedes se odvolávat nebude, popřáli Maxovi i RB k titulu, Lewisovo rozhodnutí chápu. Titul od stolu snad nechce nikdo. Byla to fraška, série špatných rozhodnutí, taková klasika od FIA. Ale je po všem a titul není ve špatných rukou.

Reagovat
teenz

Reagovat
HorajzmAmmann

o titulu bylo napsáno hodně:

Takže menší shrnutí sezony z pohledu fans McLarenu.

Čekal jsem, že budeme letos znovu 3., ale musím říct, že Ferrari překvapilo (hlavně 2. půlka sezony z jejich strany byla díky změně motoru hodně kvalitní). Na druhou stranu McLaren měnil dodavatele motoru před sezonou a tak by se dalo předpokládat, že veškeré zdroje a změny směřoval hlavně pro rok 2022 a ve výsledku vlastně 4. místo není špatné. Každopádně těžko říct kdo a jak směřoval vývoj vozu pro rok 2022 a kdo jak moc letošní sezonu tak nějak odpískal...

Lando Norris - fantastická 1. část sezony. Za prvních 10 závodů 9x do TOP5. Klobouček... Od 11. závodu (Maďarsko) mi přišlo, že se Landovi lepila trošku smůla na paty - bowling, 2x defekt pneu, nevhodné načasování SC, penalizace, výměny motoru... moc normálních" závodů 2. půlku sezony prostě neměl. Ale i tak dojel na bodech 20 závodů z 22. Smekám klobouček, můj nejoblíbenější sportovec součastnosti, vzhledem k tomu, že Simon už pomaličku dokončuje kariéru

Daniel Ricciardo - Itálie 1. místo, celkem 10x do TOP 7. Popravdě, čekal jsem trošku více. Musíme si přiznat, že Sainz ten přechod k Ferrari měl o hodně kvalitnější a díky rozdílu Carlose a Daniela vyhrálo Ferrari konstruktéry. Hodně zklamaný jsem byl hlavně z jeho kvalifikací, které měl naprosto hrozné většinu sezony. Věčně vytlemený Daniel se musí zlepšit.

Celkově si ale myslím, že má Mclaren poslední 3 sezony celkem sympatické jezdce a hodně si užívám instagramy, rozhovory, unboxingy a další kraviny i mimo souboje na trati... Díky tomu, kdo ty kluky vybírá

Top jezdci sezony:

Max, Lewis (díky za nezapomenutelnou sezonu), Sainz

zklamání sezony:

Daniel Ricciardo, Aston Martin

nejlepší moment sezony:

DOUBLE - jediný v sezoně - díky hoši za fantastický závod

nejhoší moment sezony:

Rusko - Landooo

A díky i Vám všem, 1400 komentářů jsem fakt nečekal. Ať už je tady sezona 2022

Reagovat
Trand

Hm zajímavý, já Landa nemůžu skoro vystát. Ale jezdec je to skvělý, hodně mě letos překvapil.

Reagovat
Rudnevs

Prečo nemůžeš vystát?

Reagovat
Trand

https://www.youtube.com/watch?v=b-E9XuAIIUU&list=PLfoNZDHitwjXHQBlw_nKeFRFXrLb6HLuM&index=5

Pusť si ten úsek v 1:46, 3:50 a 4:20.

Pak z posledních 2 závodů tohle:

https://www.reddit.com/r/formula1/comments/r8uv6k/perez_blocking_norris_during_q2/

https://www.reddit.com/r/formula1/comments/re0cdy/q3_lando_norris_the_red_bulls_screwed_me_over_got/

Přijde mi prostě ještě jako dítě no, což je samozřejmě pochopitelný vzhledem k jeho věku. "nemůžu vystát" je asi moc silný výraz, občas je vtipnej a je to výbornej pilot, jen prostě nepatří mezi moje nejoblíbenější no.

Reagovat
raduinho

Taky ho moc nemusím, přijde mi, že mimo závodění je úplně blbej

Reagovat
HorajzmAmmann

spíš takový puberťák pořád no

Reagovat
HorajzmAmmann

100 lidí 100 chuťí

Reagovat
KingMaster13

Parádně napsané, zítra též něco přihodím, dnes si to musím celé nechat uležet v hlavě

Reagovat
HorajzmAmmann

Přihoď není čas ztrácet čas. 20.3. tady máme 1. závod nové sezony. Takže za cca 2 měsíce už bude představování nových (úplně!) monopostů? Neskutečný, to uteče jako voda...

Reagovat
Trand

Paráda Teď si od F1 rád na chvíli odpočinu, ale za 2 týdny už se budu těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky přidám svůj pohled z pohledu fanouška McL.

O tom, kdo skončí 3. a kdo 4. rozhodlo (kromě toho zlepšení Ferarri v druhé půlce sezony, ten nový motor udělal opravdu hodně) taky to jak zvládli přechod k novým týmům Daniel a Carlos. Daniel se hodně trápil (pro mě obrovský zklamání) a mít McLaren pořád ještě Carlose, tak podle mě není o čem a McLaren by skončil 3. Sám jsem to před sezónou nečekal, ale Carlos je pro McLaren obrovská ztráta.

Co se týče Landa, tak tam není vůbec o čem diskutovat, ten kluk je ve svým věku naprosto skvělej a mít ještě o fous lepší auto (a možná trochu víc štěstíčka), tak by bojoval s Bottasem a Perezem. K Danielovi jsem se vyjádřil už v tom prvním odstavci a vlastně se úplně shodneme.

Upřímně nevím koho by mohl mít McLaren v zásobě po Danielovi. Nemáš nějaké tipy nebo nevíš jestli se už nespekuluje třeba o nějakém juniorovi do budoucna?

Reagovat
HorajzmAmmann

Spekulace žádné nejsou - na 99% se do budoucna hodně počítá s Ricciardem a Norrisem. Já ani nevidím důvod ke změně, protože DR má ty začátky horší takže se určitě vzpamatuje.

A čístě teoreticky spíše se bojím, že po odchodu Hamiltona (je jedno kdy) bude hodně v ohrožení Lando. Každopádně kdyby se mělo stát, že jeden z nich odejde tak bych normálně skočil po Gaslym. Asi utrpí ta moje představa o tom, že musíme mít super dvojku, která si v rozhovorech dělá ze všeho prdel, ale čistě z jezdeckého hlediska mi ten Gasly dává smysl. Red Bull ho taky nebude držet pořád a bude s chtít připravit nějakého mladíka v Alpha Tauri.

Nebo Schumacher do Ferrari (otázka času) a k nám zpátky Carlos/Leclerc

Reagovat
Rudnevs

Neviem neviem, či majú niekoho zaujímavého v juniorke, ale špekulovalo sa, že ich jazdec z indy car Pato O’Ward by chcel vyskúšať f1.

Ale tak ono tých zaujímavých jazdcov je v podstate prebytok, čiže naozaj je z čoho vyberať, trebárs Sainz alebo Ricciardo tiež prišli z iných tímov (a toho lokálneho jazdca majú vlastne už v Norrisovi, čiže miesto Ricciarda by prípadne tiež možno prišiel niekto extrerný, ak budú pokračovať touto logikou). Nie že by bol nejaky kandidát pre Mclaren, ale len tak z hlavy mi napadá, že je skoro až škandalózne, že taký jazdec ako Piastri nedostal miesto v F1, ten by mi tam celkom pasoval.

Reagovat
Rudnevs

Len by som dodal k tým sympatickým jazdcom, že Vandoorne bol taktiež rozhodne sympaťák a mal veľkú smolu, že závodil zrovna v najhoršom Mclarene, aký pamätám. Ale pravda, že celá tá “sympatická cesta” Browna a Seidla a kompletný rebranding nastal až potom.

Reagovat
HorajzmAmmann

Alonso, Vandoorne - já se přiznám, že tyhle sezony jsem zase tak do detailu nesledoval, většinou to bylo z naší strany utrpení a celkově se nic moc nedělo... Hodně sleduji McLaren až od příchodu Carlose a Landa, takže tohle je moje ukončená 3. sezona, kdy jsem koukal na kvalifikace, unboxingy, většinu treninků, závody a poslední rok nevynechám ani Eisking. Ale před tím bez mučení říkám, že to z mé strany tak žhavé nebylo...

Reagovat
Mates_Matesović

Hele ať to trochu odlehčíme, koho tipujete příští rok na mistra světa a jaký tým na konstruktéry?

Reagovat
Mates_Matesović

Za sebe dám srdcem Leclerc a Ferrari

Reagovat
Whitemedia

This is my sen.

Reagovat
Greny

Mercedes a jezdce nevim po dnešku tipnu Russella...

Reagovat
viteezy

Ricciardo - Red Bull. Nový pravidla s tím můžou dost zamíchat.

Reagovat
Rudnevs

Konzvervatívne tipnem Merc

Prianie Russell

Realita asi Lewis (cokolvek ine by bolo pozitivne prekvapenie)

Reagovat
KingMaster13

Mercedes a pokud s tím po dnešku nesekne tak asi Lewis. George na něj mít nebude tu 1. sezonu a Red Bull nebude mít motory, než se je naučí dělat tak jim do té doby moc nevěřím. To spíš Mclaren by mohl prohánět Mergl

Reagovat
teenz

Nemá on smlouvu i na příští rok, když podepisoval novou letos?

Reagovat
Rudnevs

Rosberg tusim tiez mal zmluvu, ale aj tak skoncil.

Ale myslim, ze Hamilton bude chciet aspon ten ôsmy. Dokym na to bude mat sancu, tak neskonci sam od seba.

Reagovat
teenz

Snad, strašně mu to přeju. Pak ať bojují mlaďoši.

Reagovat
KingMaster13

Asi ne ale uvidíme. Ona ta psychika u něj bude na bodu mrazu a teď právě musí ukázat, že je silnej a dokáže se přes to přenést.

Reagovat
raduinho

Myslím si, že zrovna Lewis po tom všem co už zažil je tak mentálně silný, že bude v pohodě pokračovat. Koneckonců už včera po závodě dokázal Maxovi sportovně pogratulovat. To by spousta jiných jezdců nedokázala.

Reagovat
viteezy

Já si právě myslím pravý opak. Tohle pro něj bude velká psychická rána a nekomfortní situace. Vůbec bych se nedivil, kdyby před koncem roku oznámil konec kariéry.

Reagovat
KingMaster13

Sice má ale to měl třeba i Rosberg a víme jak to pokračovalo. Lewis je po včerejšku hodně frustrovanej a on je zrovna týpek co se s křivdou hodně těžko srovnává. Říkali i v Eiskingu, že by by nebyli zaskočeni kdyby se na to vyprdl.

Reagovat
teenz

Jo pravda, na Nica jsem zapomněl.

Reagovat
mistr129

Tak snad, ať už skončí nebo ne, se z boje o titul stane takový boj o LM v Bundeslize, kde je člověku svým způsobem sympatický každý a přeje každému. Teda s tím rozdílem, že tady snad bude v podobě Ferrari i někdo vyloženě oblíbený

Reagovat
raduinho

No, myslím si, že staré pořádky skončí a je otázka, který tým se nejlíp přizpůsobí novým pravidlům. Já doufám, že nová sezóna by mohla začít podobně jako v roce 2012, kdy bylo prvních tuším 7-8 závodů, 7-8 různých vítězů. Jako fanda Alonsa, bych si přál samozřejmě jeho, ale nemyslím si, že zrovna Alpine nějak vylítne. Takže doufám v návrat Ferrari na výsluní a titul pro Leclerca.

Reagovat
mistr129

Fun fact 1: Bottas se ve svém posledním kole v Mercedesu nechal předjet oběma Alpha Tauri

Fun fact 2: Demence Britů, část další (viz komentáře):

https://twitter.com/NicholasLatifi/status/1435574704107134980

Reagovat
John Obi Mikel

Z twitteru: " Mick Schumacher with the biggest galaxy brain move of all time: Run 'Latifi off the road to get his tires dirty, Latifi becomes the sacrificial lamb, Lewis doesnt win title 8 to break his dad`s record."

Reagovat
KingMaster13

Ty teorie jsou úžasný

Reagovat
teenz

Reagovat
Trand

Reagovat
Čenda

Reagovat
QooBo

Riesili to uz v Eiskingu ale podme si zakonspirovat aj tu

Predstavte si, ze Hamilton sa tak velmi opusti, ze cez zimu ohlasi koniec kariery .. Koho namiesto neho ?

Za mna jednoznacne Gasly - ten chalan si zasluzi top auto a do RB sa uz vratit asi nebude chciet

Reagovat
teenz

Tyvole, snad ne.

Reagovat
viteezy

Osobně bych se nebál posadit do merglu Hülkenberga, ten chlap jen potřebuje solidní auto a může konkurovat nejlepším

Reagovat
mistr129

Podle mě by teda Gasly nechtěl podruhé dělat podržtašku někomu mladšímu než je on sám. Ale tak možný to je, pravděpodobnější by mi však přišel ten Hülkenberg, de Vries nebo i to, že by si zpátky stáhli Bottase (i když ten by asi nechtěl)

Reagovat
viteezy

O de Vriesovo kvalitách mám trochu pochybnosti. Hlavně si myslím, že by spíš hledali zkušenějšího borce kolem 30 let, který už má něco za sebou.

Reagovat
mistr129

Jo, to máš pravdu asi. Jen když by to museli řešit narychlo, tak bych toho de Vriese nevylučoval. Kdyby měli dost času a řešili to třeba až pro rok 23, tak bych se moc ani nedivil Oconovi s tím, že by Gasly šel do Alpinu

Reagovat
viteezy

Já si myslím, že uvnitř tam podle s něčím takovým kalkulují a už teď shánějí náhradu, jestli se k tomu schyluje. De Vriese bych vyloučil, ale Ocon by reálný byl, ještě když mu Wolff dělal (nebo pořád dělá?) agenta. Tenhle rok šel Esteban dost nahoru a mergl by 100% neodmítl, navíc zná monopost z pohledu testovacího jezdce. Tím pádem by se krásně uvolnilo místo pro Piastriho, který skandálně nemá pro 2022 sedačku. Gasly zůstane bohužel nejspíš už zapykanej v AT (minimálně dokud bude jezdit Fernando).

Reagovat
viteezy

Ještě teda doplním, že když by si to místo měl zasloužit někdo z Formule E, tak jednoznačně Pascal Wehrlein, kterej tenkrát předváděl skoro až zázraky s Manorem. Otázka by byla, jak by se s tím teď popasoval.

Reagovat
Trand

Hamilton neskončí. Ale kdyby jo, hodil by se mi tam Lando. I když nevím jestli by ho Mercedes mohl nějak vykoupit z kontraktu, to je asi nereálný. Teoreticky by mohli vzít i toho Piastriho, sice by to byl velký risk a neměli by v týmu nikoho zkušeného, ale zase by to byla jedinečná příležitost získat takový talent.

Reagovat
KingMaster13

Nejlepší by byl zkušený borec a v tomhle případě za mě jednoznačně Ricciardo, který ukázal že kvality má a zároveň by byl super dvojka. Pak ten Gasly rozhodně dává smysl. A kdyby byl Mercedes hodně odvážný tak by mohl zkusit Oscara Piastriho

Ale napadá mě ještě jedno kde by to byla pecka a to zlanařit tam Sebastiana Vettela Nicméně tam by byla spousta otazníků ale marketingově by to bylo top

Reagovat
viteezy

Jak řikáš, marketingově by Vettel byl tahák jakožto němec. Ale mám obavu, že jezdecky je už dost vyčichlej. Chybí mi u něj zápal jako u Fernanda. Nejspíš by nepomohla u něj ani pauza od F1, to si myslím, že by byl první krok k definitivnímu konci. Škoda, že neudělal ve 2018 ten titul, myslím, že od tý doby se to na něm v tomhle směru podepsalo.

Reagovat
Greny

Nyck de Vries

Reagovat
Greny

A kdyby chtěli někoho zkušeného co by podepsal třeba jen na rok .. Hulk by to vzal asi hned ukázal loni že je furt rychlej je to Nemec

Reagovat
viteezy

Přesně tak, hlavně by to byla jeho poslední šance něco dokázat v F1. Autu by se přizpůsobil rychle, o tom nemám pochyb. Troufám si tvrdit, že by v merglu byl úspěšnej.

Reagovat
teenz

https://twitter.com/ESPNF1/status/1470486508729733131?s=20

Hmmm. Lewis to asi nese těžce, všude ticho.

Reagovat
KingMaster13

Jako zase nedivím se mu

Reagovat
teenz

Rozhodně. No snad se nerozmyslí pro konec.

Reagovat
KingMaster13

Snad ne Rozhodně by si zasloužil pořádnou rozlučku a ne že by to řekl takhle během zimy

Reagovat
teenz

Tam se bojím toho spojení on-Toto, kdy mi příjdou oba dost nepředvídatelní.

Reagovat
HorajzmAmmann

na 100% ne - tohle ho naopak ještě nasere a pro ten rozdílový titul bude mít akorát větší motivaci...

Naopak bych se bál konce, kdyby vyhrál...

Reagovat
HorajzmAmmann

na to jak byl v kundě tak ty rozhovory zvládnul teda dost slušně...

Že se teď stáhne mimo je rozhodně lepší, než aby kopal kolem sebe a brečel na sockách Podle mého se ukázal jako šampion a prohrál jako král

A to ho fakt moc nemusím...

Reagovat
teenz

Rozhodne to prijal jako naprosty Champ a nevim moc kolik by to zvladlo. Btw i Lewisuv mladsi bracha na ig gratuloval Maxovi, ze si to zaslouzi.

Reagovat
Greny

Tam prý byl mezitím ještě nějak rozhovor s otcem... Možná mu táta poradil zvládni to jak pan šampion a pak se rozhodneš jak budes chtít a odejdeš tak jak tak jako frajer

Reagovat
Čenda

nápodobně. A už se nechal Mercedes slyšet, že se tesi na soutěžení v příští sezoně, tak snad.

Reagovat
teenz

Tak Max pristi rok s 1.

Reagovat
KingMaster13

Po takovéhle sezoně, kdy věděl že to může být jeho možná jediná šance udělat titul a podřídil tomu vše se nedivím Naopak je drsný, že je ještě nutí testovat, ta sezona byla šíleně náročná. Chápu že připravit na novou sezonu se musí ale pro ty piloty co obzvlášť o něco bojovali to musí být náročné jako prase

Reagovat
HorajzmAmmann

přesně... divil jsem se, když jsem zjistil, že jsou teď testy... jsem čekal, že Max bude teď 3 týdny v hajzlu...

Reagovat
KingMaster13

Je to drsný no

Reagovat
KingMaster13

Tak jdu sepsat taky pořádný sloh myšlenek co mi dala tato sezona.

1. Fantastický boj o titul, což jsem fakt nečekal. Max byl vždy agresivní pilot, který hodně způsoboval nehody, boural, byl hrozně nevyrovnaný. Tuhle sezonu jsem ho totálně nepoznával. Kontakty s Lewisem měl ale ne vždy to byla jeho chyba a byl u něj vidět obrovský posun kupředu. Naopak Lewis mi přišel o trochu pomalejší než minulé roky ale ten závěr to byla drtivá jízda Max má dle mého názoru titul zaslouženě ale stejně tak by ho měl i Lewis. Co se týče Checa tak jsem si myslel, že bude mít víc bodů než Bottas ale musím říci, že Bottase daleko předčil v pojmu týmový kolega. Maxovi opravdu hodně pomohl a nebýt smůly především uprostřed sezony tak věřím tomu že by RB měl i konstruktéry. Díky moc oběma týmům i jezdcům, příští rok si myslím že RB na tom moc dobře nebude kvůli motoru. Mercedes a Lewis si pro ten 8. titul dojdou nejspíš.

2. Ferrari vs Mclaren...... Tady jsem toho názoru, že třetí měl skončit prostě Mclaren ačkoli fandím Ferrari. Mclaren měl jednoznačně rychlejší auto, vybojoval víc podií, vybojoval double, ty první 2 týmy měli mnohem složitější předjet Mclaren než Ferrari, které se během závodů většinou dost trápilo. Jediná výhoda byla, že Ferrari bylo konzistentnější a Carlos se rychleji přizpůsobil novému týmu než Ricciardo. Ferrari furt pravidelně bralo 5, 6. místo. Kdežto Mclaren bral podia ale v té druhé fázi sezony dojížděli třeba 9., 10. Za mě měli obrovskou smůlu a hlavně Norrisovi ve druhé půlce uteklo dost bodů, nebýt smůly tak si myslím že to 3. místo by urval. Po Maxovi pro mě nejpříjemnější překvapení sezony. Za mě dle mého názoru, pokud to udrží tak Mclaren bude další sezonu největším soupeřem Mercedesu.

Ve finále abych zhodnotil Ferrari, tak letošní sezona o dost pozitivnější než ta minulá, trochu se to hnulo dobrým směrem ale furt je pro takový tým 3. místo a taková ztráta prostě zklamání Navíc v těch zmatcích co tam panují se obávám, že oni nebudou vědět kudy to auto vyvíjet a na příští sezonu, kdy jakoby začíná další éra postaví zase totální šrot. V tomhle tomu Mclarenu věřím víc.

Zklamání pro mě tuto sezonu byl Ricciardo, ačkoli ke konci už se chytal a navíc opět vyhrál závod Mírné zklamání Leclerc, ačkoli ne tím co předváděl v závodech ale měl mít víc podií a bodů. Ačkoli dostkrát mu to posralo Ferrari strategií. Carlos paráda To jsem fakt nečekal a ačkoli to bude znít hnusně tak bohužel mnohem lepší než to co předváděl od roku 2019 Seb Lando skvělej Moc jsem mu nevěřil ale letos fakt se z něj vyklubal mistrovský potenciál. Vidím to v něm. Závěrem bych dodal, že budu se modlit, že se stane zázrak a Ferrari tam příští rok o ten titul bojovat bude (Charles by si to zasloužil).

3. Zbytek pole.....Hrozně mě překvapil Williams, George je úžasnej a docela mile mě překvapil i Latifi. Naopak strašné zklamání Aston Martin a obzvlášť Seb Výborná sezona od Alonsa, který po těch utopených letech v Mclarenu má zase jiskru a totálně ožil Ocon...nemastnej, neslanej, přesto pár skvělých výsledků udělal. V Alpha tauri skvělý Gasly a nic moc Tsunoda, ačkoli si myslím že on půjde nahoru jak již ukázal. Alfa Romeo bohužel nic moc a Kimi už bylo vidět že to má na párku, přesto díky za vše Icemane a užívej odpočinku A Haas? Závodili ty borci vůbec? Mick ještě relativně OK ale Mazepin je asi nejhorší jezdec kterého jsem kdy v F1 viděl.

Suma sumárum, skvělá sezona, naprosto top, fakt jsem to nečekal na začátku. Red bull odvedl skvělou práci a je vidět že duo Horner, Newey ví co dělají

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak k Haasu - osobně bych ty kluky moc nehejtoval. Jezdit s 3 roky starým monopostem asi nebude úplně paráda. Schumacher je lepší jezdec, ale to neznamená, že Mazepin je úplná lopata.

Uvidí se příští sezonu.

Reagovat
KingMaster13

Jak píšu Mick ještě ok ale to ok mu dávám jen za to, že dokázal zadupat Mazepina doslova. George jezdil léta v nejpomalejším Williamsu a přesto dokázal se dost zviditelnit. A Mazepin prohrál s Mickem skoro všechny kvalifikace, porazil ho jen v pár závodech, kde navíc většinou Mick nedojel. A většinou ho Mick porazil tak o 40 sekund. Jako já ti nevím ale právě tvůj kolega ti dává zrcadlo, můžeš se vymluvit že máš nejpomalejší auto ale když tě zadupe tvůj kolega tak jsi prostě v háji A jako Mick toho Mazepina zajezdil solidně, proto píšu že byl tragickej. Být v jiném týmu tak by dostal za letošek padáka. A to já na začátku sezony byl dost na Mazepina natěšenej a věřil mu, koukni na moje predikce Prej že dojede v Rusku 4. (ach jo )

Reagovat
MagpeCZ

Max letos určitě zaslouženě, Lewis udělal letos nejvíc chyb snad od roku 2011. Na druhou stranu se na konci roku ukázalo, že když se do toho on i Mercedes opře tak jsou zkrátka k neporažení. Výkony Checa mě nijak nepřekvapily. Před startem sezóny tu někteří tvrdili, jak bude na úrovni Maxe, což mi přišlo nepravděpodobné a měl jsem pravdu . Jsem hodně zvědavý jak si povede další rok a zda si alá Bottas udrží sedačku i pro následující roky.

Souboj Ferrari vs McLaren rozhodl Sainz. Kdyby zůstal u McLarenu tak jsem přesvědčen, že by třetí místo obhájil McLaren. Lando jel neskutečné bomby v první půlce sezóny. V jejím závěru měl neuvěřitelný kopec smůly, ale stejně by mě zajímalo, jak by si vedl, kdyby se mu povedlo v Soči zvítězit. Charles byl stále rychlejší z dvojice, ale uvidíme jak tomu bude v budoucím roce, protože zejména v závěru začal Carlos vystrkovat růžky

Alpine měl rok jak na houpačce a je skoro až s podivem, že získal dvakrát tolik bodů co Aston Martin. Někdy se pohybovali v popředí středu pole, ale jindy byli sotva na úrovni Williamsu a Alfy. Šestá Alpha si podle mě co do výkonu zasloužila to páté místo. Mít tam někoho trochu zkušenějšího než je Tsunoda, tak by to podle mě nebyl problém. Fun fact Alpha Tauri/Toro Ross potřetí za sebou překonali svůj rekord v počtu bodů za jednu sezónu.

Aston byl asi největším zklamáním sezóny, ale nevím nakolik víc se věnovali přípravě na příští sezónu než ostatní týmy. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že se Strollem ani Vettelem prostě na titul pomýšlet nemůžou. Leda, že by teda byli příští rok novým Brawnem

Williams letos vytěžil asi maximum. Jsem hodně zvědavý jak si povede příští rok Latifi proti Albonovi. Řekl bych, že to pro něj bude hodně důležitý rok, a že pokud ho bude Albon zajíždět, tak se s Kanaďanem příští rok rozloučíme nejspíš výměnou za jiného platiče (Zhoua?).

Myslím. že velké zklamání panuje u Alfy Romeo. Bylo vidět, že Kimimu už chyběla motivace a u Antonia ani po třech letech nenastal žádný výrazný pokrok. No a do budoucího roku to taky nevypadá moc nadějně. Bottas se sice těší na změnu, ale myslím, že poté co několikrát skončí v Q1 tak rychle vystřízliví. Ale možná se pletu.

No a nakonec Haas. Tam těžko něco hodnotit. Respektive můžeme říct, že Mick pojezdil Mazepina, ale to moc neříká o tom, jak na tom Schumacher rychlostně je. Haas se taky na tuhle sezónu úplně vykašlal v prospěch té příští, takže uvidíme jak jim to půjde v únorových testech

Reagovat
teenz

1. Bottas sice nasbíral více bodů, ale v poslední 2-3 závodech byl absolutně k ničemu a Lewis si to vše musel udělat sám. Nevím jestli to bylo špatnou strategií Mercedesu, že se nedostal do žádne pozice nebo prostě závodníkem, ale Pérez má obrovský podíl na titulu. Kdybych nebyl fanoušek Lewise, tak si jeho jízdu naprosto užívám.

Reagovat
Trand

Tam je prostě vidět ten celkovej rozdíl mezi nima. Bottas má skvělou rychlost na jedno kolo, kolikrát je v kvalifikaci i před Lewisem, ale to závodní tempo většinou prostě nemá. Neumí nijak skvěle pracovat s pneumatikama, neumí moc bránit a pokud je v blbý situaci a musí startovat zezadu, tak se ukazuje, že neumí ani moc předjíždět. Navíc mu to Mercedes moc neusnadnil tím, že mu 3x nebo kolikrát měnili motor a teď v Abu Dhabi mu prý taky nasadili nějaký starý špatný motor.

Pérez má zase hrozný kvalifikace (ok, letos se dá brát ještě jako výmluva, že měl nový auto atd., ale nikdy mi nepřišel jako nějakej mistr kvalifikací a myslím, že po 11 letech ve Formuli 1 už se to moc nezlepší ), ale umí krásně bránit a umí hodně dobře přejíždět, plus se teda umí skvěle starat o pneumatiky.

Z hlediska poháru konstruktérů mi tak vychází líp Bottas, protože často ta dobrá kvalifikace stačí na to, aby dojel na pódiu. Z hlediska boje o titul bych určitě preferoval Checa, jeho bránění znemožnilo Lewisovi udělat dost velký náskok na to, aby mohl jet při SC bez obav do boxů, stejně tak v Turecku předvedl skvělou obranu proti Lewisovi.

Já jakožto fanda Checa doufám, že příští rok bude lepší. Letos to sice nebyla tragédie, ale určitě jsem čekal víc. Měl na konci sezóny dost smůly, teď v Abu Dhabi by byl nejhůř třetí, v Jeddě měl taky docela dobře rozjetý závod, v Kataru by taky možná byl třetí nebýt SC na konci, v Rusku byl taky třetí dokud nezačlo pršet.. Jako byla tam smůla, ale zejména ty kvalifikace jsou prostě problém, určitě nečekám, že by jezdil za rok na úrovni Maxe, ale musí tu výkonnost nějak ustálit a není možný aby se stávaly situace jako letos, že se ani nedostane do Q3. A taky kdo ví, jak budou vypadat formule příští rok, třeba bude RB průměrnej.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
teenz

Jak řikáš. Bottas je v kvalifikaci kolikrát i lepší než Lewis, ale při závode nuda. Vždycky mě strašně pobaví, jak Merc do radia žene Valteriho dopředu, řiká mu že musí předjíždět nebo bránit.

Reagovat
KingMaster13

Musíš dojet Maxe, další kolo mu Max odjede o půl sekundy

Reagovat
teenz

Naprosto.

Reagovat
Trand

On si prý o to sám řekl, že chce slyšet častěji do rádia nějaký slova podpory, proto jsme letos několikrát slyšeli Tota jak říká věci ve smyslu "You can do it Valtteri, come on"

Reagovat
teenz

Aha, tak ok. Já to spíš bral (hlavně poslední závody) že ho Toto docela prcá.

Reagovat
KingMaster13

Navíc pokazil třeba i Mexico, Maxe za sebou nedokázal ve většině závodů moc zdržet narozdíl od Checa Lewise. Cekově mi přišlo že to dost sabotoval

Reagovat
Greny

Tak to vypadá že Mercedes stávkuje bych se fakt nedivil kdyby příští rok byl jejich poslední ve formuli a krásné to svedli na závěr této sezóny

Mercedes se nedostavil na fotografování před galavečerem FIA

Reagovat
KingMaster13

Oni to plánovali i tak, je možný že zase budou dodávat jen motory a přehodí se na Mclaren

Reagovat
Greny

Uvidíme já jsem zvědav zda se do zítřka odvolají podle mě to risknou.. a budou to zdůvodňovat tou nestandardní procedurou a že vlastně tím Maxovi darovali titul..protože mu vyklidili jezdec o kolo ale zároveň třeba znemožnili Sainzovi bojovat ve vítězství v závodě(teoreticky) protože tam už auto o kolo nechali tudíž nerovné podmínk

Reagovat
KingMaster13

Určitě to zkusí

Reagovat
teenz

Taky si myslim a proč ne. Kdo by to v jejich situaci v týmu kde je Lewis a Toto nezkusil.

Reagovat
Greny

Navíc hned za Sainzem byl Bottas...a podle mě kdyby tam nebylo to auto o kolo tak se bude Ham bránit víc a spoléhat na to že to tam Maxovi někdo pošle zezadu

Reagovat
Trand

No snad už kluci vystřízlivěli

https://www.youtube.com/watch?v=tRMMEjnAFck

Reagovat
teenz

Ten Toto je prostě přehnanej.

Reagovat
Trand

To bude jak se Schumacherem, v sezóně největší profesionál a makal nonstop, ale na párty byl prý největší zvíře a všechno ze sebe vypustil. Mám takovej pocit i z Tota, po závodě podal protest, odjel na párty a tam ze sebe vypustil všechen ten stres z celý sezóny a pak to vypadá takhle no. Jako vůbec nic proti, přijde mi super ho vidět takhle.

Reagovat
teenz

Já to taky nemyslel špatně. Já mám emoce radši než povahu kterou má například Messi. A je celkem pochopitelný, že si šel prostě vylejt hlavu po takových situacích, které se staly.

Reagovat
teenz

Tak Toto několikrát mluvil o elektrifikaci, kterou Daimler provádí tzn co řikáš by dávalo smysl.

btw projíždím články a Lewis měl smlouvu jen na letošek.

Reagovat
teenz
Reagovat
KingMaster13

To bude divný To mu měli dát až po konci kariéry takto to bude: Z pole position do dnešního závodu si vyjel Charles Leclerc, vedle něho bude v první řadě stát sir Lewis Hamilton

Reagovat
teenz

Tak ono to bylo prý už oznámeno před rokem. Bohužel to vyšlo docela divně poté co přišel o titul.

Reagovat
Greny

co víme třeba už má po konci kariery

Reagovat
Trand

Ona už teď je po něm pojmenovaná startovní rovinka na Silverstone a musí si připadat divně, když sám jezdí po Hamilton straight.

Reagovat
HorajzmAmmann

už jenom to ukazuje, jak velká osobnost a legenda sportu je...

Reagovat
Trand

Tak o tom myslím ani nikdo nepochybuje..

Reagovat
HorajzmAmmann

Mám bohužel pocit, že jo...

Reagovat
Cobra

Se mi líbil komentář na twitteru „Jsem docela překvapen, čekal jsem, že ho na poslední chvíli dostane Max...“

Reagovat
teenz

Tyvle, to je docela krutý.

Reagovat
Čenda

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.sport.cz/clanek/moto-formule-1-mercedes-zaradil-zpatecku-rytir-hamilton-titul-od-soudu-nechce-pisi-v-britanii-2992099#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=eQzp5ChwiFu-202112160955&dop_id=2992099&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Sice od něj asi gesto, aby vypadal dobře u veřejnosti, ale vlastně proč ne?

I kdybych měl pocit nespravedlnosti, tak nějaké odebrání titulu Maxovi, soudy, titul pro Hamiltona od stolu by nebylo dobře ani pro jednu stranu. Dobré a chytré rozhodnutí...

Hamilton si polepší u veřejnosti a navíc má zatím 36 let, takže času vyhrát ten rozdílový titul dost. Výhra pro všechny

Reagovat
KingMaster13

Příští rok si ho vyhraje si myslím, jelikož RB tak silnej nebude. Spíš je to dobře pro Maxe protože další šanci na titul bude mít až za hodně dlouho narozdíl od Lewise

Reagovat
HorajzmAmmann

on dá titul, užije si rok nové auto a pak se na to vysere. Nebude mít žádný důvod jezdit, V tolika letech hledat další motivaci, když jsi dokázal všechno bude asi těžké.

Fakt si myslím, že poslední sezona je poslední pro Hamiltona a pak to bude drtit Russel

Reagovat
HorajzmAmmann

* tahle sezona je...

Reagovat
HorajzmAmmann

no dobře, to že se nedostavil na vyhlášení a přestal sledovat profil F1 na instragramu atp je trošku divné.

Aspoň na to galapředstavení mohl.

Reagovat
teenz

Co by na tom gala dělal? Nepřišel btw ani Toto.

Reagovat
mistr129

Třeba by tam mohl dodržovat pravidla, ve kterých to je, nevím

Reagovat
Greny

Ty pravidla která nedodržovala FIA a Masi?

Reagovat
mistr129

Tak se mohl Mercedes odvolat, když byl přesvědčený o své pravdě, a nebýt jak uražený děcko kterýmu seberou hračku

Reagovat
$dolar$

Ty pravidla, ktery Fia sama porusila?

Reagovat
teenz

Fuha, mluvit o pravidlech potom co se stalo. Odvazne.

Reagovat
mistr129

A bez ohledu na pravidla, třeba Seb s Kimim tam taky byli, když Ham vyhrál titul. A to ani neměli dostávat cenu útěchy v podobě Poháru konstruktérů

Reagovat
KingMaster13

Kimi tam šel jen protože tam byl levnej alkohol

Reagovat
teenz

Reagovat
Greny

Já si osobně myslím že je to rezignace a konečna... Půjde si po svém a do konce roku oznámí konec kariery

Reagovat
fabec1222

Tak teoreticky by si mohl dát pauzu ve stylu Kimiho nebo Alonsa. Zkusit na rok, dva něco jiného, a pak se zas vrátit pro osmý titul.

Reagovat
teenz

Tak Lewis jeste nemluvil ani s brachou, jen s rodici.

Reagovat
Greny

Hele kolují informace ze nějaké dva týmy našli díru v pravidlech... Tak je možné že to vůbec nebude o Mercedesu a RB příští rok a možná i proto se kolem LH pořád mlčí a nic neděje ... Můj názor je že ho příští rok v F1 neuvidíme

Reagovat
KingMaster13

Pecka by byla kdyby to byl Haas a pohyboval se nahoře

Reagovat
Spejbl

Už to vidím: "And it's Nikita Mazepin who wins the Bahrain Grand Prix...

Já bych něco takového teda tipoval k Ferrari nebo Alpine (že by El Plan? ), popř. Astonu.

Pak je taky samozřejmě otazné, či by to byla díra významná/klíčová, např. jako "dvojité difuzory 2009" nebo spíš jen menšího významu.

Reagovat
KingMaster13

Já si myslím že ten jeden tým bude Mclaren A ten druhej bych viděl asi ten Alpine (kéžby Ferrari ale ti od dob Rose Brawna na nic geniálního nepřišli ) A jak říkáš záleží jaká by to byla vychytávka Bylo by fajn kdyby třeba Mclaren přišel na něco co by jim dalo na celou sezonu náskok a Lando Norris by byl mistr

Reagovat
mistr129

Tipnul bych ten Aston na prvním místě (Seb 5. titul ), pak nevím vůbec kdo by mohl být ten druhý

Reagovat
KingMaster13

Měl nějaký jezdec v historii tak velkou přestávku mezi jednotlivými tituly, kdyby se to Sebovi povedlo? Poslední 2013, teď 2022, 9 let. Niki Lauda měl tuším 7 mezi 1977 a 1984 ale nikdo jiný se mi nevybaví

Reagovat
mistr129

Lauda má nejvíc tenhle rozdíl mezi dvěma po sobě jdoucími tituly. Jinak asi celkově je těch Hamových 12 (2008-2020). A to teprve co kdyby vyhrál Alonso

Mimochodem když jsi narazil na toho Laudu, tak Max je prvním mistrem světa právě od Laudy, který se na draze nepotkal se Schumacherem

Reagovat
KingMaster13

A jo vlastně To je hustý, že měl takovej dosah. Já chvilku si říkal, že to je blbost, že se nepotkal s Hamiltonem ale on se pak vlastně v roce 2010 vrátil Jako kdyby vyhrál Alonso tak by to byl masakr Je hrozná škoda, že má jen 2 tituly.

Reagovat
Spejbl

Já bych se právě nedivil, kdyby ten druhý byl Alpine. Skrze to, že tam je Budkowski. Jestli si třeba pamatuje něco víc z doby, kdy dělal pro FIA; jestli se v tu dobu už nějak bavili o těch současných změnách... Teoreticky by tam mohl ten "prostor" v pravidlech vidět.

Reagovat
Rudnevs

Kiež by kiež by.. ale skôr sa obávam, že Seb už iba v kľude dojazdí a čoskoro skončí.

Reagovat
Rudnevs

Sezóna 2009, resp. jej začiatok bol jeden z najlepších

Hneď sa mi vybaví VC Malajzie a spanilá jazda Glocka, ktorý by to zrejme vyhral, nebyť prerušenia a tym pádom výhry senzačného šampióna Buttona. Čestnú zmienku má Kimi, ktorý si vychutnal nanuk.

Reagovat
Spejbl

Fuha, toho Glocka sem si vbc nevybavil, že by tam jel neco extra. Ale když se dívám do statistik, jo, bylo jich tam i víc. Rosberg s Williamsem vedl prvních 15 kol, Heidfeld to tahal podobně jako Glock a to poslední odjeté kolo ho i předjel. Toho to přerušení mohlo mrzet taky, zpětně vzato.

Reagovat
Rudnevs

Pravda je, že Rosberg mal senzačný štart, viedol a keby sa celé preteky udiali na suchu, zrejme by vyhral, ale od začiatku bolo jasné (i podľa oblohy), že bude pršať a to riadne. Následne všecti šli do boxov a zobrali mokré, ale Glock zobral intermediálky a v jednu chvíľu bol oveľa rýchlejší než všetci ostatní a pamätám si, že aj viedol mal veľkú šancu na víťazstvo. Celkovo veľmi dobrý a sympatický jazdec, u ktorého je škoda, že je v pamätiach fanúšikov prakticky len vďaka “is that Glock?”

Ja som ten závod videl asi tak rok dozadu na Youtube s legendárnym nemeckým komentárom Surera a Schulza, kde bol hosťom navyše Keke Rosberg, ktorého synovi dážď prekazil dobre rozbehnutý závod. Dosť som si to užil, toľko nostalgických spomienok. Škoda, že to z YT už zrejme stiahli.

Reagovat
Rudnevs

Nakoniec to bude Mercedes a RB a bude to ešte väčšia nuda než doteraz

Reagovat
KingMaster13

Ty začátky těch nových ér bejvaj, protože většinou 1 maximálně 2 týmy ustřelí a po ten zbytek té éry je zbytek pole dohání. Nicméně zajímavé bude právě to, kdo bude ten nahoře. Jako jasně nejspíš ten Mercedes ale Red Bull bych tam osobně moc neviděl

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.eurofotbal.cz/clanky/pulkraba-pred-prvnim-hattrickem-v-lize-naladil-verstappenuv-triumf-ve-formuli-1-524082/

K nové sezoně nová diskuze? Tady toho už je mraky. 1600 komentů, wow.

Tak na příští sezonu

Reagovat
KingMaster13

Přesto si tuhle diskuzi nechám připlou protože je tu spousta komentů a informací, ze kterých můžeme třeba i v budoucnu čerpat

Reagovat
HorajzmAmmann

Já mám všechny diskuze někde uložené :-)

Reagovat
KingMaster13

No a hned jsem se dost rozepsal, tak snad jsem vás lidi neodradil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele